موضعگیری احزاب در مورد اعدام مصطفی سلیمی

موضعگیری احزاب در مورد اعدام مصطفی سلیمی

خوش بود گر محک تجربه آید به میان  تا سیه روی شود هرکه در او غش باشد

با توجه به احتمالی طولانی بودن مطلب و اینکه در حوصله خواننده نگنجد، سخن آخر را اول می زنم: ما کمونیست ها با تکیه بر ماتریالیسم دیالکتیک معتقد هستیم که جهت نقد و برسی هر مشکلی باید آنرا ریشه یابی و سپس  به نقد یا حل آن اقدام نمود. یک اطلاعیه حزبی ضمن در نظر گرفتن منافع عام، باید بدور از هر گونه موضع جانبدارانه نسبت به فرد، گروه و یا سازمانی بر پایه واقعیات، حقوق بشر و موازین انسانی، کمونیستی، آزادیخواهی و برابری طلبی استوار و دارای صراحت باشد و مبانی تفکری را که سر منشا آن پدیده، معضل و یا مشکل را بی رحمانه به نقد بکشد. اطلاعیه ایی که با ابهام جوانب منفعت طلبی، وارونه گری، سرسپردگی، ناسیونالیسم و فاشیسم را مبنا قرار دهد، فاقد ارزش ماتریالیستیست و در پیشگاه مردم پشیزی نمی ارزد و تنها برای مصرف درون تشکیلاتی و قانع کردن اعضا و هواداران است و لاغیر.

“هنگامی که از مبارزه با اپورتونیسم صحبت می‌شود هرگز نباید خصوصیات مشخصهٔ تمام اپورتونیسمِ معاصر یعنی؛ «عدمِ صراحت» و «ابهام» و «جنبهٔ غیر قابل درک آن» را در کلیهٔ رشته‌ها فراموش کرد. اپورتونیست بنابر ماهیت خود همیشه از طرح صریح و قطعی مسئله احتراز می‌جوید و همیشه در جستجوی نقطه منتجهٔ قوا است و مثل مار بین نظریاتی که ناسخ دیگریست می‌پیچد و می‌کوشد هم با این و هم با آن دیگری موافق باشد و اختلاف نظرهای خود را به اصلاحات جزئی و ابراز شک و تردید و تمایلات خیرخواهانه و بی زیان و قس‌علی‌هذا منجر سازد. “لنین”

در روز ۲۳ فروردین یک زندانی سیاسی به اسم مصطفی سلیمی، از سوی رژیم جنایتکار جمهوری اسلامی اعدام شد. مصطفی سلیمی که مدت هفده سال در سیاهچالهای رژیم زندانی بود، پس از شورش زندانیان زندان سقز، به قصد نجات جان خود از شیوع کرونا به همراه تعداد دیگری از زندانیان از زندان فرار و با مرارت و سختی زیاد توانست خود را به آنسوی مرز کردستان عراق و روستای گرمک برساند و از مردم جهت نجات خود یاری جوید که متاسفانه در یک توطئه نیروهای آسایش حکومت اقلیم کردستان به بهانه تست کرونا و قرنطینه احتمالی پس از دو روز بازداشت و در پی معامله با رژیم جمهوری اسلامی تحویل و سرانجام دو روز بعد از سوی این رژیم اعدام شد. پخش خبر دستگیری، تحویل دادن و اعدام مصطفی سلیمی واکنشهای زیادی در میدیا و شبکه های اجتماعی را به دنبال داشت و به دنبال این موج هرکدام از احزاب به شیوه ای اقدام به موضعگیری و صدور اعلامیه کردند. اینجانب در نوشته قبلی خود نسبت به یک اطلاعیه و موضعگیری چند شخص حقیقی واکنش نشان دادام و آنها را فاقد شفافیت و برندگی لازم را دانستم.  طی یک پیام خصوصی دوستی ازمن سوال کرد آخرش نفهمیدم که موضع خودت چیست چه اطلاعیه ای مورد پسند توست؟ در جواب این دوست و دوستان دیگر باید نوشت”

 اولا: مصطفی سلیمی یک پناهنده سیاسی بوده و شامل کنوانسیون ژنو میشود و طبق این کنواسیون ایشان حق درخواست پناهندگی داشته و حکومتی یا کشوری که ایشان به آن پناه برده بود، مسئول مستقیم جان ایشان بوده و باید از جان و مال ایشان محافظت می کرد.  حتی اگر به شیوه غیر قانونی وارد آن کشور شده باشد.

 ثانیاً: هرچند اینجانب به مسائل قوانین بین الملل زیاد آشنایی ندارم ولی تا جایی که اطلاع دارم در صورتی که حتی اگر یک مجرم خطرناک جنایی (اینجا منظور از مصطفی سلیمی نیست) به کشور دیگری پناهنده شود. کشوری که در آن جرم واقع شده، باید از طریق انترپول (پلیس بین الملل) پیگری کند و تنها در صورتی که دادگاهی مستقل به بازگردان این فرد رای صادر کرده باشد می توان او را به کشور مبدا اعاده کرد. .

ثالثاً: در اکثر اطلاعیه های صادر شده به نوعی جهت خالی نماندن عریضه و سلب مسئولیت به چشم می خورد و با سیاستی یک بام و دو هوا اقدام به صدور اعلامیه شده است. هر کدام به نحوی و با زبانی دیپلماسی و با عبارات چند پهلو که تنها به منظور سردرگم کردن مخاطب، این عمل فجیع را به فرد یا ارگان خاصی مربوط دانسته و این در حالیست که متهم اصلی این پرونده، یعنی حکومت اقلیم کوردستان را مبری از خطا  دانسته و عمل دیپورت یک انسان را تا سطح یک خطای انسانی پایین می آورد و حکومت اقلیم نیز حی و حاضر بدون هیچ انگشت اتهامی به ریش همه ما می خندد.

اجازه دهید به چند نمونه از این عبارت پرطمطراق و دو پهلو را با مراجعه به اطلاعیه تعدادی از احزاب اشاره ای داشته باشیم.

حزب دمکرات کردستان ایران شاخه مصطفی هجری:

 در اطلاعیه ای چند خطی خود آورده است که: “اینکه وی چگونه دوباره دستگیرشده است و با توجه به اینکه نامبرده هیچگونه ارتباط سازمانی با حزب دمکرات نداشته، روشن نیست اما اینکه حکومت اقلیم کردستان برای شفاف سازی این مسئله هیئتی ویژه را مسئول قرار داده است، آنرا اقدامی مثبت ارزیابی کرده و امیدواریم که تحقیقات این هیئت حقیقت مسئله را روشن نماید.

جان انسانها هیچ وقت برای این حزب زیاد مهم نبوده و چون ایشان ارتباط سازمانی با این حزب نداشته است دیگر مهم نیست. با اینکه تمامی شواهد بر علیه حکومت اقلیم است حتی جرات اظهار نظر را ندارد و قضاوت این موضوع را بر دوش متهم اصلی که همان حکومت اقلیم است را می گذارد.

حزب دمکرات کردستان شاخه خالد عزیزی:

این حزب روز اول در کمال بی شرمی تنها طی خبری سلیمی ( بدون اشاره به عضویتش در این حزب) اعلام کرد که مصطفی بدلیل عضویت در یکی از احزاب کوردستانی و سرقت مسلحانه از سوی رژیم دستگیر و به اعدام محکوم شده بود که پس از فرار از زندان سقز در مرز بانه دستگیر و به زندان برگردانده شد و همین حزب بعد از انتقادات فراوان پس از دو روز خبر خود را اصلاح و سرقت مسلحانه  و مرز بانه را از خبر خود حذف و بدون اشاره به شیوه دستگیری و تحویل دادنش از سوی دولت اقلیم تنها به یک خبر کوتاه عادی در این رابطه پسنده می کند. هرچند ماهیت ضد انسانی (احزاب بورژواناسیونالیست) دمکرات ها بر کسی پوشیده نیست اما موضعگیری این احزاب تنها یک مسئله را ثابت می کنند و آن اینست که این احزاب نه تنها برای جان انسانها، بلکه حتی برای اعضای خود که جانشان را برایشان به خطر انداخته اند هیچ ارزشی قائل نیست و خوش خدمتی و دم تکان دادن برای حکومت اقلیم و منافع مالی و مواجب ماهیانه از سوی حکومت اقلیم از هر چیزی مهمتر است.

 حزب کومله کوردستان عبداله مهتدی:

نه در حد یک اصلاعیه بلکه به قول خودشان با یک روشنگری در این رابطه اظهار داشته است: اول جمهوری اسلامی مسئول اصلی اعدام مصطفی سلیمی است.

دوم : ما اطلاعات زیادی در این رابطه نداریم و به همین دلیل از تشکیل یک هیئت تحقیق حکومت اقلیم کردستان حمایت میکنیم.

کومله زحمتکشان کردستان عمر ایلخانی زاده:

تحویل دادن مصطفی سلیمی از طرف هر کی بوده باشد. کار درستی نیست که نه تنها فرهنگ تا الان حکومت اقلیم نسبت به پناهنده را پایمال و…

 کومله زحمتکشان نه تنها حکومت اقلیم را مسئول جان مصطفی سلیمی نمی داند بلکه از حکومت اقلیم نیز دفاع هم می کند و آن جنایت را به سطح یک نفر خاص تنزل می دهد و در واقع ادامه همان سخنانیست که مسئولین جمهوری اسلامی در رابطه با شلیک موشک به هواپیمایی اکراینی ارائه دادند و آنرا تنها یک خطای انسانی جزیی و یک نفره به مردم معرفی کردند و مسئولیت این جنات را از روی شانه خود برداشتند. .

پژاک:

 طبق روال همیشگی با یک اطلاعیه طولانی و با بکار بردن کلمات کوردانده شده که تنها به قصد سر درگم کردن خواننده وشانه خالی کردن از مسئولیت در اطلاعیه خود می نویسد از شروع این ماجرا تا الان به مانند “حزب آزاد کردستان” موضوع را زیر نظر گرفتیم و به دنبال روشنگری بودیم هر چند سیاست اعدام مسئله ای نیست که محکوم کردنش را انتظار بکشیم ولی برای قسمت دوم موضوع یعنی تحویل دادن مصطفی سلیمی احتیاج به روشنگری داشت هر چند که در تاریخ کورد اتفاقی همچنینی روی داده است و قبلا محکوم شده است و…. به همین دلیل از مسئولین درخواست روشنگری می نمائیم و واکنش گسترده ملت کورد نشان داد که همکاری با اشغالگران قابل قبول نیست و هر کس و هر طرفی  که مقصر است لازم است در مورد اعمال خود تجدید نظر نماید. در آخر ضمن محکوم کردن سیاست اعدام دولت اشغالگر ایران و عمل همکاری و تحویل دادن یک کورد به دولت اشغالگر از طرف هر شخصی گروه و یا طرفی زیر نام کورد محکوم می نماییم.

در مورد یک به یک کلمات بکار برده شده در این اطلاعیه شرمگینانه می توان یک کتاب نوشت. اوج تفکر ناسیونالیتسی، فاشیسم ، شونیستی، فریب و دورویی را در تک تک عبارات این اطلاعیه می توان مشاهده کرد.

 کومله سازمان کردستان حزب کمونیست ایران:

کومه له به شیوه ای دو پهلو، ضمن محکوم کردن “هر نهادی در هر سطحی”، تحویل دادن مصطفی سلیمی را به ماموران مرزی نسبت میدهد، بدون آنکه مستقیما حکومت اقلیم کردستان را مسئول این جنایت بداند و تنها به نوعی بار را از روی دوش خود برداشته است و تحت فشار اذهان عمومی مجبور به صدور این اعلامیه کرده است. این سازمان طبق معمول تمایلی به محکوم کردن حکومت سرمایه دارن ناسیونالیست کورد ندارد.

حزب کمونیست کارگری کوردستان(عراق):

 در اطلاعیه این حزب ضمن اشاره کوتاهی به تاریخ خیانتهای احزاب جنبش کردایتی، همه واقعیت را بیان نکرده، این اطلاعیه دارای ضعف بسیاری است. در اطلاعیه آمده است: مصطفی سلیمی به مرز باشماخ در شهر پنجوین آمده است ولی مسئولین آسایش اتحادیه مهینی اجازه ورود به او را نمی دهند و به او را به ایران بر می گردانند.

جهت اطلاع دوستان حزب کمونیست کارگری کوردستان، باید گفت بنا به گزارشات تائید شده مصطفی سلیمی مدت چند روز در روستای گرمک یعنی در خاک عراق بوده و سپس به بهانه تست کرونا از سوی آسایش به پنجوین منتقل شده و مدت دو روز را انجا زندانی بوده است و در این اطلاعیه به جای آوردن آسایش حکومت اقلیم کوردستان تنها به آسایش اتحادیه میهنی اشاره دارد. اطلاعیه در واقع فاقد آن دیالکتیک کمونیستیست و ذهن خواننده را به نوعی تسویه حساب با اتحادیه مهینی سوق می دهد و مسئولیت این جنایت به نوعی از دوش حکومت اقلیم کردستان برداشته شده است و این در حالیست که کوردستان عراق دارای یک حکومت و پارلمان مشخص است و خیلی وقت است که از دو اداره یی فاصله گرفته است. این ضعف و کم توجهی در اطلاعیه های حزب کمونیست کارگری ایران، حزب کمونیست کارگری – حکمتیست و حزب کمونیست کارگری – حکمتیست خط رسمی نیز به چشم می خورد.

 تنها اطلاعیه که از دید نگارنده این ستور از هر لحاظ کامل و دارای صراحت و برندگی و بر اساس دیالکتیک استوار است و فاقد ابهام و تناقض است، اطلاعیه مشترک نیروهای چپ و کمونیست است و اگر چه با کمی تاخیر ولی بسیار به جا بود.

سخن آخر اینکه ما کمونیست ها با تکیه بر ماتریالیسم دیالکتیک معتقد هستیم که جهت نقد و برسی هر مشکلی باید آنرا ریشه یابی و سپس  به نقد یا حل آن اقدام نمود. یک اطلاعیه حزبی ضمن در نظر گرفتن منافع عام، باید بدور از هر گونه موضع جانبدارانه نسبت به فرد، گروه و یا سازمانی، بدون ابهام و سرسپردگی و بر پایه واقعیات، حقوق بشر و موازین انسانی، کمونیستی، آزادیخواهی و برابری طلبی استوار و دارای صراحت باشد و مبانی تفکری را که سر منشا آن پدیده، معضل و یا مشکل را بی رحمانه به نقد بکشد. اطلاعیه ایی که با ابهام جوانب منفعت طلبی، وارونه گری، سرسپردگی، ناسیونالیسم و فاشیسم را مبنا قرار دهد، فاقد ارزش ماتریالیستیست و در پیشگاه مردم پشیزی نمی ارزد و تنها برای مصرف درون تشکیلاتی و قانع کردن اعضا و هواداران است و لاغیر.

سیزدهم آوریل ۲۰۲۰

ئاسو سهامی

ضمیمه:

اطلاعیه شورای همکاری نیروهای چپ و کمونیست در محکومیت استرداد و اعدام مصطفی سلیمی

صبح روز٢٣ فروردین ٩٩، زندانی سیاسی مصطفی سلیمی که توسط حکومت اقلیم کردستان به جمهوری اسلامی تحویل داده شده بود، اعدام شد. مصطفی سلیمی ١٧سال درشکنجه گاه های رژیم جمهوری اسلامی محبوس بود. وی درجریان شورش زندانیان زندان سقز، موفق به فرار از زندان شده و خود را به اقلیم کردستان عراق می رساند و درآنجا درخواست پناهندگی می کند. اما مسئولین حکومت اقلیم ابتدائی ترین حقوق انسانی و مقاوله نامه های بین المللی درباره حقوق پناهجویان را زیرپا می گذارند و بدون شرم از توده های زحمتکش مردم، ازجمله توده های تحت ستم کردستان، این زندانی سیاسی پناهنده را به ماموران رژیم ددمنش اسلامی ایران تحویل می دهند و آنها نیز برای زهر چشم گرفتن از زندانیانی که در هفته های اخیر در زندان ها دست به شورش زده بودند بلافاصله وی را اعدام می کنند.

رژیم جمهوری اسلامی در شرایطی دست به این جنایت هولناک میزند که جامعه با بحران های اقتصادی – سیاسی – اجتماعی لاینحلی دست به گریبان است؛ علاوه بر آن بحران کرونا روزانه جان صدها تن از مردم را می گیرد؛ و زندگی میلیون ها تن را تهدید می کند. جنایتکاران حاکم که هیچ راه حلی برای برون رفت جامعه از این بحران ها ندارند؛ بر این توهم اند که تنها با زهر چشم گرفتن از کارگران و زحمتکشان و تداوم سرکوب جلو فوران اعتراضات سیاسی اجتماعی را گرفته و چند صباحی دیگر به حاکمیت سرکوبگرشان ادامه دهند.

کارگران، زحمتکشان، افکار عمومی آزادیخواه!

همکاری صاحبان قدرت وثروت حاکم براقلیم کردستان با حاکمین مستبد وجنایتکار حاکم برایران، برکسی پوشیده نیست. تحویل پناهنده سیاسی که از زندان و اعدام گریخته وبه اقلیم پناه آورده بود، رویه ای مذموم و نفی آشکار ابتدائی ترین حقوق انسانی یک پناهنده سیاسی و مغایرمنش انساندوستانه زحمتکشان کردستان است ونباید بی جواب گذاشته شود .
شورای همکاری نیروهای چپ وکمونیست، این عمل غیرانسانی مسئولین اقلیم کردستان و همدستی آنان با رژیم جنایت پیشه جمهوری اسلامی را بشدت محکوم کرده وهمه سازمان ها، احزاب و نهاد های آزادیخواه و انسان دوست وسازمان های مدافع حقوق پناهندگان و توده های زحمتکش مردم را به اعتراض علیه این اقدام ضد انسانی فرامی خواند. حاکمین اقلیم کردستان باید درنزد افکارعمومی ایران، کردستان وسراسرجهان افشا ومحکوم بشوند. آنها نیز همچون رژیم ددمنش جمهوری اسلامی دراعدام زندانی سیاسی مصطفی سلیمی، محکوم، مسئول وپاسخگوهستند.

سرنگون باد رژیم سرمایه داری جمهوری اسلامی
زنده باد آزادی ، زنده باد سوسیالیسم
١٣ آوریل ٢٠٢٠ – ٢۵ فروردین ١٣٩٩

امضاها : اتحاد فدائیان کمونیست، حزب کمونیست ایران، حزب کمونیست کارگری- حکمتیست، سازمان راه کارگر، سازمان فدائیان(اقلیت) و هسته اقلیت

ShorayeHamkari@gmail.com

Top of Form

Bottom of Form