سرهنگ سید لطف‌الله اتابکی کیست؟

ایرج مصداقی 

لطف‌الله اتابکی یکی از عناصر مرموز رژیم و از جمله جنایتکارانی است که دستش تا مرفق به خون آغشته است و متأسفانه به خاطر مخفی‌کاری‌های رژیم و عدم پیگیری لازم از سوی نیروهای سیاسی اپوزیسیون چهره‌اش برای مردم ایران مخفی مانده است.

افشای چهره‌ی این جنایتکاران از آن جهت مهم است که اطرافیان و یا بسیاری از همکارانشان از سابقه و عملکرد این افراد بی‌خبر هستند.

رفسنجانی در خاطراتش با آن که نام کوچک تمامی افراد را می‌آورد اما از ذکر نام کوچک وی خودداری می‌‌کند. در اسناد انتشار یافته از سوی رژیم نام کوچک وی ذکر نشده است. در سه جلد خاطرات ری شهری نام کوچک او تنها یک بار در جلد دوم آمده است. شاید آن‌جا هم از دستشان در رفته است. چرا که در خاطرات ری‌شهری اشتباهات فاحش حتا در ارتباط با پرونده‌های مشهور دیده می‌شود که در کتاب خاطراتم به یکی دو مورد آن‌ اشاره کرده‌‌ام.

در دهه‌ی ۶۰ در روزنامه‌های رژیم هرکجا که به نام دادستان انقلاب اسلامی ارتش اشاره می‌شود از ذکر نام کوچک وی خودداری می‌شود. در هیچ‌ یک از ده‌ها عکس دادگاه علنی اعضای حزب‌ توده، اتابکی حضور ندارد.  عکس‌های انتشار یافته از دادگاه به گونه‌ای از ری‌شهری گرفته شده یا دستکاری شده که چهره‌ی اتابکی که در کنار اوست در آن مشخص نیست!

او در سیاه‌ترین روزهای تاریخ میهنمان دادستان انقلاب اسلامی ارتش بود و در کنار محمد محمدی ری‌شهری در جنایات رژیم دست داشته‌ است.

این که چرا نام کوچک وی در اسناد رژیم به جز یک جا نیامده است احتمالا بر می‌گردد به سابقه‌ی او. عناصر رژیم ظاهراً مایل نبودند کسی بداند که وی پیش از انقلاب نیز در دادستانی ارتش شاهنشاهی مشغول به کار بوده است.  

او به همراهی توده‌ای‌هایی که در ارتش حضور داشتند به قلع و قمع کودتاچیان نوژه پرداخت. سپس دستگاه امنیتی با کمک سرویس‌های جاسوسی غربی به دستگیری و شکنجه‌ی توده‌ای ها پرداخت و اتابکی در کنار ری‌شهری و یونسی که با نام مستعار ادریسی ریاست شعبه دو دادگاه انقلاب ارتش را به عهده داشت به کشتار توده‌ای‌ها پرداخت. در این میان هواداران دیگر گروه‌های سیاسی و به ویژه صدها هوادار مجاهدین در نیروهای مسلح با کیفرخواست‌های تهیه شده از سوی او به مسلخ رفتند و تعداد زیادی پس از تحمل شکنجه‌های قرون وسطایی به حبس‌های طویل‌المدت محکوم شدند. همافران نیروی هوایی در زمره‌ کسانی بودند که به زیر تیغ اتابکی برده شدند. او یکی از معرکه‌گردانان دادگاه قطب‌زاده و توطئه علیه آیت‌الله شریعتمداری بود. قدرت وی در این دوره در حدی بود که به اعتراف ری شهری وی در سال ۶۱-۶۰ خواهان دستگیری صادق طباطبایی برادر عروس خمینی در ارتباط با خرید سلاح شده بود.

اتابکی یکی از مهره‌‌های اصلی سرکوب در ارتش و نیروهای مسلح بود. بی‌رحمی او زبانزد عام و خاص بود. برای شناخت بیشتر خوانندگان نسبت به دیدگاه او حتا در مورد توابین و کسانی که پس از دستگیری به خدمت رژیم در می‌آمدند قسمتی از مقاله‌‌ی او تحت عنوان «بحثی در توبه و نگاهی به توبه محارب در قانون حدود و قصاص» را در اینجا می‌آورم:

« توبه محارب  
… مرحوم محقق می فرماید (اذا تاب قبل القدره علیه سقط الحد و لکن لم یسقط (بالتوبه) ما یتعلق من حقوق الناس کالقتل و الجرح و المال.  
اگر قبل از دست یافتن بر محارب او توبه کند حد ساقط می شود لیکن حقوق مردم مانند قتل و جرح و مالی که بعهده محارب است با توبه ساقط شدنی نیست.  
ول تاب بعد الظفر به لم یسقط عنه و حد و لاقصاص و لا غرم (بلاخلاف و لا اشکال) و چنانچه بعد از ظفر یافتن بر محارب , محارب توبه کند حد و قصاص غرامت ساقط نمی شود.  
عبارت حضرت امام در صفحه ۴۹۳ جلد دوم تحریر الوسیله نیز تقریباً همین است.  
قانونگذار در ماده ۲۱۱ می گوید: هرگاه محارب و مفسد فی الارض قبل از دستگیری توبه کند , حد ساقط می شود و اگر بعد از دستگیری توبه کند حد ساقط نمی شود).  
آیا ملاک سقوط حد توبه قبل از ظفر یافتن بر محارب است  
یا توبه قبل از دستگیری ؟  
آنچه که آیه شریفه بر آن دلالت صریح دارد توبه قبل از قدرت یافتن بر محارب است ( من قبل ان تقدرو اعلیهم) و در فتاوی فقها نیز صحبت از ظفر یافتن بر محارب است و هیچ جا اشاره به دستگیری ندارد.  
البته تردیدی نیست که بر سبیل اغلب دستگیری مصداق بارز ظفر یافتن است لیکن بعضاً اتفاق میفتد ظفر یافتن هست ولی هر ظفر یافتنی دستگیری نیست (عموم و خصوص مطلق) نتیجه آنکه :  
اگر شبکه ای لو رفت و بر تشکیلات محاربین دست یافتیم و عنقریب است که دستگیرشان کنیم , توبه این گروه قبل از چنین دستگیری ای مفید نیست و مسقط مجازات نمی باشد.  
محارب کافر اگر اسلام بیاورد طبق قاعده الاسلام یجب ماقبله حدود و تعزیراتی که بگردن اوست (حق الله) ساقط میشود, لیکن حقوق مردم در شمول قاعده فوق نیست و فقها در شعاع دلالت این قاعده خیلی بحث نکرده اند.» 

http://www.ghavanin.ir/PaperDetail.asp?id=397 

سابقه‌ی سرهنگ سید لطف‌الله اتابکی چیست؟  

اتابکی در اوایل دهه ۲۰ شمسی در خانواده‌ای نظامی متولد شد. او دارای یک برادر تنی و یک براد