توضیحی کوتاه در باره ی سؤالات رفیق سوران!

 ستار فتحی

رفیق سوران در قالب چند سؤال از من توضیحاتی خواسته که سعی می کنم بصورت مختصر بدان پرسش ها پاسخ دهم. من فکر می کنم رفیق سوران یا نوشته ام را خوب متوجه نشده یا چون بر اساس واقعیت ها از حمه سوور و رهبرانش نقد گرفته ام، از من دلخور شده است ! شاید هم این رفیق خواسته است تا با طرح این پرسش ها به نوعی اعلام وفاداری به آنها کرده باشد. در هر حال من رفیق سوران را به اسنادی که موجودند ارجاع می دهم.

در مورد اقلیت تشکیلاتی در کومه له اساسنامه، آیین نامه و مرام نامه ی نیروی پیشمرگ کومه له مصوب بهمن ۱۳۶۲ همراه این یاداشت در اختیار رفیق سوران و رفقای اقلیت قرار میدهم که امروز حامی آنان شده است . در مورد پیشمرگ کومه له، رمی بودن و غیره کتابچه ای که کمیسیون تحقیق از دکتر مصطفی رشیدی ، نسان نودینیان ، ابراهیم محمدی (مینه شم ) انتشار داد را می توانید از نامبردگان دریافت کنید، آن وقت متوجه خواهید شد که اوضاع در آن دوران از چه قرار بود.
مسئله اردوگاه سونی از طرف سلام زیجی، بهمن علیار و … یا کتابچه ای که فاروق بابامیری و محمد شافعی نوشتند و مورد تائید مجید حسینی، رحمان حسین زاده، عثمان روشن توده و ابراهیم مینه شم قرار گرفت، می توانید از رحمان حسین زاده دریافت کنید تا به جوابت دست بیابی. اگر از طریق آنها این کتابها به دست شما نرسیدند، به من اطلاع بده تا شخصاً برایت بفرستم .
شما اشاره کرده اید که اشتباه در نوشتن تاریخ دقیق جانباختن فلان رفیق دردی را دوا نمی کند یا کمونیست بودن حمه سوور را خدشه دار نمی کند. به نظر من هم خدشه دارنمی کند چون حمه سوورکمونیست نمانده، اگر کمونیست می ماند، مثل یک کمونیست ظاهر می شد و مثل یک کمونیست واقعیت ها را می نوشت.
 کسانیکه او را نشناسند و کتاب تاریخیش را بخوانند فکر می کنند  که  ایشان چگوارا بوده است. این در حالی است که ما می دانیم حمه سوور در جریان جنگهای حزب دمکرات علیه کومه له در سال ۱۳۶۳ در بانه چه دسته گلی را به آب داد . به نظر من کتاب حمه سوور فقط یک ویژگی را دارد و آن هم بیدار کردن شعیب ذکریایی از خواب چندین ساله اش است.
در کتابی که حمه سوور به رشته تحریر در آورده ، این احساس را در خواننده به  وجود می آورد که ایشان همه کاره و رهبر به تمام معنای کومه له بود و منصور حکمت، کورش مدرسی و همفکرهای وی نیز تنها کمونیست های درون کومه له و حزب کمونیست بودند .
سوران عزیز مسئله ی نگارش تاریخ دقیق جانباختن رفقا، مثل جعفر خیاط ، جعفر شفیعی، عطا رستمی، گلریز، فریده و جمیل که من نامبرده ام از این جهت اهمیت دارد که تاریخ وقایع و رویدادهای حزب کمونیست ایران و کومه له بدون تعقیب اهداف خاصی و با کمترین اشتباه در اختیار نسل امروز قرار گیرند.
وانگهی همانگونه که نوشته ام، وقتی حمه سوور جلو چشم شعیب خود را به فراموشی می زند، شعیب انگار نه انگار که دو نفر از این رفقا خواهر و برادر ایشان هستند ، اما جائی که موضوع مستقیماً در ارتباط با خودش میباشد شروع به اعتراض می کند. دهها نمونه از این نوع در دست هست که من قصد ندارم یک به یک بدان موارد اشاره کنم زیرا اطمینان دارم خود شما هم در جریان هستید.
از این فرصت استفاده می کنم و در مورد نوشته ی رفیق بهروز شادیمقدم نکته ای را یادآور می شوم.
رفیق بهروز عزیز من منکر نقش شعیب ذکریایی در تأسیس کومه له و حزب کمونیست ایران و نیز پایداری وی در زندان رژیم پادشاهی نیستم. در این رابطه من نیز با شما هم نظر می باشم. اما من هم توصیه می کنم شعیب ذکریایی به نوشته های خودش در نشریه کمونیست (ارگان کمیته مرکزی حزب کمونیست ایران)، پیشرو (ارگان کمیته مرکزی کومه له) بولتن های مباحث آن دوران و کاست های کنگره های حزب و کومه له در سالهای ۱۳۶۰، ۱۳۶۲، ۱۳۶۳ و ۱۳۶۴ مراجعه کند و بدانها گوش دهد.
آنچه شعیب ذکریایی در نشریه کمونیست سال ۱۳۶۳ در مورد جنگ حزب دموکرات علیه کومه له نوشت و همه ی نظرات، نوشته ها و حرف های ایشان از دوران زندان، کنگره ها، سمینارها و نشریات که از کمونیسم و کارگر دفاع می کرد، علیه ناسیونالیسم، رویزیونیسم و امپریالیسم موضع می گرفت و همچنین از کومه له و حزب کمونیست ایران پشتیبانی می کرد همگی مورد تأیید من هستند. با این وجود نامبرده از زمان نامه ی ۱۴ صفحه ای تا نظرات کنونی اش، مورد نقد من و هزاران کس دیگر است و دیگر برای ما شعیب آن دوران نیست.

در ذیل این نوشته آئین نامه نیروی پیشمرگ، نتیجه اقدامات رسیدگی کمیسیون به موارد نقض اصول و پرنسیب های حزبی و توضیح در مورد جزوه حاضر می آیند.

آئین نامه نیروی پیشمرگ کومه له و فعالیت در شرایط    جنگ انقلابی در کردستان
" آئین نامه نیروی پیشمرگ کومه له و فعالیت در شرایط جنگ انقلابی " برمنبای " آئین نامه نیروی پیشمرگ کومه له " که در تیر ماه ۱۳۶۲ انتشار یافت تهیه شده و حاوی تغییراتی در آئین نامه قبلی میباشد. آئین نامه کنونی در دیماه ۱۳۶۲ به تصویب کمیته مرکزی سازمان کردستان حزب کمونیست ایران (کومه له) رسیده و از لحاظ انطباق آن با اساسنامه حزب کمونسیت ایران به تائید دفتر سیاسی حزب کمونیست رسیده است.
جزوه حاضر همچنین شامل دوضمیمه به نامهای " وظایف سیاسی نیروی پیشمرگ کومه له "  درباره ضابطه" پذیرش برنامه حزب کمونیست ایران" در آین نامه نیروی پیشمرگ کومه له "هست. که برای درک اصولی و کار برد صحیح این آئین نامه ضروری میباشد.
یادآوری میکنیم که این نامه برای کلیه صفوف ما که مشمول آن میشود از این تاریخ لازم الاجرا است.
 
کمیته مرکزی
سازمان کردستان حزب کمونیست ایران (کومه له)
۲۰ بهمن ۱۳۶۲
 
 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
آئین نامه نیروی پیشمرگ کومه له و
فعالیت در شرایط جنگ انقلابی در کردستان
 
مقدمه
پیشمرگ کومه له بخشی از سازمان کردستان حزب کمونیست ایران (کومه له) است که بنا به ضروریات انقلابی در کردستان اسلحه برگرفته و برای تحقق آرمان
های حزب کمونیست در کردستان مبارزه میکند.
پیشمرگ کومه له نیروی مسلح پرولتاریای انقلابی کردستان است که بخاطر سوسیالیزم و کسب حق تعیین سرنوشت برای خلق کرد مبارزه میکند و در درون جنبش ملی کردستان حافظ منافع توده های کارگر و زحمتکش و دمکراسی انقلابی در مقابل بورژوازی است.
خصوصیات برجسته و راهگشای پیروزی پیشمرگ کومه له استحکام ایدئولوژیک- سیاسی صفوف آن پیوند عمیق و فشرده با زحمتکشان، انضباط آهنین پرولتری در صفوف خود و جسارت و فداکاری بیدریغ در راه آرمانهای انقلابی طبقه کارگر است. پیشمرگ کومه له در پیشاپیش توده ها،جنگ انقلابی خلق کرد را پیش میبرد و ستون فقرات ارتش توده ای زحمتکشان کردستان خواهد بود.
 
فصل اول – تعریف و جایگاه "آئین نامه…"
ماده اول:
این آئین نامه ناظر بر ویژگیهای مناسبات تشکیلاتی در شرایط جنگ انقلابی و همچنین موازین عمومی کار کرد واحدهای عملیاتی نظامی سازمانی است. این آئین نامه بر مبنای بند پنجم ماده دوم متمم اساسنامه حزب کمونیست ایران تنظیم شده و بتصویب رسیده است.
 
فصل دوم- پیشمرگ کومه له
ماده دوم:
هر فرد تشکیلاتی کومه له که برای شرکت در جنگ انقلابی خلق کرد و یا برای پیشبرد امر تبلیغ، ترویج و سازماندهی توده ای و سایر امور تشکیلاتی علناً مسلح میشود، پیشمرگ کومه له محسوب میشود.
 
ماده سوم:
هر پیشمرگ کومه له، مستقل از ارگانی که در آن سازمان یافته است یا بدلیل وظایف نظامی مستقیم واحد خود و یا ویژگیهائی که شرایط جنگ انقلابی بطور کلی به مجموعه فعالیتهای سازمانی در کردستان می بخشد، ملزم به رعایت مرکزیت و دیسیپلین اکید تشکیلاتی است. به این منظور هر پیشمرگ کومه له باید اکید از این آئین نامه تبعیت کند.
 
فصل سوم- نیروی پیشمرگ کومه له
ماده چهارم:
بمنظور پیشبرد مبارزه مسلحانه در کردستان و نیز کمک به انجام امور سیاسی و اجرائی مختلف تشکیلات در شرایط جنگ انقلابی، ضروری است که علاوه بر واحدهای معمول سازمانی، واحدهای عملیاتی  متشکل از پیشمرگان کومه له، بصورت دسته، پل، گردان، تیپ و هیز سازمان داده شود. مجموع این واحدها، بنا به تعریف نیروی پیشمرگ کومه له نامیده میشود.
 
تبصره ۱:
کمیته مرکزی کومه له میتواند با توجه به مصالح سیاسی و تشکیلاتی و با در نظر گرفتن شرایط و اوضاع نظامی در کردستان واحدهای عملیاتی جدیدی را سازمان دهد.
 
تبصره ۲:
تشکیلات میتواند بنا بر ضروریت، یشمرگان را از واحدهای عملیاتی (نیروی پیشمرگ) به سایر واحدهای سازمانی و بالعکس انتقال داده و سازماندهی نماید.
 
ماده پنجم:
نیروی پیشمرگ کومه له، نیروی مسلح پیشرو کارگران و زحمتکشان کردستان است که در راه رهائی ازیوغ ستم و استثمار سرمایه داری و رسیدن به سوسیالیسم و بخاطر کسب حق تعیین سرنوشت خلق کرد و بدست آوردن خودمختاری برای کردستان مبارزه میکند.
 
ماده ششم:
نیروی پیشمرگ کومه له، بعنوان بخشی از تشکیلات کومه له برای پیشبرد مبارزه سیاسی نظامی در کردستان بر طبق اهداف برنامه ای و سیاسی کومه له فعالیت میکند.
 
ماده هفتم:
نیروی پیشمرگ کومه له دارای وظایف سیاسی گسترده و تعریف شده ای است. آگاه کردن، متشکل کردن و رهبری عملی توده ها همواره یک وظیفه واحدهای نیروی پیشمرگ است.
 
ماده هشتم:
ارتقا در نیروی پیشمرگ بر مبنای شایستگیها و قابلیتهای افراد انجام میشود. در عین حال موقعیت تشکیلاتی بالاتر متضمن هیچگونه امتیازات مادی – خصوصی برای افراد نیست.
 
فصل چهارم- فرماندهی در نیروی پیشمرگ
ماده نهم:
فرماندهان واحدها از بالا تعیین میشود.
 
ماده دهم:
فرماندهان پائین تر از فرماندهان بالاتر و همه آنها از کمیته مرکزی کومه له تبعیت میکنند.
 
فصل پنجم: پذیرش به نیروی پیشمرگ کومه له
ماده یازده هم:
داوطلبین ورود به صف پیشمرگ کومه له هنگامی پذیرفته میشودکه:
۱٫     برنامه حزب کمونیست ایران را بپذیرند.
۲٫     حاضر باشند نظم و انضباط سازمانی را پذیرفته و از آئین نامه نیروی پیشمرگ کومه له پیروی نمایند.
۳٫     یکی از حوزه ها یا ارگانهای تشکیلاتی یا پیشمرگان کومه له و یا شوراهای دمکراتیک و یا افراد قابل اعتماد از نظر تشکیلات آنها را شناخته و تائید نمایند.
۴٫     دوره آموزش سیاسی و نظامی را با موفقیت به پایان رسانده باشند.
 
 تبصره:
پس از اتمام دوره آموزش، پذیرفتن پیشمرگان باید به تائید کمیته منطقه، کمیته ناحیه و یا هر ارگان صلاحیتدار دیگری که کمیته منطقه تعیین نماید برسد.
 
فصل ششم _ حقوق و وظایف پیشمرگان کومه له
ماده دوازدهم:
هر پیشمرگ کومه له وظیفه دارد:
۱٫     فعالانه در جهت با لابردن آگاهی سیاسی خود بکوشد و تلاش کند تا بر طبق برنامه های آموزشی کومه له، مارکسیم یعنی علم مبارزه و رهائی طبقه کارگر را بیاموزد و درک خود را از برنامه وسیاستهای کومه له بالا برد.
۲٫     مبلغ اهداف و سیاستهای کومه له در بین توده مردم باشد و طبق رهنمودهای تشکیلات پیگرانه و مداوم آنها را رواج دهد.
۳٫     در میان توده ها در برابر نیروهای بورژوایی از مواضع و سیاستهای کومه له دفاع نماید.
۴٫     در فراگیری اصول و فنون نظامی فعالانه کوشیده و در ارتقا دانش و کارآئی نظامی خود و همرزمانش تلاش نماید.
۵٫     دوست و رفیق دائمی زحمتکشان باشد و برای تماس و پیوند وسیع و فشرده با آنان تلاش نماید.
۶٫     نسبت به کمبودهای تشکیلات و
اشتباهات خود و سایر همرزمانش مسئولانه برخورد کرده و در رفع این کمبودها فعالانه تشکیلات و رفقایش را یاری دهد.
۷٫     انضباط و دیسیپلین تشکیلاتی را رعایت نموده و از دستورات ارگانها و مسئولین مافوق خود تبعیت نماید.
۸٫     در هر ناحیه ای از کردستان آماده فعالیت باشد.
۹٫     بهنگام عملیات از دستورات فرمانده بی قید و شرط تبعیت نماید.
۱۰٫ هر گونه ماموریت و استعداد واحدها، اسرار و اطلاعات نظامی و رشته های عملیاتی را تحت هر شرایطی حفظ نماید.
۱۱٫ اسرار، اسناد، اسلحه و مهمات، غنائم جنگی اموال کومه له را با احساس مسئولیت حفظ نماید.
۱۲٫ در برخورد به اسیران، ضمن حفظ هوشیاری کامل، خوشرفتار بوده و مطابق سیاست انقلابی کومه له با آنان رفتار نماید.
 
ماده سیزدهم:
هر پیشمرگ کومه له حق دارد:
۱٫     در جلسات تشکیلاتی از هر یک از فرماندهان و مسئولین بالاتر انتقاد کند.
۲٫     در بحثهای تشکیلاتی پیرامون سیاستهای تاکتیکی سیاسی و نظامی کومه له، نظرات، پیشنهادها و انتقادات خود را مطرح کند.
۳٫     در جلسات مربوط به ارزیابی فعالیتهای سیاسی و نظامی واحد و یا بخش تشکیلاتی خود، پیشنهادها و انتقادات خود را مطرح کند.
۴٫     نظرات، پیشنهادها و انتقادات خود را با مسئولین و ارگانهای بالاتر منجمله مستقیماً با کمیته مرکزی در میان بگذارد.
۵٫     تقاضای انتقال از واحد یا بخش مربوطه خود را به دیگر واحدها و یا بخش های تشکیلات بنماید. به تقاضای او مطابق موازین تشکیلاتی رسیدگی میشود.
۶٫     مطابق موازین تشکیلات از مرخصی خود استفاده نماید.
۷٫     از امکانات کومه له برای تامین زندگیش برخوردار شود.
 
تبصره ۱:
کومه له در حدامکان خود به تامین زندگی عائله پیشمرگان کمک میکند.
 
تبصره ۲:
کومه له در حدامکانات و توانائی مالی خود، خانواده شهدا را یاری میرساند.
 
تبصره ۳:
کومه له پیشمرگانی را که نقص عضو پیدا میکنند مورد مراقبت قرار میدهد. بنحوی که در عین حال بتوانند از انرژی و توانائی خود در خدمت انقلاب استفاده کنند.
 
فصل هفتم- تنبیهات و تشویقات
ماده چهاردهم:
روش ما برای تضمین انجام هرچه بهتر و خلاقانه تر وظایف محوله ای که برای پیشبرد امر مبارزه سیاسی و نظامی بردوش افراد گذاشته میشود، اساساً آموزش ایدئولوژیک و سیاسی آنهاست، اما در عین حال مواد تشویقی نیز مقرر میگردد.
پیشمرگانی که:
۱٫     در عملیات و تعرضات، فداکاری و جسارت چشمگیری از خود نشان میدهند.
۲٫     در شرایط حاد جنگی در کمک کردن به مردم و سازماندهی آنها فعالانه شرکت نمایند.
۳٫     در کار آگاهگرانه و تبلیغ اهداف و سیاستهای کومه له در بین توده های زحمتکش و سازماندهی سیاسی و نظامی آنان تلاش چشمگیری داشته باشند.
۴٫     در رعایت نظم و انضباط واحد یا بخش تشکیلاتی خود فعالانه کوشیده و از این لحاظ نمونه باشند.
از طرف فرماندهان واحدها و یا ارگانهای تشکیلاتی مسئول خود و یا بالاتر، مورد تشویق علنی (شفاهی یا کتبی) قرار میگیرند.
 
ماده پانزدهم:
روش ما در برخورد به اشتباهات افراد بطور کلی کوشش در جهت اصلاح فرد از طریق انتقاد، توضیح و باز آموزی است، با این حال برای حفظ و تحکیم دیسیپلین تشکیلاتی مواد تنبیهی نیز مقرر میگردد.
پیشمرگانی که:
۱٫     در انجام وظایف و ماموریت های محوله سهل انگاری نمایند.
۲٫     محل ماموریت و پست نگهبانی خود را بدون اطلاع و اجازه مسئولین ترک کنند.
۳٫     رعایت ایمنی اسلحه و مهمات تحت اختیار خود را ننموده و به این وسیله خطراتی برای دیگران ایجاد نمایند.
۴٫     از دستورات و قرارهای فرماندهان خود بهنگام عملیات تحت هر عنوانی سرپیچی نمایند.
۵٫     آئین نامه نیروی پیشمرگ و مقررات و موازین واحد و یا بخش مربوطه خود را نقض کنند.
۶٫     در برخورد به رده های پائین تر تشکیلات و توده های مردم از مسئولیت و موقعیت خود سوء استفاده نمایند.
۷٫     مرتکب آنچنان اعمال و رفتاری شوند که به حیثیت و اعتبار پیشمرگ کومه له لطمه وارد سازند.
۸٫     روحیه تزلزل و تسلیم طلبی را در بین پیشمرگان و توده ها رواج دهند، متناسب با نوع و درجه اشتباه یا خلاف، تنبیهات و مجازاتهای تشکیلاتی برای آنها در نظر گرفته میشود، این تنبیهات از انتقاد و تذکر، توبیخ کتبی، سلب مسئولیت، خلع سلاح موقت تا اخراج را در بر میگیرد.
 
تبصره ۱:
در صورت ارتکاب جرائم بزرگتر، فرد خاطی ابتدا از صف پیشمرگان کومه له اخراج گردیده و سپس مطابق موازین تشکیلات مورد محاکمه قرار گرفته و مجازات میشود.
 
تبصره ۲:
موارد تشویق و تنبیه پیشمرگان جزو سوابق تشکیلاتی آنان منظور میگردد.
 
پایان
 
ضمیمه
۱-     وظایف سیاسی نیروی پیشمرگ کومه له
۲-     توضیحی در باره ضابطه "پذیرش برنامه حزب کمونیست ایران" در آئین نامه نیروی پیشمرگ کومه له
 
ضمیمه ۱
وظایف سیاسی نیروی پیشمرگ کومه له
بر طبق "آئین نامه …" نیروی پیشمرگ کومه له نیروی مسلح پیشرو کارگران و زحمتکشان کردستان و بخشی از تشکیلات حزب کمونیست ایران میباشد که برای پیشبرد مبارزه سیاسی _ نظامی بر طبق اهداف برنامه ای و سیاسی سازمان کردستان حزب کمونیست ایران تلاش میکند. از اینرو پیشمرگ کومه له همچون یک رزمنده کمونیست صفوف حزب، نباید هیچگاه وظایف سیاسی خود را فراموش کند و هیچ فرصتی را برای پرداختن به این وظایف ازدست بدهند. مهمترین وظایف سیاسی هر واح
د و یا رفیق پیشمرگ کومه له از این قرار است:
۱-     تبلیغ برنامه وسیاستهای حزب کمونیست ایران در میان توده های مردم و آگاه نمودن کارگران و زحمتکشان به منافع خودشان .
۲-     بر قراری پیوند و ارتباط فشرده با زحمتکشان حفظ و تحکیم ارتباط آنها با حزب.
۳-     شرکت در سازماندهی و کار تشکیلاتی در میان توده ها زیر نظر کمیته های تشیلاتی .
۴-     کمک به برپایی و هدایت جنبشها و اعتراضات توده های مردم کردستان علیه جمهوری اسلامی.
۵-     دفاع از مبارزات زحمتکشان علیه ارتجاع محلی، برای نمونه مصادره انقلابی زمین توسط زحمتکشان روستا.
۶-     کمک به امر تشکیل مجامع عمومی و شوراها .
۷-     پخش نشریات و اوراق حزبی در میان توده ها.
۸-     ۸-برگزاری جلسات و سخنرانی، متینگ و تشکیل اجتماعات توده ای.
۹-     تهیه گزارش و خبر از مبارزات توده ها و پیشمرگان برای رادیوصدای انقلاب.
۱۰-تشویق زحمتکشان برای کار متشکل در صفوف حزب و پیوستن به صفوف پیشمرگان کومه له.
۱۱-کمک به امر سواد آموزی، بهداشت ،درمان و … توده ها مطابق رهنمودها و دستور العملهای تشکیلات .
۱۲-مکاتبه با "کمونیست"، "پیشرو " و نشریات درون تشکیلاتی .
۱۳-ارتقاء آگاهی سیاسی خود و فرا گرفتن مجدانه مارکسیسم.
۱۴-……
۱۵-……
ضمیمه ۲
 
توضیحی درباره ضابطه
"پذیرش برنامه حزب کمونیست ایران"
در آئین نامه نیروی پیشمرگ کومه له
 
نیروی پیشمرگ کومه له یک نیروی رزمنده کمونیستی و بخشی از حزب کمونیست ایران است و از اینرو ورود به صفوف پیشمرگان کومه له، مستلزم اعلام آمادگی هر فرد به کمونیست بودن و پذیرش اصول اعتقادات و اهداف حزب کمونیست ایران است. به این جهت ضابطه  "پذیرش برنامه حزب کمونیست ایران" یکی از ضوابط اصلی پذیرش افراد به صفوف پیشمرگان کومه له است. اعلام پذیرش برنامه حزب کمونیست به معنای آن است که هر فرد آگاهانه و با علم به اهداف و روش مبارزه حزب کمونیست داوطلبانه به صفوف آن وارد میشود تا در کنار دیگرهمفکران و هم طبقه ای های خود به مبارزه برای دستیابی به این اهداف برخیزد.
از اینرو لازم است همه رفقا و فعالین حزب و همه کارگران و زحمتکشان بخوبی بدانند که منظور ما از "پذیرش برنامه حزب کمونیست ایران" چیست. برنامه حزب چکیدهء اهداف و شیوه های مبارزه حزب و بیانیه اعلام هویت حزب کمونیست بعنوان حزب انقلابی طبقه کارگر ایران است. این برنامه به اختصار اما با دقت رئوس اعتقادات ما را بیان میکند. اما بخش وسیعی از کارگران و زحمتکشان ایران در نتیجه محرومیت هائی که نظام سرمایه داری به طبقه ما تحمیل کرده است، از دانش و معلومات سیاسی بالائی برخوردار نیستند و یا حتی ازتوان خواندن و نوشتن بی بهره اند. بدیهیست که در چنین شرایطی درک دقیق و جامع همه بندهای برنامه برای بسیاری از داوطلبان ورود به صفوف ما در ابتدای امرممکن نیست.
اما درک روح و اصول اساسی برنامه ما درک اهداف طبقه ما و شیوه های انقلابی مبارزه کمونیستی، درک خصوصیت جامعه ای که کارگران میخواهند و راه رسیدن به آن، همه اینها نه تنها برای توده های کارگر و زحمتکش مقدور هست، بلکه حتی بسیار آسان است زیرا برنامه ما بر عینیت و واقعیت زندگی خود کارگران و زحمتکشان متکی است و راه رهایی آنان را که رویای دیرین همه استثمار شدگان است، به آنها میشناساند.
از اینرو درک ما از ضابطه "پذیرش برنامه حزب کمونیست" در آئین نامه نیروی پیشمرگ یک درک آکادمیک نیست، بلکه یک درک ایدئولوژیک و طبقاتی است. ما باید کسانی را به صفوف خود بپذیریم که به این روح اساسی و این اصول خدشه ناپذیر انقلاب کارگری و کمونیستی اعتقاد داشته باشند. آنها در صفوف ما تئوری مارکسیسم و جزئیات و دقایق برنامه ما را خواهند آموخت. هر کس این اصول اعتقادی را بپذیرد میتواند و باید به صفوف ما بپیوندد.
       " جامعه سرمایه داری جامعه ای مبتنی بر استثمار اکثریت محروم توسط اقلیتی است که وسائل تولید اجتماعی را در دست دارد. طبقه کارگر مزدبگیر، که طبقه ای جهانی است، باید با مبارزه طبقاتی خود علیه سرمایه داران و دولتهای آنان به این اوضاع نکبت بار خاتمه دهد و بشریت را از چنگال استثمار و ستم سرمایه داری رها سازد. به این منظور کارگران باید حکومت خود را برجامعه حاکم کنند، مقاومت استثمارگران را در هم بشکنند و مالکیت خصوصی بر وسائل تولید را ملغی کنند و برجای آن مالکیت اجتماعی، یعنی مالکیت دستجمعی تولید کنندگان را برقرار سازند. طبقه کارگر برای برپایی حکومت کارگری و جامعه اشتراکی (کمونیستی) به حزب سیاسی مستقل خود، یعنی به حزب کمونیست خودنیازمند است. طبقه کارگر همچنین باید خود را از چنگال تعصبات و خرافات و تفکر جامعه سرمایه داری و طبقه دارا برهاند و علم مبارزه طبقاتی خود، مارکسیم را بیاموزد.طبقه کارگر در مبارزه خود برای رهایی با همه اشکال ستم، نابرابری و تبعیض مبارزه میکند. کارگران باید قاطعانه از برابری زن و مرد، حق تعیین سر نوشت ملتها، برابری همه انسانها صرفنظر از مذهب و مرام عقیده و نژادو آزادیهای سیاسی به دفاع برخیزند. کارگران مدافع و رهبر همه ستمکشانند."
هر کس به آنچه گفتیم اعتقاد داشته باشد، اصول برنامه مارا پذیرفته است چنین کسانی با این اعتقاد خود اعلام کرده اند که میخواهند کمونیست باشند و این وظیفه ماست که مارکسیم و برنامه حزب کمونیست ایران را با دقت و حوصله با آنها بیاموزیم.
 بنابراین لازم است در بر خورد به ز
حمتکشان و در پذیرش آنها به صفوف پیشمرگان کومه له ابتدا آنان را با این اصول برنامه ای خود آشنا کنیم و کسانی را به صف خود بپذیریم که اگر چه بدلیل فقدان آموزش تئوری _ سیاسی کافی نمیتوانند همه بندهای برنامه ما را عمیقا درک و جذب کنند و یا خود آنرا با تسلط ترویج کنند، اعلام کنند که این اصول ایدئولوژیک طبقه ما یعنی چکیده برنامه ما را پذیرفته اند. بدیهی است که این رفقا باید در ظرف مدت کوتاهی به کمک ما مارکسیسم را بمثابه یک علم بیاموزند، بر احکام و جزئیات برنامه حزب کمونیست ایران مسلط شوند و از ملزومات کافی برای تبدیل شدن به یک عضو حزب کمونیست ایران برخوردار گردند.
پذیرش برنامه حزب کمونیست توسط داوطلبان پیوستن به صفوف ما همچنین به این معنی است که هر رفیق جدید موظف به مبارزه در چهار چوب این برنامه است. او نمیتواند رفتار و کردار و عملکردی مغایراین برنامه داشته باشد و همواره  اگر تناقض افکار و عملکرد او با برنامه حزب کمونیست به او خاطرنشان شود، برای باقی ماندن در صفوف ماباید در این افکار و عملکرد تجدید نظر نماید.