عاقبت رفرمیزم سندرز و دور آخر رقابت بین دو خط ارتجاعی در انتخابات امریکا

مقدمه:

صحنه های “انتخابات” ریاست جمهوری امریکا را دنبال می کنیم . هم از جهت تاثیری که تحولات امریکا روی موازنه قدرتهای سرمایه داری می گذارد و هم از این جهت که درسهای مهمی برای مبارزان راه آزادی است.من مدتهاست دارم این صحنه ها را بررسی می کنم و بصورت مقالاتی تقدیم آزادیخوهان فارسی زبان می کنم(*). امید من اینست که این مقالات کمکی باشد برای این عزیزان.

کنوانسیونهای احزاب دموکرات و جمهوریخواه طی دو هفته گذشته ، سر انجام دو کاندید نهائی را رسما جلوی ویترین قرار داد.خانم هیلاری کلینتون شد کاندید حزب دموکرات و اقای دونالد ترامپ کاندید حزب جمهوریخواه نامیده شد.این در حالیست که هردوی اینها طبق امارها مورد بی اعتمادی اکثریت مردم قرار دارند.وضعیتی بسیار پیچیده که فقط در پرتو بحران عمومی بی اعتمادی مردم نسبت به حکومت و ناتوانی نظام سرمایه داری در پایان دادن به بحران سراسریش قابل فهم است.

در این مقاله چند نکته را مورد بررسی قرار می دهم:

 

(۱)بحران درون کنوانسیونهای احزاب دموکرات و جمهوریخواه:

 

 

الف: حزب دموکرات”

قبل از اغاز کنوانسیون حزب دموکرات ، ویکی لیکس سندی منتشر کرد که نشان می داد رهبری این حزب عمدا بر علیه برنی سندرز تبلیغات کرده تا او نتواند در انتخابات بر رقیب خود خانم کلینتون پیروز شود. انتشار این سند باعث شد که دبیر حزب دموکرات مجبور شود استعفا بدهد! جالبست که ویکی لیکس و اقای اسانژ رسما در حال تاثیر گذاری در انتخابات امریکا و افشاگری هستند و اعلام کرده اند که اسناد بیشتری در مورد افتضاحات انتخاباتی حزب دموکرات دارند.

نمایندگان حامی برنی سندرز که نزدیک به دو سوم نمایندگان خانم کلینتون بودند در این کنوانسیون همجنان به حمایت ار برنی سندرز ادامه دادند و در بیرون کنوانسیون هم تظاهراتی در دفاع از برنی سندرز و بر علیه خانم کلینتون ادامه داشت.

کنوانسیون حزب دموکرات علامت بحران عمیقی بود که درون این حزب در مورد انتخاب کاندید ایجاد شده و امارها نشان می دهد که اکثریت مطلق حامیان برنی سندرز نمی خواهند به خانم کلینتون رای دهند.بواقع حزب دموکرات نتوانسته حامیان برنی سندرز را فریب دهد و به حمایت از خانم کلینتون وادار کند حتی وقتی مردم را به ترس از دونالد ترامپ توجه می دهد!

هنوزافشاگریها چه از سوی حزب جمهوریخواه و چه حامیان سندرز بر علیه خانم کلینتون ادامه دارد و انشقاق درون این حزب نگرانیهای وسیعی را برای حامیان کلینتون بر انگیخته.

ب: حزب جمهوریخواه:

در کنوانسیون حزب جمهوریخواه هم بحران و درگیریها کم نبود. حامیان ترامپ مورد تهاجم وسیع و سیستماتیزه جمهوریخواهانی بوده اند که مدعی هستند دونالد ترامپ واقعا یک جمهوریخواه نیست و سیاستهای داخلی و خارجی او ربطی به سیاستهای این حزب ندارد.از دید من کاملا درست می گویند.ترامپ سیاست خارجی عجیبی را ارائه داده که بیشتر کناره گیری از نئوکانیزم است و بیشتر به ناسیونالیزم درون گرا شبیه است.نئوکانیزم که در دوران بعد جنگ سرد توسط هر دو حزب امریکا با درجاتی دنبال می شد الان توسط ترامپ و حتی گرایشات حزب دموکرات مثل سندرز و بخشا خانم کلینتون دیگر حمایت نمی شود.

کمپین ضد ترامپ توسط بخشی از حزب جمهوریخواه همچنان ادامه دارد.ترامپ با وچود گرفتن رای وسیع از مردم توسط بدنه و رهبری حزب جمهوریخواه با تردید و مخالفت بدرقه شدو این وضعیت هم در تاریخ این حزب کاملا ویژه و عجیب است.

(۲)برنی سندرز و پایان هیاهوی “انقلاب سیاسی”!، بحران در کمپ حامیان سندرز:

برنی سندرز با شعار “می رویم در کنوانسیون حزب دموکرات تا تغییرات را ادامه دهیم” میلیونها حامیش را در انتظاری دردناک رها کرد. قبلا در مقالاتم از تناقض سیاسی او صحبت کردم . او بواقع یک رفرمیست نظام سرمایه داری است و با بازی با توهمی بنام “انقلاب سیاسی” میلیونها مخالف نظم موجود و گرایشات رادیکال و نسل چدیدی را بدنبال خود کشاند و مجموعا بیش از ۱۳ میلیون رای را به خود اختصاص داد. من از همان ابتدا توضیح دادم که چرا سوسیال دموکراسی برنی سندرز به نتتیجه نخواهد رسید و شعار انقلاب سیاسی او یک دروغ است و بس.

برنی سندرز با وچود اینکه فهمید که حزب دموکرات تلاش داشته او را با تقلب شکست دهد همچنان به حمایت از کاندید شدن کلینتون ادامه داد و در کنوانسیون هم ناامیدی و تاسف حامیانش را باعث شد.

واقعیت اینست که نظام سیاسی امریکا فاسد است و اولین قدم برای پایان دادن به وضع موجود باید سازماندهی حزب مستقل مردم امریکا باشد که با برنامه سوسیالیستی بتواند الترناتیو وضع موجود باشد.

برنی سندرز می توانست از موقعیت بسیار استقنائی خود برای پیشبرد دینامیزم مترقی استفاده کند اما ترچیح داد که به حمایت از کلینتون ” بر علیه ترامپ” بپردازد و به توهم ” انتخاب بد و بدتر” دامن بزند!

او مدعی شد که “بعد از پیروزی کلینتون او تلاش خواهد کرد که جنبش خود را ادامه دهد”! سیاست سندرز ما را بیاد توده ایزم ایرانی می اندازد که بین دو جناح ارتجاعی همواره تلاش داشته که جناح “مترقی تر” را تقویت کند! سندرز هم از همین طایفه است!

(۳)حامیان برنی سندرز و ادامه جنبش اعتراضی بر علیه وضع موجود:

در برخی امار بیش از ۹۰ در صد حامیان سندرز اعلام کرده اند که به کلینتون رای نمی دهند.سوال اینست که سرنوشت جنبشی که پشت سندرز سازمان یافت چه می شود؟ این جنبش بخشیش ادامه جنبش اشغال امریکاست و بخشیش گرایشات رادیکال و جوانی هستند که برای اولین بار وارد عرصه سیاست شده اند و از کلیت وضعیت موجود و سیاستمداران احزاب موجود ناراضی است.

این جنبش دارد در فضای الترناتیو مثل فیسبوک و تویتر همجنان بحث می کند و بن بستی که سندرز جلوی انها گذاشته می شکافد و تلاش دارد راه حل بیابد.بخشی از اینها تلاش دارند حزب سبز و کاندید ان را حمایت کنند و خوشبختانه برخی دارند عمیقتر فکر می کنند.سازماندهی حزب مستقل مردم !

چیزی که ضعف مهم جنبش اشغال هم بود.جنبش اشغال را هم گرایشات انارشیست ضد حزبی و لیبرالهای حامی حزب دموکرات به انحراف کشاندند و اخته کردند. امید من اینست که اینبار جنبش حامی سندرز به همان سرنوشت دچار نشود!

(۴)حکومت امریکا به کجا می رود؟

همانطور که گفتم هر دو جناح حکومت امریکا در حال جدا شدن از سیاست نئوکان هستند.بحران جهانی سرمایه تاثیرات عمیقی در توان نظامی امریکا و سیاست خارجی امریکا بدنبال داشته. امریکا از درون دچار یک نارضایتی وسیع است. فقر و بیکاری  وجنگهای نژادی دارد جامعه امریکا را می ترکاند.

برای بازسازی اقتصاد امریکا به برگشت سرمایه امریکا نیاز است. همان فرار سرمایه ای

 (*)آرشیو مقالات در موضوع انتخابات ریاست جمهوری امریکا (سعید صالحی نیا)

(۱)برنی سندرز در آستانه دو راهی سازش , نگاهی به وضعیت “رقابتهای انتخاباتی امریکا” در مرحله نهائی

http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=59131

(۲)تشدید بحران انتخاباتی ریاست جمهوری امریکا بعنوان بخشی از تداوم بحران سرمایه داری

http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۶/۹۰۸-تشدید-بحران-انتخاباتی-ریاست-جمهوری-امریکا-بعنوان-بخشی-از-تداوم-

بحران-سرمایه-داری

(۳)چرا جناح حاکم جمهوریخواه بر علیه دونالد ترامپ سنگر گرفته؟

http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۶/۹۰۱-چرا-جناح-حاکم-جمهوریخواه-بر-علیه-دونالد-ترامپ-سنگر-گرفته؟

(۴)برنی سندرز، هیلاری کلینتون و دانلد ترامپ ، انتخابات امریکا تا همینجا و آینده

http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۶/۸۹۹-برنی-سندرز،-هیلاری-کلینتون-و-دانلد-ترامپ-،-انتخابات-امریکا-تا-همینجا-و-آینده

 (۵)مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری امریکا و رقابت خانم کلینتون با سندرز سر “مترقی بودن”!

http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۶/۸۹۱-مرحله-اول-انتخابات-ریاست-جمهوری-امریکا-و-رقابت-خانم-کلینتون-با-سندرز-سر-مترقی-بودن

(۶)“خوش و بش “پوتین و دونالد ترامپ به چه معناست و سیاست خارجی حکومت امریکا به کدام سو می رود؟

http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۵/۸۶۷-خوش-و-بش-پوتین-و-دونالد-ترامپ-به-چه-معناست-و-سیاست-خارجی-حکومت-امریکا-به-کدام-سو-می-رود؟

(۷)“سوسیال دموکراسی” به سیاست امریکا قدم می گذارد اما چاره نیست!

http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۵/۸۴۱-سوسیال-دموکراسی-به-سیاست-امریکا-قدم-می-گذارد-اما-چاره-نیست

 (۸)دونالد ترامپ مظهر نئوریگانیزم همچنان به جلو می خزد!

http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۵/۸۲۳-دونالد-ترامپ-مظهر-نئوریگانیزم-همچنان-به-جلو-می-خزد

(۹)بروز پدیده هائی مثل دونالد ترامپ و برنی ساندرز در انتخابات رئیس جمهوری امریکا علامت چیست؟

http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۵/۸۱۳-بروز-پدیده-هائی-مثل-دونالد-ترامپ-و-برنی-ساندرز-در-انتخابات-رئیس-جمهوری-امریکا-علامت-چیست؟

(۱۰)تشدید تلاشهای رهبری حزب جمهوریخواه در پائین کشیدن دونالد ترامپ! وقتی “حزب “بر علیه کاندید خودش کودتا می کند

تشدید تلاشهای رهبری حزب جمهوریخواه در پائین کشیدن دونالد ترامپ!(وقتی “حزب “بر علیه کاندید خودش کودتا می کند!)

(۱۱)دور آخر رقابتهای انتخاباتی امریکا و انداختن مردم در چاه “بد و بدتر”!

http://monazere-siasi.com/مقالات-سیاسی/مقالات-سال-٢٠١۶/۹۳۳-دور-آخر-رقابتهای-انتخاباتی-امریکا-و-انداختن-مردم-در-چاه-بد-و-بدتر

(۱۲)سوتی های محسن ابراهیمی در موضوع عروج ترامپ در امریکا

http://www.azadi-b.com/arshiw/?p=59644