در حاشیه تصمیم کابینه اوباما برای تحریم عاملان درجه دوم جنایت رژیم اسلامی
مقدمه:
چند روز است که تصمیم حکومت آمریکا مبنی بر تحریم ۸ نفر از مسدولان درجه دوم سرکوب مردم ایران از فرماندهان سپاه پاسداران تا وزارت اطلاعات رژیم اسلامی ، بطور رسمی اعلام شده است. این بار دومی است که لیست مشخصی از رهبری درجه دوم رژیم اسلامی بعنوان هدف تحریمهای افتصادی اعلام می شود. فرقش اینست که اینبار و بطور رسمی بین اعلام این لیست و مسئله سرکوب مردم ایران پیوند ایجاد کرده اند که بنظر من تا همینجا هم باید به جنبش سرنگونی طلب و انقلابی تبریک گفت که مهر خود را بر رفتار سیاست بازان حکومت آمریکا گذاشته اند.
من چند ماهست که در مقالاتی (۱ تا ۴) سعی کردم توضیح دهم که تحریم اقتصادی در جهان امروز می تواند بطور هدفمند بر علیه عوامل رژیم اسلامی و سازمان سرکوبش با موفقیت و در خدمت سرنگونی رژیم اسلامی بکار گرفته شود. توضیح دادم که اگر این تحریمها نشده، علتش نخواستن حاکمان آمریکا، اروپا، روسیه و چین است و نه آنچه عده ای مدعی هستند که “نشدنی بودن تحریم هدفمند است”.
در تظاهرات نیویورک، این موضوع تحریم اقتصادی، از موضوعات مهمی بود که توسط خبرنگاران آمریکائی از ما پرسیده می شد. آنها هم می خواستند بدانند که دیدگاه سرنگونی طلبان انقلابی رژیم اسلامی در مورد سیاست تحریمها چیست. همانطور که من در مقلات خود اشاره کردم، نادیده گرفتن تحریم افتصادی در کمپینهای خارج کشوری، هیچ توجیهی ندارد. باید به این مسئله بطور جدی پرداخت و با اعلام سیاست عملی، کمپین برای درخواست هدفمند کردن تحریمها را در دستور روز قرار داد:
الف: تحریم اقتصادی و افقش از دید حکومتهای امپریالیستی
حکومتهای امپریالیستی بطور استراتژیک ، بدنبال سرنگونی رژیم اسلامی نبوده اند. آنچه مشاهده می کنیم، از بدو به حاکمیت رسیدن رژیم اسلامی، این بوده که این رژیم را نگه دارند، منافع اقتصادی و سیاسیشان ایجاب می کرده که با ایجاد کارزار “جنگ سردی” و بقول خودمان ، زرگری، فضا ی سیاسی منطقه را تب آلود و بحرانی نگه دارند برای پیشبرد سیاستهاشان در منطقه خاورمیانه که حضور نظامی، سیاسی و اقتصادی بمنظور کنترل جهان است.
نوسان سیاسی را اینها طرح کرده اند که سیاست چماغ و هویج معروف است. بسته به شرایط این سیاستها پیش کشیده می شود برای کنترل رژیم اسلامی. بعد از روی کار آمدن حکومت اوباما که خودش ناشی از بحران بی سابقه در ساختار اقتصادی، سیاسی حکومت آمریکا بمنظور حفظ اولیگارشی طبقه حاکمه بود، روند فشار سیاسی، عمده شد.
اوباما و حکومتش تلاش کردند برای متحد کردن “جهان غرب”، از ابزار های سیاسی بیشتر استفاده کنند و یکی از این ابزارها ، اعمال سیاست تحریمهاست. هدف اصلی ، حتی در این مرحله، اینست که بقول خودشان، “رژیم اسلامی به بمب اتمی دست پیدا نکند”. اگر بحث حقوق بشر را الم کرده اند، مثل همیشه ابزار فریب مردم کشورهای خودشانست.
روی آوری حکومت اوباما به “گفتمان حقوق بشر و سرکوب آزادیها در ایران” دقیقا بخاطر فشار جنبش جهانی بر علیه سرکوب و ترور و اعدام و سنگسار است که از خیابانها، از عمق جامعه دارد گفتمان خود را به حاکمان تحمیل می کند. هوشیاری خاکمان سرمایه جهانی اینست که این موج جهانی را دیده اند و دارند سیاستها و کمپینهای سیاسی خودشان را با آن منطبق می کنند و به سیاستهای استراترژیکشان،” رنگ حقوق بشری می زنند”!
اعلام لیستهای تحریمها البته نکته جالبی درش نهقته است! اسامی حاکمان اصلی، عوامل اصلی یعنی رهبران رژیم اسلامی در گذشته و حال، هنوز در این لیستها غائب است! عوامل سرکوب سپاه و وزارت اطلاعات رژیم معلوم نیست که دستور از که می گرفتند! اگر تحریم عوامل درجه دوم رژیم را اعلام کرده اند و ذکر کرده اند که اجازه مسافرت بین المللی این افراد هم شامل تحریم است، چرا حاکمان کنونی رژیم از جمله احمدی نژاد، هنوز شامل این تحریمها نیست؟!
در سوء نیت حاکمان سرمایه بخاطر تاریخشان شکی نباید داشت. اینجا هم شارلاتانیزم حاکم است. اینجا هم می شود تناقض را دید! تا همینجا هم اگر تحریم هدفمند حداقل روی کاغذ اعلام شده، ناکافی است و انعکاس مبارزه مردم ایران.
ب: نتایج زیانبار تحریم اقتصادی غیر هدفمند بر توسعه فقر در ایران
برنامه ریزی تحریم اقتصادی از سوی حکومت آمریکا، بسیار وسیع تر از آنچیزی است که رسما اعلام شده. این برنامه ریزی قرار است مرتب، فشار را روی صنعت نفت و گاز و حمل و نقل و همه ارتباطات اقتصادی افزایش دهد. تا همینجا هم جامعه ایران و فقیرترین افشار جامعه دارند نتایج روانی اعلام این تحریمها را حس می کنند. قیمت دلار در بازار ایران تا همین امروز به ۱۳۰۰ تومان افزایش یافته. افزایش قیمت کالاها در زمینه کاهش مداوم مزده ها باعث اقزایش سرسام آور فقر گردیده و “برنامه ریاضت اقتصادی” از طریق تداوم سیاست حذف سوبسدهای دولتی، فشارش را روی اکثریت مزدبگیر جامعه اقزایش داده.
یک ابزار سرکوب رژیم اسلامی، همین افزایش فقر در جامعه است. سرکوب فقط به دستگیری و شکنجه و اعدام و سنگسار خلاصه نمی شود. رژیم اسلامی از این بحرانسازی دور جدید استقبال کرده و خواهد کرد. هم با افزایش سرکوب مردم و هم با تلاش برای انتقال فشار اقتصادی روی دوش محرومان جامعه.
ج: تمایز قرار دادن بین تحریم هدفمند رژیم و تحریم غیر هدفمند، نیاز مبرم برای دخالتگری انقلابی
در مقالات قیبلیم هم توضیح دادم که با شعار کلی “تحریم اقتصادی بد است و عملی نیست” نمی شود به خیابان آمد! نه مردم جوامع غربی می توانند اینرا از پروپاگاندای حامیان رژیم تشخیص دهند و نه این شعار و سیاست ، توان مداحله گری در سیاست را داراست.
حکومت اوباما، با تصمیمش به اعلام لیستهای عاملان حکومت و نقششان در سرکوب مردم ایران، پا به عرصه جدیدی گذاشته که حضور کمونیستهای کارگری را می طلبد. ما باید سیاست خود را اعلام کنیم و مرزهای سیاست درست در مورد تحریمها را پیگیرانه روشن کنیم.
روشن کنیم که حکومت اوباما اگر وارد تحریمهای هدفمند شده، هم اینکارش ناشی از فشار جنبش انقلابی است و هم ناپیگیریهایش را برای افکار عمومی روشن کنیم و با صدای بلند رئوس سیاست انسانی در مورد تحریم را بعنوان آلترناتیو، پیش روی جامعه قرار دهیم. این یعنی هوشیاری نشان دادن در مورد مسئله تحریم!
رژیم اسلامی را و همه عوامل ریز و درشتش را نشانه بگیرید و نه مردم را، بهترین شعار می تواند باشد برای شروع کمپین جهانی انقلابی و مداخله گر و زیر فشار قرار دادن حکومتهای امپریالیستی و افشا ی سیاستهای دوگانه آنها.
منابع دیگر:
(۱)سعید صالحی نیا: رژیم اسلامی را نشانه بگیرید نه مردم را!
http://rowzane.com/fa/articles-archiev/80-saeed-salehi/3510-1389-05-01-10-35-52.html
(۲)سعید صالحی نیا: تحریم رژیم اسلامی، انقلاب و ضد انقلاب در حاشیه تصویب قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل
http://rowzane.com/fa/articles-archiev/80-saeed-salehi/2891-1389-03-24-13-00-48.html
(۳)سعید صالحی نیا:روند تشدید” قطب بندی” بین رژیم اسلامی و حکومت آمریکا و دورنماها
http://rowzane.com/fa/articles-archiev/80-saeed-salehi/1843-saeed-s-180410.html
(۴)سعید صالحی نیا: تحریم اقتصادی؟ حمایت کنیم یا مخالفت؟
http://rowzane.com/fa/articles-archiev/80-saeed-salehi/1242-210210-ss.html
(۵)آمریکا ۸ مقام امنیتی ایران را به خاطر نقض حقوق بشر تحریم کرد
http://www.dw-world.de/popups/popup_printcontent/0,,6058765,00.html
شرکتهای آلمانی معاملات خود را با ایران محدود میکنند
http://www.dw-world.de/popups/popup_printcontent/0,,6055056,00.html
تجار ایرانی در دبی حرارت تحریم های یک جانبه را بیشترحس می کنند
فهرست تحریمهای روسیه علیه ایران اعلام شد
http://www.dw-world.de/popups/popup_printcontent/0,,6040234,00.html