به استقبال هرچه باشکوهتر روز جهانی کودک برویم

روز جهانی کودک در راه است. ۱۶ و ۱۷ مهر ماه روز جهانی کودک است. امسال نیز به روال سالهای قبل و در شرایطی  به استقبال روز جهانی کودک می رویم که کودکان در سراسر جهان همچنان با درد و رنج، فقر و گرسنگی، مرگ وآوارگی، جنگ، اعتیاد و تجاوز که از میراث دنیای سرمایه داری و حکومتهای حامی این نظام است روبرو هستند. زندگی و موقعیت کودکان در ایران نیز خارج از دایره این توحش جهانی نیست. در ایران آمار روزافزون کودکان خیابانی، روزانه و بطور مداوم سیر صعودی را طی می کند. کاهش سن اعتیاد به مواد مخدر که آمارهای سال ۸۷  از اعتیاد ۳۰۰ نفر بطور روزانه در میان نوجوانان حکایت داشت، در سال ۸۸ افزایش بی سابقه ای یافته است.  آماری های دولتی و همچنین سخنان دست‌اندرکاران حکومت اسلامی، نشانگر موقعیتِ فلاکتباری است که بر فضای سیستم آموزشی، بهداشت، تغذیه، جسم و روان کودکان حاکم است.

در همین رابطه و در آستانه روز جهانی کودک، سایت رسمی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که "حدود بیست هزار دانش آموز در کشور در دام اعتیاد گرفتار آمده‌اند." به عبارتی دیگر، از هر صد دانش ‌آموز یک نفر معتاد است. یعنی اینکه شانزده درصد از معتادان کشور زیر بیست سال سن دارند. حتی سایت خود مجلس حکومت تأکید کرده که این آمار دقیق نیست و عده معتادان در واقع بیشتر از این است. از سوی دیگر و در آستانه روز جهانی کودک، پدیده گرسنگی دانش آموزان در مدارس یکی دیگر از جنایاتی است که حکومت اسلامی علیه کودکان اعمال کرده است. موضوع گرسنگی دانش ‌آموزان و بی‌هوش شدن آنان هنگام درس، از خبرهایی بود که از چند سال پیش در نشریات طرح شد و هنوز ادامه دارد. در این رابطه به گزارش زیر توجه کنید:

لیلا عیوض زاده، عضو "انجمن تغذیه ایران"، در گفتگو با "خبرگزاری مهر" اعلام داشت: "بیش از ۵۰ درصد دانش آموزان کشور صبحانه نخورده به مدرسه می‌روند". این در حالی‌ست که فقط "36 درصد کودکان از همه گروه‌های غذایی مصرف می‌کنند".
دکتر مهین آذر، متخصص غذا و تغذیه، از "پایگاه اطلاع رسانی تغذیه و سلامت" اعلام داشت: "مساله سوءتغذیه، به ویژه در بین دانش آموزان دوره ابتدایی (دبستانی) بسیار شایع است و بیشترین میزان سوء تغذیه از نوع سوء تغذیه گذشته و از دست ‌دهی وزن است". به روایتی دیگر سوء‌تغذیه دانش آموزان زمینه‌ای اجتماعی و دیرینه دارد.
مهین آذر می‌گوید: "یکی از مشکلات تغذیه ای کشورهای در حال توسعه از جمله ایران کم‌ خونی فقر آهن می‌باشد که شایع‌ترین کمبود تغذیه‌ ای در کودکان سنین پیش ‌دبستانی و نوجوانی است که منجر به عوارض زیادی از جمله رشد ناکافی، تغییرات رفتاری، افت تحصیلی و ابتلا به عفونت ‌ها می‌شود. از مشکلات دیگر تغذیه ‌ای دانش‌آموزان کم‌ وزنی، اضافه وزن، کوتاه قدی، کمبودهای ریزمغذی ‌ها و آغاز پوسیدگی دندان‌ها را در هر دو دوران می‌توان نام برد".

 به این آمار و گزارشات که تنها گوشه بسیار کوچکی از وضعیت دهشتناک کودکان را به تصویر می کشد، اعدام، فقر و تنگدستی همیشگی، کودکان کار و خیابان، محرومیت کودکان مهاجر از تحصیل، تجاوز به دختران ۹ ساله تحت عنوان ازدواج، افزایش هر روزه کودکان کارتن خواب و تجاوز جسمی و جنسی به آنان توسط باندهای تبهکار و کارفرمایان و عوامل حکومت اسلامی به آنان که به امری روزمره و متعارف تبدیل شده است را باید اضافه کرد. در یک کلام باید گفت که در طول تاریخ تا به امروز هیچگاه حقوق کودک تا به این حد در معرض تهاجم و نابودی از سوی یک حکومت سراپا ضد کودک و ضد بشر قرار نگرفته است.
 
اما در مقابل این بی حقوقی و در مقابل این همه بی حرمتی به شان و منزلت کودک در حکومت اسلامی، یک جنبش عظیم در دفاع از حقوق کودک در ایران وجود دارد که برای پایان دادن به این موقعیت و در دفاع از شان و منزلت کودکان تلاش می کند. امسال در حالی به استقبال روز جهانی کودک می رویم که نه تنها جنبش دفاع از حقوق کودک بلکه جنبش اعتراض عمومی جامعه به وضع موجود، انقلاب مردم برای سرنگونی این حکومت ضد کودک با تمام قدرت در اشکال مختلف و برای ساختن دنیایی شایسته برای کودکان جریان دارد. امسال در شرایطی به استقبال روز جهانی کودک می رویم که رژیم ضد کودک اسلامی با انقلابی که مردم برای به زیر کشیدن آن آغاز کرده اند، از هر زمان دیگری مفلوک تر و مستاصل تر است. صفوفش به هم ریخته تر است. اما در مقابل آن مردم قوی تر از پیش در خیابان، کارخانه، دانشگاه و همه جا نوید بخش دنیایی بهتر برای جامعه و در صدر آن برای کودکان هستند. شرایط و اوضاع انقلابی در ایران این امکان را فراهم کرده است که جریانات و نهادهای مدافع حقوق کودک، با تمام توان و انرژی خود به استقبال هرچه باشکوه تر برگزار کردن روز جهانی کودک بروند.
 
در همین رابطه و در روز جهانی کودک وظایف خطیری بر دوش فعالین و کلیه خانواده ها و بزرگسالان در دفاع از حقوق لگد مال شده کودکان توسط حکومت اسلامی قرار دارد. جنبش دفاع از حقوق کودک در ایران سنتهای پیشرو و مدرنی را تا کنون جاگیر کرده است که می توان آنها را هر چه بیشتر تقویت کرد. ایجاد فضایی شاد برای کودکان، آراستن مراسمها به هر آنچه که برای کودکان با نشاط و فراموش نشدنی است را در سالهای قبل تجربه کرده ایم و قطعا امسال به یمن فضای پرشور وانقلابی در جامعه می تواند هر چه رادیکالتر برگزار شود. خواست و مطالبات کودکان منطبق با تمام استانداردهای بین المللی باید در راس خواست های فوری و بی چون چرای روز جهانی کودک قرار گیرد. تمامی سازمانها و نهادهای مدافع حقوق کودک، افراد، شخصیتهای آزادیخواه و مدافع حقوق کودک و فضای انقلابی جامعه در ایران می توانند این روز را به مارش عظیمی در خیابانها تبدیل کنند و با بلند کردن خواست و مطالبات کودکان فریاد بزنیم که حقوق کودکان جهانشمول است و خواستار به اجرا درآمدن بی کم و کاست، فوری و همین امروز حقوق کودکان شویم.این روز تنها مختص به کودکانی که امکان شرکت در مراسم خودشان را دارند نیست. یکی از وظایف بسیار مهم فعالین عرصه دفاع از حقوق کودک این باید باشد که امکان شرکت دادن تمامی کودکان، کودکانی که از والدین محروم هستند، کودکانی که بدلیل شرایط حاکم بر زندگی آنها به کار گمارده شده اند، کودکان بی سرپرست، کودکان خیابانی، کودکان مهاجرافغانی و عراقی و همه کودکان را فراهم کن