بازهم درباره کمپین یک میلیون امضاء

بی تردید، خواست تغییر قوانین تبعیض آمیز و برابری حقوقی مطالبه مشترک اکثریت قریب به اتفاق زنان در جامعه امروز ایران است. اما اگرچه زنان از لحاظ جنسیت خود و ستمی که از تبعیضات جنسی متحمل می شوند با هم نزدیکی دارند، اما تفاوت جایگاه اجتماعی شان آنان را وا می دارد که از جایگاه اجتماعی خاص خود به این تبعیضات بنگرند، آن را ریشه یابی کنند و راه های مقابله با آن را جستجو و با آن مبارزه کنند. همین امر موجب تفاوت نگرش ها و رویکرد ها به این تبعیضات و طرح مطالبات از مواضع متفاوت و با رویکرد ها و افق های متفاوت است. ادامه‌ی خواندن

شوراهای محلات کارگری را برپا کنیم !

غروب یکی از این روزهای سرد زمستانی ، اتوبوس پر از جمعیت بود. اتوبوسی که از محلات مرفه نشین بالای شهر روبه پایین می رفت و از جمله کارگرانی را خسته از کار روزانه با خود به سمت خانه هایشان در محلات کارگری پایین شهر می برد.

ادامه‌ی خواندن

شوراهای محلات کارگری را برپا کنیم !

غروب یکی از این روزهای سرد زمستانی ، اتوبوس پر از جمعیت بود. اتوبوسی که از محلات مرفه نشین بالای شهر روبه پایین می رفت و از جمله کارگرانی را خسته از کار روزانه با خود به سمت خانه هایشان در محلات کارگری پایین شهر می برد. ادامه‌ی خواندن

دردناک و رقت بار ! (درباره نامه اعضای سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به سازمان جهانی کار)

نامه اعضای سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به سازمان جهانی کار دل هر کارگری را به درد می آورد. این نامه از دو جهت دردناک و رقت بار است: نخست از این جهت که از بی حقوقی مطلق کارگران این شرکت حکایت می کند. از حقوق های معوقه ی چند ماهه، از عدم پرداخت اضافه کاری کارگران، از زمینه سازی برای واگذاری شرکت به بخش خصوصی و تعطیل آن و در نتیجه بیکارسازی وسیع کارگران و کابوس فقر و فلاکت و گرسنگی که در انتظار خانواده های آنان است.

ادامه‌ی خواندن

چند نکته دربارۀ کارخانگی ( به مناسبت ٨ مارس – ٣ )

 منیژه گازرانی

درپی انتشار نوشته من با عنوان" به کار خانگی باید دستمزد تعلق گیرد" آقایان سعید سهرابی در مقاله های " لغو کار خانگی یا پرداخت دستمزد به آن؟ " و " دستمزد به کار خانگی شاید تعرض به کار مزدی باشد، اما به نظام کار مزدی نیست! " و ناصر پایدار در مقاله " لغو کار خانگی بدون تعرض به کار مزدی ممکن نیست " ضمن برخورد به نوشته من، با تشریح نظرات خود به مسئله کارخانگی زنان پرداخته اند. با تشکر از این دوستان که با طرح نظرات خود به بازتر شدن هرچه بیشتر این بحث کمک کردند، به دلیل اهمیت زیادی که این موضوع دارد، در اینجا به چند نکته دیگر اشاره می کنم که به نظرم دراین بحث بسیار اساسی است.

ادامه‌ی خواندن

به کار خانگی باید دستمزد تعلق گیرد ( به مناسبت ٨ مارس – ٢ )

منیژه گازرانی

خبرهولناک و تکان دهنده بود : مردی به علت اختلاف با همسرش او و خودش را به آتش کشید. مرد که کارگر بیکار بوده و مسافر کشی می کرده، صبح ۵ هزار تومان خرجی خانه برای زنش می گذارد و به دنبال کار از خانه بیرون می رود.

ادامه‌ی خواندن