اخباروگزارش های کارگری ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰

– خانم روح زاد همسر اسماعیل گرامی زندانی بازنشسته در یاداشتی کوتاه برای سندیکای کارگران شرکت واحد از تمامی تشکل های مستقل کارگری و صنفی و مدنی و دانشجویی درخواست کرد صدای دردمند اسماعیل وخانواده اش باشند

– کارزار بین المللی برای آزادی معلم زندانی، اسماعیل عبدی را گسترش دهیم !

– آخرین خبر از وضعیت عثمان اسماعیلی و محمود صالحی

– تجمع اعتراضی آموزشیاران نهضت سواد آموزی کشور نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس برای سومین روز متوالی

– تجمع اعتراضی معلمان تازه استخدام شده تبریزدر اعتراض به سطح نازل حقوق همزمان با تجمع همکارانشان مقابل مجلس

– ادامه اعتراضات کارگران کارخانه لوله‌سازی خوزستان نسبت به ماه ها بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی با تجمع دوباره مقابل استانداری

– اعتصاب وتجمع اعتراضی کارگران شهرداری کرمانشاه برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و استخدام نورچشمی ها

– اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه آذرکام دراعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و سکوت مصلحتی مسئولان طراز اول استان آذربایجان غربی

– گناه فرزانه زیلابی، تنها دفاع از کارگران هفت‌تپه است – برای فرزانه زیلابی قرار منع اشتغال در حرفه وکالت صادر شده‌ است

– مقاومت اهالی روستای حاجی بکنده بخش خشکبیجاردربرابرمصادره اراضیشان توسط ماموران یگان حفاظت و کادری اداره کل منابع طبیعی 

– تجمع اعتراضی اهالی روستای زلزله زده کُلَر گناوه نسبت به بی آبی مقابل فرمانداری

– تجمع اعتراضی متقاضیان خودروی شاهین نسبت به عدم تحویل خودرو و افزایش قیمت مقابل  شرکت سایپا

– جان باختن کارگر جوان كارخانه فولاد شهر نيمبلوك براثرسقوط از ارتفاع 

*خانم روح زاد همسر اسماعیل گرامی زندانی بازنشسته در یاداشتی کوتاه برای سندیکای کارگران شرکت واحد از تمامی تشکل های مستقل کارگری و صنفی و مدنی و دانشجویی درخواست کرد صدای دردمند اسماعیل وخانواده اش باشند

متن یاداشت کوتاه خانم روح زاد همسر بازنشسته ۶۷ ساله زندانی به سندیکای واحد

این جانب  همسر اسماعیل گرامی بازنشسته زندانی که ۴۳روز میباشد دربازداشت بسر میبرد،  بارها به دادسرای اوین مراجعه کردم ولی اجازه دیدار با بازپرس پرونده را ندادند وهر بار دست خالی برگشتم.

دیروز (۱۴۰۰/۲/۲۶)طی تماس تلفنی همسرم اعلام کرد که قرار بازداشت به وثیقه ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شده وتاریخ این دستور بازپرس (۱۴۰۰/۲/۲۱) می باشد ! نمی دانم چرا برگه با ۵ روز تاخیر به ایشان ابلاغ می شود؟!

امروز با تهیه مدارک وسند لازم به دادسرای اوین مراجعه کردم تا مراحل اداری انجام شود، ولی با این پاسخ رو به رو شدم که پرونده به دادگاه ارسال شده وحدود دوهفته طول می کشد.

درطی ۴۳روز گذشته که همسرم زندانی است و از نظر جسمی هم شرایط خوبی ندارد رفتارهای نهادهای قضایی و امنیتی در دادسرای زندان اوین درپیگیری همسرم واقعا غیرمسئولانه بوده  وتا کنون حتی یکبار هم پاسخ مناسبی درمورد وضعیت همسرم نشنیده ام .

همسرم۶۷سال سن دارد و بجز پیگیری حقوق خودش وهمکاران بازنشسته اش هیچ جرمی مرتکب نشده  است اما او را درزندان کرده اند و با اینگونه رفتارها،  خانواده اش را هم مورد اذیت وآزار قرارمیدهند واقعا باید به کی دردمان را بگوییم .

ازتمام نهادها ی مدنی وتشکل های مستقل صنفی وکارگری ودانشجویی  درخواست دارم صدای درد مرا به گوش مسئولین بیدرد برسانند.

*کارزار بین المللی برای آزادی معلم زندانی، اسماعیل عبدی را گسترش دهیم !

اسماعیل عبدی، معلم ریاضی با ۲۵ سال سابقه تدریس و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان تهران، نزدیک به شش سال است که به دلیل فعالیت هایش در دفاع از حقوق  اولیه معلمان از جمله حق ایجاد تشکل مستقل، در زندان بسر می برد. طبق حکم تعلیقی مربوط به سال ۸۹ که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران برای عبدی صادر کرده او مجددا به ۱۰ سال زندان محکوم  شده است. به این ترتیت اسماعیل عبدی تنها به دلیل فعالیت های اتحادیه ای به ۱۶ سال حبس محکوم شده است.

 اسماعیل عبدی در ۲ تیر ماه ۱۳۹۴ زمانی که قصد داشت به نمایندگی از شورای هماهنگی  کانون های صنفی  معلمان ایران  برای شرکت در اجلاس جهانی آموزش بین الملل ( کنگره  هفتم در کانادا)  ویزا بگیرد،  پاسپورت اش توسط مقامات امنیتی توقیف و به او گفته شد که ممنوع خروج است. چهار روز بعد، در ششم تیر ماه ۱۳۹۴ زمانی که او برای آگاهی از علت ممنوع خروج بودن خود به دادسرای زندان اوین رفته بود، همانجا بازداشت شد؛ در این روز ۸۰ نفر معلم ( به نمایندگی از هر استان دو نفر) در اعتراض به بازداشت غیر قانونی عبدی مقابل زندان اوین تجمع کردند. او را ۴۰ روز در سلول انفرادی حبس کردند و ۱۰ ماه را در بند های ۷ و ۸ زندان اوین گذراند؛ سپس در سیزدهم بهمن ماه ۱۳۹۴ ایشان به اتهام کلیشه ای “تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” به شش سال حبس از سوی دادگاه بدوی (قاضی صلواتی شعبه ۱۵)محکوم شد و در دادگاه تجدید نظر( قاضی زرگر شعبه ۳۶) این حکم در آبان ماه ۱۳۹۵ تایید شد. اما این  پایان اذیت و آزار اسماعیل عبدی نبود؛ در حالی که اسماعیل عبدی، حکم شش سال زندان را می گذارند و معلمان و خانواده اش چشم انتظار آزادیش بودند، مقامات قضایی و امنیتی رژیم جمهوری اسلامی پرونده دیگری را علیه او به جریان انداختند و این کنشگر صنفی را یک بار دیگر درهفتم اردیبهشت ۱۳۹۹ به اتهام ساختگی “تبلیغ علیه نظام و اتهامات امنیتی” به ۱۰ سال حبس محکوم کردند. در حال حاضر ایشان بطور غیر قانونی به ندامتگاه مرکزی کرج  تبعید شده و از  تسهیلات قضایی مربوط به زندانیان ازجمله مرخصی، محروم است  و تماس او با خانواده، محدود شده است.

 اسماعیل عبدی در اعتراض به این احکام بی پایه، ناعادلانه و ضد انسانی  و شرایط تحمل ناپذیر زندان های ایران و همچنین  اذیت و آزارهایی که توسط مقامات امنیتی در زندان نسبت به او و دیگر فعالان کارگری و معلمان انجام می گیرد، سه بار دست به اعتصاب غذا زده است. پاسخ مقامات به این اعتراض ها، تشدید اذیت، آزارها و سخت گیری های بیشتر بوده است. دردهم اردیبهشت ۱۳۹۵ در هفته معلم و روز کارگر، عبدی در اعتراض به نقض گسترده حقوق معلمان و کارگران اعتصاب غذا کرد که پس از ۱۶ روز با قید وثیقه  تا  زمان برگزاری دادگاه تجدید نظر آزاد شد. در طول سال هایی که اسماعیل عبدی درزندان بوده، کمپین های مختلفی توسط  تشکل های معلمان در ایران و  تشکل های کارگری و معلمی و نهاد های مدافع  حقوق بشر در سطح بین المللی، از جمله توسط آموزش بین المللل، برای آزادی اسماعیل عبدی بر پا بوده است. ۲۰ هزار نفر ازمعلمان ایران در سال۱۳۹۷ و ۱۰ هزار  نفر دیگر دراردیبهشت سال ۱۴۰۰با امضای یک متن و تحویل  آن به مقامات قضایی ایران خواهان آزادی اسماعیل عبدی شدند.  همچنین طوفان تویتری در هفته معلم امسال برای آزادی اسماعیل هشتگ ترند توییتر شد. این کمیین ها اگر چه تا کنون به آزادی  اسماعیل عبدی منتهی نشده اند، اما خواست آزادی عبدی را در فضای عمومی هر چه بیشتر گسترش داده و دولت جمهوری اسلامی ایران را تحت فشار قرار داده است. 

صدور احکام سنگین زندان آنهم به طور مکرر برای اسماعیل عبدی، رعایت نکردن حقوق اولیه او به عنوان یک فعال معلمان و زندانی عقیدتی، و اذیت  و آزارایشان توسط مقامات امنیتی زندان، همگی نشان می دهد که مقامات جمهوری اسلامی در حال انتقام گیری از اسماعیل عبدی هستند. اسماعیل عبدی به یکی از نمادهای مقاومت، تلاش و مبارزه معلمان برای رسیدن به حقوق  اتحادیه ای و انسانی تبدیل شده است.  مقامات حکومتی می کوشند که با اجرای احکام طولانی مدت از عبدی و دیگر فعالین معلمان و کارگری زهر چشم بگیرند. عبدی در پشت دیوارهای زندان، تاوان  تلاش های  پیگیر خود  برای کسب حقوق  پایمال شده معلمان و ایجاد تشکل های مستقل معلمان، تاوان پایداری  و تعهد اش  به آزادی، کرامت انسانی و آموزش رایگان و همگانی را می پردازد. 

 در ایران کارزارهایی برای آزادی اسماعیل عبدی، ازجمله توسط تشکل های معلمان و همسر ایشان، منیره عبدی در جریان است. ما از آموزش بین الملل (EI) و همچنین از اتحادیه های کارگری و نهاد های مدافع حقوق انسان می خواهیم که از این کمپین ها حمایت کنند و دولت جمهوری اسلامی ایران را برای آزادی فوری و بدون قید و شرط  اسماعیل عبدی و همه فعالین کارگری و معلمان، تحت فشار گسترده تری قرار دهند. 

اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

۱۰ مه ۲۰۲۱

*آخرین خبر از وضعیت عثمان اسماعیلی و محمود صالحی

امروز دوشنبه بیست و هفتم اردیبهشت ماه طی تماس تلفنی که عثمان اسماعیلی و محمود صالحی از داخل  زندان داشتند ، اعلام کردند که ساعت یازده و نیم ظهر از بند قرنطینه زندان مرکزی سقز به بند امید این زندان انتقال یافته اند. مسئولین زندان بار دیگر به نامبردگان پیشنهاد داده تا با گذاشتن وثیقه می توانند آزاد شوند اما این فعالین بر روی مواضع خود ایستاده و می گویند که وقتی ما هیچ جرمی مرتکب نشده ایم دلیلی هم ندارد که با وثیقه آزادمان کنند.

لازم به ذکر است که داروهای عثمان اسماعیلی که به آسم شدید و بیماری قلبی هم مبتلا می باشد عصر دیروز به افسر نگهبانی زندان تحویل داده شد که بنا به گفته خود، داروها را در بند تحویل گرفته است، همچنین  محمود صالحی فردا نوبت هفتگی دیالیز وی می باشد و بایستی در بیمارستان دیالیز شود لذا می بایست نامبرده  را از زندان به بیمارستان منتقل کنند .

*تجمع اعتراضی آموزشیاران نهضت سواد آموزی کشور نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس برای سومین روز متوالی

روز دوشنبه ۲۷ اردیبهشت برای سومین روز متوالی،جمعی از آموزشیاران نهضت سواد آموزی کشورازجمله معلمان نهضتی تک شاگردی فعال شهرستان شفت به تجمعشان مقابل مجلس برای پایان دادن به بلاتکلیفی شغلیشان ادامه دادند.

بنابه گزارش رسانه ای شده، جمعی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی شهرستان شفت در استان گیلان از عصر روز شنبه با سفر به پایتخت در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی حاضر شده و خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود شدند.

بنابه گفته تجمع کنندگان سوابق کاری آن‌ها به قبل از سال ۱۳۹۲برمی‌گردد اما هنوز وضعیت شغلی انها مشخص نشده و بلاتکلیف‌ هستند.

به گفته یکی از آموزشیاران؛ سال‌ها در مناطق کمتر توسعه‌یافته شفت ازجمله مناطق امام‌زاده ابراهیم و سیاهمزگی شفت دوران سخت و مشقت‌بار آموزش برای افراد کم‌سواد و بی‌سواد را سپری کرده‌اند اما همچنان علیرغم وعده‌های پیشین مسئولان و نمایندگان مجلس برای ساماندهی، همچنان مشکل آن‌ها مرتفع نشده است.

وی با ناعادلانه خواندن وضعیت شغلی آموزشیاران نهضت سوادآموزی و مقایسه با نیروهای حق‌التدریس پیش دبستانی و سرباز معلمان، گفت: بعد از تجمعات مختلف مقابل ساختمان مجلس و پیگیری اعضای کمیسیون آموزش متاسفانه تا امروز نتیجه‌ای از عملکرد نمایندگان منتخب مجلس نگرفته‌ایم.

او افزود: در بدو شروع به کار به ما گفته بودند پس از ۲ سال کار در نهضت سوادآموزی، در وزارت آموزش و پرورش استخدام می‌شویم اما حالا بعد از ۱۵سال پشت سد آزمون جا مانده‌ایم.

این آموزشیار با بیان اینکه پیش از این آموزش و پرورش برای سایر گروه‌ها مثل سرباز معلمان، حق‌التدریسی‌ها و. . آزمون را حذف کرد، در ادامه افزود: نباید در مورد آموزش‌دهندگان نهضتی تبعیض روا می‌داشتند. آموزش‌دهندگان نهضت سال‌ها با کمترین دستمزد در مناطق دورافتاده و روستایی کشور کار کرده‌اند و استحقاق توجه بیشتر را از مسئولان داشتند نه اینکه بعد از سال‌ها خدمت شغلمان را از ما بگیرند و ما را به حال خود رها کنند.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی آموزشیاران نهضت سواد آموزی شهرستان شفت نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس

روز شنبه ۲۵ اردیبهشت،جمعی از آموزشیاران نهضت سواد آموزی شهرستان شفت دراستان گیلان برای بنمای گذاشتن اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی دست به تجمع مقابل مجلس زدند.

*تجمع اعتراضی معلمان تازه استخدام شده تبریزدر اعتراض به سطح نازل حقوق همزمان با تجمع همکارانشان مقابل مجلس

روز یکشنبه ۲۶ اردیبهشت،جمعی از معلمان تازه استخدام شده تبریزبرای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به سطح نازل حقوق همزمان با تجمع همکارانشان مقابل مجلس دست به تجمع مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی زدند.

تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند:خواهان اجرای رتبه‌بندی بر مبنای سند تحول بنیادین و همسان‌سازی با مشاغل مشابه (هیئت علمی دانشگاه) طبق بند ۳ ماده ۲۹قانون برنامه ششم توسعه و برقراری فوق‌العاده ویژه ۵۰ درصد به طور کامل طبق بند ۱۰ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری هستند.

آنها افزودند: چرا باید فاصله عمیق میان دریافتی کارکنان وزارتخانه‌های مختلف باشد؛ چرا باید بین کادر آموزشی کشور تا این اندازه تبعیض مزدی وجود داشته باشد؟ یک هیات عملی دانشگاه، چند برابر یک معلم حقوق می‌گیرد؛ چرا؟!

آنها درادامه گفتند: نمایندگان مجلس در بررسی و تنظیم نهاییِ لایحه‌ی رتبه‌بندی باید به دغدغه‌های معلمان به خصوص معلمان تازه وارد توجه کنند و به گونه‌ای این لایحه را تغییر دهند که دریافتی همه‌ی معلمان کشور به حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه یا کارمندان رسمی سایر وزارتخانه‌ها از جمله رسمی‌های نفت نزدیک شود.

درهمین رابطه:ادامه اعتراضات معلمان تازه استخدام شده کشورنسبت به سطح  نازل حقوق با تجمع مقابل مجلس

روز یکشنبه ۲۶ اردیبهشت برای باری دیگر، معلمان تازه استخدام شده کشوربرای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به سطح  نازل حقوق دست به تجمع مقابل مجلس زدند وخواهان پایان دادن به تبعیض در پرداخت حقوق ، همسان سازی،رتبه بندی واقعی و حقوق برابردرمقابل کاریکسان شدند.

*ادامه اعتراضات کارگران کارخانه لوله‌سازی خوزستان نسبت به ماه ها بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی با تجمع دوباره مقابل استانداری

روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت دوباره، کارگران کارخانه لوله‌سازی خوزستان برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به ماه ها بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع مقابل استانداری زدند.

یکی از کارگران حاضر درتجمع به خبرنگار رسانه ای گفت:اگر چه دو هفته گذشته با دستور قضایی فروش اموال شرکت لوله سازی خوزستان متوقف شد اما یکی از سهام داران از فروش ۲۰۰ میلیارد تومان این اموال خبرداد.

او اضافه کرد: حدود ۲۰۰ نفر از کارگران از سال ۸۱ تا کنون از شرکت مطالبه دارند و حقوق آن‌ها پرداخت نشده است.

 حدود بیست سال از مطالبات ما گذشته است و شرکت همچنان حق و حقوق ما را پرداخت نکرده است و با هیچ کدام  از ما تسویه حساب نکرده است البته این شرایط فقط مختص کارگران نیست و تعدادی از کارمندان رسمی نیز وضعیت ما را دارند.

اوادامه داد:مدیر عامل شرکت با فروش قطعات شرکت شروع به پرداخت مطالبات ما کرد که هنوز هم کامل پرداخت نشده است.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران کارخانه لوله‌سازی خوزستان نسبت به ماه ها بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل استانداری

روزچهارشنبه ۲۲ اردیبهشت،جمعی از کارگران کارخانه لوله‌سازی خوزستان با برپایی تجمع مقابل استانداری خوزستان اعتراضشان را نسبت به ماه ها بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی بنمایش گذاشتند وخواهان بازگشت بکار وپرداخت مطالباتشان شدند.

تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند:حدود ۸ ماه پیش به بهانه اینکه می‌خواهند فاز دوم کارخانه را راه‌اندازی کنند با حدود ۱۰۰ نفر از کارگران تسویه مالی کردند و به آن‌ها گفته شد بعد از چند روز به کار برمی‌گردید، ولی با گذشت ۸ ماه اجازه بازگشت به کار و ورود به شرکت را نمی‌دهند و به‌جای توسعه شرکت اقدام به فروش تجهیزات کرده‌اند.

یکی از کارگران افزود: در کنار حدود ۱۰۰ کارگر بیش از ۲۰۰ کارگر دیگر از دهه ۸۰ و ۹۰ مطالبات مالی و بیمه‌ای دارند. سال‌های متوالی بیمه و حقوق این کارگران به‌صورت ناقص پرداخت می‌شد و تسویه مالی اخیر نیز بر اساس حقوق سال‌های گذشته بوده و در پرداخت آن تورم سالیانه منظور نشد.

کارگران معترض افزودند:از سال ۸۵ بیمه‌ها و حقوق به‌صورت ناقص پرداخت می‌شد .ما قرارداد با شرکت داریم، چرا اجازه بازگشت به کار را نمی‌دهند.

یکی از کارگران نیز گفت: سهامداران نیز از فروش قطعات و تجهیزات کارخانه اطلاع ندارند و رئیس هیأت مدیره شرکت لوله‌سازی خوزستان کارخانه را به مرز نابودی کشانده است.

*اعتصاب وتجمع اعتراضی کارگران شهرداری کرمانشاه برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و استخدام نورچشمی ها

روز یکشنبه ۲۶ اردیبهشت، کارگران شهرداری کرمانشاه(شرکت نوین) برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و استخدام نورچشمی ها با سابقه کاری کمتر از یکسال دست از کارکشیده ومقابل ساختمان مرکزی این شهرداری تجمع کردند.

برپایه گزارش رسانه ای شده، کارگرانی با بیش از بیست سال سابقه کاری، هنوز شرکتی (نوین) در شهرداری کرمانشاه مشغول به کار می‌باشند و هیچ گونه اقدامی نسبت به تبدیل وضعیت آنان صورت نمی‌گیرد .

در حال حاضر در اقدامی عجیب شهرداری در حال تبدیل وضعیت کردن افرادی با مدرک فوق دیپلم به بالا بدون سابقه که حتی به چند ماه هم نمی‌رسد شده است !! آیا عدالت این است؟  

*اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه آذرکام دراعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و سکوت مصلحتی مسئولان طراز اول استان آذربایجان غربی

روز دوشنبه ۲۷ اردیبهشت، کارگران کارخانه آذرکام برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و سکوت مصلحتی مسئولان طراز اول استان آذربایجان غربی دست از کارکشیدند و مقابل ساختمان مدیریت این واحد تولید کننده آبمیوه، کنسانتره ولواشک واقع درارومیه کیلومتر ۱۲جاده مهاباد تجمع کردند.

    

کارگران تجمع کننده به خبرنگار رسانه ای گفتند:اعتصاب کارگران کارخانه آذرکام ارومیه  بدلیل عدم پرداخت حقوق مزایای دی، بهمن و اسفند۱۳۹۹ وفروردین ۱۴۰۰و تجمعشان مقابل دفتر مدیریت هنوز ادامه دارد و تاکنون هیچ مقام مسئول شرکت اعتنایی به مطالبات کارگران  ندارند واینطور استنباط میشودپشت کارفرما به مسئولین رده بالای استانی گرم است .

آنها افزودند: در این شرایط سخت کرونایی واقتصادی وتورم ۳۰۰ درصدی ارزاق عمومی ، شرمنده خانواده های خود هستیم وحدود ۴ ماه هست حقوق ودستمزد خود را دریافت نکرده ایم.

*گناه فرزانه زیلابی، تنها دفاع از کارگران هفت‌تپه است – برای فرزانه زیلابی قرار منع اشتغال در حرفه وکالت صادر شده‌ است

ناصر زرافشان، وکیل دادگستری

وکیل فرزانه زیلابی گفت:‌ گناه فرزانه زیلابی تنها دفاع از کارگران هفت‌تپه و مساله نیشکر هفت‌تپه است. کلیشه‌هایی که علیه فعالان سیاسی مطرح می‌شود؛ اجتماع و تبانی، فعالیت تبلیغی، نشر اکاذیب و عضویت در گروه‌های معاند. ضابطان، نه دستگاه قضایی، هرچه توانسته‌اند در گزارش‌های‌شان در پرونده آورده‌اند.

ناصر زرافشان، وکیل فرزانه زیلابی در باره اتهامات موکلش در دادسرای اهواز به خبرنگار رسانه ای گفت: خیلی صحبت‌ها در پرونده مطرح شده است. کلیشه‌هایی که علیه فعالان سیاسی مطرح می‌شود؛ اجتماع و تبانی، فعالیت تبلیغی، نشر اکاذیب و عضویت در گروه‌های معاند. ضابطان، نه دستگاه قضایی، هرچه توانسته‌اند در گزارش‌های‌شان در پرونده آورده‌اند.

بنابر توضیحات این وکیل دادگستری، پرونده در شعبه اول بازپرسی دادسرای شهرستان شوش تشکیل شده بود که با احاله دادستان شوش به شعبه ۱۲ بازپرسی اهواز ارجاع شده و الان در شرایط حاضر در این شعبه رسیدگی می‌شود و اولین جلسه رسیدگی به آن هم روز شنبه ۲۵ اردیبهشت و با حضور فرزانه زیلابی و دیگر وکیل پرونده، سیاوش شجاع پوریان برگزار شده است.

نکته حایز اهمیت در این پرونده از نظر زرافشان اما آنچه ضابطان قضایی در گزارش‌شان آورده‌اند، نیست. او تاکید دارد که باتوجه به اصل قانونی بودن جرم و با رعایت موازین قضایی و آیین دادرسی، باید عناصر متشکله‌ای وجود داشته باشد. جرم تعریف دارد و باید عناصر مشخصی جمع شود تا جرمی اتفاق بیفتد.

به عقیده این وکیل دادگستری، ردیف کردن یک‌سری اتهامات مبنا نیست و آنچه مهم است قراری است که از طرف بازپرسی صادر شده است؛ برای موکل من هم قرار کفالت صادر کرده‌اند، هم قرار نظارت قضایی مبنی بر منع اشتغال به وکالت.

چنانچه زرافشان توضیح داده، این موضوع بند «پ» ماده ۲۴۷ قانون آیین دادرسی کیفری است که می‌گوید بازپرس می‌تواند متناسب با جرم ارتکابی، علاوه بر صدور قرار تامین، «منع اشتغال به فعالیت‌های مرتبط با جرم ارتکابی» را برای مدت معین صادر کند و برهمین اساس بازپرس علاوه بر کفالت، برای فرزانه زیلابی ۶ ماه منع اشتغال به حرفه وکالت صادر کرده است.

ناصر زرافشان صدور چنین قراری را «بدعت» توصیف کرده است؛ این بدعتی تازه است. نه تفسیر درستی از بند «پ» ماده ۲۴۷آیین دادرسی کیفری است و نه سابقه داشته است و نه قابل توجیه و دفاع است»؛ چراکه به‌ گفته او «وکیل باید در مقام دفاع آزاد باشد.

تصمیم با دادگاه است اما وکیل باید حرفش را بزند. دفاعیات وکیل را یا دادگاه قبول می‌کند یا رد می‌کند. این مهم نیست. اختیار دادگاه است و در تصمیم‌گیری و رایش آن را دخالت می‌دهد اما در مقام دفاع وکیل باید بتواند حرفش را بزند. به عقیده این وکیل پایه یک دادگستری، اینکه یک وکیل زیر این فشار باشد که با استناد به بند پ ماده ۲۴۷ ق‌. آیین دادرسی کیفری شغل و ممر معاشش را از دست می‌دهد، معنای دقیق سانسور است.

زرافشان تاکید دارد که چنین اقداماتی وکیل را در شرایطی قرار می‌دهد که پیشاپیش حرفش را نزند و نه اینکه حرفش را بزند و بعد از آن با معیارهای موجود سنجیده شده و قبول یا رد شود. او بار دیگر به این نکته تاکید کرد که اگر این اقدام در حرفه وکالت باب شود، بدعت خطرناکی است: من جاهای دیگری هم گفته‌ام که وظیفه کانون وکلا هم است که در برابر چنین تفسیری از بند پ ماده ۲۴۷ موضع بگیرند.

ناصر زرافشان تاکید دارد که وقتی گفته می‌شود منع اشتغال به فعالیت‌های مرتبط با جرم ارتکابی و به استناد آن موکل من را از اشتغال به وکالت منع می‌کنند، به این معناست که وکالت فعالیت‌های جرم‌زاست، وکالت جرم است و از این به بعد هر وکیلی از ترس اینکه مبادا با استناد به این بند، کار، حرفه، پروانه و ممر معاشش را از دست دهد، اساسا دیگر نمی‌تواند حرف بزند و سانسور می‌شود.

این وکیل دادگستری گفته‌های فرزانه زیلابی را که در مصاحبه‌هایش با رسانه‌ها درباره پرونده هفت‌تپه صحبت کرده و حالا از موارد استنادی در پرونده علیه اوست، گفته‌هایی در مقام «توضیح و توجیه» دفاع این وکیل از موکلانش (کارگران هفت‌تپه) می‌داند و تاکید دارد که «کار فرزانه زیلابی در جریان دفاع از سندیکای هفت‌تپه را «هرگز» مصداق هیچ یک از عنوانی که در پرونده آمده، نبوده و نیست.

وکیل فرزانه زیلابی، موکلش را وکیلی کاملا آگاه به دانش حقوق توصیف کرد و گفت که به‌رغم اینکه در بعضی پرونده‌ها جنبه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هم وجود دارد اما او کار حرفه‌ای خود را انجام می‌دهد و دفاعش در پرونده‌هایی که وکالت‌شان را به عهده داشته، به هیچ‌وجه مصداق هیچ کدام از این عناوین نیست.

به گفته زرافشان، در زبان اطلاعاتی آن دقتی که در زبان قضایی باید باشد، وجود ندارد و شیوه کار مرجع قضایی باید باتوجه حساسیتی که کارش دارد، باید مقداری متفاوت از آن باشد که ضابطان مطرح می‌کنند. او تاکید دارد که برای ما محرز است که فرزانه زیلابی، تاوان دفاع از هفت‌تپه، از کارگران هفت‌تپه و سندیکای هفت‌تپه را می‌پردازد.

وکیل فرزانه زیلابی، بگیر و ببند فردی را که گناه او تنها دفاع از کارگران هفت‌تپه و مساله نیشکر هفت‌تپه است، رفتاری ناخوشایند می‌داند و می‌گوید برای دیدن نتیجه این پرونده و تصمیم بازپرس پرونده باید منتظر روزها و ماه‌های آینده ماند.

*مقاومت اهالی روستای حاجی بکنده بخش خشکبیجاردربرابرمصادره اراضیشان توسط ماموران یگان حفاظت و کادری اداره کل منابع طبیعی 

روزدوشنبه ۲۷ اردیبهشت،جمعی ازاهالی روستای حاجی بکنده بخش خشکبیجاردراستان گیلان با مقاومت دسته جمعی مانع از تصرف اراضیشان توسط ماموران یگان حفاظت و کادری اداره کل منابع طبیعی شدند.

درهمین رابطه سرپرست اداره منابع طبیعی رشت به خبرنگار یک رسانه محلی گفت:کارکنان منابع طبیعی که بر اساس حکم صادره مرجع قضایدر حال رفع تصرف زمین‌هایی بودند،ضرب و شتم شدند.

وی افزود: ۷ گروه شامل ۲۰ نفر از ماموران یگان حفاظت و کادری این اداره کل برای تصرف ۳هکتار از زمین‌های روستای حاجی بکنده بخش خشکبیجار اعزام شده و بودند که از سوی ۱۵ نفر مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه ۸مامور مصدوم شدند و یکی از مصدومان هم در بیمارستان پورسینای رشت بستری شد، اضافه کرد: در حال حاضر وضعیت عمومی این افراد مساعد است.

*تجمع اعتراضی اهالی روستای زلزله زده کُلَر گناوه نسبت به بی آبی مقابل فرمانداری

روز یکشنبه ۲۶ اردیبهشت،جمعی از اهالی روستای زلزله زده کُلَر گناوه برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به بی آبی مقابل فرمانداری شهرستان گناوه در استان بوشهر زدند.

*تجمع اعتراضی متقاضیان خودروی شاهین نسبت به عدم تحویل خودرو و افزایش قیمت مقابل  شرکت سایپا

روز دوشنبه ۲۷ اردیبهشت،تعدادی از متقاضیان خودروی شاهین برای اعتراض به عدم تحویل خودرو و افزایش قیمت مقابل  شرکت سایپا تجمع کردند.

تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند: با گذشت بیش از چهارماه از تکمیل وجه، خودروی آنها به موقع تحویل داده نشده است. آنها موارد دیگری مانند عدم صدور دعوتنامه مجدد بعد از گذشت چهار ماه از دعوتنامه اول، حذف بعضی از آپشن‌هایی که به سازمان حمایت از مصرف کننده اعلام شده بود، عدم تحویل خودرو با رنگ درخواستی، تعویض ضبط خودرو از فابریک به سراتویی، مشکلات فنی مانند آتش سوزی و خاموش شدن و همچنین قیمت بالای خودرو را دلایل اعتراض و تجمع خود می‌خوانند.

تعدادی از آنها نیز گفتند: قیمت پنجاه درصد خودرو هشتاد میلیون تومان بود ولی برای پنجاه درصد دیگر ۱۸۷ میلیون اعلام شده است. بسیاری از این قیمت شوکه شدند چراکه بر اساس قیمت هشتاد میلیون تومانی برنامه‌ریزی کرده بودند، به همین علت بسیاری از متقاضیان نتوانستند تکمیل وجه خود را انجام دهند. همچنین با گذشت چهار ماه از دعوتنامه اول هنوز دعوتنامه مجدد صادر نشده است.

*جان باختن کارگر جوان كارخانه فولاد شهر نيمبلوك براثرسقوط از ارتفاع 

روز دوشنبه ۲۷ اردیبهشت،یک کارگر۲۵ ساله كارخانه فولاد شهر نيمبلوك در استان خراسان جنوبی حین کار بدنبال سقوط از ارتفاع ۸ متری وشدت جراحات در دم جانش را ازدست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate