اخباروگزارشات کارگری ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰

اخباروگزارشات کارگری ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰

اسماعیل گرامی آزاد باید گردد

 

فراخوان تجمع سراسری کارگران بازنشسته ومستمری بگیران ساز مان تامین اجتماعی

(یکشنبه های اعتراضی)

زمان:

یکشنبه ۱۹ اردیبهشت – ساعت ۱۰ و ۳۰دقیقه

اماکن:

تهران: مقابل  سازمان تامین اجتماعی

شهرستان ها : مقابل اداره تامین اجتماعی

– آموزش غیرحضوری امتحان حضوری! – دانش آموزان و خانواده ها نگران  نداشتن امنیت جانی ، مسئولان نگران تقلب کردن دانش‌آموزان

– طی ۱۰ روز گذشته، سه دستیار پزشکی (رزیدنت) در بیمارستان خودکشی کرده‌اند 

– علت اصرار به کار کارگران زغال سنگ در روز کارگر چه بود؟

هنوز هیچ مسئولی پاسخگو نیست که چرا کارگران در روز کارگر مشغول کار بودند؟

– مصدومیت ۱۶ کارگر معدن زغال سنگ تخت مینودشت در حادثه واژگونی سرویس رفت وآمد

*آموزش غیرحضوری امتحان حضوری! – دانش آموزان و خانواده ها نگران  نداشتن امنیت جانی ، مسئولان نگران تقلب کردن دانش‌آموزان

«بنا به نظرسنجی که یک رسانه در خصوص برگزاری امتحانات پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری انجام داد ۲۰ درصد از شرکت‌کنندگان با برگزاری امتحانات موافق و ۸۰ درصد با برگزاری حضوری امتحانات مخالف بوده‌اند.»

تا پایان سال تحصیلی جاری تنها چند روز دیگر باقی است و دانش‌آموزان دو پایه نهم و دوازدهم متوسطه شرایط خوبی را تجربه نمی‌کنند. از یک سو آموزش و پرورش بر برگزاری حضوری آزمون‌های آخر ترم این دو مقطع تحصیلی اصرار دارد و از سوی دیگر بخش بزرگی از دانش‌آموزان این مقاطع نسبت به تصمیم آموزش و پرورش معترضند.

از لحظه ورود ویروس کرونا به کشور دانش‌آموزان و والدین آن‌ها در کنار معلمان با چالش‌های آموزشی بسیاری در این دوران دست و پنجه نرم کردند. مسائلی همچون بازگشایی یا عدم بازگشایی مدارس در شرایط کرونایی، نبود زیرساخت‌ها و برنامه آموزشی کامل و جامع برای آموزش آنلاین، عدم دسترسی به امکانات آموزش آنلاین از سوی بخش قابل توجهی از جمعیت دانش‌آموزی کشور، خودکشی‌های دانش‌آموزی به دلیل همین نبود امکانات و از طرف دیگر فقدان امکانات کافی برای استفاده از شیوه‌های آموزش جایگزین و در نهایت نگرانی در خصوص نحوه برگزاری امتحانات دانش‌آموزان در سال تحصیلی جاری.

حالا این روز‌ها آخرین برگه‌های تقویم سال تحصیلی ۱۳۹۹ – ۱۴۰۰ ورق می‌خورد و تا پایان سال تحصیلی جاری مدت زمانی کمی باقیست. تصمیم آموزش و پرورش در خصوص نحوه برگزاری امتحانات قطعی است. این وزارتخانه اعلام کرده است که امتحانات دبیرستانی‌ها طبق زمانبندی وزارت آموزش و پرورش از ۲۷ اردیبهشت ماه آغاز شده و تا پیش ازبرگزاری انتخابات ریاست جمهوری به پایان می‌رسد. به گفته این وزارتخانه براساس مصوبه ۹۷۷ شورای عالی که در ۱۳مرداد ۹۹ برای سال تحصیلی جاری و سال‌هایی که شرایط شیوع بیماری‌های همه‌گیر ادامه دارد، اگر امکان حضور فیزیکی دانش آموزان در برخی مناطق وجود دارد با اخذ مجوز از ستاد کرونای منطقه، امتحانات حضوری برگزار خواهد شد.

براساس اخبار منتشر شده از سوی آموزش و پرورش ارزشیابی دانش آموزان دوره ابتدایی در قالب ارزشیابی کیفی -توصیفی و به صورت غیرحضوری انجام می‌شود و در ارزشیابی‌های غیرحضوری، این اختیار به شورای مدرسه داده شده که از روش‌های مختلفی برای سنجش پیشرفت دانش آموزان استفاده کنند. اما نحوه امتحانات دوره متوسطه بحث برانگیز است.

اصرار آموزش و پرورش برای برگزاری امتحانات حضوری

در واقع آنچه بخشی از دانش‌آموزان و خانواده‌ها را نگران کرده است اصرار آموزش و پرورش بر برگزاری امتحانات پایه‌های نهم و دوازهم به صورت حضوری است. وزیر آموزش و پرورش در اینباره گفته بود: «اصرار داریم که امتحانات پایه نهم و دوازدهم حضوری برگزار شوند. زیرا امتحانات این دو پایه امتحانات تاثیرگذاری است و در آینده شغلی و تحصیلی‌شان اثرگذار است و اگر غیرحضوری باشد احتمال تضعیف حقوق وجود دارد، اما اگر در زمان اعلام شده، از سوی ستاد کرونا اجازه برگزاری امتحانات حضوری داده نشود، ممکن است امتحانات به تاخیر بیفتد، اما مصر هستیم حضوری باشد»

روز نهم اردیبهشت هم این وزارتخانه اطلاعیه‌ای درخصوص نحوه برگزاری امتحانات حضوری این دو پایه تحصیلی منتشر کرد. در این اطلاعیه آمده بود؛ به منظور حفظ سلامت دانش‌آموزان و عوامل اجرایی به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده که دانش‌آموزان در گروه‌های مجزا در جلسات امتحان حاضر می‌شوند، تعداد حوزه‌های برگزاری امتحانات نسبت به شرایط عادی، افزایش بسیاری دارد بطوریکه دانش‌آموزان با فاصله دو متر از یکدیگر در فضایی مناسب که از تهویه کافی برخوردار است روی صندلی قرار می‌گیرند، مراقبین بهداشت و سلامت، دانش آموزان و عوامل اجرایی را هنگام ورود تب سنجی و غربالگری می‌کنند و بر استفاده از ماسک و رعایت موارد بهداشتی در تمام مدت نظارت دارند.

آنطور که مشخص است وزارت آموزش و پرورش با ستاد ملی کرونا در خصوص برگزاری امتحانات این دو پایه به صورت حضوری به توافق رسیده است، اما هنوز زمان قطعی برگزاری امتحانات آن‌ها مشخص نیست و آنطور که مسئولان آموزش و پرورش می‌گویند این زمان باید به تایید ستاد کرونا برسد.

واکنش‌ها به برگزاری حضوری امتحانات نهایی دانش‌آموزان

با تمام وعده‌های داده شده از سوی وزارت آموزش و پرورش درباره نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی، اما به نظر می‌رسد دانش‌آموزان و والدین آن‌ها همچنان با برگزاری آزمون نهایی دو پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری مخالف بوده و نگران انتقال بیماری و ابتلا به ویروس کرونا هستند. بنا به نظرسنجی که یک رسانه در خصوص برگزاری امتحانات پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری انجام داد ۲۰ درصد از شرکت‌کنندگان با برگزاری امتحانات موافق و ۸۰ درصد با برگزاری حضوری امتحانات مخالف بوده‌اند.

دانش‌آموزان در مخالفت با این شیوه امتحانی می‌گویند ما برای حفظ جان خود و عدم ابتلا به ویروس از خانه خارج نشده و از آموزش‌های آنلاین استفاده کرده‌ایم حالا به چه علت باید امتحانات به صورت حضوری برگزار شده و سلامت ما به خطر بیفتد.

برای اعلام این نگرانی‌ها دانش‌آموزان این دو مقطع تحصیلی در اقصی نقاط کشور با تجمع در مقابل ادارات آموزش و پرورش استان‌های خود نسبت به برگزاری امتحانات حضوری اعتراض کردند. دانش‌آموزان اصفهان، قزوین، سمنان، شیراز، خوزستان و… همصدا خواهان لغو برگزاری امتحانات حضوری شدند و حتی کمپین لغو امتحانات حضوری پایه نهم و دوازدهم توسط عده‌ای از دانش‌آموزان راه‌اندازی شد. تجمعاتی که البته برگزاری آن‌ها به اندازه برگزاری حضوری امتحانات و حتی بیشتر خطرناک بود.

این اعتراضات حتی به فضای مجازی هم رسید و هشتگ نه به امتحانات حضوری زده شد. کاربری به نام سمی می‌نویسد: «مردم نگران جانشان هستند، مسئولان نگران تقلب کردن دانش‌آموزان در صورت برگزاری امتحانات نهایی به صورت مجازی!»

ایلدا می‌نویسد: «ما دانش‌آموزان خیلی ممنونیم که با امتحانات حضوری می‌خواهید از ضایع شدن حقمان جلوگیری کنید، اما قبلش بهمون حق زنده ماندن بدهید.»

کار بردیگری می‌نویسد: «روزی در کتاب‌ها می‌نویسند؛ ایرانی‌ها همه مرگ‌ها را تجربه کردند مرگ با آتش‌سوزی، مرگ با هواپیما، مرگ با گرسنگی و مرگ با امتحانات حضوری»

امیر هم نوشت: «کرونا جدیدا با شعور و درک شده و خودش شخصا اعلام کرده که کاری به نهمی‌ها و دوازدهمی‌ها ندارد و گرنه مسئولین اصلا فکرشان به حضوری کردن امتحانات خطور نمی‌کرد.»

دانش‌آموزی هم با لحنی طنزگونه می‌نویسد: «من خود به چشم خویشتن دیدم که جانم می‌رود.»

چه کسی پاسخگو است؟

با این حال همچنان گوش آموزش و پرورش بدهکار نیست و بر برگزاری امتحانات حضوری این دو پایه ولو با جابه جایی زمان امتحانات اصرار دارد آنهم در شرایطی که وزارت بهداشت نگران ویروس هولناک هندی و در موردی جدیدتر ویروس جدید آفریقای جنوبی است و مواردی از هر دو ویروس نیز در کشور مشاهده شده است.

در حالی که آموزش و پرورش از احتمال تضییع حق دانش‌آموزان پایه نهم و دوازدهم با برگزاری امتحانات غیر حضوری می‌گوید دانش‌آموزان و و الدین آن‌ها از ترس از دست دادن جان دانش‌آموزان و حفظ سلامت سخن می‌گویند. خواسته‌هایی که کاملا به حق است. 

با این حال آموزش و پرورش از روز‌های ابتدایی به بازگشایی مدارس در شرایط اپیدمی کرونا اصرار داشته و امروز هم قصد برگزاری امتحانات نهایی را به صورت حضوری دارد در این شرایط مشخص نیست اگر حتی یک دانش‌آموز به دلیل شرکت در این امتجانات حضوری مبتلا به ویروس کرونا شرود اولا چگونه قابل تشخیص است و دوم آنکه وزارت آموزش و پرورش در برابر چنین حادثه‌ای چه واکنشی نشان خواهد داد. اصولا وزارت آموزش و پرورش باید به این سوال پاسخ دهد که چه تضمینی برای محافظت از جان و سلامت دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها در برابر انتقال ویروس‌های جهش یافته در این امتحانات حضوری دارد.

به نظر می‌رسد آموزش و پرورش از ابتدای شیوع کرونا تا کنون آنچنان درگیر نحوه آموزش و امتحان است که پرورش و سلامت روح و جسم دانش‌آموزان در مرتبه دوم قرار گرفته است. در حالیکه این موضوع برای والدین دانش‌آموزان کاملا برعکس بوده و حفظ جان فرزندان بر آموزش علمی آن‌ها پیشی می‌گیرد.

*طی ۱۰ روز گذشته، سه دستیار پزشکی (رزیدنت) در بیمارستان خودکشی کرده‌اند 

بنا بر اعلام برخی از مسئولان و رسانه‌ها در طول ۱۰ روز گذشته، سه دستیار پزشکی (رزیدنت) در بیمارستان خودکشی کرده‌اند که دانش‌آموخته دانشگاه علوم پزشکی بودند.

بنابه گزارش رسانه ای شده، حسین کرمانپور، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در ارتباط با مرگ آنها گفته است: «هنوز اطلاعات دقیقی تکمیل نشده و تحقیقات در خصوص این مرگ‌ها در دست بررسی است.احتمالا تا ظهر روزچهارشنبه۱۵ اردیبهشت نتیجه نهایی اعلام خواهد شد.»‌ 

اما برخی دیگر از مسئولان ذیربط، علت مرگ این افراد را خستگی مفرط از کار بیش از اندازه، سرطان، ایست قلبی و مصرف مواد مخدر را دلیل این اتفاق می‌دانند، اما به اعتقاد بسیاری، دلیل این اتفاق هرچه که هست (خودکشی یا مرگ بر اثر کار زیاد) یک دلیل دارد و آن فشار روحی و جسمی بر روی کادر درمانی است که بیش از یکسال با شیوع کرونا و چهار موج سهمگین دست و پنجه نرم می‌کند و هربار به بهانه‌های مختلف مانند قراردادهای ۸۹ روزه، عدم پرداخت مطالبات حداقلی، کارکردن در شیفت‌های پیاپی، دوری از خانواده و فرزند، کمبود شدید نیرو، هجوم مردم به بیمارستان‌ها و مرگ بیماران و… مشکلات روحی و جسمی آنها تشدید شده است. 

در این میان دانشجویان، پزشکان و پرستاران نیز به این موضوع واکنش نشان دادند و با هشتگ‌های «خودکشی در دوران رزیدنتی»، «خودکشی دستیاران پزشکی» و «خودکشی رزیدنت پزشکی» در توئیتر، به گسترش افسردگی در بین کادر درمان و بی‌توجهی‌ به این قشر جامعه معترض شده‌اند.

 علی نیک‌جو، روانشناس از جمله کاربرانی بود که در حساب توئیتری‌اش نوشت: «خودکشی سریالی رزیدنت‌ها فاجعه‌ای دردناک است. سرمایه‌های ملی این مملکت یا رفته‌اند یا در گوشه‌ای مچاله شده‌اند، یا با چنگ و دندان زندگی سخت‌تر از همیشه را تاب می‌آورند و یا چنین تراژیک به زندگی خود خاتمه می‌دهند. مرگ این روزها دیگر کسب و کار ما نیست، خود زندگی ما شده است. استیصال، استیصال.»

نیروی کار ارزان و مهاجرت 

بی‌توجهی به سلامت روحی دانشجویان پزشکی و کادر درمان در کنار سوء استفاده از آنان به عنوان نیروی کار ارزان‌، فشار بسیار شدیدی بر آنها وارد می‌آورد. در این بین حتی گفته می‌شود به دلیل فشار بالای روحی بر این دستیاران، بسیاری از آنان در نیمه راه از دریافت شماره نظام پزشکی انصراف می‌دهند و ادامه تحصیل و کار را رها و مهاجرت می‌کنند.

 مرداد سال ۹۸ و پیش از شیوع کرونا بود که رئیس سازمان نظام پزشکی اعلام کرد: «۴۵ هزار پزشک عمومی که پروانه کار نگرفته‌اند و این افراد یا بیکار هستند یا مهاجرت کرده‌اند.»

در این بین برخی دیگر، دلیل مرگ این دستیاران پزشکی را استفاده از مواد مخدر می‌دانند که آن نیز به مشکلات روحی و روانی باز می‌گردد. روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در این مورد که آیا علت مرگ این افراد مصرف مواد مخدر بوده گفته است: «این مبحث تنها یک ادعا است که باید بطور دقیق مورد بررسی قرار گیرد. مصرف مواد مخدر از سوی بعضی رزیدنت‌ها مسبوق به سابقه است. ضمن اینکه آمار مصرف مواد مخدر در بین کادر درمان آنقدر بالا نیست که بگوییم این افراد که به شکل پشت سر هم جان باخته‌اند تحت‌ تاثیر مخدر بوده‌اند. باید بررسی دقیق و علمی و تخصصی صورت گیرد.»

*علت اصرار به کار کارگران زغال سنگ در روز کارگر چه بود؟

هنوز هیچ مسئولی پاسخگو نیست که چرا کارگران در روز کارگر مشغول کار بودند؟

حادثه ریزش معدن زغال سنگ طزره دامغان در حدود ساعت ۱۲ ظهر روز شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه در تونل شماره ۴۲  معدن بزرگ طزره از معادن چهارگانه شرکت زغال سنگ البرز شرقی و در کارگاه استخراج k 13 پیشرو، هنگام استخراج و به دلیل ریزش ناگهانی سقف کارگاه رخ داد. کارگاه استخراج این تونل حدود ۷۰ متر طول دارد که حادثه ریزش در ۳۵ متری آن رخ داده است، در این حادثه ۲ نفر کارگر پیمانکاری شرکت به نام‌های «میلاد روشنائی» و «سید اصغر افضلی» دچار حادثه و محبوس شده وجانشان را ازدست دادند.

در تقویم رسمی کشور ۱۱ اردیبهشت روز کارگر است و طبق قانون، کارگران در این روز تعطیل هستند و اگر در این روز به کار اشتغال داشته باشند باید توافقی فی مابین کارگر و کارفرما صورت بگیرد، همچنین کارفرما موظف است که حقوق کارگران را مطابق اضافه کاری و نه به صورت روز عادی پرداخت نماید.

یک رسانه ای خواهان پاسخ مسئولان به ۲ سئوال زیر شده است:

۱- آیا این توافق بین کارگر و کارفرما به صورت آزادانه انجام شده است؟

۲- علت اصرار به کار کارگران در روز کارگر چه موضوعی بوده است؟

*مصدومیت ۱۶ کارگر معدن زغال سنگ تخت مینودشت در حادثه واژگونی سرویس رفت وآمد

عصر روز پنج شنبه ۱۶ اردیبهشت،مینی بوس حامل کارگران معدن زغال سنگ تخت مینودشت دراستان گلستان حین بازگشت ازکارشان واژگون و ۱۶ نفرمصدوم شدند.۱۱کارگرمصدوم به بیمارستان برکت مینودشت و۵ نفردیگرشان به بیمارستان مطهری گنبدکاووس منتقل شدند.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate