اخباروگزارشات کارگری ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۰

اخباروگزارشات کارگری ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۰

اسماعیل گرامی آزاد باید گردد

– دومین تجمع  سراسری کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی درراه دستیابی به مطالبات برحقشان درسال جدید

– ادامه اعتراضات کارگران قرارداد موقت صنعت نفت نسبت به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل با ثبت ۲۰۲ شکایت

روزنامه‌نگاران مستقل ایران:سازماندهی کرونایی و ابزارهای حقوقی آن

– با پرچم خواست افزایش دستمزد به استقبال روز جهانی کارگر میرویم

بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران به مناسبت فرارسیدن روز جهانی کارگر 

– دومین روزتجمع اعتراضی خانوادگی کشاورزان کُربال نسبت به سهمیه آب رهاسازی شده از سد درودزن وعدم پرداخت خسارت بیمه سال‌های گذشته

– تجمع اعتراضی فارغ التحصیلان بیکار رشته حقوق  نسبت به بلاتکلیفی شغلی مقابل مجلس

– ادامه تجمعات اعتراضی کارکنان،اعضای هیئت علمی ودانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند نسبت ادغام این دانشگاه در دانشگاه بیرجند 

– اطلاعیه شورای همبستگی پناه جویان و پناهنده گان ایرانی در ترکیه  در مورد بازداشت و خطر دیپورت چهار پناهجوی ایرانی 

*دومین تجمع  سراسری کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی درراه دستیابی به مطالبات برحقشان درسال جدید

روز چهارشنبه ۱۸ فروردین برای دومین بار درسال جدید، کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی درراه دستیابی به مطالبات برحقشان دست به تجمع مقابل سازمان واداره تامین اجتماعی در شهرهای اراک،اردبیل،اصفهان،اندیمشک،اهواز،ایلام،تبریز،تهران،خرم آباد،     دزفول،

رشت،ساری، شاهرود،شوش، شوشتر،قزوین،کرج، کرمان،کرمانشاه، مشهد، نیشابور،یزد و…..زدند.

براساس گزارشات منتشره در کانال ها،نیروهای انتظامی مانع از ادامه تجمع در مشهد شدند .کارگران بازنشسته دراهواز با راهپیمایی وسردادن شعار درخیابان بطرف اداره کل تامین اجتماعی رفتند وبه اجتماع خودادامه دادند.کارگران بازنشسته درشوشتر سفره خالی مقابل اداره تامین اجتماعی پهن کردند.

+ شعارها:

اسماعیل گرامی آزاد باید گردد

 فقط کف خیابون بدست میاد حقمون

تاحق خود نگیریم از پای نمی نشینیم

مادیگه رای نمیدیم  ازبس دروغ شنیدیم

مادیگه رای نمیدیم  عدالتی ندیدیم

معیشت منزلت حق مسلم ماست

همسان سازی  حق مسلم ماست

همسان سازی کجا بود دروغ بود ریا بود

وعده وعید کافیه      سفره‌ی ما خالیه

این همه بی عدالتی  هرگز ندیده ملتی

فریاد فریاد       ازاین همه بیداد

تامین اجتماعی  تامین اجتماعی  خجالت

تامین اجتماعی این آخرین پیام است

گزارشات:

+سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

امروز ۱۸فروردین یکبار دیگر بازنشستگان تامین اجتماعی دراعتراض به وضعیت سخت معیشتی به خیابان ها آمدند

تجمع اعتراضی بازنشستگان امروز ۱۸فروردین یک شعار جدید داشت اینکه اسماعیل گرامی آزاد باید گردد .

اسماعیل گرامی از فعالین مستقل بازنشستگان میباشد که درشب ۱۴فروردین توسط عوامل امنیتی درمنزلش بازداشت وبه زندان اوین منتقل شد .

دراولین ماه فروردین در سال جدید  این دومین تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی درتهران و همزمان دهها شهرکشور میباشد .

امروز درتهران حضور چشمگیر نیروهای انتظامی مقابل سازمان تامین اجتماعی به چشم میخورد و مرتب قصد متفرق کردن معترضین را داشتند .

بازنشستگان اعلام کرده اند تا احقاق حقوقشان دست ازاعتراض برنخواهند .

این اعتراضات همزمان در تهران و کرج ، رشت، قزوین ، ساری، خرم آباد شوش ، شوشتر،  اهواز ، کرمان و اصفهان برگزار شده است.

شعارهای امروز معترضین : اسماعیل گرامی آزاد باید گردد

 فقط کف خیابون بدست میاد حقمون.

این همه بی عدالتی  هرگز ندیده ملتی

مادیگه رای نمیدیم  ازبس دروغ شنیدیم

مادیگه رای نمیدیم  عدالتی ندیدیم

+اتحادیه آزاد کارگران ایران:تداوم بازداشت اسماعیل گرامی

اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته روز شنبه ۱۴ فروردین توسط نیروهای امنيتي در منزل خود دستگیر شد و تاکنون در بازداشت به سر میبرد.

وی در تجمع کارگران و بازنشستگان روز ۱۷ اسفند ماه نیز دستگیر شده بود.

نهادهای امنیتی همواره برای جلوگیری از اعتراضات حق‌خواهانه کارگران و دیگر مزدبگیران دست به سرکوب و زندانی کردن آنها میزنند.

کارگران تنها خواستار تحقق مطالباتشان هستند و جرمی مرتکب نشده‌اند.

اسماعیل گرامی و دیگر کارگران زندانی باید به فوریت آزاد گردند.

۱۸ فروردین ۱۴۰۰

گزارشات رسانه ای شده:

+ تجمع بازنشستگان کارگری در استان‌های مختلف/ در احکام حقوقی مستمری‌ها را به خط فقر نزدیک کنید

بازنشستگان کارگری در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و وعده‌های داده شده، مقابل ادارات تامین اجتماعی اعتراض کردند.

امروز (هجدهم فروردین) بازنشستگان کارگری در چندین استان از جمله مازندران، البرز و قزوین، مقابل ادارات تامین اجتماعی تجمع کردند.

بازنشستگان با تاکید بر لزوم اجرای ماده ۹۶  تامین اجتماعی می‌گویند: در تعیین مستمری ۱۴۰۰ بایستی سبد معیشت و حداقل هزینه‌های زندگی در نظر گرفته شود. امروز هزینه‌های زندگی از هشت میلیون تومان فراتر است.

این بازنشستگان می‌گویند: اگر می‌خواهند متناسب‌سازی را اجرایی کنند باید حقوق مزدی بازنشستگان و رساندن دریافتی حداقلی به خط فقر را مورد نظر قرار دهند. مستمری ۴ میلیون تومانی برای تامین هزینه‌های حداقلی زندگی حتی در کوچک‌ترین و دورافتاده‌ترین شهرهای کشور کفایت نمی‌کند. حتی نیمی از هزینه‌های زندگی را پوشش نمی‌دهد.

حاضران در تجمع، خواستار رفع واقعی تبعیض میان بازنشستگان صندوق‌های مختلف، ارائه خدمات درمانی رایگان به بازنشستگان و به رسمیت شناختن حق مشارکت بازنشستگان شدند.

+ تجمع دوباره بازنشستگان شوش و هفت تپه مقابل تامین اجتماعی/ مستمری چهار میلیون تومانی کافی نیست

بازنشستگان کارگری شهرستان شوش و هفت تپه با حضور مقابل ادارات تامین اجتماعی، خواستار رساندن مستمری‌ها به خط فقر حداقلی شدند.

امروز (۱۸ فروردین ماه) بار دیگر جمعی از بازنشستگان کارگری در شهرستان شوش و هفت تپه با حضور مقابل اداره تامین اجتماعی این شهرستان، خواستار توجه به مطالبات و خواسته‌های خود شدند.

این بازنشستگان خواستار اجرای عادلانه دور دوم متناسب‌سازی با رعایت موازین قانونی هستند و می‌گویند: وقتی که خط فقر ده میلیون تومان اعلام شده، مستمری چهار میلیون تومانی کفاف زندگی بازنشستگان را نمی‌دهد، بنابراین خواستار اجرای دقیق ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی هستیم.

خواسته‌ی دیگر این بازنشستگان، رفع تبعیض میان بازنشستگان تامین اجتماعی با سایر بازنشستگان صندوق‌های مختلف است؛ بازنشستگان خواستار به صفر رسیدن تبعیض‌های موجود هستند و می‌گویند: باید به معیشت کارگران بازنشسته توجه شود.

آن‌ها همچنین خواستار افزایش مستمری‌ها به اندازه سبد معیشت، ارائه خدمات درمانی رایگان و مکفی به بازنشستگان و فراهم آوردن خدمات رفاهی مناسب هستند و می‌گویند؛ چرا باید مدیران دولتی، حقوق نجومی بگیرند اما دستمزد بازنشسته چهار میلیون تومان تعیین شود؟ هزینه‌ها دلاری است اما دستمزد ما ریالی و ناچیز است.

+ بازنشستگان استان مرکزی امروز بار دیگر مقابل ساختمان تامین اجتماعی اراک تجمع کردند و خواستار اجرای صحیح طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان شدند

*ادامه اعتراضات کارگران قرارداد موقت صنعت نفت نسبت به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل با ثبت ۲۰۲ شکایت

کارگران قرارداد موقت صنعت نفت به اعتراضاتشان نسبت به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل با ثبت ۲۰۲ شکایت ادامه دادند.

برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۱۸ فروردین،اولین جلسه هیئت تشخیص در اداره کار روز شنبه (۲۸فروردین) برگزار خواهد شد که به وضعیت کارگران مدت موقت نفت در ارتباط با اجرا نشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل رسیدگی خواهد کرد. در این جلسه، وضعیت ۲۰۲ پرونده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

طرح طبقه‌بندی مشاغل برای کارگران مدت موقت اجرا نشده و کارگران قرارداد مدت موقت این موضوع رابر اساس ماده ۵۰ قانون کار از طریق مراجع قضایی پیگیری می‌کنند. 

منظور از طرح طبقه‌بندی مشاغل کارگران مشمولان قانون کار این است که کارگران با رعایت شرایط احراز پیش‌بینی شده در شناسنامه شغلی خود از گروه، مزد شغل و مزد سنوات برخوردار شوند. اگرچه اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در متن قانون مورد توجه قرار گرفته است اما کارگران مدت موقت منطقه ویژه پتروشیمی به اجرا نشدن این طرح انتقاداتی وارد کرده‌اند.

*روزنامه‌نگاران مستقل ایران:سازماندهی کرونایی و ابزارهای حقوقی آن

در این روزها که اغلب شهرهای ایران در وضعیت قرمز به سر می‌برند، خبرنگاران نیز همچون دیگر کارگران در معرض ابتلا به کرونا هستند. از آنجا که در اینجا مطالبه گری برای بقا مطرح می‌شود، کارگران باید با آگاهی کامل از حقوق خود در مقابل کارفرما، انتخاب نماینده برای مذاکره با کارفرما و سازماندهی و مطالبه‌گری جمعی بر سر حقوق جمعی خود در شرایط کرونایی، پیگیر مطالبات خود باشند. از این رو نکاتی درباره حقوق کارگران مبتلا شده به کرونا، حقوق سایر کارگران و مسئولیت کارفرما در ادامه می‌آید:

۱. اگر کارگران به کرونا مبتلا شوند، مشمول تمامی بندهای قانون تامین اجتماعی در خصوص «بیماری ناشی از کار» می‌شوند.(مواد ۶۱ تا۶۴قانون تامین اجتماعی) پذیرش رسمی سازمان تامین اجتماعی برای پرداخت غرامت دستمزد کارگران در این ایام خود تلویحا مبنی بر شمولیت کارگران بر تمام حقوق دیگر ذکر شده در قانون است. تشخیص بیماری ناشی از کار به عهده کمیسیون‌های پزشکی تامین اجتماعی است.

 ۲. کارگرانی که دچار بیماری شوند با تایید این کمیسیون‌ها باید «غرامت دستمزد ایام بیماری» بگیرند که طرف حساب آنها سازمان تامین اجتماعی است. این در صورتی است که کارفرما حاضر نباشد حقوق خانه‌نشینی کارگران کرونایی را بپردازد. در این صورت سازمان تامین اجتماعی مبلغ تعیین شده در قانون را باید بپردازد.

۳. طبق ماده ۹۱ قانون کار کارفرما موظف است امکانات و وسایل لازم جهت حفظ بهداشت و ایمنی و تندرستی کارگر را تهیه کند. بر این اساس تهیه ضدعفونی‌کننده و ماسک و ایمن‌سازی محیط کار از وظایف کارفرما به شمار می‌آید. این مسئله به ویژه با گذشت یکسال از شیوع کرونا به فراموشی سپرده شده و کارفرمایان از انجام آن سر باز می‌زنند. 

۴. مطابق با ماده ۹۱ قانون کار، کارفرما مسئول برقراری «حفاظت ، سلامت و بهداشت در محل کار» است. دیده شده که با وجود ابتلای تعدادی از روزنامه‌نگاران به کرونا، کارفرما بقیه را مجبور به حضور در محل کار کرده است و هیچ تمهیدات خاصی فراهم نکرده که این عمل طبق ماده ۹۱ قانون کار مسئولیت کیفری را متوجه کارفرما می‌کند و در نهایت در بحث بیماری ناشی از کار، حتی حق کارگر برای شکایت کیفری در دادسرای عمومی از کارفرما محفوظ است. در شرایط کنونی که وضعیت کرونا به صورت هشدارآمیز درآمده نیز قصور کارفرما و کشاندن خبرنگاران به محل کار آنهم در شرایطی که امکان کار غیرحضوری وجود دارد، عملاً تخلف است.

با این‌حال به خوبی می‌دانیم که نهاد قضایی در ایران همان‌قدر منافع کارگران را پایمال کرده که وزارت کار با عدم ابلاغ بخشنامه‌های صریح در ارتباط با وضعیت کارگران. 

حال باید چه کرد؟ 

ظرفیت حقوقی در نهایت بدون فشار اجتماعات کارگری در موارد زیادی بی تاثیر خواهد بود. آگاهی از سطور بالا در اهرمی است که در کنار دیگر ابزارها معنا مفهوم دارد. اعضای تحریریه کانال «روزنامه‌نگاران مستقل ایران» به عنوان بخشی از بدنه رسانه ایران که این روزها بیش از پیش تبیعض را لمس می‌کند، دو راهکار برای تغییر وضع موجود پیشنهاد و همکاران را به تکمیل این فهرست دعوت می‌کند. 

راهکارهای پیشنهادی به شرح زیر است: 

۱. ضرورت سازماندهی به منظور پیشبرد مطالبه گری: استفاده از قدرت و ظرفیت جمعی در خواست موارد یاد شده و فشار برای دورکاری امری است که از طریق عمل جمعی و مستمر کارگران در محیط کارشان ممکن می‌شود. در همین راستا، ضروری است روزنامه نگاران کنشگری جمعی، مستمر و هماهنگ برای احقاق حقوق و مطالبات صنفی خود را به عنوان شکلی منسجم از فعالیت صنفی برگزینند. در حال حاضر، عدم انسجام کنشگری روزنامه نگاران، عدم ارتباط ارگانیک و عدم وجود تشکل صنفی مستقل از موانع اصلی پیشبرد مطالبات روزنامه نگاران، اعمال قدرت صاحبان رسانه و دولت و تداوم استثمار و سرکوب آنها است. هرچند در شرایط فعلی، شیوع کرونا و محدودیت‌های بهداشتی امکان بهره‌مندی از فضای عمومی برای فعالیت جمعی را از ما سلب یا محدود کرده است اما بر ما واجب است هر امکان و فرصت، همچون فضای مجازی را برای تشکل‌یابی و فعالیت صنفی مستقل را مغتنم بشماریم. 

۲. اطلاع رسانی درباره مشکلات و مسائل صنفی: بسی جای تأسف دارد که خبرنگاران در بیان مشکلاتشان صدایی نداشته باشند! حال امروز شاهد آن هستیم که روزنامه نگاران به دلیل عدم بهره‌مندی از تشکل صنفی مستقل فریاد دادخواهی و مطالبه‌گری‌شان به جایی نمی‌رسد؛ تا جایی که عده‌ای از سر ناامیدی، سکوت و تن دادن به استثمار و تبعیض را بر ایستادن و مقاومت ترجیح می دهند. اگرچه خبری کردن شرایط ممکن است منجر به اخراج کارگران شود، می‌توان اینکار را از طرق امن‌تری انجام داد.  یکی از دلایل شکل‌گیری کانال مستقل روزنامه‌نگاران ایران نیز ایجاد فضای امنی برای خبرنگاران در انعکاس شرایط محیط کارشان بوده است.

*با پرچم خواست افزایش دستمزد به استقبال روز جهانی کارگر میرویم

بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران به مناسبت فرارسیدن روز جهانی کارگر 

مطالبه‌ی افزایش دستمزد به اصلی‌ترین محور تلاش و مبارزه طبقه کارگر ایران و دیگر بخش‌های مزدبگیران جامعه بدل شده است.

کل جامعه هشتاد میلیونی ایران به شکلی فاحش و عیان در ورطه‌ی فلاکت عمومی افتاده است.

به غیر از اقلیتی چپاولگر و فاسد و حامیان حکومتگر آنان، هیچ بخشی از جامعه نیست که به وضع موجود راضی باشد و تداوم بنیان‌های اقتصادی و معیشتی خود و خانواده‌اش را در معرض سقوط و فروپاشی نبینید.

معضلات و بدبختی‌های زندگی، هم بصورت فردی و هم به شکل اجتماعی، چنان فراوان و شدید گریبان تک تک آحاد جامعه را گرفته است که نمیشود تمامی آن را لیست کرد!

گرسنگی و عدم توانایی تأمین نیازهای اولیه خانواده‌ها بطور واقع عمومیت یافته است. بی‌مسکنی و بی‌خانمانی افراد آنقدر افزایش پیدا کرده که دیگر کسی را متعجب نمی‌کند. کوچک شدن هر روزه‌ی سفره‌ها و حذف بسیاری از اقلام خوراکی از سبد مایحتاج خانواده‌ها شایع‌ترین پدیده‌های جامعه شده است. بسیاری از افراد برای تأمین نیازهای اولیه خود به فروش اعضای بدن روی آورده‌اند. اینها، تنها موارد کوچکی از هزاران مورد معضل و مشکلات تحمیل شده به جامعه ماست. این همان واقعیاتی است که سردمداران حاکم طی بیش از چهار دهه برای جامعه ایران به ارمغان آورده‌اند.

اما جامعه ایران و جنبش عظیم مطالباتی مردم که جنبش اعتراضی طبقه کارگر و مزدبگیران در رأس و پرچمدار آن هستند، در مقابله با این همه بی‌حقوقی و تضاد و تبعیض، چه در محیط کار چه در کف خیابان‌ها، گاه پنهان و گاه آشکار، همواره در مبارزه و کشاکشی بی‌وقفه بوده‌اند.

در سالهای اخیر نقطه‌ی ثقل این مبارزات، حول مطالبه معیشت‌خواهی و اعاده کرامت انسانی به اوج خود رسیده است.

کارگران و دیگر مزدبگیران ایران در مقابل تعرض گسترده‌ی نهادهای حاکمیتی که از طریق تصویب دستمزدهای چندین برابر زیر خط فقر قصد تحمیل هر چه بیشتر فقر و فلاکت و گرسنگی به اکثریت جامعه را دارند، تماماً بپاخاسته و گسترده‌تر از هر دوره‌ای در سطح خیابانها میخروشند.

حال که به پیشواز روز جهانی کارگر میرویم و در همسویی و همبستگی با هزاران کارگر صنایع نفت که اعلام کرده‌اند با خواست افزایش حداقل دستمزد کارگران به بالای ۱۲ میلیون تومان به استقبال روز جهانی کارگر میروند، پرچم خواست افزایش دستمزدها را در روز جهانی کارگر امسال برمی‌افرازیم.

طبقه کارگر ایران و تمامی مزدبگیران دیگر زیر بار تداوم تحمیل فقر و فلاکت نخواهند رفت و بساط تصویب و اجرای چنین دستمزدهای حقارت‌آمیزی را به زیر خواهند کشید.

در ماه‌های جاری هر هفته شاهد برگزاری تجمعات پرشور بازنشستگان، کارگران و معلمان بوده‌ایم که خواهان افزایش میزان حقوق و دستمزدها بوده‌اند.

موقعیت کنونی جنبش اعتراض به سطح نازل دستمزدها حاصل تلاش بیشتر از یک دهه مبارزه کارگران ایران است. اعتراضات بازنشستگان و مستمری‌بگیران، اعلام خواست افزایش دستمزد از سوی کارگران فولاد اهواز، اعتصاب کارگران پیمانی نفت در مرداد گذشته با خواست افزایش دستمزد، اعتصابات گسترده پتروشیمی‌ها در چند سال قبل با خواست افزایش دستمزد، سازماندهی طومار ۴۰ هزار نفره کارگران برای اعتراض به سطح نازل دستمزدها که از روز جهانی کارگر سال ۱۳۹۱ شروع شد و کارگران مراکز کارگری بیش از پنج استان کشور را شامل میشد، و متأخرتر طومار ۱۵ هزار نفره کارگران با خواست افزایش دستمزد که آن نیز در سال ۱۳۸۷ توسط اتحادیه آزاد کارگران ایران سازماندهی شد.

امسال نیز کارگران ایران در اعتراض به تصویب حقارت‌آمیز حداقل دستمزد ۲ میلیون و ۶۵۵ هزار تومانی دولت، اعلام میداریم که میزان دستمزد را خود کارگران باید تعیین کنند و با تمام قوا خواست افزایش حداقل دستمزد به بالای ۱۲ میلیون تومان را به پیش خواهیم برد.

کارگران و همکاران در مراکز مختلف کاری و تولیدی در سراسر کشور؛

روز جهانی کارگر روز اتحاد و همبستگی جهانی کارگران است. به مناسبت این روز خواست دفاع از معیشت خود و خانواده‌هایمان را فریاد خواهیم زد و با اعلام اینکه دستمزد توسط خود کارگران باید تعیین شود، به هر طریق ممکن با مطالبه افزایش حداقل دستمزد به بالای ۱۲ میلیون تومان روز جهانی کارگر را گرامی خواهیم داشت.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- هجدهم فروردین‌ماه یکهزار و چهارصد

*دومین روزتجمع اعتراضی خانوادگی کشاورزان کُربال نسبت به سهمیه آب رهاسازی شده از سد درودزن وعدم پرداخت خسارت بیمه سال‌های گذشته

روز چهارشنبه ۱۸ فروردین برای دومین روز متوالی، کشاورزان بخش کُربال  شهرستان خرامه در استان فارس باهمراهی خانواده برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به سهمیه آب رهاسازی شده از سد درودزن وعدم پرداخت خسارت بیمه سال‌های گذشته با وجود تعیین میزان خسارت دست به تجمع زدند.

روزسه شنبه ۱۷ فروردین هم کشاورزان معترض کُربال برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به کاهش شدید جریان آب رودخانه کر و ناتوانایی در آبیاری زمین‌های کشاورزی مقابل فرمانداری خرامه اجتماع کرده بودند.

براساس گزارش رسانه ای شده،در پی این اعتراض، قرار است به دعوت مدیرکل جهاد کشاورزی استان، جلسه‌ای با حضور فرمانداران و مدیران جهاد کشاورزی سه شهرستان خرامه، مرودشت و زرقان در سازمان جهاد کشاورزی فارس برگزار شود.

قابل یادآوری اس که صد میلیون متر مکعب آب سد درودزن از ۱۷ اسفند تا ۷فروردین برای اراضی کشاورزی شهرستان های زرقان، خرامه و مرودشت در استان فارس رها سازی شد .

شهرستان‌های مرودشت و خرامه و زرقان با سطح زیرکشت بیش از ۱۰۰ هزارهکتار و تولیدی بالغ بر ۴۵۰ هزار تن گندم و جو (بیش از ۲۵ درصد کل تولید استان) از قطب‌های اصلی تولید محصولات کشاورزی در استان هستند.

*تجمع اعتراضی فارغ التحصیلان بیکار رشته حقوق نسبت به بلاتکلیفی شغلی مقابل مجلس

 روز چهارشنبه ۱۸ فروردین،جمعی از فارغ التحصیلان بیکار رشته حقوق با برپایی تجمع  مقابل مجلس خواهان رفع انحصار از وکالت، سردفتری و کارشناسی شدند.

*ادامه تجمعات اعتراضی کارکنان،اعضای هیئت علمی ودانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند نسبت ادغام این دانشگاه در دانشگاه بیرجند 

دور جدید تجمعات اعتراضی کارکنان،اعضای هیئت علمی ودانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند نسبت ادغام این دانشگاه در دانشگاه بیرجند که از روز شنبه ۱۴ فروردین آغاز شده است کماکان ادامه دارد. روزهای سه شنبه وچهارشنبه ۱۷ و۱۸فروردین هم کارکنان،اعضای هیئت علمی ودانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند  باتشکیل زنجیره انسانی وبرپایی تجمعات در این واحد آموزش عالی دراستان خراسان جنوبی اعتراضشان را بنمایش گذاشتند.

یکی از دانشجویان معترض به خبرنگاران گفت: دانشجویان از روز اول با این طرح مخالف بوده‌اند و تا توقف کامل آن به مخالفت خود ادامه خواهند داد.

وی با بیان اینکه طرح ادغام دانشگاه صنعتی تیشه به ریشه حوزه آموزش عالی  در استان و دانشگاه صنعتی می‌زند، افزود: یکی از اشکالات مهم این طرح انجام نشدن کار کارشناسی و بررسی‌های لازم برای اجرای آن است و این موضوع را همه مسؤولان استانی نیز اعلام کرده‌اند.

درهمین رابطه:سومین روز تجمع اعتراضی کارکنان،اعضای هیئت علمی ودانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند نسبت ادغام این دانشگاه در دانشگاه بیرجند و خلف وعده وزارت علوم

روز دوشنبه ۱۶ فروردین برای سومین روزمتوالی،جمعی از  کارکنان،اعضای هیئت علمی و دانشجویان  دانشگاه صنعتی بیرجند برای اعتراض نسبت ادغام این دانشگاه در دانشگاه بیرجند در محوطه این واحد آموزش عالی در مرکز استان خراسان جنوبی اجتماع کردند.

*اطلاعیه شورای همبستگی پناه جویان و پناهنده گان ایرانی در ترکیه  در مورد بازداشت و خطر دیپورت چهار پناهجوی ایرانی 

روز دوشنبه پنجم آوریل چهار پناه جوی ایرانی به نامهای لیلی فرجی، محمدپوراکبری کرمانی، زینب صحافی و اسماعیل فتاحی توسط پلیس امنیت ترکیه در شهر دنیزلی بازداشت شدند. پلیس امنیت علت بازداشت این چهار شهروند ایرانی را شرکت در تجمع غیرقانونی در ارتباط با خروج دولت ترکیه از کنوانسیون استانبول(منع خشونت علیه زنان) اعلام کرده است. این در حالی است که برگزاری این تجمع مجوز قانونی داشته است. با اینحال بنا به گفته وکلای این پناهجویان شرکت در چنین تجمعاتی جرم نیست و دولت ترکیه تنها برای تحت فشار قرار دادن پناهجویان  این اتهام را علیه آنان مطرح کرده است.  

طبق آخرین خبری که به شورای همبستگی رسیده است هم اکنون این چهار پناه جوی ایرانی برای دیپورت به ایران به کمپ آیدین فرستاده شده اند. با توجه به اظهارات نامبرده گان، دوستان و خانواده هایشان، دیپورت نامبردگان به ایران باعث به خطر افتادن امنیت جانی و زندگی آنها می شود. 

دولت ترکیه این پناهجویان را به اتهام غیر واقعی شرکت در تجمع بدون مجوز نه تنها بازداشت کرده، بلکه آن را بهانه ای برای دیپورت آنها قرار داده است. لذا ما از مقامات مسئول، ارگانها، نهادها و اشخاص مدافع حقوق بشر می خواهیم مانع دیپورت: زینب صحافی زاده، لیلی فرجی، محمدپوراکبری کرمانی و اسماعیل فتاحی چهار پناه جوی بازداشتی ایرانی که اکنون در کمپ آیدین هستند شوند. 

اگر نامبرده گان “جرمی” مرتکب شده اند، مقامات ذیصلاح در ترکیه به آن رسیدگی کنند. شورای همبستگی تحت هر شرایطی با دیپورت پناه جویان مخالف و آنرا نقض فاحش حق و حقوق پناهنده گی می داند. 

شورای همبستگی پناه جویان و پناهنده گان ایرانی در ترکیه 

۱۸ فروردین ۱۴۰۰ 

۷ آبریل ۲۰۲۱

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate