اخباروگزارشات کارگری ٨ آذرماه ١٣٩٩

اخباروگزارشات کارگری ٨ آذرماه ١٣٩٩

اتحاد  مبارزه   پیروزی

گرامی باد ۱۶آذر روز دانشجو

کارگر   معلم   دانشجو اتحاد اتحاد

– کنش های دامنه دار کارگران سد شهر بیجار سفید رود برای پایان دادن به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی واعتراضشان نسبت به بی خیالی پیمانکار وبی تفاوتی مسئولان ذیربط شهرستان رودبار واستان گیلان

– تجمعات اعتراضی کارکنان سازمان صداوسیما ساکن سه مجتمع مسکونی مهستان در منطقه ۲۲ تهران نسبت به عملکرد اعضای هیات مدیره  تعاونی مسکن و پیمانکار پروژه

– رواج پدیده “بام فروشی” در مشهد

– افزایش ۴۰ درصدی کارگران جان باخته براثر حوادث کاری در استان آذربایجان شرقی طی ۷ ماهه اول سال جاری

– جان باختن کارگر زن ۳۹ ساله یک واحد تولیدی شاهرود حین کار

– جان باختن یک کارگر معدن مس تخته گنبد سیرجان حین کار براثر تصادف

– مصدومیت ۳ کارگردر حادثه واژگونی سرویس رفت و آمد در مسیر هویزه به جفیر

*کنش های دامنه دار کارگران سد شهر بیجار سفید رود برای پایان دادن به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی واعتراضشان نسبت به بی خیالی پیمانکار وبی تفاوتی مسئولان ذیربط شهرستان رودبار واستان گیلان

روز شنبه ۸ آذر، کارگران سد شهر بیجار سفید رود دراستان گیلان از کنش های دامنه دارشان برای پایان دادن به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی واعتراضشان نسبت به بی خیالی پیمانکار وبی تفاوتی مسئولان ذیربط شهرستان رودبار واستان گیلان خبردادند.

حدود ۴۲ کارگر شاغل در پروژه ساخت سد مخزنی شهر بیجار استان گیلان، دست‌کم  ۱۴ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده، دارند.

به گفته کارگران، آنها از طریق یک شرکت دسته دو تامین نیرو با نظارت شرکت آب و منطقه‌ای گیلان در منطقه روستایی شهر بیجار روی رودخانه «زیلکی» مشغول کارند. شرکت پیمانکار علاوه بر تاخیر در پرداخت مطالبه مزدی آنها، در پایان آبان ماه،   ۴ تا ۵ نفراز کارگران بومی را به دلیل‌ عدم نیاز با اتمام قرارداد کار اخراج کرده است.

این کارگران که هنوز حق سنوات و عیدی و پاداش پایان سال  ۹۸خود را از کارفرما طلبکارند، به خبرنگار رسانه ای گفتند: پیمانکاری که ما در استخدامش هستیم حدود ۸ ماه حقوق سال گذشته را به همراه ۶ ماه حقوق سال جاری به ما بدهکار است. همچنین حق بیمه کارگران این پروژه با مشکل پرداخت مواجه است به طوری که دفترچه‌های درمانی ما در برخی از ماه‌های سال فاقد اعتبار می‌شود.

آنها افزودند: آخرین حقوقی که دریافت کرده‌ایم حدود یک هفته پیش بوده که کارفرما به صورت علی‌الحساب مبلغ ۳و نیم میلیون تومان به حساب‌مان واریز کرد. در عین حال اردیبهشت ماه سال جاری مبلغ دو میلیون تومان دریافت کردیم.

آنا ادامه دادند:در این پروژه عمرانی که از آذرماه ۸۶ آغاز شده است، بیش از ۳۷۰نفر مشغول کار بودند که به مرور با اتمام بخش‌هایی از پروژه، تعداد کارگران به کمتر ۴۲ نفر کاهش پیدا کرد که هم‌اکنون در بخش‌های پایانی پروژه مشغول انجام کارهای تاسیسات و برق هستند.

کارگران در ادامه افزودند: طی چند سال گذشته که با چند شرکت پیمانکاری همکاری شغلی داشته‌ایم، بخشی از مطالبات‌مان در زمان هر یک از این پیمانکاران پرداخت نشده است به همین دلیل تعدادی از همکاران در پیگیری مطالبات معوقه خود به اداره کار شهرستان رودبار که در شهر منجیل واقع شده، مراجعه کرده و پرونده شکایت آنها در دست رسیدگی است.

کارگران شاغل در پروژه سد شهر بیجار درباره وضعیت یکی از همکارن اخراجی خود گفتند: کارفرما در حالی تصمیم به  اخراج تعدادی از همکاران ما گرفت که یکی از آنها اخیرا حین کار در این پروژه دچار مصدومیت از ناحیه انگشتان دست شد. با وجود آنکه روند درمانی این کارگر مصدوم از همان روز حادثه آغاز شد اما رسیدگی کافی حین درمان به او و خانواده وی انجام نشد و او تمام مخارج مربوط به درمان خود را از جیب هزینه کرد.

کارگران پیمانی پروژه سد شهر بیجار خواستار آن هستند تا مدیرعامل آب منطقه‌ای گیلان در مقام کارفرمای اصلی چاره‌ای برای تامین منابع مالی این پروژه عمرانی و پرداخت دستمزد نیروی کار بیندیشد. آنها گفتند: اگر قرار است مشکلات به همان صورت قبل استمرار داشته باشد، کارگران امنیت شغلی خود را از دست می‌دهند.

این کارگران گفتند: وقتی برای پیگیری مشکلاتمان به دفتر پیمانکار مراجعه می‌کنیم، با بی‌توجهی مسئولان این شرکت روبرو می‌شویم.

کارگران پروژه سد شهر بیجاردرخاتمه گفتند: کارفرما در پرداخت مطالبات معوقه کارگران هیچ عکس‌العملی جدی از خود نشان نمی‌دهد و ما با رسانه‌ای کردن مشکلاتمان منتظریم شاید مسئولان استانی حرکتی از خود نشان دهند.

*تجمعات اعتراضی کارکنان سازمان صداوسیما ساکن سه مجتمع مسکونی مهستان در منطقه ۲۲ تهران نسبت به عملکرد اعضای هیات مدیره  تعاونی مسکن و پیمانکار پروژه

کارکنان سازمان صداوسیما ساکن سه مجتمع مسکونی مهستان در منطقه ۲۲ تهران برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عملکرد اعضای هیات مدیره  تعاونی مسکن و پیمانکار پروژه تجمعات اعتراضی برپاکردند.

جمعی از حدود به هزار و ۳۵۰ نفر از خانواده‌های کارکنان سازمان صداوسیما که در سه مجتمع ۱۱۰ واحدی منطقه ۲۲ تهران که از طریق دو تعاونی مسکن محل کار خود (تعاونی مسکن اداره کل اخبار خارجی معاونت سیاسی و تعاونی مسکن شبکه قرآن سازمان صداوسیما)، مالک و ساکن این سه مجتمع مسکونی هستند، به  خبرنگار رسانه ای گفتند: از حدود ۱۲سال پیش (سال ۸۸) عملیات ساخت و ساز سه مجتمع ۱۱۰ واحدی (۳۳۰ واحد) تعاونی مسکن کارکنان صداوسیما در یک قطعه زمین ۱۲ هزار متری در منطقه ۲۲ تهران آغاز شد و در حال حاضر حدود سه سال است که خانوارهای کارکنان بدون داشتن امکانات رفاهی در حالی به زندگی در اینجا ادامه می‌دهند که هر روز با مشکلات جدید روبرو می‌شوند.

به گفته یکی از اعضای این تعاونی؛ علاوه بر تکمیل نشدن برخی از امکانات در کنار عدم رسیدگی به مشکلات پس از ساخت، مهمترین معضلی که اخیرا به مشکلات اعضای این تعاونی افزوده شده، فشار اعضای هیات مدیره برای بدهکار کردن همه مالکین با افزایش قیمت تمام شده هر یک از واحدها و اخذ وام‌های کلان غیرضروری از یکی از بانک‌هاست.

این کارمند با بیان اینکه به تازگی اعضای هیات مدیره در اقدامی تامل‌برانگیز جدا از افزایش ۴ میلیونی قیمت واحدها بابت بازپرداخت وام‌های اخذ شده ۴۰ و ۵۰ میلیاردی از مالکان درخواست کرده‌اند برای بازپرداخت آن ماهانه ۶ تا ۱۰ میلیون تومان قسط بپردازند، افزود: این اقدام اعضای هیات مدیره تعاونی کاملا غیرقانونی و خارج از تعهد، قرارداد و مصوبات تعاونی است چراکه دریافت این وام‌ها جدا از اینکه کاملا غیرضروری بوده، هزینه‌کرد آن برای اعضا مشخص نیست و مدارک و اسناد آن ارائه نشده است.

او درباره یکی دیگر از مشکلات ساکنین پروژه مهستان افزود: طبق قرارداد مبلغ قیمت تمام شده هر واحد مسکونی در پروژه تعاونی مسکن کارکنان صداوسیما که در متراژهای ۱۰۰ تا ۱۶۵ و ۲۰۰ متری ساخته شده‌اند یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و خارج از تعهد از مالکان حدود ۲ میلیون تومان دریافت شد این در حالیست که بعد از تحویل این رقم به ازای هر متر مربع به ۶ میلیون تومان افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه پیش از این نیز هیات مدیره تعاونی پس از دریافت مبلغ توافق شده در قرارداد اولیه به ازاء تحویل هر واحد مسکونی مبلغ ۳۰ میلیون تومان اضافی از مالکان پروژه گرفتند، افزود: بازهم با وجود پرداخت شدن این مبلغ از سوی مالکان، هیات مدیره تعاونی قصد دارد با افزایش قیمت تمام شده هر یک از واحدها از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به شش میلیون، مالکانی که هیچ بدهی‌ای بابت این پروژه به تعاونی و بانک ندارند را مقروض کنند.

یکی دیگر از اعضای تعاونی مسکن صداوسیما در ادامه گفت: ظاهرا مدیران تعاونی مسکن پروژه کارکنان شاغل در صداوسیما برای آنکه بتوانند این مبلغ اضافی را از مالکان دریافت کنند هر روز فشار خود را به مالکین و خانواده هایشان بیشتر می‌کنند.

او با بیان اینکه درصورتی که شرکت تعاونی هر یک از مالکان را به بانک موردنظر معرفی کند باید هر ماه اقساط چند میلیونی بپردازند، در ادامه اضافه کرد: صرف‌نظر از غیرمنطقی بودن خواسته هیات مدیره تعاونی، پرداخت تمامی این هزینه‌ها آن‌هم به صورت اقساطی با رقم ۶ تا ۱۰ میلیون تومان برای خانواده‌های کارمندی حداقل‌بگیر ساکن این سه مجتمع مقدور نیست.

وی یادآور شد: بسیاری از اعضا قبل از کامل شدن امکانات داخلی و بیرونی مجتمع‌ها به واحدهای مسکونی خود ساکن شدند اما با گذشت سه سال علارغم آنکه هر یک از مالکین با صرف مخارج زیادی اقدام به تکمیل واحد خود، تجهیز لابی و محوطه‌سازی اطراف این منازل کرده‌اند اما هنوز برخی امکانات همانند تجهیزات آتش نشانی انجام نشده و برای واگذاری اسناد مالکیت واحد‌ها طبق تعهدات شرکت تعاونی، اقدامی صورت نگرفته با این‌حال برای دریافت مبالغ اضافه اعضا را در فشار گذاشته‌اند.

به گفته این عضو تعاونی مسکن؛ با وجود پیگیری‌های زیاد اهالی این مجتمع کارمندی، هنوز اعضای هیئت مدیره تعاونی مسکن و پیمانکار پروژه توضیح و پاسخ قانع‌کننده‌ای در خصوص مشکلات به وجود آمده، ارائه نکرده‌اند به همین دلیل شماری از مالکان در تاریخ اول مهر ماه سال جاری تجمع اعتراضی را مقابل ساختمان منازل مسکونی خود در پروژه مهستان انجام دادند.

این کارمند شاغل در صداوسیما در مورد پرداخت بدهی‌های بانک از اموال شرکت تعاونی گفت: اعضای هیات مدیره پروژه مسکن کارکنان صداوسیما که به نام پروژه «مهستان» شهرت دارد، سال‌ها پیش قطعه زمینی به مساحت ۱۴ هزار متر مربع در حوالی میدان موج در منطقه ۲۲ تهران خریداری کرده‌اند. مالکیت این زمین که حدود ۷۰۰ میلیارد تومان ارزش‌گذاری شده‌اند، بر اساس مدارک متعلق به مالکین پروژه مهستان است. در عین حال تعدادی واحد تجاری به مساحت ۵۰۰ متر در محدوده پروژه مهستان ساخته شده‌اند که این واحدها هم دست‌کم متری ۸۰ میلیون تومان ارزش مالی دارند.

او در ارتباط با فروش این دارایی‌ها برای پرداخت بدهی‌های شرکت تعاونی اضافه کرد: آنچه که مشخص است اینکه پس از ده سال که از خرید این زمین‌ها می‌گذرد؛ اعضای هیات مدیره هیچ اقدامی برای تملک قطعی آن زمین‌ها به نام تعاونی نکرده‌اند. در عین حال به پیشنهاد مالکان برای فروش این اموال برای بازپرداخت بدهی‌های بانکی و سایر دیون شرکت و همینطور رفع نواقص مجتمع مهستان موافقت نمی‌کنند.

وی افزود: نکته قابل توجه دیگر این است که خانه‌ها سال ۹۷ طبق قرارداد به متقاضیان تحویل داده نشد بلکه اعضا ناچار شدند به سبب افزایش مشکلات و فشارهای مالی اعضای هیات مدیره اقدام به تصرف واحدهای خود کنند، اما مشکلاتی کماکان ساکنان را آزار می‌دهد که نیازمند پیگیری مسئولان ارشد قوه قضائیه است.

او اضافه کرد: هیچکدام از کارکنان و اعضای آزادی که در این مجتمع ها ساکن شده‌اند توانایی پرداخت اقساط سنگین تحمیلی را ندارند و بر این اساس با تنطیم نامه‌ای مشکلات را به اطلاع مسئولان بانک رسانده‌اند.

او در خاتمه تاکید کرد: حالا که هیچ مسئولی حاضر به قبول مسئولیت در خصوص شرایط وخیم ساکنان مجتمع مسکونی «مهستان» نیست، از رئیس دستگاه قضایی کشور می‌خواهیم تا دست‌کم برای ارزیابی صحت ادعاهای  اعضا هم که شده بازرسان نهاد تحت مسئولیت خود را برای بازدید از این سه مجتمع بفرستند تا ضمن مشاهده مشکلات مسکن کارکنان شاغل در صداوسیما در ناحیه ۲۲ تهران، نسبت به برطرف نمودن آنها اقدامات اساسی انجام دهند.

عدم نصب آسانسور درست و اصولی، رعایت نکردن اصولی ساخت و ساز صحیح در برخی از واحدها، عدم آسفالت معابر در برخی خیابان‌ها و کمبود امکانات رفاهی دیگری از قبیل نداشتن روشنایی برخی خیابان در شب و فضای سبز مشکلات مطروحه جمعی از ساکنین مجتمع مهستان است که به آن رسیدگی نمی‌شود.

*رواج پدیده “بام فروشی” در مشهد

رئیس انجمن انبوه سازان استان خراسان رضوی گفت: مشهد یکی از کلان‌شهر‌هایی است که درگیر رواج پدیده «بام فروشی» شده و اخیرا به‌دلیل افزایش چشمگیر قیمت مسکن، این پدیده گسترش یافته است.

روز شنبه ۸ آذر،وی به خبرنگار رسانه ای گفت: متاسفانه به‌دلیل وضعیت اقتصادی مردم و افزایش قیمت مسکن و به‌تبع آن رانده شدن مردم به‌سمت حاشیه شهر، چندی است با مسئله پشت‌بام فروشی مواجه هستیم.

او افزود: این اتفاق در ساختمان‌های قولنامه‌ای یا وکالتی فاقد سند، رخ می‌دهد و معمولا برخی افراد دراین اوضاع نابه‌سامان اقتصادی اقدام به فروش پشت‌بام منزل خود می‌کنند.

اوبا اشاره به اینکه با پدیده «بام‌فروشی» در کلان‌شهر‌ها مواجه هستیم، ادامه داد: این پدیده در تمام مناطق مشهد مشاهده نمی‌شود و تنها در مناطقی که تراکم جمعیت زیاد است و مردم توان خرید کمتری دارند، قابل رؤیت است.

اواضافه کرد: «بلوار دوم طبرسی» و منطقه «سیدی» از جمله مناطقی هستند که به‌دلیل گستردگی و سکونت جمع زیادی از همشهریان این‌گونه است همچنین پُشت کارخانه قند آبکوه واقع درخیابان جانباز مرکز خرید و فروش پشت بام است.

*افزایش ۴۰ درصدی کارگران جان باخته براثر حوادث کاری در استان آذربایجان شرقی طی ۷ ماهه اول سال جاری

۸۱نفر در طی ۷ماهه امسال در اثر حوادث ناشی از کار دراستان آذربایجان شرقی جان خودرااز دست دادند که همگی آنها مرد بوده است. مدیرکل پزشکی قانونی استان با اعلام این خبر گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۵۸ نفر بود ۲۳ نفر افزایش یافته است.

به گزارش ۵ آذر، روابط عمومی پزشکی قانونی استان ،وی اضافه کرد: درطی این مدت تعداد ۸۱۰ نفر نیز بر اثرمصدومیت ناشی از حوادث کار به ادارات پزشکی قانونی استان مراجعه کردند که از این تعداد ۱۵ نفر زن و بقیه مرد بودند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همچنین گفت: درمهر ماه امسال نیز ۱۰ نفر به علت حادثه کاری فوت کرده که این آماردرمقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن ۷ نفر کاهش یافته است. درطی همین مدت ۱۲۵ نفرنیز به علت مصدومیت حوادث کاری به ادارات پزشکی قانونی استان مراجعه کردند که ۲ نفر از آنها زن بودند .این آمار نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش یک درصدی را نشان می دهد.

گفتنی است تعداد کل فوت شدگان حوادث کاری در سال ۹۸ برابر با ۹۶ نفر بود که یک نفر از آنان زن و بقیه مرد بودند و نیز تعداد کل مصدومین حوادث کارمراجعه کننده در سال ۹۸ برابر با یکهزارو۳۲۵ نفر بود که از این تعداد ۳۵ نفر زن و یکهزارو ۲۹۰ نفر مرد بودند.

*جان باختن کارگر زن ۳۹ ساله یک واحد تولیدی شاهرود حین کار

کارگر زن ۳۹ ساله یک واحد تولیدی  شهرستان شاهرود دراستان سمنان  حین کار براثر حادثه جانش را ازدست داد.

*جان باختن یک کارگر معدن مس تخته گنبد سیرجان حین کار براثر تصادف

جمعه شب(۷ آذر)، یک کارگر معدن مس تخته گنبد  سیرجان دراستان کرمان حین کار زیر کامیونی حین حرکت به عقب گرفتارشد وجان باخت.

*مصدومیت ۳ کارگردر حادثه واژگونی سرویس رفت و آمد در مسیر هویزه به جفیر

صبح روز شنبه ۸ آذر،سرویس رفت وآمد کارگران با ۱۴ سرنشین در مسیر هویزه به جفیر در استان خوزستان واژگون ودستکم ۳ کارگرمصدوم شدند.

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate