اخباروگزارشات کارگری ١٩ اسفند ماه ١٣٩٩

زنده باد ۸ مارس(۱۸ اسفند ۹۹) روز جهانی دفاع از حقوق زنان ، مبارزه علیه نابرابری های جنسیتی و اعتراض به خشونت ها علیه زنان و اذیت وآزارشان درخانه،خیابان ومحل کار

– بزرگداشت روز زن در تهران

بیانیه کانون صنفی معلمان تهران به مناسبت گرامی‌داشت هشت مارس روز جهانی زن 

– تجمع اعتراضی صدها کارگر قرارداموقت صنعت نفت نسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق ازجمله تبعیض درپرداختی ها وعدم همسان سازی حقوق مقابل مجلس

– تجمع اعتراضی صدها کارگرشرکتی وحجمی شرکت‌های توزیع نیروی برق سراسر کشورنسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح نازل حقوق منجمله تبعیض در پرداخت حقوق وهمسان سازی نشدن حقوق مقابل مجلس

– ادامه اعتصاب وتجمع کارگران راه آهن دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق ومطالبات واجرایی نشدن تجمیع قراردادها:

۱- ادامه اعتصاب کارگران راه آهن لرستان برای چهارمین روز متوالی

۲- آغازاعتصاب وتجمع کارگران راه آهن کرج دراعتراض به پرداخت  نشدن بموقع حقوق وعدم تجمیع قراردادها

۳- اعتصاب وضرب الاجل دوباره کارگران را ه آهن ورامین با خاتمه ضرب الاجل تعیین شده

۴- تعیین ضرب الاجل کارگران خط ۵ مترو تهران

– ادامه وگسترش اعتراضات کارگران بازنشسته هتل لاله تهران نسبت به عدم پرداخت مطالبات

– جان اسماعیل عبدی در خطر است

– کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران:بازداشت فعالین کارگری وحامیان انهارا متوقف کنید 

– کامیار فکور هنوز تحت بازجویی به سر می‌برد

– اسماعیل گرامی:بازنشستگان و زندان

– تجمع اعتراضی مالباختگان شرکت خودروسازی MG مقابل وزارت صمت 

– جان باختن یک کارگر ۵۲ ساله دراراک براثر سقوط از طبقه پنجم ساختمان

*بزرگداشت روز زن در تهران

گروهی‌از فعالان سیاسی و مدنی، امروز سه‌شنبه ۱۹ اسفند، به مناسبت روز جهانی زن در پارک ساعی تهران، گرد هم آمدند، سرود خواندند و این روز را گرامی داشتند.

آن‌ها پلاکارت‌هایی داشتند با این جمله‌ها «حجاب اجباری طبیعی نیست»، «خشونت علیه زنان را متوقف کنید»، «حق زنان گرفتنی است نه دادنی»، «زنان عموما سیلی می خورند و گاه سر بریده می‌شوند»، «قتل‌های ناموسی متوقف شود»، «فقر، خشونت مضاعف علیه زن است».

برگرفته از کانال روزآروز

یانیه کانون صنفی معلمان تهران به مناسبت گرامی‌داشت هشت مارس روز جهانی زن 

هشت مارس همواره یادآور مبارزات درخشان زنان در نقاط مختلف جهان در برابر استثمار و سلطه مردسالاری و قوانین نابرابر است.‌ زنانی که علی‌رغم قوانین تبعیض آمیز و ضد انسانی، باز هم راه مبارزه را تاب آورده و کوشیده‌اند قدمهای مهم و تاثیرگذاری در راستای رسیدن به آرمان برابری بردارند.

در کشور ما و به ویژه در نظام آموزش و پرورش، به واسطه شمار زیاد زنان معلم و دختران دانش‌آموز، توجه به نیازها و ایجاد شرایط برابر برای بهبود حضور معلمان زن و دختران دانش‌آموز، بیش از پیش ضروری به نظر می‌رسد.‌ ارزیابی شرایط کنونی نظام آموزشی کشور نشان می‌دهد که ضریب نابرابری آموزش در کل کشور در دهه هشتاد ۴۴ درصد بوده در حالی که این شاخص اکنون در مناطق روستایی و به ویژه درباره زنان تا ۵۵ درصد افزایش داشته است. همچنین بر اساس آمار رسمی از هر ۴ دانش آموز ۱ نفر، ترک تحصیل می‌کند که عمده این ترک تحصیل‌ها مربوط به دختران طبقات فرودست روستایی و ساکنان مناطق مرزی است و باز هم بر اساس آمار رسمی منتشر شده؛ ۲۰ درصد دختران مناطق محروم در مقطع متوسطه دوم به مدرسه نمی‌روند. فقر و ازدواج دو عامل مهم این وضعیت اعلام شده است. 

وضعیت محتوای کتاب‌های درسی نیز شرایط بهتری ندارد و در درس‌هایی مانند مدیریت خانواده بیش از آن که دختران دانش‌آموز را به سمت علم‌آموزی و پیشرفت تحصیلی و شکوفایی استعدادهایشان هدایت کند،  متاسفانه آنان را به سوی ازدواج و خانه‌داری سوق می‌دهد؛ در حالی که همگی این دانش آموزان زیر ۱۸ سال سن دارند و طبق پیمان نامه جهانی حقوق کودک که ایران نیز آن را امضا کرده، ازدواج کودکان ( کودک همسری ) ممنوع است.‌ در این میان؛ همه‌گیری ویروس کرونا نیز مزید بر علت شده و شمار بسیاری از دانش آموزان به ویژه دختران دانش‌آموز به دلیل نداشتن امکانات آموزش مجازی، از تحصیل محروم شده‌اند. آمار مربوط به نابرابری در عرصه آموزش و عدم دسترسی بسیاری از دختران دانش‌آموز از امکانات تحصیل، نشان می‌دهد که عدالت آموزشی علی‌رغم ادعای مسئولین آموزش و پرورش، هنوز گام‌های اولیه را نیز طی نکرده است و بسیاری از دختران سرزمین ما همچنان به دلایلی از جمله فقر و نبود امکانات و ازدواج از تحصیل محروم می‌شوند.

از این رو کانون صنفی معلمان تهران به عنوان یک تشکل صنفی در چارچوب دفاع از اصول سه گانه آزادی، حقوق‌بشر و برابری خود را موظف می داند همگام با سایر نهادهای مدنی ضمن اعلام همبستگی با جنبش برابری‌خواهانه زنان ایران، موارد زیر را از حاکمیت مطالبه کند:

۱. حق آزادی به عنوان امری جهان شمول و جزئی از حقوق طبیعی-انسانی را نمی‌توان به بهانه‌های مختلف، حتی قانون اساسی، از بخشی از جامعه ایرانی دریغ کرد. آزادی عقیده و سبک زندگی و پوشش؛ امروزه در سراسر جهان به رسمیت شناخته شده و حاکمیت کنونی ایران از جمله دولت‌هایی است که همچنان به نقض سیستماتیک این حق به ویژه درباره زنان می پردازد. اگر چه آموزش ایدئولوژیک شامل همه کودکان ایرانی می شود، اما حساسیت های ایدئولوژیک/حکومتی نسبت به زنان، شرایط سخت‌تری را برای دختران دانش‌آموز به وجود می‌آورد. پوشش اجباری از بدو ورود دختران دانش‌آموز به مدرسه، شرایط روانی آسیب پذیری را به دختران خردسال تحمیل می کند که در همه این سالها مورد نقد جدی کارشناسان مستقل آموزشی قرار گرفته است. محرومیت دختران از آزادی‌های متداول پسران در مدارس همچون تفریحات سالم، ورزش‌های جمعی و…به دلیل شرایط خاص حاکم بر مدارس دخترانه؛ عملا جذابیت های محیط مدرسه و پویایی آن را برای دختران دانش آموز به شدت کاهش می دهد. تحولات سال‌های اخیر و تغییر نسل نیز موید این نکته است که عملا میان سیاست‌های رسمی حاکمیت در مورد پوشش زنان و واقعیت‌های مربوط به زنان جامعه، شکاف عمیقی ایجاد شده است. ما به عنوان یک نهاد مدنی از حاکمیت می‌خواهیم ضمن پذیرش این واقعیت ها به جای پافشاری غیرواقع‌بینانه بر ترویج آموزش ایدئولوژیک؛ آموزش مشارکتی مبتنی بر پذیرش آزادی‌های فردی را سرلوحه کار خود قرار دهد. تنها از این طریق می‌توان امیدوار بود که دختران و زنان ایرانی امکان بالندگی و پرورش استعدادهای خود را پیدا کنند.

۲-زنان ایرانی همچون سایر زنان جهان شایسته بهره‌مندی از حقوق بشر و احترام به جایگاه انسانی خود هستند. این در حالی است که آموزش عمومی در ایران با نگاه جنسیتی و تبعیض‌آمیز نسبت به زنان، پیوندی ناگسستنی در طول سالیان گذشته داشته است. بخشی از قانون اساسی و قوانین کیفری اگر چه با کلیت حقوق انسانی در تعارض است؛ اما زنان ایرانی از این قوانین؛ خسارت بیشتری را در طول این سالها متحمل شده‌اند.ما به عنوان یک نهاد مدنی از حاکمیت می‌خواهیم محتوای سرشار از تبعیض‌ جنسیتی، از کتاب ‌های درسی حذف شده و به جای آن آموزش حقوق شهروندی و فراجنسیتی؛ قرار بگیرد.

همچنین از حاکمیت می‌خواهیم قوانین زن ستیزانه و نابرابر جاری در قانون اساسی و قوانین کیفری را ( اعم از قوانین مربوط به ازدواج، ارث، قانون مجازات، که در وقایع زن‌کُشی اخیر بیش از گذشته ناعادلانه بودن آن مشهود شد و …) هر چه زودتر لغو کند و عرصه را برای بالندگی و حضور برابر زنان در اجتماع و خانواده فراهم کند.‌ 

۳-در راستای حضور برابر زنان در اجتماع و پیگیری مطالبات زنان است که  داشتن تشکل مستقل برای آنان؛ بیش از همیشه ضروری به نظر می‌رسد و حاکمیت به جای سرکوب و به زندان انداختن زنان فعال، موظف است شرایطی را فراهم کند که فعالان حقوق زنان بتوانند در تشکل‌هایی مستقل مطالبات برحق خود را پیگیری کنند و بتوانند از عرصه کنشگری اجتماعی؛ به دور از تبعیض و سرکوب؛ برخوردار شوند.این موارد جزیی از حقوق طبیعی انسانی است که حداقل در طی یک قرن گذشته در بسیاری از کشورهای دنیا جاری و ساری شده ولی همچنان زنان ایرانی از داشتن آن محرومند.

۴. دفاع از برابری، بدون اعتراض نسبت به تبعیض جنسیتی و تلاش در جهت برابری زنان و مردان در سطح زندگی اجتماعی، امکان پذیر نیست. از همین رهگذر است که کانون صنفی معلمان تهران؛ پیگیری برابری جنسیتی را از وظایف خود می‌داند و بیش از همه پیگیری اجرای عدالت و برابری درسطح آموزش و پرورش و در میان دختران دانش‌آموز و زنان معلم را اولویت گذاری می‌کند. در همین راستا این تشکل، از دولت به عنوان عالی‌ترین نهاد اجرایی می‌خواهد هر چه زودتر قوانین مربوط به  عدالت آموزشی و به دور از تبعیض را که در کنوانسیون‌های بین المللی تصویب شده، در نظام آموزشی کشور تصویب و اجرایی کند تا از این رهگذر دختران مناطق محروم و طبقات فرودست بتوانند به چرخه آموزش کشور بازگردند و همانند دانش‌آموزان مناطق برخوردار به حداقلی از امکانات رشد و شکوفایی دسترسی داشته باشند.

 توجه به آموزش فراجنسیتی مهارتهای زندگی به دختران در مدارس و لزوم پیگیری آموزش های جنسی در مدارس می تواند عامل موثری در افزایش آگاهی آنان بوده و مانع از افزایش معضلات اجتماعی همچون کودک همسری شود.‌

 کانون صنفی معلمان ایران(تهران) لازم می داند  ۸ مارس، روز جهانی زن را به تمام زنان کشورمان به ویژه زنان معلم و کارگر و پرستار که جسورانه و شجاعانه در شرایط سخت و نابرابر به کوشندگی اجتماعی ادامه داده  و مطالبات خود را فریاد می‌زنند، تبریک بگوید.

کانون صنفی معلمان 

 ۸ مارس ۲۰۲۱ / ۱۸ اسفند ۱۳۹۹

*تجمع اعتراضی صدها کارگر قرارداموقت صنعت نفت نسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق ازجمله تبعیض درپرداختی ها وعدم همسان سازی حقوق مقابل مجلس

روز سه شنبه ۱۹ اسفند، صدها کارگر قرارداموقت صنعت نفت خودرا به پایتخت رساندند وبا برپایی تجمع مقابل مجلس و برافراشتن پلاکاردها اعتراضشان را نسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق ازجمله تبعیض درپرداختی ها وعدم همسان سازی حقوق بنمایش گذاشتند.

تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند: در حالی که شاغل رسمی وزارت نفت حداقل ۱۵میلیون تومان حقوق دریافت می‌کند، یک شاغل مدت موقت هم رده‌ی وی، ماهانه تنها حدود ۴ میلیون تومان دریافت می‌کند. 

آنها افزودند:درحالیکه بار صنعت نفت کشور بر دوش نیروهای مدت موقت است اما وزارت نفت تنها حقوق و مزایای نیروهای رسمی را به رسمیت می‌شناسد و برای ترمیم حقوق مدت موقتی‌ها، کاری را انجام نمی‌دهد.

معترضان با اشاره به برگزاری آزمون جذب نیرو در مجموعه‌ی وزارت نفت، افزودند: این آزمون به دلیل محدودیت‌هایی که در جذب نیروهای مدت موقت داشت، نمی‌تواند مشکل همگی ما را حل کند؛ در حالی که نیروهای مدت موقت خواهان تبدیل وضعیت تمام همکاران خود هستند. در نتیجه ما خواهان تبدیل وضعیت بی‌قید وشرط خود هستیم و می‌گوییم که بی‌عدالتی باید برداشته شود. 

تجمع کنندگان با اشاره به وجود تبعیض در برقراری مزایای رفاهی میان خود و نیروهای رسمی، افزودند:در وزارت نفت تعداد نیروهای مدت موقت کم نیستند؛ اما اینها از امتیازاتی مانند مسکن سازمانی، اقسام وام، حق بدی آب و هوا و ده‌ها امتیاز رفاهی دیگر محروم هستند» 

معترضان افزودند: خواهان همسان‌سازی حقوق‌ها (موضوع ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه) و ثبت آنها در سامانه کارمند ایران هستیم تا در سطح حقوق‌ها میان قراردادی‌ها و رسمی‌ها هیچ تبعیضی وجود نداشته باشد. 

خاطرنشان میشود که در حال حاضر حدود ۳۴ هزار شاغل قرارداد موقت و ۱۲۰ هزار نیروی پیمانکاری در صنعت نفت کشور حضور دارند.

*تجمع اعتراضی صدها کارگرشرکتی وحجمی شرکت‌های توزیع نیروی برق سراسر کشورنسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح نازل حقوق منجمله تبعیض در پرداخت حقوق وهمسان سازی نشدن حقوق مقابل مجلس

روز سه شنبه ۱۹ اسفند،صدها کارگرشرکتی وحجمی شرکت‌های توزیع نیروی برق سراسر کشور برای انعکاس هرچه بیشترشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح نازل حقوق منجمله تبعیض در پرداخت حقوق وهمسان سازی نشدن حقوق راهی تهران شدند وباتجمع مقابل مجلس،برافراشتن پلاکاردها ازجمله« کار مساوی، ولی حقوق نابرابر» وسردادن شعارهایی حواهان حذف آزمون تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی، همسان سازی حقوق و مزایای آن‌ها با نیرو‌های رسمی و حذف شرکت‌های واسط تامین نیروشدند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،ده‌ها هزار نفر از کارکنان و نیرو‌های فعلی شاغل در صنعت برق در استخدام رسمی دولت نیستند و شرایطی حقوقی آن‌ها با وظایف مشابه با نیرو‌های رسمی فاصله چند برابری پیدا کرده است. این نیرو‌ها در دو دهه گذشته و بدون سپری کردن آزمون استخدامی جذب وزارت نیرو شده اند و وزارت نیرو نتوانست برنامه‌ای برای جذب آن‌ها و یا همسان سازی حقوق و مزایای آن‌ها داشته باشد.

تجمع اعتراضی کارگران قراردادی شرکت‌های توزیع برق کشورنسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح نازل حقوق مقابل مجلس

روز پنج شنبه ۱۴ اسفند، کارگران قراردادی شرکت‌های توزیع برق کشوربرای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان کشورنسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح نازل حقوق دست به تجمع مقابل مجلس زدند وخواهان حذف شرکت های پیمانکاری،تبدیل وضعیت و یکسان سازی حقوق شدند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،دلیل تجمع اعتراضی کارگر‌های قراردادی شرکت‌های توزیع جلوی درب شمالی مجلس  یکسان سازی حقوق ،استخدام بدون آزمون و قطع دست شرکت‌های تامین نیرو عنوان شده است.

*ادامه اعتصاب وتجمع کارگران راه آهن دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق ومطالبات واجرایی نشدن تجمیع قراردادها:

۱- ادامه اعتصاب کارگران راه آهن لرستان برای چهارمین روز متوالی

روز سه شنبه ۱۹ اسفند برای چهارمین روزمتوالی، کارگران خط و ابنیه فنی لرستان(شرکت تراورس)به اعتصابشان ادامه دادند و خواهان اعتصاب سراسری کارگران تمامی نواحی برای احقاق حقوقشان شدند.

۲- آغازاعتصاب وتجمع کارگران راه آهن کرج دراعتراض به پرداخت  نشدن بموقع حقوق وعدم تجمیع قراردادها

روز سه شنبه ۱۹ اسفند، کارگران راه آهن کرج(شرکت تراورس) دراعتراض به پرداخت  نشدن بموقع حقوق وعدم تجمیع قراردادها اعتصابشان را آغاز کردند ودست به تجمع زدند.

براساس گزارشات منتشره ، کارگران راه آهن کرج از روز قبل فراخوان به اعتصاب داده بودند و برای همه یعنی فرمانداری ، استانداری و امام جمعه فرستاده بودند و در آن اعلام کرده بودند که بدلیل دریافت نکردن چندین ماه بیمه و حقوق درست به اعتصاب خواهیم زد تا به مطالبات ما پاسخ داده شود.

کارگران معترض اعلام کردند تا دستیابی به مطالبات برحقشان به اعتصاب و تجمعاتشان ادامه خواهند داد. 

۳- اعتصاب وضرب الاجل دوباره کارگران را ه آهن ورامین با خاتمه ضرب الاجل تعیین شده

روز سه شنبه ۱۹ اسفند با خاتمه ضرب الاجل ازپیش تعیین شده،دوباره دست به اعتصاب زدند واعلام کردند در صورت پرداخت نشدن عیدی امروز،راهدارها شب شیفت را تحویل نخواهند گرفت.

بدنبال پرداخت شدن عیدی، کارگران را ه آهن ورامین اعلام کردند: اگر تا دوشنبه باقی مطالبات پرداخت نشود دست به اعتصاب خواهند زد و نه راهدار و نه راهبان و نه کارگر هیچکس سر کار حاضر نخواهد شد.

۴- تعیین ضرب الاجل کارگران خط ۵ مترو تهران

روز سه شنبه ۱۹ اسفند،عزم راسخشان را برای احقاق حقوق اعلام کردند:اگر تا روز پنج شنبه۲۱ اسفند عیدی و حقوق دی ماه و بن خرید کالارا براشون واریزنکنند دست به اعتراض خواهند زد .

درهمین رابطه:اعتصاب کارگران نواحی ورامین،لرستان وزاگرس و خط ۵ متروتهران دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق

فراخوان دوباره کارگران راه آهن لرستان برای اعتصاب سراسری

گزارشاتی درباره اعتصاب کارگران نواحی ورامین،لرستان وزاگرس و خط ۵ متروتهران:

۱- دومین روز اعتصاب کارگران راه آهن لرستان

روز یکشنبه ۱۷ اسفند برای دومین روز متوالی، کارگران خط و ابنیه فنی لرستان(شرکت تراورس)به اعتصابشان ادامه دادند.

از تمامی نواحی در سرتاسر کشور دعوت میکنیم به ما بپیوندن و مارو تا رسیدن به حقمون ،حقی که سالها توسط مشتی دزد پایمال شده و میشه یاری کنن

۲- فراخوان به اعتصاب و اعتراض کارگران راه آهن وارمین

ما کارگران ورامین فقط تا فردا(۱۸ اسفند) دست نگه میداریم و اگر حقوق و عیدی با هم واریز نشه

از صبح سه شنبه نوزدهم اسفند دست از کار میکشیم.

اگر قرار به پول ندادن هست آقایون لطف کنن به نیروهای اداریشون آماده باش بدن که تشریف بیارن تو گذرگاه ها و قطارها رو رد کنن و طول خط رو هم نگهدارن. چون از سه شنبه تا روزی که حقوق و مزایامون واریز نشه ما کار نمیکنیم. یه خواهشی هم از یگان امداد شهرستان ورامین داریم و اون هم اینه که لطفا نیان داخل ایستگاه چون خودشون هم میدونن که حق با ماست و ما فقط دنبال حق و حقوق عقب افتادمون هستیم ولاغیر،

از همینجا هم اعلام میکنیم که کسی قرار نیست جلوی قطار رو بگیره یا سر و صدایی کنه، فقط جلوی درب حوزه جمع میشیم و سر کار حاضر نمیشیم.

۳- آغازاعتصاب کارگران خط ۵ مترو تهران

ازروز یکشنبه ۱۷ اسفند، کارگران خط ۵ مترو تهران(شرکت تراورس) اعم از واحد انتظامات نگهداری و بهسازی برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق از آذرماه وعیدی و بن کالا اعتصابشان را آغاز کردند والعام کردند:تاپرداخت نشدن کامل مطالباتشون از برج  ۸ تا ۱۲ وهمچنین عیدی دست از اعتصاب برنمیدارن.

۴- اعتصاب کارگران راه آهن  نورآباد اراک دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق ومطالبات واجرایی نشدن تجمیع قراردادها

روز دوشنبه ۱۸ اسفند، کارگران راه آهن  نورآباد اراک (شرکت جوش گستر )برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق ومطالبات واجرایی نشدن تجمیع قراردادها دست به اعتصاب زدند.

*ادامه وگسترش اعتراضات کارگران بازنشسته هتل لاله تهران نسبت به عدم پرداخت مطالبات

روز سه شنبه ۱۹ اسفند، کارگران بازنشسته هتل لاله تهران درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت مطالبات برای باری دیگر دست به تجمع مقابل این هتل در تهران زدند.

یکی از کارگران بازنشسته مجموعه هتل لاله در تشریح گسترده‌تر شدن اعتراض خود و همکارانش به خبرنگار رسانه ای گفت: بعد از گذشت چندین سال از بازنشستگی‌مان (از سال ۹۵ تا هم اکنون) برای وصول مطالبات کامل سنواتی خود سرگردان شده‌ایم، متاسفانه هیج مسئولی در مجموعه هتل لاله حاضر نمی‌شود و پاسخگوی مطالباتمان باشد.

وی افزود:کارگران بازنشسته جدا از معوقات سنواتی خود؛ برخی مزایای قانونی و عرفی خود را هنوز وصول نکرده‌اند.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته هتل لاله تهران نسبت به عدم پرداخت مطالبات

روز سه شنبه ۱۲ اسفند، کارگران بازنشسته هتل لاله تهران درادامه اعتراضاتشان نسبت به عدم پرداخت مطالبات دست به تجمع مقابل ساختمان این هتل در خیابان دکتر فاطمی پایتخت زدند.

یکی از کارگران بازنشسته حاضر درتجمع به خبرنگاررسانه ای گفت: کارگرانی که از این واحد بازنشسته می‌شوند امکان دریافت آنی مطالبات سنوات پایان کار خود را ندارند. در عین حال ما کارگرانی که از سال۹۵ به مرور بازنشسته شده‌ایم هنوز موفق به دریافت کامل سنوات خود نشده‌ایم.

او با بیان اینکه درحال حاضر همه کارگران بازنشسته جدا از طلب سنواتی، برخی مزایای عرفی خود را نیز طلبکارند، افزود: کارگرانی که از مجموعه هتل لاله بازنشسته می‌شوند دستکم ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان بر اساس سابقه کار سنوات دریافت می‌کنند.

کارگران بازنشسته معترض هتل لاله تهران همچنین گفتند: بعد از ۳۰ سال تلاش و خدمات توانستیم به صورت عادی و با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان‌آور از این مجموعه بزرگ بین المللی بازنشسته شویم اما ظاهرا کارفرما نبود منابع مالی را دلیل پرداخت نشدن سنوات ما عنوان می‌کند.

*جان اسماعیل عبدی در خطر است

اسماعیل عبدی از روز ۱۷ اسفند در اعتراض به انتقال غیرقانونی به بند ۶، ایجاد محدودیت و قطع تلفن و ارتباط با خانواده اعتصاب غذا کرده است و اعلام کرده اعتراض خود را تا رسیدگی به وضعیتش ادامه خواهد داد.

دلیل انتقال اسماعیل عبدی از بند ۸ به بند ۶ گزارش دروغ مسئولین بند ۸ مبنی بر رهبری وی در تحرکات سیاسی از جمله انتشار بیانیه‌ها و برگزاری مراسم و اعتراض جمعی به مناسبتهای مختلف بوده است.

طبق قانون تفکیک جرائم، زندانیان سیاسی باید از زندانیان عمومی جدا نگهداشته شوند در حالیکه بند ۶ یک بند عمومی است و تنها اسماعیل عبدی و محمد نوریزاد زندانیان سیاسی محبوس در بند ۶ هستند و این نقض صریح قانون تفکیک جرائم است.

اسماعیل عبدی دبیرکل سابق کانون صنفی معلمان ایران به اتهامات واهی امنیتی پنجسال در زندان محبوس بود و ضابطین امنیتی پس از اتمام دوره پنجساله حبس، برای ممانعت از آزادی وی یک حکم ۱۰ ساله تعلیقی قبلی را اجرایی کرده و اجازه آزادی به وی ندادند.

نهادهای امنیتی به راحتی و با برخوردهای غیرقانونی، فعالیتهای صنفی یک معلم را با اتهامات امنیتی روبرو می‌کنند و وی را در مجموع به ۱۵ سال زندان محکوم مینمایند و در زندان نیز به قصد نابودی و از بین بردن وی باز هم در اقدامی غیرقانونی و با نادیده گرفتن قانون تفکیک جرائم او را در بند زندانیان جرائم عمومی زندانی می‌کنند.

نهادهای امنیتی در داخل زندان نیز حاضر به تحمل فعالین و رهبران جنبش‌های اعتراضی نیستند و از هر فرصتی برای نابودی آنها استفاده می‌کنند.

امروز سومین روز از اعتصاب غذای اسماعیل عبدی سپری شد و هر روز امکان بروز خطرات جانی برای او افزایش می‌یابد.

ضابطین امنیتی تلاش می‌کنند یا رأسا زندانیان سیاسی را از بین ببرند ‌یا آنها را در شرایطی قرار دهند که مانند اسماعیل عبدی با اعتصاب غذا جانش به خطر بیفتد. بهنام محجوبی‌ها، شاهرخ زمانی‌ها و محمد جراحی‌ها نمونه‌های چنین سیاستی از سوی نهادهای امنیتی و سازمان اداره زندانهاست. انتقال به بند ۶ اوین دقیقاً در راستای همین هدف بوده و ما الان شاهد این هستیم که هر دو زندانی سیاسی محبوس در بند ۶ در چنین پروژه‌ای از سوی ضابطین امنیتی گرفتار شده‌اند.

جان اسماعیل عبدی در خطر جدی قرار دارد و باید فوراً خواسته‌هایش عملی گردد. انتقال وی به بند‌۶ کاملاً غیرقانونی و در راستای آسیب رساندن به او‌ صورت گرفته است قانون تفکیک جرائم باید فوراً درباره او انجام گیرد.

تمامی فعالین و تشکل‌های صنفی معلمان و کارگران و دیگر نهادهای صنفی و اعتراضی باید صدای اسماعیل عبدی را به کل جهان برسانند و مانع از پیشبرد نقشه شوم نهادهای امنیتی و‌ مسئولین قضایی و سازمان اداره زندان‌ها که قصدشان نابودی اسماعیل عبدی ‌و دیگر زندانیان سیاسی است شوند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- نوزدهم اسفندماه نود و نه

*کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران:بازداشت فعالین کارگری وحامیان انهارا متوقف کنید 

کمیته پیگیری  هرگونه پرونده سازی برای وکیل کارگران نیشکرهفت تپه خانم فرزانه زیلابی،را شدیدا  محکوم کرده وخواهان پایان دادن به این رویکرد ضد انسانی و ضدکارگری  می‌باشد.

*کامیار فکور هنوز تحت بازجویی به سر می‌برد

صبح امروز ۱۹ اسفند خانواده کامیار فکور فعال کارگری دستگیر شده در تجمع ۱۷ اسفند مقابل وزارت کار به شعبه ششم بازپرسی دادسرای اوین مراجعه می‌کنند تا با تامین کفالت مراحل آزادی انجام گیرد.

اما بازپرس شعبه ششم به خانواده کامیار فکور اعلام میکند که هنوز مراحل بازجویی در جریان است و تفهیم اتهام صورت نگرفته است.

کامیار فکور که در تجمع کارگران و بازنشستگان برای افزایش دستمزد دستگیر شد همان زمان دستگیری توسط مامورین به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود.

کامیار فکور بدون انجام هیچ جرمی و تنها به دلیل دفاع از مطالبات کارگران دستگیر شده است و باید به فوریت و بدون قید و شرط آزاد گردد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران-۱۹ اسفند ۹۹

*اسماعیل گرامی:بازنشستگان و زندان

در ابتدا لازم است از تمامی کارگران شاغل، بازنشستگان، ازکارافتادگان و بازماندگان و کلیه شاغلان و بازنشستگان دیگر اقشار جامعه و همچنین دوستان و آشنایان که در این چند روز که من در بازداشت بوده‌ام، مورد لطف و عنایت خود قرار داده‌اند تشکر نمایم. 

در این چند روز که در بازداشت بودم برای مسئولین امنیتی و قضایی توضیح دادم که خواسته‌های ما قانونی بوده و حتی در بعضی از موارد؛ اصول و مواد قانونی را، در برگه‌های پرسش و پاسخ برای آنها نوشتم. در این پرسش و پاسخ‌ها توضیح دادم که این تجمعات خودجوش بوده و هیچ کس رهبریت آنها را به‌عهده ندارد.

اما مسئولان باید توضیح بدهند که جدا از بازداشت غیر قانونی یک بازنشسته؛ آیا باید او را دستبند و پابند بزنند؟ آیا در دوران بازداشت، او را باید ساعت‌ها گرسنه نگه دارند؟ آیا صحیح است که یک خبرنگار جوان (کامیار فکور) را که برای تهیه‌ی گزارش از تجمع بازنشستگان به آنجا آمده بود، بازداشت و مورد ضرب و شتم قرار بدهند؟ 

این بازداشت‌ها و این زندان‌ها هرگز بازنشستگان را از مسیر اصلی خود دور نمی‌کند. آنها برای تفریح تجمع نمی‌کنند بلکه کارد به استخوانشان رسیده است. آنها بدین نتیجه رسیده‌اند که فقط در کف خیابان می‌توانند حق خود را بگیرند و تا حق خود را نگیرند از پا نخواهند نشست. 

در این رابطه لازم است که ما بازنشستگان وحدت خود را حفظ کنیم و اجازه ندهیم خانه کارگری‌ها و افرادی فرصت طلب وحدت ما را خدشه‌دار نمایند. مسلما ما بازنشستگان خواسته‌های بسیاری داریم ازجمله همسانسازی که در اسفند ماه دولت باید آن را پیاده نماید. ما نباید اجازه بدهیم که عناصر حکومتی خواسته اصلی ما را تحت الشعاع خواسته‌های دیگر قرار دهند. امروزه برای بازنشستگان ثابت شده است که خواسته‌ی اصلی ما در هر زمانی “افزایش حقوق متناسب با نرخ تورم” است و دولت‌ها باید به این خواسته‌ی قانونی تن بدهند.

بازنشستگان، از کار افتادگان و بازماندگان، برای گرفتن خواسته‌های خود متحد شویم.

۱۸ اسفند ۹۹

*تجمع اعتراضی مالباختگان شرکت خودروسازی MG مقابل وزارت صمت 

روز دوشنبه ۱۸ اسفند، خریداران خودرو از شرکت خودروسازی MG برای اعتراض به عدم تحویل خودرو خریداری شده پس از ۳ سال ویا دریافت پول پرداخت شده دست به تجمع مقابل وزارت صمت زدند.

 

*جان باختن یک کارگر ۵۲ ساله دراراک براثر سقوط از طبقه پنجم ساختمان

روز دوشنبه ۱۸ اسفند،یک کارگر ۵۲ ساله حین کاردرساختمانی نیمه کاره دریکی از محلات شهرستان اراک براثر سقوط از طبقه پنجم ساختمان در دم جانش را ازدست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate