اخباروگزارشات کارگری ١٨ اسفند ماه ١٣٩٩

اخباروگزارشات کارگری ١٨ اسفند ماه ١٣٩٩

زنده باد ۸ مارس(۱۸ اسفند ۹۹) روز جهانی دفاع از حقوق زنان ، مبارزه علیه نابرابری های جنسیتی و اعتراض به خشونت ها علیه زنان و اذیت وآزارشان درخانه،خیابان ومحل کار

– اطلاعیه ها یی درباره بزرگداشت ۸ مارس روز جهانی زن

– اسماعیل گرامی آزاد شد، کامیار فکور هنوز در بازداشت به سر می‌برد

– کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری ایران:بازداشت شدگان ۱۷ اسفند را آزاد کنید

– محکومیت برخورد های ضد انسانی و غیرقانونی نیروهای امنیتی و انتظامی

– قطعنامه ‌ی تجمع اعتراضی تشکل‌های مستقل کارگران، بازنشستگان، معلمان، برای افزایش مزد حداقل ۱۴۰۰ 

– گزارشی درباره تجمع سراسری ۱۷ اسفند کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی

– دومین روز اعتصاب غذای اسماعیل عبدی دراعتراض در اعتراض به انتقال به بند ۶ زندان اوین و  ایجاد محدودیت و قطع تلفن و ارتباط با خانواده

– احضار۵ کارگر حق طلب کشت وصنعت نیشکر هفت تپه به دادسرای شوش

– ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته هما نسبت به عدم پرداخت مطالبات با تجمع مقابل مجلس وسازمان برنامه وبودجه

– اعتصاب کارگران راه آهن  نورآباد اراک دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق ومطالبات واجرایی نشدن تجمیع قراردادها

– تجمع اعتراضی کارگران شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ماهشهرنسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وپرداخت نشدن بموقع حقوق وحق بیمه مقابل فرمانداری

– اعتراض کارگران پتروشیمی تخت جمشید نسبت به عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مدیران شرکت و سکوت معنادار مدیران ارشد سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر  وبی تفاوتی مسئولان شهرستان 

– تجمع اعتراضی آبداران استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به عدم پرداخت ۸ ماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری برای چندمین بار

– تجمع اعتراضی بازرسان نانوایی های استان آذربایجان غربی نسبت به عدم پرداخت ۲۰ماه حقوق مقابل استانداری

*اطلاعیه ها یی درباره بزرگداشت ۸ مارس روز جهانی زن:

۱- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:گرامی‌باد ۸ مادس روز جهانی زن

گرامی‌داشت ۸ مارس از تاریخ ۱۹۰۹ آغاز شد و حال شاهد دگرگونی آن در وجوه مختلف هستیم. آن‌چه نباید به فراموشی سپرده شود و روز جهانی زن به روزی برای دادن گل و هدیه به زنان تقلیل یابد، پیشینه‌ی کارگری روز ۸ مارس و نقش زنان در جنبش‌های کارگری است. همان‌طور که اعتصاب زنان صنایع پوشاک که روز ۸ مارس را برای ما به عنوان روز زن ماندگار کرد، نتیجه‌ی فرآیندی از دخالت‌گری زنان در جنبش‌های کارگری شد که خود نیز ناشی از الزامات عینی بود، همواره بیم آن می‌رود که تنها در این روز به حضور زنان در میادین اندیشیده شود و نقشی که می‌توانند در روند تغییرات بنیادین داشته باشند فقط و فقط شعاری منحصر به این روز باقی بماند.

باید در نظر گرفت آن‌جا که تنها مردان سخن می‌گویند دغدغه‌های روزمره‌ی نیمی از افراد به حاشیه سپرده می‌شود و نقش‌شان نیز می‌تواند در همین امور روزمره نادیده انگاشته شود. یک زن ممکن است مشغول هیچ نوعی از کار تولیدی نباشد و به نوعی از کارها نظیر منشی‌گری و مانند آن مشغول باشد و یا تنها یک زن خانه‌دار باشد و زنی باشد که تنها به کار بازتولیدی می‌پردازد. یک زن ممکن است مشغول کارهای زنانه شده و کم درآمد باشد که هیچ انگاشته می‌شوند اما نباید همین نیز باعث شود نقش آنان و قدرتی که می‌توانند در برهم زدن مناسبات موجود داشته باشند نادیده گرفته شود. روز ۸ مارس گرچه مناسبتی است که دست‌کم در آن یک روز صدای زنان بلندتر می‌شود، تنها یک روز برای گرامی‌داشتن زنان نیست، بلکه روزی است که باید آن‌چه تا کنون برای بیشتر در نظر گرفتن خواسته‌ها و امکانات مقاومت آنان برای همگان به‌همراه داشته است را مرور کنیم. به هر روی در لحظه‌ای ایستاده‌ایم که مردسالاری و قیم‌مآبی از هر سو بر جسم و روان زنان حمله کرده و می‌خواهد تمام ساحت‌های زیست آنان را به محلی برای انتفاع خود بدل کند. در همین لحظه و حالا لازم است با رد تمام این دیگری‌سازی‌های سلطه‌ورزانه، در مقابل آن بایستیم و افقی که در آن برابری جنسیتی برپا شده‌است را ترسیم و برایش تلاش کنیم.

۲- بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران به مناسبت روز جهانی زن ۸ مارس

روزیکشنبه ۱۷ اسفند،شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران بیانیه ای بشرح زیر به مناسبت روز جهانی زن ۸ مارس منتشرکرد:

مارس روز جهانی زن، یادآور جنبشی فراگیر سیاسی و اجتماعی است. جنبشی که زمینه های آن در نیمه ی دوم قرن نوزدهم شکل گرفت و با برگزاری انترناسیونال زنان در اوایل قرن بیستم به جنبشی بین المللی تبدیل شد.

زنان جهان به عنوان نیمی از  جامعه ی انسانی چیزی فراتر از حق و شایستگی خود نمی خواهند.

ریشه‌ی سیاسی این روز، برگزاری اعتصابات، اعتراضات و جنبش هایی برای آگاهی بخشی و هشدار علیه نابرابری های مستمر و گاه سازمان یافته آنان بوده است.

در بسیاری از کشورهای دنیا تحت تاثیر سنت غلط مردسالارانه و انحرافات مذهبی و با برجسته کردن شخصیت‌های مذهبی و تاکید بر منزلت و ویژگی های اولیه ی زنان همچون مادربودن، همسر بودن و… سعی دارند از زن، همسر وشهروندی مطیع و رام بسازند و از این طریق حقوق و خواسته‌های آنان را نادیده گرفته و نقشی ساختگی و هدایت شده به آنان بدهند. 

اما زنان همواره به چیزی که به آن اعتقاد دارند و حق خود می دانند، می اندیشند و برای رسیدن به برابری خواهی و ایفای نقش شایسته ی یک انسان در عرصه های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی ، اقتصادی و… تلاش می کنند.

شوربختانه زنان در کشورهای جهان سوم بیش از هر جای دیگر از جهان مورد آماج انواع ستم ها و آزارها واقع شده اند، از جمله در کشور ما ایران، زنان همواره با تبعیض و نابرابری های مضاعف و چند گانه از طریق سنت های ارتجاعی و ضد انسانی مواجه بوده، حقوق مدنی و اجتماعی‌‌شان از جهات گوناگون مورد تعرض قرار گرفته است، از این رو زنان همواره خواهان : 

۱. رفع تبعیض و تصویب قوانین منطبق با ارزشهای والای انسانی مانند : اصلاح قوانین ازدواج،حق برابری طلاق ، حق برابری در ارث ،آزادی درحجاب ، حق برابری در شهادت و قضاوت ، حق حضانت فرزند و… 

۲. رفع تبعیض از قوانین مربوط به حقوق و دستمزد 

۳. حق تشکل یابی  و برگزاری تجمع در دفاع از مطالبات زنان 

۴. فراهم کردن فضای سالم و مبارزه با خشونت جنسی در محیط کار

۵. دسترسی  رایگان و همگانی زنان به تحصیل و حق داشتن شغل بویژه در مناطق محروم

  1. لغو قوانین مغایر با ارزشهای والای انسانی مربوط به زن کشی و قتلهای معروف به ناموسی.
  2. پایان دادن به ازدواج کودکان ( کودک همسری که در واقع تجاوز به کودکان است) و …
  3. آموزش های لازم برای ارتقای بهداشت دختران در سن بلوغ و فراهم آوردن دسترسی به وسایل بهداشتی رایگان
  4. مبارزه با جرائم سازمان یافته علیه زنان مانند: روسپیگری، قاچاق انسان و دیگر جرائم مرتبط با جنسیت زنان
  5. آموزش حقوق شهروندی به دختران 

یادآوری می شود ، نگاهی به فعالیت جنبش زنان و فعالان زن در طی این سال‌ها در ایران نشان دهنده ی آگاهی، رشد و توجه به حقوق انسانی خود در جامعه ی زنان است.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ضمن عرض شادباش به زنان آگاه ،قدرتمند، شایسته و شجاع ایران بخصوص زنان معلم و زنان کنشگر صنفی  و زنده نگه داشتن یاد و خاطره ی زنان اندیشمند ،بویژه  نویسندگان ، هنرمندان ، مخترعین فعالان حقوق بشرو… که در روند توسعه یافتگی ایران نقش ارزنده ای داشته اند . این تشکل فرهنگی  هر گونه ستم و خشونت آشکار و پنهان علیه زنان جهان ،به ویژه زنان ایران را محکوم می‌کند و خواهان ارج نهادن به حقوق واقعی زنان به عنوان نیمی از  جامعه ی انسانی می باشد، همچنین این تشکل براین باور است ، که جامعه‌ی برابر، توانمند ، توسعه یافته و شکوفا جامعه ای خواهد بود، که در آن زمینه  برای حضور و نقش فعال و موثر زنان فراهم باشد،  و خواسته های انسانی  و ترقی‌خواهانه‌ی آنها محقق  شود.

۳- بیانیه انجمن صنفی معلمان کردستان – مریوان به مناسبت روزجهانی زنان

جهان در آستانه ی  هشت مارس امسال همچنان روند رو به رشد بیکاری،فقر،جنگ،آوارگی،تبعیض جنسیتی و بسیاری نابه سامانی های ازاین دست را به خود می بیند و درصورت تداوم حاکمیت سیستم نابرابر کنونی از دهشت و سیه روزی انسان نه تنها کاسته‌نخواهد شد بلکه حتی زیست بوم بطور عام و ادامه ی حیات انسان و موجودات زنده ی دیگر با خطر جدی روبرو خواهد بود

اولویت کسب سود به هرقیمتی،جنگ های نیابتی،تعمیق هرچه بیشتر شکاف فقر و غنا عرصه را بر اکثریت مردمان ساکن این کره تنگ تر کرده ؛حاکمیت ها برای بازتولید وضعیت  موجود علاوه بر استثمار و سرکوب مبارزات حق طلبانه در سراسر دنیا ارتجاعی ترین و ضدانسانی ترین ایدئولوژی ها مانند نژادپرستی،بنیادگرایی مذهبی،مردسالاری و مهاجر ستیزی را باد می زنندو دراین میان کودکان و زنان بیشتر از همیشه قربانی  می گردند.

چنین شرایط سراسر غیرانسانی و غیر قابل تحملی میلیون انسان را به خیابان ها ومیادین شهرها کشانده و از لبنان و عراق گرفته تا فرانسه و شیلی و سودان عرصه ی مصاف با مناسباتی گشته که انسان را قربانی کسب منفعت و تداوم حاکمیت نابرابرش نموده است.

خوشبختانه زنان در صف مقدم این پیکار برحق و رهایی بخش جهانی هستند چراکه صنعت  سکس،دستمزد نابرابر درقبال کار مساوی،ازدواج کودکان دختر،به اسارت بردن زنان و فروش آن ها،زنانه شدن فقر و …    به میدان آمدن در صفوف متشکل و متحدانه و پیکار درراه ساختن دنیایی شایسته ی انسان  را به ضرورتی مبرم و تاریخی تبدیل کرده است

درایران نیز بیکاری گسترده روزبروز بخش بیشتری  از مردم را به فقروتهیدستی کشانده و دولت هیچ برنامه ای برای عبور ازاین شرایط نابه سامان ندارد .کارگران،معلمان ،پرستاران و سایر اقشار فرودست جامعه به دلیل پیگیری مطالباتشان با تهدید و زندان و تبعید مواجه اند و بی تدبیری حاکمان و فضای سرکوب و ارعاب این جامعه را به سوی یک انفجار اجتماعی کشانده است.

تهیدستان شهری در چهارچوب وضعیت موجود افقی برای کسب شغل و معیشت و برخورداری از حداقل های زندگی نمی بینند و اعتیاد،خشونت،مشکلات خانوادگی،ترک تحصیل و…هرروز سایه ی شومش را هرچه وسیع تر برجامعه می گستراند 

روشن است که این موج وسیع فقرو فشار در درجه ی اول متوجه زنان است چراکه بدلیل سلطه ی مناسبات و فرهنگی ایدئولوژیک و مردسالار زنان اولین قربانیان هستند . هم اکنون زنان کمتر از بیست درصد نیروی کار شاغل را تشکیل می دهندو با وجود افزایش قابل توجه زنان تحصیلکرده از دستیابی به شغل شایسته محرومند.

مساله ی ازدواج کودکان دختر ،دستمزدنابرابر با مردان،قوانین تبعض آمیز،محرومیت و فقر ساختاری زنان تنها گوشه ای از وضعیتی است که بصورت قانونی و فرهنگی براین بخش ازحامعه تحمیل شده است .

زن ستیزی نهادینه ودارای پشتوانه ی قانونی،دانش آموزان دختر را هرروز با مشکلات تازه ای روبرو کرده،  فقر فزاینده و بیکاری باعث افزایش روند ترک تحصیل دختران شده واین مساله پیامدهای مخربی چون ازدواج درسنین پایین و پدیده ی تراژیک مادر-کودک را به دنبال داشته است.

در چنین شرایطی است که اقشار مختلف مزدبگیرو تهیدست جامعه راهی بجز پیگیری خواسته ها و مطالباتشان نداشته و مدام برای ایجاد ظرف های ممکن فعالیت و تشکل تلاش نموده اند و دراین مسیر همانگونه که عیان است با مشکلات و ناملایمات زیادی روبرو بوده ولی کماکان‌ ازراه نایستاده اند زیراکه انتخابی بجز مبارزه درراه به دست آوردن یک زندگی درشان انسان درپیش روی خود نمیبینند

در این میان زنان در هیچ عرصه ای ازمبارزه و طرح و پیگیری مطالبات غایب نبوده ودر بیشتر عرصه ها بخشی تعیین‌کننده و غیرقابل انکار از مبارزه بوده اند و  روز بروز بیشتر و تکامل یافته تر علیه مناسبات ضد زن حاکم می شورند و دراین مسیر هم حتی ازبذل جان هم نهراسیده اند

در آستانه ی هشت مارس روز جهانی زن ضمن تبریک این روز تاریخی به تمام انسان های آزادیخواه و طرفدار برابری انسان ،اعلام‌می داریم که تا رسیدن به دنیایی عاری ازهرگونه ستمی و تحقق برابری زن و مرد دست از مبارزه برنخواهیم داشت و یقینا پیروزی ازآن ماست 

انجمن صنفی معلمان کردستان – مریوان

گرامی‌ باد روز جهانی زن!

۴- بیانیه کانون نویسندگان ایران  درگرامی داشت روز زن

هشتم مارس، روز جهانی زن، روز یادآوری پیکار زنان و مردان برای دست یافتن به دنیایی است که در آن، همه‌ی انسان‌ها فارغ از جنسیت، نژاد، ملیت و عقیده، از حقوق یکسان برخوردار باشند.

دستاوردهای پیکار زنان در قرن گذشته نشان می‌دهد که با مبارزه‌ی پیگیر در صفوفی واحد، می‌توان گام‌هایی بلند در جهت تحقق آرمان‌های مشترک بشری برداشت. اگرچه هنوز در جهانی زندگی می کنیم که زنان از تبعیض جنسیتی، آزار جنسی و دستمزد کمتر در مقایسه با مردان رنج می‌برند، با این وجود، شرایطی که زنان ِ امروز در آن به سر می‌برند قابل مقایسه با شرایط پرمشقت زنان در ابتدای قرن بیستم نیست. از این رو مهم‌ترین پیام روز جهانی زن، دست رد زدن بر سینه‌ی بی‌عملی و پای فشردن بر ادامه‌ی مبارزه است. تاریخ گواه آن است که جنبش زنان در ایران و دیگر نقاط جهان، هربار پس از سرکوب، نیرومندتر از پیش بر پاخاسته، شانه راست کرده و در صفوفی فشرده‌تر به پیش رفته است. 

زنان که در دوره‌ی مشروطه نخستین شکاف را در دیوار مستحکم و دیرینه‌سال جامعه‌ی سنتی و مردسالار ایجاد کردند، مسیری پر فراز و نشیب را برای دستیابی به خواست‌های خود پیموده‌اند و همچنان راه درازی پیش رو دارند. مبارزه‌ی زنان در چهار دهه‌ی اخیر برای صیانت از حقوق خود و مبارزه با قوانین ارتجاعی و زن‌ستیزانه‌ای که هدف آن واپس راندن زنان است، نشان می‌دهد جنبش برابری‌طلبی زنان ایران، جنبشی ریشه‌دار است که از این مقطع دشوار و حساس تاریخی سربلند عبور خواهد کرد.

کانون نویسندگان ایران همواره در اسناد و بیانیه‌های خود بر برابری حقوق زنان در همه‌ی عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی تاکید کرده و در برابر تبعیض‌های سیستماتیک و سیاست‌هایی چون پافشاری بر نقش سنتی زنان در خانواده، حجاب اجباری، ایجاد محدودیت برای فعالیت‌های هنری زنان و اعمال سانسور مضاعف بر آثار ادبی و هنری آنها، مخالفت صریح خود را ابراز داشته است. 

کانون نویسندگان ایران روز جهانی زن را به همه‌ی زنان و مردان آزاداندیش، به ویژه زنان نویسنده، شاعر و هنرمند که با آثار خود نویدبخش دنیایی به دور از هرگونه نابرابری هستند، شادباش می‌گوید.

کانون نویسندگان ایران

۱۷ اسفند ۱۳۹۹

*اسماعیل گرامی آزاد شد، کامیار فکور هنوز در بازداشت به سر می‌برد

اسماعیل گرامی معلم بازنشسته که دیروز در تجمع مقابل وزارت کار دستگیر شده بود امروز با تعلیق مجازات از دادسرای اوین آزاد شد. اما خبرها حاکی از انتقال کامیار فکور دیگر دستگیر شده تجمع روز ۱۷ اسفند به اطلاعات سپاه دارد.

ما ضمن شادباش به مناسبت آزادی اسماعیل گرامی، ادامه بازداشت کامیار فکور را قویا محکوم میکنیم و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط کامیار فکور هستیم.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۸ اسفند ۹۹

*کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری ایران:بازداشت شدگان ۱۷ اسفند را آزاد کنید

امروز یک‌شنبه هفده اسفند هزار و سیصد و نود و نه  کارگران و بازنشستگان   به همراه معلمان جهت افزایش دستمزد و حقوق خود اعلام تجمع کرده بودند .

با افزایش جمعیت برای تجمع، نیروهای امنیتی و پلیس به مردم حمله کردندو تعدادی از بازنشستگان و جوانان و دانشجویان حاضر را به طرز وحشیانه دستگیر کردند از جمله آقایان اسماعیل گرامی، اسعد مفتاحی وکامیار فکور

امروز دولت به‌جای پاسخ‌گویی به مطالبات برحق کارگران و بازنشستگان ،نیروی‌های امنیتی و لباس شخصی را به جانشان انداخت به حدی که تعداد نیروهای امنیتی چند برابر تجمع‌کنندگان بود امروز کسانی مورد ضرب شتم و خشونت قرار گرفتند که بیشتر از ۳۰ سال جوانی و عمر خودزا در کارخانه و کارگاه در ازای دست مزد ناچیزی سپری کرده و اکنون در زمان بازنشستگی باید باکرامت و بدونِ دغدغه از باقی عمر خود لذت ببرند و کسانی دستگیرشده‌اند که فقط خواهان دست‌یابی و پس‌گیری منابع و مطالبات خود بودند که در صندوق‌های بازنشستگی از سوی دولت و نهادها به گروگان گرفته‌شده است 

 ما کارگران و بازنشستگان خواهان آزادی فوری بازداشت شدگان هستیم. اعتراض و تجمع و اعتصاب از حقوق مسلم ما شهروندان است.

ما خواهان افزایش دستمزد و حقوق به بالای نرخ تورم هستیم. چنانکه حقوق و دستمزد باید تامین کننده زندگی مان باشد ما ضمن محکوم کردن یورش به تجمع، خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط دستگیر شدگان هستیم                                                    

تا حق خود نگیریم، هرگز از پا نمی نشینیم

۱۳۹۹/۱۲/۱۷

*محکومیت برخورد های ضد انسانی و غیرقانونی نیروهای امنیتی و انتظامی

تجمع  ۱۷ اسفند ماه ۹۹ بازنشستگان تامین اجتماعی برابر فراخوان قبلی با موضوعیت اعتراض و همسان سازی حقوق و دریافتی های زیر خط فقر و تبعیض در نظام پرداخت حقوق و همچنین عدم پرداخت طلب های تامین اجتماعی توسط دولت بر خلاف نص صریح ماده ۲۷قانون اساسی  در محل مورد نظر که مقرر بود اجتماع نمایند از ساعات نخستین  ،ماموران انتظامی مجهز به انواع وسایل ضد شورش مکان تجمع را قرق نمودند و مانع برگزاری تجمع گردیدند و با اعمال انواع خشونت تعداد زیادی را بازداشت نمودند.

 انجمن صنفی بازنشستگان کشوری این برخورد های ضد انسانی و غیرقانونی نیروهای امنیتی و انتظامی را محکوم و اعتراضات و اجتماعات برابر ماده ۲۷ قانون اساسی را از حقوق قانونی آحاد ملت ایران دانسته و بر همگان به خصوص حاکمیت است که به آن احترام بگذارد 

انجمن صنفی بازنشستگان کشوری

۹۸/۱۲/۱۸

*قطعنامه ‌ی تجمع اعتراضی تشکل‌های مستقل کارگران، بازنشستگان، معلمان، برای افزایش مزد حداقل ۱۴۰۰ 

گسترش و ادامه مبارزه برای افزایش مزد سال ۱۴۰۰  ضرورت پافشاری بر خواست فوری و مبرمی است که حق حیات کارگران، بازنشستگان، معلمان، پرستاران و همه زحمتکشان شاغل و بیکار به آن وابسته است. ما در هر فرصتی در طول سال نارضایتی عمیق خود را از حداقل مزد مصوب اعلام کرده و می‌کنیم.

دهها سال است که شورای عالی کار به عنوان مرجع رسمی تعیین حداقل دستمزد، در آخرین روزهای پایانی هرسال، حداقل مزدی را تصویب می‌کند که معنای دیگری جز ارائه شاخص واقعیِ فقر و خالی‌تر شدن سفره‌‌ی خانوارهای کارگری ندارد.

از نظر ما شورای عالی کار بنا به ساختار نابرابر و غیر دموکراتیک آن و به عنوان نهاد دست ساز دولتی، مرجع ظالمانه‌ای برای محاسبه و تعیین مزد حداقل طبقۀ کارگر ایران است.

در آستانه تعیین مزد سال ۱۴۰۰ ما کارگران شاغل و امضا کنندگان بیانیه مشترک مورخ ۲٦ بهمن ماه ۱۳٩٩ بار دیگر اعلام می‌کنیم: به علت  تورم افسار گسیخته حاکم و عقب ماندگی مزمن چند ده ساله مزدها و افزایش شکاف بین مزد و هزینه زندگی، حداقل مزد در سال آینده نمی تواند از ۱۲ میلیون و پانصد هزار تومان در ماه کمتر باشد.

ما به کالایی شدن بهداشت و درمان و آموزش که در نتیجه‌ی خصوصی‌سازی آموزش و بهداشت، که  موجبات افزایش ناامنی شغلی، تشدید بهره‌کشی  و مزد ظالمانه را نیز برای پرستاران و معلمان به ارمغان آورده است، معترضیم. ما اعلام می‌کنیم که به تهاجم مستمر به سطح معیشت و حق زندگی مان، به برقراری به رژیم گرسنگی تحمیلی ناشی از سرکوب مزدها  وتعمیق آن با توجه به رشد تورم فزاینده در طول سال و کاهش هرچه بیشتر قدرت خرید کارگران که به معادله نان در ازای جان برای زحمتکشان می‌انجامد اعتراض داریم.

ما براین باوریم که با  اتحاد و همبستگی طبقاتی و اعمال اراده جمعی خود از راه ایجاد و گسترش سازمان‌های مستقل کارگری می‌توانیم برنظام ظالمانه مزدی پایان دهیم. همان‌گونه که کارفرمایان و دولت سرمایه داری جز به منافع خود در تعیین دستمزد‌ها نمی‌اندیشند، کارگران نیز باید به نیروی همبسته و اراده‌ی سازمان یافته و تنها قدرت طبقاتی خود  متکی باشند!

ما از همه کارگران، بازنشستگان و همه نیرو‌های مدافع طبقه کارگر و همه زحمتکشان دعوت می کنیم:

۱- به خواست‌های بحق خود، از جمله مزد حداقل سال آینده، به صورت جمعی و متشکل، پیگیرانه پافشاری کنند.

۲- با ایجادتشکل‌های کارگری و انتخاب نمایندگان واقعی به مذاکرات یکجانبه دولتی در چارچوب سازوکار شورای عالی کار و کمیته مزد ذیل آن پایان دهند.

۳- هرگونه شیوه تعیین مزد از جمله مزد منطقه‌ای ، توافقی و یا هر ترفند سرکوب مزدی دیگر از اساس باطل و ضد کارگری است و انزجار خود را از این شیوه‌های سرکوب مزدی اعلام دارند.

۴- برای مزد مساوی برای کار مساوی، برای الغای هرگونه تبعیض و دیرکرد در پرداخت مزد و برچیدن شرکت‌های پیمانی تامین نیروی انسانی و انواع قراردادهای ظالمانه و تبعیض آمیزی که امکان بیشتر سرکوب مزدی را فراهم می‌سازد متحدانه مبارزه کنند.

۵- تامین حداقل معیشت مناسب برای بیکاران و افراد جویای کار و اشتغال‌زایی از وظایف دولت‌هاست. برای کسب این حقوق انسانی مبارزه کنند.

۶- به اعتراض و مقاومت جمعی در مقابل سرکوب‌ها و حق کشی‌ها و تعقیب و آزار کارگران و فعالان کارگری، دانشجویان و بازنشستگان و برای توقف کامل تعقیب‌های قضائی و تهدیدها و تضییقات مختلف علیه این فعالان که ‌هدفی جز تلاش برای بهبود سطح زندگی کارگران و زحمتکشان ندارند، ادامه دهند.

۷- برای پایان دادن به خصوصی‌سازی‌ها که به زیان همگانی مردم است و نتیجه‌ای جز از بین رفتن منابع عمومی و فسادپروری و اختلاس ببار نیاورده است، اعتراض کنند.  

۸-حق اعتراض از راه اعتصاب، تجمع، راهپیمایی و حق ایجاد تشکل‌های مستقل جزء حقوق مسلم همه نیروهای اجتماعی بویژه کارگران است. دست‌یابی به خواست افزایش مزد و مطالبات فوری و دراز مدت، در گروی برخورداری از همین حقوق است، از این حقوق برای بهبود شرایط کار و زندگی خویش استفاده کنند.

۱۷ اسفند ۱۳۹۹

۱- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲- سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه 

۳- کانون صنفی معلمان اسلامشهر

۴- گروه اتحاد بازنشستگان

۵- کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری

۶- اتحاد بازنشستگان

۷- شورای بازنشستگان ایران 

۸- اتحاد سراسری بازنشستگان ایران

۹- کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری

۱۰- گروه کانون گفتگوی بازنشستگان تامین اجتماعی

*گزارشی درباره تجمع سراسری ۱۷ اسفند کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی

تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی که بیش از دوسال است ادامه داشته و نسبت به مستمری های حقیرانه خود معترض هستند در تهران و سراسر کشور برگزار شده است.

تجمع سراسری در ۲۳ شهر قزوین، کرج، کرمانشاه، یزد، ایلام، خرم آباد، تبریز، تهران، اصفهان، اراک، رشت، شوش، بجنورد، شوشتر، کرمانشاه، شیراز، کرمان، اهواز، قزوین، ساری، شاهرود، اردبیل، سنندج برگزار شد. در تبریز بیش از ۲ هزار بازنشسته در مقابل اداره کار این استان تجمع کردند. در کرج بازنشستگان با انداختن سفره و بشقابی خالی تجمع را برگزار کردند. در اراک رییس سازمان تامین اجتماعی این شهر به میان بازنشستگان آمد و سخنانی را به بازنشستگان گفت ولی مورد قبول واقع نشد.

در تهران دو تجمع برگزار شد که یکی مقابل وزارت کار و دیگری هم در مقابل مجلس شکل گرفت. در تجمعی که مقابل وزارت کار قرار بود برگزار شود نیروی انتظامی از قبل محل را به اشغال خود درآورده بود و با آوردن زنان پلیس تلاش در متفرق کردن افراد را داشتند. در ساعت مقرر و با آمدن بخشی از تجمع کنندگان که آقای اسماعیل گرامی نیز در میان آنان بود خشونت آغاز شد. نیروی انتظامی از دو سو تجمع کنندگان را به سوی خیابان بهبودی و مسجد واقع در محل رانده و تعدادی را دستگیر کردند. عده ای دیگر را نیز به سمت مترو رانده که درگیری بین مردم و نیروی انتظامی در گرفت که تعدادی از جوانان و پیرزنان و دختران جوان مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. آقایان اسماعیل گرامی از بازنشستگان فرهنگی ، کامیار فکور روزنامه نگار، اسعد مفتاحی کارگر دستگیر شده و همگی به دادسرای اوین برده شدند البته در موقع تنظیم این خبر مطلع شدیم اسعد مفتاحی ساعت ۹ شب آزاد شد.

در تجمع مقابل مجلس نیروی انتظامی برای جلوگیری از تجمع آمده و اعلام کردند:« که دیروز جلوی مجلس تجمع بازنشسته ها بود دیگر چرا امروز جلوی مجلس جمع شدید. مجلس که بودجه مورد نظر افزایش حقوق بازنشسته ها رو تصویب کرده است» به آنان گفته شد که:« هنوز مجلس کار بودجه اختصاص داده شده برای بازنشسته ها را انجام نداده است» سپس با اینکه نیروی انتظامی در صحنه حضور داشت پلاکاردها نصب و سخنرانی و شعارها آغاز گردید. از تریبون بارها اعلام شد که تجمع مقابل وزارت کار نیز مورد حمایت این گروه است. دو سخنران مرد از شفاف نبودن وضعیت و پاسخگو نبودن سازمان تامین اجتماعی در قبال بیمه شده ها و همچنین در مورد شریک کردن صندوق ورشکسته فولاد در بودجه اختصاصی به تامین اجتماعی سخن گفتند. دو سخنران خانم از حقیرانه بودن مستمری ها و ادامه همسان سازی در سالهای پیش رو گفتند. متاسفانه با آمدن تعدادی از بازنشسته ها که از وزارت کار به این تجمع ملحق شده بودند خبرهای ناگوار دستگیری و ضرب و شتم دوستانمان به گروه رسید. یکی از خانم های بازنشسته قطعنامه را خوانده و خانمی که از درگیری جان سالم بدر برده بود برای خاتمه تجمع شعار:« جواب نان، کتک نیست» را داد که بازنشسته ها بارها آن را تکرار کردند. 

تجمع راس ساعت ۱۲ خاتمه یافت.

برگرفته از کانال رسمی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ایران

*دومین روز اعتصاب غذای اسماعیل عبدی دراعتراض در اعتراض به انتقال به بند ۶ زندان اوین و  ایجاد محدودیت و قطع تلفن و ارتباط با خانواده

اسماعیل عبدی ازروز یکشنبه ۱۷ اسفند در اعتراض به انتقال غیر قانونیش به بند ۶ زندان اوین و  ایجاد محدودیت و قطع تلفن و ارتباط با خانواده، اعتصاب غذا کرد.

به  گزارش کانال شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران،اسماعیل عبدی،گزارش دروغ مسئولین بند ۸ مبنی بر  رهبری تحرکات سیاسی (بیانیه، برگزاری مراسم، اعتراضات جمعی-برگزاری مراسم  یابود زنده یاد بهنام محجوبی، اجرای سخنرانی و خواندن شعرهای اعتراضی با مجری گری آقای عبدی) را از دلایل اعتصاب غذای خود اعلام کرده است.

شایان ذکر است در بند ۶ علاوه بر اسماعیل عبدی محمد نوری زاد هم زندانی است.اطلاع رسانی درباره وضعیت جسمی محمد نوری زاد که از شش ماه پیش تلفنش قطع شده، از دیگر موارد  قطع تلفن و ایجاد محدودیت  اسماعیل عبدی است که باعث اعتصاب غذای او شده است.

*احضار۵ کارگر حق طلب کشت وصنعت نیشکر هفت تپه به دادسرای شوش

روز دوشنبه ۱۸ اسفند،۵ کارگر حق طلب کشت وصنعت نیشکر هفت تپه به اسامی یوسف بهمنی، حسین حمدانی، مسعود حیوری، حمید ممبینی و ابراهیم عباسی منجزی برای آخرین دفاعیات به دادسرای  شوش احضار شدند.

به گزارش کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران،پیشتر این کارگران با شکایت دادستانی شوش و اسدبیگی کارفرمای شرکت به اتهام اخلال در نظم عمومی تفهیم اتهام شده‌اند.

بنابهمین گزارش،کارگران هفت تپه ده‌ها خواست و مطالبه صنفی و قانونی دارند که کارفرما از انجام آنها سر باز میزند و همواره دستمزدهای کارگران با تعویق و آنهم پس از اعتراض و اعتصاب کارگران پرداخت می‌شود، آن وقت اگر کارگر برای خواست و مطالبات برحق خود و پرداخت‌ حقوق‌اش دست به اعتراض و اعتصاب بزند توسط قوه قضائیه مورد محاکمه قرار میگیرد اما کارفرما با هزاران تخلف و اختلاس آزاد است.

پرونده‌سازی و تعقیب قضایی علیه کارگران باید فورا خاتمه یابد و خواست و مطالباتشان محقق گردد.

*ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته هما نسبت به عدم پرداخت مطالبات با تجمع مقابل مجلس وسازمان برنامه وبودجه

روز دوشنبه ۱۸ اسفند،کارگران بازنشسته هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) مقابل مجلس و سازمان برنامه و بودجه درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت مطالبات،مقابل مجلس وسازمان برنامه وبودجه تجمع کردند.

تجمع کنندگان خواهان پرداخت شش ماه معوقه طرح همسان‌سازی حقوق، پرداخت مابه التفاوت حق عایله مندی و حق اولاد ناشی از افزایش حقوق، اجرا و پرداخت فوق العاده ایثارگری به ایثارگران همایی بموجب بند ۲ ماده ۶۸، اجرا و پرداخت فوق العاده ایثارگری بموجب ماده ۵۱ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و … هستند.

قابل یاد آوری است که شرکت هواپیمایی هما حدود۱۳ هزارکارگر بازنشسته دارد.

*اعتصاب کارگران راه آهن  نورآباد اراک دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق ومطالبات واجرایی نشدن تجمیع قراردادها

روز دوشنبه ۱۸ اسفند، کارگران راه آهن  نورآباد اراک (شرکت جوش گستر )برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق ومطالبات واجرایی نشدن تجمیع قراردادها دست به اعتصاب زدند.

*تجمع اعتراضی کارگران شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ماهشهرنسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وپرداخت نشدن بموقع حقوق وحق بیمه مقابل فرمانداری

روز دوشنبه ۱۸ اسفند، کارگران شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ماهشهربرای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وپرداخت نشدن بموقع حقوق وحق بیمه دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان ماهشهرزدند.

کارگران حاضردرتجمع به خبرنگار رسانه ای گفتند:علی‌رغم‌ رای‌ دادگاه به نفع کارگران، شرکت زیر بار اجرای آن نرفته و در واکنش‌ به شکایت کارگران، اضافه‌ کار این ماه آنان را قطع کرده است.

خاطرنشان می شودکه شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ماهشهر از نواحی زیرمجموعه منطقه آبادان یکی از بزرگترین انبارهای مواد نفتی در خشکی به شمار می‌رود که وظیفه‌ی نگه‌داری، توزیع و صادرات فرآورده های پالایشگاهی را از طریق خط لوله، تانکرهای زمینی، ریلی و کشتی‌ برعهده دارد.

*اعتراض کارگران پتروشیمی تخت جمشید نسبت به عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مدیران شرکت و سکوت معنادار مدیران ارشد سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر  وبی تفاوتی مسئولان شهرستان 

روز دوشنبه ۱۸ اسفند، کارگران پتروشیمی تخت جمشید اعتراضشان را نسبت به عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مدیران شرکت و سکوت معنادار مدیران ارشد سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر وبی تفاوتی مسئولان شهرستان اعلام کردند.

کارگران پتروشیمی تخت جمشید واقع درسایت ۲ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهربه خبرنگار رسانه ای گفتند:با نقض آشکار قانون و دستورالعمل های سازمان منطقه ویژه در این شرکت مواجه شده اندو حتی برای داشتن سلامت هم حق مطالبه گری از آنها سلب شده است و اداره کار سازمان هم به فکر آنها نیست.

یکی از کارگران معترض گفت: علی رغم دستور صریح سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی مبنی بر اجرای کلیه پروتکل های بهداشتی و همچنین اجرای کلیه شیفت های نوبتکاری بصورت ۲.۲.۴ ( ۲ روز صبح , ۲ روز شب و ۴ روز استراحت) به منظور کاهش ترددها و حضور افراد در مجتمع های پتروشیمی، متاسفانه مدیریت پتروشیمی تخت جمشید علی رغم کمبود شدید نیروی انسانی، بیش از ۱۸ ماه هست که ضمن عدم جذب نیرو انسانی کافی برای واحد تولیدی PBR~2، کلیه کارکنان رو مجبور به حضور به صورت ۳.۳.۳ ( ۳ روز صبح کار ۳ روز شبکار و ۳ روز استراحت ) کرده است.

وی افزود: شیوه برخورد مدیران شرکت با کارکنان غیر قانونی و نقض صریح قانون کار بوده که در سکوت معنادار مدیران ارشد سازمان منطقه ویژه و دستگاههای مرتبط نظارتی شهرستان در حال تحمیل بر کارگران است.

او اضافه کرد:مدیران این شرکت در پاسخ به پیگیری کارگران تنها به جمله  “به فکرتان هستیم” بنده کرده اند.

وی درخاتمه گفت: تاکنون به دلیل اهمال کاری مسئولین شرکت و عدم نظارت سازمان منطقه ویژه، چندین نفر در شرکت به کرونا مبتلا شده اند و پیگیری های کارکنان برای اجرای قانون بی نتیجه مانده است.

قابل یادآوری است که این کارگران پیشتر نیز درپی مطالبه گری برای احقاق حقوق شان، از سوی مدیران شرکت تهدید به اخراج شده بودند.

*تجمع اعتراضی آبداران استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به عدم پرداخت ۸ ماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری برای چندمین بار

روز یکشنبه ۱۷ اسفند برای چندمین بار، آبداران استان کهگیلویه و بویراحمد برای بنمایش گذاشتن اعترضشان نسبت به عدم پرداخت ۸ ماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع مقابل استانداری در شهر یاسوج زدند.

یکی از آبداران حاضردرتجمع به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: ما فقط برای حق و حقوق‌مان تجمع کرده‌ایم، مسئولان بارها وعده داده‌اند که مشکلات ماهرا برطرف نمایند، اما هیچ کاری نکردند. 

آنها افزودند: خانواده‌های ما چه گناهی کرده‌اند، سوء مدیریت مسئولان آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد این مشکلات را برای ما درست‌کرده است.

*تجمع اعتراضی بازرسان نانوایی های استان آذربایجان غربی نسبت به عدم پرداخت ۲۰ماه حقوق مقابل استانداری

روزیکشنبه ۱۷ اسفند،جمعی از بازرسان نانوایی های استان آذربایجان غربی برای اعتراض به عدم پرداخت ۲۰ ماه حقوق مقابل استانداری در شهرارومیه اجتماع کردند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،حدود ۲۰ ماه حقوق بازرسان نانوایی های استان آذربایجان غربی پرداخت نشده است.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate