اخباروگزارش های کارگری ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۳(حاوی گزارش از ۱۳ اعتصاب وتجمع)
– پیوستن زندان دیزلآباد کرمانشاه به کارزار “سهشنبههای نه به اعدام” و همراهی جمعی از زندانیان جرایم عادی زندان لاکان در هفته پنجاه و ششم
دفاع از “حق حیات”، از محکومان به اعدام تا کودکان مبتلا به سرطان را وظیفهی خود میدانیم
– پنجمین روز اعتراض دانشجویان نسبت به قتل امیرمحمد خالقی با گرامیداشت یاد امیرمحمد خالقی در دانشگاه علامه طباطبایی وانتشار بیانیه ها
/مجموعه ای از گزارش ها برگرفته ازشبکه های اجتماعی:
۱- گرامیداشت یاد امیرمحمد خالقی در دانشگاه علامه طباطبایی
۲- بیانیه شوراهای صنفی دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص قتل امیرمحمد خالقی
“سایه ی وحشت بر فراز دانشگاه؛ خون مردم بر سنگفرش ناکارآمدیها”
۳- گزارش تجمع ۲۹ بهمن، چهارمین روز متوالی اعتراض دانشجویان دانشگاه تهران
۴- بیانیه انجمن آرمان دانشجویان علم و صنعت در حمایت از دانشجویان دانشگاه تهران
۵- بیانیه انجمن رویش دانشجویان در خصوص قتل امیرمحمد خالقی
۶- بیانیه شورای صنفی دانشگاه … بهشتی درخصوص قتل امیرمحمد خالقی
– ادامه سه شنبه های اعتراضی کارگران ارکان ثالث با اعتصاب ،راهپیمایی وتجمع مشترک با کارگران پروژه ای وسردادن شعار« کارگر می میرد تهدید نمی پذیرد» در شرکت پالایش گاز فجر جم
احضار وتهدید کارگران حق طلب ازطرف نیروهای سرکوب دستگاه رهبری
– دهمین سه شنبه اعتراضی جمعی از اهالی اراک نسبت به مازوت سوزی نیروگاه و آلودگی هوادردور جدید با راهپیمایی و تجمع و سردادن شعارهای«سه شنبه ها یکصدا هوای پاک حق ما»،«مازوت سوزی جنایته سکوت ما خیانته»،«اراکی دادبزن حق تو فریاد بزن»،«هوای پاک حق اراک»،«بجای مردان سیاست بنشانید درخت تاهوا تازه شود»و…..
– ازسرگیری اعتراضات کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن نسبت به عدم پرداخت مطالبات:
۱- سومین روز اعتصاب کارگران ناحیه کرمان(شرکت پیمانکاری رضوان درود)
۲- تجمع اعتراضی کارگران راه آهن آذربایجان(شرکت پیمانکاری گسترش آهن راه آذربایجان)
۳- فراخوان به اعتصاب سراسری یکم اسفند ماه کارگران راه آهن آذربایجان شرقی وغربی
– تجمع اعتراضی کارگران بازنشستگان صنعت نفت خوزستان مقابل صندوق رفاه و امور بازنشستگی اهوازبا شعارهای «فقط کف خیابون بدست میاد حقمون»،«وعده وعید کافیه سفره ماخالیه»و….
– اعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی نگین مکران چابهاردراعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق
– اعتصاب و تجمع کارگران پروژه هایکو پتروشیمی کارون دراعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق
– اعتصاب و تجمع کارگران هولدینگ پتروشیمی بندرامام در اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی
– تجمع اعتراضی کارکنان نمایشگاه بینالمللی تهران نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق مقابل این نمایشگاه درتهران
– دولت پزشکیان به اسم پرستار از صندوق توسعه ملی پول برداشت کر اما جای دیگرهزینه کرد
پرستاران: آش نخورده و دهن سوخته
– تجمع اعتراضی جمعی از پزشکان و متخصصان استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به عدم پرداخت مطالبات مقابل استانداری
– تجمع اعتراضی جمعی از اهالی مهدی شهر نسبت به قتل یک جوان مقابل فرمانداری
– تعیین وثیقهی ۸۰۰ میلیون تومانی برای فرامرز سهدهی، شاعر و عضو کانون نویسندگان ایران
– احضار هفت تن از فعالان صنفی و مدنی سنندج بە دادگاە
– جان باختن ۳۸ کارگردراستان کرمانشاه براثر حوادث کارطی ۱۰ ماه درسال جاری
*******
*پیوستن زندان دیزلآباد کرمانشاه به کارزار “سهشنبههای نه به اعدام” و همراهی جمعی از زندانیان جرایم عادی زندان لاکان در هفته پنجاه و ششم
دفاع از “حق حیات”، از محکومان به اعدام تا کودکان مبتلا به سرطان را وظیفهی خود میدانیم
کارزار “سهشنبههای نه به اعدام” در حالی وارد پنجاه و ششمین هفتهی خود میشود که جمعی از زندانیان زندان دیزلآباد کرمانشاه، بهعنوان سیوششمین زندان، در نامهای اعلام کردند که از ۳۰ بهمن به این کارزار میپیوندند و علیه حکم قرونوسطایی اعدام، دست به اعتصاب غذا خواهند زد.
اعضای کارزار “سهشنبههای نه به اعدام”، جانباختن دانشجوی دانشگاه تهران، امیرمحمد خالقی، که مظلومانه و به شکلی بسیار مشکوک به قتل رسید، را به خانواده او، دانشجویان و مردم ایران تسلیت میگویند. این کارزار حکومت را مسئول این حادثه میداند و ضمن حمایت از اعتراضات بهحق دانشجویان این دانشگاه، سایر دانشگاهها را به همراهی و همبستگی با دانشجویان تهران دعوت میکند.
حکومت اعدامی، با ماشین کشتار و سرکوب خود، بیوقفه در حال ادامهی جنایت است. تنها در بهمنماه، دستکم ۶۲ تن را اعدام کرده که دو تن از آنان زن بودهاند. در هفتهی گذشته، حکم اعدام زندانی سیاسی، شریفه محمدی، که پیشتر توسط دیوان عالی کشور نقض شده بود، مجدداً توسط بیدادگاه همعرض انقلاب رشت تأیید شد.
در اعتراض به این حکم و سایر احکام اعدام، زندانیانِ جرایم عادی در زندان لاکان اعلام کردهاند که به همراه بند زنان و مردان سیاسی این زندان، در همراهی با کارزار “سهشنبههای نه به اعدام” این هفته دست به اعتصاب غذا خواهند زد.
از سوی دیگر، شاهد سرکوب خونین اعتراضات مردمی در شهر دهدشت بودیم. حاکمیت، علاوه بر بازداشت گستردهی جوانان قیام، از سلاح گرم برای سلب حیات و کشتار مردم استفاده میکند تا جامعه را مرعوب کند؛ اما جامعه آبستن خیزشی دیگر علیه استبداد است.
مرور اخبار نشان میدهد که جنایتهای حاکمیت ولایت فقیه تنها به سرکوب، زندان، اعدام و کشتار مردم معترض و بیدفاع در خیابان خلاصه نمیشود. این کشتار و “سلب حیات”، حتی شامل کودکان مبتلا به سرطان و بیماریهای خاص نیز شده است. خانوادههای این کودکان، به دلیل فقر و ناتوانی مالی، از درمان عزیزانشان انصراف میدهند و ناچار به تماشای مرگ تدریجی فرزندان خود مینشینند.(روزنامه اطلاعات ۲۵ بهمن)
حتی حکومت حاضر نیست حداقلهای مورد نیاز کودکان معلول را تأمین کند. از نظر کارزار، تعرض به معیشت و سلامت مردم، بهویژه کودکان، مصداق بارز جنایت است.
کارزار، ضمن محکوم کردن این جنایات و اقدامات غیرانسانی، دفاع از حق حیات را، از محکومان به اعدام تا کودکان مبتلا به بیماریهای خاص و کودکان معلول و ... وظیفهی خود میداند.
در هفتهی گذشته، شاهد تجمع خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام، در مقابل زندانهای اوین و سقز و حمایتهای مردمی از آنها بودیم. همچنین، کانون نویسندگان ایران نیز، در ادامهی حمایتهای تشکلهای مدنی و صنفی، با صدور بیانیهای از کارزار حمایت و خواستار توقف اعدامهای وحشیانه شد.
ما از این حمایتها استقبال و قدردانی میکنیم و خواستار گسترش تجمعات در مقابل زندانها هستیم.
کارزار “سهشنبههای نه به اعدام” سهشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳، برای پنجاه و ششمین هفتهی پیاپی، در ۳۶ زندان زیر، اعتصاب غذا خواهد داشت:
زندان اوین (بند زنان، بند ۴ و ۸)
زندان قزلحصار (واحد ۳ و ۴)
زندان مرکزی کرج
زندان تهران بزرگ
زندان خورین ورامین
زندان اراک
زندان خرمآباد
زندان اسدآباد اصفهان
زندان دستگرد اصفهان
زندان شیبان اهواز
زندان سپیدار اهواز
زندان نظام شیراز
زندان عادلآباد شیراز (بند زنان و مردان)
زندان برازجان
زندان رامهرمز
زندان بم
زندان کهنوج
زندان طبس
زندان جوین
زندان مشهد
زندان گنبدکاووس
زندان قائمشهر
زندان رشت (بند مردان و زنان)
زندان رودسر
زندان حویق تالش
زندان اردبیل
زندان تبریز
زندان ارومیه
زندان سلماس
زندان خوی
زندان نقده
زندان سقز
زندان بانه
زندان مریوان
زندان کامیاران
زندان دیزلآباد کرمانشاه
هفته پنجاه و ششم
سهشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
#کارزار_سهشنبههای_نه_به_اعدام
*پنجمین روز اعتراض دانشجویان نسبت به قتل امیرمحمد خالقی با گرامیداشت یاد امیرمحمد خالقی در دانشگاه علامه طباطبایی وانتشار بیانیه ها
/مجموعه ای از گزارش ها برگرفته ازشبکه های اجتماعی:
۱- گرامیداشت یاد امیرمحمد خالقی در دانشگاه علامه طباطبایی
امروز سهشنبه ۳۰ بهمنماه، تجمعی برای گرامیداشت یاد #امیرمحمد_خالقی در پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی شکل گرفت. شرکت کنندگان با تجمع و خواندن سرود، یاد این دانشجوی کشته شده را گرامی داشتند. همچنین در پایان این تجمع، بیانیهای از سوی دانشجویان قرائت شد.
پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
۲- بیانیه شوراهای صنفی دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص قتل امیرمحمد خالقی
“سایه ی وحشت بر فراز دانشگاه؛ خون مردم بر سنگفرش ناکارآمدیها”
خبر ناگوار قتل امیرمحمد خالقی دانشجوی نوزدهساله، باری دیگر داغی بر دلهای خونینمان نهاد که تحت سلطه ساختار سیاسی ناتوان و ناکارآمد، در وحشت و ناامنی، قربانی استبداد میشویم.
امیرمحمد خالقی، دانشجوی نوزده سالهایست که مورد حملهی سارقان مسلح قرار گرفت و در پی درگیری با آنها با دو ضربه ی چاقو به قتل رسید.
خبر قتل این دانشجو هر وجدان بیداری را به فکر فرو میبرد؛ قتلی که نه حاصل اتفاقی غیرمنتظره و اجتنابناپذیر، بلکه ثمرهی بیتوجهی به خطری بود که دانشجویان مدتهاست آن را فریاد می زنند: (فقدان امنیت)
در سالهای گذشته شاهد حوادث متعدد اینچنینی از قبیل سرقت و زورگیری در اطراف محیطهای دانشگاهی بودهایم و دانشگاههای ایران به مانند تمام جامعه درگیر ناامنی هستند.
به واسطه همین ناامنیها یک دانشجو کشته شد؛ اما قاتلان او فقط سارقان خیابانی نبودند؛ قاتل او سیستمی است که امنیت را قربانی بیکفایتی و ناکارآمدی خود کرده است و به جای تامین امنیت، با تمام قوا در پی سرکوب جامعهی مدنی است.
امنیت در این کشور خیلی وقت است معنای دیگری پیدا کرده و به ابزار و بهانهای برای سرکوب و خفقان تبدیل شده است. برای نمونه وقوع این فاجعه، درست در همان روزی رخ داد که ماموران امنیتی در آن منطقه حضور داشتند تا مانع از اعتراضاتی شوند که در سالگرد حصر رهبران جنبش سبز درحال وقوع بود.
نهاد های انتظامی که به ظاهر، مسئول حفظ امنیت هستند مدت هاست که از کارکرد اصلی خود فاصله گرفته و به ابزاری برای سرکوب جامعه تبدیل شده اند.
قتل یک دانشجو تنها یک حادثهی تلخ نیست بلکه مظهر شکست و ناکارآمدی سیستمی است که تنها اولویتش بقا است.
در برابر این جنایت به کجا می توان شکایت کرد زمانی که در پی اعتراض دانشجویان، ماموران امنیتی در اقدامی غیرقانونی وارد دانشگاه میشوند و به ضرب و شتم و سرکوب دانشگاه و دانشجو میپردازند.
بحث ما تغییر فلان مسئول یا نصب دوربین یا ایجاد کیوسک پلیس نیست ؛ صحبت ما ساختار سیاسیای است که خود عامل ایجاد ناامنی است.
امیرمحمد خالقی نماد همهی ما بود، همهی مایی که زیرسایه این ناکارآمدی نفس میکشیم و هرروز قربانی ناتوانی، فساد و بیمسئولیتی میشویم.
اما ما در برابر این ظلم و ستم سکوت نمیکنیم و اجازه نخواهیم داد این جنایت در سکوت دفن شود. خواست ما پایان این چرخه ی ظالمانه و سیکل معیوب است، ما دیگر نمیخواهیم تاوان ناتوانی شما را پس دهیم.
کوتاه سخن آنکه: دیگر، جان دادن به دست شما کافی ست.
۳- گزارش تجمع ۲۹ بهمن، چهارمین روز متوالی اعتراض دانشجویان دانشگاه تهران
۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳ در چهارمین روز اعتراضات دانشجویان در واکنش به قتل امیرمحمد خالقی، دانشجویان دانشگاه تهران در مقابل دانشکده هنرها جمع شدند.
در ابتدا تعداد دانشجویان کم بود و بخاطر سرمای شدید هوا و باران، بیشتر از روزهای دیگر طول کشید تا بچه ها جمع شوند.
پس از اینکه تعداد به نسبت زیادی جمع شدند، دانشجویان بیانیهای که روز گذشته به صورت دست نویس منتشر شده بود را مجددا خواندند (در بیانیه دیروز مطالباتی از دانشگاه مانند: برگزاری انتخابات شورای صنفی دانشکده ها و خوابگاه و تعویض آیین نامه شورای صنفی، تدوین آیین نامه حراست، نصب اتیکت نام روی لباس حراست از رییس دانشگاه و مطالبه از شهرداری و نیروی انتظامی برای انتشار اسناد دیده می شد)
دانشجویان همچنین خواستار پاسخگویی و محاکمه وجهی و مقیمی مدیران قبلی دانشگاه تهران شدند.
برخی از شعار های امروز:
فراجا کجایی؟ مسئول ماجرایی.
ننگ ما ننگ ما، پلیس الدنگ ما.
بس که دروغ شنیدیم، هیچ جا پلیس ندیدیم.
نفر نفر حجاب بان، دریغ از یک نگهبان.
برادر شهیدم حقتو پس میگیرم.
فکر نکنید امروزه، قرار ما هر روزه
دانشجویان در حین گفتن این شعارها دور دانشگاه راه رفتند و در این میان بر دانشجویی بودن این تجمع تاکید کردند برائت قاطع خود از تمامی احزاب و گروههایی که قصد دارند این تجمع را به نام و نفع خود تمام کنند علی الخصوص اصلاحطلبان و سازمان مجاهدین خلق، اعلام داشتند.
سپس در این میان قرار شد هر روز از ساعت یک تا پنج تجمعات ادامه داشته باشد تا محقق شدن تمامی مطالبات دانشجویان
۴- بیانیه انجمن آرمان دانشجویان علم و صنعت در حمایت از دانشجویان دانشگاه تهران
خبر قتل دلخراش «امیرمحمد خالقی»، دانشجویی نوزده ساله، بر اثر حملهی زورگیران در محدودهی خوابگاه دانشگاه، جامعهی دانشگاهی را در بهت و ماتم فرو برد، ضمن عرض تسلیت به خانواده، دوستان و همدانشگاهیان آن مرحوم، انجمن آرمان دانشجویان علم و صنعت با اندوهی عمیق و خشمی فراوان این جنایت هولناک و غمانگیز را قویاً محکوم میکند.
سالهاست که نسبت به افزایش ناامنی، زورگیری و سرقت در اطراف خوابگاهها و محوطههای دانشگاهی هشدار داده شده بود؛ اما اقدام مؤثری از سوی نهادهای ذیربط صورت نگرفت. این مسأله نشان دهنده اولویت نداشتن امنیت دانشجوست. در حالی که در موضوعات فرعی دیگر، شاهد سختگیریها و نظارتهای فراوان هستیم. نصب دوربینهای پیشرفته با هزینههای هنگفت داخل دانشگاه، صرفا برای رصد دانشجویان، نمونه بارز این موضوع است.
نکته قابل توجه دیگر این است که، این حادثه بار دیگه نشان داد که دانشجویان، حتی در محیطهای دانشجویی، امنیتی در برابر نیروهای لباس شخصی ندارند. این موضوع همواره در گذشته نیز تکرار شده است. فاجعهی ۱۸ تیر ۷۸ به دلیل ورود غیرقانونی و غیراخلاقی نیروهای لباسشخصی به داخل محوطهی کوی دانشگاه شروع شده بود که باعث وجود آن رخداد دردناک شد. در جنبش مهسا نیز ما شاهد دخالت این نیرو ها در سرکوب اعتراض بهحق دانشجویان بودیم؛ و هیچکس با هیچ دلیل و توجیهی نمیتواند این حق بدیهی را از دانشجویان بگیرد.
ما ضمن محکومیت شدید این رفتارهای غیرقانونی و غیرانسانی، تأکید میکنیم که دانشگاه باید فضایی امن برای طرح و پیگیری مطالبات برحق دانشجویان و اعتراض نسبت به بیمسئولیتیها باشد نه عرصهای برای ارعاب و اختناق. بدیهی است که هرگونه تداوم این رویکرد خصمانه، تنها خشم و ناامیدی را در بدنهی دانشجویی افزایش میدهد.
ما قاطعانه اعلام میکنیم که دانشگاه، حیاط خلوت نیروهای لباس شخصی نیست. دانشگاه، فضایی امن برای تحصیل، پژوهش و طرح مطالبات برحق دانشجویان است. تداوم این رویکرد خصمانه و امنیتی، جز افزایش خشم و ناامیدی در میان دانشجویان، نتیجهای نخواهد داشت.
اعتراض حق بدیهی هر فردی است و حل این مسئله در گرو رفع نگرانیهاست. دانشجویان، اساتید و فعالان دانشجویی صدای اعتراض خود را به گوش جامعه میرسانند و از پای نخواهند نشست تا امنیت و عدالت برای همه تأمین شود. ما نیز از حق دانشجویان برای اعتراض حمایت میکنیم.
۵- بیانیه انجمن رویش دانشجویان در خصوص قتل امیرمحمد خالقی
شب چهارشنبه، سوگ دیگری چشمان ما را باز کرد. امیرمحمد خالقی، برای حفاظت از وسایل امرار معاش خود، که جایگزینی آن از نظر مالی غیر ممکن بود، در حریم دانشگاه—مکانی که باید امنیت او در آن تضمین میشد—به قتل رسید. قاتلان او، تنها آن زورگیرها نبودند. سالهاست که عادت کردهایم فجایع را بهعنوان وقایعی منزوی ببینیم و گاه فراموش میکنیم به عواملی که منجر به آنها میشوند نیز بپردازیم.
چرا دانشجوی ۱۹ ساله هنگام تحصیل ناچار به کار تا شب میشود؟ چرا لپتاپ، که کالایی مصرفی است، همقیمت جان انسان میشود؟ میدانیم چرا! به همان دلیلی که اتوبوس فرسودهی دانشآموزان کرمان واژگون میشود. به همان دلیلی که معدن ناامن طبس بر سر کارگران آوار میشود. کنار هم گذاشتن این فجایع، چشمان ما را به ریشهی اصلی مشکل باز میکند. فساد و سوءمدیریت، چنان وضعیت بغرنج مالیای برای اجتماع به وجود میآورد که قاتل و مقتولشدن برای یک لپتاپ رخ میدهد؛ که کارگران برای امرار معاش، چارهای جز به خطر انداختن جان خود ندارند؛ که اجازهی تعویض خودروی فرسودهای که حامل آیندهی ایران است، داده نمیشود. جرم، جنایت و بحران، تابع فقر، و فقر تابع سوءاستفاده از قدرت و ثروت است. و این نهتنها مانع رشد میشود، بلکه امنیت را نیز بر هم میزند.
چرا نباید در مرکز شهر، در حومهی یک محیط آکادمیک، بهاندازهی عبور و مرور، امنیت وجود داشته باشد؟ روانهشدن بودجه به مسائل امنیتی، خود باعث به خطر افتادن امنیت شده است. مکان دوربینهای مداربسته برای حفظ امنیت تعیین میشود یا سرکوب؟ دوربینهای تشخیص چهرهای که با هزینههای کلان در دانشگاهها نصب شدهاند، نهتنها هیچ کاراییای برای حفظ امنیت دانشجو نداشتند، بلکه در خدمت امنیتیسازی فضای دانشگاه بودند. در نهایت نیز، بهجای اصلاح رویههای پیشین، دست به امنیتیکردن فضا برای خاموشکردن صدای معترضان میزنند.
این مسئله برای ما مهم است، زیرا همگی شبیه به خالقی هستیم. در محیط اطراف دانشگاه علم و صنعت و خوابگاههای آن نیز موارد مشابهی از دزدی تجربه شده است. نمونهی بارزِ عدم امنیت دانشجو، خوابگاه حکیمیه است که در آن، مواردی همچون دزدیدهشدن اموال دانشجویان و… مشاهده شده است. ما، بهعنوان انجمن رویش دانشجویان، تحت هر شرایطی صدای اعتراض به عوامل مستقیم و غیرمستقیم این حوادث ناگوار خواهیم بود.
۶- بیانیه شورای صنفی دانشگاه … بهشتی درخصوص قتل امیرمحمد خالقی
با نهایت تأسف و اندوه، شورای صنفی دانشجویان دانشگاه …. بهشتی، حادثه تلخ و ناگوار قتل جناب آقای امیرمحمد خالقی، دانشجوی گرانقدر دانشگاه تهران، را که در نتیجه حمله وحشیانه سارقان مسلح به وقوع پیوست، به شدت محکوم مینماید.
این واقعه ناگوار که جان یک دانشجوی جوان و آیندهدار را در محلهای نزدیک به کوی دانشگاه تهران گرفت، نشانهای آشکار از وخامت شرایط انتظامی و امنیتی در اطراف محیطهای دانشگاهی و افزایش تهدیدات جانی علیه دانشجویان است. چگونه است که دانشجویی در مسیر بازگشت به خوابگاه خود، که باید محیطی امن و مطمئن باشد، قربانی خشونت و ناامنی میشود؟
ما ضمن ابراز همدردی صمیمانه با خانواده، دوستان و همدانشگاهیان این عزیز از دسترفته، خواستار رسیدگی فوری، دقیق و قاطع مراجع ذیصلاح به این جنایت دلخراش هستیم. بیتردید، امنیت جانی دانشجویان، که سرمایههای علمی و انسانی این کشور محسوب میشوند، بایستی از اولویتهای اصلی مسئولان باشد و عدم برخورد قاطع با چنین حوادثی میتواند زمینهساز افزایش ناامنی و تکرار حوادث مشابه گردد.
در سالهای اخیر، شاهد آن بودهایم که بخش عمدهای از تمرکز حراست دانشگاهها معطوف به نظارت بر فعالیتهای روزمره دانشجویی بوده است، در حالی که انتظار میرود تأمین امنیت و آرامش دانشجویان در اولویت قرار گیرد. در شرایطی که این نوع تهدیدهای جدی جان دانشجویان را به خطر میاندازد، اقدامات پیشگیرانه و هماهنگی مؤثر با نهادهای مربوطه میتوانست از وقوع چنین حادثه ناگواری جلوگیری کند. این واقعه تلخ بار دیگر ضرورت بازنگری در سیاستهای تأمین امنیت دانشگاهها را یادآور میشود.
همچنین ما به صراحت اعلام میکنیم برخوردهای قهری با اعتراض و مطالبهی بهحق دانشجویان راه حل این بحران نیست، و مسئولین باید با درک درست از وضعیت، مسئولیتپذیری خود را نشان داده و صدای دانشجویان را بشنوند. حفظ امنیت دانشگاه و دانشجویان تنها از طریق گفتگو، تعامل سازنده و پذیرش مطالبات برحق دانشجویان ممکن خواهد بود.
شورای صنفی دانشجویان دانشگاه …. بهشتی از مسئولان انتظامی و قضایی کشور مطالبه دارد که در اسرع وقت نسبت به شناسایی و مجازات عاملان این حادثه اقدام نموده و تدابیر ویژهای جهت تأمین امنیت دانشجویان در محیطهای دانشگاهی و پیرامونی آنها اتخاذ کنند. همچنین، از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتظار میرود که پیگیریهای لازم را جهت ایجاد بسترهای ایمن برای دانشجویان در دستور کار قرار دهد.
ما بر این باوریم که ایجاد فضای امن برای دانشجویان تنها با همیاری و مسئولیتپذیری نهادهای اجرایی، انتظامی و دانشگاهی ممکن خواهد بود و در این مسیر، آماده هرگونه همکاری برای ارتقای امنیت جامعه دانشگاهی هستیم.
*ادامه سه شنبه های اعتراضی کارگران ارکان ثالث با اعتصاب ،راهپیمایی وتجمع مشترک با کارگران پروژه ای وسردادن شعار« کارگر می میرد تهدید نمی پذیرد» در شرکت پالایش گاز فجر جم
احضار وتهدید کارگران حق طلب ازطرف نیروهای سرکوب دستگاه رهبری
روزسه شنبه ۳۰ بهمن، سه شنبه های اعتراضی کارگران ارکان ثالث با اعتصاب ،راهپیمایی وتجمع مشترک با کارگران پروژه ای وسردادن شعار« کارگر می میرد، تهدید نمی پذیرد» در شرکت پالایش گاز فجر جم ،ادامه پیداکرد.
#سه_شنبه_های اعتراضی کارگران ارکان ثالث و پیمانکاری، پروژه ای،شرکت پالایش گاز فجر جم
امروز سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
کارگر میمیرد، تهدید نمی پذیرد
شعار و پاسخ همکارانمان بود در جم نسبت به تهدیدات و احضار کارگران توسط حراست و نهادهای امنیتی.
ایستادگی کارگران در شرکت پالایش گاز فجر جم، در شرایطی است که طی خبرهای دریافتی، در هفته های گذشته چندتن از همکاران توسط حراست و نهادهای امنیتی احضار و مورد تهدید قرار گرفتند.
همکاران از جم اعلام کردند، اعتصاب و تجمع امروز شدیداً در فضای امنیتی شکل گرفت و با توجه به اعتراضات دهدشت و دانشگاه تهران، نهادهای امنیتی منطقه هشدار دادند که در صورت برگزاری تجمع اعتراضی منتظر عواقب آن باشید.
تجمع و شعارهای ما امروز پاسخی بود به تهدیدات و فضای ارعابی که برای ما کارگران تازگی ندارد و ما با اعتراضاتمان مدتهاست از آن عبور کرده ایم و تا تحقق کامل خواسته هایمان در برابر آن خواهیم ایستاد.
خواسته های فوری همکاران در جم عبارتند از:
افزایش مزد،
حذف شرکتهای پیمانکاری،
اصلاح طرح طبقهبندی مشاغل،
اجرای طرح اقماری تردد برای تمامی کارگران پیمانکاری،
همسانسازی حقوق و استفاده از خدمات رفاهی پالایشگاه در شرایط برابر با سایر ارکان استخدامی،
کرامت انسانی و امنیت شغلی،
گاز کارت، مرخصی، اضافه کاری صحیح و اصولی،
حقوق ومزایا متناسب با گرانی و وضعیت بازار و…
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث)ضمن حمایت و پشتیبانی از اعتراضات همکاران در جم و دیگر بخشهای نفت، هرگونه تهدید، بازخواست و سرکوب کارگران را محکوم مینماید.
در شرایط اعتراضی جامعه که عوامل مماشات دست در دست سرکوبگران با هدف حفظ منافع عده ای مفتخور دست به کار و در برابر خواسته ها و اعتراضاتمان قرار دارند، اتحاد ما کارگران در بخشهای مختلف بیشتر از هر وقت دیگری ضروری و مشخص است که تنها از طریق همبستگی و گسترش اعتراضات است که میتوانیم بر علیه این فضای سرکوب ایستادگی نموده از تمامی طرفندهای پیش رو عبور کنیم و خواسته های خود را پیش ببریم.
ما همه همکاران را در برابر تهدیدات و فضای پادگانی در شرایطی که حکومت دیگر هیچ توان پاسخی بجز تهدید و سرکوب در برابر خواسته های ما کارگران ندارد، به اتحاد و همبستگی و گسترش اعتراضات در همه بخشهای نفت فرامیخوانیم.
*دهمین سه شنبه اعتراضی جمعی از اهالی اراک نسبت به مازوت سوزی نیروگاه و آلودگی هوادردور جدید با راهپیمایی و تجمع و سردادن شعارهای«سه شنبه ها یکصدا هوای پاک حق ما»،«مازوت سوزی جنایته سکوت ما خیانته»،«اراکی دادبزن حق تو فریاد بزن»،«هوای پاک حق اراک»،«بجای مردان سیاست بنشانید درخت تاهوا تازه شود»و…..
روزسه شنبه ۳۰ بهمن برای دهمین هفته متوالی در دور جدید، جمعی از اهالی اراک با راهپیمایی و تجمع و سردادن شعارهای«سه شنبه ها یکصدا هوای پاک حق ما»،«مازوت سوزی جنایته سکوت ما خیانته»،«اراکی دادبزن حق تو فریاد بزن»،«هوای پاک حق اراک»،«بجای مردان سیاست بنشانید درخت تاهوا تازه شود»و…..به اعتراضشان نسبت به مازوت سوزی نیروگاه و آلودگی هوا،بنمایش ادامه دادند.
*ازسرگیری اعتراضات کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن نسبت به عدم پرداخت مطالبات:
۱- سومین روز اعتصاب کارگران ناحیه کرمان(شرکت پیمانکاری رضوان درود)
گزارشی بقلم یک کارگر:
ناحیه کرمان الآن سه روزه اعتصاب هست بخاطر پرداخت مناسبتها
میگیم راه آهن هر چی برای مناسبتها پرداخت کرد شرکت رضوان درود سر وتهش نزنه همه رو بده
هر مناسبت به پرسنل راه آهن ۰۲۲۰۰میدن ولی به کارگران خط یه تومن میده
کارگران شرکت رضوان درود برای حقوق اعتصاب کردن
از دو روز پیش شروع شده
۲- تجمع اعتراضی کارگران راه آهن آذربایجان(شرکت پیمانکاری گسترش آهن راه آذربایجان)
گزارشی بقلم یک کارگر:
صبح امروز(سه شنبه ۳۰ بهمن) جمعی از کارگران شرکت گسترش آهن راه آذربایجان در انتقاد به عدم پرداخت بیمه و مطالباتشان در برابر این ادارهکل تجمع کردند و خواستار بن کارت و احیاء حقوق و پرداخت مطالباتشان شدند.
۳- فراخوان به اعتصاب سراسری یکم اسفند ماه کارگران راه آهن آذربایجان شرقی وغربی
زمان ساعت ۹ صبح
مکان ایستگاه راه آهن تبریز
گزارشی بقلم یک کارگر:
از همکاران تقاضا دارم در صورت امکان فردا صبح ساعت ۹ خود را به ایستگاه راهآهن تبریز برسانند ، در غیر اینصورت هیچ گونه کارکردی رد نکنند.
فراخوان به اعتصاب
ا اسفند ۱۴۰۳
ساعت ۸ صبح
*تجمع اعتراضی کارگران بازنشستگان صنعت نفت خوزستان مقابل صندوق رفاه و امور بازنشستگی اهوازبا شعارهای «فقط کف خیابون بدست میاد حقمون»،«وعده وعید کافیه سفره ماخالیه»و….
روزسه شنبه ۳۰ بهمن،فیلمی از تجمع اعتراضی کارگران بازنشستگان صنعت نفت خوزستان مقابل صندوق رفاه و امور بازنشستگی اهواز واقع در امانیه با شعارهای «فقط کف خیابون بدست میاد حقمون»،«وعده وعید کافیه سفره ماخالیه»و….درشبکه های اجتماعی منتشرشد.
*اعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی نگین مکران چابهاردراعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق
روزسه شنبه ۳۰ بهمن،کارگران پتروشیمی نگین مکران چابهار(شرکت های پیمانکاری ساینا صنعت، پارس قدرت سینا صنعت و کیمیا صنعت مبنا برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق دست از کارکشیدند ودر محل کارشان تجمع کردند.
یادآوری:
/اعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی نگین مکران در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق، تبعیض در پرداختها و وعده های توخالی برای دومین بار درماه جاری
روزشنبه ۲۰ بهمن برای دومین بار در ماه جاری، کارگران پتروشیمی نگین مکران (شرکت سینا و زیرمجموعه شرکت فرجود )درچابهار برای اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق، تبعیض در پرداختها و وعده های توخالی دست از کار کشیدند ودرمحل کارشان تجمع کردند.
قابل یاد آوری است که این کارگران روزسه شنبه ۲ بهمن سال جاری برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق ماههای مهر، آبان، آذر و دی خود دست به اعتصاب و تجمع زده بودند وبدنبال پرداخت حقوق مهرماه و وعده پرداخت ۳ماه دیگر تا پایان دی ماه از طرف معاون شرکت فرجود برسرکارشان بازگشتند.
/اعتصاب وتجمع دوباره کارگران پتروشیمی نگین مکران در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و وعده های توخالی
روزسه شنبه ۲ بهمن، کارگران پتروشیمی نگین مکران (شرکت سینا و زیرمجموعه شرکت فرجود )درچابهاربرای باری دیگر برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و وعده های توخالی دست از کار کشیدند ودرمحل کارشان تجمع کردند.
به گزارش یک منبع خبری محلی، این کارگران که حدود ۱۰۰ نفر هستند، حقوق ماههای مهر، آبان، آذر و دی خود را دریافت نکردهاند. این در حالی است که آقای لطیفی، معاون شرکت فرجود، پیشتر به کارگران وعده داده بود که حقوق آنها تا تاریخ ۳۰ دی ماه پرداخت خواهد شد.
بنا بهمین گزارش،یکی از کارگران معترض درباره اعتصاب کارگران گفت: چندین بار به ما وعده دادند اما به هیچکدام عمل نکردند. حدود دو هفته پیش هم پنج روز در خوابگاه ماندیم به امید دریافت حقوق، ولی خبری نشد. امروز هم دوباره به ما گفتهاند که تا شنبه ۶ بهمن ماه در خوابگاه بمانیم، اما تجربه ثابت کرده که این وعدهها بیپایه هستند.
کارگران بلوچ این شرکت علاوه بر تأخیرهای طولانی در پرداخت حقوق، به تبعیض آشکار در میزان دستمزد و نحوه برخورد مدیران اعتراض دارند.
یکی دیگر از کارگران گفت: ما بلوچها نه تنها با تأخیر طولانی حقوق میگیریم، بلکه حقوقمان هم کمتر از سایر نیروها محاسبه میشود. این رفتارها نشاندهنده بیتوجهی و ظلم آشکار به ماست. علاوه بر این، به جای پاسخگویی، ما را تهدید به اخراج میکنند.
طبق گفته کارگران، معاون شرکت فرجود به نیروهای اجرایی گفته است که اگر به اعتصاب ادامه دهند، اخراج خواهند شد. این در حالی است که کارگران تأکید کردهاند بارها به وعدههای مدیران برای پرداخت حقوق اعتماد کرده و صبر کردهاند، اما هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
*اعتصاب و تجمع کارگران پروژه هایکو پتروشیمی کارون دراعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق
روزسه شنبه ۳۰ بهمن،تصویرزیر از اعتصاب و تجمع کارگران پروژه هایکو پتروشیمی کارون (شرکت پیمانکاری پترو نیرو صبا)دراعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق،درشبکه های اجتماعی منتشرشد.
*اعتصاب و تجمع کارگران هولدینگ پتروشیمی بندرامام در اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی
فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ ۳۰ بهمن،حاکی از اعتصاب و تجمع کارگران هولدینگ پتروشیمی بندرامام در اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی،می باشد.
*تجمع اعتراضی کارکنان نمایشگاه بینالمللی تهران نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق مقابل این نمایشگاه درتهران
فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی،از تجمع اعتراضی روزسه شنبه ۳۰ بهمن کارکنان نمایشگاه بینالمللی تهران نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق مقابل این نمایشگاه درتهران،خبرمی دهد.
*دولت پزشکیان به اسم پرستار از صندوق توسعه ملی پول برداشت کر اما جای دیگرهزینه کرد
پرستاران: آش نخورده و دهن سوخته
براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۳۰ بهمن،گفتند از صندوق توسعه ملی پول برداشتند که به پرستار بدهند ولی این پول به جاهای دیگری که نباید رفت. همان چندرغازی که باید به پرستاران میدادند و ندادند را هم در بوق و کرنا میکنند و همکاران پرستار ما میگویند آش نخورده و دهن سوخته.
*تجمع اعتراضی جمعی از پزشکان و متخصصان استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به عدم پرداخت مطالبات مقابل استانداری
روزسه شنبه ۳۰ بهمن، جمعی از پزشکان و متخصصان استان کهگیلویه و بویراحمد برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مبنی بر حداقل ۱۵ ماه کارانه معوق حدود ۲۴۵ میلیارد تومان مقابل استانداری دریاسوج تجمع کردند.
*تجمع اعتراضی جمعی از اهالی مهدی شهر نسبت به قتل یک جوان مقابل فرمانداری
دوشنبه شب(۲۹ بهمن)، جمعی از اهالی مهدی شهر(سنگسر) برای اعتراض به قتل یک جوان مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان سمنان تجمع کردند.
*تعیین وثیقهی ۸۰۰ میلیون تومانی برای فرامرز سهدهی، شاعر و عضو کانون نویسندگان ایران
فرامرز سهدهی شاعر و عضو کانون نویسندگان ایران پس از تفهیم اتهام به قید وثیقه به طور موقت آزاد شد.
دوشنبه، ۲۹ بهمنماه ۱۴۰۳، فرامرز سهدهی در شعبهی ۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بهبهان حاضر و سه اتهام «اهانت به مقام معظم رهبری»، «اهانت به مقدسات اسلام» و «تبلیغ علیه نظام» به او تفهیم شد. این جلسه بدون حضور وکیل مدافع برگزار شد و با بازجویی همراه بود. سهدهی پس از دفاع و رد اتهامهای وارده به قید وثیقهی ۸۰۰ میلیون تومانی به طور موقت آزاد شد.
سهدهی ۲۰ دیماه سال جاری، در منزلش در بهبهان بازداشت و تلفن همراه و کتابهایش ضبط شد. او پس از چند ساعت بازجویی در خصوص عضویت در کانون نویسندگان ایران و فعالیتهایش در فضای مجازی، آزاد و پس از آن در ۲۴ بهمن ماه با دریافت ابلاغیهای به دادسرای بهبهان احضار شد.
سهدهی پیش از این نیز با پروندهسازی دستگاههای امنیتی با اتهامهایی چون «اقدام علیه امنیت ملی از طریق طبع و نشر کتاب» و «عضویت در گروه معاند و غیر قانونی کانون نویسندگان ایران» مواجه شده است. پروندهسازی مجدد برای او، ادامهی سرکوب کانون نویسندگان ایران، نویسندگان مستقل و آزادی بیان است.
برگرفته از کانال کانون نویسندگان ایران
*احضار هفت تن از فعالان صنفی و مدنی سنندج بە دادگاە
سهراب جلالی، مختار اسدی، جمال اسدی، زهرا محمدی، کمال فکوریان، جمیل امینی و فاطمە زندکریمی از فعالان صنفی و مدنی سنندج به اتهام «اخلال در نظم و آسایش عمومی» به شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهر احضار شدند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*جان باختن ۳۸ کارگردراستان کرمانشاه براثر حوادث کارطی ۱۰ ماه درسال جاری
روز سه شنبه ۳۰ بهمن،مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه گفت: : در ۱۰ ماهه امسال، ۳۸ نفر شامل ۳۷ مرد و یک زن بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده و در مراکز پزشکی قانونی استان کرمانشاه مورد معاینه قرار گرفتند.
وی افزود: این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که آمار متوفیان ۳۵ نفر مرد بوده، افزایش یافته است.
اوهمچنین به خبرنگاررسانه ای گفت:مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه گفت: همچنین در ۱۰ ماهه امسال آمار مصدومین ناشی از حوادث کار با ۶۲۲ مورد شامل ۳۸ زن و ۵۹۴ مرد نسبت مدت مشابه سال گذشته که ۵۸۰ مورد شامل ۱۳ زن و ۵۶۷ مرد بوده، افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: ۲۳ نفر از قربانیان حوادث کار به دلیل سقوط از بلندی،۷ نفر اصابت جسم سخت، ۶ نفر برق گرفتگی و ۲نفر بر اثر سوختگی جان خود را از دست دادهاند.
akhbarkargari2468@gmail.com