اخباروگزارش های کارگری ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۳(حاوی ۱۰ گزارش از تجمع اعتراضی و اعتصاب)
دومین روزتجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران نسبت به قتل امیرمحمد خالقی با شعارهای « دانشجو میمیرد ذلت نمی پذیر»،«خونی که ریخته میشه با هیچی پاک نمیشه»،« امنیت دانشجو تامین باید گردد»،«امروز اگه داد نزنی خالقی فردا تویی»و…..
/مجموعه ای از گزارش ها برگرفته ازشبکه های اجتماعی:
۱- ادامه تجمعات اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران
۲- حمله حراست دانشگاه به تجمع دانشجویان دانشگاه تهران
۳- صحبتهای اعتراضی یکی از دانشجویان و از فعالین صنفی- دانشجویی سابق دانشگاه تهران در تجمع کوی دانشگاه
۴- اعتراض دانشجویان دانشکده علوماجتماعی دانشگاه تهران به تلاش بسیج برای بهرهبرداری سیاسی از قتل امیرمحمد خالقی
۵- فراخوان تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران
۶- اعلام فراخوان تجمع دانشجویان در دانشگاه تربیت مدرس
– تجمع پرشمارکارگران بازنشسته صنعت نفت نسبت به سطح پایین حقوق،زیرسئوال رفتن استقلال صندوق بازنشسمگی کارکنان نفت،عدم برخورداری از درمان رایگان وپرداخت فرانشیز مقابل ساختمان وزارت نفت
– تجمع اعتراضی پرستاران و کارکنان فوریتهای پزشکی مشهدنسبت به سطح پایین حقوق و شرایط سخت کاری منجمله اضافه کاری اجباری مقابل دانشگاه علوم پزشکی
– تجمع اعتراضی بهورزان استان مازندران نسبت به وضعیت معیشتی و عدم توجه به وضعیت نیروی انسانی حوزه بهداشت
– اعتصاب کارگران شرکتی مخابرات استان کرمان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات،تبعیض در پرداختی ها و هزینه های درمان
پرداخت حق سنوات کارگران شرکتی مخابرات آذربایجان شرقی پس از اعتصاب ۲ روزه
– اعتصاب کارگران پروژه ای شرکت تیام صنعت پالایشگاه شیراز دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق و ملاخورکردن عیدی
– تجمع اعتراضی اهالی روستای زراقلی نسبت به تصرف زمین های کشاورزی ازطرف اداره اوقاف و ساخت باغ ویلا مقابل فرمانداری رامهرمز
– تجمع اعتراضی تاکسی ون داران مشهد نسبت به عدم نوسازی خودروها مقابل ساختمان شورای شهر
– چهارمین اعتراض جمعی از داوطلبان کنکور ارشد و دکتری نسبت به زمان آزمون با تجمع مقابل سازمان ملی سنجش
– تجمع اعتراضی جمعی از مالباختگان حواله خودروشهرستان جم نسبت به بلاتکلیفی ۴ ساله مقابل دادگستری
– بیانیه کانون نویسندگان ایران:
چرخهی وحشتزا و نفرتانگیز اعدام را متوقف کنید
– فریاد یک مادر در بند: خودکشی ناهید شیرپیشه در زندان؛ پژواک سرکوبی که جان زنان دادخواه را نشانه گرفته است
– محکومیت غیابی اصغر امیرزادگان به ۴ سال حبس در دو پرونده
– جان باختن مهندس پالایشگاه هفتم پارس جنوبی در درگیری پارک نخل تقی
*******
*دومین روزتجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران نسبت به قتل امیرمحمد خالقی با شعارهای « دانشجو میمیرد ذلت نمی پذیر»،«خونی که ریخته میشه با هیچی پاک نمیشه»،« امنیت دانشجو تامین باید گردد»،«امروز اگه داد نزنی خالقی فردا تویی»و…..
/مجموعه ای از گزارش ها برگرفته ازشبکه های اجتماعی:
۱- ادامه تجمعات اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران
تجمعات دانشجویان معترض دانشگاه تهران در پردیس مرکزی در اعتراض به قتل امیرمحمد خالقی و سیاستگذاریهای دانشگاه در جهت تأمین امنیت محیطهای اطراف خوابگاههای دانشجویی
در ادامه تجمعات اعتراضی دانشگاه تهران، امروز، ۲۷بهمن جمعی از دانشجویان در پردیس مرکزی دانشگاه تهران دست به تجمع اعتراضی زدند.
بخشی از شعارهای امروز در تجمع:
امنیت دانشجو تامین باید گردد
امروز اگه داد نزنی، خالقی فردا تویی
۲- حمله حراست دانشگاه به تجمع دانشجویان دانشگاه تهران
در ادامه تجمعات اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران امروز، شنبه بیستوهفتم بهمن، در تجمع دانشجویان در پردیس مرکزی دانشگاه تهران یکی از نیروهای حراست دانشگاه در حال فیلمبرداری از دانشجویان بوده است که با اعتراض دانشجویان مواجه میشود. در پی این اعتراض، نیروهای حراست به دانشجویان حاضر در تجمع حمله کرده و آنها را مورد ضرب و شتم قرار میدهند. با وجود تلاش نیروهای حراست جهت فراریدادن حراستی مذکور، مقاومت دانشجویان منجر به پاکشدن عکس و فیلمهای گرفتهشده توسط وی شد.
طبق گزارشات دانشجویان، تجمع دانشجویان و فضای ملتهب در دانشگاه تهران همچنان ادامه دارد.
۳- صحبتهای اعتراضی یکی از دانشجویان و از فعالین صنفی- دانشجویی سابق دانشگاه تهران در تجمع کوی دانشگاه
یکی از فعالین صنفی دانشگاه تهران بعد از اشاره چندینباره مسئولین به نقش مثبت خود در فاجعه کوی دانشگاه در تیر ۷۸ با گرفتن بلندگو، صحبتهای «کوهی» را قطع و نسبت به تبدیل کردن تجمع اعتراضی در نتیجهی قتل امیرمحمد خالقی به استفادهی تبلیغاتی جناح اصلاحطلب اعتراض کرد. این دانشجو تاکید کرد سالهاست دانشجویان با شعار #اصلاحطلب_اصولگرا_دیگه_تمومه_ماجرا از بازیهای تبلیغاتی دوجناح حکومت گذر کردهاند.
همچنین با اشاره به نقش دانشگاه در وقوع قتل و مرگ این دانشجو تاکید کرد که دانشجویان صرفا برای پرسش و پاسخ نیامدهاند بلکه برای اعتراض، دادخواهی خون، محکومیت مسئولین مقصر در دانشگاه و اقدام عملی سریع برای جلوگیری از تکرار این فاجعه جمع شدهاند تا مسئولین به نقش خود در مرگ دانشجو اعتراف کنند و برای محکومیت تمامی عوامل دانشگاهی و غیردانشگاهی اقدام کنند.
وی همچنین دروغگویی مسئولین دانشگاه دربارهی محل وقوع قتل را به عنوان شاهد و مدرکی برای تایید سلب مسئولیتهای دانشگاه در گذشته عنوان کرد و اشاره کرد که دانشجویان برای تک تک مشکلات صنفی در طی یک دهه گذشته به صورت مکرر اعتراض کردند ولی پاسخ آنها نه پیگیری و اقدام عملی مسئولین دانشگاه بلکه سرکوب و بازداشت و ضرب و شتم دانشجویان معترض بود. همچنین وی با اشاره به سرکوبهای امنیتی در طی دهههای متمادی و در جنبش #زن_زندگی_آزادی، سیاستگذاری امنیتی- پلیسی و صرف بودجههای کلان دانشگاه برای پیادهسازی آن به جای تامین امنیت واقعی دانشجویان را عامل اصلی مرگ امیرمحمد دانست.
همچنین در اعتراض به تداوم سلب مسئولیت و مشخص نشدن هیچ اقدام مشخص و عملیای از سمت مسئولین عنوان کرد دانشگاه سه وظیفه دارد، هم برای دادخواهی و محکومیت عوامل دانشگاهی و غیردانشگاهی مقصر در قتل و هم جلوگیری از وقوع فاجعه مشابه با اقدامات مشخص و سریع برای تامین امنیت تمامی محیطهای ناامن همهی خوابگاهها و تا زمانی که این سه وظیفه محقق نشوند دانشجویان به اعتراض خود ادامه میدهند:
۱- انتشار عمومی پیگیریهای ادعا شدهی درون دانشگاهی و درخواست از نیروی انتظامی و شهرداری دربارهی ایجاد امنیت در کوچه جنت در پی گزارشهای متعدد دانشجویان در بیش از چند دهه
۲- انتشار اسم مسئولین دانشگاه که با قصور در وظایفشان مسئول غیرمستقیم قتل امیرمحمد خالقی هستند و شکایت از نهادهای دیگری که دانشگاه مدعی عدم همکاری آنان در تامین امنیت محوطه اطراف خوابگاه است و انتشار گزارشات رسمی و عمومی در اینباره تا محکومیت تمامی عوامل و افراد مقصر.
۳-اقدام سریع در راستای تامین امنیت محیطهای اطراف تمامی خوابگاههای دانشجوی با همکاری و گزارشدهی به شورای صنفی و کمیته دانشجویی. همچنین تغییر آئیننامه سراسری انتخابات شورا و تشکیل سریع شورای خوابگاهها.
۴- اعتراض دانشجویان دانشکده علوماجتماعی دانشگاه تهران به تلاش بسیج برای بهرهبرداری سیاسی از قتل امیرمحمد خالقی
فعالین مستقل دانشجویی دانشکده علوماجتماعی دانشگاه تهران با چسباندن پلاکارد روی بورد بسیج دانشجویی این دانشکده نسبت به دستاویز کردن خون امیرمحمد خالقی توسط این نهاد سرکوبگر و هرگونه استفادهی ابزاری هر دو جناح درون حکومت اعتراض کردند.
دانشجویان معترض همچنین در تجمع شب گذشتهی کوی دانشگاه نیز استفادهی سیاسی تبلیغاتی هر دوجناح سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا وابسته به حکومت از قتل امیرمحمد و همچنین از اعتراضات دانشجویی را محکوم کردند.
۵- فراخوان تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران
به نام دانشگاه
هنوز داغ از دست دادن هم دانشگاهی عزیزمان تازه بود که مسئولان دانشگاه طبق سنت همیشگی با گردننهادن به امر نیروهای امنیتی و لباس شخصیها در ورود به حریم دانشگاه، نمک بر زخم جامعه داغدار دانشجویی پاشیدند. ما که در کوی گرد هم آمده بودیم تا به شکل قانونی و مسالمتآمیز، به سیاستهای ضددانشجویی مسئولان خوابگاهها و دانشگاه از جمله ناامنی معابر نزدیک کوی دانشگاه و خوابگاه چمران، اعتراض کنیم، با بیکفایتی مسئولین دانشگاه با لباس شخصیها مواجه شدیم. ضرب و شتم شدید یک دانشجو، بازداشت ۴ دانشجو، به سرقت بردن وسایل دانشجویان، توهین و تهدید نتیجه ورود غیر قانونی نیروهای امنیتی به حریم دانشگاه و یکی از معضلات دانشگاه بوده است. پساز آن نیز سرپرست دانشگاه با تقلیل مسئله به یک دعوای حزبی درونحاکمیتی سعی در نفی مسئولیت از خود کرد و بی هیچ توضیحی به سرپوشی مشکل پرداخت.
ما نمیپذیریم که حتی به ما مجال گرفتن عزای همدانشگاهی و همخوابگاهیمان را نیز نمیدهید. شما بار دیگر به ما نشان دادهاید که ما حتی در دانشگاه نیز جان و مالمان امن نیست. نمیتوانیم به علت بیکفایتی شما، جان ارزشمند دیگری را از دست بدهیم.
ما دانشجویان، روز یکشنبه مورخ ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ را عزای دانشگاه تهران اعلام میداریم و همه از تمام دانشکدهها ساعت ۱۲ ظهر در پردیس مرکزی، صحن پردیس هنرهای زیبا گرد هم میآییم.
۶- اعلام فراخوان تجمع دانشجویان در دانشگاه تربیت مدرس
از شما دانشجویان عزیز دانشگاه تربیتمدرس دعوت میکنیم که در یک تجمع مدنی، یکشنبه ۱۴٠۳/۱۱/۲۸ ساعت ۱۲ ظهر در برابر ساختمان مرکزی دانشگاه حضور پیدا کنیم تا یاد امیرمحمد خالقی را گرامی بداریم
در تجمع فردا در سوگ این دانشجوی از دست رفته مینشینیم و اعتراض خود را به گوش مسئولانی که برای حفظ امنیت جانی و مالی ما کاری نمیکنند میرسانیم تا از بروز اتفاقات مشابه جلوگیری شود.
خواستۀ ما تامین امنیت مسیر دانشجویان در خیابانهای اطراف دانشگاه به جای امنیتی کردن فضای داخل دانشگاه توسط نیروهای حراست است.
دانشجویان سوگوار و نگران دانشگاه تربیتمدرس
*تجمع پرشمارکارگران بازنشسته صنعت نفت نسبت به سطح پایین حقوق،زیرسئوال رفتن استقلال صندوق بازنشسمگی کارکنان نفت،عدم برخورداری از درمان رایگان وپرداخت فرانشیز مقابل ساختمان وزارت نفت
روزشنبه ۲۷ بهمن،براساس فراخوان ازپیش منتشرشده چند هزارکارگربازنشسته صنعت نفت ازسراسر کشور خودرا به پایتخت رساندند واعتراضشان رانسبت به سطح پایین حقوق(مالیات اضافی کسر شده، اجرا نشدن ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات نفت،عدم اجرای متناسبسازیِ ۹۰ درصدی، اجرایی نشدن مصوبات بازنشستگان موسوم به کد ۲۳ و….) ،زیرسئوال رفتن استقلال صندوق بازنشستگی کارکنان نفت،عدم برخورداری از درمان رایگان وپرداخت فرانشیزو…..با تجمع مقابل ساختمان وزارت نفت در خیابان حافظ بنمایش گذاشتند.
شعارها:
« فریاد فریاد از این همه بیداد»
«همسان سازی حق ماست حق مسلم ماست»
«صندوق نفت خصوصیه دولت درآن اضافیه»
«استقلال فنا شده صندوق ما رهاشده»
«ما نتظروزیر نفت هستیم هیچ جا نی ریم همینجا هستیم»
«پاک نژاد بیا پایین»
/تجمع اعتراضی بازنشستگان نفت، مقابل ساختمان وزارت نفت، تهران،شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳
هشتاد و پنج هزار همکار بازنشسته طبق فراخوان قبلی، برای پیگیری مطالبات اعلام شده شان صبح امروز در برابر ساختمان وزارت نفت در تهران تجمع نمودند!
تجمع همکاران بازنشسته همصدا با سایر بازنشستگان مخابرات، بازنشستگان لشکری و کشوری و تامین اجتماعی در اعتراض نسبت به فقر و وخیم تر شدن هر روزه وضع معیشتی و بی تامینی و محرومیت از درمان و بهداشت و اختلاسگری ها و تعرضات امنیتی به هر گونه اعتراض صورت گرفت.
دو خواسته مهم بازنشستگان نفت لغو طرح ادغام صندوق بازنشستگی نفت با سایر صندوقهای ورشکسته و عدم دست درازی به این صندوق و نیز حذف سقف بازنشستگی و پرداخت کامل سنوات است.
همچنین خواست افزایش مقرری بازنشستگی متناسب با گرانی بازار و وضعیت اسفبار معیشتی از خواسته های مطرح شده این همکاران است.
اعتراض پرشور و هماهنگ همکاران بازنشسته نفت در این روز در تهران، با کمی فاصله با اعتراضات گسترده دانشجویان دانشگاه تهران و همزمان با اعتراضات بخشهای مختلف جامعه با شعارهای:
فریاد، فریاد، از این همه بیداد،
شاغل و بازنشسته، اتحاد، اتحاد،
حقوق ما ریالیه، هزینه ها دلاریه و…
شکل گرفت که ضمن اعتراض به وضع موجود، فراخوان اعتراضی را به شاغلین و بازنشستگان و دیگر بخشهای جامعه در خود داشت.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث)ضمن حمایت از اعتراضات پرشکوه همکاران بازنشسته، اتحاد و همبستگی کارگران نفت با همکاران بازنشسته و همه صداهای معترض در این روزها را تنها راه تحقق خواسته ها و ایجاد تحولات اساسی در شرایط موجود میداند که اکنون جوانان دهدشت و دانشجویان دانشگاه تهران پرچم آن را برافراشته در صف مقدم این مبارزه قرار دارند.
ما همه کارگران بخشهای مختلف را در اتحاد و همبستگی با همکاران بازنشسته، به گسترش اعتراضات نفت فرامیخوانیم.
*تجمع اعتراضی پرستاران و کارکنان فوریتهای پزشکی مشهدنسبت به سطح پایین حقوق و شرایط سخت کاری منجمله اضافه کاری اجباری مقابل دانشگاه علوم پزشکی
روزشنبه ۲۷ بهمن، پرستاران و کارکنان فوریتهای پزشکی مشهد برای اعتراض به سطح پایین حقوق و شرایط سخت کاری منجمله اضافه کاری اجباری دست به تجمع مقابل دانشگاه علوم پزشکی زدند وخواستار اصلاح نظام پرداخت منجمله ارتقای حق پرستاران درقانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و بهبودشرای کاری ازجمله حذف اضافهکار اجباری شدند.
شعارها:
« وعده وعید کافیه سفره ما خالیه»
«با کرونا جنگیدیم حمایتی ندیدیم»
«ریاست دانشگاه استعفا استعفا»
«شبستری حیا کن ریاست و رها کن»
*تجمع اعتراضی بهورزان استان مازندران نسبت به وضعیت معیشتی و عدم توجه به وضعیت نیروی انسانی حوزه بهداشت
تصاویر منتشره درشبکه های اجتماعی، از تجمع اعتراضی روزشنبه ۲۷ بهمن بهورزان استان مازندران نسبت به وضعیت معیشتی و عدم توجه به وضعیت نیروی انسانی حوزه بهداشت،خبرمی دهند.
*اعتصاب کارگران شرکتی مخابرات استان کرمان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات،تبعیض در پرداختی ها و هزینه های درمان
پرداخت حق سنوات کارگران شرکتی مخابرات آذربایجان شرقی پس از اعتصاب ۲ روزه
روزشنبه ۲۷ بهمن، کارگران شرکتی مخابرات استان کرمان برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت مطالبات از جمله حق سنوات ،تبعیض در پرداختی ها و هزینه های درمان دست از کار کشیدند.
براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۲۷ بهمن،هفته گذشته نیز کارگران شرکتی مخابرات آذربایجان شرقی در اعتراض بهعدم دریافت حق سنوات خود به مدت دو روز، دست از کار کشیدند + و اواخر هفته بالاخره مخابرات بعد از مدتها حق سنوات این کارگران را پرداخت کرد.
+ادامه اعتصاب وتجمع کارگران شرکتی مخابرات استان آذربایجان شرقی دراعتراض به عدم پرداخت بموقع مطالبات و وعده های توخالی
روزپنج شنبه ۲۵ بهمن، کارگران شرکتی مخابرات استان آذربایجان شرقی به اعتصاب وتجمعشان دراعتراض به عدم پرداخت بموقع مطالبات و وعده های توخالی،ادامه دادند.
*اعتصاب کارگران پروژه ای شرکت تیام صنعت پالایشگاه شیراز دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق و ملاخورکردن عیدی
روزشنبه ۲۷ بهمن، کارگران پروژه ای شرکت تیام صنعت پالایشگاه شیراز به پیمانکاری سلحشور و کارفرمایی شرکت ODCC برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق و ملاخورکردن عیدی دست از کارکشیدند.
برپایه گزارش منتشره درشبکه های اجتماعی،کارفرما نه تنها از پرداخت دستمزدهای دوماه عقب افتاده خودداری کرده بلکه به کارگران پیام داده که امسال از عیدی هم خبری نیست.
این کارگران که در خوابگاه های خود به اعتراض مانده اند اعلام کردند تا دریافت کامل حقوق خود دست از اعتصاب نخواهند کشید.
*تجمع اعتراضی اهالی روستای زراقلی نسبت به تصرف زمین های کشاورزی ازطرف اداره اوقاف و ساخت باغ ویلا مقابل فرمانداری رامهرمز
تصاویر منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ ۲۷ بهمن،حاکی از تجمع اعتراضی اهالی روستای زراقلی نسبت به تصرف زمین های کشاورزی ازطرف اداره اوقاف و ساخت باغ ویلا مقابل فرمانداری رامهرمزدراستان خوزستان می باشد.
*تجمع اعتراضی تاکسی ون داران مشهد نسبت به عدم نوسازی خودروها مقابل ساختمان شورای شهر
روز شنبه ۲۷ بهمن، تاکسی ون داران مشهد برای اعتراض به عدم نوسازی خودروها و عدم تحویل ون هایی که در پارکینگ مجد خاک می خورد،مقابل ساختمان شورای شهرتجمع کردند.
*چهارمین اعتراض جمعی از داوطلبان کنکور ارشد و دکتری نسبت به زمان آزمون با تجمع مقابل سازمان ملی سنجش
روز شنبه ۲۷ بهمن،جمعی از داوطلبان کنکور ارشد و دکتری در چهارمین اعتراضشان نسبت به زمان آزمون مقابل سازمان ملی سنجش تجمع کردند وخواهان موکول کردن زمان آزمون به بعد از عید نوروزشدند.
*تجمع اعتراضی جمعی از مالباختگان حواله خودروشهرستان جم نسبت به بلاتکلیفی ۴ ساله مقابل دادگستری
روزشنبه ۲۷ بهمن، جمعی از مالباختگان حواله خودرو جم برای اعتراض به بلاتکلیفی ۴ ساله مقابل دادگستری این شهرستان دراستان بوشهرتجمع کردند.
به گزارش یک منبع خبری محلی،این پرونده کثیرالشاکی با محکومیت به پرداخت ۶۴۰خودرو به ارزش ۶۰۰ میلیارد تومان است.
با گذشت ۴ سال هنوز تکلیف پرونده مشخص نشده و حدود ۵۰۰ خانواده مالباخته در این شرایط سخت اقتصادی در بلاتکلیفی به سر میبرند.
*بیانیه کانون نویسندگان ایران:
چرخهی وحشتزا و نفرتانگیز اعدام را متوقف کنید
صدور احکام اعدام پخشان عزیزی، وریشه مرادی و شریفه محمدی و به دنبال آنها احکام اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی و پس از آن منوچهر فلاح و پژمان سلطانی، آخرین حلقههای زنجیرهی اعدامهایی است که در چند دههی اخیر بیوقفه ادامه داشته است. حاکمیتی که از ابتدای استقرار، حکم اعدام مخالفان را در دادگاههای چند دقیقهای صادر و پیکر اعدامشدگان را روانهی گورهای بینشان میکرد، هرگز چرخهی وحشتزا و نفرتانگیز اعدام را متوقف نکرده است.
امروز نیز، همچون گذشته، اینگونه احکام در فقدان هرگونه دادرسی عادلانه و محرومیت محکومان از حق طبیعی دفاع، یعنی در شرایطی صادر میشود که زندانی در معرض تهدید و ارعاب و انواع فشارهای جسمی و روحی است، به وکلای بیطرف و انتخابی اجازهی حضور یا دخالت واقعی و قانونی در دادرسی داده نمیشود؛ و زندانی نیز از دسترسی به دنیای بیرون و امکان فراهم آوردن مدارک و مستندات لازم برای دفاع از خود و برخورداری از هیئت منصفهی مستقل یکسر محروم است و جلسات دادگاه پشت درهای بسته و بدون حضور مطبوعات و مردم برگزار میشود. در «جرائم سیاسی» احکام اعدام دستاویزی برای کشتار مخالفان سیاسی در پوشش حقوقی، و در جرائم عمومی نیز واکنشی کور در برابر فجایعی است که نظام حاکم، خود مسبب اصلی آنها است و در واقع قربانیان این ناهنجاریها را به کیفر میرساند و این احکام بدون کمترین توجهی به ستم و بیعدالتی حاکم، شکاف طبقاتی ستمگرانه و دیگر علل و دلائل اجتماعی و اقتصادی و ناهنجاریهای موجود صادر میشود.
کانون نویسندگان ایران از منظر مخالفت با نفس اعدام بهعنوان یک مجازات- که به گواهی آمارهای موجود تاکنون نه در ارعاب جامعه در عرصهی سیاسی، و نه در اصلاح و کاهش کژرفتاریهای اجتماعی در جرائم عمومی کمترین اثری داشته و به عکس، موجب تشدید و گسترش ناهنجاریهای اجتماعی شده است- صدور احکام اعدام را محکوم میکند و خواهان توقف این ماشین نفرتانگیز تولید جسد و تشدید توحش، و لغو بی چون و چرای همهی احکام اعدام صادره است. صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی، وریشه مرادی، شریفه محمدی، بهروز احسانی، مهدی حسنی، منوچهر فلاح و پژمان سلطانی فقط گواهی آشکار بر استبداد و آزادیکشی حاکمیت است.
کانون نویسندگان ایران
۲۷ بهمن ۱۴۰۳
*فریاد یک مادر در بند: خودکشی ناهید شیرپیشه در زندان؛ پژواک سرکوبی که جان زنان دادخواه را نشانه گرفته است
ناهید شیرپیشه نه تنها یک مادر دادخواه، بلکه یک معلم متعهد و زنی مقاوم در برابر سرکوب سیستماتیک است؛ زنی که تمام عمرش را برای آگاهیبخشی و پرورش نسل آینده وقف کرد، اما امروز بهدلیل دادخواهی برای فرزند جانباختهاش در اعتراضات آبان ۹۸، خود در بند ستم گرفتار شده است. پاسخ حاکمیت به عدالتخواهی او، بازداشت، شکنجهی روانی و فشارهای طاقتفرسا بوده، تا جایی که جانش را به لبهی پرتگاه کشانده است
مونا بختیاری، دختر ناهید شیرپیشه، اعلام کرد که مادرش پس از سه هفته بیخبری، در اعتراض به شرایط غیرانسانی زندان دست به خودکشی زده و سپس به سلول انفرادی منتقل شده است. این اقدام بار دیگر نشان میدهد که زندانهای جمهوری اسلامی نه تنها محل سلب آزادی، بلکه مکان حذف تدریجی زنان معترض و دادخواهان است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، ضمن ابراز نگرانی عمیق این رفتارهای سرکوبگرانه، تأکید میکند که ناهید شیرپیشه تنها نیست. صدای او، فریاد همهی مادرانی است که در این سرزمین حق دادخواهی از آنان سلب شده است. این شورا خواهان آزادی فوری خانم شیرپیشه و دیگر زندانیان سیاسی و دادخواه میباشد، چراکه زنجیرهای استبداد نمیتواند حقیقت را خاموش کند.
*محکومیت غیابی اصغر امیرزادگان به ۴ سال حبس در دو پرونده
دادگاه شعبه ۱۰۱ کیفری دو فیروزآباد فارس طی دو پرونده با شکایت سپاه فجر و با اتهامهای تبلیغ علیه نظام، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و توهین به رهبری اصغر امیرزادگان را به ۴ سال حبس محکوم کرد. این رایها غیابی صادر شده و قابل واخواهی در محاکم تجدیدنظر استان فارس هستند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن حمایت از این معلم اعلام میکند که صدور حکم زندان برای فعالیتهای صنفی با اتهامات امنیتی هرگز مانع مطالبهگری فعال معلمان نخواهد شد.
*جان باختن مهندس پالایشگاه هفتم پارس جنوبی در درگیری پارک نخل تقی
جمعه شب(۲۶ بهمن)،سه نفر از مهندسین پالایشگاه هفتم مجتمع گاز پارس جنوبی عسلویه جهت خوردن شام به پارک ساحلی نخل تقی می روند .تعدادی نوجوان با آنها درگیر می شوند و با چاقو مورد ضرب و شتم قرار می دهند وآنها را مجروح می کنند.
یکی از این مهندسان بهرهبردار ۳۸ ساله اهل خرم آباد پس از انتقال به بیمارستان بر اثر شدت جراحات وارده جان خودرا ازدست داد.
akhbarkargari2468@gmail.com