اخباروگزارش های کارگری ۲۴ دی ماه ۱۴۰۳

اخباروگزارش های کارگری ۲۴ دی ماه ۱۴۰۳

– بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در محکومیت تأیید حکم اعدام پخشان عزیزی توسط دیوان عالی کشور و دیگر احکام اعدام

دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشورنسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های

آذربایجان شرقی(شهرتبریز)

آذربایجان غربی(شهرارومیه)

أصفهان(شهراصفهان)

ایلام(شهرایلام)

چهار محال و بختیاری(شهرشهرکرد)

خوزستان(شهراهواز)

فارس(شهرشیراز)

کردستان (شهرهای بیجارو سنندج )

کرمانشاه(شهرکرمانشاه)

گیلان(شهر رشت)

همدان(شهرهمدان)

وتهران مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات 

ادامه اعتراضات بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۲ کشور نسبت به عدم پرداخت  پاداش پایان خدمت مقابل وزارت آموزش و پرورش

– شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:

تجمعات اعتراضی بازنشستگان فرهنگی و بازنشستگان مخابرات

– دومین روز اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه آب معدنی داماش در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق وحق بیمه ونداشتن امنیت شغلی زیرسایه بی خیالی مسئولان شهرستان رودبار واستان گیلان

تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان خاتم الانبیا شوشترنسبت به عدم پرداخت بموقع مطالبات

تجمعات اعتراضی متقاضیان مسکن ملی قزوین نسبت به بلاتکلیفی مقابل استانداری با شعارهای«نگاه پشت شیشه جواب ما نمیشه»،« اسرائیل و رها کن فکری به حال ما کن»و…..

تجمع اعتراضی کامیونداران نهبندان و سربیشه نسبت به مسدودکردن  کارت های سوخت مقابل استانداری خراسان جنوبی

– جنبش معلمان به عقب برنمی‌گردد

به بهانه صدور حکم زندان برای #کوکب_بداغی_پگاه، #پیروز_نامی، #سیامک_صادقی_چهرازی، #علی_کروشات و #مسعود_فرهیخته

*******

*بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در محکومیت تأیید حکم اعدام پخشان عزیزی توسط دیوان عالی کشور و دیگر احکام اعدام

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با قاطعیت تأیید حکم اعدام ناعادلانه علیه پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی و فعال حقوق زنان، توسط دیوان عالی کشور، و همچنین صدور و اجرای دیگر احکام اعدام علیه فعالان مدنی، اجتماعی و سیاسی را محکوم می‌کند.

پخشان عزیزی، به دلیل فعالیت‌های مدنی و مسالمت‌آمیز خود، از جمله کمک به زنان و کودکان آواره در سوریه و عراق، به اتهام واهی «بغی» توسط دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده است. 

در گزارش عفو بین‌الملل آمده است که از جمله فعالیت‌های بشردوستانه پخشان عزیزی بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۲، مشارکت او در ارائه کمک به زنان و کودکانی بوده است که در پی حملات گروه مسلح داعش آواره شده بودند و در اردوگاه‌های شمال شرق سوریه و اقلیم کردستان عراق اسکان یافته بودند.

حکم ظالمانه اعدام علیه پخشان عزیزی اخیراً توسط دیوان عالی کشور تأیید شده که نشان‌دهنده تداوم سرکوب سیستماتیک و نقض کامل عدالت در دستگاه قضایی کشور است.

محاکمه پخشان عزیزی که با شکنجه، ناپدیدسازی قهری، اعترافات اجباری و نقض گسترده حقوق دادرسی همراه بوده، نمونه آشکار گسترش سرکوب فعالان مدنی و مدافعین حقوق انسانی است. این احکام بخشی از سیاست‌های سرکوبگرانه‌ای است که با هدف ایجاد رعب و وحشت و سرکوب آزادی‌خواهی و عدالت طلبی مردم ستم دیده، دنبال می‌شود.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه خواهان توقف فوری حکم اعدام پخشان عزیزی، آزادی بی‌قید و شرط او و همچنین لغو حکم اعدام علیه بهروز احسانی، مهدی حسنی، وریشه مرادی، و‌ دیگر فعالان مدنی و سیاسی است. 

ما همچنین بار دیگر بر مخالفت قاطع خود با مجازات اعدام به‌عنوان مجازاتی غیرانسانی و ابزاری سرکوب‌گرانه تأکید می‌کنیم. جنبش‌های کارگری در ایران و سراسر جهان به‌طور قاطع با مجازات اعدام در هر شکل و بهانه‌ای مخالف‌اند. ما «مجازات اعدام» را ناقض حق حیات، عدالت اجتماعی، برابری و حق زندگی شایسته می‌دانیم و لغو آن را گامی مهم در جهت ایجاد جوامعی انسانی‌تر و عادلانه‌تر می‌شماریم.

ما از تمامی کارگران و‌ تشکل های کارگری، سازمان‌های مدافع حقوق انسانی و جوامع مدنی بین‌المللی می‌خواهیم که در برابر این احکام ناعادلانه و سرکوب سیستماتیک، موضعی جدی و مؤثر اتخاذ کنند.

#نه_به_اعدام 

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲۴ دی ۱۴۰۳

*دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشورنسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های

آذربایجان شرقی(شهرتبریز)

آذربایجان غربی(شهرارومیه)

أصفهان(شهراصفهان)

ایلام(شهرایلام)

چهار محال و بختیاری(شهرشهرکرد)

خوزستان(شهراهواز)

فارس(شهرشیراز)

کردستان (شهرهای بیجارو سنندج )

کرمانشاه(شهرکرمانشاه)

گیلان(شهر رشت)

همدان(شهرهمدان)

وتهران مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات 

شعارها:

« بازنشسته به پا خیز  علیه ظلم و تبعیض»

«بازنشسته بیدار است از ستم بیزار است»

«تجمع اعتراض حق مسلم ماست»

« تورم اسف بار   حاکم شده تو بازار»

«عدالتی ندیدیم فقط دروغ شنیدیم»

«اجرای آئین نامه حق مسلم ماست»

«تعاون مخابرات برده حق ماهاروخورده»

«بنیاد تعاون حق ماهاروخورده»

«ستاد فرمان امام مخابرات و برده حق ماها رو خورده»

«اعتماد مبین سپاه مخابرات برده حق ماهاروخورده»

«سهامدار عمده حق ماهاروخورده»

«سهامدار عمده ننگت باد ننگت باد»

«سهامدار عمده شرمت باد شرمت باد»

«شرکت پر درآمد چی برسر تو آمد»

«وزیربی تفاوت نمی خوایم نمی خوایم»

«وزیر بی لیاقت استعفا استعفا»

«وزیر بی لیاقت ننگت باد ننگت باد»

«وزیر بی لیاقت شرمت باد شرمت باد»

تصاویر:

اهواز:

ایلام:

رشت:

شیراز:

مریوان:

*ادامه اعتراضات بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۲ کشور نسبت به عدم پرداخت  پاداش پایان خدمت مقابل وزارت آموزش و پرورش

روزدوشنبه ۲۴ دی برای نهمین بار، بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۲ ازسراسرکشورخودرابه تهران رساندند وبرای اعتراض به عدم پرداخت  پاداش پایان خدمت دست به تجمع مقابل وزارت آموزش و پرورش زدند.

شعارها:

«فرهنگی بیداراست از تبعیض بیزاراست»

«قوت به خونآبه جگر می خوریم روزی ما در دهن اژدها ست»

«ایران پردرآمد چه برتو آمد»

«با این همه منابع وضع ایران خرابه»

*شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:

تجمعات اعتراضی بازنشستگان فرهنگی و بازنشستگان مخابرات

دوشنبه ۲۴ دیماه ۱۴۰۳ در #تهران

 تجمع  اعتراضی بازنشستگان آموزش و پرورش ۱۴۰۲ در اعتراض به عدم پرداخت ۶۰ درصد پاداش بازنشستگی(سنوات پایان خدمت با تاخیر ۱۶ ماهه) برگزار شد.

 همکاران امروز شعار زیر را انتخاب کرده بودند:

فرهنگی بیدار است  از تبعیض بیزار است.

امروز همچنین بازنشستگان مخابرات در شهرهای مختلف از جمله در #اهواز، #کردستان، #کرمانشاه، #اصفهان، #ایلام، ارومیه، #شیراز و #تهران در اعتراض به ستاد اجرایی و تعاون سپاه (مالکان شرکت مخابرات) تجمع اعتراضی برپا کردند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران همچون همیشه از مطالبات مشروع و قانونی بازنشستگان عزیز اعلام حمایت می‌کند.

*دومین روز اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه آب معدنی داماش در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق وحق بیمه ونداشتن امنیت شغلی زیرسایه بی خیالی مسئولان شهرستان رودبار واستان گیلان

روزدوشنبه ۲۴ دی برای دومین روز متوالی، کارگران کارخانه آب معدنی داماش به اعتصاب وتجمعشان در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق وحق بیمه ونداشتن امنیت شغلی زیرسایه بی خیالی مسئولان شهرستان رودبار واستان گیلان،ادامه دادند.

یکی از کارگران درباره سیاست‌های ناصواب واگذاری کارخانه آب معدنی داماش و آثار جبران‌ناپذیر آن بر کارگرانش به خبرنگار رسانه ای گفت: مهمترین مشکل کارخانه آب معدنی داماش‌، عدم آشنایی خریدار و سوءمدیریت است. معوقات مزدی و بیمه‌ای ازجمله معضلات کارگران کارخانه آب معدنی داماش است که همه این موارد به علت اهلیت نداشتن مالک کارخانه و سوءمدیریت به وجود آمده است. برای حل این مشکل مسئولان و در راس آن‌ها قوه قضائیه باید وارد شود.

او در ارتباط با وضعیت کارخانه آب معدنی داماش با ابراز تاسف از روندی که این کارخانه در سال‌های اخیر طی کرده است، گفت؛ شرکت آب معدنی داماش نخستین شرکتی است که توسط گروه سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا درارتفاعات شهرستان رودبار گیلان در روستای گردشگری داماش دایر شده است. این شرکت پس از ماجرای تخلفات مالی سه هزار میلیاردی و مصادره شرکت‌های متهم اصلی پرونده در دی ماه سال ۹۱ با ۱۴۲ کارگر تعطیل شد و سرانجام در اردیبهشت ماه سال ۹۵ پس از سه سال وقفه بابت بدهی‌های مالی به بانک ملی واگذار شد و پس از آن دی ماه سال۹۹ با انتقال مالکیت آن به بخش خصوصی، با اشتغال حدود ۳۰کارگر ادامه کار داد.

وی افزود: این کارخانه دارای ظرفیت‌های تولید و اشتغال‌زایی خوبی است و دارای ماشین‌آلات روز دنیاست. با این حال در یک مقطع مسئولان تصمیم گرفتند کارخانه را که آن زمان در اوج بود،  بعد ماجرای تخلفات مالی ۳ هزار میلیاردی به بخش خصوصی واگذار کنند اما خریدار به‌جای توسعه فعالیت‌های آن، قصد دارد کارخانه را با سیاست‌های غلط خود به تعطیلی بکشاند.

وی ادامه داد: متاسفانه از زمان تغییر ساختار، واگذاری غلط و غیراصولی که با دخالت افراد غیرمطلع و غیرکارشناس اتفاق افتاد، فعالیت شرکت به حداقل رسید؛ در این مدت شاهد هیچ اتفاق خاصی برای توسعه کارخانه نبودیم و تنها چیزی که مشاهده شد تعویق حقوق و کاهش فعالیت کارخانه بود که نتیجه‌ای جز تجمعات کارگری در پی نداشت. به هر صورت آب معدنی داماش امروز از واحدهایی‌ست که در حال حاضر نه تنها توان پرداخت شش ماه حقوق وبیمه کارگران خود را ندارد بلکه از چهار ماه پیش فعالیت تولیدی خود را به حداقل ممکن رسانده به طوری که انبارهای آن خالی و کارگرانش کاری برای انجام دادن ندارند.

وی با بیان اینکه اگر بنا باشد یک واحد تولیدی خصوصی‌سازی شود بهتر است خریدار اهلیت داشته باشد، افزود: به نظر می‌رسد تنها راه نجات این کارخانه خلع ید از مالک فعلی کارخانه و واگذاری مجددا آن است.

این کارگر در خاتمه سخنان خود به نیابت از همکاران تاکید کرد: آنچه کارگران از مسئولان می‌خواهند حفظ شغل ودریافت مطالبات است، اما مسئولان بجای حمایت از۳۰کارگر با سابقه که معاش‌شان تهدید شده است مرتباً می‌گویند ما نمی‌توانیم به کارفرمای بخش خصوصی که کارآفرین است، فشار وارد کنیم.

درهمین رابطه:اعتصاب اعتراض کارگران کارخانه آب معدنی داماش در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق وحق بیمه ونداشتن امنیت شغلی زیرسایه بی خیالی مسئولان شهرستان رودبار واستان گیلان

از شنبه شب(۲۲دی)، کارگران کارخانه آب معدنی داماش واقع در ارتفاعات شهرستان رودبار، استان گیلان برای اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق وحق بیمه ونداشتن امنیت شغلی مبنی برقراردادهای کاری یک ماهه زیرسایه بی خیالی مسئولان شهرستان رودبار واستان گیلان ،دست از کار کشیدند.

یکی از کارگران به خبرنگاررسانه ای گفت: این دوره از اعتراضات مربوط به حداقل ۵ معوقات مزدی و بیمه‌ای و در نتیجه بی‌توجهی کارفرما به پرداخت مطالباتمان است.

وی افزود:جدا از حقوق که به صورت پایه حقوق پرداخت می‌شود اعتبار خدمات درمان تامین اجتماعی کارگران آب معدنی داماش به علت‌ عدم پرداخت چندین ماه حق بیمه از سوی کارفرما تمدید نمی‌شود و هم اکنون همکارانی که خود و خانواده‌هایشان نیازمند دریافت خدمات درمانی‌اند، با مشکل روبرو شده‌اند.

این کارگر با بیان اینکه بخش دیگری از اعتراضات کارگران ناشی از نداشتن امنیت شغلی در کارخانه است، گفت: ما کارگران آب معدنی داماش به دلیل داشتن قراردادهای یک ماهه فاقد امنیت شغلی هستیم این در حالی است که بعد از سال‌ها کار و تلاش در این کارخانه هنوز وضعیت مشخصی نداریم.

او گفت: در طول نزدیک به یک دهه اخیر این برای چندمین بار است که کارگران آب معدنی داماش مطالباتِ خود را به گوش مدیران ارشد استان وشهرستان می‌رسانند اما در هیچ دوره‌ای پیگیری جدی صورت نگرفته است.

وی اضافه کرد:گرانی‌های روزافزون کالاهای مصرفی، افزایش اجاره بها، عقب افتادگی اقساط بانکی و… کارگران را که دارای زن وفرزند هستند، تحت فشار قرار داده است.

این کارگر با انتقاد از بی‌تفاوتی مسئولان در پیگیری مطالباتشان گفت: با وجود آنکه همه مسئولان شهرستان رودبار از جمله فرمانداری، اداره کار وبخشداری عمارلو از موضوع مشکلات بی پولی کارگران آب معدنی داماش باخبرند متاسفانه هیچ واکنشی از خود نشان نمی‌دهند.

او با اشاره به اینکه نه تنها بی‌تفاوتی مسئولان  مشکلی را حل نمی‌کند بلکه باعث گسترده‌تر شدن اعتراضات ومشکلات آنها می‌شود؛ افزود: در صورتی که کارفرمای آب معدنی داماش بخواهدحداکثر تا چند روز آینده نسبت به مطالبات کارگران‌بی‌توجهی نشان دهد، ناچار ا اعتراضات خود را به خارج از شهرستان انتقال خواهیم داد.

*تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان خاتم الانبیا شوشترنسبت به عدم پرداخت بموقع مطالبات

تصاویر منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ ۲۴ دی ماه،از تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان خاتم الانبیا شوشترنسبت به عدم پرداخت بموقع مطالبات در این واحد درمانی شهرستان شوشتر در استان خوزستان،خبرمی دهند.

*تجمعات اعتراضی متقاضیان مسکن ملی قزوین نسبت به بلاتکلیفی مقابل استانداری با شعارهای«نگاه پشت شیشه جواب ما نمیشه»،« اسرائیل و رها کن فکری به حال ما کن»و…..

روز دوشنبه ۲۴ دی،فیلم و گزارشی از تجمعات اعتراضی متقاضیان مسکن ملی قزوین نسبت به بلاتکلیفی مقابل استانداری برای چندمین روز با شعار«نگاه پشت شیشه جواب ما نمیشه»،« اسرائیل و رها کن فکری به حال ما کن»و…..،درشبکه های اجتماعی منتشرشد.

*تجمع اعتراضی کامیونداران نهبندان و سربیشه نسبت به مسدودکردن  کارت های سوخت مقابل استانداری خراسان جنوبی

روزدوشنبه ۲۴ دی، کامیونداران شهرستان نهبندان و سربیشه برای اعتراض به مسدودکردن  کارت های سوخت مقابل استانداری خراسان جنوبی دربیرجند تجمع کردند.

به گزارش یک منبع خبری محلی، تجمع کنندگان گفتند:دو ماه است که بیکار شده و با وجود بدهی های زیاد نتوانسته اند هزینه های زندگی خود را پرداخت کنند.

*جنبش معلمان به عقب برنمی‌گردد

به بهانه صدور حکم زندان برای #کوکب_بداغی_پگاه، #پیروز_نامی، #سیامک_صادقی_چهرازی، #علی_کروشات و #مسعود_فرهیخته

جعفر ابراهیمی

پس از اعتراضات گسترده معلمان در سال ۱۴۰۰، بخشی از پروژه سرکوب از سوی نهادهای امنیتی به وزارت آموزش و پرورش و هیئت‌های رسیدگی به تخلفات اداری واگذار شد. هدف این اقدام که منجر به اخراج تعداد قابل‌توجهی از معلمان، به‌ویژه زنان معلم، شد، حمله به معیشت و شغل آنان بود.

اگرچه طی ۲۵ سال گذشته صدور احکام زندان، اخراج و تبعید علیه معلمان از سوی قوه قضاییه متوقف نشده، اما در یک دوره چهار ساله، وزارت آموزش و پرورش مستقیماً وظیفه سرکوب را بر عهده گرفت. این روند با تغییر دولت‌ها از روحانی به رئیسی و سپس به پزشکیان نیز متوقف نشد و طی این مدت، شاهد صدور احکام متعدد اخراج، انفصال و تعلیق برای معلمان بوده‌ایم.

در دور جدید سرکوب، شاهد هستیم که نیروهای امنیتی با همکاری قوه قضاییه و صدور احکام سنگین علیه فعالان صنفی، از خوزستان تا البرز، به دنبال منکوب کردن بیشتر معلمان و به حاشیه راندن جنبش آنان هستند.

این تنها بخش آشکار از پروژه سرکوب است. اما سرکوب، سویه پنهانی نیز دارد. برای مثال، حمله باندهای فاشیستی امنیتی در سال ۱۴۰۰ به معلمان یک نمونه تاریخی قابل‌تأمل است. امروز نیز جریان‌های انحلال‌طلب و وابسته، با حمله به تشکل‌های مستقل صنفی، به‌ویژه شورای هماهنگی، در تلاش برای تکمیل این پروژه سرکوب هستند.

چرا؟ پاسخ روشن است: وجود تشکل‌های مستقل قوی و دارای پشتوانه، هزینه برخورد با فعالان صنفی را افزایش می‌دهد. بنابراین، تمام کسانی که با انشعاب‌طلبی، انحصارطلبی و تلاش برای انحلال، به تضعیف تشکل‌های صنفی مستقل می‌پردازند، عملاً در همان مسیر سرکوب حرکت می‌کنند.

طبیعتاً حساب فعالان صنفی که منتقد وضعیت موجود هستند اما در سمت نیروهای سرکوبگر قرار نگرفته‌اند، از انحلال‌طلبان و فرصت‌طلبان جداست.

با شناختی که از فعالان تحت هجمه نهادهای رسمی مانند قوه قضاییه و هیئت‌های تخلفات اداری، و جریان‌های غیررسمی مانند انحلال‌طلبان دارم، مطمئنم که این احکام و اتهامات واهی نمی‌تواند فعالان صنفی واقعی را از ایستادن در مسیر درست تاریخ بازدارد. بلکه این هجمه‌ها، انسجام بیشتری در تشکل‌های صنفی برای مقابله با سرکوب ایجاد خواهد کرد.

دوستان ما که این روزها متهم و محکوم شده‌اند، در گذشته نیز بارها احضار، بازداشت و محکوم شده‌اند. اگر قرار بود این احکام معلمان را متنبه کند، باید همان دهه هشتاد سیاست سرکوب جواب می‌داد. اما تاریخ جنبش معلمان نشان داده که این شیوه‌ها مؤثر نیست. به همین دلیل، حکومت تلاش می‌کند بخش پنهان سرکوب را به خدمت بگیرد تا این پروژه را تکمیل کند.

با گسترش ناکارآمدی ساختاری و فروپاشی توهم اصلاحات حکومتی، همراه با کارنامه فضاحت‌بار پزشکیان در حوزه آموزش، هر روز شاهد تعمیق مطالبات هستیم. جنبش معلمان نمی‌تواند خارج از قوانین مرحله تاریخی خود عمل کند و به همین دلیل، باید هر روز هزینه متناسب با این سرفصل تاریخی را بپردازد و در کنار جامعه و مردم بایستد.

واقعیت این است که معلمان و شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، همراه با تشکل‌های عضو، در مسیر تکاملی جامعه حرکت می‌کنند. سرکوب، ارعاب، تهدید و حمله به معیشت و زندگی آن‌ها نمی‌تواند جنبش معلمان به‌طور عام و شورای هماهنگی به‌طور خاص را به عقب بازگرداند.

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate