اخباروگزارش های کارگری ۱۱ دی ماه ۱۴۰۳(حاوی گزارش یک کارزارو۱۷ تجمع اعتراضی)
– تداوم کارزار “سهشنبههای نه به اعدام” در هفته چهلونهم با همبستگی ۲۸ زندان مختلف
«سکوت در برابر چنین فجایعی نوعی همراهی با آن است»
– بیانیه دانشجویان دانشگاه علامه درحمایت از کارزار «سهشنبههای نه به اعدام
«ما هم به این قتل عمد دولتی نه میگوییم»
– ادامه اعتراضات کارگران صنعت نفت نسبت به تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی به تخصصی وپشتیبانی برای ایجاد تفرقه،تعیین سقف حقوق ،اصلاح نشدن کف حقوق برای کارکنان جدیدالاستخدام، ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی،تعیین سقف بازنشستگی و پرداخت نشدن کامل سنوات،اخذ مالیات غیر قانونی وعدم اجرای کامل ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت با تجمع کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره ایران منطقه عنلیاتی لاوان
– ادامه سه شنبه های اعتراضی کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی پیمانکاری باتجمع در شرکت پالایش گاز فجر جم وشرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران
– ادامه اعتراضات بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۲ نسبت به عدم پرداخت پاداش پایان خدمت با تجمع مقابل استانداری های آذربایجان غربی در ارومیه ،فارس درشیراز،کرمانشاه درکرمانشاه،گلستان در گرگان،گیلان دررشت ومازندران درساری
– خطاب به مدیران تأمیناجتماعی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استانداری خوزستان، و نماینده حوزه انتخابیه شهرستان شوش و کرخه
– تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی آبادان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل فرمانداری
– سومین روز تجمع اعتراضی کارگران پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهرنسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان
– تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان گاندی تهران نسبت به عدم پرداخت ۳ماه حقوق
– اعتراض کارکنان سازمان جهاد کشاورزی ایلام ومشهد نسبت به سطح نازل حقوق با تجمع و پهن کردن سفره خالی مقابل ساختمان جهاد کشاورزی استان های ایلام وخراسان رضوی
– تجمع اعتراضی درمانگران اعتیاد نسبت به توزیع آزاد داروها در بازار مقابل وزارت بهداشت
– سومین سه شنبه های اعتراضی جمعی از اهالی اراک نسبت به مازوت سوزی نیروگاه و آلودگی هوادردور جدید با راهپیمایی و تجمع وشعار«مازوت سوزی جنایته سکوت ما خیانته»
– تجمع اعتراضی اهالی روستاهای منطقه لوچو نسبت به تصرف اراضی توسط بنیاد مسکن و واگذاری به افراد غیربومی
– جان باختن ۸۱ کارگر طی ۸ ماه دراستان آذربایجان شرقی براثر حوادث کاری
*******
*تداوم کارزار “سهشنبههای نه به اعدام” در هفته چهلونهم با همبستگی ۲۸ زندان مختلف
«سکوت در برابر چنین فجایعی نوعی همراهی با آن است»
در روزهایی که صدای دادخواهی و اعتراض مردم و فعالان علیه اعدام از هر زمان دیگری بلندتر شده است، نه تنها اعدام و سرکوب کاهش نیافته، بلکه حکومت مستبد به شکل فزایندهای بر شدت آن افزوده است. بهگونهای که قوه قضائیه در روزهای اخیر بیحس کردن اعضای بدن (دست و پا) برای متهمان سرقت و محاربه را مجاز اعلام کرده است تا جنایات وحشیانه خود را عادیسازی کند و با این روشهای سرکوبگرانه، ترس و خفقان را در جامعه گسترش دهد. بسیاری از این متهمان سرقت، قربانی فساد ساختاری، تبعیض طبقاتی، دزدی و اختلاسهای نجومی حاکمان و وابستگان به حکومت هستند.
حکومت زنستیز حاکم بر ایران، در ادامه سرکوبهای خود، تعدادی از زندانیان زن در زندان قرچک را به اتهام روابط نامشروع به مجازات قرون وسطایی #سنگسار محکوم کرده است که در خوشبینانهترین حالت، ممکن است حکم آنان به جای مرگ با سنگ، به اعدام تبدیل شود. ما بر این باوریم که سکوت در برابر چنین فجایعی، همراهی با آن به حساب میآید.
و باید علیه این توحش و بربریت ایستاد.
در حکومتی که روزانه شاهد اعدامهای گسترده در زندانهای مختلف هستیم، در ده روز اول دیماه دستکم ۴۱ تن و تنها در سه روز ۲۳ تن اعدام شدهاند. و تعداد زیادی از محکومان به اعدام در زندانهای مختلف جهت اجرای حکم به انفرادی منتقل شدهاند.
زندانی سیاسی، #مجاهد_کورکور، که بیش از دو سال است در زندان بهسر میبرد، برای بار دوم حکم اعدامش، که پیشتر توسط دیوان نقض شده بود، در شعبه همعرض دادگاه انقلاب اهواز تأیید شده است و جان او به شدت در خطر است.
اخیراً نیز حکومت مستبد ولیفقیه، وکلای آزاده و شریفی که تلاش میکنند پرونده زندانیان سیاسی و محکومان به اعدام را بر عهده بگیرند، تحت فشار قرار داده و آنان را تهدید به بازداشت میکند. این اقدام که در سالهای اخیر بارها شاهد آن بودهایم، منجر به زندانی شدن برخی وکلا فقط به دلیل دفاع از موکلانشان شده است. باید از این وکلای شریف و آزاده دفاع کرد.
در روزهای گذشته، شاهد حمایتهای گسترده از این کارزار از سوی فعالان داخل و خارج کشور بودهایم. ما صمیمانه از همه قدردانی میکنیم و بر این باوریم که مخالفت با اعدام باید به معنای مخالفت با هر نوع اعدام و حمایت از هر فرد محکوم به اعدام باشد.
کارزار “سهشنبههای نه به اعدام”، ضمن محکوم کردن اقدامات سرکوبگرانه و ضدانسانی حکومت که نقض فاحش حقوق بشر است، از تمامی فعالان این حوزه میخواهد برای مقابله با سرکوب و اعدام در ایران اقدام کنند.
همچنین، از مردم ایران و زندانیان میخواهیم برای توقف احکام اعدام در ایران، از این کارزار حمایت کرده و به آن بپیوندند. با همبستگی و اتحاد عمل، میتوان ریشه اعدام را خشک کرده و سرزمینی عاری از خشونت و اعدام ساخت. فراموش نمیکنیم که آمران و عاملان این اعدامها، کشتارها و سرکوبها بزرگترین جنایتکاران علیه بشریت هستند که باید پاسخگوی اعمال ننگین خود در برابر دادگاه مردمی باشند. بدون شک، زمینهساز بسیاری از این جنایتها، حاکمان ستمگری هستند که قدرت و حکومت را به نفع خود مصادره کردهاند و با هر شکلی از آزادی و برابری سر ستیز دارند.
اعضای کارزار “سهشنبههای نه به اعدام” در روز سهشنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳، در هفته چهلونهم، در ۲۸ زندان زیر اعتصاب غذا خواهند کرد:
زندان اوین (بند زنان، بند ۴ و ۸)،
زندان قزلحصار (واحد ۲ و ۴)،
زندان مرکزی کرج،
زندان تهران بزرگ،
زندان خورین ورامین،
زندان اراک،
زندان خرمآباد،
زندان اسدآباد اصفهان،
زندان دستگرد اصفهان،
زندان شیبان اهواز،
زندان نظام شیراز،
زندان بم،
زندان کهنوج،
زندان طبس،
زندان مشهد،
زندان قائمشهر،
زندان رشت (بند مردان و زنان) ،
زندان رودسر،
زندان اردبیل،
زندان تبریز،
زندان ارومیه،
زندان سلماس،
زندان خوی،
زندان نقده،
زندان سقز،
زندان بانه،
زندان مریوان،
زندان کامیاران.
سهشنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
*بیانیه دانشجویان دانشگاه علامه درحمایت از کارزار «سهشنبههای نه به اعدام
«ما هم به این قتل عمد دولتی نه میگوییم»
ماشین اعدام حاکمیت هر روزه شهروندان ما را به قتل میرساند. طومار بلند اسامی محکومان به اعدام که مرگ را به انتظار نشستهاند، بار دگر حکایت از اراده راسخی دارد که نمیخواهد صدای اعتراض مردم علیه اعدام را بشنود و با مجازاتهای قرون وسطایی و پشت نقاب مذهب، اهداف سیاسی سرکوبگرایانه خود را پیش میبرد.
به گزارش کارزار «سه شنبههای نه به اعدام» در سال ۲۰۲۴ میلادی ۹۵۳ نفر در کشور اعدام شدند. در سال گذشته میلادی نیز ۷۵ درصد اعدامها در جهان سهم شهروندان ایرانی بوده است.
تقلیل این جانها به اعداد، چشم بستن بر روی این قتل عمد حکومتی و نادیده گرفتن داغ خانوادهها و رنج جمعیای است که همه ما متحمل میشویم. کثرت صدور و اجرای احکام اعدام ذرهای این ارقام دهشتناک را برای ما عادی نکرده و نخواهد کرد. کما آنکه فریاد ما تا برچیده شدن آخرین چوبه دار پا بر جا است.
اعدام، این مجازات ضد انسانی طیف وسیعی از متهمان را تحتالشعاع قرار میدهد. از پروندههای مربوط به مواد مخدر تا فساد مالی، اخلاقی، قتل، اتهامات سیاسی و … . اعدام، پاسخ سیاسی دولت به شهروندان است که تمامیت انسان را میبلعد و به اسم تحقق عدالت و امنیت، ضمن بازتولید خشونت، به دنبال انتقامجویی و هراسافکنی است.
قریب به ۵۰ هفته است که زندانیان ۲۷ زندان کشور در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام، سه شنبهها را در اعتصاب غذا به سر میبرند. کارزاری که از آن تحت عنوان «سهشنبههای نه به اعدام» یاد میشود، پژواک فریادی بلند از درون زندانهای حکومت است. حکومتی که گرچه آب، برق، گاز و هوا ندارد، اما کماکان چوبه دار و طناب دارد. گرچه پیروان خدای دهه شصت که همان خالقان خاورانند، بهتر از هرکس میدانند که زندان و طناب دار و گلوله بقای هیچ حکومتی را تضمین نکرده است.
ما دانشجویان دوشادوش کارگران، معلمان و سایر زحمتکشان فریاد میزنیم که مجازات اعدام باید لغو شود و خاطر نشان میکنیم که در یک جامعه مدنی جایی برای این قبیل مجازاتهای واپسگرایانه بدوی وجود ندارد و جان آدمی محل گروکشیهای سیاسی نیست.
وقتی از برچیدن مجازات اعدام سخن میگوییم بدین معناست که فارغ از اتهام متهم یا انتساب وی به هر دسته سیاسی حرف ما یک چیز است: “نه به اعدام!”. و این فریاد ما تا برچیده شدن آخرین چوبه و گسستن آخرین طناب دار ادامه خواهد داشت.
اسامی امضاکنندگان:
آریا میرنیام، جلال محمدیان، رادبه کشاورز، زینب کیامنفرد، ساغر رحیمی شاد، سبحان آقایی طزرجانی، شایان زارع، صبا قاسمی خسروشاهی، علی احمدی، علی فرزین، علیرضا کاظمی مقدم، فاطمه نوری پوری، فرناز داودی، محمد ناظری، محمد چاکری، محمدحسین شعائی، محمدحسین موسوی، محیا ثقفی، مریم رحیمی، مریم محمودی»
*ادامه اعتراضات کارگران صنعت نفت نسبت به تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی به تخصصی وپشتیبانی برای ایجاد تفرقه،تعیین سقف حقوق ،اصلاح نشدن کف حقوق برای کارکنان جدیدالاستخدام، ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی،تعیین سقف بازنشستگی و پرداخت نشدن کامل سنوات،اخذ مالیات غیر قانونی وعدم اجرای کامل ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت با تجمع کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره ایران منطقه عنلیاتی لاوان
روزسه شنبه ۱۱ دی
*ادامه سه شنبه های اعتراضی کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی پیمانکاری باتجمع در شرکت پالایش گاز فجر جم وشرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران
سه شنبه اعتراضی کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی پیمانکاری روز۱۱ دی پیمانکاری باتجمع در شرکت پالایش گاز فجر جم وشرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران ادامه پیدا کرد.
*ادامه اعتراضات بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۲ نسبت به عدم پرداخت پاداش پایان خدمت با تجمع مقابل استانداری های آذربایجان غربی در ارومیه ،فارس درشیراز،کرمانشاه درکرمانشاه،گلستان در گرگان،گیلان دررشت ومازندران درساری
روزسه شنبه ۱۱ دی
تصاویر:
ارومیه:
رشت:
کرمانشاه:
گرگان:
تداوم تجمعات بازنشستگان سال ۱۴۰۲
بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۲ در مقابل استانداری های فارس ،کرمانشاه و مازندران، جهت اعتراض به تاخیر یک سال و نیم در پرداخت پاداش خدمت خود، که ارزش آن به کمتر از نصف رسیده است تجمع کردند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران بر این باور است با توجه به تورم و گرانی روزافزون قیمت ها و کاهش ارزش ریال، ارزش پاداش پایان خدمت فرهنگیان روز به روز کاهش چشمگیری پیدا می کند و این ستمی ناروا در حق بازنشستگان است.
*خطاب به مدیران تأمیناجتماعی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استانداری خوزستان، و نماینده حوزه انتخابیه شهرستان شوش و کرخه
ما بازنشستگان شهرستان شوش، سالهاست که به دلیل نبود بیمارستان ملکی سازمان تأمیناجتماعی درشهرستان شوش. پایتخت تاریخی هفت هزار ساله با مشکلات عدیدهای روبهرو هستیم .
با وجود کارخانجات مهم و استراتژیکی چون نیشکر هفت تپه و کاغذسازی پارس و کاخانجات جانبی آنها افزون بر این مدعاست که کارگران زیادی در خود جای داده و همواره بازنشستگان عدیده ای در این شهرستان و شهرهای تابعه ساکن هستند بطوریکه بر اساس آمار تخصصی سازمان تامین اجتماعی بیمه شدگان ومستمری بگیران شهرستان شوش مستحق تاسیس بیمارستان ملکی می باشند
در عین حال این قشر زحمتکش که جوانی ونشاط خود را در راه اعتلای و ایجاد چرخه اقتصاد تلاش کرده اند. متاسفانه ازامکانات درمانی(بیمارستان ملکی ) محروم مانده اند، در حالیکه انتظار داشتند در دوران بازنشستگی خدمات درمانی مناسب و باکیفیت در دسترس داشته باشند.
بر اساس قوانین سازمان تأمیناجتماعی، ارائه خدمات درمانی با احداث بیمارستانهای ملکی یکی از حقوق اصلی بیمهشدگان و بازنشستگان است. کمبود امکانات و ناترازی در توزیع ناعادلانه امکانات درمانی مشکلات فراوانی را بوجود آورده ، بطوریکه تعداد کثیری از بازنشستگان و بیمه شدگان ناچار هستند جهت درمان و بستری به شهرهای همجوار و مراکز استان مراجعه کنند که علاوه بر مخاطرات سفر هزینه گزافی را متحمل میشوند که در شأن ومنزلت آن عزیزان نیست
احداث بیمارستان ملکی در شهرستان شوش نهتنها یک ضرورت اجتماعی، بلکه یک الزام قانونی است. سکوت و بی اعتنایی به خواسته عزیزان و تأخیر در تحقق این مطالبه، تبعات جبرانناپذیری برای سلامت و معیشت این قشر به دنبال خواهد داشت.
لذا شایسته است که به این نیاز اساسی توجه جدی و ویژه ای صورت بگیرد و با اقدام بهموقع، گامی مؤثر در راستای خدمترسانی به بازنشستگان عزیز بر داشته شود .
از مدیران مرتبط با موضوع درخواست میکنیم که با پیگیری و تخصیص بودجه لازم از سازمان تامین اجتماعی فرآیند احداث بیمارستان ملکی در شهرستان شوش را آغاز کنند. ما امیدواریم که شاهد همکاری و همافزایی تمامی دستگاههای مرتبط برای تحقق این خواسته قانونی و انسانی باشیم.
بازنشستگان تأمیناجتماعی شهرستان شوش
۱۱ دی ۱۴۰۳
*تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی آبادان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل فرمانداری
گزارش وتصاویری از تجمع اعتراضی روز سه شنبه ۱۱ دی کارگران پتروشیمی آبادان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی بدنبال تعطیلی محل کارشان مقابل فرمانداری ویژه این شهرستان دراستان خوزستان منتشرشد.
*سومین روز تجمع اعتراضی کارگران پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهرنسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان
روزسه شنبه ۱۱ دی برای سومین روز متوالی کارگران پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر در دور جدید اعتراضشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان،تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع با بیان اینکه اعتراضات کارگری در حالی از روز یکشنبه (نهم دی ماه) به عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و موضوععدم اجرای دستورالعمل مجمع سالانه شرکت ادامه دارد که بعد از تجمع روز گذشته (دوشنبه ۱۰ دی ماه) برخی از کارگران در معرض اخراج قرار گرفتهاند. در عین حال، تعدادی از نمایندگان کارگران برای برگزاری نشست راهی تهران شدهاند.
او افزود: همچنین بخش دیگری از مطالباتمان مربوط بهعدم اجرای دستورالعمل مجمع سالانه شرکت است که در بند ۳ و۴ آن به پیگیری و رفع مغایرت بوجود آمده در دستمزد و سایر مزایا به نسبت شرکتهای مبین انرژی خلیج فارس و پتروشیمی جم تاکید شده است.
این کارگر با بیان اینکه عمل به توافقات خواستهی دیگر کارگران است، گفت: از قرار معلوم قرار است جلسهای بین نمایندگان کارگری با مدیران شرکت در تهران برگزار شود.
درهمین رابطه:ادامه و گسترش اعتراضات کارگران پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهرنسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان برای دومین روز متوالی در دور جدید مقابل شرکت
روز دوشنبه ۱۰ دی،شاهد ادامه و گسترش اعتراضات کارگران پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهرنسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان برای دومین روز متوالی در دور جدید با تجمع بودیم.
روز دوشنبه، دهم دی ماه، جمعی از کارگران شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر برای دومین روز متوالی در اعتراض به عدم تحقق خواستههای خود تجمع کردند.
از مهمترین مطالبات این کارگران عبارت است از: اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و نظام پرداخت عادلانه و همتراز با نیروهای شاغل در سایر شرکتهای منطقه؛ ، ایجاد امنیت شغلی و اجرای دستورالعمل مجمع سالانه شرکت است که در دو بند (۳و۴) به پیگیری و رفع مغایرت بوجود آمده در دستمزد و سایر مزایا و بر رعایت سقف حقوقی ابلاغی صنایع پتروشیمی خلیج فارس برای شرکت اصلی و زیرمجموعه آن تاکید شده است.
*تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان گاندی تهران نسبت به عدم پرداخت ۳ماه حقوق
برپایه فیلم منتشره روزسه شنبه ۱۱ دی درشبکه های اجتماعی، پرستاران بیمارستان گاندی تهران برای اعتراض به عدم پرداخت ۳ماه حقوق دراین واحد درمانی اجتماع کردند.
*اعتراض کارکنان سازمان جهاد کشاورزی ایلام ومشهد نسبت به سطح نازل حقوق با تجمع و پهن کردن سفره خالی مقابل ساختمان جهاد کشاورزی استان های ایلام وخراسان رضوی
فیلم های منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ ۱۱ دی،حاکی از اعتراض کارکنان سازمان جهاد کشاورزی ایلام ومشهد نسبت به سطح نازل حقوق با تجمع و پهن کردن سفره خالی مقابل ساختمان جهاد کشاورزی استان های ایلام وخراسان رضوی ،می باشد.
*تجمع اعتراضی درمانگران اعتیاد نسبت به توزیع آزاد داروها در بازار مقابل وزارت بهداشت
روزسه شنبه ۱۱ دی،جمعی از درمانگران اعتیاد برای اعتراض به توزیع آزاد داروها در بازار مقابل وزارت بهداشت درتهران تجمع کردند.
*سومین سه شنبه های اعتراضی جمعی از اهالی اراک نسبت به مازوت سوزی نیروگاه و آلودگی هوادردور جدید با راهپیمایی و تجمع وشعار«مازوت سوزی جنایته سکوت ما خیانته»
روزسه شنبه ۱۱ دی برای سومین هفته متوالی در دور جدید، جمعی از اهالی اراک به اعتراضشان نسبت به مازوت سوزی نیروگاه و آلودگی هوا با راهپیمایی و تجمع دراین شهر استان مرکزی وسردادن شعار«مازوت سوزی جنایته سکوت ما خیانته» ادامه دادند.
*تجمع اعتراضی اهالی روستاهای منطقه لوچو نسبت به تصرف اراضی توسط بنیاد مسکن و واگذاری به افراد غیربومی
روز سه شنبه ۱۱ دی، اهالی روستاهای منطقه لوچو(روستاهای منزلاب، خیرآباد، شهمرادآباد، رحیمآباد، فیضآباد، قادرآباد، رحمتآباد، غریبآباد و حومه منطقه لوچو در استان سیستان و بلوچستان)، برای اعتراض به تصرف اراضی توسط بنیاد مسکن و واگذاری به افراد غیربومی دست به تجمع زدند.
*جان باختن ۸۱ کارگر طی ۸ ماه دراستان آذربایجان شرقی براثر حوادث کاری
مدیرکل پزشکی قانونی استان آذربایجانشرقی با بیان اینکه ۸۱ نفر طی ۸ماهه امسال بر اثر حوادث ناشی از کار در استان جان خود را از دست دادند و هزار و ۸۱ نفر نیز مصدوم شدند، گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۶ درصد افزایش داشته است.
akhbarkargari2468@gmail.com