اخباروگزارش های کارگری ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۳
– اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه فولاد آذربایجان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مطالبات
– پس از گذشت سه روز از بازداشت مهدی جهانگیری هنوز خبری از سرنوشت این کارگر نیست
– بیانیه جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاههای کشور: «از انقلاب ۵۷ تا دختر علوموتحقیقات: زنان* به میادین بازمیگردند»
– رای قطعی هیأت تجدیدنظر وزارت آموزش و پرورش برای سکینه (صفا) ملکی هدک؛ دبیر شیمی دبیرستانهای بندر انزلی با ۲۸ سال سابقه کار
– درباره مجمع عمومی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران؛ بخش سوم
– بازهم جابجایی کارگران با وانت وتصادف؛اینبارمصدومیت ۷ کارگرزن ازجمله یک کودک کارشوش
– جان باختن یک کارگردر محمدشهر کرج براثر ریزش گودبرداری
– جان باختن یک کارگر جوان در کنگان براثرواژگونی بیل مکانیکی
*******
*اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه فولاد آذربایجان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مطالبات
فیلم کوتاه وگزارش منتشره درشبکه های اجتماعی،از اعتصاب وتجمع روز پنج شنبه ۲۹ آذر کارگران کارخانه فولاد آذربایجان (مجتمع فولاد میانه) واقع در۳ کیلومتری جنوب شرقی شهر میانه،استان آذربایجان شرقی خبر می دهند.
*پس از گذشت سه روز از بازداشت مهدی جهانگیری هنوز خبری از سرنوشت این کارگر نیست
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، پس از گذشت سه روز از بازداشت #مهدی_جهانگیری هنوز خبری از سرنوشت این کارگر شهرک صنعتی گلگون در دست نیست.
بنا بر این گزارش، خانواده مهدی جهانگیری طی سه روز گذشته به کلانتریهای سعید آباد، خادم آباد، حسن آباد خالصه و شهریار جهت پیگیری وضعیت مهدی مراجعه کرده اند اما در کلیه این مراجع از وضعیت مهدی اظهار بی اطلاعی کرده اند.
مهدی جهانگیری دانشجوی سابق دانشگاه تهران و کارگر شهرک صنعتی شهرک گلگون است که روز سه شنبه هفته جاری بدنبال اعتراض کارگران شهرک صنعتی گلگون به قطع مکرر برق، پس از پایان تجمع و در حالی که در حال ترک محل بود توسط پلیس امنیت به بهانه دو دقیقه صحبت از دوستانش جدا و بازداشت شده است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با تاکید بر حق تجمع و اعتراض از سوی کارگران و عموم مردم به شرایط غیر قابل تحمل حاکم بر کشور، خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط مهدی جهانگیری است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۳
یادآوری:تجمعات اعتراضی نسبت به قطعی مکرر برق
۱- اهالی شهرک صنعتی اورین دراتوبان تهران- ساوه
۲- کارگران و اهالی شهرک صنعتی صبا شهرستان شهریار دراتوبان تهران- ساوه
۳- مقابل درب ورودی شهرک صنعتی گلگون واقع در کیلومتر۱۲ جاده قدیم کرج بزرگراه فتح
فیلم ها و گزارش های منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ ۲۶ آذر،از تجمعات اعتراضی نسبت به قطعی مکرر برق
۱- اهالی شهرک صنعتی اورین دراتوبان تهران- ساوه
۲- کارگران و اهالی شهرک صنعتی صبا شهرستان شهریار دراتوبان تهران- ساوه
۳- مقابل درب ورودی شهرک صنعتی گلگون واقع در کیلومتر۱۲ جاده قدیم کرج بزرگراه فتح
خبر می دهند.
*بیانیه جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاههای کشور: «از انقلاب ۵۷ تا دختر علوموتحقیقات: زنان* به میادین بازمیگردند»
بخشهایی از متن بیانیه:
بسیاری از ما زنانی* که در این روزها و در این مرز و بوم زندگی میکنیم، بارها خودمان را جای او تصور کردهایم. بارها همین نقش را برداشتهایم. با خود گفتهایم: «ای کاش همین حالا و همینجا تمام لباسهایم را درآورم، تا شاید این غائله پایان یابد. شاید از زیر نگاهها، تذکرها و تعرضها رها شوم.» کنش هنجارشکن دختر علوموتحقیقات با وجود اینکه به چشمهای ما ناآشنا بود، لحظهای از خشم، عصیان و کلافگی را پیش چشم همه آورد. لحظهای که برای بسیاری از ما نزدیک و قابل درک بود ، از همین رو فیگورهایی مانند دختر علوموتحقیقات حائز اهمیت هستند؛ نه از این بابت که اسطورهای باشند یا مانند فرشتگان، بالعکس، بدین جهت که بسیار ملموساند.
اما بهراستی چرا کنشهای اعتراضی چنینی تا این حد از سوی حاکمیت سرکوب میشوند؟ این کنشها دارای چه ویژگیهایی هستند که نه تنها حاکمیت، بلکه جامعه مردسالار را به واکنشهای فراوانی وامیدارند؟ آیا این سیاق از کنشگریهای ناگهانی و یکنفره صرفا درخششی مقطعی هستند، یا چهبسا بتوانند به دستان حقخواهان بعدی دست یاری برسانند.
اصرار داریم و تاکید میکنیم که کنش دختر علوموتحقیقات درخششی یکباره نبود و هرگونه تاریخزدایی از شورش او کجفهمیای خام اندیشانه است چرا که دستان آهو را در دستان هما، ویدا و دیگر خواهران عصیانگرمان -که نامی از آنها نمیدانیم- دیدهایم. عصیان او را برآمده از عاطفهای تماما شخصی و لحظهای قلمداد نمیکنیم، و میدانیم که خشم و عاطفهی او برآمده از ساختار و نظمی است که ما نیز با تن خود در آن زیستهایم. اعتراف میکنیم که خشم این زن بند اتصال او و بسیاری از ما با یکدیگر است.
ما، جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاههای کشور در این بیانیه بر آن شدیم که با سرفرازی از کنش شجاعانهی #آهوـدریایی دفاع کنیم؛ هرگونه تشکیل پرونده روانی برای او را محکوم کرده و نوید میدهیم #مقاومت تا رهایی زنان از یوغ سرکوبهای سیستماتیک پدرسالارانه ادامه خواهد داشت.
«زنان*: چتری گسترده از هویتهای جنسیتی است که بهمنظور دوری از خوانش بیولوژیک و دوسوگرایانه از جنسیت، و همچنین اشاره به هویتهای جنسیتی مطرود، یعنی هرآنکه از مرد ممتاز فاصله دارد و طرد میشود، مورد استفاده قرار گرفته میگیرد.»
امضا کنندگان:
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه تهران
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه گیلان
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه تربیتمدرس
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه علموصنعنت
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه بهشتی
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه نوشیروانی بابل
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه خواجهنصیر
برای مطالعه متن کامل بیانیه به کانال شوراهی صنفی دانشجویان کشورمراجعه کنید.
*رای قطعی هیأت تجدیدنظر وزارت آموزش و پرورش برای سکینه (صفا) ملکی هدک؛ دبیر شیمی دبیرستانهای بندر انزلی با ۲۸ سال سابقه کار
رای هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان، مبنی بر مجازات بازنشستگی براساس سنوات خدمت دولتی با تقلیل دو گروه، توسط هیأت تجدیدنظر آموزش و پرورش عیناً تأیید شد.
شایان ذکر است که از ۱۶ فروردین ۱۴۰۳، خانم سکینه ملکی با رای هیأت تجدیدنظر وزارت آموزش و پرورش اخراج شد. با این حال، پس از گذشت حدود شش ماه، در اول مهر ۱۴۰۳ با نقض رای اخراج توسط دیوان عدالت اداری به کار بازگشت. با این وجود، وی با ممنوعیت تدریس در دبیرستانهای بندر انزلی مواجه شد و ساعات موظفی خود را در پژوهشسرای این شهر میگذراند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران بارها نگرانی خود را از تبدیل شدن هیأتهای تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش به ابزاری برای سرکوب کنشگران صنفی، مدنی و مدافعان حقوق فرهنگیان اعلام کرده است. این شورا تأکید میکند که چنین روندی نه تنها نقض آشکار حقوق قانونی و صنفی معلمان است، بلکه زمینهساز تضعیف آزادی بیان و گسترش فضای امنیتی در محیطهای آموزشی خواهد شد.
*درباره مجمع عمومی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران؛ بخش سوم
جعفر ابراهیمی، بازرس پیشین شورای هماهنگی
در دو بخش پیشین، هر جا سخن از انحلالطلبان به میان آمد، منظور افرادی بود که صحنهگردانان آشکار و پشت پرده بودند، نه تشکلهایی که نامشان به ناحق در نامههای جعلی درج شده است.
هدف اصلی این یادداشتها این است که از کیان تشکلهای مستقل دفاع شود و مخاطب این نوشته نیز همین افراد هستند نه تشکلها.
پیام انتخابات مجمع
انتخابات مجمع نشان داد که شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با ارادهای راسخ در برابر فرافکنیها و جوسازیها ایستادگی کرده است. این شورا، که بیش از دو دهه تجربه در فراز و نشیبهای فعالیت صنفی دارد، موقعیت خود را تثبیت کرده و مسیر خود را با قدرت بیشتری ادامه میدهد.
تا زمانی که شورا بر اصول دموکراتیک و کار جمعی پایبند باشد، هیچ نهادی، اعم از امنیتی یا انحلالطلب، توان تضعیف آن را نخواهد داشت.
اگرچه اعضای شورا با زندان، سرکوب و اخراج مواجه شدهاند، اما بنابر قانونمندی تاریخی، جنبش معلمان همواره به سوی تکامل گام برداشته است. تشکلیابی مستقل همچنان ستون اصلی موفقیت این مسیر است. آمدن و رفتن ما و شما نیز این قانونمندی را مخدوش نمیکند.
خطاب به منتقدان و مخالفان
برخی از شما منتقد مجمع یا روند آن هستید و این حق طبیعی شماست. حتی برخی از شما برای اعتلای شورا هزینه پرداختهاید که شایسته تقدیر است. اما همراهی با اقلیتی انحلالطلب که خود را نمایندگان مادامالعمر معلمان میپندارند، شما را به مسیری خطرناک سوق داده است.
اگر مرزبندی خود را با این جریان روشن نکنید، نامتان در کنار کسانی ثبت خواهد شد که در بزنگاه تاریخی، در صف سرکوبگران تشکلیابی مستقل ایستادند.
هشدار به انحلالطلبان
نامه اخیر انحلالطلبان تلاشی هدفمند برای تضعیف شورا و برهم زدن اتحاد تشکلهاست. در تاریخ معاصر ایران، نام کسانی که اتحاد را برهم زدهاند، شوراشکنی کرده و در مسیر انحلال قدم گذاشتهاند در زمره خوشنامان نیست.
اتهامات و فحاشیهای شما نسبت به من و سایر فعالان و تشکلهای مستقل تازه نیست. اما همواره ما حساب تشکل را از افراد منتسب به آن جدا کردهام و این رویه را ادامه خواهیم داد.
نهادهای امنیتی و احکام زندان و اخراج، ما را از پیگیری حق تشکلیابی مستقل منصرف نکرده و نخواهد کرد. شما نیز همچنان به اتهامزنی ادامه دهید؛ این تهمتها خللی در اراده ما ایجاد نخواهد کرد.
بررسی عملکرد شما در شورا نشان میدهد که تنها یک کارکرد داشتید: مخالفت با خردجمعی و ایجاد سد در برابر گسترش شورا. اگر صداقت دارید، در تشکلهای خود مجمع عمومی برگزار کنید تا وزن و جایگاه واقعی شما مشخص شود.
من تا کنون سبک کار انحلالطلبان را نقد کردهام اما اگر این رویه ادامه یابد دیگر سکوت نخواهم کرد و در صورت لزوم، نام افراد و عملکرد آنها را بهطور شفاف اعلام خواهم کرد. این مرزبندیها برای روشن شدن مسیر آینده ضروری است.
شما انحلالطلبان در پشت نام تشکلها پنهان شدهاید و هیأت مدیره جدید را به انحصار متهم میکنید. اگر صداقت دارید، با نام خود یا با نامهای معتبر از تشکلهای خود صحبت کنید.
طبیعی است هرگونه پاسخ به این نوشته باید بدون کموکاست در کانال شورا منتشر شود.
تعهد به پاسخگویی
من بنابر مسئولیتی که در گذشته داشتم خود را موظف به پاسخگویی به تشکلهای عضو شورا، معلمان و تمام کسانی میدانم که دغدغه تشکلیابی مستقل را دارند. پس در هر جایی که منتقدان و مخالفان مجمع بخواهند، حاضر خواهم شد و از تصمیمات شورا و بازرسان دفاع میکنم. مسئولیت اقداماتم را میپذیرم و در صورت اشتباه، عذرخواهی و تلاش برای جبران خواهم کرد.
۲۹ آذر ۱۴۰۳
ادامه دارد ….
*بازهم جابجایی کارگران با وانت وتصادف؛اینبارمصدومیت ۷ کارگرزن ازجمله یک کودک کارشوش
روزپنج شنبه ۲۹آذر،براثرتصادف وانت نیسان حامل کارگران فصلی در شوش با یک خودروی دیگر در کیلومتر ۱۰ محور شوش – اندیمشک یک دختر ۱۶ ساله و شش زن ۱۹،۲۰،۲۶،۴۳،۴۵ و۴۶ ساله مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.
* جان باختن یک کارگردر محمدشهر کرج براثر ریزش گودبرداری
روزپنج شنبه ۲۹ آذر،یک کارگر ۵۱ ساله حین کارگودبرداری در منطقه ولدآباد محمدشهر کرج بر اثر ریزش گودبرداری زیرتلی از آوار گرفتارشد وجان خود را از دست داد.
*جان باختن یک کارگر جوان در کنگان براثرواژگونی بیل مکانیکی
روزپنج شنبه ۲۹ آذر، براثرواژگونی بیل مکانیکی در محل برداشت سنگ لاشه و گچ هاکان شهر کنگان از ارتفاع، راننده جوان بیل مکانیکی دردم جان باخت.
akhbarkargari2468@gmail.com