اخباروگزارش های کارگری ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۳
– ادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری و وعده های توخالی باتجمع پرستاران قم مقابل استانداری با شعارهای«پرستاردادبزن حق توفریادبزن»،«امروزوفردا نکنید مشکل ما رو حل کنید،«ریاست دانشگاه استعفا استعفا»و…..
– ادامه اعتراضات کارگران صنعت نفت نسبت به تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی به تخصصی وپشتیبانی برای ایجاد تفرقه،تعیین سقف حقوق ،اصلاح نشدن کف حقوق برای کارکنان جدیدالاستخدام، ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی،تعیین سقف بازنشستگی و پرداخت نشدن کامل سنوات،اخذ مالیات غیر قانونی وعدم اجرای کامل ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت با تجمع همزمان کارگران شرکت نفت فلات قاره مناطق عملیاتی لاوان
– دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشورنسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های
آذربایجان شرقی(شهرتبریز)
آذربایجان غربی(شهرارومیه)
أصفهان (شهراصفهان)
خوزستان(شهراهواز)
زنجان (شهرزنجان)
فارس(شهرشیراز)
کردستان(شهرسنندج)
کرمانشاه (شهرکرمانشاه)
گیلان(شهررشت)
همدان(شهر همدان)
واستان تهران مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات ایران در بلوار سردار جنگل تهران
– تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن ملی پرند نسبت به بلاتکلیفی ۵ ساله مقابل مجلس
– تجمع اعتراضی دوباره متقاضیان مسکن ملی سنندج نسبت به بلاتکلیفی مقابل اداره کل راه و شهرسازی استان کردستان و مسدود کردن ورودیش
– تجمع اعتراضی جمعی از اعضای تعاونی مسکن کارکنان شهرداری استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی ۲۱ ساله در محل طرح
– تجمع اعتراضی اهالی روستای پرکاپشت یاورزاده آستانه اشرفیه نسبت به آلودگیهای محیط زیستی ناشی از فعالیت مرکز کود عالی آستانه اشرفیه
– بیانیهی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۱۳ آذر، روز مبارزه با سانسور
– پیام توماج صالحی پس از آزادی
– حکومت نظامی در دانشگاه علوم و تحقیقات
– شعبه تجدید نظر دیوان عدالت اداری رای شعبه بدوی را در حذف مزایای رتبه بندی عزیز قاسم زاده به علت اخراج او که یک سال و نیم بعد از قانون رتبه بندی انجام شده، عیناً تایید کرد
– مرگ ومصدومیت کارگرکارخانه فولادسرخه در حادثه آتش سوزی
*******
*ادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری و وعده های توخالی باتجمع پرستاران قم مقابل استانداری با شعارهای«پرستاردادبزن حق توفریادبزن»،«امروزوفردا نکنید مشکل ما رو حل کنید،«ریاست دانشگاه استعفا استعفا»و…..
شنبه ۱۲ آذر
*ادامه اعتراضات کارگران صنعت نفت نسبت به تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی به تخصصی وپشتیبانی برای ایجاد تفرقه،تعیین سقف حقوق ،اصلاح نشدن کف حقوق برای کارکنان جدیدالاستخدام، ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی،تعیین سقف بازنشستگی و پرداخت نشدن کامل سنوات،اخذ مالیات غیر قانونی وعدم اجرای کامل ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت با تجمع همزمان کارگران شرکت نفت فلات قاره مناطق عملیاتی لاوان
شنبه ۱۲ آذر
*دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشورنسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های
آذربایجان شرقی(شهرتبریز)
آذربایجان غربی(شهرارومیه)
أصفهان (شهراصفهان)
خوزستان(شهراهواز)
زنجان (شهرزنجان)
فارس(شهرشیراز)
کردستان(شهرسنندج)
کرمانشاه (شهرکرمانشاه)
گیلان(شهررشت)
همدان(شهر همدان)
واستان تهران مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات ایران در بلوار سردار جنگل تهران
شعارها :
«فقط کف خیابون بدست میاد حقمون»
«منزلت معیشت سلامت حق مسلم ماست»
« ظلم و ستم بس کنید حق ما را پس بدهید»
«مابازنشستگانیم دنبال حق مانیم»
«بازنشسته با غیرت فریاد بزن عدالت»
«بازنشسته دادبزن حق توفریادبزن»
«سهامداردروغگوحاصل وعده هات کو»
«حقوق نصف نیمه سکوت کنی همینه»
«وعده میدی عمل کو ای دشمن دروغگو»
«دوشنبه ها می آئیم می مونیم حقمونو می یریم»
«تاحق خود نگیریم ازپا نمی نشینیم»
«امروز و فردا نکنید مشکل ما رو حل کنید»
«حق مارواداکنید مشکل ما رو حل کنید»
«اجرای آئین نامه حق مسلم ماست»
« اجرای آیین نامه بدون هیچ کم و کاست حق مسلم ماست»
«سهامدار حیا کن آیین نامه را اجرا کن»
« سهامدار حیا کن حق مارا ادا کن»
«شرکت پردرآمد چی برسرتوآمد»
«وزیر بی تفاوت نمی خوایم نمی خوایم»
«ستاد فرمان امام مخابرات را برده حق ماها را خورده»
«خواسته ما هرزمان معیشت است ودرمان»
«مخابرات رها شده به حق ما جفا شده»
«مخابرات قانون نمی پذیرد»
«شرکت شده صدپاره بخوربخور توکاره»
«۱۵ سال خیانت مخابرات خجالت»
«۱۵ سال خیانت سهامدار خجالت»
«کی حق ماروخورده سهامداران عمده»
تصویری ازتبریز:
*تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن ملی پرند نسبت به بلاتکلیفی ۵ ساله مقابل مجلس
روزیکشنبه ۱۱ آذر، متقاضیان مسکن ملی پرند برای اعتراض به بلاتکلیفی ۵ ساله و افزایش قیمت مقابل مجلس تجمع کردند.
یکی ازتجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفت:از کجا بیارم هر دو ماه ۴۰ میلیون تومان برای پروژهای که نه میدونم واحدش کجاست، نه میدونم این روند تا کی قراره ادامه داشته باشه؟
وی افزود:این پروژه پنج ساله که شروع شده ولی فقط ۵۷ درصد پیشرفت کرده. خیلیها از خانهدار شدن دست بُریدن. وقتی میبینیم پروژههای دیگه که تازه دو سال پیش شروع شدن، الان تحویل داده شدن، چطور ما میتونیم سکوت کنیم؟
یکی دیگر ازتجمع کنندگان گفت:اوایل گفتن هر مترمربع بین ۲ تا ۳ میلیون تومان. اما امروز، همون شده ۱۰ میلیون تومان. ما تو این مدت با سختی ۱۶۰ میلیون تومان واریز کردیم، اما الان گفتن باید ۵۶۰ میلیون هم بدیم. انگار هیچ پایانی برای این درخواستها وجود نداره.
*تجمع اعتراضی دوباره متقاضیان مسکن ملی سنندج نسبت به بلاتکلیفی مقابل اداره کل راه و شهرسازی استان کردستان و مسدود کردن ورودیش
تصاویرمنتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ ۱۲ آذر،از تجمع اعتراضی دوباره متقاضیان مسکن ملی سنندج نسبت به بلاتکلیفی مقابل اداره کل راه و شهرسازی استان کردستان و مسدود کردن ورودیش،خبرمی دهند.
*تجمع اعتراضی جمعی از اعضای تعاونی مسکن کارکنان شهرداری استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی ۲۱ ساله در محل طرح
روزدوشنبه ۱۲ آذر، تجمع اعتراضی جمعی از اعضای تعاونی مسکن کارکنان شهرداری استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی ۲۱ ساله در محل طرح،رسانه ای شد.
*تجمع اعتراضی اهالی روستای پرکاپشت یاورزاده آستانه اشرفیه نسبت به آلودگیهای محیط زیستی ناشی از فعالیت مرکز کود عالی آستانه اشرفیه
فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ ۱۲ آذر،حاکی از تجمع اعتراضی اهالی روستای پرکاپشت یاورزاده آستانه اشرفیه دراستان گیلان نسبت به آلودگیهای محیط زیستی ناشی از فعالیت مرکز کود عالی آستانه اشرفیه دراین روستا،می باشد.
*بیانیهی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۱۳ آذر، روز مبارزه با سانسور
شانزده سال پیش کانون نویسندگان ایران سیزده آذرماه را به یاد دو جانباختهی راه آزادی بیان، محمد مختاری و محمدجعفر پوینده، روز مبارزه با سانسور نامید. کانون نویسندگان ایران در این روز صدای خود را رساتر از هر زمان دیگر در برابر سیاستهای سرکوبگرانهی حاکمیت بلند میکند و اعلام میدارد که تا تحقق بند اول منشور خود، “آزادی اندیشه و بیان و نشر بی هیچ حصر و استثنا برای همگان”، از مبارزه با تمامی اشکال سانسور باز نخواهد ایستاد و در برابر موج فزایندهی سانسور و به محاق بردن اندیشه و تفکر آزاد، مانند گذشته با عزمی راسخ ایستادگی خواهد کرد.
سرکوب صداهای مستقل که از آغاز در دستور کار حاکمیت قرار داشت، با اعمال سیاستهایی چون اختصاص بودجههای کلان به ارگانها و عوامل سانسور، اقتصاد رانتی نشر، تهیهی فهرست سیاه از نویسندگان و ناشران مستقل و آزادیخواهی که پیشتر کارهایشان مشمول سانسور (در اصطلاح رسمی، اصلاحیه) شده، به ابتذال کشیدن تئاتر و سینما و تبدیل آن به نمایش مضحک عوامل حکومتی و حذف و مثله کردن آثار مستقل… به قلع و قمع روزافزون ادبیات و هنر مستقل انجامید. با تثبیت این سیاستها، تا به امروز بسیاری از نویسندگان و هنرمندان از انتشار و نمایش آثارشان محروم شدهاند، کتابهای زیادی توقیف و از دسترس خوانندگان خارج شده و تفتیش اندیشه و ارعاب نویسندگان مستقل سیری فزاینده یافته است. در سال جاری نیز همچون سالهای سیاه گذشته، حاکمیت به مدد سانسور در بزنگاههای سیاسی و اجتماعی، افکار عمومی را دستکاری و واقعیت را تحریف کرده است. روزنامهنگاران تحت فشار و تهدید و ارعاب قرار دارند و بسیاری از نویسندگان، ناخواسته به دام خودسانسوری گرفتار شدهاند. نتیجهی این فضای خفقانآور، کاهش کیفیت آثار و در حاشیه ماندن اخبار آزاد و بیطرف است. انتشار زیرزمینی آثار ادبی و هنری نیز، گرچه روزنی برای تنفس نویسندگان و هنرمندان گشوده، اما آنان را از دسترسی به مخاطبان گستردهتر باز داشته است. با این همه هیچ حکومتی نتوانسته است صدای حقیقت را خاموش و آزادی و اندیشه را برای همیشه به بند کشد.
کانون نویسندگان ایران ضمن گرامیداشت یاد و نام بلند محمد مختاری و محمدجعفر پوینده، همهی شیوههای حاکمیتی سانسور را محکوم میکند و از تمام نویسندگان و هنرمندان آزادیخواه میخواهد که تا روزی که حق آزادی بیان بی هیچ حصر و استثنا برای همگان محقق شود، در برابر سانسور حکومتی سکوت نکنند و شیوههای پیدا و پنهان آن را افشا کنند.
کانون نویسندگان ایران
۱۲ آذر ۱۴۰۳
*پیام توماج صالحی پس از آزادی
امروز دیگه ما یک خانوادهی معمولی نیستیم، پیوندی بین ما شکل گرفته از جنس از خودگذشتگی، امروز ما درختهای جدا از هم نیستیم، ریشههایی هستیم در هم تنیده.
طیِ دو سال گذشته شما کارهایی برای من کردید غیرقابل پیشبینی، باشکوه و باور نکردنی، من امروز جزوی از شما هستم و برای شما، بیش از همه چیز متشکرم که به من اجازه دادید بخشی از شما باشم.
*حکومت نظامی در دانشگاه علوم و تحقیقات
در هفتههای اخیر و پس از اقدام اعتراضی آهو دریایی، حراست دانشگاه علوم و تحقیقات به دستور نهادهای اطلاعاتی فضای امنیتی سنگینی در این دانشگاه ایجاد کرده است.
گزارش های اختصاصی رسیده به خبرنامه امیرکبیر نشان میدهد که در درب ورودی دانشگاه به شکل توهینآمیزی از لباس دختران و پسران دانشجو ایراد گرفته میشود و هر روز موارد زیادی از توهین و تحقیر دانشجویان به دلیل پوشش اتفاق میافتد و میزان سختگیری به شدت افزایش یافته است.
از سوی دیگر، ماشین های پیکاپ و ون های حراست با همراهی موتور های سنگین حراستی- بسیجی در سطح دانشگاه تردد کرده و فضای رعبآوری را ایجاد کردهاند. آنان دانشجویان را با بلندگو تهدید میکنند و حتی اجازه جمع شدن چند دانشجو (دختر و پسر) در کنار هم را نمیدهند!
این درحالی است که کوچکترین اعتراضی نیز با تهدیدهای علنی پاسخ داده میشود. شدت اختناق به حدی است که حراست دانشگاه به طور مرتب به کلاسها و بوفهها سرکشی کرده و به بهانه پوشش، با توهینآمیزترین برخوردها برای دانشجویان ایجاد مزاحمت میکند. گفته میشود یکی از این مزاحمتها به درگیری یک استاد با حراست و ضرب و شتم استاد و چند دانشجو منجر شده است.
*شعبه تجدید نظر دیوان عدالت اداری رای شعبه بدوی را در حذف مزایای رتبه بندی عزیز قاسم زاده به علت اخراج او که یک سال و نیم بعد از قانون رتبه بندی انجام شده، عیناً تایید کرد
شعبه ۲۶ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری با تایید رای شعبه ۴۱ بدوی، حکم به حذف مزایای رتبهبندی عزیز قاسم_زاده، فعال صنفی معلمان، به دلیل اخراج او داد. این تصمیم در حالی گرفته شده که مزایای رتبهبندی مربوط به دورهای است که او هنوز مشغول به خدمت بوده و اخراج او یک سال و نیم پس از اجرای قانون رتبه بندی اتفاق افتاده است. دیوان عدالت اداری در این حکم ادعا کرده که هیچ دلیل قانونی برای نقض رای بدوی ارائه نشده و تجدیدنظرخواه نیز ایرادی بر مخدوش بودن رای بیان نکرده است.
این ادعاها در حالی مطرح شده که قاسمزاده در لایحه اعتراضی خود سه ایراد جدی بر این رای وارد کرده بود:
۱- نقض اصل بیطرفی: دیوان در حکم خود به نامهای از مدیر آموزش و پرورش استناد کرده که مدعی شده قاسمزاده علاقهای به اعمال رتبهبندی نداشته است؛ در حالی که او پیشتر به عدم اجرای رتبهبندی اعتراض کرده بود و اسناد این اعتراضها به پرونده پیوست شده است. مدیر مذکور نیز جایگاه قانونی برای اظهار نظر در این موضوع نداشته است.
۲- نادیده گرفتن حقوق مکتسبه: رای دیوان بدون توجه به اینکه قانون رتبهبندی در اسفند ۱۴۰۰ تصویب شده و در آن زمان قاسمزاده همچنان در حال تدریس بوده است، صادر شده است. بهوضوح در لایحه اعتراضی آمده که حکم اخراج او در آذر ۱۴۰۲ تأیید شده و نمیتواند بهطور عطف به ماسبق به حقوق قانونی او در دوره تدریس تسری یابد.
۳- عدم توجه به تصریحات قانونی: قانون رتبهبندی معلمان آموزش و پرورش را موظف به قرار دادن تمامی معلمان در یکی از رتبههای پنجگانه کرده است. این قانون حق همه معلمان برای بهرهمندی از حداقل مزایای رتبهبندی را تضمین میکند. با این حال، دیوان عدالت این نکته بدیهی قانونی را نادیده گرفته و به اشتباه ادعا کرده که اعتراضی قانونی به رای مطرح نشده است.
این موارد نشان میدهد که دیوان عدالت اداری با بیتوجهی به اصول قانونی و حقوق معلمان، تصمیمی صرفاً در راستای تایید رفتارهای ناعادلانه آموزش و پرورش اتخاذ کرده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران این رای را نمونهای از بیعدالتی آشکار و نشانهای از روندهای سیستماتیک سرکوب فعالان صنفی معلمان میداند. این شورا تاکید دارد که حذف حقوق عزیز قاسمزاده با نقض قوانین شفاف و بدیهی و بیتوجهی به حقوق مکتسبه او صورت گرفته است.
شورای هماهنگی ضمن محکوم کردن این رای و روند رسیدگی به آن، اعلام میکند که این اقدام بخشی از پروژه گستردهتری برای بهحاشیه راندن و سرکوب فعالان صنفی است. شورا خواستار بازنگری فوری در این رای، احقاق حقوق قانونی قاسمزاده و پایان دادن به برخوردهای تبعیضآمیز و سرکوبگرانه با معلمان و فعالان صنفی است.
*مرگ ومصدومیت کارگرکارخانه فولادسرخه در حادثه آتش سوزی
در حادثه آتش سوزی کارخانه فولاد شهرک صنعتی سرخه دراستان سمنان بر اثر واژگونی دیگ فولاد مذاب بدنبال رها شدن از زنجیر جرثقیل یک کارگر جان خودرا ازدستد داد و۲ کارگر دیگرمصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.
akhbarkargari2468@gmail.com