اخباروگزارش های کارگری ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۳ 

اخباروگزارش های کارگری ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۳ 

– کارگر مصدوم معدن ذوب آهن اصفهان:هیچ‌کس از من حمایت نکرد

– تجمع اعتراضی صاحبان کارگاه های مجاز زغال سازی رودان نسبت به تعطیلی بدلیل قطع سهمیه سوخت مقابل استانداری هرمزگان

– بیانیه کانون صنفی معلمان در محکومیت باز خرید و اخراج اسماعیل عبدی

– ابتلای عالیه مطلب‌زاده به سرطان

– فارس تميمى  كارگر فداكار

– واژگونی تراکتوردرثلاث باباجانی جان راننده را گرفت

*******

*کارگر مصدوم معدن ذوب آهن اصفهان:هیچ‌کس از من حمایت نکرد

در حاشیه ماجرای اهدای خانه با اقساط بسیار پایین برای خانواده‌های بازمانده حادثه معدنجو، یکی از کارگران از مشکلی که دو سال قبل برایش پیش آمده تعریف کرد و بچه‌های قد‌و‌نیم‌قدش را نشان می‌دهد.

در حاشیه ماجرای اهدای خانه با اقساط بسیار پایین برای خانواده‌های بازمانده حادثه معدنجو، یکی از کارگران از مشکلی که دو سال قبل برایش پیش آمده برای خبرنگاررسانه ای تعریف کرد و بچه‌های قد‌و‌نیم‌قدش را نشان می‌دهد. این کارگر از ماجرای به ‌مشکل‌خوردن مهره‌های کمرش در معدن ذوب‌آهن می‌گوید که همان روز با واگن بهداری او را از معدن بیرون می‌رانند و راهی بیمارستان می‌شود، ولی همان موقع به او در بیمارستان چند آمپول مسکن می‌زنند تا دوباره به معدن برگردد، وسایلش را بردارد و به خانه برود. وقتی به خانه برمی‌گردد، متوجه می‌شود سه مهره کمرش از بین رفته است. بعد از مدتی که مرخصی درمانی داشت، اسمش را از فهرست کارگران خط زدند.

رمضان‌علی صنعتی، کارگری که حالا مشکل کمر حتی توان کارگری ساده را هم از او گرفته است، می‌گوید:من در یکی از روستاهای طبس زندگی می‌کنم. دو سال شده که کسی اصلا جوابگوی من نیست. دکتر به من نامه داد که باید به من کار سبک بدهند، اما معدن این نامه را قبول نکرد. من آخرین بار حقوق هشت تومان گرفتم. الان هم برای بنایی سر کار می‌روم، اما بعد از چند روز نمی‌توانم کار کنم. از درد کمر مجبورم ادامه ندهم‌‌ و کسی پاسخ‌گوی من نیست. من به دلیل کار در معدن کمرم به مشکل برخورد، ولی هیچ حمایتی از من نکردند.

*تجمع اعتراضی صاحبان کارگاه های مجاز زغال سازی رودان نسبت به تعطیلی بدلیل قطع سهمیه سوخت مقابل استانداری هرمزگان

صاحبان کارگاه های مجاز زغال سازی شهرستان رودان دراستان هرمزگان برای اعتراض بهتعطیلی بدلیل قطع سهمیه سوخت مقابل استانداری هرمزگان در بندرعباس تجمع کردند.

برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۱۱ آبان،دلیل تعطیلی ۲۵۰کارگاه مجوزدار و فعال زغال سازی، قطع سهمیه سوخت اعلام شده است.

۱۹ واحد نیز که به تازگی مجوز گرفته اند به دلیل قطع سهمیه سوخت نتوانستند کار خود را شروع کنند.

*بیانیه کانون صنفی معلمان در محکومیت باز خرید و اخراج اسماعیل عبدی

روزپنجشنبه ۱۰ آبان، کانون صنفی معلمان ایران(تهران)بیانیه ای بشرح زیر در محکومیت باز خرید و اخراج اسماعیل عبدی منتشرکرد:

امسال در آستانه روز جهانی معلم وزارت آموزش و پرورش در ادامه پروژه سرکوب فعالان صنفی معلم، حکم بازخرید و اخراج  اسماعیل عبدی عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان را صادر کرد. عامل این واقعه سخیف دولتی است که با وعده تغییر سیاست‌ها و تحول در آموزش و پرورش به ریاست رسیده است. در همین مدت کوتاهی که از عمر دولت پزشکیان گذشته است، علاوه بر اسماعیل عبدی، معلمانی در استان‌های دیگر و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی نیز با حکم اخراج و ممنوعیت از تحصیل و تدریس مواجه شده‌اند. صدور چنین احکامی نشان می‌دهد  که کلید واژه وفاق ملی صرفا سرپوشی است بر ادامه پروژه سرکوب نهادهای مدنی که در طول چهل سال گذشته وجود داشته و در دولت رئیسی به اوج رسیده بود.

اسماعیل عبدی، به عنوان یک معلم عدالت‌خواه، در طول سال‌های گذشته در راه مبارزه برای حقوق معلمان و بهبود شرایط آموزشی، سال‌ها رنج زندان و دوری از خانواده را متحمل شده بود و این بار دستگاه سرکوب تصمیم به محروم سازی وی از حق طبیعی خود به عنوان یک شهروند و اخراج وی از مدرسه و محیط آموزشی گرفته است. از نظر ما به عنوان یک تشکل صنفی، این اقدام در راستای تداوم خشونت علیه معلمان و نادیده گرفتن حقوق قانونی آنان صورت گرفته و نشان‌دهنده ناتوانی فرادستان سیاسی در حل مشکلات جامعه و پذیرش انتقادات و خواسته‌های معلمان است؛ اخراج‌ها در واقعیت خود، تلاشی است برای خاموش کردن صدای منتقدان. 

ما بر این باوریم که این نوع رفتار سرکوبگرانه و غیرقانونی، نه تنها به بیدادگری علیه اسماعیل عبدی محدود نمی‌شود، بلکه تمامی معلمان را در معرض خطر قرار می‌دهد. این رویه، در واقع، زنده کردن تاریخچه‌ای تاریک از سرکوب و خشونت در برابر پرسشگری و خردورزی است.

کانون صنفی معلمان ایران با اعلام حمایت قاطع از اسماعیل عبدی و تمامی معلمان و فعالان صنفی که به دلیل دفاع از حقوق خود و دانش‌آموزان، مورد سرکوب قرار گرفته‌اند، خواستار لغو این حکم غیرقانونی و بازگشت به کار تمامی معلمان اخراجی است. ما همچنین از نهادهای بین‌المللی و جامعه جهانی می‌خواهیم تا به این بیدادگری‌ها توجه کرده و در راستای حمایت از معلمان و دانشجویان، کارگران و بازنشستگان اقدام کنند.

ما به عنوان نماینده بخشی از معلمان این سرزمین، ضمن دفاع از حقوق معلمان و دانش آموزان، به ترویج دمکراسی، آزادی و عدالت اجتماعی متعهد هستیم و به سهم خود هرگز اجازه نخواهیم داد که صدای منتقدان و معترضان عدالت‌خواه و آزادی‌خواه جامعه از هر قشر و طبقه‌ای، خاموش شود.

*ابتلای عالیه مطلب‌زاده به سرطان

عالیه مطلب‌زاده، روزنامه‌نگار، عکاس، فعال حقوق زنان و زندانی سیاسی سابق، در یادداشتی که در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد، از ابتلایش به بیماری سرطان خبر داد، او در این یادداشت احضارهای پیاپی و تحت فشار بودن مداوم از طرف بازجویان و استرس و اضطراب را مانع از رسیدگی به موقع به وضعیت سلامتی‌اش عنوان کرد.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

*فارس تميمى  كارگر فداكار

فارس تميمى ، كارگر ۴۵ ساله، متاهل و داراى سه فرزند، اهل شهر شيبان شمال شهر اهواز از كارگران ميدان ميوه و تره وبار الغدير اهواز است. روز يكشنبه ۶ آبان ماه ۱۴۰۳، فارس هنگام رفتن به كارش در جاده دغاغله بعد از كيان آباد اهواز متوجه واژگونى يك خودروى پژو پارس بر روى ريل راه آهن در امتداد جاده دغاغله مى شود. فارس به سرنشينان خودروى واژگون شده كمك مى كند و همه را نجات مى دهد اما در اين ميان قطار با سرعت رد مى شود و فارس با قطار برخورد مى كند و جانش را از دست مى دهد.

براساس گزارش رسانه ای شده به نقل از روابط عمومی اورژانس ۱۱۵ اهواز:

خودروی پژو در کنار سچه قطار واژگون و یک عابر پیاده (فارس تميمى) برای کمک به آنها وارد صحنه می‌شود؛ وسایل شخصی خود را روی ریل می‌گذارد و به محض مشغول شدن برای آزاد سازی مصدومین، قطار سر می‌رسد، فارس حین برگشت برای برداشتن وسایل، با برخورد قطار فوت می‌كند.

*واژگونی تراکتوردرثلاث باباجانی جان راننده را گرفت

روز چهارشنبه ۹ آبان،براثر واژگون شدن یک دستگاه تراکتور در زمین‌های کشاورزی روستای چم زرشک علیا ثلاث باباجانی دراستان کرمانشاه راننده اش جان خودرا ازدست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate