اخباروگزارش های کارگری ۸ آبان ماه ۱۴۰۳
– دومین تجمع اعتراضی جمعی از بستگان اعدامی ها و مخالفین اعدام مقابل مجلس همزمان با چهلمین هفته کارزار سه شنبه های نه به اعدام با شعار«اعدام نکنید»
– پیوستن زندان کهنوج به کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در چهلمین هفته این کارزار
«تایید حکم اعدام چهار تن از اعضای کارزار»
– سیزدهمین سه شنبه اعتراضی کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری پالایشگاههای سوم، پنجم، هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی و کارگران رسمی مناطق عملیاتی جنوب
– تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگی همدان نسبت به عدم اجرای کامل قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه)وصدوراحکام ناقص مقابل صندوق بازنشستگی کشوری و آتش زدن احکام همسان سازی ناقص صادره
– تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگی یزد نسبت به عدم اجرای کامل قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه)وصدوراحکام ناقص مقابل اداره برنامه و بودجه استان با شعارهایاتحاد اتحاد علیه ظلم وفساد»،«بازنشسته دادبزن حق تو فریاد بزن»،«گرانی تورم بلای جان مردم» و…
– دومین روز دور جدید اعتراضات کارگران پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهرنسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان با برپایی تجمع
– تجمع اعتراضی جمعی از افراد دارای معلولیت نسبت به لایحه بودجه ۱۴۰۴ و عدم اجرای ماده ۲۷ قانون معلولان مقابل مجلس
– احضار دوباره فعال صنفی معلمان خوزستان به دادگاه انقلاب
– احضار سه فعال صنفی معلمان خوزستان به دادگاه انقلاب
– افشاگری خانواده های کارگران جان باخته معدن معدنجوی طبس ازآخرین وضعیتشان در آستانه چهلمین روز فاجعه
– تعدادکارگران جان باخته حادثه انفجار کارخانه کلات پیشگامان بسپار نوین کرمان به ۳ نفر رسید
– جان باختن یک کارگر درماسال بر اثر برق گرفتگی
*******
*دومین تجمع اعتراضی جمعی از بستگان اعدامی ها و مخالفین اعدام مقابل مجلس همزمان با چهلمین هفته کارزار سه شنبه های نه به اعدام با شعار«اعدام نکنید»
براساس فیلم های منتشره درشبکه های اجتماعی،روز سه شنبه ۸ آبان برای دومین هفته متوالی همزمان با کارزار سه شنبه های نه به اعدام ، جمعی از بستگان اعدامی ها و مخالفین اعدام با شعار«اعدام نکنید»دست به تجمع مقابل مجلس زدند.
*پیوستن زندان کهنوج به کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در چهلمین هفته این کارزار
«تایید حکم اعدام چهار تن از اعضای کارزار»
این روزها ماشین اعدام در حکومت مستبدِ ولایتفقیه، بیدنده و ترمز سرعت گرفته و سر باز ایستادن ندارد. در حکومت قرون وسطایی حاکم بر ایران روزانه شاهد گسترش فزاینده اعدامها هستیم. از ابتدای سال جاری تاکنون قریب به ۵۶۷ اعدام صورت گرفته که ۱۵۰ تن از محکومان تنها در مهرماه اعدام شدهاند. به طوری که در هفته اول آبان ماه، ۲۷ تن به دار آویخته شدند و ۲۱ اعدام در ۳ روز اجرا شد. یعنی هر روز هفت اعدام.
متاسفانه روز گذشته، جمشید شارمهد پس از ۴ سال حبس ظالمانه اعدام شد. جمشید شارمهد تمام این مدت در بازداشگاه امنیتی محبوس بود و نهادهای امنیتی در چهار سال گذشته با هدف پنهان نگه داشتن شکنجهها و نقض حقوق انسانی وی، اجاره انتقال جمشید شارمهد به بند عمومی را نداده بودند.
در اقدام سرکوبگرانه دیگر، روز ۴ آبان حکم چهار زندانی سیاسی _عقیدتی بلوچ توسط دیوان تایید و به اجرای احکام دادسرای امنیت تهران ارجاع داده شد؛ این چهار زندانی به نامهای عیدو شهبخش، عبدالغنی شهبخش، عبدالرحیم قنبرزهی و سلیمان شهبخش از اعضای کارزار “سهشنبههای نه به اعدام” هستند و در شرایط بسیار اسفبار، از ۱۶ ماه پیش در “بند امن” واحد سه زندان قزلحصار محبوس بوده و جانشان در خطر جدی است و هر لحظه احتمال اجرای حکم آنان وجود دارد.
در ادامه این سرکوبها در چند روز گذشته بیدادگاه کیفری دو تهران، ۵ زندانی سیاسی زنِ محبوس در اوین را که به اعدامهای گسترده، اعتراض کرده بودند مجموعاً به ۲۷ ماه حبس اضافی محکوم نمود. که یکی از آنها زندانی سیاسی وریشه مرادی است که با اتهام واهی بغی روبرو بوده و خود در معرض حکم اعدام است. وی ۱۹ روز است در اعتراض به صدور احکام اعدام و گسترش آنها اعتصاب غذا کردهاست.
با تمام این سرکوبها و ایجاد رعب و وحشت در جامعه، اما مقاومت و ایستادگی همچنان ادامه دارد. چنانکه هفته گذشته همزمان با کارزار “سهشنبههای نه به اعدام” جمعی از خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام مقابل مجلس تجمع اعتراضی علیه اعدام برگزار نمودند. شعار نه به اعدام سر دادند و از نیروهای سرکوبگر نترسیدند. ما این شجاعت را ستایش میکنیم و به این خانوادههای مقاوم درود میفرستیم.
در خبری دیگر، روز گذشته جمعی از زندانیان سیاسی زندان کهنوج استان کرمان، در نامهای اعلام کردند که از این هفته به کارزار “سهشنبههای نه به اعدام” میپیوندند و در اعتصاب غذا خواهند بود.
اعضای این کارزار در چهلمین هفته خود در ۲۴ زندان مختلف، اعدامهای گسترده در ایران و همچنین ارجاع پرونده ۴ زندانی بلوچ ـ که در دادگاهی بسیار مبهم و به دور از حق دادرسی منصفانه محکوم شدهاند ـ را شدیداً محکوم میکند و از همه فعالان سیاسی، حقوق بشری و تمام وجدانهای بیدار میخواهد صدای این زندانیان بینام و نشان و تمام محکومان به اعدام باشند و خواهان حمایت عملی از خانوادههای محکومان به اعدام هستند. ما همچنان تاکید میکنیم تنها راه توقف ماشین اعدام، اقدام و همبستگی جمعی است.
در هفته چهلم، زندانیان اعتصابی در زندانهای زیر در اعتصاب هستند:
زندان اوین (بند زنان، بند۴ و ۸)، زندان قزلحصار (واحد ۳ و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان خرمآباد، زندان اراک، زندان اسدآباد اصفهان، زندان نظام شیراز، زندان شیبان اهواز، زندان بم، زندان مشهد، زندان لاکان رشت (بند زنان و مردان)،زندان قائمشهر، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان، زندان کامیاران و زندان کهنوج کرمان
سهشنبه ۸ آبان ۱۴۰۳
#کارزار_سهشنبههای_نه_به_اعدام
#نه_به_اعدام
#سهشنبههای_نه_به_اعدام
*سیزدهمین سه شنبه اعتراضی کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری پالایشگاههای سوم، پنجم، هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی و کارگران رسمی مناطق عملیاتی جنوب
سیزدهمین هفته از#سه_شنبه_های_اعتراضی کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری، پالایشگاه های:سوم، پنجم، هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی
سه شنبه ۸ آبان ۱۴۰۳
در سیزدهمین هفته از #سه_شنبه_های_اعتراضی و پس از اعتصابات سراسری و پرشور هفته گذشته بهمراه کارگران رسمی مناطق عملیاتی جنوب، این هفته عوامل تفرقه در مقابل اعتراضاتمان بودند.
حمید بورد رئیس شرکت ملی نفت در سفر به عسلویه بازهم با توسل به وعده رسیدگی به وضعیت حقوقی کارگران رسمی در مناطق عملیاتی، بخصوص با وعده حذف سقف وضع شده بر حقوق و مزایای این کارگران، در ایجاد تفرقه و فرو نشاندن خشم کارگران نسبت به اقدامات امنیتی منطقه ای وارد عمل شد و بدون کوچکترین اشاره ای به خواسته کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری، سیاست جدا سازی مطالبات کارگران و رسمی و ارکان ثالث را در پیش گرفت.
اقدامی از سر ایجاد تفرقه که ما کارگران با آگاهی به دست آمده در دل اعتراضاتمان، مدتهاست آن را شناسایی و از آن عبور کرده ایم.
ما بخوبی از جایگاه مان در تولید نفت آگاهیم و میدانیم هدف استثمار کنندگانمان با این سیاستها محافظت از شرایطی است که همچنان استثمار بیشتر ما کارگران و چپاول بیشتر در نفت را رقم میزند تا حق زحمت ما به گلوی عده ای مفتخور، چپاولگر و جنگ طلب سرازیر شود.
خواسته های ما از بابت سیری ناپذیری عده ای مفتخور که ما کارگران را به بردگی میکشند و خون مردم تحت ستم را در شیشه کرده اند محقق نخواهد شد و قطعاً ما کارگران در این کشمکش و مبارزه تا تعطیلی کامل نفت پیش خواهیم رفت و فرصت چپاول نفت، این سرمایه و حق اشتراکی عمومی را به سرکوبگرانمان نخواهیم داد.
ما پرشورتر از گذشته با اشکال مختلف در اعتراضات نفت، متحد و سازماندهی شده حضور خواهیم داشت.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث) ضمن حمایت از اعتراضات همکاران رسمی و غیر رسمی در مجتمع گاز پارس جنوبی، همه کارگران نفت را در بخشهای مختلف به گسترش اعتراضات فرامیخواند.
مطالبات فوری کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری در مجتمع گاز پارس جنوبی عبارتند از؛
-حق تشکل، تجمع و اعتراض،
-حذف کامل شرکتهای پیمانکاری،
-بازگشت به کار فوری و بی قید و شرط همه کارگران اخراجی و پایان دادن به برخورد امنیتی با کارگران معترض،
-عمل به توافقات قبلی علی الخصوص موضوع مرخصی استحقاقی و پرداخت حق کمپ(هزینه قطع امکانات رفاهی) که به صورت یکجانبه توسط برخی از مسئولان مجتمع گاز تغییراتی در آن صورت گرفته است.
-اجرای صحیح طرح طبقه بندی مشاغل و نظام پرداخت عادلانه و همتراز با کارگران رسمی و قراردادی پیرو توافقات قبلی با وزارت نفت،
-اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای رانندگان غیرمالک خودروهای استیجاری، ساماندهی تردد و ایجاد امنیت شغلی برای آنان
-اجرای بدون تبعیض تردد ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت برای کارگران اداری و پشتیبانی
*تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگی همدان نسبت به عدم اجرای کامل قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه)وصدوراحکام ناقص مقابل صندوق بازنشستگی کشوری و آتش زدن احکام همسان سازی ناقص صادره
سه شنبه ۸ آبان
*تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگی یزد نسبت به عدم اجرای کامل قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه)وصدوراحکام ناقص مقابل اداره برنامه و بودجه استان با شعارهایاتحاد اتحاد علیه ظلم وفساد»،«بازنشسته دادبزن حق تو فریاد بزن»،«گرانی تورم بلای جان مردم» و…
سه شنبه ۸ آبان
*دومین روز دور جدید اعتراضات کارگران پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهرنسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان با برپایی تجمع
روز سه شنبه ۸ آبان، کارگران پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر با برپایی تجمع دومین روز دور جدید اعتراضاتشان را نسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان،رقم زدند.
درهمین رابطه:ازسرگیری اعتراضات کارگران پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهرنسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان با برپایی تجمع
روز دوشنبه ۷ آبان، کارگران پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر با برپایی تجمع اعتراضشان را نسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان،ازسرگرفتند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:برخلاف وعدهای که مسئولان شرکت پایانه و مخازن در حضور مسئولان و نمایندگانی از فرمانداری ماهشهر، اداره کار منطقه ویژه و مسئول دفتر نماینده مجلس بندر ماهشهر در مجلس ومسئولان حراست ارشد منطقه و. . به آنها داده بودند، هنوز مطالباتمان عملی نشده است.
کارگران گفتند: در آخرین اجتماع کارگران شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر که در روزهای پایانی شهریور و ابتدای مهر ماه سال جاری به مدت ۶ تا ۷ روز در محدوده محل کارمان برگزار شد، مسئولان در جلسه بررسی مطالباتمان که در تاریخ ۴ مهر ماه برگزار شد با امضای صورت جلسهای وعده داده بودند تا یک ماه آینده به مطالبات ما رسیدگی کنند که هنوز عملی نشده است.
کارگران شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر تاکید کردند: خواستههای ما اجرای تبدیل وضعیت شغلی کارگران مطابق با شرکتهای همجوار، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل کارگران پیمانکاری، پرداخت پتروکارت، پرداخت کسورات پاداشهای بهره وری به همراه اضافه کاری ماههای رمضان سالهای ۱۴۰۲ و۱۴۰۳است که متاسفانه مسئولان وعده وصول این مطالبات را در حالی به کارگران دادند که با اعتماد به وعده داده شده کارگران حدودا یک ماه است مشغول فعالیت روزانه خود شده بودند.
آنها افزودند:دستمزد و مزایای ما در مقایسه با دیگر کارگران شرکتهای همجوار منطقه متفاوت است اما مدیران شرکت و هیات مدیره توجهی به مطالبات ما نمیکنند.کارگران قراردادی و شرکتی شاغل در شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر به دلیلعدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و سایر مزایای شغلی کمترین حقوق را به نسبت سایر کارگران دریافت میکنند.
*تجمع اعتراضی جمعی از افراد دارای معلولیت نسبت به لایحه بودجه ۱۴۰۴ و عدم اجرای ماده ۲۷ قانون معلولان مقابل مجلس
روزسه شنبه ۸ آبان برای باری دیگر، جمعی از افراد دارای معلولیت برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به لایحه بودجه ۱۴۰۴ و عدم اجرای ماده ۲۷ قانون معلولان دست به تجمع مقابل مجلس زدند.
شعارها:
«نه صدقه نه منت حقو میخوایم با عزت»
«معیشت شایسته حق مسلم ماست»
«اجرای ماده ۲۷ حق مسلم ماست»
«قانون معلولان اجرا باید گردد»
«عزا عزاست امروز روز عزاست امروز معلول بی معیشت صاحب عزاست امروز»
*احضار دوباره فعال صنفی معلمان خوزستان به دادگاه انقلاب
پیروز نامی، دبیر کانون صنفی معلمان خوزستان و فعال صنفی، با اتهاماتی چون «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، «تشکیل گروه» و «اخلال در نظم عمومی» به دادگاه انقلاب اهواز احضار شد. جلسه دادگاه نامی برای ۱۶ آبانماه تعیین شده است.
پیروز نامی پیشتر نیز بارها به دادگاه فراخوانده شده و چندین مرتبه ماهها در سلول انفرادی نگهداری شده است. وی از سال ۱۳۸۰ فعالیت صنفی خود را آغاز کرده و در سال ۱۳۹۷ توسط سپاه حضرت ولیعصر بازداشت و پس از یک ماه بازجویی و تحمل شکنجه در انفرادی، در نهایت در آن پرونده تبرئه شد. همچنین در سال ۱۴۰۱ با آغاز اعتراضات ژینا امینی و اعلام اعتصاب و حمایت از اعتراضات، مجدداً بازداشت و ۲۴ روز در انفرادی سپاه بازجویی شد.
پیروز نامی در چندین پرونده از سوی نیروهای امنیتی با احکام مختلف از جمله ۲ سال، ۳ ماه و ۹۱ روز حبس و انفصال از کار محکوم شد، اما پس از تجدید نظر در همه موارد تبرئه شد. در سال ۱۴۰۲ نیز با یورش نیروهای امنیتی به منزل و ضبط وسایل شخصی او و خانوادهاش، سه پرونده جدید برای او گشوده شد که در یکی از آنها به ۶ ماه حبس محکوم گردید. اکنون پرونده دوم از این پروندهها در انتظار رسیدگی دادگاه قرار دارد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن حمایت قاطع از این فعال صنفی تاکید میکند که پرونده سازی ها علیه فعالین صنفی باید متوقف شود و حق پیگیری مطالبات برای فعالین محفوظ بماند. همچنین این شورا بر تداوم اعتراضها تا حصول نتیجه پای می فشارد.
*احضار سه فعال صنفی معلمان خوزستان به دادگاه انقلاب
کوکب بداقی پگاه، علی کروشات وصادق چهرازی با اتهاماتی چون «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، «تشکیل گروه» و «اخلال در نظم عمومی» برای ۱۶ آبانماه به شعبه ۳ دادگاه انقلاب اهواز احضار شدهاند
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در واکنش به احضار فعالان صنفی معلمان خوزستان، به دادگاه انقلاب اهواز، اعلام میکند که اینگونه پروندهسازیها و فشارها علیه فعالان صنفی، بهویژه در حوزه آموزش، نقض حقوق اساسی و قانونی شهروندان است. و تأکید دارد که اتهاماتی مانند «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «اخلال در نظم عمومی» که معمولاً به فعالان صنفی نسبت داده میشود، تلاشی برای سرکوب صدایی حقطلبانه و قانونی این فعالان است که تنها خواستار بهبود شرایط معیشتی و آموزشی جامعه هستند. و خواستار پایان دادن به پروندهسازیهای غیرعادلانه علیه فعالان صنفی و توقف استفاده از دادگاههای انقلاب برای سرکوب صدای معلمان و کارگران است.
*افشاگری خانواده های کارگران جان باخته معدن معدنجوی طبس ازآخرین وضعیتشان در آستانه چهلمین روز فاجعه
چهل روز از فاجعه معدن طبس گذشت، هنوز صدای خانوادهها شنیده نشده
چهل روز پس از فاجعهی مرگبار معدن طبس که با جانباختن ۵۳ کارگر، عنوان بزرگترین حادثه معدنی ایران را به خود گرفت، هنوز وضعیت پرونده حقوقی و قضایی این رویداد ناگوار مشخص نیست. دیه و مستمری خانوادهها پرداخت نشده، و تسهیلات وعدهدادهشده، ازجمله آپارتمانهای اقساطی، در برابر شرایط سخت بازماندگان ناکافی بهنظر میرسد. در این میان، خانوادههای داغدار از غم بازگشتناپذیر عزیزانشان میگویند، و سرنوشت پرونده همچنان در انتظار اعلام نتیجه از سوی کارشناسان و مسئولان است.
مبالغی در روزهای نخست پس از حادثه بهعنوان هزینه کفن و دفن به آنها پرداخت شده است. برخی از همسران معدنکاران جانباخته طی این چهل روز مبلغی به عنوان حقوق همسر دریافت کردهاند اما این مبلغ برای همه واریز نشده است.
وزارت راهوشهرسازی هم قرار است یک آپارتمان ۱۰۰ متری به نصف قیمت حقیقی با شرایط وام ۱۸ساله به خانواده معدنکاران جانباخته پرداخت کند، اما خانوادهها میگویند با کدام پول قرار است ماهی شش میلیون تومان را پرداخت کنند. همه این گفتهها به کنار، خانواده جانباختگان معدن میگویند هیچ پولی جان رفته را بر نمیگرداند؛ نباید این اتفاق رخ میداد.
عجب تولد غمگینی. درست یک روز پس از فوت پدر، پسر به دنیا میآید. اما مرگ پدر هم که گرچه با فاجعهای در عمق ۷۰۰ متری زمین در تونل تاریک معدن طبس به وقوع پیوست، اما با زندگی گره خورده بود. اعضای بدن «میثم امیدی» از جانباختگان معدن طبس در ۳۱ شهریور قبل که اعضای بدنش بلافاصله پس از اعلام مرگ مغزی اهدا شد، درست یک روز پس از فوت یکبار دیگر پدر شد. «پرهام کوچک» حالا هنوز چهل روز هم ندارد. پدر را ندیده است و بعد از این هم نخواهد دید.
ترک خانه
دایی پرهامِ کوچک اما فکر میکند که سرنوشت همین است و اما خوبش این است که تلخ و شیرین را هم باهم پیش میآورد. «محمد مرادی» میگوید خواهر و دو فرزندش بزرگترین مشکلشان این است که از زمان حادثه تابهحال نتوانستهاند در خانه خودشان زندگی کنند:خواهرم و شوهرش یک فرزند پسر داشتند و درست یک روز بعد از حادثه فرزند دیگرشان به دنیا آمد. بزرگترین مشکل این است که خواهرم دیگر نمیتواند در خانه خودش زندگی کند.
خانه خانواده پرهام جایی در حاشیه روستای «مظفرآباد» در شهرستان «بردسکن» است. دهستان صحرا، جایی که مظفرآباد در آن قراردارد، خوش آبوهوا و سرسبز است اما مرادی میگوید که این سبزی دیگر برای خانواده کوچک خواهرش دلپذیر نیست:تحمل ندارد در خانه خودش زندگی کند. بهویژه اینکه همین چندوقت قبل هم به یکی از آن خانهها دزد زد. خانه خواهرم در حاشیه روستاست و تقریباً کمی از بافت اصلی روستا فاصله دارد. فعلاً در خانه پدرم ساکن است. باید حق و حقوقشان را پرداخت کنند تا بلکه بتواند از این خانه برود. مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان به خانواده جانباختگان دادند. میدانم که ۵۰ میلیون تومان هم به مصدومان دادند. هنوز در مورد دیه اعلامی نکردهاند و باید کارها و اقداماتش انجام شود. مبالغی هم بهعنوان هزینه کفن و دفن پرداخت شد.
وزارت راهوشهرسازی قرار است یک آپارتمان به قیمت نصف ارزش حقیقی ملک با شرایط وام ۱۸ساله به خانوادهها اعطا کند، اما برخی میگویند از عهده اقساط برنخواهند آمد.
مادر پرهام خانهدار است و حالا بعد از فوت شوهر به خانه پدر نقل مکان کردهاند:فقط پول مهم نیست. خواهرم دارد میسوزد. زندگی اما ادامه دارد. به آنها گفتهاند که چون جانباختگان بیمه داشتند، به آنها مستمری تعلق میگیرد. ابتدا نماینده ولی فقیه که با خانوادهها دیدار کرد گفت سعی میکنند سابقه بیمهشان را تکمیل کنند تا لااقل مستمری کاملی به آنها تعلق بگیرد. اما نمیدانم واقعاً قرار است چه کاری انجام دهند. چون آخرین چیزی که به ما گفتند این است که باید مستمری را بهاندازه همان سابقه بیمه بگیرند. حالا همه خانوادههای جانباختگان باتوجهبه اینکه معدن مقصر شناخته شد، شکایت کردند و پیگیر تا ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد.
جان رفته برنمیگردد
«ایوب» برادر «جواد طوسی» است:واقعیت این است که این ماجرا توضیحی ندارد. زن جوانی که شوهرش مرده باشد و بچههایی که در کودکی بیپدر شده باشند، چه کاری میتوانند بکنند؟ این درد که به این سادگیها دوا نمیشود. اما در کنار اینها کارهایی است که باید انجام میشد. دیه هنوز پرداخت نشده است.
او توضیح میدهد که برادرش و همسرش سه پسر داشتند که حالا مسئولیت هر سه فرزند بر دوش مادر خانواده است:مستمری را معین نکردند. بلکه مبلغی را بهعنوان حقوق فعلاً واریز میکنند. اما حقیقت این است که هیچ پولی جبران اتفاق رخداده نیست. هیچ پولی جان رفته را برنمیگرداند.
حقوقی هم پرداخت نشد
گویی برای برخی از خانوادهها خبری از این میزان رسیدگی نیست و حقوقی هم بابت مستمری یا حقوق موقت به آنها پرداخت نشده است. «سیدجعفر» پدر مرحوم «سیدمنصور حسینی» است. یکی از جانباختگان معدن که از کیلومترها آنسوتر، روستای «کوهسارات» مینودشت برای کار به معدنی در خراسانجنوبی رفته بود. کسی که نامش بهعنوان جوانترین جانباخته این فاجعه به ثبت رسید.
سید جعفر میگوید عروسش حتی حقوقی دریافت نکرده است: همینطور ماندهاند. حقوقی هم دریافت نکردهاند. پیگیری هم کردهاند، اما چیزی نمیگویند. همین حالا با نوه یکساله من در خانه مستأجری زندگی میکنند. نمیدانم منطقه ما را میشناسید یا نه. اینجا ما هم وضع مالیمان آنقدر خوب نیست که بتوانم بگویم خودم حمایتشان میکنم. خانواده آن طرف هم نمیتوانند حمایت کنند. عروس من خانهدار بود و باید بتواند مستمری بگیرد تا بتواند هزینههای زندگی خودش و فرزندش را تأمین کند. این همه آدم آمدند، استاندار آمد، مسئولان از تهران آمدند، از معدن طبس یک نفر نیامد سراغ ما را بگیرد. اعلام کردند که یک خانه به بازماندگان میدهند. قیمت خانه که بخشی از آن را اداره راهوشهرسازی میدهد، دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است. قسطش میشود ماهی حدود شش میلیون تومان. البته گفتند دو سال استراحت دارد. اما هر وقت هم که تحویل بدهند و هر زمانی که قسطش شروع شود، باید درآمدی باشد تا بتوان قسط را داد. هنوز معلوم نیست که چه زمانی حقوق و مستمری عروسم پرداخت میشود.
مبلغی بهعنوان حقوق تا زمان تعیینتکلیف وضعیت مستمری برای همسران جانباختگان معدن واریز شده است، اما این واریز مشمول همه خانوادهها نشده است
او از نوه کوچکش میگوید:نامش سپهر است. کمکم دارد راه میافتد. مریض میشود. بچه است دیگر. همین الان که شما زنگ میزدید و پشت خطم میآمدید، داشتم با عروسم حرف میزدم. بچه شکمش بههم ریخته بود. گفت بابا نبات نداریم، بروم برایش نبات ببرم. بچه پوشک میخواهد. دارو میخواهد. پسر من خودش بچه بود اما حالا بچه او برایمان مانده است. عاقبت کار معلوم نیست. فعلاً منتظر هستیم.
انحصار خبر
در پیگیری پیامما از آخرین وضعیت پرونده حادثه معدن طبس از دادگستری خراسانجنوبی، روابطعمومی دادگستری اعلام میکند نمیتواند خبری در اختیار روزنامه قرار دهد و انتشار خبر جز از سوی مرکز رسانه قوه قضائیه ممنوع است.
بخشی ازیک گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۸ آبان
*تعدادکارگران جان باخته حادثه انفجار کارخانه کلات پیشگامان بسپار نوین کرمان به ۳ نفر رسید
یک کارگرمصدوم دیگر حادثه حادثه انفجار کارخانه کلات پیشگامان بسپار نوین کرمان در بیمارستان سوانح سوختگی شفا کرمان جان باخت.
یادآوری:
+جان باختن یک کارگر دیگر حادثه انفجار کارخانه کلات پیشگامان بسپار نوین کرمان
روز پنج شنبه ۱۹ مهر، یک کارگر دیگر حادثه انفجار کارخانه کلات پیشگامان بسپار نوین کرمان+ دربیمارستان جان باخت.
+مرگ ومصدومیت ۱۳ کارگر در حادثه انفجار کارخانه کلات پیشگامان بسپار نوین کرمان – وخامت حال تعدادی از کارگران مصدوم بدلیل سوختگی شدی
روزیکشنبه ۱۵ مهر، انفجار کارخانه کلات پیشگامان بسپار نوین کرمان تولید کننده محصولات یک بار مصرف در شهرک صنعتی خضرا کرمان واقع در جاده باغین یک کارگر جان خودرا ازدست داد و ۱۲ کارگر دچار سوختگی شدند.حال تعدادی از کارگران بدلیل سوختگی شدید وخیمگزارش شده است.
*جان باختن یک کارگر درماسال بر اثر برق گرفتگی
یک کارگر آرماتوربند بنام مهرداد رضوانی» حین کار در شهر ماسال،استان گیلان به علت اتصال میلگرد به سیم برق دچار برق گرفتگی شد وجان خودرا ازدست داد.
akhbarkargari2468@gmail.com