اخباروگزارشات کارگری ٢ اسفند ماه ١٣٩٩

اخباروگزارشات کارگری ٢ اسفند ماه ١٣٩٩

فراخوان تجمع سراسری کارگران  بازنشسته سازمان تامین اجتماعی

زمان:یکشنبه ۳ اسفند ماه ۹۹ – ساعت ۱۰ و ۳۰دقیقه

اماکن :

تهران: مقابل سازمان تامین اجتماعی

شهرستان‌ها: مقابل اداره تامین اجتماعی

– تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته زنجان نسبت به سطح نازل حقوق مقابل استاندار

خط فقر ۹ میلیون تومان – حقوق ۳ میلیون تومان

– فراخوان کارگران راه آهن لرستان برای اعتصاب سراسری برای احقاق حقوق برحقشان

– تجمع اعتراضی اهالی زلزله‎زده سی‌سخت همزمان با سفروبازدید رییسی

– تجمع اعتراضی جمعی از اهالی کردستان مقابل استانداری همزمان با سفر جهانگیری

– لگد مال شدن حقوق کارگران  شرکت ایران افق دهلران(میدان نفتی چشمه خوش ، پایدارغرب وآبان )زیر سکوت مصلحتی مسئولان

– صدای دادخواهی جمعی از زندانیان سیاسی و عقیدتی

– بیانیه شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران بمناسبت دوم اسفند روززبان مادری

– تجمع اعتراضی جمعی از اعضای انجمن فرهنگی نوژین نسبت به حکم ۵ سال حبس تعزیری زارا محمدی مقابل دادگستری سنندج

– اهالی چولاب کوچصفهان با برپایی تجمع مانع برداشت شن از جزیره گردشگری این روستا شدند

– تجمع اعتراضی جمعی از اهالی چاه بهار نسبت به مصادره زمین هایشان برای احداث مجتمع فولاد

– جان باختن یک کارگرجوشکاردرکرج درپی سقوط از ارتفاع

– جان باختن یک کارگر دریزد براثرریزش سقف ساختمانی

*تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته زنجان نسبت به سطح نازل حقوق مقابل استاندار

خط فقر ۹ میلیون تومان – حقوق ۳ میلیون تومان

جمعی از کارگران بازشسته استان زنجان با برپایی تجمع مقابل استانداری اعتراضشان را نسبت به سطح نازل حقوق بنمایش گذاشتند.

روز شنبه ۲ اسفند،حاضران در تجمع با بیان اینکه براساس آخرین برآوردها، خط فقر حداقل نُه میلیون تومان است،به خبرنگار رسانه ای گفتند: چطور باید با حقوق سه میلیون تومانی زندگی کنیم؟

*فراخوان کارگران راه آهن لرستان برای اعتصاب سراسری برای احقاق حقوق برحقشان

روز شنبه ۲ اسفند، کارگران راه آهن لرستان(شرکت تراورس)برای احقاق حقوق برحقشان فراخوانی برای اعتصاب سراسری منتشر کردند.

متن این فراخوان بشرح زیراست:

دوستان برای رسیدن به این هدف اول باید همه دوستان مشکلات شخصی و داخلی خودشون رو کنار بزارن یعنی دیگه فعلا کاری نداشته باشن کی رئیسه کی سواره کی پیاده . هدف همگی در اعتصاب سراسری خط موارد زیر باشه :

۱- تجمیع همه نواحی بصورت یک شرکت واحد (مثل پویان نوین سبز که شرکت مرکزی بهره برداری هست )

۲- دریافت تمام بندهای قرارداد شامل حق جذب ،اضافه کار (حداقل ۴۸ ساعت ) و همه بندهای قرارداد

۳-دریافت لباس کار بصورت مستمر و قانونی بدون وقفه

۴-دریافت بن های مربوطه شامل بن لباس (عیدانه)،بن ماه مبارک رمضان ، کارت هدیه روز زن برای متاهلین ،بن خرید کالا  (یعنی هرچی بقیه ادارات گرفتن ماهم بگیریم )

۵-دریافت حقوق بصورت کامل (نه بصورت ۵۰ درصد که مشخص نیست چطوری داری حقوق میگیری)  آنهم در یک تاریخ مشخص نه دلبخواهی

۶-دادن گروه شغلی و افزایش مستمر آن بعد ۴ سال

۷-تمدید بیمه بصورت ماهیانه و بستن قراداد با بیمه های تکمیلی معتبر مثل بیمه ملت و غیره

*تجمع اعتراضی اهالی زلزلهزده سی‌سخت همزمان با سفروبازدید رییسی

روز شنبه ۲ اسفند همزمان با سفروبازدید رییسی،جمعی از اهالی زلزله‎زده سی‌سخت برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت عدم توزیع امکانات مناسب ازجمله  کمبود چادر جهت اسکان موقت دست به تجمع زدند.

یکی دیگر از دلایل اعتراض تجمع کنندگان آمار تعداد خانه‎های تخریبی اعلام شده توسط دستگاه‎های اجرایی است که بجای ۳۰۰۰خانه تخریب شده ۴۰۰واحد مسکونی اعلام شده است.

*تجمع اعتراضی جمعی از اهالی کردستان مقابل استانداری همزمان با سفر جهانگیری

روز شنبه ۲ اسفند همزمان با سفر جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوربه کردستان،جمعی از اهالی این استان برای بنمایش گذاشتن اعتراضاتشان درعرصه های مختلف دست به تجمع مقابل استانداری درشهرستان سنندج زدند.

*لگد مال شدن حقوق کارگران  شرکت ایران افق دهلران(میدان نفتی چشمه خوش ، پایدارغرب وآبان )زیر سکوت مصلحتی مسئولان

لگد مال شدن حقوق کارگران  شرکت ایران افق دهلران(میدان نفتی چشمه خوش ، پایدارغرب وآبان) زیر سکوت مصلحتی مسئولان کماکان ادامه دارد.

برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۲ اسفند،عدم نظارت دقیق مسئولان  بر تخلفات شرکت ایران افق در شهرستان دهلران (میدان نفتی چشمه خوش ، پایدارغرب وآبان )در راستای نادیده گرفتن حق وحقوق کارگران از سوی مسئولان این شرکت ، نامشخص بودن وضعیت قرارداد وفراهم نشدن سرویس ایاب ذهاب از مطالبات کارگران بومی از شرکت ایران افق است.

عدم اجرای دستورالعمل اجرائی طرح‌های طبقه‌بندی مشاغل موضوع ماده (۷) آیین‌نامه اجرایی تهیه طرح طبقه‌بندی مشاغل کارگاه‌ها موضوع تبصره یک ماده ۴۹ قانون کار (بخشنامه شماره ۲۳۲/۷ مورخ ۲۶/۷/۱۳۹۰ وزارت کار و امور اجتماعی) نیر از سوی شرکت ایران افق نادیده گرفته شده است

آنچه که کاملا در شرکت های فعال دهلران مشهود است؛ برخی شرکت ها برای سرپوش گذاشتن بر تخلفات آشکار خود ،اختصاص سهمیه به مسئولان در حوزه های مختلف است تا به ابزاری برای سرپوش گذاشتن تخلفات شرکت شود .  این خود ظلم آشکاری است که باید مسئولان بدان اهتمام  جدی ورزیده  ودر برابر تخلف شرکت ها در راستای احقاق حق کارگران سکوت نکنند.

بنابهمین گزارشات، حدود یک سال است که یک شرکت روسی بخشی از میدان نفتی چشمه خوش ، پایدارغرب وآبان درراستای افزایش بهره برداری از این میادین  را از شرکت  ملی نفت تحویل گرفته است.این  شرکت به عنوان کارفرما این پیمان را به شرکت ایران افق به عنوان پیمانکار واگذار کرده است.

*صدای دادخواهی جمعی از زندانیان سیاسی و عقیدتی

بیانیه‌ی بیش از ۹۰ تن از زندانیان سیاسی و عقیدتی

صدای دادخواهی ما را بشنوید

طبق آخرین خبرها، بهنام محجوبی، زندانی عقیدتی با سطح هوشیاری بسیار پایین در اغما به سر می‌برد. او در سال ۱۳۹۶ به اتهام شرکت در یکی از تجمع‌های دراویش بازداشت و چندی بعد در دادگاه به دو سال حبس محکوم شد. بهنام دچار بیماری “پانیک اتک” هست و هنگامی که در خرداد امسال برای اجرای حکم به زندان احضار شد، با این بیماری دست به گریبان بود. در دوران حبس بیماریش تشدید شد، طوری که بنابر اعلام پزشکی قانونی، قادر به تحمل حبس نبود. اما مجریان سیاست انتقام‌جویی و آزار زندانیان سیاسی و عقیدتی نظر پزشکی قانونی را به هیچ انگاشتند و هم‌چنان او را در زندان نگاه داشتند. بهنام در همه‌ ماه‌های حبس در راه و نیم‌راه بند و بهداری زندان بود و با عوارض بیماری و دشواری‌های تامیین دارو و بی‌دارویی دست و پنجه نرم می‌کرد و گرفتار سیستم پزشکی و درمان ناکارآمد و بی‌توجه زندان بود. سرانجام در نیمه شب ۲۴ بهمن، پس از آن‌که حالش وخیم می‌شود، هم‌بندی‌هایش او را به بهداری می‌برند و…

اکنون او در بیمارستان به زندگی نباتی فرو رفته است؛ یعنی فرو برده‌اندش! جانِ جوانش را بر لبه‌ پرتگاهِ نیستی آونگ کرده‌اند تا سیستمی بر سر کار بماند که از آغاز جز تحمیل خفقان و فقر و فلاکت بر مردم و ستم مضاعف بر زندانیان و تامین منافع قشری زراندوز، کاری نکرده‌است.

بهنام را آن سیستمی به زندگی نباتی کشاند که استفاده‌ مردم از حق آزادی بیان را جرم می‌داند و زندان‌ها را از مردان و زنان منتقد، معترض و مخالف انباشته است.

بهنام را آن قوانین و مقرراتی تا دم مرگ برده است که در هیچ یک از مراحل تشکیل پرونده، دادرسی، دادگاه و اجرای حکمش ذره‌ای عدالت وجود ندارد؛ قوانین و مقررات و مجریانی که رویکردشان بر له کردن شخصیت زندانی، به زانو درآوردن او و تنبیه و آزار وی و خانواده‌اش استوار است.

بهنام در زندانی ذره ذره جسم و روانش کاهیده و همسایه مرگ شد که از حداقل‌ها و مناسبات لازم برای زندگی انسانی برخوردار نبوده ‌است و هر جز آن با سلامت جسم و روان زندانی سر ستیز دارد.

بهنام نخستین قربانی این شرایط ظالمانه نبوده و چنان‌چه این وضع ادامه یابد، آخرینِ آن نیز نخواهد بود. کم نیستند کسانی که هم‌اکنون با وضع مشابه بهنام در زندان به سر می‌برند و هیچ گوشی شنوای فریاد دادخواهیشان نیست. امروز بهنام می‌توانست سرزنده در کنار خانواده و عزیزانش باشد، اگر صدای دادخواهیش شنیده می‌شد.

ما زندانیان امضا کننده این بیانیه، شاهدان مستقیم رنج‌ها و شرایط دهشتناک زندان، توجه همه‌ انسان‌های شریف و آزاداندیش، وجدان‌های بیدار و سازمان‌ها و نهادهای مدافع حقوق بشر در ایران و جهان را به این بی‌داد‌ها جلب می‌کنیم و خواهان شناسایی و محاکمه کسانی هستیم که موجب وضعیت فعلی بهنام محجوبی شده‌اند.

خواهان تغییر قوانین، مقررات و شرایط ضد انسانی حاکم بر زندان‌ها هستیم و اولین گام را آزادی بی‌قید و شرط زندانیان سیاسی و عقیدتی می‌دانیم.

اسامی امضاکنندگان:

زندان اوین: بکتاش آبتین، سید افخم ابراهیمی، سعید افسری، محسن اسفندانی، کیانوش اصلانی، سعید اقبالی، کیوان باژن، کسری بنی‌عامریان، وحید بنی‌عامران، سینا بهشتی، پیمان پورداد، آتبین جعفریان، رسول جلیل‌پور، یاسین جمالی، عباس چطرروز، معین حاجی‌زاده، علی حسن بیگی، مجید حسینی‌نژاد، علی اصغر حسنی‌راد، روح‌الله خزعلی، مصطفی خسرو باوادی، محمدجواد خلاصی، رضا خندان(مهابادی)، مهدی دارینی، امیرسالار داوودی، فرزین رضایی‌روشن، داوود رمضان‌زاده، مسیب رییسی یگانه، سیدحمید سجادی، بهروز سلطان‌رو، عباس سوهانی، سیدجواد سیدی، محمد شجاعی‌فر، حمید شریف، سجاد شکری، میلاد شهدی، پوریا شهرابی توفیق، خسرو صادقی بروجنی، غلامحسین صارمی، علی اکبر صحرایی، کیوان صمیمی، محمدسعید صمیمی، سینا ظهیری، صادق عباسی، اسماعیل عبدی، کریم عزیزمحمدی، محمود علی‌نقی، ابولفضل غسالی، محمد غیاثوند، احمد فارسی، محسن قنبری، حسین گرمرودی، جواد لاری، نصرالله لشنی، امیررضا محمدی، میلاد محمدی، علی مجیدی‌نژاد، عبدالرسول مرتضوی، حمید منافی، سید ابولحسن منتظر، پوریا مضروب، امیرحسین میرخلیلی، سیامک میرزایی، شهاب‌الدین نظری، رحیم نوروزی، کسری نوری، حسین هاشمی، بهزاد همایونی، رمضان همتی، سعید یاری‌یگانه، احمد یزدانی

زندان رجایی‌شهر: مطلب احمدیان، محمد امیرخیزی، آرشام رضایی، حمزه سواری، آرش صادقی، حسن صادقی، جعفر عظیم‌زاده، سعید ماسوری، رضا محمدحسینی، مهدی مسکین نواز، بهنام موسیوند، علی موسی‌نژاد فرکوش، فرهاد میثمی، آرش نصری

زندان تهران بزرگ: شاهپور احسانی راد، عباس دهقان، محمد شریفی‌مقدم، کیانوش عباس‌زاده، مصطفی عبدیپ، ویا قبادی

زندان عادل‌آباد شیراز: محمد داوری، سجاد زارع

برگرفته از کانال کانون نویسندگان ایران

 *بیانیه شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران بمناسبت دوم اسفند روززبان مادری

از سال ۲۰۰۰ یونسکو به منظور بزرگداشت و حفاظت از تنوع زبانی و فرهنگی هر ساله ۲ اسفند (۲۱ فوریه) را به نام روز جهانی زبان مادری نامگذاری کرده است .اهمیت این روز از آن جهت است که بنابر آمارهای جهانی در حال حاضر ۴۳ درصد از زبان های دنیا در معرض خطر نابودی قرار دارند. علاوه بر این تحقیقات مربوط به یونسکو نشان می دهد که آموزش به زبان مادری در مراحل ابتدایی منجر به موفقیت بیشتر کودکان در یادگیری در مدارس و مشارکت بیشتر والدین در امر بهبود کیفیت آموزشی می‌شود. این مهم تا بدانجا ست که یونسکو آموزش به زبان مادری در دوره آموزش عمومی را یکی از پیش شرط های مبارزه با بیسوادی تلقی و تعقیب می‌کند. جامعه بین الملل نیز اهمیت و ضرورت آموزش زبان مادری را به درستی پذیرفته و آن را به عنوان یک حق اساسی بشری به رسمیت شناخته است. به طوری که در چندین معاهده و اعلامیه تهیه شده از سوی مراجع بین‌المللی ،ضمن تصریح به  حقوق اشخاص در آموزش زبان مادری خود تعهدات مثبت و منفی دولت‌ها نیزدر  شناسایی این حق مورد تاکید قرار گرفته است.

ماده ۲۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۹۶ مجمع عمومی سازمان ملل متحد ،ماده ۳۰ کنوانسیون حقوق کودک مصوب ۲۰ نوامبر ۱۹۸۹ مجمع عمومی سازمان ملل متحد ،ماده ۴ اعلامیه حقوق افراد متعلق به اقلیت های قومی ،ملی ،مذهبی و زبانی مصوب ۱۸ دسامبر ۱۹۹۲ مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ماده ۵۲ اعلامیه جهانی حقوق زبانی مصوب سال ۱۹۹۶ و  منشور زبان مادری سازمان یونسکو از جمله این معاهدات بین‌المللی هستند، که در آن دولت های عضو صراحتاً موظف شده اند که برای تقویت   و آموزش زبان مادری قومیت‌ها و ملیت‌های خود ،کلیه منابع ،مواد و وسایل لازم را تولید و توزیع نمایند .دولت جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یکی از اعضای سازمان ملل متحد، موظف به پیگیری و اجرای  این معاهدات است .علاوه بر این اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی کاملا شفاف و صریح در این خصوص مقرر داشته است :

“…استفاده از زبان‌های محلی و قومی در مطبوعات و رسانه های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس در کنار زبان فارسی آزاد است.”

 لذا شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ،ضمن تبریک روز جهانی زبان مادری به همه اقوام ایرانی ، وظیفه خود می‌داند که بر حق آموزش به زبان مادری تاکید کند .چرا که این امر را لازمه تفاهم  فرهنگی میان همه اقوام حاضر در این سرزمین دانسته و تاکید می‌کند که احساس تعلق خاطر سرزمینی و همبستگی ملی  جز با اشاعه برابری فرهنگی میان همه اقوام ایرانی بدست نمی آید، و احترام به زبان مادری همه اقوام ایرانی از پیش‌شرط‌های برابری فرهنگی است.

۹۹/۱۲/۲

*تجمع اعتراضی جمعی از اعضای انجمن فرهنگی نوژین نسبت به حکم ۵ سال حبس تعزیری زارا محمدی مقابل دادگستری سنندج

روز شنبه ۲ اسفند،جمعی از اعضای انجمن فرهنگی نوژین برای اعتراض به حکم ۵ سال حبس تعزیری زارا محمدی مقابل دادگستری سنندج تجمع کردند.

*اهالی چولاب کوچصفهان با برپایی تجمع مانع برداشت شن از جزیره گردشگری این روستا شدند

صبح روز شنبه ۲ اسفند،جمعی  از اهالی چولاب بخش کوچصفهان با برپایی تجمع با بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به مجوز برداشت شن از محل جزیره گردشگری این روستا دراستان گیلان مانع ازکار لودر وبرداشت شن شدند.

بنابه گزارشات منابع خبری محلی،این تجمع با وعده مسئولان برای توقف موقت برداشت، ساعتی پس از شروع خاتمه پیدا کرد اما علی رغم این وعده مسئولان، شرکت پیمانکار پس از خاتمه تجمع اقدام به آغاز مجدد برداشت شن از محل جزیره سپیدرود در روستای چولاب کرد که این موضوع باز هم با تجمع مجدد اهالی روستا در این محل انجامید و درنهایت مانع کار لودر وبرداشت شن شدند.

اهالی این روستا گفتند:برای احداث محل تفریح و ورزش برای خانواده هایشان هزینه کرده اند و اجازه نمی دهند این محل با برداشت های غیراصولی تخریب شود.

یکی از حاضران درتجمع با بیان اینکه در محلی که مسئولان به یک شرکت مجوز برداشت شن داده اند مردم اوقات فراغت خود را می گذرانند و برای رسیدن به این محل، جاده دسترسی و زمین فوتبال را با هزینه شخصی خودشان احداث کرده اند.

وی افزود: در صورت برداشت شن از محلی که از سوی محیط زیست مجوز برداشت داده شده است، با وقوع سیلاب، اراضی مستحدثه فعلی که محل تفریح مردم است تخریب خواهد شد.

*تجمع اعتراضی جمعی از اهالی چاه بهار نسبت به مصادره زمین هایشان برای احداث مجتمع فولاد

روز جمعه اول اسفند،جمعی از اهالی منطقه کچو، گورانکش و پلانی شهرستان چابهاردراستان سیستان و بلوچستان برای انعکاس صدای اعتراشان نسبت به مصادره زمین های کشاورزی ومسکونیشان برای احداث مجتمع فولاد دست به تجمع در محل مورد نظر زدند.

بنابه گزارش یک منبع خبری محلی،برای احداث این مجتمع فولاد، تفاهم نامه ای نیز بین سازمان منطقه آزاد چابهار و شرکت فولاد سترگ پارس شرق امضا شده است.

معترضان گفتند:احداث پروژه مجتمع فولاد با ظرفیت ۱۰ میلیون تن، بدون در نظر گرفتن به فاصله حریم صنایع آلاینده، نقض حق زیست انسانی است.

آنها افزودند:مرجع تایید آلایندگی صنایع، سازمان محیط زیست است، اما سازمان منطقه آزاد چابهار بدون مجوز زیست محیطی و نظر کارشناسی، زمین های کشاورزی و مسکونی مردم را به غیر واگذار کرده و در حال تدارک احداث مجتمع فولاد در این منطقه است.

آنها اضافه کردند:کشورهای توسعه یافته به دلیل آلایندگی شدید صنایع فولاد به دنبال انتقال آنها از کشور و قاره های خود به نقاط دیگر هستند اما در ایران، ما به کدام سمت می رویم؟

*جان باختن یک کارگرجوشکاردرکرج درپی سقوط از ارتفاع

یک کارگر ۴۰ ساله حین کار جوشکاری در طبقه ششم یک پروژه ساختمان سازی در شهر کرج از ارتفاع۴۲ متری به پایین سقوط کرده و جانش را از دست داد.

*جان باختن یک کارگر دریزد براثرریزش سقف ساختمانی

یک کارگر۵۸ ساله حین کارتعمیر ساختمان دریکی از محلات شهرستان یزد براثرریزش سقف برویش جان خودراازدست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate