اخباروگزارشات کارگری ٣٠ بهمن و اول اسفند ماه ١٣٩٩

اخباروگزارشات کارگری ٣٠ بهمن و اول اسفند ماه ١٣٩٩

فراخوان تجمع سراسری کارگران  بازنشسته سازمان تامین اجتماعی

زمان:یکشنبه ۳ اسفند ماه ۹۹ – ساعت ۱۰ و ۳۰دقیقه

اماکن :

تهران: مقابل سازمان تامین اجتماعی

شهرستان‌ها: مقابل اداره تامین اجتماعی

– بازنشستگان و حیله ریش سفیدها

– دولت طلب صندوق بازنشستگان را پرداخت کند

– کنش های کارگران شهرداری های کشوردرنیمه دوم بهمن ماه ۹۹

– چرایی تجمعات اعتراضی کارگران پتروشیمی ایلام بروایت شرکت

– احضار علی نجاتی همکار بازنشسته ما محکوم است!

– بیانیه کانون صنفی معلمان به مناسبت ۲ اسفند روز جهانی زبان مادری

– مرگ ومصدومیت ۶ کارگر کارخانه خوراک دام طیوربابل براثرانفجار دیگ بخار

– جان باختن یک کارگر معدن منگنز ونارچ قم زیر آوار

– مسمومیت ۶ کارگرمعدن زغال سنگ زمستان یورت آزاد شهر

– سوختگی ۲ کارگردرحادثه آتش سوزی یک مغازه تراشکاری در شهر صومعه سرا

*بازنشستگان و حیله ریش سفیدها

چندین ماه است که بازنشستگان، ازکار افتادگان و بازماندگان تأمین اجتماعی خواسته های خود را در تجمعات خیابانی؛ مستقل و خودجوش فریاد میزنند. این تجمعات که در سراسر کشور انجام میشود، هر روز با استقبال بیشتری از بازنشستگان، ازکار افتادگان و بازماندگان قرار میگیرند. اما در این رابطه خانه کارگر و کانونهای بازنشستگی هر روز بیشتر تلاش میکنند که در بین بازنشستگان تفرقه ایجاد کنند. خانه کارگر که در چهل سال گذشته هیچ قدمی برای کسب خواسته های بازنشستگان برنداشته و همواره بازوی حاکمیت در سرکوب اعتراضات کارگران بوده؛ در چند ماه گذشته برای تجمع بازنشستگان فراخوان داده!! اما تاریخ این فراخوانها کاملا متفاوت با تاریخ فراخوانهای خود جوش بازنشستگان بوده است. خانه کارگر؛ هم میخواهد در بین بازنشستگان تفرقه ایجاد کند و هم دستآورد این تجمعات خود جوش را پای خود بنویسد. تلاشهای این نهاد حکومتی آنچنان بی ثمر گردیده است که در تجمعات مستقل بازنشستگان؛ عناصر آن تبلیغ فراخوان روز تجمع خود را میکنند!!!!!

اخیراً که عناصر خانه کارگر به تلاش مذبوحانه خود پی برده اند، حال عده دیگری از آنها پیدا شده اند که میخواهند از در دیگری وارد شوند. این افراد خود را یار و دوست بازنشستگان مینامند و میخواهند بعنوان ریش سفید بین بازنشستگان مستقل و تجمعات فرمایشی خانه کارگر اتحاد!!! ایجاد کنند. آنها میگویند بهتر است تاریخ تجمع هر دو طرف در یک روز باشد. این افراد ریاکار مدعی میشوند که اگر بازنشستگان باهم باشند بهتر میتوانند حق و حقوق خود را بگیرند! و با چنین جمله بظاهر درست و قشنگ اما فریبکارانه میخواهند تجمعات خودجوش بازنشستگان را بزیر چتر خانه کارگر بکشانند و سرانجام این همه اعتراضات با ارزش بازنشستگان را در پای مسئولینی که سالهاست حقوق بازنشستگان را پایمال کرده اند؛ قربانی کنند. این ریش سفیدان در حقیقت گرگهایی هستند که در لباس میش خود را نشان میدهند.

 طبیعتا هستند افراد متزلزلی که منافع آنها حکم میکند که این استدلالهای آبکی را پذیرفته، پشت به بازنشستگان کرده، خیانت پیشه کنند و تلاش نمایند در بین بازنشستگان تفرقه ایجاد کنند. بازنشستگان، از کار افتادگان و بازماندگان که از ماهیت خانه کارگر آگاهند هرگز بطرف این نهاد حکومتی نخواهند رفت.

بازنشستگان، برای گرفتن خواسته های خود متحد شویم.

اول اسفند

اسماعیل گرامی

*دولت طلب صندوق بازنشستگان را پرداخت کند

این ماه های اخیر خوب توجه کرده اید که هنگام پرداخت حقوق آنهم آخرین ساعات روز سی ام ماه صندوق بازنشستگی اعلام میکند حقوق این ماه تاپایان وقت امروز به کمک سازمان برنامه وبودجه به حساب بازنشستگان واریز خواهد شد وما هم راحت از کنارش می گذریم اینها چه می خواهند بگویند می خواهند منت بر بازنشستگان بگذارند که ایهاالناس اگر دولت و سازمان برنامه نباشد شما نمی توانید حقوق دریافت کنید می خواهد بر ما تحمیل نماید که صندوق ورشکسته است ولی هیچکس نمی آید سوال نماید چه کسانی صندوق متمول سال ۵۷ را به ورشکستگی کشاندند سوال نمی کنند اموال صندوق بازنشستگی توسط چه کسانی به تاراج رفته است وما را امروز وام دار دولت میکنند همین دولتی که به صندوق بدهکار است آقایان مدیران صندوق! که گماشتگان دولت هستید ودست های همه شما در این غارت ها و به ورشکستگی کشاندن صندوق آلوده است بازنشستگان هیچگاه نمی خواهند مدیون و وام دار دولت باشند بلکه طلبکارانی هستند که اموالشان غارت شده واز دولت طلبکارند بجای این منت گذاری ها طلب صندوق بازنشستگان را کارسازی نمایید اموال صندوق را مسترد دارید دراینصورت نه تنها بازنشستگان نیازی به دولت نداشته وبرای چندر غاز حقوق و گرفتن حق قانونی خود باید مجیز گوی دولت باشد بلکه در رفاه کامل خواهند بود واز سرمایه ها واندوخته های خود به نحو احسن برخوردار خواهند بود.

منوچهر اکبری

*کنش های کارگران شهرداری های کشوردرنیمه دوم بهمن ماه ۹۹

توضیحات رخداد تحت نظر بخش محل خدمت شهرداری شهر تاریخ ردیف
اعتراض سندیکاری رانندگان تهران و حومه به طرح استخدام با واسط شرکت تامین نیروی انسانی اعتراض دولتی اتوبوسرانی تهران ۱۳۹۹/۱۱/۱۷ ۱
۸۰ کارگر این بخش به دلیل دو ماه معوقات مزدی و عدم پرداخت حق بیمه صدای اعتراض خود را به گوش رسانه ها رساندند اعتراض دولتی خدمات شهری الوند/زنجان ۱۳۹۹/۱۱/۱۸ ۲
۸۰ کارگر این بخش نسبت به عدم پرداخت ده ماه از حقوق سال جاری خود دست به اعتراض زدند اعتراض دولتی خدمات شهری سی‌سخت/ کهگیلویه و بویراحمد ۱۳۹۹/۱۱/۱۹ ۳
آقایان داوود رضوی،عطا باباخانی ، علی قربانیان از اعضای سندیکا به پلیس امنیت احضار شدند احضار دولتی اتوبوسرانی تهران ۲۳/۱۱/۱۳۹۹ ۴
این کارگران نسبت به عدم دریافت حق سنوات و حق لباس مرخصی استحقاقی از سوی پیمانکار دست به اعتراض زده‌اند. اعتراض خصوصی فضای سبز امیدیه/خوزستان ۲۵/۱۱/۱۳۹۹ ۵
کارگران پسماند شهرستان بیجار به دلیل عدم دریافت سه ماه حقوق و ده ما اضافه کاری دست از کار کشیدند و در مقابل شورای شهر دست به اعتصاب زدند. اعتصاب دولتی پسماند بیجار/کردستان ۲۶/۱۱/۱۳۹۹ ۶
سومین روز اعتصاب اعتصاب دولتی پسماند بیجار/کردستان ۲۷/۱۱/۱۳۹۹ ۷

*چرایی تجمعات اعتراضی کارگران پتروشیمی ایلام بروایت شرکت

پتروشیمی ایلام اطلاعیه ای درباره  تجمعات اعتراضی روزهای گذشته کارگران این شرکت صادرکرد.

بخشی از این اطلاعیه که روزجمعه اول اسفندرسانه ای شده،بقرارزیراست:

تجمعات کارکنان این شرکت به خاطر اخراج احدی از کارکنان شرکت نیست بلکه معترضان در خصوص شیوه نامه های جذب افراد واجد شرایط اعتراض دارند.

این شیوه نامه ها برای جذب افراد متخصص موردنیاز این شرکت بوده است.

پتروشیمی ایلام برای رفع نیازهای خود این حق را برای خود قائل است که از افراد صاحب تخصص و تجربه استفاده کند و پرواضح است که اولویت با افراد متقاضی متخصص شهرستان محل فعالیت و داخل استان است و در صورت نبود فرد یا افراد واجد شرایط بومی استان، مجبور به جذب این افراد از خارج استان است.

*احضار علی نجاتی همکار بازنشسته ما محکوم است!

دستگاه قضایی و امنیتی به همکار بازنشسته ما، علی نجاتی فشار آورده است که برای تحمل پنج سال زندان باید اعلام حضور کند در حالی که پرونده قضایی ایشان مختومه شده است و نامبرده از مشکلات جسمی منجمله نارسایی قلبی رنج می برد.

برای دستگاه قضایی و امنیتی در کشور ما بازنشسته ها با هم فرق دارند! برخی بازنشسته های نورچشمی خودشان در شرکت هفت تپه در حال خدمت به اسدبیگی ها فاسد هستن. افرادی مثل صابریان و بهاری و کریمی پور و امجدی و غیره اما اکثریت بازنشستگان باید برای حداقل معیشت حتی بعد از بازنشستگی هم مبارزه کنند.

همکار بازنشسته ما علی نجاتی هم از این قاعده ظالمانه مستثنا نشده است و او را تحت فشارو آزار  قرار داده اند و حتی در یک اقدام بیشرمانه حساب های بانکی ایشان را هم مسدود کرده اند. ایشان در زمان اعتصابات سال ۹۷ بازنشسته بوده ولی مورد اذیت دستگاه امنیتی قرار گرفت و سپس به حکم ظالمانه پنج سال زندان محکوم شد اما بعد تمام احکام صادر شده لغو شد زیرا اعتراضات ما خواسته هایی منجمله لغو تمام احکام صادره علیه همکاران و حامیان ما را داشت.

هرگونه فشار و آزار بر آقای نجاتی و یا نمایندگان کارگران هفت تپه که اخیرا هم برایشان پرونده قضایی باز کرده اند محکوم است. جواب کارگران هفت تپه به این ستم های آشکار، سکوت نخواهد بود.

جمعی از کارگران هفت تپه از بخش های مختلف- جمعه – ۱ اسفند ۱۳۹۹

یانیه کانون صنفی معلمان به مناسبت ۲ اسفند روز جهانی زبان مادری

به منظور بزرگداشت زبان مادری و در راستای محافظت از میراث فرهنگی بشر دوم اسفند ماه به عنوان روز جهانی زبان مادری از سوی سازمان آموزشی علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) نام‌گذاری شده است. کانون صنفی معلمان‌ایران (تهران)، ضمن گرامی‌داشت این روز جهانی و تبریک به همه معلمان و دانش آموزان در سراسر کشور،  وظیفه خود می‌داند که از حق آموزش به زبان مادری برای همه اقوام ایرانی دفاع کند. دفاع از چنین حقی مبتنی بر دلایل و مستنداتی است که به صورت مختصر بیان می شود:

۱- دفاع از آموزش با کیفیت برای همه کودکان

یونسکو از سال ۱۹۵۲ آموزش به زبان مادری را به خصوص در مراحل اولیه آموزشی کودکان تشویق و تبلیغ کرده است. از نظر  این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، آموزش به زبان مادری حق کودکان است. زیرا کودکان، زبان مادری خویش را بهتر درک می کنند و همین درک، موجب می‌شود آنها از آموزش باکیفیت و بهتری برخوردار شده و از فعالیت آموزشی لذت ببرند. در مناطقی که زبان آموزشی و زبان مادری کودک یکسان نیستند، احتمال افزایش افت تحصیلی و ترک تحصیل زودهنگام دانش‌آموزان بیشتر می‌شود. در کنار این‌ها اضطراب و فشار ناشی از یادگیری زبان جدید برای کودکانی که به آموزش زبان غیر مادری اجبار می‌شوند از عواملی است که تاکید بر آموزش زبان مادری را در چارچوب دفاع از حقوق کودکان قرار می‌دهد.

۲- دفاع از عدالت آموزشی

 در همه این سالها ما به عنوان یک تشکل صنفی و فرهنگی همواره و به حق از گسترش عدالت آموزشی در کشور دفاع کرده‌ایم. دفاع از عدالت آموزشی بدون دفاع از حق آموزش به زبان مادری حمایتی ناقص و نارسا است.

به دو دلیل:

اول، این حق هر انسان است که به  زبان مادری خود صحبت کند، بخواند و بنویسد. حقی بدیهی که  نادیده گرفتن آن به مثابه نقض حقوق انسانی است.

 دوم، آزادی انتخاب به عنوان یکی از حقوق بنیادین انسان ایجاب می‌کند که هر انسان و شهروندی در انتخاب یا عدم انتخاب زبان مادریش به  عنوان زبان آموزش مختار باشد. تجربه ملی‌گرایی از نوع شوروی سابق پیش چشم  ماست و به ما هشدار می‌دهد که دفاع از عدالت و برابری، منهای  حقوق‌بشر و آزادی، ارمغانش دگماتیسم  و جبرگرایی است.

لذا از نظر این تشکل صنفی/ فرهنگی دفاع   از آموزش به زبان مادری از  پیش فرض‌های دفاع از عدالت آموزشی است.

۳- دفاع از همبستگی قومی

 در این شرایط سخت و اسفناک اقتصادی  که مردم  کشور با بحران‌های متعدد روبرو هستند؛  وظیفه ما به عنوان یک تشکل صنفی/فرهنگی ایجاب می‌کند از گسترش همبستگی و مهرورزی میان اقوام ساکن این سرزمین دفاع کنیم. دفاع از حق آموزش به زبان مادری و اجرای عملی آن می‌تواند از اشاعه نفرت پراکنی میان قومیت‌های مختلف جلوگیری کرده و حس اقلیت قومی بودن را بزداید. بی شک همه آنهایی که با قومیت‌ها و مذاهب مختلف در این سرزمین زندگی می کنند حق استفاده برابر از منافع عمومی را دارند. بهره مندی از چنین حقی است که می‌تواند احساس تعلق خاطر سرزمینی را زنده نگه داشته و از واگرایی در حوزه سیاسی و اجتماعی جلوگیری کند. لازمه چنین حقی احترام به زبان مادری همه اقوام ایرانی و فراهم کردن بستر مناسب برای بهره‌مندی همه قومیت‌های ساکن ایران برای اشاعه زبان و فرهنگ خود است.

۴- معاهدات بین المللی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

در طی  سه دهه گذشته مجمع عمومی سازمان ملل متحد قوانین و معاهدات متعددی را در جهت دفاع از آموزش زبان مادری به تصویب رسانده است. ماده ۲۷ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، ماده ۳۰ کنوانسیون حقوق کودک، ماده ۴ اعلامیه حقوق افراد متعلق به اقلیت های قومی، ملی ،مذهبی و زبانی ،ماده ۵۲ اعلامیه جهانی حقوق زبانی و از همه مهمتر منشور زبان مادری سازمان یونسکو از آن جمله است .

این معاهدات همه دولت‌های عضو را الزام  می کند که در جهت تقویت و گسترش زبان مادری در میان قومیت‌ها و ملیت‌های خود بکوشند. جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یکی از اعضای سازمان ملل موظف به اجرای معاهدات  بین‌المللی است. علاوه بر این در خود قانون اساسی نیز به صراحت بر آزادی آموزش به زبان مادری تاکید شده است. در اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است:

“… استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانه های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.”

همچنین اصول ۱۹، ۲۲ و ۳۲ قانون اساسی با اشاره به برابری همه اقوام ایرانی و  هرگونه عدم تبعیض اجتماعی و فرهنگی به نوعی دیگر این حق مسلم بشری را مورد تاکید قرار داده است.

از طرف دیگر دولت ایران با الحاق چندین معاهده بین المللی از جمله کنوانسیون حقوق کودک که طبق ماده ۹ قانون مدنی در حکم قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی به شمار می‌آیند، حق آموزش زبان مادری را بدون هیچ قید و شرطی به رسمیت شناخته است.

بر این اساس   کانون صنفی معلمان ایران (تهران) ضمن تبریک مجدد روز جهانی زبان مادری به همه اقوام ایرانی، از دولت جمهوری اسلامی ایران می‌خواهد، شرایط و بستر لازم و مناسب برای آموزش به زبان مادری را برای همه قومیت‌ها فراهم کرده و از این طریق ضمن  اجرای اصول معطل مانده قانون اساسی به معاهدات و میثاق‌های بین‌المللی خود پای‌بند باشد.

 اول اسفند ۱۳۹۹

کانون صنفی معلمان ایران (تهران)

*مرگ ومصدومیت ۶ کارگر کارخانه خوراک دام طیوربابل براثرانفجار دیگ بخار

ظهرروز پنج شنبه ۳۰بهمن،براثر انفجار دیگ بخار در یک واحدتولید کننده خوراک دام ، طیور و آبزیان واقع روستای چمازکلا شهرستان بابل استان مازندران، سه کارگر جانشان را ازدست دادند و سه کارگر دیگر مصدوم وبه بیمارستان منتقل و در بخش مراقبت های ویژه بستری شدند.

*جان باختن یک کارگر معدن منگنز ونارچ قم زیر آوار

ظهر روزپنج شنبه ۳۰بهمن،براثرریزش بخش‌هایی از سقف تونل معدن منگنز روستای و نارچ قم یک کارگر بنام عدالت شیری با ۱۹سال سابقه کاری زیرآوارگرفتارشد وجان باخت.

*مسمومیت ۶ کارگرمعدن زغال سنگ زمستان یورت آزاد شهر

روز چهارشنبه ۲۹ بهمن،۶ کارگرمعدن زغال سنگ زمستان یورت آزاد شهردر استان گلستان به دلیل دپوی زغال سنگ استخراجی و انباشت گاز در تونل شماره سه این معدن دچارگازگرفتگی و مسموم شدند.

بنابه گزارشات رسانه ای شده بتاریخ ۳۰ بهمن،از مجموع کارگران آسیب دیده ۲ نفر به صورت سرپایی درمان شده و بقیه به بیمارستان آزادشهر منتقل شدند که حال همه آن‌ها مساعد گزارش شده است.

*سوختگی ۲ کارگردرحادثه آتش سوزی یک مغازه تراشکاری در شهر صومعه سرا

روز پنج شنبه ۳۰ بهمن،۲ کارگر یک مغازه تراشکاری در شهر صومعه سرا،استان گیلان براثرآتش سوزی دچار سوختگی و به بیمارستان منتقل شدند.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate