اخباروگزارشات کارگری ١٩ بهمن ماه ١٣٩٩

اخباروگزارشات کارگری ١٩ بهمن ماه ١٣٩٩

– ادامه اعتراضات کارگران کارخانه هپکواراک نسبت به نداشتن امنیت شغلی و وعده های توخالی  مسئولان درپایتخت با تجمع مقابل مجلس

– تجمع اعتراضی آموزش دهندگان قبل سال ۹۲ نهضت سواد آموزی نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس

– تجمع اعتراضی مربیان سازمان فنی و حرفه‌ای نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل مجلس

– اعتراضات دامنه دار کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه اهن زاگرس و لرستان نسبت به خصوصی‌سازی دوباره وعدم تبدیل وضعیت

– اعتصاب وتجمع کارگران شرکت علملیات غیرصنعتی پتروشیمی ماهشهردراعتراض به سطح نازل حقوق وعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل واذیت وآزارهمکاران حق طلب توسط حراست برای دومین روز متوالی

– تجمع اعتراضی کارگران مهمانسراهای نفت و نیروهای حجمی غذایی نسبت به عدم تبدیل وضعیت و اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل

– دومین روز تجمع اعتراضی کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ مقابل استانداری

– تحصن دانشجوی دارای معلولیت مقابل دیوان عدالت اداری

– اعتصاب امضای مهندسان خراسان شمالی دراعتراض به پایین بودن تعرفه خدمات

– بازهم واژگونی سرویس رفت و آمد کارگران ومصدومیت ۱۸ کارگریک کارخانه ریخته گری اصفهان

*ادامه اعتراضات کارگران کارخانه هپکواراک نسبت به نداشتن امنیت شغلی و وعده های توخالی  مسئولان درپایتخت با تجمع مقابل مجلس

روز یکشنبه ۱۹ بهمن،جمعی از کارگران کارخانه هپکواراک با تجمع مقابل مجلس دومین روز اعتراضشان درپایتخت را نسبت به نداشتن امنیت شغلی و وعده های توخالی  مسئولان، پشت سرگذاشتند وخواهان حل مشکل بدهی های این واحدتولیدی در استان مرکزی شدند.

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:برای اجرای تفاهم‌نامه‌های ساخت و قراردادهای منعقد شده باید مشکل بدهی ۱۲۰۰ میلیارد تومانی هپکو حل شود؛ در حال حاضر، هپکو نمی‌تواند هیچ تعاملی با نظام بانکی کشور داشته باشد.

آنها افزودند:مسئولان هرازگاه وعده‌هایی می‌دهند اما به این وعده‌ها عمل نمی‌کنند؛ سال دارد به پایان می‌رسد و مشخص نیست چه زمان مشکل بدهی‌های هپکو قرار است حل شود.

درهمین رابطه:ادامه اعتراضات کارگران کارخانه هپکو اراک نسبت به نداشتن امیت شغلی و وعده های توخالی با برپایی تجمع زیر پل بختیاری اراک ومقابل وزارت کار و تامین اجتماعی درتهران

روز شنبه ۱۸ بهمن، کارگران کارخانه هپکو اراک درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به نداشتن امیت شغلی و وعده های توخالی دست به تجمع زیر پل بختیاری(نزدیک و سر راه کارخانه‌های هپکو، آذرآب ،کمباین سازی ایران، آلومنیوم ایران و….) در شهراراک زدند وجمعی از کارگران این واحدتولیدی بنمایندگی از همکارانشان راهی پایتخت شدند ومقابل وزارت کار و تامین اجتماعی درتهران تجمع کردند.

یکی از هپکویی های معترض به خبرنگار رسانه ای گفت: سهام بلوکی شرکت هپکو بعد از کش و قوس‌های فراوان از مرداد ماه سال جاری به سازمان تامین اجتماعی انتقال یافت و مقرر شده بود که دولت بحث تهاتر بدهی‌های هپکو را حل نماید اما متاسفانه بارها و بارها از زبان برخی مسئولین می‌شنویم که در حال پیگیری هستند و جلسات متعددی نیز در این خصوص برگزار شده اما تاکنون حاصلی برای این مجموعه بزرگ و استراتژیک نداشته است. در شرایطی که تمامی حساب‌های بانکی شرکت به دلیل بدهی‌ای که نمی‌دانیم بخشی اعظم آن چگونه و از کجا به وجود آمده است و نیاز به بررسی و حسابرسی ویژه دارد، قفل است.

وی افزود:اگر مسئولین به فکر احیای شرکت هپکو هستند باید هرچه سریعتر ساختار مالی این شرکت را سروسامان دهند و سرمایه در گردش مورد نیاز تولید در اختیار این شرکت قرار داده شود.

یکی دیگر از کارگران هپکونیز گفت: آیا بازهم مسئولین می‌خواهند با فرصت‌سوزی و زمان خریدن مشکلات را نادیده بگیرند و باتوجه به پایان عمر دولت فعلی این مشکل را نیز مانند مسائل دیگر به دولت بعدی تحویل دهند؟! بهتر نیست که با توجه به صدر اخبار بودن مشکلات شرکت هپکو در چند سال اخیر مسئولان با حل کردن مشکلات این شرکت که اصلا هم پیچیده نیست و راه‌حل‌های بسیار منطقی و شدنی دارد، حداقل یک کارنامه قابل قبول از خود برای آیندگان به جای بگذارند!

*تجمع اعتراضی آموزش دهندگان قبل سال ۹۲ نهضت سواد آموزی نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس

روز یکشنبه ۱۹ بهمن، جمعی از آموزش دهندگان قبل از سال ۹۲ نهضت سواد آموزی برای انعکاس هرچه بیشترصدای اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی برای یکباردیگر مقابل مجلس اجتماع کردند.

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:با داشتن یک شاگرد کمتر از مشمولین استخدامی جا مانده‌اند و سال های سال که بلاتکلیف هستند .

یکی از معلمان شرکت کننده در این تجمع اعتراضی گفت:۱۰ سال است که به طور مداوم مشغول به کار هستم اما چون یک شاگرد کمتر از اصلاحیه سال ۹۲ دارم نمی‌توانم استخدام شود و این واقعا برای ما ظلم است که در بعضی از موارد که برای تدریس می‌رویم با جان خودمان بازی می‌کنیم .

وی افزود:فرق کسی که یک شاگرد دارد با کسی که دو شاگرد و تنها بخش‌هایی از سال را سر کار است با مایی که به طور مستمر و مداوم سرکار خود حاضر می‌شویم چیست؟

*تجمع اعتراضی مربیان سازمان فنی و حرفه‌ای نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل مجلس

روز یکشنبه ۱۹ بهمن،جمعی از مربیان سازمان فنی و حرفه‌ای برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل مجلس دست به تجمع مقابل مجلس زدند.

*اعتراضات دامنه دار کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه اهن زاگرس و لرستان نسبت به خصوصی‌سازی دوباره وعدم تبدیل وضعیت

روز یکشنبه ۱۹ بهمن، کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه اهن زاگرس و لرستان به اعتراضاتشان که از روزهای گذشته نسبت به خصوصی‌سازی دوباره وعدم تبدیل وضعیت شروع کرده اند،ادامه دادند.

این کارگران به شائبه‌ی واگذاری شرکت تراورس که کارگران با آن‌ها کار می‌کنند، معترض هستند و تاکید دارند که شائبه واگذاری شرکت تراورس – که با پیگیری کارگران به دولت (راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران) واگذار شده است – به بخش خصوصی بار دیگر قوت گرفته و نگرانی کارگران بیشتر از قبل شده است.

کارگرانمعترض به خبرنگار رسانه ای گفتند: اگر قرار بود بعد از ده سال تلاش کارگران برای تغییر مدیریت تراورس، دولت مجددا شرکت تراورس را که به تازگی از مدیریت خانواده امیرمنصور آریا (پیمانکار سابق) منفک شده، به بخش خصوصی دیگری واگذار کند، چرا کارگران این همه برای تامین امنیت شغلی خود تلاش کردند؟ پس وعده‌‌های دولت برای سامان دادن به وضعیت هفت هزار کارگر ابنیه فنی چه می‌شود؟

آنها در ادامه یادآور شدند: مالکیت شرکت تراورس که بیش از ده سال از شروع فعالیت آن می‌گذرد، در سال ۹۱از شرکت راه‌آهن به شرکت فولاد لوشان با مدیریت امیر منصور آریا واگذار شد.

آنها اضافه کردند:با پیگیری‌های چند ساله‌ی مجموعه کارگران ابنیه فنی شاغل در شرکت تراورس، این شرکت که در زمان وزارت عباس آخوندی در وزارت راه به بخش خصوصی واگذار شده بود، اخیرا (آذر ماه سال جاری) با رأی دادگاه به دولت (شرکت راه‌آهن) بازگردانده شد.

کارگران افزودند: آنچه باعث نارضایتی و اعتراض کارگران شده، بلاتکلیفی کارگران از وضعیت مالکیت شرکت تراورس است. بعد از دو تا سه ماه از زمان واگذاری تراورس به راه‌آهن هنوز کارگران با پیمانکار سابق مشغول کارند و شرکت راه‌آهن هنوز با کارگران قرارداد مستقیم منعقد نکرده است. علاوه بر آن شنیده‌ایم شرکت راه‌آهن در تلاش است تراورس را به همراه ۷ هزار کارگر بار دیگر به بخش خصوصی واگذار کند.

آنها در این مورد توضیح دادند: عصر روز گذشته یکی از مدیران مجموعه گفته است که تاکنون هیچ تفاهم و توافقی برای واگذاری تراورس با هیچ شرکتی انجام نشده است، با این وجود کارگران که در عمل شاهد تغییرات و اقدامات واگذاری مدیریت شرکت تراورس هستند، نسبت به اظهارات وی انتقاد دارند.

کارگران در ادامه تصریح کردند: فرایند واگذاری مجددا مدیریت شرکت ابنیه فنی تراورس جدی است و در این بین این کارگران هستند که بیشترین زیان را خواهند دید.

*اعتصاب وتجمع کارگران شرکت علملیات غیرصنعتی پتروشیمی ماهشهردراعتراض به سطح نازل حقوق وعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل واذیت وآزارهمکاران حق طلب توسط حراست برای دومین روز متوالی

روز یکشنبه۱۹ بهمن برای دومین روز متوالی، کارگران شرکت علملیات غیرصنعتی پتروشیمی ماهشهربرای اعتراض به سطح نازل حقوق وعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل واذیت وآزارهمکاران حق طلب توسط حراست دست از کارکشیدند ودر در این واحد خدماتی دراستان خوزستان تجمع کردند.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ماهشهر از اجرایی شدن طرح طبقه‌بندی مشاغل برای کارگران شرکت عملیات غیر صنعتی پپتروشیمی بندرماهشهر تا اواخر ماه جاری خبر داد.

این کارگران معترض با بیان اینکه در قانون کار نیز بر الزامی بودن اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر تاکید شده است با این‌حال اجرای طرح اخیر همچنان مسکوت مانده است،به خبرنگار رسانه ای گفتند: ما در انتقاد به‌عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل خود بارها اعتراض کرده‌ایم.

آنها افزودند:عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در مورد کارگران باعث شده درآمد مزدبگیران این واحد خدماتی در حد و اندازه حداقل‌های قانونی باقی بماند.

آنها اضافه کردند:یکی از دلایل مخالفت کارفرما با اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، همسان شدن دستمزد کارگران پیمانکاری با کارگران قرارداد مستقیم و رسمی است که کارفرمایان به بهانه‌ی مشکلات مالی قصد عملیاتی کردن این طرح را ندارند.

آن‌ها در ادامه با اشاره به «ماده ۵۰ قانون کار» گفتند: بر اساس ماه ۵۰ قانون کار، وظیفه‌ی پیگیری اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، چنانچه کارفرمایان مشمول این قانون در مهلت‌های تعیین شده مشاغل کارگاه‌های خود را ارزیابی نکرده باشند، برعهده‌ی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

*تجمع اعتراضی کارگران مهمانسراهای نفت و نیروهای حجمی غذایی نسبت به عدم تبدیل وضعیت و اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل

روز یکشنبه ۱۹ بهمن، کارگران مهمانسراهای نفت و نیروهای حجمی غذایی برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل دست به تجمع زدند.

خاطرنشان می شود که روز شنبه ۱۸ بهمن،وزارت نفت اعلام کرد که نه تبدیل وضعیت و نه طرح طبقه بندی مشاغل شامل حال کارگران مهمانسراهای نفت و نیروهای حجمی غذایی با ۳۵ سال سابقه کاری نمی شود.

*دومین روز تجمع اعتراضی کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ مقابل استانداری

روز یکشنبه ۱۹ بهمن برای دومین روزمتوالی، کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان قزوین برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ مقابل استانداری تجمع کردند.

درهمین رابطه:ادامه اعتراضات کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ با تجمعی دیگر مقابل استانداری

روز شنبه ۱۸ بهمن، کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان قزوین درادامه کنش هایشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ برای باری دیگرمقابل استانداری تجمع کردند.

یکی از کارگران حاضر درتجمع به خبرنگار یک رسانه محلی گفت: در روزهای پایانی سال، بلاتکلیفی ۴۸ نفر از کارکنان عوارضی همچنان نقطه سرخط است و سفر نوبخت به استان قزوین نیز نادیده گرفته می‌شود.

وی افزود: در شرایط موجود کارکنان عوارضی شرایط سختی دارند و دیگر طاقت وعده وعیدهای خالی مسئولان را ندارند.

اودرادامه گفت: مبنا بر این بود مشکلات کارکنان عوارضی قزوین در سوم شهریورماه سال‌جاری حل شود و با سفر نوبخت به استان قزوین در چند ماه گذشته، کارکنان این عوارضی برای سومین بار تبدیل وضعیت شدند.

اوگفت: تبدیل وضعیت کارکنان برای نخستین بار در یکم خردادماه سال ۹۷ صورت گرفت؛ با ورود دادستان وقت، منافع بهره‌برداری ایستگاه‌های عوارضی شماره یک، کنارگذر شماره دو، کنارگذر شماره سه در اقبالیه و تاکستان و تعهدات کارگری به سازمان راهداری واگذار شد و براین اساس، این کارگران و کارکنان عوارضی تبدیل وضعیت شدند.

وی اضافه کرد: تبدیل وضعیت کارکنان عوارضی قزوین برای بار دوم نیز در سال گذشته انجام شد؛ طرح ایستگاه‌های عوارضی توسط مسئولان شرکت ساخت و توسعه آزادراه‌های کشور زیرنظر وزارت راه و شهرسازی الکترونیکی شد و مکاتبانی از سوی مسئولان ذی‌ربط مبنی بر تبدیل وضعیت کارکنان صورت گرفت.

وی افزود: تبدیل وضعیت کارکنان عوارضی قزوین برای بار دوم در یکم تیرماه سال گذشته انجام شد که با تبدیل وضعیت، تعدادی از کارکنان جذب راهداری و تعدادی هم به صورت مأمور به خدمت به شرکت سپندار زیرمجموعه ساخت و توسعه آزادراه های کشور واگذار شدند.

او اضافه کرد: شرکت سپندار از یکم تیرماه سال گذشته تا به امروز، هیچ گونه قراردادی با کارکنان عوارضی امضا نکرده است و شرکت ساخت و توسعه و حمل و نقل توسعه نیز دائما فرافکنی می‌کند و پاسخگوی مشکلات کارکنان عوارضی نیستند.

اوگفت: هرچند تبدیل وضعیت کارکنان عوارضی قزوین برای دوبار متوالی صورت گرفت و همین امر موجب ورود دستگاه قضائی و دادستانی شد؛ اما امروز با گذشت یک سال و نیم از مشکلات کارکنان، هنوز ۴۸نفر از این افراد در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

وی ادامه داد: با سفر نوبخت به استان قزوین و پیگیری استاندار و دادستان، تبدیل وضعیت کارکنان عوارضی برای بار سوم رسانه‌ای شد و نوبخت بودجه لازم را برای این کارکنان اختصاص داد که محقق شده است؛ اما از سوم شهریورماه تا به امروز و در پایان سال‌جاری، برای حل مشکلات نهایی این کارکنان، ادارات مختلف توپ را به زمین یکدیگر پاس می‌دهند.

اودرخاتمه گفت:امروز در مقابل استانداری قزوین تجمع کرده و از استاندار درخواست داریم این فرافکنی‌ها تمام شده و به وضعیت کارکنان عوارضی رسیدگی شود.

*تحصن دانشجوی دارای معلولیت مقابل دیوان عدالت اداری

ابراهیم عباسی از فعالان کمپین معلولان از روز گذشته در اعتراض به عدم اجرای ماده ۹ قانون معلولان (پرداخت شهریه دانشگاه) ماده ۲۴ کنوانسیون بین‌المللی معلولان(به رسمیت شناختن حق آموزش) و ماده ۱۱۱حقوق شهروندی( عدم محرومیت از تحصیل به دلیل معلولیت) مقابل ساختمان مرکزی دیوان عدالت اداری در تهران تحصن کرده است!

*اعتصاب امضای مهندسان خراسان شمالی دراعتراض به پایین بودن تعرفه خدمات

حدود یک ماه است که مهندسان خراسان شمالی در اعتراض به پایین بودن تعرفه خدمات خود، پویش «امضا نمی‌کنم» راه انداخته‌اند و چند وقتی است که امضای آنان پای برگه‌ای نمی‌نشیند و این وضعیت سبب بلاتکلیفی سازندگان شده است.

بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۱۹ بهمن،مهندسان پای در یک کفش کرده اند که تا زمان بازنگری و افزایش تعرفه خدمات، از مهر زدن خودداری می کنند. آنان می گویند که تقاضای خود را برای افزایش تعرفه خدمات بارها به معاونت عمرانی استانداری خراسان شمالی اعلام کرده اند اما گویا این مرجع از در مخالفت با این خواست درآمده و در برابر آن مقاومت کرده است.

مهندسان می گویند تعرفه خدمات مهندسی از جنس حق الزحمه و حقوق است و بر اساس قانون هر ساله باید افزایش یابد، همانگونه که حقوق کارمندان افزایش می یابد.

خاطرنشان می شودکه سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی، پنج هزار نفر عضو دارد.

*بازهم واژگونی سرویس رفت و آمد کارگران ومصدومیت ۱۸ کارگریک کارخانه ریخته گری اصفهان

بامدادروز یکشنبه ۱۹ بهمن، سرویس رفت و آمد کارگران یک کارخانه ریخته گری اصفهان در اتوبان اقارب پرست این کلانشهر واژگون شد و۱۸ کارگر ۲۰ تا ۵۰ ساله مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate