۶۰۴ اعدام د‌ر ۱۰ ماه؛ ۹ تن در یک روز در قزل‌حصار اعدام شدند

روز چهارشنبه ۱۰ آبان حکم اعدام هفت زندانی دیگر که عمدتا با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بودند، در زندان قزل‌حصار کرج به اجرا درآمد. پیشتر خبر اعدام دو زندانی، ازجمله یک تبعه کشور افغانستان در این روز در زندان قزل‌حصار اعلام شده بود. با اعدام‌های روز چهارشنبه، برای اولین بار در هفت سال گذشته تعداد اعدام‌های سالانه در ایران از مرز ۶۰۰ تن عبور کرد. این در حالی‌ست که هنوز دو ماه به پایان سال میلادی جاری مانده است.

سازمان حقوق بشر ایران با اشاره به این‌که گذر از مرز ۶۰۰ اعدام تنها در ۱۰ ماه نخست ۲۰۲۳، نسبت به آمار کل سالانه در هشت سال اخیر بی‌سابقه است، از جامعه جهانی می‌خواهد تا اعدام‌های بی‌رویه توسط جمهوری اسلامی را با قوی‌ترین لحن محکوم کند.

محمود امیری‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران در این خصوص گفت: «جامعه جهانی باید به بیش از ششصد اعدام در ۱۰ ماه، یعنی دو قتل حکومتی در روز، توسط یک دولت عضو سازمان ملل که ریاست مجمع اجتماعی شورای حقوق‌بشر این سازمان را هم بر عهده دارد، واکنش نشان دهد. سکوت به معنای تایید ضمنی این جنایات است».

از سال ۲۰۱۶ میلادی تا کنون تعداد اعدام‌شدگان در ایران مرز ششصد قربانی را رد نکرده بود.

بنا به اطلاع سازمان حقوق بشر ایران، صبح روز چهارشنبه ۱۰ آبان ماه، حکم اعدام ۹ مرد در زندان قزل‌حصار کرج به اجرا درآمد.

پیشتر خبر اعدام دو زندانی ازجمله صادق تاجیک تبعه کشور افغانستان و یدالله فرخی، اهل کوهدشت، در این روز در زندان قزل‌حصار اعلام شده بود. اطلاعات جدید نشان می‌دهد که محمد قبادی، فردی با نام کوچک مانی و فردی با نام کوچک ابوالفضل با اتهام «قتل عمد» و محکوم به قصاص نفس جزو اعدام‌شدگان بودند.

خبرگزاری هرانا که اعدام پنج تن از این زندانیان را اعلام کرده بود، هویت سه تن از ایشان را احسان حداد، عباس انارکی و فردی با نام کوچک بهروز، اهل ورامین اعلام کرده بود. بر اساس این گزارش، احسان حدادی و عباس انارکی با اتهام «قتل عمد» و بهروز با اتهام «تجاوز به عنف و قتل عمد» به قصاص نفس و یا اعدام محکوم شده بودند.

هویت و اتهام نهمین زندانی اعدام شده، تا لحظه تنظیم این گزارش احراز نشده است.

یک منبع مطلع به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «این زندانیان در یک گروه ۱۵ نفره، غالبا از واحد ۳ جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بودند. حکم شش نفر از این گروه اجرا نشد و به بندهای خود بازگشتند».

این منبع در ادامه گفت: «زندانیان محکوم به اعدام این واحد با اتهام قتل عمد و یا تجاوز به عنف محکوم شده‌اند و پس از تعطیلی زندان رجایی شهر به زندان قزل‌حصار منتقل شدند».

از سوی دیگر، قاسم آبسته زندانی اهل‌سنت که به اتهام محاربه و افساد فی الارض از طریق «مبارزه مسلحانه و عضویت در یک گروه سلفی جهادی» به اعدام محکوم شده، در این زندان به سلول انفرادی منتقل شده و خطر اجرای حکم اعدام وی وجود دارد.

اعدام‌های مرتبط با «مواد مخدر» در سه سال گذشته به‌طور مستمر و هر ساله، افزایش شدیدی داشته‌ است. از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون دست‌کم ۳۴۲ تن با اتهام‌های مربوط به مواد مخدر اعدام شدند.


Google Translate