اخباروگزارش های کارگری ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۲
– ادامه اعتراضات کارگران شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوهی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت ۳۰ سالهی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از ۴۰ سال وعدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت با برپایی تجمعی دیگر مقابل ساختمان مدیریت
– ادامه اعتصاب کارگران پروژه ای پتروشیمی اسلام آباد غرب(شرکت پیمانکاری استیم)دراعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق و وعده های توخالی علیرغم پرداخت قطره چکانی مطالبات
– بهبودی در شرایط ایمنی معدن طزره دامغان صورت نگرفته است
کارگر معدن طزره : چند روز بعد واقعه مسوولان یکی پس از دیگری برای بازدید آمدند و حتی دادستان کل کشور، وزیر کار و وزیر کشور هم به معدن آمد ولی رفت و آمد آنها تاکنون، در بهبود وضعیت ایمنی معدن و شرایط شغلی معدن کاران، هیچ تاثیری نداشته است. باز ما ماندیم و معدنی که قرار است ما را در خود دفن کند.
– بازنشستگان شوش یک هم رزم را دست دادند.
– مسمومیت گازی ۱۴ دانش آموز دبستان دخترانه روستای رسول آباد ایرانشهر
– برگزاری دادگاه محسن عمرانی
– نه؛ جوابی مستمر از طرف دانشگاه به پیگیریهای شورای صنفی و حقوق قانونی دانشجویان
– میهمانان ناخوانده
– بازهم واژگونی سرویس رفت و آمد کارگران اینبار مرگ وصدومیت ۱۲ کارگر یک واحد صنعتی علویجه اصفهان
– جان باختن یک کارگر نظافت شهری شهرداری ارومیه براثر تصادف
– جان باختن یک کارگر در ساوه براثر سقوط از ارتفاع
– جان باختن یک کارگر در ساوجبلاغ براثر سقوط از داربست
*******
*ادامه اعتراضات کارگران شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوهی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت ۳۰ سالهی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از ۴۰ سال وعدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت با برپایی تجمعی دیگر مقابل ساختمان مدیریت
روز چهارشنبه ۱۰ آبان،کارگران شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوهی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت ۳۰ سالهی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از ۴۰ سال وعدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت برای باری دیگردست به تجمع مقابل ساختمان مدیریت شرکت زدند.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
امروز چهارشنبه دهم آبان ماه، پرسنل رسمی شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری مجددا تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این تجمع با شعار:
به صندوق بازنشستگی کارکنان نفت دستدرازی نکنید
و با خواسته های:
حذف کامل سقفحقوق
حذف محدودیت حقسنوات بازنشستگی
عودت کسورات مازاد مالیات
و اجرای کامل ماده ۱۰
صورت پذیرفت.
همچنین پرسنل استخدام جدید شرکتهای مختلف نظیر بهره برداری نفت و گاز کارون، مارون، آغاجاری و نفت و گاز غرب اعلام کرده اند خواستار بهره مندی از مزایای کامل اجرای ماده ده و بروزرسانی جداول پرداختی ۲۱ پایه ای هستند و تا تحقق این خواسته، سه شنبه ها بصورت یکپارچه دست به اعتراض خواهند زد.
*ادامه اعتصاب کارگران پروژه ای پتروشیمی اسلام آباد غرب(شرکت پیمانکاری استیم)دراعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق و وعده های توخالی علیرغم پرداخت قطره چکانی مطالبات
آخرین خبرهای منتشره در شبکه های اجتماعی بتارخ ۹ آبان،حاکی از ادامه اعتصاب کارگران پروژه ای پتروشیمی اسلام آباد غرب(شرکت پیمانکاری استیم)دراعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق و وعده های توخالی علیرغم پرداخت حقوق تیر ماه این کارگران می باشد.
کارگران پروژه ای پتروشیمی اسلام آباد غرب(شرکت پیمانکاری استیم اعلام کردند تا تسویه حساب کامل برسر کارشان برنخواهند گشت.
درهمین رابطه:اعتصاب کارگران پروژه ای پتروشیمی اسلام آباد غرب(شرکت پیمانکاری استیم)دراعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق و وعده های توخالی
روز شنبه ۸ آبان، کارگران پروژه ای پتروشیمی اسلام آباد غرب(شرکت پیمانکاری استیم)دراعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق و وعده های توخالی از رفتن بر سرکاراجتناب کردند.
براساس گزارش منتشره درشبکه های اجتماعی، شرکت پیمانکاری استیم حقوق این کارگران را از تیرماه سال جاری پرداخت نکرده است.
*بهبودی در شرایط ایمنی معدن طزره دامغان صورت نگرفته است
کارگر معدن طزره : چند روز بعد واقعه مسوولان یکی پس از دیگری برای بازدید آمدند و حتی دادستان کل کشور، وزیر کار و وزیر کشور هم به معدن آمد ولی رفت و آمد آنها تاکنون، در بهبود وضعیت ایمنی معدن و شرایط شغلی معدن کاران، هیچ تاثیری نداشته است. باز ما ماندیم و معدنی که قرار است ما را در خود دفن کند.
بعد از حادثه دلخراش معدن طزره و فوت ۶ معدنکار و دستگیری سرپرست معدن، احتمال تعطیلی معدن و بهخطرافتادن مجدد جان و معیشت کارگران قوت گرفته است.
دوازدهم شهریورماه در یکی از تونلهای استخراج زغالسنگ «معدن طزره دامغان» انفجاری رخ میدهد که در پی آن ۶ معدنچی جان خود را از دست دادند. البته ناگفته نماند که دو سال پیش هم به دلیل انفجار، دو نفر از کارگران در همین معدن جان خود را از دست دادند. بعد از این واقعه، تحلیلها و واکنشهای بسیاری را به این موضوع مشاهد کردیم و حتی «دادستان کل کشور» و وزیران «کار» و «کشور» به این روستای دورافتاده سفر کردند. همچنین کمیته حقیقتیاب هم به این منظور شروع به کار کرد. با این وجود یکی از کارگران معدن طزره در گفتوگویی با خبرنگار رسانه ای تاکید کرد که بهبودی در شرایط ایمنی ایجاد نشده.
منصور یکی از کارگران معدن طزره است، او که جزو کارگران باسابقه معدن محسوب میشود، در مورد وضعیت این روزهای معدن بعد از روز حادثه و در مورد آخرین خبرها در مورد خانواده های جان باختگان گفت: با توجه به اینکه حدود ۲ ماه از روز واقعه میگذرد، رفته رفته، همه چیز به وضعیت عادی بازگشته و طبق روال همیشه روند کار را دنبال میکنیم. هنگامی که مجبور شدم در معدن کار کنم خطرات احتمالی را بررسی کردم و میدانم که شاید به سرنوشت رفیقهایم دچار شوم.
وی میافزاید: قرار است به خانوادههای فوتیها، دیه جان باختگان را پرداخت و همچنین برخی بستگان آنها را که در همین معدن فعالیت میکنند، به بخشهای بهتر یعنی به قسمت اداری منتقل کردند.
او ادامه میدهد: یکی از اهداف این اقدامات پیشگیری از طرح و تشدید اعتراضات از سوی خانوادههای داغدار است.
به گفته منصور، حدود ۲ سال پیش هم در اثر انفجار دو همکارمان را از دست دادیم و خانوادههای آنها هم با دریافت دیه قانونی به شرکت رضایت دادند. در کل سرنوشت خانوادههای کشتهشدگان همین روند را دارد.
این کارگر معدن طزره تاکید میکند: این حوادث، روحیه کارگران را بهشدت کاهش داده، اما هیچ تغییری در وضعیت ایمنی معدن مشاهده نمیکنیم ، هنوز هم امکاناتی که در اختیار داریم از ۵۰ سال پیش بهروزرسانی نشده است. با این شرایط نمیتوان از وقوع حوادث تلخ مشابه جلوگیری کرد و هر چند سال یکبار مجبوریم داغدار رفیقهایمان شویم.
این کارگر معدن در پاسخ به این سوال که پیگیریهای مسوولان به کجا رسید، میگوید: چند روز بعد واقعه مسوولان یکی پس از دیگری برای بازدید آمدند و حتی دادستان کل کشور، وزیر کار و وزیر کشور هم به معدن آمد ولی رفت و آمد آنها تاکنون، در بهبود وضعیت ایمنی معدن و شرایط شغلی معدن کاران، هیچ تاثیری نداشته است. باز ما ماندیم و معدنی که قرار است ما را در خود دفن کند.
منصورادامه میدهد: شاید این رخداد بهدلیل بیتوجهی کارگران رخ دهد ولی این دلیل نمیشود که بخواهیم همه چیز را به گردن سرنوشت بیندازیم. بعد از روز واقعه، هیچ یک از مدیران شرکت به محل حادثه نزدیک هم نشدند و در واقع از ابراز همدردی با کارگران و دلداری آنان خودداری کردند.
منصور ادامه میدهد: اینجا هم کارگران پیمانکاری فعالیت میکنند و هم رسمی ولی گویا جان ما ارزشی ندارد. بعد از این که فوت کردیم مبلغ دیه به اضافه بیمه و حقوقی که داریم را پرداخت میکنند و فاتحهای میخوانند و تمام.
بخشی ازیک گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۱۰ آبان
*بازنشستگان شوش یک هم رزم را دست دادند.
نظام کثیف و سود پرست سرمایه داری عامل چنین فجایعی است.
عزیزان، بازنشستگان شوش و سراسر ایران ، متاسفانه با خبر شدیم که هم رزم ما، خانم صغرا کُرد جان باخته است.
خانم صغرا کُرد یکی از مستمری بگیران در شهر شوش بود که در یکشنبه های اعتراضی برای تحقق خواست و مطالبات انسانی در کف خیابان حضور داشتند.
خانم صغرا کُرد، زنی رنج دیده و تحت ستم بود که با فقر و نداری زندگی خود و خانواده را تامین می کرد.
زنی که در نکبت نظام سرمایه داری در رنج، استثمار و ستم بسر می برد. اما او دانسته بود که می تواند به نیروی خود در کنار تمام انسان های تحت ستم برای رهایی از این منجلاب نظام سود پرست مبارزه کند.
به این دلیل عزم جزم کرده بود که در راستای تحقق مطالبات انسانی در کف خیابان، حضور ی مستمر و پیگیر را داشته باشد.
متاسفانه این زن جسور و فداکار و تحت ستم، توسط فرزند خود به قتل رسیده است. فرزند او بیکار بود، انسانی ناتوان در تامین زندگی اولیه خود ، نکبت سرمایه داری روح و روان او را افسرده کرده بود.در چنین شرایطی تصمیم های آنی می توانند فاجعه ساز باشد. متاسفانه فاجعه رخ داده و فرزند خانم صغرا کُرد، مادر خود را به قتل می رساند.فرزند او بعد از این فاجعه هولناک، با خودکشی، به زندگی پر از رنج خود پایان می دهد.
مادر و فرزند، قربانی نظامی می شوند که در آن سود پرستی، ستم و استثمار به معنی وسیع کلمه افسار گسیخته شده است.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، جان باختن، مادر و فرزند را به بازماندگان و عزیزان بازنشسته تسلیت می گوید.
برای رهایی از اینگونه فجایع باید متحد شد.ففر ،بیکاری استثمار، ستم ،جنگ، کشتن، خودکشی، کالایی شدن درمان و آموزش، اختناق، زندان، سرکوب و صدها مصیبت دیگر ناشی از نظامی است که پایه و محور اصلی آن سود پرستی است. نظام سرمایه داری ،نظام نکبت، خون و جنون است. برای رهایی از این فجایع متحد و متشکل شویم.
یاد و خاطره فاطمه کُرد و فرزند او گرامی باد!
*مسمومیت گازی ۱۴ دانش آموز دبستان دخترانه روستای رسول آباد ایرانشهر
روزچهارشنبه ۱۰ آبان،۱۴ دانش آموز دبستان دخترانه روستای رسول آباد ایرانشهردراستان سیستان وبلوچستان بر اثر استنشاق گازهای سمی دچار تنگی نفس و حالت تهوع شدندو با وضعیت بد جسمانی با آمبولانس به بیمارستان منتقل شوند.
به گزارش منابع خبری محلی،مرد وارد دبستان شده و اقدام به انتشار گازهای سمی کردند و از محل خارج شدند.
*برگزاری دادگاه محسن عمرانی
محسن عمرانی، عضو هیات مدیرهی کانون صنفی معلمان استان بوشهر، برای سومین بار در دو ماه اخیر، نهم آبان در دادگاه انقلاب بوشهر با اتهام تبلیغ علیه نظام حاضر شد.
پیشتر این فعال صنفی معلمان طی به دو سال حبس و مصادره اموال توقیفی در یک پرونده و سه ماه حبس و ۳۵ ضربه شلاق در پرونده دیگری محکوم شده است
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، ضمن محکومیت پروندهسازی علیه فعالین صنفی و حمایت از آقای محسن عمرانی بر ادامه فعالیتهای صنفی تا حصول نتیجه پای میفشارد و بر آن تاکید دارد
*نه؛ جوابی مستمر از طرف دانشگاه به پیگیریهای شورای صنفی و حقوق قانونی دانشجویان
با وجود پیگیریهای شورای صنفی دانشجویان، اعم از مراجعه حضوری به ساختمان مرکزی، تماس با مدیریت تغذیه، رجوع و تماس با معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه، و در نهایت نامهنگاری مستقیم با ریاست دانشگاه، هیچکدام از مسئولین به درخواست دانشجویان، مبنی بر استفاده قانونی از حقوقِ رفاهیِ دانشجویانِ دارای سنوات مجاز، بر اساس آخرین مصوبه هیئتامنا (مِنجمله دانشجویان کارشناسی تا ترم ۱۰، دانشجویان کارشناسی ارشد تا ترم ۶، و دانشجویان دکتری تا ترم ۱۰)، توجه نکردند و حق قانونی دانشجویان را غیرقانونی خواندند.
بر خلاف آخرین تصویب هیئتامنا، دانشگاه، مصوّبه صندوق رفاه دانشجویان را مرجع خود قرار داده و مبلغ تغذیه دانشجویان را در مقطع کارشناسی از ترم ۹ به بعد، در مقطع کارشناسی ارشد از ترم ۵ به بعد، و در مقطع دکتری از ترم ۹ به بعد، دوبرابر کرده.
این مورد در حالی اتفاق افتاده که دانشجویان ورودی سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰، حداقل ۳ نیمسال از هرگونه امکانات رفاهی محروم بودهاند.
شورای صنفی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
*میهمانان ناخوانده
در روزهای اخیر خبرها در مورد فردی مشکوک و غیرموجه داغ شده است که با مجوزهای مختلف در دانشگاه(صنعتی شریف) تردد میکرده و به همت دانشجویان و استادان دانشکده مهندسی کامپیوتر شناسایی شده است.
این فرد که خود را به عنوان دانشجویی از دانشکدهها و سالهای ورودی مختلف معرفی میکرده، سوالهای بیربطی از دانشجویان پرسیده و بعضا رفتارهای نامتعارفی هم به صورت فردی و هم در برخورد با دانشجویان و اساتید داشته و در نهایت مجوز ورود او به دانشگاه لغو شده است.
نکته جالب این جاست که این اولین باری نیست که شاهد ورود افرادی با وضعیت و انگیزههای نامشخص به دانشگاه هستیم و شاید آخرین بار هم نباشد.
پیشتر در دوران کرونا فردی در دانشکده کامپیوتر به عنوان دانشجویی که مدتی در دانشگاه دیگر میهمان بوده و حالا بازگشته، به گروههای مختلف دانشکده اضافه شده و در کلاسها حضور پیدا میکرد و به حدی در نقش فرو رفته بود که حتی اقدام به درخواست تمدید برای تمارین درسها میکرد و در بسیاری از رویدادهای این دانشکده نیز به عنوان کادر برگزاری حضور داشت.
در نتیجه این فعالیتها، این فرد موفق شده بود با جلب اعتماد دانشجویان، برای مدت کوتاهی به عنوان دبیر یکی از رویدادهای این دانشکده انتخاب شود و حتی عدهای اقدام به نوشتن نام او در انتخابات دو دوره قبل انجمن علمی این دانشکده کرده بودند. بعد از این نامنویسی و بررسی اعضای انجمن علمی و اساتید دانشکده، مشخص شد که این فرد اساسا دانشجوی دانشگاه شریف نبوده و مدرکی که به عنوان کارت دانشجویی از سمت این شخص ارائه شده بود نیز جعلی بوده و اصلا فردی با این شماره دانشجویی وجود ندارد!
بعد از مشخص شدن این موضوع دسترسیهای این فرد به بخشهای مختلف دانشکده و همچنین رویدادهای انجمن علمی گرفته شد، اما همچنان تردد او در دانشگاه ادامه داشت و در برنامههای سایر گروههای دانشجویی شرکت میکرد.
برگرفته ازکانال شریف تودی
*بازهم واژگونی سرویس رفت و آمد کارگران اینبار مرگ وصدومیت ۱۲ کارگر یک واحد صنعتی علویجه اصفهان
صبح روز چهارشنبه ۱۰ آبان، مینی بوس حامل کارگران یک واحد صنعتی واقع در علویجه اصفهان درجاده علویجه قبل از شهرک صنعتی بزرگ واژگون ویک کارگر زن ۳۵ ساله ویک کارگر مرد ۳۹ ساله جان خودرا ازدست دادند و یک کارزن و۹ کارگر مرد دیگر مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.
*جان باختن یک کارگر نظافت شهری شهرداری ارومیه براثر تصادف
سه شنبه شب(۹ آبان)، یک کارگر شهرداری ارومیه با ۲۳ سال سابقه کاری حین کار نظافت شهری در منطقه پایانه مسافربری که براثربرخورد اتوبوس بین شهری با وی جان خودرا ازدست داد.
*جان باختن یک کارگر در ساوه براثر سقوط از ارتفاع
یک کارگر ۴۰ ساله حین کار تخریب ساختمانی واقع در خیابان مشهدی جنوبی ساوه در استان مرکزی، براثر سقوط از ارتفاع بدنبال ریزش دیواردر دم جان باخت.
*جان باختن یک کارگر در ساوجبلاغ براثر سقوط از داربست
چند روز پیش یک کارگر حین کار در یک ساختمان نیمه کاره واقع در یکی از باغهای خانوادگی اطراف شهرستان ساوجبلاغ مصدوم وبه بیمارستان منتقل شد.
براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۱۰ آبان،این کارگر پس از چند روز دست و پنجه نرم کردن بامرگ دربیمارستان به علت شدت جراحات وارده جان خودرا ازدست داد.