اخباروگزارش های کارگری ۳۰ شهریورماه ۱۴۰۲

اخباروگزارش های کارگری ۳۰ شهریورماه ۱۴۰۲

– یورش ددمنشانه نیروهای سرکوب دستگاه رهبری و دولت به خانواده زنده یاد جواد حیدری در روستای رحمت آباد بزرگ  قزوین

– ممانعت از برگزاری مراسم گرامیداشت زنده یاد نیکا شاکرمی با مسدود کردن جاده خرم‌‌آباد به پلدخترتوسط نیروهای سرکوب دستگاه رهبری و دولت

– بیانیهٔ مشترک جمعی از دانشجویان رشته‌های هنری دانشکدگان هنرهای زیبا و دانشگاه هنر تهران به‌مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید

بیا تا جهان را به بد نسپریم

به نام زن، زندگی، آزادی

– تجمع اعتراضی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن کرمان نسبت  به عدم پرداخت حق سنوات،اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری کرمان برای دومین بار در هفته جاری

– تجمع اعتراضی کارگران معدن کرومیت صوغان اُرزوییه نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و وعده های توخالی مسئولان

– بازداشت محراب فرساد مختاری، در نوشهر

ابلاغیه اجرای حکم ریحانه انصاری‌نژاد

– جلسه دفاع لیلا حسین‌ زاده از پایان‌نامه خود و اظهارات کذب دانشگاه تهران

– قطع همکاری بدلیل حجاب!

«هیات علمی وابسته»

– هزینه‌ی خوابگاه برای هر دانشجوی ۴ میلیون تومان!

جان باختن یک کارگر مقنی ویک آتش نشان درعمق چاهی در هشتبندی

– جان باختن یک کارگرجوان شرکت برق منطقه ای سمنان براثر برق گرفتگی

جان باختن یک کارگر نی بر مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه حین کار

*******

*یورش ددمنشانه نیروهای سرکوب دستگاه رهبری و دولت به خانواده زنده یاد جواد حیدری در روستای رحمت آباد بزرگ  قزوین

روز پنج شنبه ۳۰ شهریور کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران دراین رابطه نوشت:مأموران سرکوبگر حکومتی به خانه جواد حیدری از جانباختگان خیزش سراسری سال ۱۴۰۱ در روستای رحمت آباد بزرگ در قزوین یورش برده و با شلیک گاز اشک آوردید داخل منزل، حتی کودکان را نیز ضرب و شتم کرده‌اند.

پس از این حمله اینترنت در کل روستا قطع شده است.

*ممانعت از برگزاری مراسم گرامیداشت زنده یاد نیکا شاکرمی با مسدود کردن جاده خرم‌‌آباد به پلدخترتوسط نیروهای سرکوب دستگاه رهبری و دولت

به گزارش کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران،روز پنجشنبه ۳۰ شهریور،مأموران سرکوبگر امنیتی برای ممانعت از برگزاری‌ مراسم سالگرد جاویدنام نیکا شاکرمی جاده خرم‌‌آباد به پلدختر را از هر دو طرف را مسدود کردند.

*بیانیهٔ مشترک جمعی از دانشجویان رشته‌های هنری دانشکدگان هنرهای زیبا و دانشگاه هنر تهران به‌مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید

بیا تا جهان را به بد نسپریم

به نام زن، زندگی، آزادی

سالی که گذشت، هر روزش را با صدای رسا و بلند نه گفتیم و بر همانیم که بود. در تمام سال رفته، صدا و تصویرِ خیابان بود که در آثار و فعالیت‌های ما جاری می‌شد و در کنار سایر مردم شریف و دوستان دانشجومان تحصیل و هنرمان را وقف این جنبش نمودیم. جنبشی که مزین به‌نام دختر ایران، «ژینا» بود.

اینک سال دوم جنبش آزادی‌خواهانه و طغیانِ علیهِ ظلمِ ملتِ ایران در حالی آغاز می‌شود که خانه‌مان، دانشگاه زیر بار شدیدترین سرکوب‌ها و فشارهاست و دژخیمان، هراسان از حضور ما، آغاز ترم جدید را هرروز به تأخیر می‌اندازند و با احضار و تهدید دوستان‌مان و بازی با عبارت آموزش غیرحضوری، سعی در ارعاب و ساکت‌کردن ما دارند.

نخستین سالگرد قتل مرحوم مهسا امینی و آغاز دومین سال جنبش و آغاز سال تحصیلی جدید مصادف شده‌است با تصفیهٔ گستردهٔ دانشگاه، که خانهٔ ماست و تعلیق و قطع همکاری و اخراج برخی از شریف‌ترین و عزیزترین استادان‌ و حامیان‌مان و تنها ماندن ما با افرادی که بعضاً، در سالی که رفت، بین ما و صندلی‌های خالی، دومی را برگزیدند. فصل جدید مقاومت در حالی آغاز می‌شود که دژخیمان، گویی ناامید از حسینیه کردن کاخ سفید، با غالب‌زدن مداح به‌جای استاد، می‌خواهند دانشگاه را حسینیه کنند.

لکن هیچ‌کدام ما از هیچ‌کدام از این اقدامات شنیع، نه ترسی در دل داریم و نه اندک‌ تردیدی به ادامهٔ راهی که آغاز کرده‌ایم.

ما ضمن محکوم کردن آنچه بر ما رفت و می‌رود، با صدای بلند اعلام می‌کنیم که آن‌ها، آرزوی انفعال و سکوت دانشگاه و ما دانشجویان را به گور خواهند برد. دانشگاه خانهٔ ماست، ما در این خانه می‌مانیم و با آثار و حضور موثرمان، همراه سایر مردم و دانشجویان و هنرمندان بیرون از دانشگاه، برای آزادی خواهیم آفرید و به مبارزه ادامه خواهیم داد و «نه‌گویان» فریاد خواهیم زد:

«ما هنوز زنده‌ایم!»

*تجمع اعتراضی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن کرمان نسبت  به عدم پرداخت حق سنوات،اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری کرمان برای دومین بار در هفته جاری

روز پنج شنبه ۳۰ شهریور برای دومین بار درهفته جاری+، کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن کرمان(شرکت پیمانکاری شرکت رضوان درود) از بافق تا زرندبرای اعتراض به عدم پرداخت حق سنوات،اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری کرمان تجمع کردند.

گزارشی بقلم یک کارگر:

ادامه اعتصاب کارگران شرکت رضوان درود ناحیه کرمان 

صبح امروز ۳۰ شهریور کارگران مجدد اعتصاب کردند و این درحالیست که شرکت پاسخگو نیست و این خلاف قانون کار هست و پیگیرد قانونی دارد 

درخواست از استانداری برای گرفتن معوقات ده سال گذشته از جناب مثلا آقای مسعود نقدی نژاد

ده سال سنوات رو نداده 

طرح طبقه بندی رو هم اجرا نمیکنه 

این دوتا درخواست رو داریم ازشون 

امروز استاندار قول داده یه جلسه با ریس شرکت بزاره  ولی تصمیم گرفتیم تا واریز نکنه سر کار نریم 

چون اوندفه اعتصاب کردیم مدیر کل گفت حقتونو میگیرم ولی زورش نرسید ایندفعه تا پای جون وایمیسیم تا حقمون بگیریم 

به قول و وعده هیچ کس هم گوش نمیدیم ۳۵۰کارگر هستیم حق همه رو داره میخوره 

هیچ مسئولی هم نمیتونه جلوشو بگیره

+تجمع اعتراضی دوباره کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن کرمان نسبت  به عدم پرداخت حق سنوات،اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری کرمان 

روزسه شنبه ۲۸ شهریور،جمعی از کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن کرمان(شرکت پیمانکاری شرکت رضوان درود) از بافق تا زرند بنمایندگی از ۳۵۰ کارگر این ناحیه برای اعتراض به عدم پرداخت حق سنوات اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع  دوباره مقابل استانداری کرمان زدند.

کارگران رضوان درود که لحظه به لحظه بر شمار تجمع کنندگان آنان افزوده می شد از وضعیت نامساعد خود گلایه وبه خبرنگاریک رسانه محلی گفتند: متاسفانه ما هنوز نمی دانیم قراردادی هستیم یا پیمانکاری، اولین موردی که از استاندار جهت پیگیری مطالبه داریم این اصل است.

یکی از کارگران گفت: از سال ۸۴ تاکنون نه تنها حقوق و مزایا، عیدی و پاداش و حتی حق سنوات به مدت ۱۰ سال به روز رسانی نشده بلکه ردیف شغلی ما از ۱۲ به ۸ نزول داشته است درحالی که ما از قانون سختی کار برخوردار هستیم.

کارگرمعترض دیگری گفت: متأسفانه هر بار که اعتراض می کنیم به ما می گویند شما قراردادی هستید اما در زمان پرداخت حقوق با گزینه شما پیمانکاری هستید، روبه رو می شویم یکبار دیگر در استانداری کرمان شرکت کردیم، معترض شدیم صورت جلسه شد، که مشکل رفع شود اما حتی به امضاهای خودشان هم توجهی ندارند و عملا کاری از پیش نرفته است بنابراین امروز دوباره تجمع کردیم و منتظریم ببنیم که چه برنامه دیگری قرار است برای احقاق حق ما انجام دهند.

یکی از کارگران با بیان اینکه نباید در پرداخت حقوق کسی که ۱۰ سال کارکرده است با نیرویی که تازه وارد بدنه شده یکی باشدف عنوان کرد: متأسفانه تعمیر نگهداری خطوط راه آهن کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است و ما برای گذران زندگی باید اضافه کاری انجام دهیم و از رسیدن به فرزند، خانه و خانواده عملا محروم می شویم.

*تجمع اعتراضی کارگران معدن کرومیت صوغان اُرزوییه نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و وعده های توخالی مسئولان

روزپنج شنبه ۳۰ شهریور، کارگران معدن کرومیت صوغان اُرزوییه برای اعتراض به سطح نازل حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع در محل کارشان در استان کرمان زدند.

یک کارگر حاضر در تجمع به خبرنگار رسانه ای گفت:بدنبال تجمع قبلی رئیس اداره کار ارزوئیه و کارفرما وعده داده بودند که تا پایان شهریور ماه سال جاری طرح طبقه بندی مشاغل اجراشود.

وی افزود:تا امروز که به آخرشهریور ماه رسیده ایم هنوز هیچ خبری از اجرای این طرح درمیان نیست ئتجمع امروز برای اعتراض به سطح پایین حقوق و خلف وعده است.

در همین رابطه:اعتصاب وتجمع کارگران کارگران معدن کروم عاشورا اُرزوئیه در اعتراض به سطح نازل حقوق از جمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وشرایط سخت کاری

کارگران معدن کروم عاشورا منطقه آبدشت صوغان شهرستان اُرزوئیه برای اعتراض به سطح نازل حقوق از جمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وشرایط سخت کاری دست از کارکشیدند ودراین واحد معدنی دراستان کرمان تجمع کردند.

روز چهارشنبه ۲۶ بهمن،کارگران معترض معدن عاشورا به خبرنگار رسانه گفتند:حدود ۲۰۰ نفرند ودر عمق ۷۰۰ متری کارمی کنند وعلیرغم کاری سخت دستمزد اندکی می‌گیرند  وبه همین دلیل تجمع و اعتراضی انجام دادند.

آنها افزودند:ازعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل نیز بسیار گله‌مندند و به کرار به مقامات و مسئولین اطلاع داده اند.

رئیس اداره کار ارزوئیه دراین باره  گفت: این حق کارگران است. ما در حال پبگیری کار آن‌ها هستیم ودر مرحله امضا و در نهایت اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستیم.

*بازداشت محراب فرساد مختاری، در نوشهر

محراب فرساد مختاری، دبیر آموزش پرورش شهرستان چالوس، چهارشنبه صبح ۲۹ شهریور ماه ۱۴۰۱، در منزل شخصی‌اش در نوشهر توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد و بر اساس گزارشات رسیده به ساری انتقال دادە شدە است. 

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن تاکید بر آزادی فوری و بی قید و شرط آقای مختاری و سایر معلمان زندانی، خواهان خاتمه دادن به پرونده‌سازی‌های نیروهای امنیتی بر علیه فعالین صنفی معلمان می‌باشد.

*ابلاغیه اجرای حکم ریحانه انصاری‌نژاد

در تاریخ ۱۴۰۲/۰۶/۲۹ ابلاغیه اجرای حکم به ریحانه انصاری‌نژاد ابلاغ شد. بر اساس این ابلاغیه که توسط  شعبه یک اجرای احکام دادسرای انقلاب صادر شده نامبرده بایستی ظرف ۵ روز برای اجرای حکم به شعبه یک اجرای احکام مراجعه نماید. 

ریحانه انصاری‌نژاد، فعال کارگری، در ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ در منزل مسکونی توسط وزارت اطلاعات دستگیر و پس از گذراندن ۸۷ روز بازداشت و بازجویی با وثیقه یک و نیم میلیارد تومانی آزاد شد. 

وی در  شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ۴ سال زندان و ۲ سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی و ممنوع الخروجی محکوم شد. ۴ سال زندان برای جرمهای مرتکب نشده بر اساس سناریوسازیهای کاذب و‌ خلاف واقع. دادگاه تجدید نظر هم بدون در نظرگرفتن هیچیک از نواقص در پرونده ریحانه انصاری‌نژاد حکم دادگاه بدوی را عینا تایید کرد. نام این اقدامات ظالمانه را هم گذاشتند عدالت قضایی.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌ حومه حکم صادره علیه ریحانه انصاری‌نژاد و ابلاغیه اجرای حکم را بشدت محکوم‌ می‌کند و به نقض ابتدایی‌ترین حقوق قانونی و‌ انسانی ایشان معترض است.

کارگر زندانی آزاد باید گردد

زندانی سیاسی آزاد باید کردد 

به امید برقراری عدالت در ایران و سراسر جهان،

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۳۰ شهریور ۱۴۰۲

*جلسه دفاع لیلا حسین‌ زاده از پایان‌نامه خود و اظهارات کذب دانشگاه تهران

لیلا حسین‌ زاده دانشجوی ارشد انسان‌شناسی دانشگاه تهران، چندی پیش در دانشکده علوم‌اجتماعی از پایان‌نامه خود دفاع کرد، دیری نگذشت که دانشگاه تهران در اطلاعیه‌ای عجیب اعلام کرد که دو استاد حاضر در جلسه تعلیق می‌شوند و این دانشجو اخراج شده است و این جلسه رسمیت نداشته است. اما بر پایه گزارشات و مستندات، ادعای مطرح شده کذب بوده و این دانشجو در فرآیندی قانونی و  طبق روال معمول از پایان‌نامه خود دفاع کرده است.

این جلسه در روز  یکشنبه ساعت ۱۴ در اتاق گروه انسان‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی واقع در طبقه چهارم دانشکده برگزار گردیده است. جلسه با حضور اساتید داور، راهنما و مشاور و طبق روال معمول برگزار شده است و نتیجه ارزیابی پایان‌نامه توسط داوران نمره ۱۹ از ۱۹ در اعلام گردیده‌ است. 

علی‌رغم اینکه دانشگاه تهران تمام مدت زندان لیلا حسین‌زاده را جزو سنوات تحصیلی اش به حساب آورده است بازهم در صورت دفاع تا آخر شهریورماه، این دانشجو در سنوات مجاز تحصیلی بوده و جلسه دفاع این پایان‌نامه به صورت قانونی و در چارچوب آکادمیک و طبق روال معمول هر پایان نامه دیگری صورت گرفته است. همچنین شخص دانشجو ،علی‌رغم تذکر چندباره استاد راهنما و مشاور، بدون حجاب اجباری اقدام به دفاع از پایان‌نامه خود کرده و پذیرش مسئولیت شخصی آن را اعلام کرده است.

همچنین دانشگاه تهران با دستاویزی حاشیه‌پردازی‌ها قصد دارد حق تحصیل این دانشجو را، خارج از چارچوب‌های قانونی، سلب نماید و آن را عادی جلوه دهد. حق تحصیل، حقی همگانی است و دفاع از آن، یک سنت دیرینه در بین تمام فعالین دانشجویی با هر گرایش فکری بوده و باید از این حق دفاع شود.

*قطع همکاری بدلیل حجاب!

بر اساس گزارشات دانشگاه علم و صنعت با دکتر آرمیتا سراج زاهدی، استاد مدعو رشته طراحی صنعتی در دانشکده معماری و شهرسازی، قطع همکاری کرده است و در این ترم درسی به ایشان اختصاص نیافته است.

خانم زاهدی از سال ۹۰ در دانشگاه علم و صنعت تدریس کردند و با توجه به تخصصشان، یکی از اساتید محبوب این دانشکده بودند. گفته می‌شود ابلاغ حذف ایشان بصورت شفاهی بوده و علی‌رغم اعتراض اساتید گروه معماری و دانشجویان، دسترسی ایشان به سامانه آموزشی نیز قطع شده‌است. همچنین به ایشان گفته شده که دلیل قطع همکاری، حجاب ایشان بوده است! درحالی که این استاد هرگز در محیط کار پوشش خلاف موازین نداشته‌اند و بنظر این تنها یک بهانه است.

گفتنی‌ست ایشان در اعتراضات سال گذشته بارها و به انحا مختلف از دانشجویان حمایت کرده و بر علیه سرکوب‌ها در دانشگاه موضع گرفتند.

*«هیات علمی وابسته»

بر اساس گزارش دانشجویان دانشگاه آزاد شهر قدس، دانشگاه با چندین‌تن از اساتید مدعو رشته حقوق قطع همکاری کرده‌است. این اساتید اغلب سالها سابقه تدریس داشتند و و جزو متخصصین در این رشته بودند.

این حذف گسترده اساتید مدعو در دانشگاه‌های آزاد کشور، همزمان است با جذب و بکارگیری دانشجویان دکتری به شکل حق‌التدریسی. بر اساس بخشنامه‌ای تحت عنوان «دستیاران آموزشی» که در مردادماه ابلاغ شد، دانشجویان دکتری می‌توانند همزمان با تحصیل به عنوان عضو هیات علمی وابسته در مقاطع کارشناسی و کاردانی تدریس کنند. ابلاغ این بخشنامه به معنای بکارگیری دانشجویان دکتری در مقام استاد و تدریس آنان بجای اساتید مدعو و باسابقه است که یقینا به افت کیفی دانشگاه‌های آزاد دامن خواهد زد.

منبع ۴ خبربالا:کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور

*هزینه‌ی خوابگاه برای هر دانشجوی ۴ میلیون تومان!

بنابر گزارشات دانشجویان از دانشگاه صنعتی ارومیه، هزینه‌ی خوابگاه ترم آتی برای یک اتاق ۴نفره ۴ میلیون تومان تعیین شده است. این افزایش هزینه نسبت به سال گذشته حدود ۸۰ درصد بوده است. 

لازم به ذکر است این دانشگاه تنها دو خوابگاه دولتی با ظرفیت ۸۰ دختر و ۱۲۰ پسر دارد که با الویت معدل به دانشجویان اختصاص داده می‌شود و باقی دانشجویان در خوابگاه‌های خودگردان با هزینه‌ی بالا ساکن هستند. این درحالی است که دانشگاه سال‌هاست از تهیه‌ی ساختمان برای خوابگاه سربازمی‌زند و همچنین به وضعیت بهداشتی خوابگاه‌های خودگردان استیجاری نیز رسیدگی نمی‌کند.

وضعیت بهداشت، امنیت و رفاهی دانشجویان در این خوابگاه‌ها بسیار نامناسب است، به حدی که در ترم گذشته به دلیل اتصالی در خوابگاه دختران آتش‌سوزی رخ داده‌است. همچنین مساحت اتاق‌ها با تعداد افراد ساکن در ان همخوانی ندارد به عنوان مثال اتاق‌ ۶ نفره‌ی این خوابگاه‌ها یک اتاق حدودا ۲۵ متری است.

*جان باختن یک کارگر مقنی ویک آتش نشان درعمق چاهی در هشتبندی

روز پنچ شنبه ۳۰ شهریور، یک کارگر مقنی تبعه افغانستان در یک حلقه چاه ۱۱۰ متری کشاورزی در روستای امیرآباد منطقه توکهور و هشتبندی شهرستان میناب استان هرمزگان جان خود را ازدست داد.

یک آتش نشان بنام و فؤاد اورنگی برای خارج کردن جسد کارگر جان باخته وارد چاه شد خود هم قربانی شد وجان باخت.

احتمالا این دو براثر گازگرفتگی جان خودرا ازدست داده اند.

*جان باختن یک کارگرجوان شرکت برق منطقه ای سمنان براثر برق گرفتگی

یک کارگر پیمانی جوان شرکت برق منطقه ای سمنان حین کار روی یکی از خطوط برق ۶۳ کیلوولت منطقه شاهرود دچار برق‌گرفتگی شد و جان خود را ازدست داد.

*جان باختن یک کارگر نی بر مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه حین کار

با انتشار تصویر زیر در شبکه های اجتماعی بتاریخ ۳۰ شهریور،از جان باختن یک کارگر نی بر مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه حین کارگزارش شده است.

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate