اخباروگزارش های کارگری ۲۸ شهریورماه ۱۴۰۲

اخباروگزارش های کارگری ۲۸ شهریورماه ۱۴۰۲

– ۲۸ شهریورماه، اولین سالگرد جان‌باختن نیکا شاکرمی

– صورتحساب ۱۲۰ میلیون تومانی ازپرخوری وزیرکارخوشرقص وهیئت همراهش در سفریک روزه به استان گلستان

وزیرکاری که گفت:« با قناعت می‌شود با حقوق کارگری زندگی کرد»

– سه شنبه های اعتراضی بازنشستگان کشوری نسبت به عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(اجرا نشدن ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه)مقابل صندوق بازنشستگی کشوری در استان های

کردستان(شهرسنندج)

کرمانشاه(شهر کرمانشاه)

و

قطعنامه بازنشستگان در تجمع روز سه شنبه ، ۱۴۰۲/۶/۲۸

– دردوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشور نسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان در شهرهای تبریز و همدان هم مقابل شرکت مخابرات تجمع برپا شد

– تجمع اعتراضی دوباره کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن کرمان نسبت  به عدم پرداخت حق سنوات،اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری کرمان 

– پایان  موقت اعتصاب داروی جعفر ابراهیمی

– نتیجه طوفان توییتری برای جعفر ابراهیمی 

– بیانیه کانون صنفی معلمان تهران در حمایت از جعفر ابراهیمی 

جعفر ابراهیمی نماد پافشاری بر اصول

– بیانیه انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی در حمایت از جعفر ابراهیمی 

“ما در مقابل فرستادن جان‌های شریف و آزاده‌مان به قربانگاه، سکوت نخواهیم کرد

– بازداشت سه دانش‌آموز در روز ۲۵ شهریور؛ بی‌خبری از وضعیت آنان

تایید احکام حبس روزنامه‌نگاران، سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی در دادگاه تجدیدنظر

– بازداشت فرشته صدیق‌صفت، فعال حوزه کودکان در رشت

بازداشت دو فعال کارگری توسط نیروهای امنیتی سنندج

– جایگزین اخراج؛ انتقالی اجباری!

محرومیت از تحصیل بواسطه حکم کمیته مرکزی

گام به گام تا اخراج

– دست مسئولان در جیب دانشجویان

– نامهٔ شورای صنفی سابق پیرامون مشکلات دانشجوییِ دانشگاه صنعتی سهند

*******

*۲۸ شهریورماه، اولین سالگرد جان‌باختن نیکا شاکرمی

نیکا شاکرمی،‌‌ متولد ۱۰ مهر ۱۳۸۴ در خرم‌آباد، نوجوان ۱۷ ساله‌ای بود که در اعتراضات ۲۸ شهریورماه ۱۴۰۱ در بلوار کشاورز تهران حضور داشت و ناگهان ناپدید شد. پس از ۹ روز بی‌خبری، پیکر بی‌جان او روز ۹ مهرماه از سردخانه‌ی کهریزک به خانواده‌اش تحویل داده شد. 

طبق گزارش‌های مبتنی بر مصاحبه‌های «نسرین شاکرمی» مادر نیکا: «جنازه‌ی نیکا با صورت و گونه‌ی شکسته، دندان‌های خرد شده و آسیب شدید در پشت جمجمه‌ی سر» در سردخانه به آنان تحویل داده شده است.

نیکا به هنر علاقه داشت و در تهران در هنرستان تحصیل می‌کرد و همزمان در کافه‌ای نیز مشغول به‌کار بود.

 بر اساس ویدیوهای منتشرشده در فضای مجازی در روز ۲۸ شهریورماه، نیکای ۱۷ ساله با شجاعت تمام در صف اول اعتراضات در تقاطع بلوار کشاورز و خیابان ۱۶ آذر حضور داشته است. از این رو با شروع سرکوب، توسط نیروهای حکومتی شناسایی شده و همان شب بازداشت شده است. او در آخرین تماسی که با مادر خود داشت، گفته بود که نیروهای حکومتی او و دوستانش را دنبال کردند. تلفن‌همراه نیکا در ساعت ۱۱:۴۰ شب ۲۸ شهریورماه از دسترس خارج می‌شود و بنا بر گواهی پزشکی قانونی، جنازه‌ی وی صبح روز ۲۹ شهریورماه به سردخانه‌ی کهریزک منتقل می‌شود. پس از ۹ روز بی‌خبری و مراجعه‌ی مکرر اعضای خانواده، پیکر او در کهریزک توسط مادرش شناسایی شد.

پیکر نیکا شاکرمی توسط نیروهای امنیتی، مخفیانه و بدون حضور اعضای خانواده دفن شد. این درحالی است که قرار بود وی در قبرستان صالحین شهر خرم‌آباد به خاک سپرده شود، اما مأموران امنیتی پیکر او را از غسال‌خانه شهر خرم‌آباد دزدیدند و در روستایی دورافتاده در ۴۰ کیلومتری خرم‌آباد در آرامستان «حیات‌الغیب» به خاک سپردند. خاک‌سپاری او با حضور دست‌کم ۷۰ الی ۸۰ مامور امنیتی مسلح و بدون حضور اعضای خانواده انجام شد. دو فرد فامیل نیکا هم که پس از اطلاع از ربوده‌شدن او به‌دست مأموران امنیتی به این روستا رفتند، با ماموران درگیر شدند. 

نیکا شاکرمی، دختری جسور و پر از شور زندگی بود. در تمامی ویدئوهای منتشر شده، او آزاد و رها به رقص و آواز می‌پردازد. او با شجاعتی مثال زدنی در صف نخست اعتراضات علیه قتل ژینا امینی حضور یافت و حجاب اجباری خود را آتش زد… نیکایی که به گفته‌ی مادرش، بسیار زود بزرگ شد.

برگرفته از کانال بیدارزنی

*صورتحساب ۱۲۰ میلیون تومانی ازپرخوری وزیرکارخوشرقص وهیئت همراهش در سفریک روزه به استان گلستان

وزیرکاری که گفت:« با قناعت می‌شود با حقوق کارگری زندگی کرد»

در ۴ شهریور ماه سالجاری همزمان با سومین روز هفته دولت ،وزیرکارخوشرقص و ۱۰ نفرهیئت همراهش در سفر یک روزه به گرگان، ۱۰۰ سیخ جگر، ۱۷سیخ شیشلیک، ۸۵ سیخ کباب کوبیده، ۷۹ پرس جوجه کباب/چینی، ۵۰ پرس سبزی پلو و کلی شیرینی و آجیل کوفت کردند.

تصاویرمنتشره دررسانه ها بتاریخ ۲۸ شهریور

سه شنبه های اعتراضی بازنشستگان کشوری نسبت به عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(اجرا نشدن ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه)مقابل صندوق بازنشستگی کشوری در استان های

کردستان(شهرسنندج)

کرمانشاه(شهر کرمانشاه)

و

قطعنامه بازنشستگان در تجمع روز سه شنبه ، ۱۴۰۲/۶/۲۸

بازنشستگان خواهان رسیدگی به امور معیشتی ، صنفی ، درمانی و رفاهی خود هستند.

بازنشستگان با استناد به قانون اساسی ، قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده ۳۰ برنامه ششم توسعه و در چار چوب قانونی با علم و آگاهی پیگیر مطالبات خود هستند. 

بر همین اساس وطبق معمول هرسه شنبه خواسته های به حق خود را با اقتدار و شجاعت از مسئولان کشور مطالبه می نماییم و از نگاه تحقیر آمیزی که به ما بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه شده اعلام تنفر و تا رسیدن به خواسته‌ های قانونی خود این تجمعات را ادامه خواهیم داد.

۱_رعایت حق وحقوق بازنشستگان با بررسی و بازنگری اصلاحی ماده ۳۱ بند ۳ الحاقی ( صفحه ۵۴)بعنوان بندی تحقیر آمیز به ساحت بازنشستگان معزز کشور تحت عنوان آزمون وسع برای دریافت کالا برگ الکترونیکی و همچنین بازنگری و اصلاح  مواد ۱۹ و ۲۰ الحاقی ( صفحه ۲۱۳) مصوبه کمسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه با تنفیذ حکم ماده ۳۰ برنامه ششم توسعه، ضرورت اجرای ماده ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری برای پیش بینی ضریب افزایش  سنواتی حقوق کارکنان و بازنشستگان طبق مفاد این ماده و تبصره ماده ۶۴ این  قانون ، پیش بینی احکام لازم برای اجرای ماده  ۷۵ و ۸۵  قانون مدیریت خدمات کشوری در خصوص ارائه پیشنهاد الحاقی برای بازنگری و اصلاح مفاد ماده ۷۵ این قانون، و تدوین سریع آیین نامه اجرایی ماده ۸۵ توسط دولت و اجرای کار آمد بیمه تکمیلی، و تسری پرداخت های رفاهی ، مناسبتی ، برنامه هفتم توسعه‌ توسط دولت ، کمسیون تلفیق مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام و گنجاندن بندها یا مواد اصلاحی با عنوان تکلیف قانونی برای دولت و حذف عبارت « مجاز» در الحاقیات بطوریکه کلیه حقوق بازنشستگان طبق عدالت و رفع تبعیض براساس قانون اساسی در نظر گرفته شود. 

۲_ ارسال و اجرای لایحه  همسان سازی حقوق بازنشستگان با شاغلین همتراز بر مبنای حداقل ۹۰ درصد ناخالص شاغل مشابه بصورت دائمی توسط دولت و مجلس با توجه به تمدید برنامه ششم توسعه تا پایان سال ۱۴۰۲. 

۳_ افزایش حقوق های سالیانه طبق مواد ۶۴ و ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری بر اساس میزان تورم واقعی درجامعه. 

۴_ دلیل  عدم پرداخت ۱۴ هزار میلیارد تومان بابت متناسب سازی حقوق ها ، جزء ۳و ۴ بند (ی) تبصره ( ۲)قانون بودجه ۱۴۰۱ به صندوهای بازنشستگی  کشوری و لشکری و شفاف سازی مسئولین در این مورد. 

۵_اجرای حق مناطق جنگی بازنشستگان مشمول موضوع بند ث و ج ماده‌ی ۱۱۲ قانون برنامه‌ی ششم مانند شاغلین این مناطق.

۶_اگر معلمی شغل انبیاء است ، پس معلم نباید جایش در زندان باشد ، بر همین اساس معلمان زندانی باید آزاد گردند . 

۷_ از وزیر محترم تعاون ، کار و رفاه اجتماعی تقاضامندیم حداقل ۳ نفر از بازنشستگان نخبه مسلط به امور اداری و  برنامه ریزی با دیدگاه مدیریت اقتضایی برای حل مشکلات معیشتی ، درمانی و رفاهی امور بازنشستگان کشوری با توجه به تحولات روز کشور از نظر اقتصادی  را در این وزارتخانه بکار گیرند تا بعنوان نمایندگان قانونی از حق و حقوق آنها دفاع نمایند. 

۸_ پرداخت معوقات ناشی از عدم اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری ، پرداخت رفاهیات قانونی ، نقدی، غیرنقدی همچون شاغلین هر دستگاه به بازنشستگان و بخصوص اصلاح امتیاز ماده ۷۵ قانون مدیریت خدمات کشوری در مورد عیدی ، پرداخت مطالبات و دیون ناشی از صدور احکام مهر ۹۹ بابت گروه های ارفاقی ، رزمندگی ، هزینه های فوت و ازدواج و دیگر معوقات از خواسته های به حق ما بازنشستگان است .

«پشتوانه محکم، مستدل و مستند درخواستهای فوق الذکر»

⏺بندهای ۹ و ۱۲ اصل ۳ قانون اساسی عدالت به معنای رفع تبعیض وحق وحقوق متناسب، اصل ۲۹ قانون اساسی عدالت به معنی  برخورداری از تامین اجتماعی،  مواد ۶۴ ، ۸۵ و ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری ، بند ج  ماده ۵۰ برنامه پنجم توسعه ، ماده ۳۰ برنامه ششم توسعه و آرای دیوان عدالت اداری و محاسبات که دولت و مجلس موظف هستند بر اساس قانون اساسی و سایر قوانین موضوعه به تکالیف قانونی خود عمل و اجرا نمایند.

«شورای عالی بازنشستگان کشوری»

شعارها:

« معلم زندانی آزاد باید گردد»

« جعفر ابراهیمی آزاد باید گردد»

«عدالتی  ندیدیم فقط دروغ شنیدیم»

«صندوق غارت کردند مارو بیچاره کردند»

تصاویر:

سنندج:

کرمانشاه:

*دردوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشور نسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان در شهرهای تبریز و همدان هم مقابل شرکت مخابرات تجمع برپا شد

تصویری از تجمع همدان:

*تجمع اعتراضی دوباره کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن کرمان نسبت  به عدم پرداخت حق سنوات،اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری کرمان 

روزسه شنبه ۲۸ شهریور،جمعی از کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن کرمان(شرکت پیمانکاری شرکت رضوان درود) از بافق تا زرند بنمایندگی از ۳۵۰ کارگر این ناحیه برای اعتراض به عدم پرداخت حق سنوات اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع  دوباره مقابل استانداری کرمان زدند.

کارگران رضوان درود که لحظه به لحظه بر شمار تجمع کنندگان آنان افزوده می شد از وضعیت نامساعد خود گلایه وبه خبرنگاریک رسانه محلی گفتند: متاسفانه ما هنوز نمی دانیم قراردادی هستیم یا پیمانکاری، اولین موردی که از استاندار جهت پیگیری مطالبه داریم این اصل است.

یکی از کارگران گفت: از سال ۸۴ تاکنون نه تنها حقوق و مزایا، عیدی و پاداش و حتی حق سنوات به مدت ۱۰ سال به روز رسانی نشده بلکه ردیف شغلی ما از ۱۲ به ۸ نزول داشته است درحالی که ما از قانون سختی کار برخوردار هستیم.

کارگرمعترض دیگری گفت: متأسفانه هر بار که اعتراض می کنیم به ما می گویند شما قراردادی هستید اما در زمان پرداخت حقوق با گزینه شما پیمانکاری هستید، روبه رو می شویم یکبار دیگر در استانداری کرمان شرکت کردیم، معترض شدیم صورت جلسه شد، که مشکل رفع شود اما حتی به امضاهای خودشان هم توجهی ندارند و عملا کاری از پیش نرفته است بنابراین امروز دوباره تجمع کردیم و منتظریم ببنیم که چه برنامه دیگری قرار است برای احقاق حق ما انجام دهند.

یکی از کارگران با بیان اینکه نباید در پرداخت حقوق کسی که ۱۰ سال کارکرده است با نیرویی که تازه وارد بدنه شده یکی باشدف عنوان کرد: متأسفانه تعمیر نگهداری خطوط راه آهن کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است و ما برای گذران زندگی باید اضافه کاری انجام دهیم و از رسیدن به فرزند، خانه و خانواده عملا محروم می شویم.

*پایان  موقت اعتصاب داروی جعفر ابراهیمی

پیام جعفر ابراهیمی از زندان قزل حصار 

جعفر ابراهیمی معلم تبعید شده به زندان قزلحصار، در تماس تلفنی ضمن تشکر از همه همکاران و تشکل های صنفی معلمان و فعالان مدنی و سیاسی  در حمایت از معلمان زندانی ، اعلام داشت که با توجه به اعزام به پزشک خارج از زندان و همچنین درخواستهای خانواده، معلمان و سایر فعالان  مدنی و صنفی عصر امروز به اعتصاب دارو خود بطور موقت پایان داده است .

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

*نتیجه طوفان توییتری برای جعفر ابراهیمی 

طوفان توییتری دیشب که با فراخوان شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران برگزار شد ، موفقیت امیز بود .

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ضمن تشکر از همه همکارانی که در این طوفان توییتری مشارکت داشته اند ، امیدوار است که تلاش ها برای رسانه ای شدن موضوعات مربوط به معلمان زندانی نتایج لازم را به همراه داشته باشد .

با توجه به اهمیت شکبه اجتماعی توییتر در توجه رسانه ها به موضوعات سیاسی و اجتماعی ، حضور پر رنگ تر معلمان و فعالان صنفی در توییتر می تواند زمینه توجهات عمومی به مشکلات صنف معلمان را فراهم کند.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

*بیانیه کانون صنفی معلمان تهران در حمایت از جعفر ابراهیمی 

جعفر ابراهیمی نماد پافشاری بر اصول

در میانه اخبار هر روزه افزایش فشارهای اقتصادی، عمیق‌تر شدن شکاف‌های اجتماعی و در شرایطی که عقلانیت حکم می‌کند با انجام اقداماتی از طرف حکومت، التهاب موجود در جامعه کاهش یابد، در روندی کاملا وارونه شاهد افزایش فشار حکومت بر کنش‌گران و منتقدین از هر قشر و طبقه اجتماعی، هستیم. 

حاکمانی که با توهم یک دست سازی حاکمیت از طریق دفع حداکثری حتی شرکای سیاسی و اقتصادی پیشین خود، حرص به انحصار قدرت و رانت‌های ناشی از آن برای باند خود را حتی با پرداخت هزینه‌هایی مانند ناامیدی ملی، افول اعتماد عمومی، ریزش شدید مشارکت انتخاباتی، و…   را به جان خریده‌ بودند؛ اکنون هراسناک از جنبشی که بنیادهای مشروعیت و اقتدار آنان را به شدت سست نموده، بر سر شاخه نشسته و بُن می‌برند! چنان به جنگ روایت‌ها گرفتار شده‌اند که گویی در روایت‌های وارون‌نگرانه خود غرق شده و ارتباط خود با واقعیت‌های بدیهی جاری در جامعه را هم از دست داده‌اند. به‌طور مداوم در میان معلمان، فعالان محیط زیست، فعالان کارگری، خبرنگاران، وکلا، دانشجویان، نویسندگان و… جاسوس، معاند، برهم‌زننده امنیت‌ملی، … می‌جویند و می‌یابند (!!!)و محکومیت‌های سنگین می‌دهند؛ بدیهی‌ترین و ابتدایی‌ترین حقوق اجتماعی و فردی مصرح در قوانین جاری را زیرپا می‌گذارند و در مقابل دستوراتی را بخشنامه و اجرا می‌کنند که هیچ مبنای قانونی ندارند؛ با فرمان‌های فراقانونی، نهادهای حاکمیتی جدید در جهت تضعیف همین نهادهای تغییر ماهیت داده متکی به رای مردم می‌سازند و متقابلاً به‌شدت به سرکوب هرگونه نهاد مردمی که بخواهد خارج از حیطه انحصار حکومت، اقدامی گره‌گشا یا نقدی بر عملکرد حکمرانان داشته باشد، می‌پردازند. 

اگر اسماعیل عبدی و رسول بداقی سال‌ها در زندان می‌مانند، اگر محمد حبیبی بارها به بدترین شکل بازداشت و زندانی شده و همراه با ده‌ها معلم دیگر حکم اخراج و انفصال و بازنشستگی پیش از موعد می‌گیرد و جعفر ابراهیمی به‌رغم تایید پزشک زندان به جای گرفتن مرخصی استعلاجی و معالجه، تبعید شده و مورد ضرب‌و‌شتم واقع می‌شود، نه به دلیل مجرم یا متخلف بودن آنان و صدها معلم دیگر که نام‌شان هم شاید در جایی نیامده باشد است؛ آنان جز برای تامین استانداردهای حداقلی برای آموزش و معیشت در این کشور تلاش نمی‌کنند. طنز تلخ رفتارهای در  این‌ حد نامتعادل برای نشان دادن قدرت، اینجاست که جز به وحشت‌زدگی و ضعف حکومت در نزد افکار عمومی، تعبیر نمی‌شود. 

جعفر ابراهیمی انسانی است عدالت‌خواه، معلمی است مسئول دربرابر سرنوشت تمامی کودکان محروم این کشور. او این احساس مسئولیت را نه در حرف که در عمل با کار داوطلبانه برای کودکان محروم در جای‌جای این سرزمین به اثبات رسانده است. اکنون نزدیک به دو سال است که به جرم نقدهای جدی و جسارت خود در مقابل روند عمیق‌تر شدن شکاف طبقاتی در جامعه و به دنبال آن در آموزش کشور، بی‌وقفه در زندان بوده، از ورود به مقطع دکترا به دلیل پایداری‌اش در عقاید، محروم شده است. جرم دیگرش این است که حتی در دوران زندان نیز از آگاهی‌بخشی و تلاش برای بهبود شرایط زندان و زندانی، دست برنداشته است؛ بیان حقایق را فدای مصلحت شخصی نمی‌کند. اما شاید بزرگترین جرمش تاکید بر حق تشکل‌یابی و استقلال تشکل‌هاست تا برخلاف خواست شیفتگان قدرت انحصاری که جامعه را توده وار می‌خواهند، با تشکل‌یابیِ بی‌قدرتان، موازنه‌ای به سود محرومان را در جامعه برقرار سازد. 

او اکنون با وضعیت وخیم جسمی، حتی از دریافت ابتدایی‌ترین اقدامات درمانی، برای حفظ جان و سلامتش نیز محروم است. در اعتراض به اعزام نکردنش به بیمارستان و پزشکی قانونی برای ثبت آثار ضرب و شتم موجود در بدنش، از دریافت ضروری‌ترین داروهای مورد نیازش نیز خودداری کرده است که می‌تواند به شدت هرچه بیشتر بیماری‌ افزوده و به مرحله غیرقابل بازگشت برای سلامتی‌اش برسد.

کانون صنفی معلمان خواهان اعزام هرچه سریع‌تر جعفر ابراهیمی به بیمارستان برای معالجه فوری و ثبت آثار ضرب‌و‌شتم موجود بر بدنش می‌باشد. ما خواهان رسیدگی فوری و مجازات ماموران خاطی هستیم. تمامی مسئولان زندان، و نهادهای مرتبط با این پرونده در برابر هر نوع آسیب جسمی و روحی روانی به جعفر ابراهیمی مقصرند.

کانون صنفی معلمان ایران ( تهران )    ۱۴۰۲/۶/۲۷

*بیانیه انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی در حمایت از جعفر ابراهیمی 

“ما در مقابل فرستادن جان‌های شریف و آزاده‌مان به قربانگاه، سکوت نخواهیم کرد

نظر به وخامت وضعیت جسمانی جعفر ابراهیمی،عضو کانون صنفی معلمان تهران و بازرس شورای هماهنگی معلمان ایران؛ همچنین تشدیدبیماری التهاب روده او از زمان بازداشت در اردیبهشت ۱۴۰۱  به علت بازداشت طولانی‌مدت در سلول انفرادی و ابتلا به بیماری دیابت در زندان-که در صورت ادامه این روند و عدم رسیدگی در معرض خطر جدی تاری دید و در پی آن از دست دادن بینایی چشمانش قرار می‌گیرد-لذا ضمن محکوم نمودن رفتارهای ظالمانه ،غیرانسانی و فراقانونی اعمال شده علیه این فعال صنفی ، خواهان  پایان دادن به بی اطلاعی از وضعیت  ایشان ، همچنین رسیدگی فوری  پزشکی به وضعیت جسمانی جعفر ابراهیمی و فرستادن او به مراکز درمانی تخصصی  هستیم. 

از آنجائیکه تبعید جعفر ابراهیمی به زندان قزل‌حصار، جان این فعال صنفی معلمان را بیشتر از پیش به خطر انداخته است ،انتظار میرود با آزادی فوری ایشان از بروز حوادث ناگوار بعدی پیشگیری شود

انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی ۲۷ شهریور ۱۴۰۲

*بازداشت سه دانش‌آموز در روز ۲۵ شهریور؛ بی‌خبری از وضعیت آنان

کاوان رضایی ۱۵ساله، بهنام سموری ۱۷ساله و عرفان براتی ۱۷ ساله به همراه یکتا دودانگه ۱۴ ساله، نوجوانی هستند در تاریخ ۲۵ شهریور در شهرهای سنندج، دهلران، بجنورد و تهران توسط پاسداران بازداشت شده‌اند.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

*تایید احکام حبس روزنامه‌نگاران، سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی در دادگاه تجدیدنظر

سعیده شفیعی روزنامه‌نگار در حساب توییتر خود نوشته است که حکم صادر شده برای او و نسیم سلطان‌بیگی در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر تایید شد.

بر این اساس ۳ سال و ۶ ماه و ۱ روز برای اتهام اجتماع و تبانی و ۷ ماه و ۱۶ روز برای اتهام تبلیغ علیه نظام حبس برای آنها در نظر گرفته شده است. در حکم تاکید شده که عفو اخیر شامل حال این دو روزنامه‌نگار نمی‌شود.

مأموران سپاه پاسداران سعیده شفیعی، روزنامه‌نگار اقتصادی را دوم بهمن‌ماه ۱۴۰۱ در منزل شخصی‌اش در تهران دستگیر کردند. وی در روز ۱۸ بهمن با سپردن وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به‌طور موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شده بود.

سازمان اطلاعات سپاه همچنین نسیم سلطان‌بیگی را شامگاه ۲۱ دی‌ماه ۱۴۰۱در فرودگاه بین‌المللی خمینی تهران بازداشت کرده بود.

*بازداشت فرشته صدیق‌صفت، فعال حوزه کودکان در رشت

فرشته صدیق‌ صفت، فعال حوزه کودکان و تسهیلگر جوامع محلی ساکن رشت، روز دوشنبه ۲۷ شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شد.

او ساعاتی بعد از بازداشت، طی یک تماس تلفنی کوتاه با خانواده خود، از انتقالش به بازداشتگاه خبر داده است.

از نهاد بازداشت‌کننده و وضعیت او اطلاعی در دست نیست.

منبع ۲ خبربالا:کانال بیدارزنی

*بازداشت دو فعال کارگری توسط نیروهای امنیتی سنندج

صبح روز سه‌شنبه ۲۸ شهریورماه ١۴٠٢، خبات دهدار به همراه برادرش رامیار دهدار دو فعال مدنی و کارگری شهر سنندج توسط نیروهای امنیتی این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی شدند. بر اساس گزارش منتشرشده، نیروهای امنیتی با یورش به منزل شخصی این دو شهروند و با توسل به خشونت اقدام به بازداشت و ضبط وسایل شخصی آن‌ها کرده‌اند.

لازم به ذکر است که نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی اقدام به بازداشت این شهروندان کرده‌اند. تا لحظه انتشار این گزارش از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دسترس نمی‌باشد.

خبات دهدار فعال کارگری و زندانی سیاسی سابق روز پنج‌شنبه ٢٨ مهرماه ١۴٠١ در جریان اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روز شنبه هفتم آبان‌ماه ۱۴۰۱ با تودیع قرار وثیقه از زندان سنندج آزاد شده بود.

*جایگزین اخراج؛ انتقالی اجباری!

زهرا_رحیمی دانشجوی شیمی دانشگاه یزد با حکم کمیته‌ی مرکزی وزارت علوم به انتقال از دانشگاه یزد به کرمان، محکوم شد. این حکم به پیشنهاد دانشگاه یزد برای این دانشجو صادر شده است. 

گفتنی است این حکم درحالی از کمیته‌ی مرکزی صادر شده است که دانشگاه پیش‌تر پیشنهاد اخراج خانم رحیمی را به کمیته.ی مرکزی داده بود اما این حکم تایید نشد.

*محرومیت از تحصیل بواسطه حکم کمیته مرکزی

مصطفی موسوی دانشجوی مدیریت گردشگری دانشگاه یزد با رای کمیته مرکزی انضباطی وزارت علوم، به دو ترم منع موقت از تحصیل بدون احتساب سنوات محکوم شد. زمان اجرای حکم از نیم سال اول ۴۰۲-۴۰۳ است.

*گام به گام تا اخراج

خشایار سفیدی دانشجوی ارشد موسیقی دانشگاه هنر بدون ابلاغ حکم و برگزاری جلسه رسیدگی به پرونده توسط دانشگاه تعلیق شد و در آستانه اخراج قرار گرفته است.

این دانشجو در اعتراضات سال گذشته از ۲۵ مهر ممنوع‌الورود می‌شود. سپس کمیته انضباطی این دانشجو را به مدت یک ترم از تحصیل محروم می‌کند. این حکم علی‌رغم صدور در آبان‌ماه، در اواخر آذر ابلاغ می‌شود و دانشگاه به همین بهانه، اجرای حکم را به ترم بعدی منتقل می‌کند. درحالی که عملا این دانشجو در سراسر ترم ممنوع‌الورود بود و همچنین در ترم آخر تحصیلی قرار داشت(طبق شیوه‌نامه دانشگاه نمی‌تواند اجرای حکم دانشجوی ترم آخر را به بعد منتقل کرد). اما درنهایت اجرای این حکم به ترم بعد منتقل می‌شود.

این دانشجو در ترم بعدی تعلیق می‌شود تا اینکه درپی انتشار پیامکی مبنی بر بخشودگی، وی در خردادماه به کمیته مراجعه می‌کند و درخواست تخفیف در مجازات می‌کند. اما بعدتر درپی سرکوب دانشجویان دانشگاه درخواستش را پس می‌گیرد. در همان روز و بدون هیچ ابلاغیه پیشینی‌ای، پرونده تازه‌ای به اتهام عدم رعایت شئون دانشجویی و بارگذاری مطالب توهین‌آمیز برای وی باز می‌شود. 

درحال حاضر بدون طی شدن روند قانونی صدور حکم، دسترسی این دانشجو به سامانه آموزشی قطع و از دفاع وی ممانعت شده است تا برای سومین ترم متوالی، از فارغ‌التحصیلی ایشان جلوگیری شود. همچنین کمیته درخصوص وضعیت بلاتکلیف ایشان عنوان کرده‌است که حکم اخراج و ۵ سال محرومیت از تحصیل وی را به کمیته مرکزی ارائه کرده و منتظر پاسخ ایشان است. درحالی که هنوز حکم بدوی نیز به دانشجو ابلاغ نشده‌است.

*دست مسئولان در جیب دانشجویان

به گفته دانشجویان دانشگاه جهرم فارس، هزینه اجاره خوابگاه در نیمسال آینده افزایش چشمگیری داشته و به بیش از ۲ میلیون‌تومان رسیده است. درحالی که نرخ قانونی اجاره‌بهای خوابگاه‌های دولتی توسط صندوق رفاه تعیین می‌شود و اخذ این مبالغ کاملا غیرقانونی است. 

این دانشگاه با کمبود خوابگاه مواجه است و چند سالی‌ست که خوابگاه‌های خودگردان را اجاره می‌کند. اما این موضوع برای اولین‌بار در دفترچه کنکور ۱۴۰۲ منعکس می‌شود و بنابراین دانشگاه ملزم به ارائه خوابگاه با نرخ دولتی برای دانشجویان ورودی ۱۴۰۱ به قبل است. درحالی‌ که در ترم‌های گذشته نیز مبالغ غیرقانونی( از ۱٫۳ تا ۱٫۷ میلیون‌تومان) از دانشجویان اخذ شده است.

همچنین گزارشات متعددی از وضعیت وخیم خوابگاه‌های این دانشگاه از منظر بهداشتی(حضور حشرات و سوسک‌ها، دیوار‌های نم‌کشیده و موکت‌های کثیف و خراب، سرویس‌بهداشتی داخل اتاق بدون هواکش) و رفاهی(۴ تا ۶نفر در اتاق‌های حدودا ۱۵ تا ۲۰ متری) حکایت دارند.

منبع۴ خبربالا:کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور

*نامهٔ شورای صنفی سابق پیرامون مشکلات دانشجوییِ دانشگاه صنعتی سهند

در این نامه به اعم مشکلات رفاهی، آموزشی و‌ فرهنگی این دانشگاه اشاره شده‌است. از جمله مسئله پرداخت نقدی یارانه تغذیه، مسئله پرداخت هزینه دروس حذف‌اضطراری یا مردود شده، نقد فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه و شکل‌دادن‌ دوقطبی میان دانشجویان، نبود امکانات رفاهی در خوابگاه دختران، پرداخت حقوق معوقه کارکنان اشاره شده است.

متن کامل نامه درکانال شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند تبریز:

https://t.me/sut_senfi/1911

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate