اخباروگزارشات کارگری ١۵ بهمن ماه ١٣٩٩
– احضار ۱۰ کارگر حق طلب گروه ملی صنعتی فولاد ایران به وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه
– تجمع سراسری کارگران بازنشسته تامین اجتماعی برای احقاق حقوق برحقشان
– اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه پتروشیمی شیمی بافت دراعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ،تبعیض در پرداخت،نداشتن امنیت شغلی واخذ تعهدنامه اجباری مطالبات برای دومین روز متوالی
– دیدار جمعی از اعضای سندیکا با مدیر عامل، معاون منابع انسانی و معاون بهرهبرداری واحد
– ادامه اعتراضات آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشور نسبت به بلاتکلیفی استخدامی با انتشار نامه سرگشاده
– اسکندر لطفی سخنگوی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان: جناب وزیر حقوق معلمان را پایمال نکنید
– کانون نویسندگان ایران:اجرای حکم زندان نازی اسکویی، مدیر «نشر دیگر»
– تجمع اعتراضی جمعی از مرغداران سقز نسبت به ماندن مرغ ها رودستشان مقابل فرمانداری
*احضار ۱۰ کارگر حق طلب گروه ملی صنعتی فولاد ایران به وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه
در روزهای اخیر تعدادی از کارگران زحمتکش گروه ملی مورد بازجویی قرار گرفتند
شرح حال: وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه که وظایف امنیتی برای دفاع از وضع فلاکت بار امروز دارند، طی چند روز گذشته ده نفر از کارگران شرکت را به صورت تلفنی احضار کردند. دستگاه امنیتی که به محض بلند شدن فریاد اعتراض کارگران احساس خطر میکند، مطابق گزارش های جاسوسان خود در اداره حراست و مزدورانش در مدیریت فاسد دوباره به میدان آمده و همکاران ما را بدون ارائه حکم یا احضار قضائی، بازجویی کرده اند.
در تماس های تلفنی از کارگران خواسته شد تا برای «گفتگوی دوستانه» به ساختمان های اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات مراجعه کنند و درباره پاره ای از موضوعات توضیح بدهند!
این عزیزان هر کدام در نوبت جداگانه در مقابل عوامل اطلاعاتی حاضر میشوند و از مطالبات خود دفاع میکنند. این عوامل که برخلاف وظایف قانونی در جهت سرکوب کارگران و تامین منافع مافیای فولاد حرکت میکنند، در بازجویی ها از کارگران خواسته اند تا دست از اعتراض به مدیریت برداشته و فقط به کار و بردگی بپردازند! اما همکاران ما در زمان بازجویی هر کدام جداگانه و با قاطعیت از منافع طبقه کارگر و مطالبات کاری حمایت کردند و حق اعتراض را برای خود محفوظ دانسته اند. نهادهای امنیتی برای خاموش کردن اعتراضات کارگری از شیوه های متفاوت استفاده میکنند و ادعا میکنند که حامی تولید و بقای کارخانه هستند. ادعای پوچی که به درستی توسط همکارانمان به آن پاسخ داده شد. ما کنار همکاران باغیرت خواهیم ایستاد و همصدا با آنان اعلام میکنیم در شرایطی که نه دولت و نه مجموعه های مدیریتی و امنیتی در کشور به فکر تولید و صنعت و معیشت کارگران نباشند، چاره ای نمی ماند به جز آنکه کارگران مقابل سیستم مافیایی و رانتی قرار بگیرند و به صورت متحدانه اعتراض و حق خواهی کنند.
اعتراض و مطالبه گری حق ماست و در این راه نیاز به تشکل مستقل داریم تا بتوانیم بر شبکه های قدرتمند فساد و غارت فائق بیاییم. این بازجویی ها و احضارها را به شدت محکوم میکنیم اما مگر انتظار دیگری از این نهادها داریم؟ آنها برای بقای مافیا میجنگند و ما برای بقای کارخانه. صف ما و آنها از هم جداست.
منبع: کانال صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد
*تجمع سراسری کارگران بازنشسته تامین اجتماعی برای احقاق حقوق برحقشان
روز چهارشنبه ۱۵ بهمن، کارگران بازنشسته تامین اجتماعی برای احقاق حقوق برحقشان دست به تجمع در شهرهای اراک،اصفهان،تبریز،تهران(مقابل سازمان تامین اجتماعی)،خرم آباد(با شعار تجمع تجمع تا حصول نتیجه)،رشت،شوشتر،قزوین( مقابل سازمان برنانه بودجه استان قزوین )،کرمانشاه،نیشابور و…. زدند.
تصویری ازتجمع کارگران بازنشسته درشوشتر:
تصویری از تجمع کارگران بازنشسته در رشت:
گزارش رسانه ای شده:تجمع کارگران بازنشسته مقابل تامین اجتماعی/ خط فقر ۹ میلیون، حقوق ما۲میلیون و۷۰۰!
امروز (پانزدهم بهمن)، جمعی از بازنشستگان کارگری با حضور در مقابل سازمان تامین اجتماعی، خواستار رسیدگی به مطالبات قانونی خود شدند.
حاضران در تجمع امروز که از ساعت ۱۰:۳۰صبح آغاز شده، مهمترین خواسته خود را افزایش مستمری های دریافتی به اندازه خط فقر می دانند و می گویند: باید با اجرای دقیق ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، حداقل مستمری به اندازه سبد معیشت و خط فقر افزایش یابد؛ در عین حال، باید بودجه کافی برای همسان سازی حقوق بازنشستگان کارگری اختصاص یابد تا دریافتی این بازنشستگان همپای سایر بازنشستگان کشوری افزایش یابد.
این بازنشستگان در عین حال، خواستار ارائه خدمات درمانی رایگان و مکفی، افزایش خدمات رفاهی و توجه به منزلت بازنشستگان شدند.
*اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه پتروشیمی شیمی بافت دراعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ،تبعیض در پرداخت،نداشتن امنیت شغلی واخذ تعهدنامه اجباری مطالبات برای دومین روز متوالی
روز چهارشنبه ۱۵ بهمن برای دومین روز متوالی، کارگران کارخانه پتروشیمی شیمی بافت واقع درسایت ۳ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر،برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ،تبعیض در پرداخت،نداشتن امنیت شغلی واخذ تعهد نامه اجباری از رفتن برسرکارشان خودداری کردند ومقابل درب اصلی این شرکت زیرمجموعه شستا ودومین واحد تولید کنندهMTBE تجمع کردند.
براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۱۵ بهمن،تجمع کنندگان خواسته های خود را رفع تبعیض در پرداخت حقوق و مزایا، اجرای صحیح و کامل طرح طبقه بندی مشاغل، ارائه خدمات رفاهی و انگیزشی و داشتن امنیت شغلی عنوان کرده اند.
کارگران همچنین فاش کرده اند از سوی مدیران این شرکت مجبور به امضای تهعدنامه هایی شده اند که حقوق آنها را نقض می کند و آنان مجبور خواهند بود در مقابل تبعیض های صورت گرفته سکوت کنند.
کارگران معترض شرایط خود را برده داری نوین نام گذاری کرده اند.
پیش تر آنان به رسانه ها گفته بودند اغلب مدیران این شرکت به صورت پروازی و ساعتی به کارخانه سر می زنند و حتی حاضر به اقامت در منطقه نمی شوند.
*دیدار جمعی از اعضای سندیکا با مدیر عامل، معاون منابع انسانی و معاون بهرهبرداری واحد
جمعی از اعضای سندیکا روز یکشنبه ۱۲ بهمن با مراجعه به دفتر مدیر عامل شرکت واحد، عدم واریز حق بیمه تامین اجتماعی، عدم واریز حق بیمه تکمیلی، همچنین بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل را پیگیری کردند. در این دیدار آقای ترفع بیان داشته بخشی از بدهی به تامین اجتماعی نقدی واریز شده و یک ملک از شهرداری تهران نیز بعنوان بخشی از بدهی شرکت واحد به تامین اجتماعی واگذار شده است. مدیر عامل وعده داده که مشکلات تامین اعتبار دفترچه بیمه کارگران برطرف میشود. همچنین مدیر عامل گفته که برای بیمه تکمیلی با شرکت بیمهگر جلساتی داشتهایم تا مشکل عدم پرداخت تعهدات بیمه تکمیلی به کارگران مرتفع شود. در مورد بازنگری طرح طبقهبندی مشاغل هم گفته که قرارداد با یک شرکت برای تهیه طرح جدید بسته شده و در سال آینده طرح طبقهبندی مشاغل بازنگری میشود. صحبتهای مدیر عامل، نمایندگان سندیکایی را برای برطرف شدن مشکلات بیمهای کارگران و تاریخ اجرای بازنگری طرح طبقهبندی مشاغل قانع نکرده است. از دیگر موضوعات مورد بحث شیر و کیک معوق و … بوده است.
نمایندگان سندیکایی پس از دیدار با مدیر عامل جلسه مشترکی نیز با معاون منابع انسانی و معاون بهرهبرداری داشتند. در این جلسه درخواست عمده این نمایندگان رسیدگی به عدم پرداخت پاداش به رانندگانی که به دلیل خرابی اتوبوس از خط خارج میشوند، بود. (به رانندگانی که در طول روز یکسره در خط کار کنند، اضافه کاری بعنوان پاداش پرداخت میگردد) همچنین در مورد اصلاح ایستگاه مختاری در خط ۷ بیآرتی و عدم روشنایی خطوط در شب نیز صحبت شد و معاون بهرهبرداری قول بررسی و پیگیری داد.
برگرفته از کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*ادامه اعتراضات آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشور نسبت به بلاتکلیفی استخدامی با انتشار نامه سرگشاده
روز سه شنبه ۱۴ بهمن، آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشور درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی دست با انتشار نامه ای سرگشاده خطاب به دبیر شورای نگهبان خواستار حذف آزمون ورفع تبعیض شدند.
بنا به گزارش رسانه ای شده،بخش هایی از این نامه که رونوشت آن به روسای دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ارسال شده، بقرارزیراست:
حدود ۶هزار نفر هستیم که پس از ۱۰ تا ۱۵ سال فعالیت شغلی در نقاط محروم کشور به عنوان آموزشیار و آموزشدهنده نهضت سوادآموزی، بعد از پذیرش نشدن در آزمون استخدامی بیستم تیر ماه شغلمان را از دست دادهایم و در عین حال نمایندگان مجلس در تاریخ ۱۳ بهمن ماه با ایجاد تبعیض و بدون توجه به نظر ما شش هزار نهضتیها ملاک ادامه فعالیت ما را قبولی در آزمون اعلام کردند. هم اکنون این طرح برای نهایی شدن به به محضر شما اعضای شورای نگهبان ارسال شده است.
بر اساس این تبصره الحاقی (طرح الحاق تبصره ۱۰به ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی) که به تصویب نمایندگان مجلس رسید؛ وزارت آموزش و پرورش مکلف است، باتوجه به شرایط خاص کرونایی در زمان مقرر شده جهت اخذ آزمون مربوطه در سال ۹۹، برای آن عده از آموزشیاران و آموزشدهندگان مستمر نهضت سوادآموزی و مدرسین طرح امین و مدرسین قرآن موضوع این بند، که در آزمون داخلی وزارت آموزش و پرورش شرکت نکردهاند و یا قبول نشدهاند، صرفا برای یکبار آزمون داخلی برگزار کند. این در حالیست که پیش از این از گروهای آموزشی حقالتدریس، پیش دبستانی و سرباز معلمان آزمونی گرفته نشده است.
*اسکندر لطفی سخنگوی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان: جناب وزیر حقوق معلمان را پایمال نکنید
در چند روز اخیر اخباری پیرامون پرداخت ناقص حق التدریس معلمان در فضای مجازی منتشر شد. واریز های اخیر و مصاحبه های الهیار ترکمن معاونت پشتیبانی و امور مالی وزارت آموزش و پرورش نیز بر این ابهام ها افزود. در همین رابطه اسکندر لطفی سخنگوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان به خبرنگار رسانه ای گفت: متاسفانه وزارتخانه در مورد نحوه پرداخت اضافه کار معلمان شاغل و حق التدریس معلمان آزاد و بازنشسته شفافسازی نمیکند. حق التدریس اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ و ۱۵ روز شهریور ۹۹ را پرداخت نکرده اند.”
اسکندر لطفی اضافه کرد:”ما از ادارات آموزش و پرورش پیگیری کرده ایم. بهانه دوستان وزارت خانه این است که در اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ سامانه شاد هنوز راه اندازی نشده بوده است. این در صورتی است که همکاران در همان بدو شروع کرونا و تعطیلی مدارس از طریق سامانه های دیگر همچون واتساپ آموزش مجازی را شروع کرده بودند و بعد از راه اندازی سامانه شاد هم به دلیل مشکلاتی که داشت بسیاری از همکاران از سامانه های آموزشی دیگر استفاده می کردند.”
در همین رابطه الهیار ترکمن معاون پشتیبانی و مالی وزارت اموزش و پرورش در مصاحبهای با خبرگزاری صدا و سیما تاکید کرده است که پول پرداختی بابت حق التدریس بر اساس میزان کارکرد معلمان است.
اسکندر لطفی در مورد نحوه محاسبه حق التدریسها در شرایط آموزش مجازی گفت:” با وجود پیگیری های ما از ادارات و مصاحبه های پخش شده از آقای ترکمن هنوز برای همه، حتی دوستان شاغل در ادارات نیز نوع محاسبه و پرداخت حق التدریسها مبهم است. اما ظاهراً قرار است ساعات آموزشی در دوران کرونا ۳۵ دقیقه در نظر گرفته شود. این در حالی است که همکاران ساعتها برای تهیه کلیپ های آموزشی وقت میگذارند .علاوه بر این بخاطر مشکلات سامانه شاد، اجبار همکاران به استفاده از سامانه های دیگر به معنی تحمیل هزینه اضافی برای خرید بسته های اینترنتی است. در واقع در مجموع آموزش های مجازی شرایط را برای همکاران سخت تر کرده است.”
اسکندر لطفی درباره دلیل این نحوه برخورد وزارت آموزش و پرورش با مسئله حق التدریس های معلمان در سال جاری گفت: “برای خود ما هم جای سوال است. خود وزیر آموزش و پرورش در مصاحبههای خود اذغان داشته است که در سال جاری به خاطر آموزش مجازی و تعطیلی مدارس تا ۴۰ درصد صرفه جویی در بودجه آموزش و پرورش داشته اند. چگونه با این میزان صرفه جویی همچنان از پرداخت کامل حق التدریس معلمان شاغل خالی می کنند،برای خودما هم جای سوال دارد.”
تاخیر در پرداخت حق التدریس معلمان، با توجه به افزایش تورم ماهانه، عملا تناسب میان کار انجام شده و ارزش ریالی دستمزد دریافت شده را کاهش می دهد.اسکندر لطفی ضمن اشاره به این مساله اضافه کرد: “اینگونه برخوردها در سطح وزارت این شائبه را ایجاد می کند که تعمدی وجود دارد تا ضمن نا امیدی معلمان از اثر بخشی حق التدریس ها در بهبود معیشت شان ،به سمت پذیرش معلم تمام وقت تمایل یابند.امری که اثرات زیانباری در کیفیت اموزش کشور خواهد گذاشت.”
زمزمههایی در فضای مجازی از تشکیل کمپین های اعتراضی از سوی معلمان و کنار گذاشتن حق التدریسها دیده میشود. در این باره از اسکندر لطفی گفت: “واقعیت این است که معلمان به این برخورد تبعیض آمیز معترضند. وزارت آموزش و پرورش در این سالها تلاش داشته با آمار سازی های مبهم و کار رسانه ای ناصحیح بر روی وضعیت بد معیشتی معلمان سرپوش بگذارد. از طرفی همه بار آموزش مجازی بر روی دوش خود معلمان است. از خرید بسته های اینترنتی تا تهیه وسایل آموزشی مثل موبایل یا لپ تاپ، همه موارد را خود معلمان باید تهیه کنند. آموزش و پرورش در این موارد هیچ گونه کمکی به معلمان نکرده است. حق التدریس ها هم که به صورت ناقص در حال پرداخت است. قطعاً تشکل های صنفی معلمان در این مورد موضع گیری خواهند کرد. خواست جمعی معلمان این است که وزارت آموزش و پرورش حقوق آنها را پایمال نکند. به نظرم در این شرایط اگر همه معلمان دارای حق التدریس ، اضافه کاری های خود را زمین بگذارند آموزش و پرورش با مشکل جدی مواجه خواهد شد. فکر میکنم عاقلانه این است که مسئولان وزارتخانه قبل از اینکه مشکلی پیش بیاید این مسئله را حل کنند.”
*کانون نویسندگان ایران:اجرای حکم زندان نازی اسکویی، مدیر «نشر دیگر»
روز دوشنبه ۱۳ بهمن ماه، نازی اسکویی، مدیر نشر دیگر روانهی زندان شد.
حکم زندان اسکویی که به دنبال محکومیت او در سال ۹۱ صادر شده بود، در حالی به اجرا در آمده است که همسر او علی اکبر امینی نیز پیرو همین پرونده حدود دو ماه پیش در تاریخ ۱۸ آذر روانهی زندان شده است.
در سال ۱۳۹۱ مجوز نشر دیگر پس از بارها بازجویی و احضار علیاکبر امینی و نازی اسکویی لغو شد و سرانجام آنها به اتهام “تبلیغ علیه نظام” از طریق همکاری با “کانون غیر قانونی نویسندگان ایران”، همکاری با فعالان زنان و فعالان کارگری و نیز حضور در مراسم بزرگداشت احمد شاملو و کشتهشدگان قتلهای سیاسی زنجیرهای هر یک به یک سال حبس محکوم شدند.
چندی پیش امینی و اسکویی، که هر دو از زندانیان سیاسی پیش از انقلاباند، پس از مسدود شدن حسابهای بانکیشان برای همین پرونده احضار شدند. به دنبال این احضار در ۱۸ آذر ماه علی اکبر امینی بازداشت و روانهی زندان شد و به نازی اسکویی فرصت داده شد تا دلایل پزشکی خود را ارائه دهد و در صورت عدم تایید پزشکی قانونی خود را به دادگاه انقلاب معرفی کند که طی این مراحل به اجرای حکم زندان او ختم شد.
گفتنی است که در سال ۱۳۸۸ مأموران امنیتی پس از یورش به دفتر نشر دیگر و منزل این زوج، فرزندشان یاشار امینی، مدیر فنی نشر را بازداشت و به اتهاماتی چون «همکاری با کانون نویسندگان ایران» به یک سال زندان محکوم کردند و علی اکبر امینی و نازی اسکویی را بارها به بازجویی کشاندند.
بدیهی است اعمال فشار بر ناشران و سایر گروههای اجتماعی به بهانهی همکاری با کانون نویسندگان ایران و دیگر نهادهای مدنی و مردمی که هدف مشترکشان دفاع از آزادی اندیشه و بیان در همهی عرصههای حیات فردی و اجتماعی است، هدفی جز ایجاد ترس و وحشت در جامعه ندارد. صدور و اجرای چنین حکمهایی نقض آشکار آزادی بیان و حقوق شهروندی است و وجدانهای بیدار و آگاه جامعه بارها نشان دادهاند که خواستار توقف صدور و اجرای چنین حکمهای ظالمانهای هستند.
*تجمع اعتراضی جمعی از مرغداران سقز نسبت به ماندن مرغ ها رودستشان مقابل فرمانداری
روز چهارشنبه ۱۵ بهمن، جمعی از مرغداران سقزبرای اعتراض به ماندن مرغ ها رودستشان مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان کردستان تجمع کردند.
بنابه گزارشاات منابع خبری محلی،به گفته این افراد، دامپزشکی و سایر نهادهای مرتبط از خروج مرغ از استان جهت کشتار جلوگیری می کنند و فروش و عرضه مرغ زنده هم ممنوع اعلام شده این در حالیست که در چند ماه گذشته کشتارگاه مرغ سقز نیز توسط دامپزشکی تعطیل شده و همچنین کشتارگاه های بانه و سنندج نیز ظرفیت پذیرش مرغ شهرستان سقز را ندارند.
به همین دلیل امکان فروش و کشتار مرغ ها برای برخی مرغداران وجود ندارد و مرغ ها روی دست آنان مانده است.
تجمع کنندگان خواستار پیگیری حل مشکل و اقدامات لازم برای جلوگیری از ضرر و زیان مرغداران و احتمال تلف شدن مرغ ها شدند.