اخباروگزارش های کارگری ۲۱ شهریورماه ۱۴۰۲

اخباروگزارش های کارگری ۲۱ شهریورماه ۱۴۰۲

– سه شنبه های اعتراضی بازنشستگان کشوری نسبت به عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(اجرا نشدن ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه)مقابل صندوق بازنشستگی کشوری در استان های

ایلام(شهرایلام)

استان تهران(شهرتهران)

خوزستان (شهراهواز)

قزوین(شهرقزوین)

قم(شهرقم)

کردستان(شهرسنندج)

کرمانشاه(شهر کرمانشاه)

گیلان(شهر رشت)

لرستان(شهر خرم آباد)

همدان (شهر همدان)

– دردوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشور نسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان در اراک و ساری هم مقابل شرکت مخابرات تجمع برپا شد

– تجمعات اعتراضی کارگران اخراجی شهرداری جیرفت نسبت به پایمالی حقوقشان مقابل دادستانی وفرمانداری

– تجمع اعتراضی وکلای دادگستری یزد

– بیانیه ۷ انجمن علمی در ارتباط با اخراج گسترده اساتید و برخوردهای امنیتی با دانشجویان

– تجمع اعتراضی جمعی از اهالی روستای رضوان نسبت به نبود دبیرستان مقابل فرمانداری بندرعباس

– احضار سه تن دیگر از فعالین کارگری سنندج به پلیس امنیت

داود رضوی فعال کارگری و عضو هئیت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد امروز ۲۱ شهریور طی تماس تلفنی که با خانواده داشت، از حال جسمانی نامساعد خود خبر داده است.

– بازداشت ‌ محمدصادق فهیمی از اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان یزد 

– اسماعیل عبدی، به مرخصی آمد 

بیانیه شورای اتحادیه‌های جهانی (CGU)؛ اتحادیه‌های جهانی، تشدید نقض حقوق بشر، نقض حقوق کار و نقض آزادی‌های مدنی در ایران را محکوم می‌کنند

– خانواده دانشجو، بازیچه‌ دست سرکوب

– کمبود خوابگاه؛ معضلی اساسی

– جان باختن ۳ کارگر مقنی جوان در تهران براثر گازگرفتگی

– مرگ یک کارگر در پتروشیمی بوشهر براثر سقوط از ارتفاع

– مرگ و مصدومیت ۴ کارگر در حادثه سقوط آسانسوربراثر پاره شدن کابل

– جان باختن یک کارگر در مشهد براثر سقوط از درخت گردو

بازهم جابجایی کارگران با وانت نیسان وتصادف واینبار مصدومیت ۲۶ کارگر در دماوند وتربت حیدریه و وخامت حال ۲ مصدوم حادثه تربت حیدریه

*******

*سه شنبه های اعتراضی بازنشستگان کشوری نسبت به عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(اجرا نشدن ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه)مقابل صندوق بازنشستگی کشوری در استان های

ایلام(شهرایلام)

استان تهران(شهرتهران)

خوزستان (شهراهواز)

قزوین(شهرقزوین)

قم(شهرقم)

کردستان(شهرسنندج)

کرمانشاه(شهر کرمانشاه)

گیلان(شهر رشت)

لرستان(شهر خرم آباد)

همدان (شهر همدان)

شعارها:

«تاحق خود نگیریم آرام نمی نشینیم»

« گرانی تورم  بلای جان مردم »

« وعده وعید کافیه سفره ماخالیه»

تصاویر:

ایلام:

کرمانشاه:

*دردوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشور نسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان در اراک و ساری هم مقابل شرکت مخابرات تجمع برپا شد

‏ اراک:

ساری:

*تجمعات اعتراضی کارگران اخراجی شهرداری جیرفت نسبت به پایمالی حقوقشان مقابل دادستانی وفرمانداری

روزسه شنبه ۲۱ شهریور، کارگران اخراجی شهرداری جیرفت ازتجمعات اعتراضیشان نسبت به پایمالی حقوق خود مقابل دادستانی وفرمانداری این شهرستان دراستان کرمان خبر دادند.

کارگران اخراجی شهرداری جیرفت به خبرنگار رسانه ای گفتند: نزدیک به ۷۰ نفر از جمعیت ۱۴۳نفر کارگران اخراجی شهرداری جیرفت بعد از چهارماه بیکاری در حالی برای شروع به کار مجدد دعوت به کار شده‌اند که باید شروط شهرداری را برای کار بپذیرند.

یکی از این کارگران گفت: شهرداری جیرفت به او و سایر همکاران اخراجی اعلام کرده‌ است که چنانچه کارگری حاضر به قبول شرایط کار جدید نیست امکان اشتغالش وجود ندارد.

او با بیان اینکه این رفتار شهرداری نقض قانون کار است و نباید به عناوین مختلف حقوق صنفی و قانونی کارگران را تضییع کرد، گفت: یکی از شرایط مدیران شهری برای بازگشت به کار کارگرانی که پیش از این دو سال در شهرداری جیرفت کار کرده‌اند مطرح کردن شرط سنی ۳۵ سال است. این موضوع در حالی از سوی شهرداری مطرح شده که طی دو سال گذشته کارگران مورد نظر چندبار مراحل استخدامی را با ارائه مدارک به شهرداری طی کرده‌اند و در آن هیچ خبری از شرط سنی نبود.

او افزود: مورد دیگر گرفتن تعهد محضری از کارگران برای جابجایی شغلی‌ در آینده است. به موجب این تعهد کارگران قبل از شروع به کار متعهد می‌شوند به هیچ وجه امکان جابجایی و انتقال به واحد دیگر را ندارند.

یکی دیگر از کارگران درباره شرط دیگر شهرداری برای بازگشت به کار گفت: لحاظ نشدن سوابق شغلی و بیمه‌ای کارگران در شهرداری مورد مهم دیگری است که پیش پای کارگران گذاشته شده و به آنها اعلام شده سابقه کاری یک تا ۲ساله آن‌ها در سوابق شغلی جدید لحاظ نمی‌شود.

از قرار معلوم تا این لحظه حدود ۳۰ نفر از کارگران تعدیلی شهرداری جیرفت با قبول شرایط فوق مشمول بازگشت به کار مجدد شده‌اند.

یکی از کارگران اخراجی شهرداری جیرفت در ادامه گفت: با وجود آنکه از شروع به کار همین ۳۰ کارگر (که قرار بود از ابتدای شهریور شروع به کار کنند) خبری نیست، طی دو سال گذشته همواره دستمزد آن‌ها با روزی ۸ تا ۱۲  ساعت کار زیر حداقل‌های قانونی مصوبه شورای عالی کار پرداخت شده است.

او افزود: در سال ۱۴۰۰ به امید اینکه در آینده وضعیت کاری‌‌مان بهبود پیدا کند با حقوق ماهیانه سه میلیون و ۸۰۰ هزارتومان به عنوان نیروی تنظیف و خدمات شهری کار کردیم که در نهایت این رقم در سال ۱۴۰۲به حدود ۵ میلیون تومان رسید.

در همین رابطه آن‌ها چند روز قبل به دفتر دادستان و فرماندار در جیرفت مراجعه کرده که به آنها وعده رسیدگی به مشکلاتشان داده شده است.

درهمین رابطه:اعتراض خانوادگی کارگران خدماتی شهرداری جیرفت نسبت به اخراج از کارو پایمالی حقوقشان

از یکم خرداد ماه،۱۸۰ کارگر خدماتی شهرداری جیرفت(کارتی)که با حقوق زیرحداقل حقوق رسمی و بدون بیمه ماه  یک تا دوسال مشغول بکار بودند از کار اخراج شدند.

براساس فیلم منتشره در رسانه ها،این کارگران همراه با خانواده نسبت به اخراج از کاراعتراض کردند وخواهان احقاق حقوق برحقشان شدند.

در این رابطه،یک منبع کارگری در جیرفت به خبرنگاررسانه ای گفت: حدود ۱۸۰کارگر خدماتی شهرداری این شهر با عناوین مختلف شغلی از تاریخ یکم خرداد ماه با دستور شهردار در لیست اخراج قرار گرفته‌ و در آستانه بیکاری هستند.

او افزود: شهرداری جیرفت شمار زیادی نیروی کار رسمی، پیمانی و قراردادی و شرکتی دارد اما کارگرانی که در لیست اخراج قرار گرفته‌اند با میانگین سابقه کاری یک تا دوساله به صورت روزمزدی مشغول کار هستند.

*تجمع اعتراضی وکلای دادگستری یزد

 روزسه شنبه ۲۱ شهریور،کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران با انتشار تصویر بالا نوشت:

سومین تجمع اعتراضی وکلای دادگستری داخل کانون وکلای یزد صبح امروز برگزار شد.

 این تجمع، همچون سایر تجمعات وکلای دادگستری در سراسر کشور، در اعتراض به مصوبات مجلس علیه نهاد وکالت صورت می‌گیرد.

*بیانیه ۷ انجمن علمی در ارتباط با اخراج گسترده اساتید و برخوردهای امنیتی با دانشجویان

با تاسف و درد این روزها جامعه علمی ایران با پدیده اخراج گسترده و برخوردهای امنیتی با دانشجویان مواجه است. اقداماتی که بیش و پیش از هرچیز استقلال و توانمندی نهاد دانشگاه و نهایتا امکان توسعه علمی کشور را به مخاطره انداخته است. این اقدام، اتفاقی منفرد و مقطعی نیست بلکه به نظر می‌رسد در تکمیل فرایندی است که هدف آن کنترل تام و تمام نهاد علم از سوی مراکز قدرت و تغییر ساختار و نقش دانشگاه و مولفه‌های آموزشی و پژوهشی و مدنی آن نهاد است. اکنون رویکرد امنیتی و سیاسی در این سلسله اقدامات پرده‌پوشی نمی‌شود بطوری که به جای پاسخگویی وزارت علوم به پرسش‌های گسترده جامعه در این خصوص، وزارت کشور در باره آن بیانیه صادر می‌کند.

لغو و عدم تمدید قراردادها، بازنشستگی اجباری استادان برجسته و منتقد و اعمال فشار و محدودیت بر دانشجویان و اخراج آنها در کنار سیاستگذاری‌ و برنامه‌ریزی برای وارد کردن افراد خاص به دانشگاه‌ها بدون رعایت شایستگی‌ها و ارجحیت‌های علمی، زوال سرمایه انسانی و نظام نخبگی کشور را به دنبال داشته و افق توسعه و الزاما توسعه همه جانبه را تیره می‌کند. همراه با این فرایند اجرایی تلاش‌هایی نیز برای تبلیغ و رشد شبه‌علم در حال انجام است که حلقه‌های متعدد برنامه‌های کنترل همه جانبه نهاد علم و معرفت علمی را تشدید می‌کند. امری که در دولت‌های نهم و دهم آغاز شده بود و اکنون در این دولت با شدت و جدیت بیشتر دنبال می‌شود.

اعمال کنترل بر نهاد علم و استحاله آن از رشته‌های علوم انسانی آغاز گشت ولی اکنون به رشته‌های فنی و پزشکی هم گسترانده شده است. به این‌ها باید ایجاد تضیقات عدیده برای فعالیت انجمن‌های علمی و نظام‌های صنفی علمی همچون نظام روانشناسی را هم اضافه کرد که در این دولت ابعاد تازه‌ای پیدا کرده است. این برنامه‌ها هجومی همه جانبه به نهاد علم در کشور است. این اقدامات حتی آنجا که زبان اداری و قانونی به خود می‌گیرد نتیجه‌ای جز وادار کردن نهاد علم به تبعیت کامل از قدرت و تبدیل کردن سازمان دانشگاه به محلی برای تبلیغ سیاسی یک گرایش نوخاسته ندارد.

اضمحلال تدریجی و در حال حاضر شتابناک نهاد علم نه فقط ناکارآمدی اسف‌بار کنونی نظام حکمرانی را تشدید می‌کند بلکه اثرات زیان‌بار آن به مهاجرت نخبگان و جوانان دامن می‌زند، و در نتیجه همه قشرهای جامعه به خصوص طبقات فقیر و کم‌درآمد را که استطاعت مالی برای تحصیل و کار فرزندانشان در خارج کشور را ندارند تحت تاثیر قرار می‌دهد. علاوه بر این، متخصصانی که ارج و احترام لازم را دریافت نمی‌دارند و با ناامنی شغلی هم روبرو هستند، زندگی در کشورهای دیگر و حتی کشورهای پیرامون را به ماندن ترجیح خواهند داد.

خالی کردن نهاد علم و دانشگاه از منابع انسانی با کیفیت منجر به تحلیل رفتن ظرفیت و توان توسعه‌ای کشور می‌شود. امروز دفاع از نهاد علم صرفاً به معنای دفاع از دانشگاه نیست بلکه دفاع از علم دفاع از جامعه، کشور و آینده ایران است. از این رو، از همه استادان، شخصیت‌های علمی و فرهنگی درخواست می‌کنیم در بیان اهمیت نهاد علم و دفاع از حریم دانشگاه فروگذار نکنند و برای مردم و مسئولان توضیح دهند که چرا وارد کردن منطق قدرت به نهاد علم آن را ناکارآمد می‌سازد و ناکارآمدی علم یعنی ناکارآمدی نظام حکمرانی که دود آن به چشم همگان خواهد رفت. به گواه تاریخ و تجربه دانشگاه در جوامع دیگر روشن است که چنین اقداماتی در نهایت نتیجه‌ای برای طراحانش که هدف‌شان در سیاست فقط کنترل است، نخواهد داشت.

با دستور و حکم و تهدید نمی‌توان مرزهای حقیقت را تعیین و دانشمندان را به انکار «گرد بودن زمین» وادار کرد. اگر خرافات، باورهای شبه علمی رواج یابند، و دانشگاه به باشگاه سیاسی تبدیل شود و یا به چشم محلی برای توزیع امتیاز برای وفاداران به نظام سیاسی نگاه شود، حاصلی جز تشدید ناامیدی و نابرابری، خالی شدن ظرفیت انسانی جامعه و در نهایت ضعیف شدن کشور نخواهد داشت.

ما به رغم همه تضییقات و محدودیت‌هایی که در سال‌های اخیر برای انجمن‌های علمی ایجاد شده است و با ابراز نگرانی عمیق نسبت به سرنوشت کشور وظیفه خود می‌دانیم که چنین هشداری را با صدای بلند اعلام کنیم و امید داریم که نهاد علم در جامعه ما آن‌چنان قدرتمند شود که بتواند از ارزش‌های بنیادین و هویت و موجودیت خود دفاع کند و راه را بر اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های بنیان‌سوز و مخرب ببندد.

انجمن انسان‌شناسی ایران

انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری

انجمن آیرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات

انجمن جامعه‌شناسی ایران

انجمن جمعیت‌شناسی ایران

انجمن حقوق‌شناسی ایران

انجمن حقوق اساسی ایران

*تجمع اعتراضی جمعی از اهالی روستای رضوان نسبت به نبود دبیرستان مقابل فرمانداری بندرعباس

روزسه شنبه ۲۱ شهریور، جمعی از اهالی روستای رضوان برای اعتراض به نبود دبیرستان مقابل فرمانداری بندرعباس تجمع کردند.

بیش از ۶۰ دانش آموز روستای رضوان در مقطع متوسطه {دخترانه و پسرانه} به علت نبود دبیرستان در این روستا از تحصیل باز می‌مانند یا مجبور هستند که در دبیرستان فین ثبت نام کنند.

یکی از والدین دانش آموزان روستای رضوان در این باره به خبرنگار یک رسانه محلی گفت:« امسال، بیش شصت دانش‌آموز روستای رضوان در مقطع متوسطه دوم (دخترانه و پسرانه)از تحصیل باز‌می‌مانند که این امر سبب نارضایتی و اعتراض تمامی مردم رضوان شده است. چه کسی مسئول پاسخگویی به این مشکل بزرگ است؟ چرا این دانش‌آموزان نباید در زادگاه خودشان ادامه تحصیل بدهند؟ در حال حاضر، تمام امکانات جهت ادامه تحصیل در روستای رضوان فراهم است و این دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها، بنا به دلایل مختلف، از قبیل؛ خطرات راه، سختی طی کردن هر روزه مسافت ۵۰ کیلومتری، هزینه‌های زیاد خوابگاه و تغذیه و غیره، حاضر نیستند جز در مدرسه رضوان در مدرسه دیگری ثبت‌نام کنند. اگر دانش آموزان رضوان که جمعیت فراوانی دارد در دبیرستان فین ثبت‌نام نکنند، عملا موجب تعطیلی مدرسه فین می‌شود؛ زیرا که تعداد دانش آموزان شهر فین کمتر از تعداد انگشتان یک دست می‌باشد. چرا بیشترین جمعیت دانش‌آموزی منطقه فین، از روستای رضوان است؛ اما همیشه ظلم و بی‌عدالتی آموزش و پرورش این منطقه برای دانش‌آموزان رضوان است؟ چه کسی پاسخگوی عواقب عقب افتادگی این دانش‌آموزان از علم و دانش می‌شود؟ مطمئن باشید که هر تصمیم ناعادلانه‌ای که در امر خطیر آموزش و پرورش این دانش‌آموزان گرفته شود، روزی باید در برابر خدای دادگر پاسخگو بود».

یکی دیگر از والدین دراین باره گفت:« سال گذشته ۱۱ مورد تصادف در مسیر رضوان_فین برای دانش آموزان رخ داده است که نقل و انتقال روزانه دانش آموزان کار بسیار خطرناکی است». 

*احضار سه تن دیگر از فعالین کارگری سنندج به پلیس امنیت

امروز سه شنبه ۲۱ شهریور، ۳ تن از فعالین کارگری شهر سنندج به اسامی ریبوار عبدالهی، فردین میرکی و اقبال شبانی به پلیس امنیت شهر سنندج احضار و مورد بازجویی قرار گرفتند.

این نهاد امنیتی نسبت به عدم شرکت در تجمعات اعتراضی این فعالین را مورد بازجویی قرار داده است.

منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*داود رضوی فعال کارگری و عضو هئیت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد امروز ۲۱ شهریور طی تماس تلفنی که با خانواده داشت، از حال جسمانی نامساعد خود خبر داده است.

این فعال کارگری چند روزی است که مبتلا به بیماری سرماخوردگی شدید (مشکوک به سویه جدید کرونا) با علائم سر درد، بدن درد، تهوع و… شده است و امروز شدت بیماری به حدی رسید که توان مراجعه به جلسات فیزیوتراپی تجویز شده را نداشت.

داود رضوی که در شهریور ماه ۱۴۰۱ دستگیر شد، همچنان با گذشت نزدیک به یک سال در بند قرنطینه میباشد و در پی شرایط نامناسب بند و همچنین وجود حشراتی مانند ساس و …، سیستم ایمنی ایشان به شدت ضعیف شده است.

با توجه به تمامی این شرایط و بیماریهای دیگر این فعال کارگری، پزشک عمومی جهت ویزیت و رسیدگی به بیماری ها و حال جسمانی ایشان و‌ دبگر زندانیان در این بند وجود ندارد.

خانواده داود رضوی نگرانی جدی خود از وضعیت جسمانی داود رضوی را بارها ابراز نموده اند و خواهان رسیدگی هر چه سریعتر به وضعیت ایشان میباشند. 

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از مسئولین زندان می‌خواهد که هرچه سریعتر به وضعیت بیماری این فعال کارگری رسیدگی شود و مسئولین زندان و قوه قضائیه با درخواست مرخصی پزشکی ایشان موافقت نمایند تا مراحل درمان را در بیرون از زندان و تحت نظر پزشک طی نماید. مقامات زندان، قوه قضائیه و مسئولان دولت جمهوری اسلامی مسئول کامل سلامتی و‌ جان‌‌ داود رضوی هستند. 

کارگر زندانی آزاد باید گردد

چاره کارگران وحدت و‌ تشکیلات

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

 ۲۱ شهریور ۱۴۰۲

*بازداشت ‌ محمدصادق فهیمی از اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان یزد 

در پی تجمع اعتراضی بازنشستگان استان یزد نیروهای امنیتی به منزل آقای فهیمی از فعالین صنفی معلمان یزد هجوم برده و این معلم خوشنام یزد را دستگیر کرده اند و به مکان نامعلومی برده‌اند خبرهای تکمیلی در مورد  آخرین وضعیت ایشان منتشر خواهد شد

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

*اسماعیل عبدی، به مرخصی آمد 

اسماعیل عبدی، دبیر سابق کانون صنفی معلمان تهران، دقایقی پیش پس از دو سال از زندان به مرخصی آمد. 

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن تبریک آزادی ایشان به خانواده و جامعه‌ی فرهنگیان، امیدوار است مرخصی آقای عبدی به آزادی کامل ایشان منجر گردد. این شورا همچنین خواهان مختومه شدن پرونده همه معلمان زندانی و کنشگران صنفی در سراسر کشور است.

*بیانیه شورای اتحادیه‌های جهانی (CGU)؛ اتحادیه‌های جهانی، تشدید نقض حقوق بشر، نقض حقوق کار و نقض آزادی‌های مدنی در ایران را محکوم می‌کنند

۱۲ سپتامبر ٢٠٢٣ 

شورای اتحادیه‌های جهانی (CGU)، به نمایندگی از بیش از ٢٠٠ میلیون کارگر، از طریق کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری (ITUC)، فدراسیون‌های اتحادیه جهانی (GUFs) و کمیته مشورتی اتحادیه های کارگری بهOECD (TUAC)، تشدید نقض حقوق بشر و  نقض آزادی‌های مدنی رهبران تشکل‌های صنفی و فعالان کارگری، توسط مقامات ایران را محکوم می‌کند. 

شورای اتحادیه‌های جهانی، نگرانی عمیق خود را از تشدید اقدامات سرکوب‌گرانه، به ویژه در نزدیک شدن به سالگرد قتل ژینا_مهسا_امینی در ۱۶ سپتامبر، علیه معلمان، روزنامه‌نگاران، فعالان اتحادیه‌های کارگری، فعالان دانشجویی و مدافعان حقوق زنان ابراز می‌کند. ما این سرکوب در ایران را محکوم می‌کنیم و فورا خواستار توقف فوری آن هستیم، چرا که توانمندسازی تشکل‌های صنفی برای دفاع و حمایت از حقوق کارگران، سنگ بنای هر جامعه دموکراتیک است.

ما همچنین نگران افزایش نفوذ گشت ارشاد، پلیس اخلاق، و اجرای قانون حجاب اجباری، برای آزار و اذیت زنان و جلوگیری از دسترسی آنها به آموزش هستیم. 

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران (CCITTA)، از اعضای آموزش بین‌المللی (EI)؛ سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و حومه (شرکت واحد)، عضو فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل‌ونقل (ITF)؛ و انجمن روزنامه‌نگاران ایرانی (AoIJ)T، عضو فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ)، با آزار و اذیت مداوم، دستگیری، بازداشت‌های طولانی مدت و شکنجه در زندان مواجه هستند. این تشکل‌های عضو ما، رهبران تشکلات و کارگران در بخش‌های مختلف اتحادیه‌های مختلف نقض‌های حقوق مشابهی را گزارش می کنند که شامل موارد زیر است:

🔸مورد هدف قرار دادن و اخراج معلمان و فعالان تشکل‌های صنفی فرهنگیان در ایران به شدت معیشت آنها را به خطر می‌اندازد. انجام شکنجه‌های جسمی و روانی در طول بازداشت، از جمله پخش عمومی”اعترافات” اجباری؛ زندان تحت احکام خودسرانه و نامشخص، در شرایط وحشتناک و بدون دسترسی به مراقبت‌های پزشکی.

🔸حمله به تظاهرات معلمان و تظاهرات مسالمت‌امیز آنان، ارعاب فعالان صنفی، روزنامه‌نگاران و کارگران معترض، انجام اخراج‌های خودسرانه و سریع، دستگیری فعالان اتحادیه‌های کارگری و پیگرد قانونی تحت اتهاماتی مانند “اختلال در نظم عمومی”، “تبلیغات علیه دولت” و “اقدام علیه امنیت ملی” که می‌تواند مجازات‌های شدید از جمله مجازات اعدام را به همراه داشته باشد.

🔸جلوگیری از آزادی رسانه و انتشار آزاد اخبار در مورد فعالیت‌های تشکل‌ها؛ نیز اخلال در فعالیت تشکل‌های صنفی با ایجاد نهادهای موازی تحت حمایت رژیم و حمله به تلاش‌های این تشکل‌ها برای برگزاری مناسبت‌های عمومی، از جمله روز یک مه، روز جهانی کارگر، است؛

🔸نقض حقوق زندانیان: با همه بازداشت‌شدگان، از جمله فعالان تشکل‌های صنفی، باید با احترام و کرامت تعیین شده در قوانین بین‌المللی رفتار شود. معلمان، دانشجویان، فعالان اتحادیه‌های کارگری و مدافعان حقوق بشر که به‌طور غیرقانونی بازداشت شده‌اند، باید آزاد شوند و شکنجه باید در تمام بازداشتگاه‌ها ممنوع شود.

🔸فشار بر خانواده‌های اعضای هیئت مدیره‌ی تشکل‌های صنفی: افزایش فشار بر خانواده‌های فعالان، یک تجاور آشکار و عمیقا ناراحت‌کننده است. خانواده‌ها سزاوار زندگی در صلح و عاری از ترس و انتقام هستند.

🔸حق سازماندهی و برگزاری جلسات تشکلات: سازماندهی و برگزاری مجامع عمومی را بدون تهدید به آزار و اذیت باید از حقوق اساسی و بدیهی فعالان تشکلات صنفی در ایران باشد.

🔸خصومت دولت با مطالبات کارگری: بی‌تفاوتی نسبت به خواسته‌های مشروع کارگران و بازنشستگان ناعادلانه است. ما در همبستگی با همه کارگران و بازنشستگان ایستاده‌ایم؛ آنان سزاوار رفتار عادلانه و معیشت شرافتمندانه هستند.

ما از مقامات ایرانی می‌خواهیم که به استانداردهای بین‌المللی کار، به ویژه آزادی تشکلات احترام گذاشته و اطمینان حاصل کنند که اصول حقوق بشر، عدالت، کرامت و انصاف وجود دارد. CGU همبستگی خاص خود را با مدافعان حقوق زنان در مبارزه برای یک جامعه دموکراتیک و سکولار ابراز می‌کند.

 ما در تعهد خود به دفاع از حقوق کارگران، زنان، معلمان، روزنامه‌نگاران، مدافعان حقوق‌بشر و فعالان در ایران و سراسر جهان متحد هستیم.

منبع:کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

*خانواده دانشجو، بازیچه‌ دست سرکوب

در سامانه آموزشی دانشگاه یاسوج تعهدنامه‌ای برای تمامی دانشجویان قرار گرفته که دانشجو ملزم به تایید آن است و بر اساس آن متعهد می‌شود تا نسبت به «اعلام موضوع به خانواده خود» اعتراضی نداشته باشد. همچنین عنوان شده که دانشگاه حق ‌دارد تا هرگونه تخلف و رفتار خلاف شئونات دانشجو را به خانواده وی اطلاع دهد.

 دانشگاه‌ها پیشتر نیز از این ابزار برای سرکوب بیشتر دانشجویان استفاده کرده بودند. در دانشگاه یاسوج، کمیته انضباطی بارها با خانواده دانشجویان تماس می‌گیرد و درخصوص کوچکتربن اقدامات دانشجو گزارش داده و خانواده وی را تهدید می‌کند. همچنین این کمیته در اقدامی غیرقانونی، تخفیف در مجازات را مشروط به اخذ تعهد از والدین دانشجو کرده است!

تکمیلی:سرکوب‌ دانشجویان دانشگاه یاسوج در دوره اعتراضات

در دانشگاه یاسوج و اعتراضات سال گذشته، دست‌کم ۶۰ دانشجو با احکام انضباطی «دو ترم تعلیق با احتساب سنوات» و «محرومیت دائم ‌از تسهیلات رفاهی» محکوم شدند که از این بین، برای حداقل ۱۰ تفر، حکم پیشنهادی «اخراج و ۵ سال محرومیت از تحصیل» صادر شد. همچنین برای چندین تن نیز حکم «تبدیل دوره روزانه به شبانه» صادر شده است.

رسیدگی به پرونده‌ها، روندی کاملا غیرقانونی داشته است. در تمامی این احکام، دفاعیه دانشجویان پس از ابلاغ حکم اخذ شد! و احکام بلافاصله پس از ابلاغ، اجرایی شده و بسیاری از دانشجویان بصورت شبانه از خوابگاه اخراج شدند. همچنین گفته می‌شود که همه این احکام تنها در عرض دو هفته صادر شدند!

همانطور که اشاره شد، روند رسیدگی به پرونده‌ دانشجویان پر از ایرادات قانونی است. برای دانشجویان نه جلسه تفهیم انهامی تشکیل شد و نه دفاعیات آنان ترتیب اثر یافت. همچنین بسیاری از اتهامات انتسابی، بدون ارائه سند و مدرک رخ دادند و بسیاری از آنان نیز کاملا سلیقه‌ای بودند. گفته می‌شود حراست در ابلاغ اسامی دانشجویان نقش داشته و کمیته نیز، چشم‌بسته دانشجویان را محکوم کرده است.

پس‌ از اعلام عفو عمومی، دانشگاه یاسوج نیز اغلب احکام را به حالت معلق درآورد. اما این تعلیق احکام، تنها بصورت لسانی ابلاغ شدند و هیچ چیز رسمی و کتبی‌ای به دانشجویان تحویل داده نشد. همچنین فرآیند پیگیری پرونده‌ها نیز به کلی متوقف گردید. کمیته انضباطی شرط تخفیف در مجازات و‌ تعلیق آن را تعهد والد دانشجو مبنی بر عدم شرکت فرزندش در تجمعات عنوان کرد!

در حال حاضر دانشجویان در وضعیت به‌واقع معلقی به‌سر می‌برند. دانشگاه به بهانه آنکه احکام «معلق» هستند، برای کوچترین اقدام دانشجویان، آنان را احضار کرده و ‌تهدید به اجرایی شدن حکم ‌می‌کند و گاهی نیز بدون هیچ توضیحی، بخشی از حکم را اجرایی می‌کند و مثلا دانشجو را از تغذیه یا خوابگاه محروم می‌سازد.

آنچه گفته شد تنها بخش کوچکی از سرکوب‌های صورت گرفته بر علیه دانشجویان کشور است. اقداماتی که حتی به شکلِ صوری نیز پایبند قوانین نبودند. آنچه در این یک‌سال بر ‌دانشجویان گذشته است، قصه درازی است که تنها گوشه‌ای از آن برملا می‌شود.

*کمبود خوابگاه؛ معضلی اساسی

بر اساس گزارش دانشجویان از دانشگاه مازندران، این دانشگاه در سال تحصیلی جدید اعلام کرده است، دانشجویانی که با کمبود ظرفیت خوابگاه‌های دانشگاه مواجه می‌شوند، با هزینه‌ی دانشگاه در خوابگاه‌های خودگردان سطح شهر اسکان داده خواهند شد. 

▫این در حالی است که دانشگاه در خصوص هزینه‌ی رفت و آمد دانشجویان ساکن در خوابگاه خودگردان، توزیع غذای آن‌ها و همچنین دیگر امکانات خوابگاهی و بهداشتی هیچ توضیحی نداده است. همچنین دانشجویانی که در خوابگاه‌های خودگردان ساکن می‌شوند باید مواردی مثل تنظیم قرارداد، توزیع غذا در خوابگاه، امنیت خوابگاه و… را شخصا تنظیم کرده و بسنجند و دانشگاه در این موارد نه تنها توضیحی نداده بلکه مسئولیتی نیز نمی‌پذیرد.

▫تعداد دانشجویانی که در ظرفیت خوابگاه‌های دولتی دانشگاه جا نمی‌گیرند به حدی زیاد است که ظرفیت خوابگاه‌های خودگردان در شهر هم تکمیل شده و برخی دانشجویان مجبور به اجاره‌ی خانه می‌شوند. 

▫مشکل کمبود خوابگاه در این دانشگاه سا‌ل‌ها وجود داشته است اما علی‌رغم اطلاع مسئولین از این مشکل، سال‌هاست خوابگاه جدیدی در این دانشگاه ساخته نشده است. اما با این حال در دفترچه‌ی کنکور، در خصوص کمبود خوابگاه چیزی نوشته نشده است و بسیاری دز دانشجویان جدید‌الورود، پس از ثبت‌نام با هزینه‌های بالای اجاره‌ی خانه، رفت‌ و آمد و غذا مواجه می‌شوند که توان پرداخت آن را ندارند و منجر به انصراف آنان از تحصیل در این دانشگاه می‌شود.

گفتنی است دانشگاه مازندران علی‌رغم دارا بودن منابع مالی و املاک متعدد، در این سالها اقدامی جهت ساخت و بهبود وضعیت خوابگاه‌ها صورت نداده است.

*جان باختن ۳ کارگر مقنی جوان در تهران براثر گازگرفتگی

روزسه شنبه ۲۱ شهریور،۳ کارگر مقنی حین کار حفر چاه در بلوار شکوفه، خیابان سهیل شمالی تهران دچار گاز گرفتگی شدند وهر سه کارگر۲۵ تا ۳۰ ساله تبعه أفغانستان جان خودرا ازدست دادند.

*مرگ یک کارگر در پتروشیمی بوشهر براثر سقوط از ارتفاع

روز یکشنبه ۱۹ شهریور،یک کارگر پروژه‌ای پتروشیمی بوشهربنام حسن برونی بوشهر حین کارجوشکاری  از ارتفاع مخزن کروی به پائین سقوط کرد و جان باخت.

*مرگ و مصدومیت ۴ کارگر در حادثه سقوط آسانسوربراثر پاره شدن کابل

بدنبال سقوط آسانسور یک ساختمان نیمه‌کاره یکی از محلات شهر کرمانشاهبراثر پاره شدن کابل از طبقه سوم به پایین یکی از کارگران داخل کابین در دم جان باخت و ۳ کارگر دیگر مصدوم و به مراکز درمانی منتقل شدند.

*جان باختن یک کارگر در مشهد براثر سقوط از درخت گردو

یک کارگر ۴۱ ساله حین کاربرداشت گردو در یکی از باغ‌های حاشیه شهر مشهد بر اثر سقوط از درخت در دم جان خودرا ازدست داد.

*بازهم جابجایی کارگران با وانت نیسان وتصادف واینبار مصدومیت ۲۶ کارگر در دماوند وتربت حیدریه و وخامت حال ۲ مصدوم حادثه تربت حیدریه

روز دوشنبه ۲۰ شهریور، وانت حامل کارگران در محور فیض آباد کاشمر واژگون شدو۱۲ مصدوم برجا گذاشت،حال دو کارگر مصدوم این حادثه وخیم گزارش شده است.

روزسه شنبه ۲۱ شهریور، نیسان حامل کارگران در دماوند واژگون و۱۴ سرنشینش کارگر تبعه افغانستان مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate