سازمان حقوق بشر ایران برگزار میکند: نشست «عدالت در دوران گذار؛ چالشها و راهکارها»
کنفرانس «عدالت در دوران گذار؛ چالشها و راهکارها» روزهای شنبه و یکشنبه، ۱۱ و ۱۲ شهریور ۱۴۰۱ (دوم و سوم سپتامبر ۲۰۲۳)، به میزبانی سازمان حقوق بشر ایران با حضور متخصصان، پژوهشگران و مدافعان حقوق بشر در اسلو برگزار خواهد شد.
این نشست، سومین کنفرانس از مجموعه نشستهای سازمان حقوق بشر ایران با موضوع «گذار از استبداد به دموکراسی در ایران» است. هدف از برگزاری این مجموعه کنفرانس ایجاد بحث و گفتوگو میان شهروندان و متخصصان درباره چالشهای مختلف دوران گذار است و به موازات آن، قصد داریم با بررسی سناریوها و مدلهای گوناگون گذار، راهحلهایی را پیشنهاد کنیم که در مسیر گذار از جمهوری اسلامی حقوقبشر را برای همه مردم ایران تضمین کنند.
اگر تمایل دارید در سالن کنفرانس اسلو-۳ حضور داشته باشید، میتوانید با کلیک روی این لینک یا اسکن کیو آر کد زیر، ثبت نام کنید.
لطفا توجه داشته باشید که حتما نام و نام خانوادگی را آنگونه که در کارت شناسایی معتبر عکسدار یا پاسپورتتان نوشته شده، در محل مناسب بنویسید. کارتهای ورود بر مبنای نامی که شما نوشتهاید صادر خواهند شد.
تعداد افرادی که میتوانند در سالن کنفرانس حضور یابند، با توجه به ظرفیت سالن، محدود است. بنابراین تقدم ثبتنام نقش مهمی در تأیید مجوز ورود شما خواهد داشت. در صورتی که ظرفیت مهمانها پر شود، ایمیل دعوت دریافت نخواهید کرد.
لطفا مشخص کنید که برای روز اول، روز دوم یا هر دو روز ثبت نام میکنید. برنامه کنفرانس و ترتیب سخنرانیها در انتهای این مطلب آمده است.
لطفا توجه داشته باشید که برای حفظ نظم جلسه، پرسشهای شما تنها به صورت نوشتاری تحویل مجری پنلها میشود. جزئیات مقررات برنامه در برگهای که هنگام ورود دریافت خواهید کرد، نوشته شده است.
درباره سلسله کنفرانسهای سازمان حقوق بشر ایران
نخستین کنفرانس از این مجموعه بهمنماه ۱۴۰۰ با عنوان «ایران و گذار از استبداد» بهصورت آنلاین (وبینار) برگزار شد. در آن نشست، گروهی از کارشناسان ایرانی و غیرایرانی حقوق بشر و متخصصان دانشگاهی موضوعاتی ازجمله تجربهی گذار به دموکراسی در دیگر کشورها، مانند آفریقای جنوبی و لهستان، خلق الگوهای جدید برای گذار به لیبرالدموکراسی و فراسوی آن، چگونگی گذار مسالمتجویانه از تمامیتخواهی در ایران، موانع موجود در مسیر تحولات دموکراتیک، «عدالت همزمان»، «عدالت انتقالی» و ضرورت خلق «قوه قضائیه مستقل»، و عدالت محیطزیستی در گذار بهسوی آینده دموکراتیک را بررسی کردند.
کنفرانس دوم در روز ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ (۱۸ فوریه ۲۰۲۳) برگزار شد. نشستهای بعدی نیز در ماههای آینده با حضور فعالان سیاسی و شخصیتهایی از احزاب و گروههای فعال و اثرگذار ایرانی در فرایند گذار از جمهوری اسلامی برگزار خواهد شد.
در حال حاضر دورانی را سپری میکنیم که در آن بیش از همیشه ضرورت بررسی وضع موجود و نگاه به آینده حس میشود. سؤال درمورد «گذار از استبداد به دموکراسی» دیگر این نیست که «چه زمانی»؛ بلکه این است که جامعه ایران «چگونه» از این تغییر بزرگ عبور خواهد کرد. چالش بزرگ پیش روی جامعه ایران در کنار پرکردن خلأ قدرت، تلاش برای زمینهبخشیدن به قوانینی است که تأمین حقوق بشر در همه زمینههای آن را در سراسر جامعه تضمین کند.
برنامه روز نخست (شنبه، ۲ سپتامبر)
پنل یکم: «عدالت انتقالی»
سخنرانی و پرسشوپاسخ (۱۰:۳۰-۹:۰۰)
فهرست شرکتکنندگان:
محمود امیری مقدم
شیرین عبادی
پیام اخوان
پنل دوم: «سازوکار قضایی در دوران گذار»
سخنرانی و پرسشوپاسخ (۱۱:۲۰-۱۰:۵۰)
فهرست شرکتکنندگان:
رها بحرینی
محمد مقیمی
معین خزائلی
شهرام خلدی
سخنرانی ویژه جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران:
«برجستهترین موارد نقض حقوق بشر در ایران؛ نقش سازوکارهای سازمان ملل متحد در برقراری عدالت»
سخنرانی و پرسشوپاسخ (۱۴:۳۰-۱۳:۵۰)
پنل سوم: «نقش جامعه در عدالت انتقالی»
سخنرانی و پرسشوپاسخ (۱۶:۲۰-۱۴:۵۰)
فهرست شرکتکنندگان:
لادن بازرگان
فرهاد ثابتان
افروز مغزی
برنامه روز دوم (یکشنبه، ۳ سپتامبر)
سخنرانی ویژه سرجان درمانویچ، وزیر امور خارجه پیشین مونتهنگرو:
«مدلهای گوناگون گذار دموکراتیک: درسهایی از بالکان غربی و دیگر کشورها»
سخنرانی و پرسشوپاسخ (۹:۵۰ -۹:۰۰)
پنل چهارم: «عدالت محیطزیستی»
سخنرانی و پرسشوپاسخ (۱۱:۴۰-۱۰:۱۰)
فهرست شرکتکنندگان:
نیکآهنگ کوثر
سام خسرویفرد
حسین رئیسی
پنل پنجم: «عدالت اقتصادی»
سخنرانی و پرسشوپاسخ (۱۴:۴۰-۱۳:۱۰)
فهرست شرکتکنندگان:
شیرین عبادی
فرهاد ثابتان
آرش سرکوهی
پنل ششم: «مقابله با اطلاعات نادرست در دوران گذار»
سخنرانی و پرسشوپاسخ (۱۶:۳۰-۱۵:۰۰)
فهرست شرکتکنندگان:
شهرام القاسی
رؤیا کریمی مجد
عمار ملکی
مولود حاجیزاده
اجرا:
رویا کریمیمجد، روزنامهنگار رادیو فردا
محل برگزاری کنفرانس:
Ingeniørenes Hus Møtesenter, Kronprinsens gate 17, 0251 Oslo, Norway