اخباروگزارشات کارگری ١٤ بهمن ماه ١٣٩٩

اخباروگزارشات کارگری ١٤ بهمن ماه ١٣٩٩

– ادامه اعتراضات کارگران کارخانه قند یاسوج نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی بابرپایی تجمع مقابل استانداری وبانک تجارت

– ادامه اعتراضات آبداران کهگیلویه و بویراحمد نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق،نداشتن قراردادکاری و وعده توخالی مسئولان استان وبهارستان نشینان با برپایی تجمعی دیگر مقابل استانداری

– تجمع اعتراضی بازنشستگان ایران ایر نسبت به عدم همسان سازی حقوق و عدم پرداخت مطالبات مقابل شرکت

– تجمع اعتراضی معلمان قراردادی نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل مجلس

– اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری منطقه سه خرم‌آباد نسبت به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان

– کنش های دامنه دارکارگران کارخانه پارس پامچال نسبت به  نداشتن امنیت شغلی ،عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه،وعده های پوچ کارفرما وبی تفاوتی مسئولان شهرستان و استان

– آزادی موقت توکل جمشیدی راننده حق طلب بخش خصوصی شرکت واحد پس از ۶ روز با تودیع وثیقه

– آزادی موقت نازنین محمد‌نژاد فعال دانشجویی دانشگاه‌های تهران و علامه طباطبایی با تودیع وثیقه یک میلیارد و دویست میلیون تومانی

– اعلام همبستگی “کمیسیون های کارگران” اسپانیا با مهران رئوف و کارگران هفت تپه

– تجمع اعتراضی نسبت به نامگذاری بیمارستان جامع زنان ارومیه

– بازهم وانت حامل کارگران  تصادف کرد و ۱۲ کارگردرشوشترمصدوم شدند

*ادامه اعتراضات کارگران کارخانه قند یاسوج نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی بابرپایی تجمع مقابل استانداری وبانک تجارت

روزسه شنبه ۱۴ بهمن، کارگران کارخانه قند یاسوج درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد وبانک تجارت زدند و خواستار تعیین تکلیف هر چه سریعتر وضعیت این کارخانه  وبازپس گیریش توسط بانک تجارت شدند.

برپایه گزارش یک منبع خبری محلی،کارگران کارخانه قند یاسوج گفتند: چندین ماه از آخرین حکم ابطال معامله کارخانه می‌گذرد، اما بانک به دلایل نامعلوم برای پس گرفتن کارخانه تعلل و سهل‌انگاری می‌کند.

به گفته یکی از کارگران کارخانه قند یاسوج، کار نقل و انتقال کارخانه قند بعد از حکم ابطال از سوی دستگاه قضا در اداره‌کل ثبت و اسناد استان کهگیلویه و بویراحمد انجام گرفت. اما مدیران بانک تجارت کشور و استان کهگیلویه و بویراحمد برای باز پس گرفتن کارخانه قند یاسوج تعلل و کم کاری می‌کنند.

یکی دیگر از کارگران گفت: بانک تجارت باید هر چه سریعتر این سرمایه عظیم استان را به دست بگیرد. برای کارگرانش فراخوان بزند. آنها را سر و سامان بدهد و کارخانه قند یاسوج را به تلاش مضاعف به مدار تولید بازگرداند.

*ادامه اعتراضات آبداران کهگیلویه و بویراحمد نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق،نداشتن قراردادکاری و وعده توخالی مسئولان استان وبهارستان نشینان با برپایی تجمعی دیگر مقابل استانداری

روز سه شنبه ۱۴ بهمن، آبداران کهگیلویه و بویراحمد درادامه اعتراضاتشان نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق نداشتن قراردادکاری و وعده توخالی مسئولان استان وبهارستان نشینان تجمعی دیگر مقابل استانداری در شهریاسوج برپاکردند.

یکی از آبداران حاضر درتجمع با انتقاد از عدم پرداخت حقوق ۸ ماه حقوق ۲۰۰ آبداراستان کهگیلویه و بویراحمد،به خبرنگار رسانه ای گفت:با توجه به قرار گرفتن ایستگاه‌های پمپاژ در مناطق خطرناک و احتمال مسمومیت و …، هیچ گونه قرارداد نگهبانی با نیروها در شب ندارند و قرارداد نگهبان به عنوان آبدار و روزانه منعقد می‌شود.

وی افزود: قرارداد آبداران طبق قانون اداره کار منعقد نشده و هیچ‌گونه جمعه‌کاری، اضافه‌کاری، تعطیل‌کاری و….در قرارداد پیش بینی نشده که این یعنی خدمات آبرسانی به روستاها در روزهای تعطیل برای مدیران آب و فاضلاب اهمیتی ندارد.

وی ادامه داد: کار ما بصورت دائمی است و معلوم نیست چرا نوع قرارداد ما پیمانکاری تعریف می‌شود در صورتیکه بعضاً در نقاط دور روستایی و بدون امکانات مشغول به کار هستیم اما قریب به ۸ ماه است هیچ‌گونه حقوق و مزایایی به ما پرداخت نکرده‌اند.

وی افزود: برای مطالبه و مزایای عقب‌افتاده خود تا تهران و جلوی درب مجلس شورای اسلامی+ هم رفتیم و به ما قول دادند که طی یک هفته مشکل ما را حل و مطالبات پرداخت شود و موضوع قرار داد ما نیز مشخص شود.

وی گفت: الان با گذشت یک ماه از تجمع جلوی مجلس شورای اسلامی هیچکس پاسخگوی ما نیست.

+ادامه اعتراضات آبداران کهگیلویه و بویراحمد نسبت به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق وحق بیمه با تجمع مقابل مجلس

روز دوشنبه ۲۹ دی،آبداران کهگیلویه و بویراحمد در ادامه اعتراضاتشان نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه خودشان را به پایتخت رساندند تا برپایی تجمع مقابل مجلس صدایشان راهرچه بیشتر منعکس کنند وعزمشان را در راه احقاق حقوق برحقشان بنمایش بگذارند.

*تجمع اعتراضی بازنشستگان ایران ایر نسبت به عدم همسان سازی حقوق و عدم پرداخت مطالبات مقابل شرکت

روز دوشنبه ۱۳ بهمن، بازنشستگان ایران ایر برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم همسان سازی حقوق و عدم پرداخت مطالبات مقابل شرکت در تهران تجمع کردند.

 *تجمع اعتراضی معلمان قراردادی نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل مجلس

روز سه شنبه ۱۴ بهمن،جمعی از معلمان قراردادی برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت مقابل مجلس تجمع کردند.

براساس گزارشات رسانه ای شده این معلمان قراردادی که دارای کارنامه قبولی در آزمون استخدامی هستندبا برپایی این تجمع وبرافراشتن بنرهای خواستار تعیین تکلیف وضعیت تبدیل قرارداد خود شدند.

*اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری منطقه سه خرم‌آباد نسبت به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان

روز سه شنبه ۱۴ بهمن، کارگران فضای سبز شهرداری منطقه سه خرم‌آباد صدای اعتراشان را نسبت به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان بلند کردند.

یکی از کارگران فضای سبز شهرداری منطقه ۳ خرم‌آباد به خبرنگار رسانه ای گفت: پس از گذشت بیش از هفت ماه هنوز حقوق نگرفته‌ایم و شهردار نیز مطرح کرده که فعلا پولی برای پرداخت نداریم و باید تا ۱۵ اسفند ماه صبر کنیم.

وی افزود: داخل محوطه شهرداری نیز یک بنر با این مضمون که تا ۱۵ اسفند ماه هیچ پیمانکاری برای طلب مراجعه نکند، نصب کرده‌اند که با این اوصاف فعلا خبری از حقوقمان نیست.

یکی دیگر از کارگران معترض نیز گفت: از خرداد ماه تاکنون حقوق نگرفته‌ایم و هر روز باید شرمنده زن و بچه و سفره خالی‌مان باشیم، مگر چقدر می‌توانیم از دیگران پول قرض بگیریم، مسئولان برای چند لحظه هم که شده به این فکر کنند در این اوضاع گرانی، زندگی یک خانواده با چند فرزند که هفت ماه پول ندارند چگونه می‌گذرد!

*کنش های دامنه دارکارگران کارخانه پارس پامچال نسبت به  نداشتن امنیت شغلی ،عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه،وعده های پوچ کارفرما وبی تفاوتی مسئولان شهرستان و استان

روز سه شنبه ۱۴ بهمن، کارگران کارخانه پارس پامچال واقع در شهر صنعتی البرز،شهرستان البرز، استان قزوین از کنش های دامنه دارشان نسبت به  نداشتن امنیت شغلی،عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه،وعده های پوچ کارفرما وبی تفاوتی مسئولان شهرستان و استان،ازجمله از بارها مراجعه دسته جمعی به نهادهای مسئول ازجمله فرمانداری و اداره کار شهرستان البرزطی روزهای گذشته خبردادند.

این کارگران به خبرنگار رسانه ای گفتند: نزدیک به ۱۱۰کارگر در کارخانه پارس پامچال در بخش تولید مشغول کارند که در سال جاری پنج ماه حقوق و هشت ماه معوقه طلبکارند.

آنها از چند ماه پیش فعالیت تولیدی کارخانه به دلیل تامین نشدن مواد اولیه به حداقل رسیده و این موضوع کارگران را نگران امنیت شغلی خود کرده است.

کارگران پارس پامچال خواستار دریافت مطالبات معوقه خود و از سرگیری فعالیت تولیدی کارخانه هستند اما مسئولان ذیربط و کارفرما پاسخ قانع‌کننده‌ای به کارگران نمی‌دهند.

یکی از کارگران کارخانه پارس پامچال گفت: به تعویق افتادن مطالبات مزدی درحالی‌ست که پیش از این کارفرما در آخرین دور از اعتراض کارگران کارخانه وعده پرداخت بخشی از مطالبات کارگران را داده بود.

این کارگر با بیان اینکه برای دریافت معوقات مزدی خود بارها به نهادهای مسئول مراجعه کرده‌ایم اما هنوز پاسخی دریافت نکرده‌ایم، با اشاره به اینکه در ماه‌های گذشته کارگران در اعتراض به معوقات مزدی با ممانعت از خروج محصولات تولیدی به خارج از کارخانه به نوعی اعترض خود را به کارفرما اعلام کردند که در نتیجه آن کارفرما وعده پرداخت بخشی از مطالبات را تا ابتدای هفته جاری را داد اما با وجود انتظار کارگران، معوقات هنوز پرداخت نشده است.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت نامناسب معیشتی کارگران کارخانه در نتیجه دریافت نکردن چندین ماه حقوق افزود: طبق روال هر سال کارفرما قرار است از ۱۵اسفند ماه به دلیل انبارگردانی فعالیت کارخانه را متوقف کند، این درحالیست که امیدی به پرداخت عیدی و پاداش و حداقل بخشی از مطالبات‌مان قبل از پایان سال نداریم. علارغم آنکه ممکن است موضوع معوقات مزدی کارگران تا دو تا سه ماه بعد از ایام تعطیلات نوروز ادامه پیدا کند.

به گفته این کارگر؛ در روزهای گذشته او و سایر همکارانش بارها به نهادهای مسئول ازجمله فرمانداری و اداره کار شهرستان البرز مراجعه کرده و خواستار پرداخت مطالبات مزدی خود شده‌اند اما پاسخی دریافت نکرده‌اند.

او در خصوص وضعیت تولید در کارخانه پارس پامچال، گفت: فعالیت کارخانه پارس پامچال از حدود ۵۰ سال پیش برای تولید محصولات رنگ و رزین آغاز شده و هم‌اکنون بازار خوبی هم در داخل و هم در دیگر کشورها دارد اما در حال حاضر ظرفیت تولیدات کارخانه به حداقل رسیده است.

وی افزود: از دیگر مشکلات کارگران پارس پامچال پرداخت نشدن حق بیمه تامین اجتماعی است که از خرداد ماه به تاخیر افتاده است. با وجود اقساطی شدن بدهی‌های بیمه‌ای کارخانه به تامین اجتماعی، بازهم کارفرما در پرداخت بخشی از اقساط بیمه کارگران کوتاهی می‌کند.

*آزادی موقت توکل جمشیدی راننده حق طلب بخش خصوصی شرکت واحد پس از ۶ روز با تودیع وثیقه

یکی از نمایندگان رانندگان بخش خصوصی شرکت واحد، توکل جمشیدی، پس از ۶ روز بازداشت، موقتا آزاد شد .

توکل جمشید یکی از نمایندگان رانندگان بخش خصوصی که چهارشنبه ۸ بهمن بازداشت شده بود دوشنبه ۱۳ بهمن با تودیع وثیقه، موقتا از زندان اوین آزاد شد. ایشان یک روز قبل از بازداشت با تماس تلفن از سوی سپاه به دادسرای اوین احضار می‌گردد و در مراجعه به دادسرا بازداشت می‌شود.

رانندگان بخش خصوصی در سه سال گذشته اعتراضات متعددی از جمله، تجمع مقابل استانداری و فرمانداری، حرکت با اتوبوس در خیابان با صف بزرگ و طولانی که به اتوس‌شان  بنر با مضامین اعتراضی هم نصب کرده بودند، برگزار کرده‌اند. در روز یکم بهمن سال جاری نیز رانندگان یکی از شرکت‌های خصوصی اعتصاب کردند و انتظار می‌رود اعتراضات و اعتصابات منسجم رانندگان بخش خصوصی هر بیشتر گردد.

از قرار معلوم بازداشت آفای توکل جمشیدی یکی از نمایندگان رانندگان بخش خصوصی نیز در ارتباط به نگرانی نهادهای امنیتی از اوج‌گیری اعتراضات و اعتصابات بخش خصوصی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران باشد.

بطور عمده اعتراض رانندگان بخش خصوصی درآمد ناچیز، هزینه بالای نگهداری انوبوس، ساعت کاری نزدیک به ۱۶ ساعت در روز، عدم واگذاری فراقانوانی دو دانگ از اتوبوس به رانندگان، ظلم مضاعف شرکت‌های خصوصی با چراغ سبز مدیریت شرکت واحد می‌باشد.

منبع:کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

*آزادی موقت نازنین محمد‌نژاد فعال دانشجویی دانشگاه‌های تهران و علامه طباطبایی با تودیع وثیقه یک میلیارد و دویست میلیون تومانی

روز سه شنبه ۱۴ بهمن نازنین محمد‌نژاد فعال دانشجویی دانشگاه‌های تهران و علامه طباطبایی بعد از گذشت ۵۶ روز از بازداشت  وحبس در سلول انفرادی، با تودیع وثیقه سنگین یک میلیارد و دویست میلیون تومانی به‌طور موقت آزاد شد.

منبع:کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور

*اعلام همبستگی “کمیسیون های کارگران” اسپانیا با مهران رئوف و کارگران هفت تپه

  بزرگترین کنفدراسیون اتحادیه های کارگری اسپانیا موسوم به “کمیسیون های کارگران” با بیش از یک میلیون عضو با انتشار بیانیه ای همبستگی خود را با مهران رئوف و فعالین کارگری مجتمع نیشکر هفت تپه که به دادگاه احضار شده اند اعلام کرد. در این بیانیه چنین آمده است:

در همبستگی با مهران رئوف و فعالین کارگری در  هفت تپه

مهران رئوف از تاریخ ۱۶ اکتبر ۲۰۲۰ تا کنون در سلول انفرادی بسر می برد. طبق گزارش اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران، احتمال دارد که  مهران رئوف که در زندان اوین بسر می برد، مورد آزار و اذیت شکنجه قرار گرفته باشد. از سوی دیگر، فعالین کارگری در  مجتمع نیشکر هفت تپه در شوش ( استان خوزستان) به دلیل اعتراض به وضعیت موجود این مجتمع بزرگ صنعتی ، تحت پیگرد قرار دارند.

حقوق و آزادی های سندیکایی در ایران بطور  مرتب سرکوب می شود: تشکل های مستقل  سندیکایی و فعالین کارگری و اجتماعی به دلیل اقدام به فعا لیت بر حق و مسالمت آمیز  سندیکایی بطور روزانه مورد آزار و اذیت قرار می گیرند، از کار اخراج می شوند و مورد محاکمه قرار می گیرند.

 در دو هفته اول نخست اکتبر ۲۰۲۰ موجی از دستگیری فعالین کارگری و اجتماعی در تهران و دیگر شهر های ایران به راه افتاد. مهران رئوف، فعال کارگری، در شب ۱۶ اکتبر ۲۰۲۰ متعاقب یورش نیروهای امنیتی به منزل مسکونی او، در تهران، دستگیر شد. در جریان این یورش، منزل ایشان مورد بازرسی قرار گرفت و کامپیوتر، موبایل و دیگر مدارک شخصی ایشان ضبط گردید.

 در همان هفته دستگیری مهران رئوف، دهها نفر دیگر از فعالین کارگری و اجتماعی نیز دستگیر شدند که عده ای از آنها بعدا با قرار وثیقه آزاد شدند. مهران اما همچنان در وضعیت بد در زندان بسر می برد. مهران رئوف، فعال کارگری و آموزگار (آزاد) زبان انگلیسی، متولد ایران و بزرگ شده آن کشور است، او همچنین چندین سال در انگلستان زندگی کرده و دارای تابعیت ایرانی / انگلیسی است. به نظر می برسد دو تابعیتی بودن مهران او را در معرض خطر بیشتری از سوی مقامات ایران قرار داده باشد.

مهران رئوف، بدون دسترسی به وکیل و بدون داشتن اعضای نزدیک خانواده در ایران، در زندان بدنام اوین در سلول انفرادی و  تحت کنترل سپاه پاسداران، محبوس است. با توجه به این  شرایط و  اعمال فشار شدید توسط مقامات زندان، این نگرانی وجود دارد که او مورد بدرفتاری و شکنجه قرار  گرفته باشد. ما خواهان  آزادی فوری مهران رئوف به عنوان یک زندانی عقیدتی هستیم . او نباید بیش از این بطور ناعادلانه در زندان بسر ببرد.

از سوی دیگر وضعیت فعالین کارگری در شرکت نیشکر هفت تپه بعد از اعتراض اخیر کارگران علیه خصوصی سازی و اختلاس مدیران عامل این مجتمع ، دشوار شده است. مدیریت این شرکت از ۲۸ نفر از کارگران معترض و فعالین کارگری به اتهام اخلال در نظم به دادگاه شکایت کرده است.

بعد از انقلاب ایران اکثر تشکل های کارگری، موقعیت مستقل و آزادی خود را در مقایسه با تشکلهایی که از سوی قدرت سیاسی حمایت می شدند، از دست دادند. تشکل های کارگری که تلاش کردند مقاومت کنند و از هویت و استقلال خود دفاع نمایند توسط رژیم تهران تحت عنوان “سازمانهای چپ” غیر قانونی اعلام شدند. در نتیجه این روند، و با گذشت زمان، مشکلات در راه ایجاد سندیکا های مستقل افزایش یافت و قوانین و مقررات در حمایت از تشکل های رسمی( کارگری) به تصویب رسید. در حالی که تشکل های مورد حمایت رژیم از امکانات  مالی ارائه شده توسط دولت بر خوردار هستند، در مقابل،  تشکل های که در اعتراض به این وضعیت تلاش کرده اند که به عنوان آلترناتیو در برابر تشکل های وابسته به دولت، عرض اندام کنند با مشکلات جدی روبرو  بوده اند.

حکومت ایران چندین تشکل ( “کارگری”) که تحت کنترل حکومت قرار دارند را از لحاظ مالی تامین می کند. این تشکل ها عبارتند از خانه کارگر، شوراهای اسلامی کار، انجمن های صنفی کارگران و مجمع نمایندگان کارگران. همانطور که می توان دید رژیم ایران یک سری ” تشکل های کارگری”  در سطح محلی، استانی، و دولتی ایجاد کرده تا کارگران در ایران را که حق شان در ایجاد اتحادیه های آزاد و مستقل سلب شده را با قدرت تام، تحت کنترل قرار دهند؛ برای مثال کارگران در بخش های مهم اقصاد ایران مانند صنعت نفت و پتروشیی اجازه ندارند که تشکل مستقل خود را به وجود آورند و به اجبار تنها می توانند به یکی از تشکل های مذکور بپیوندند. این یک سیستم  کنترل مثلثی است که فشار خود را در هر سه عرصه اعمال می کند. در همان حال رژیم ایران تلاش می کند که برای این تشکل ها در صحنه بین المللی  از جمله از طریق کسب عضویت برای آنها در کنفدراسیون جهانی اتحادیه های کارگر ی (ITCU) موقعیت ایجاد کند  .

کمیسیون های کارگران اسپانیا (  CCOO )  در چارچوب  کنفدراسیون بین الملللی اتحادیه های کارگری و سازمان جهانی کار ( ILO  ) با پیگیری اوضاع کارگری در  ایران، از جمله تشکلاتی بوده است که بارها نسبت به انتقام گیری از فعالین کارگری در ایران به خاطر اقدام به فعالیت سندیکایی اعتراض کرده و از ابتکار های تشکل های مستقل کارگری در آن کشور حمایت کرده است.

https://www.ccoo.es/noticia:565625–Solidaridad_con_Mehran_Raoof_y_con_los_sindicalistas_de_Haft_Tapeh&opc_id=8d16a8710b3deb76f990d7433ce55780

اول فوریه ۲۰۲۱

ترجمه و تکثیر: اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

*تجمع اعتراضی نسبت به نامگذاری بیمارستان جامع زنان ارومیه

روز دوشنبه ۱۳ بهمن در آستانه بازدید رئیس سازمان برنامه و بودجه ،جمعی از خبرنگاران و فعالان اجتماعی برای اعتراض به نامگذاری بیمارستان جامع زنان ارومیه به نام همسر رئیس دانشگاه علوم پزشکی مقابل این بیمارستان تجمع کردند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،تجمع کنندگان با پلاکاردهایی که در دست داشتند به نامگذاری این بیمارستان به نام همسر رئیس دانشگاه علوم پزشکی ارومیه اعتراض کرده و خواهان تغییر نام هر چه سریعتر این بیمارستان شدند.

همچنین تجمع کنندگان با پیشنهاد نام‌های «مادر» و «شهدای- سلامت» از مسئولان درخواست تغییر نام این بیمارستان به یکی از اسامی پیشنهادی را مطرح و مخالفت خود با موروثی کردن امکانات دولتی را اعلام کردند.

*بازهم وانت حامل کارگران  تصادف کرد و ۱۲ کارگردرشوشترمصدوم شدند

صبح روز سه شنبه ۱۴ بهمن،درشوشتر بعد از پل کابلی به سمت گاومیش آباد با یک دستگاه کامیون تصادف کرد و ۱۲ کارگر مصدوم شدند.

بنابه گزارشات رسانه ای شده،۳ کارگر در محل مداوا و۹ نفر دیگرشان به بیمارستان منتقل شدند.

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate