اخباروگزارش های کارگری یکم شهریورماه ۱۴۰۲

اخباروگزارش های کارگری یکم شهریورماه ۱۴۰۲

– اخراج کارگران حق طلب پتروشیمی چوارایلام  بجای تحقق وعده ها مبنی بر پاسخگویی به مطالباتشان

– تجمع اعتراضی وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری نسبت به مصوبه مجلس مبنی بر سلب اختیار صدور پروانه وکالت از کانون‌های وکلا مقابل کانون وکلای دادگستری استان

– اعتصاب وکلای دادگستری استان البرز نسبت به مصوبه مجلس

– تجمع اعتراضی  رانندگان بخش خصوصی شرکت واحداتوبوسرانی تهران نسبت به پایمالی حقوقشان توسط شرکت های خصوصی

– فراخوان پنجمین تجمع سراسری افراد دارای معلولیت

ما زنده به آنیم که آرام نگیریم، موجیم که آسودگی ما عدم ماست

– لشکر بازماندگان از تحصیل و هشدار جدی درباره افزایش کودکان کار 

– احضار رانندگان قراردادی سامانه یک توسط بهره برداری و گرفتن تعهد غیر قانونی ازایشان به جهت اعتراضات صنفی

– تایید حکم اخراج دائم از کار فریبا انامی در دادگاه تجدیدنظر 

– حکم صادره علیه اعضای کانون صنفی فرهنگیان گیلان آقایان غلامرضا اکبرزاده باغبان ، طهماسب سهرابی اطاقوری ، تیمور باقری کودکانی و حسین مهدی زاده فلکدهی 

– آخرین وضعیت رضا شهابی کارگر زندانی و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

– سیاست‌های سرکوب در نزدیکی سالگرد مهسا

– اخراج شیوا عاملی‌راد، عضو انجمن صنفی معلمان مریوان و نماینده‌ی پیشین انجمن صنفی معلمان مریوان در شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان‌ ایران

*******

*اخراج کارگران حق طلب پتروشیمی چوارایلام  بجای تحقق وعده ها مبنی بر پاسخگویی به مطالباتشان

روز چهارشنبه یکم شهریور، کارگران پتروشیمی چوارایلام  از اخراج تعدادی از همکاران حق طلب بجای تحقق وعده ها مبنی بر پاسخگویی به مطالباتشان خبردادند.

کارگران پتروشیمی چوار ایلام به خبرنگاررسانه ای گفتند: وعده‌های مدیران پتروشیمی برآورده نشد وکارگران توبیخ شدند!

آنها با انتقاد از عدم تحقق وعده‌های مدیران پتروشیمی چوارایلام  ،افزودند:طرح طبقه‌بندی مشاغل و ساماندهی قراردادها قرار بود ماه قبل انجام شود ولی هنوز خبری از عمل به وعده‌ها نیست و همچنان صدها کارگر شرکتی بلاتکلیف مانده‌اند.

کارگران پتروشیمی چوار ایلام گفتند: نه تنها به وعده‌ها عمل نکردند بلکه بعد از خودکشی یک کارگر در ماه گذشته، تعدادی از کارگران معترض ممنوع‌الورود و توبیخ شدند؛ این در حالیست که قرار شده بود به دلایل خودکشی کارگر رسیدگی شود.

قابل یاد آوری است که ماه گذشته حیدر محسنی  از کارگران شرکتی پتروشیمی چواربدنبال اخراج از کار خود را حلق آویز کرد.

*تجمع اعتراضی وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری نسبت به مصوبه مجلس مبنی بر سلب اختیار صدور پروانه وکالت از کانون‌های وکلا مقابل کانون وکلای دادگستری استان

روزچهارشنبه یکم شهریور، وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری برای اعتراض به مصوبه مجلس مبنی بر سلب اختیار صدور پروانه وکالت از کانون‌های وکلا مقابل کانون وکلای دادگستری استان درشهرکرد تجمع کردند.

*اعتصاب وکلای دادگستری استان البرز نسبت به مصوبه مجلس

براساس گزارش های رسانه ای شده،روزدوشنبه ۳۰ مرداد، وکلای دادگستری استان البرز نسبت به مصوبه مجلس برای اعتراض به مصوبه اخیر مجلس اعتصاب کردند.

*تجمع اعتراضی  رانندگان بخش خصوصی شرکت واحداتوبوسرانی تهران نسبت به پایمالی حقوقشان توسط شرکت های خصوصی

روزچهارشنبه یکم شهریور،جمعی از رانندگان بخش خصوصی شرکت واحداتوبوسرانی تهران برای اعتراض به پایمالی حقوقشان توسط شرکت های خصوصی دست به تجمع زدند.

یکی از رانندگان بخش خصوصی شرکت واحد تهران به خبرنگاررسانه ای گفت: از سال ۸۵ که شرکتهای خصوصی وارد کار شدند، طبق مصوبه هیئت وزیران قرار شد رانندگانی که وارد این بخش می‌شوند، طی قراردادی بعد از پرداخت لیزینگ و بعد از ۷ سال، مالک خودرو شوند. رانندگانی مثل من که در شرفِ بازنشستگی از شرکت واحد بودند به امید آنکه صاحب ماشین شوند راضی به بازخرید خود شدند. 

وی ادامه داد: ۷سال از مدت قرارداد گذشت و گفتند ده سال باید بگذرد و بعد هم به ۱۵ سال رسید، اما نه تنها ماشین به نام رانندگان نشد که مشکلاتِ دیگری نیز برایمان پیش آمد. بعد از این همه زحمت و پولی که آن زمان پرداخت کردیم امروز دستمان خالی است. 

وی گفت: شرکتهای خصوصی از حقوق و مزایایی که برای رانندگان در نظر گرفته شده، زده‌اند و کار را به جایی رسانده‌اند که رانندگان مجبور شدند ماشین خود را در پارکینگ‌ها رها کنند، چون از پسِ مخارجِ تعمیر این ماشین‌ها برنمی‌آیند. 

این راننده بخش خصوصی در توضیح بیشتر گفت: شرکتهای خصوصی دربستی‌ها، نمازجمعه‌ها، کارت بلیت‌ها و پول تبلیغ را به ما نمی‌دادند، یا مثلا لوازمِ ارزان قیمتی که از سوی نهادهای مختلف در اختیار رانندگان قرار می‌گرفت را از ما دریغ می‌کردند و در انبارهایشان گم می‌شد. 

وی ادامه داد: معوقاتِ رانندگان گاهی ۵-۶ ماه پرداخت نمی‌شد؛ راننده کار می‌کرد اما تنها پولی که نصیبش می‌شد همان پرداختی‌های نقدی مردم بود، که این مبلغ تنها پول سوخت ماشین را تأمین می‌کرد. خرج ماشین سرسام‌آور است و باید به آن رسید. لاستیک ماشین بیش از بیست میلیون تومان و روغن موتوری که هر ماه باید تعویض شود سه و نیم میلیون تومان است. 

وی گفت: معوقات به قدری افزایش یافت که خرج‎های یکی دو میلیون تومانی به خرج‌های ۳۰ – ۴۰ میلیون تومانی رسید و کار به جایی رسید که بیش از سه هزار اتوبوس در پارکینگ‌ها متوقف شد. رانندگان از روی ناچاری ماشین‌ها را گذاشتند و به کارهای دستفروشی و پیک موتوری و… رو آوردند. بخش خصوصی کاری با راننده کرد که به جای آنکه بعد از ۷ سال صاحب ماشین شود، به دستفروشی بیفتد! به خاطر خوابیدنِ اتوبوس‌ها، در خیلی از نقاط مردم مجبورند ساعتهای زیادی در انتظار اتوبوس بمانند. 

وی ادامه داد: شرکتهای خصوصی نه تنها به ما کمک نکردند، که از مزایای و یارانه‌های ما هم زدند. در یک نمونه، شرکت واحد توقفگاه‌های رایگان در اختیار شرکت قرارداد و خیلی از رانندگان ماشین خود را در آن توقفگاه‌ها به خیالِ آنکه رایگان است، خواباندند. حالا راننده بعد از دو سال به سراغ ماشین رفته و شرکت هم پول شارژ از راننده می‌خواهد و هم کرایه‌ی روزی ۱۰۰هزار تومان برای راننده بسته! اگر قرار بود ۱۰۰هزار تومان کرایه‌ی روزانه بدهیم ماشین را در خاوران می‌خواباندیم که شبی ۵ هزار تومان کرایه‌اش بود. 

وی گفت: پول این شارژها و کرایه‌ها را اگر حساب کنیم راننده باید ماشین را بگذارد و برود! پیمانکارِ جدیدی هم آمده که به کل زیر همه چیز زده و می‌گوید شما بهره‌‎بردار بودید نه مالک و ماشین برای شرکت است. آن زمان پول ۵ پراید را دادیم و ماشین خریدیم، حالا می‌گویند ماشین برای شما نیست! 

اوافزود: عمر خود را روی کار گذاشتیم. حدود ۷۰۰ راننده چند سال پیش شکایت کردیم اما پرونده‌مان همچنان خاک می‌خورد.

*فراخوان پنجمین تجمع سراسری افراد دارای معلولیت

ما زنده به آنیم که آرام نگیریم، موجیم که آسودگی ما عدم ماست

در پی عدم حصول نتیجه از چهار تجمع سراسری قبلی، فراخوان پنجمین تجمع سراسری معلولان با استناد به اصل ۲۷ قانون اساسی و پایبندی به قوانین و مقررات ج.ا منتشر می‌شود.

لذا بدین‌وسیله از افراد دارای معلولیت و خانواده‌های آنان و همچنین فعالان واقعی این حوزه درخواست می‌شود در تجمعات سراسری معلولان با حضور یا بازنشر فراخوان مشارکت حداکثری نموده و حق پایمال‌‌شده پنج‌ساله معلولان را از حاکمیت مطالبه کنند.

مطالبه تجمعات سراسری؛ اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان ( پرداخت کمک‌هزینه معیشتی به معلولان شدید و خیلی شدید به میزان حداقل دستمزد سالانه)

تاریخ پنجمین تجمع سراسری؛ یکشنبه ۵ شهریورماه ساعت ۹ همزمان با سومین روز از هفته دولت

نام شهرها و آدرس مکان‌های تجمع؛ (در صورت اعلام آمادگی سایر شهرها، این لیست بروزرسانی می‌شود)

تهران؛ میدان پاستور خیابان پاستور تقاطع دوازده فروردین نهاد ریاست جمهوری

اردییل؛ کارشناسان، بلوار دایی، فلکه ولیعصر ساعت

کرمانشاه؛ میدان نفت، بلوار زن، بلوار بهزیستی، اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه

کرمان؛ خیابان پاسداران مقابل در استانداری

قم؛ ۷۵ متری عماریاسر بلوار تعاون مقابل ساختمان بهزیستی

مشهد؛ بین چهارراه شهدا و زرینه، خیابان بهجت، بین بهجت ۸ و ۱۰ مقابل اداره کل بهزیستی خراسان رضوی

ساری؛ خیایان رودکی( شهبند) مقابل اداره کل بهزیستی مازندران

بروجرد؛ خیابان طالقانی مقابل اداره بهزیستی بروجرد

سنندج؛ چهارراه صفری مقابل بهزیستی شهرستان سنندج

توضیح؛ افراد دارای معلولیت می‌توانند با در دست داشتن شعار تجمعات  (https://t.me/dscampaign/10731)حتی به صورت تک نفره مقابل بهزیستی، استانداری و یا فرمانداری عکس اعتراضی انداخته و برای کمپین ارسال نمایند(عکس‌های بدون شعار منتشر نخواهند شد)

ای معلول بپا خیز، برای رفع تبعیض

ای معلول داد بزن، حقتو فریاد بزن

*لشکر بازماندگان از تحصیل و هشدار جدی درباره افزایش کودکان کار 

آمار بازماندگان از تحصیل شاخص مهمی برای پیش‌بینی افزایش یا کاهش تعداد کودکان کار در کشور است. به همین دلیل فصل بازگشایی مدارس که فرا می‌رسد، فعالان حوزه کودکان کار و ارباب جراید به دنبال آمارهایی درباره این شاخص می‌گردند تا تصویری از کاهش یا رشد کودکان کار در آتیه نزدیک داشته باشند.

آماری که امسال معصومه نجفی پازوکی، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده آماری هشدار دهنده است. به گفته او تازه‌ترین آمار حاکی از این است که تعداد ۱۶۰ هزار دانش‌آموز در مقطع ابتدایی از تحصیل بازمانده‌اند.

تجربه نشان داده بسیاری از این کودکان به جرگه کودکان کار اضافه می‌شوند.

در همین باره سایت تجارت‌نیوز با استناد به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی مربوط به ترک‌تحصیلی‌ها طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۱ نوشته آمار دانش‌آموزان ترک‌تحصیل‌کرده دوره ابتدایی و متوسطه اول رو به رشد بوده به‌نحوی که در دوره ابتدایی شاخص مذکور از ۷۸هزار نفر به ۹۹هزار نفر و دو دوره متوسطه اول از ۶۰هزار نفر به ۱۲۴هزار نفر افزایش یافته است. در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ نیز آمار دانش‌آموزان ترک تحصیل با رشد سه درصدی به ۲۷۹هزار و ۱۹ نفر رسید.

همچنین روزنامه خراسان در گزارش دیگری با استناد به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نوشته تعداد کل افراد بازمانده از تحصیل در سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ برابر ۸۶۲.۷۷۷ نفر است که در سال تحصیلی۱۴۰۱-۱۴۰۰به ۹۱۱ هزار و ۲۷۲ نفر افزایش یافته است.

به نوشته این روزنامه، ۷۰ درصد تارکان تحصیل مربوط به دهک‌های درآمدی پایین یک تا پنج هستند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که پنج استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، تهران، خوزسـتان و آذربایجان‌غربی دارای بیشترین فراوانی مطلق بازماندگان از تحصیل‌ هستند. همچنین اسـتان‌های سیسـتان و بلوچسـتان، خراسـان رضوی، خوزستان، آذربایجان‌غربی و کرمان نیز به ترتیب دارای بیشــترین آمار تارکان از تحصیل در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بوده‌اند.

همین آمار و اسامی استان‌ها می‌تواند پیوند احتمالی میان دانش‌آموزان ترک تحصیل کرده با افزایش تعداد کودکان را هم نشان دهد.

آمار رو به افزایش تارکان از تحصیل در حالی است  که به نظر می‌رسد مسئولان سازمان‌هایی مانند بهزیستی و شهرداری کما فی‌السابق و با توجیهاتی مانند اینکه بیشتر کودکان کار اتباع خارجی هستند و … هنوز مساله کودکان کار در ایران را بحرانی و جدی ارزیابی نمی‌کنند.

برگرفته از کانال جمعیت دفاع از کودکان کاروخیابان

*احضار رانندگان قراردادی سامانه یک توسط بهره برداری و گرفتن تعهد غیر قانونی ازایشان به جهت اعتراضات صنفی

رانندگان قراردادی هادیان شهر و حامیان شهر که در چند روز اخیر به خاطر کسوراتی که در حقوق مردادماه آنها از طرف کارفرما به صورت غیرقانونی و بدون دلیل موجه صورت گرفته بود، دست به تحصن و اعتصاب زده بودند، متاسفانه تعدادی از آنها  از طرف بهره برداری سامانه احضار شده اند و در این احضار آنها را تهدید به اخراج و گرفتن تعهد اجباری کرده اند، در صورتیکه این همکاران صرفا به خاطر حقوق پایمال شده خودشان اعتراض کرده بودند و اعتراضشان کاملا مشروع و حتی مطابق قانون اساسی و اصل ۲۷ قانون اساسی در ارتباط با تشکیل اجتماعات و راهپیمایی‌ها، که مقامات ادعای حفاظت از آن را دارند، بوده و جزوه حقوق ابتدایی شهروندی آنان محسوب میشود. با اینوجود، مسئولین شرکت واحد اتوبوسرانی بدون توجه به حقوق کارگری و شهروندی آنها اقدام به این کار سرکوبگرانه و غیرقانونی کرده اند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه این اقدام تهدیدآمیز و شرم آور مسئولین شرکت واحد را شدیدا محکوم می‌نماید و از رانندگان زحمت کش می‌خواهد که تن به این تعهد های غیر قانونی ندهند و از حق و حقوق کاری خود و همچنین حقوق شهروندی خودشان دفاع نمایند.

راه حل مقابله با زیر پا گذاشتن حقوق کارگران در تمام بخش‌های شرکت (چه کارگران رسمی و‌چه کارگران قرار دادی)، همگرایی و اتحاد همه‌ی ما است.

چاره کارگران وحدت و تشکیلات مستقل از کارفرما و‌ دولت و ‌نهادهای حراستی و ‌اطلاعاتی است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

اول شهریور ۱۴۰۲

*تایید حکم اخراج دائم از کار فریبا انامی در دادگاه تجدیدنظر 

تجدیدنظر هیات تخلفات وزارت خانه آموزش و پرورش حکم اخراج، خانم فریبا انامی از فعالین گیلان را عینا تایید نموده‌ است.

خانم انامی، از معلمان خوشنام و پرتلاش انزلی است که همواره خارج از محیط آموزشی هم حامی کودکان بوده است 

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، صدور پیاپی احکام هیات تخلفات علیه معلمان را از سوی وزارت آموزش پرورش ناشی از سومدیریت و فضای پادگانی و امنیتی این وزارت‌خانه می‌داند و تاکید دارد معلمان در برابر این رویه سکوت نخواهند کرد ‌و گسترده‌تر از هر زمانی اعتراضات خود را ادامه می‌دهند  

*حکم صادره علیه اعضای کانون صنفی فرهنگیان گیلان آقایان غلامرضا اکبرزاده باغبان ، طهماسب سهرابی اطاقوری ، تیمور باقری کودکانی و حسین مهدی زاده فلکدهی 

دادگاه مستنداً به ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی باب تعزیرات نامبردگان را به تحمل سه ماه حبس تعزیری محکوم می نماید. دادگاه مستنداً به بند ۲ ماده ۳ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد خاصی و جدول شماره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ ( تعرفه خدمات قضایی ) و با توجه به سن متهمین مجازات حبس ایشان را به مبلغ سی و سه میلیون ریال تبدیل می نماید. رأی صادره حضوری بوده و ظرف بیست روز قابل تجدید نظر خواهی در محاکم تجدید نظر استان گیلان می باشد.

رییس شعبه سوم دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان رشت ضمناً پرونده دیگری با اتهام اخلال در نظم عمومی برای همین دوستان در جریان است.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

*آخرین وضعیت رضا شهابی کارگر زندانی و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

اول شهریور ۱۴۰۲: پرونده پزشکی رضا شهابی کارگر زندانی مجدد به کمیسیون پزشکی ارجاع شده است و از طرف این کمسیون به پزشک معالج وی نامه جهت تعیین وضعیت ارسال گردیده است. 

پزشک معالج تاکید کرده است که بایستی سال گذشته (۱۴۰۱) عمل جراحی انجام می شد و ایشان دستور داده بودند که انجام نشده است. وی بعد از گرفتن MRI مجدد از رضا شهابی، تاکید کرده است که ایشان حتما نیاز به عمل جراحی دارد و به علت تنگی کانال نخاح مهره های C4, C3 و C5 دچار مشکل هستند و بر روی نخاع فشار می آورند. پزشک مجدد تاکید کرده است که بایستی عمل جراحی انجام شود. در پیگیری های رضا شهابی از آقایان نیری و فیروز جائی، به وی اعلام شده است که اول شما جراحی انجام بدهید بعد ما به شما مرخصی می دهیم. البته این قضیه مورد اعتراض رضا شهابی واقع شده است و وی گفته است که اگر واقعا می خواهند مرخصی بدهند همین الان مرخصی بدهند. ایشان توضیح داده اند که بر اساس تجربه اش از عمل های قبلی در زمانی که زندان بودند، بهتر است که در ابتدا مرخصی پزشکی بدهند که وی بتواند تحت نظارت خانواده و پزشک معالج عمل جراحی را صورت دهد، و بعد از عمل جراحی بتواند در منزل دوره نقاهت را بگذارند نه اینکه دوباره به زندان برگردانده شود. در جراحی های پیشین رضا شهابی طی دوره های قبلی زندان، وقتی بعد از جراحی به زندان برگردانده شد، هم جای زخم جراحی عفونت کرد و هم اینکه به دلیل نبود امکانات مناسب فیزیوتراپی و آب درمانی عملا در وضعیت او بهبود چندانی صورت نگرفت.

وضعیت سلامت رضا شهابی مدتهاست که بدون توجه رها شده است. در حالی که هر لحظه ممکن است بر اساس فشار بر مهره ها صدمات جبران ناپذیر بر سلامت این کارگر زندانی وارد شود.

سندیکای کارگران شرکت واحد از قوه قضائیه و مسئولان زندان می‌خواهد که هر چه سریعتر به وضعیت پزشکی ایشان رسیدگی نمایند و با مرخضی ایشان موافقت شود تا این کارگر زندانی بتواند در بیرون از زندان مراحل درمان و عمل جراحی را تحت نظارت پزشک معالج و خانواده انجام دهد. آیا بایستی حتما این اتفاق ناگوار بیفتد که مسئولین قبول مسئولیت نمایند و به وی مرخصی پزشکی بدهند؟

سندیکای کارگران شرکت واحد بار دیگر خواستار آزادی بی قید و شرط اعضای زندانی خود داود رضوی، حسن سعیدی و رضا شهابی و سایر فعالین کارگری و معلمی و‌ مدنی میباشد. 

چاره کارگران وحدت و تشکیلات مستقل از کارفرما و‌ دولت و ‌نهادهای حراستی و ‌اطلاعاتی است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

اول شهریور ۱۴۰۲

*سیاست‌های سرکوب در نزدیکی سالگرد مهسا

بر اساس اطلاعیه مندرج در سایت دانشگاه فردوسی، کلاس‌های این دانشگاه در تمامی مقاطع تحصیلی در دو‌ هفته اول مهرماه بصورت مجازی برگزار خواهند شد. این درحالی است که هیچ ‌توضیحی من باب علت این تغییر ناگهانی ارایه نشده‌است. چندی پیش سخنگوی وزارت علوم عنوان کرده بود که «کلاس‌ها به محض شروع سال تحصیلی جدید حضوری خواهد بود».

گفتنی است در اغلب دانشگاه‌های بزرگ کشور، علیرغم اعلام قبلی مبنی بر شروع ترم در ۲۵ شهریور، تاریخ آغاز کلاس‌ها حداقل یک هفته به تعویق افتاده است. در دانشگاه شریف، ترم جدید از سوم مهر آغاز خواهد شد.

از سوی دیگر گزارش‌های متعدد حاکی از افزایش تماس‌‌های نهادهای امنیتی با دانشجویان در نزدیکی سالگرد مهسا است. در دانشگاه خواجه نصیر دست‌کم با ۴۰ دانشجو تماس گرفته شده‌است. همچنین در طی هفته گذشته، گزارشات متعددی حاکی از افزایش تماس‌ها با دانشجویان دانشگاه‌های تهران، امیرکبیر و شریف هستند. دانشجویان در جلسات بازجویی تهدید شده‌اند و از آنان تعهدنامه‌ای مبنی بر عدم شرکت در اعتراضات احتمالی دانشجویی و عدم فعالیت همسو در فضای مجازی اخذ شده‌است. 

گفتنی است که بسیاری از دانشجویان احضار شده، در اعتراضات سال گذشته نه دستگیر شده‌اند و نه محکومیت انضباطی داشته‌اند و بنظر می‌رسد احضار آنان، صرفا جهت ایجاد رعب و وحشت ‌است. همچنین همکاری حراست دانشگاه‌ها و ارسال مستقیم اسامی دانشجویان برای نهادهای امنیتی، در بسیاری از موارد محرز شده است.

همچنین گزارش‌ها حاکی از تماس نیروهای امنیتی با چند دانشجوی دانشگاه تبریز است. در دانشگاه مدنی آذربایجان نیز در هفته‌های اخیر، حراست با تماس با دانشجویان و خانواده‌‌هایشان، آنان را تهدید به معرفی به نیروهای امنیتی و بازداشت و اخراج از دانشگاه کرده‌است.

*اخراج شیوا عاملی‌راد، عضو انجمن صنفی معلمان مریوان و نماینده‌ی پیشین انجمن صنفی معلمان مریوان در شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان‌ ایران

 اداره‌ی آموزش و پرورش شهرستان مریوان، در اقدامی عجولانه، حتی بدون اعمال روند اداری و امکان حق اعتراض، اقدام به اخراج قطعی شیوا عاملی‌راد، دبیر آموزش و پرورش استان کردستان، مریوان با ۱۸ سال سابقه‌ی تدریس کرد.

در حکم صادره، روز ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، تاریخ اجرای حکم اخراج‌ قطعی شیوا عاملی‌راد اعلام شده است که همزمان با تاریخ، ۱۸ می ۲۰۲۳، روز اهدای جایزه‌ی ویژه‌ی صلح بنیاد ۱۸ می کره‌ی جنوبی به شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران است که خانم عاملی‌راد، بعنوان نماینده‌ی بین‌المللی این شورا در کره‌ی جنوبی این جایزه را تحویل گرفتند. 

غیرقابل‌انکار است که صدور چنین حکم غیرقانونی، در پایان سال تحصیلی، و نیز در حالی‌که خانم عاملی‌راد، در مرخصی بدون حقوق بودند، مشخصا و تعمدی اقدامی تلافی‌جویانه علیه انتخاب شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران برای دریافت جایزه‌ی ویژه‌ی صلح سال ۲۰۲۳ و همچنین نمود دیگری از رفتارهای خشونت‌آمیز در مقابل فعالین صنفی معلمان ایران است 

شیوا عاملی‌راد، عضو انجمن صنفی معلمان مریوان، نماینده‌ی پیشین کانون صنفی معلمان مریوان در شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان‌ ایران و نیز یکی از اولین زنان فعال و اثرگذار در جنبش صنفی معلمان در سطح کشور بوده است و تمامی فعالیت‌های ایشان در چارچوب قانون اساسی و در راستای اعتراضات ۲۰ ساله‌ی معلمان برای ‌سامان کردن وضعیت اسف‌بار آموزش و پرورش و بهبود شرایط معلمان و دانش‌آموزان این کشور بوده و می‌باشد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن محکومیت شدید حکم اخراج خانم عاملی‌راد، تاکید می‌نماید که حق تشکل‌یابی و ارتباط با نهادهای آموزشی و کارگری چه در داخل ایران و چه در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی از حقوق بدیهی و انکارناپذیر معلمان است و این برخوردهای امنیتی کمترین تاثیری در اراده‌ی فعالین صنفی معلمان برای پیگیری مطالبات برحق خود و شناسایی آن در سطح بین‌المللی نخواهد داشت.  

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate