اخباروگزارش های کارگری ۱۸ مرداد ماه ۱۴۰۲
– تجمع اعتراضی کارکنان بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی نسبت به عدم پرداخت حق بیمه وسنوات سال ۱۴۰۱برای دومین روز متوالی
– ادامه کنش های کارگران شهرداری خاش برای پرداخت بموقع حقوقشان وبی خیالی مسئولان
– بیانیه انجمن صنفی معلمان سنندج – کلاترزان در حمایت از فعالین زیست محیطی مریوان و کردستان برای همراهی در مهار آتش جنگلهای زاگرس
– تجمع اعتراضی تحصن و اعتراض مالکین مغازههای قبرستان نو نسبت به قیمت گذاری پایین و عدم ارایه معوض مغازه ها به مالکین بدلیل بهسازی در ساختمان شورای شهر قم
– اعتراض جمعی از اهالی دهستان صوفی نسبت به مشکلات آب در فرمانداری شهرستان شوط
– تجمع اعتراضی مالباختگان صرافی کریپتولند که بعد از دو سال سرگردانی هنوز به پول خود نرسیده اند.
– تجمع اعتراضی مالباختگان کینگ مانی در تهران
– افزایش فشارها در آستانه سالگرد اعتراضات و بازگشایی دانشگاهها
درهمین رابطه: احضار تلفنی دست کم ۱۲ تن از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس
صدور حکم بازنشستگی اجباری پیش از موعد و کسر گروه خانم دکتر لیدا اسماعیلی از فعالین صنفی البرز و گیلان
– صدور رای قطعی سه ماه انفصال خدمت برای علیرضا همتی
– فرنگیس قشقایی از فعالین صنفی معلمان در یادداشتی کوتاه از حضور ماموران امنیتی برای اخذ تعهد خبر داد
*******
*تجمع اعتراضی کارکنان بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی نسبت به عدم پرداخت حق بیمه وسنوات سال ۱۴۰۱برای دومین روز متوالی
روز چهارشنبه ۱۸ مرداد برای دومین روز متوالی،کارکنان بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی برای اعتراض به عدم پرداخت حق بیمه وسنوات سال ۱۴۰۱دست به تجمع در کلانشهر تبریز زدند.
تجمع کنندگان اعلام کردند تا حصول نتیجه به اعتراض وتجمعشان ادامه خواهند داد.
*ادامه کنش های کارگران شهرداری خاش برای پرداخت بموقع حقوقشان وبی خیالی مسئولان
روز چهارشنبه ۱۸ مرداد، کارگران شهرداری خاش دراستان سیستان وبلوچستان از ادامه پیگیری هایشان برای پرداخت بموقع حقوقشان وبی خیالی مسئولان خبردادند.
کارگران مجموعه شهرداری خاش به خبرنگاررسانه ای گفتند: حدود ۳۰۰ نفر در مجموعه شهرداری خاش مشغول کار هستند که از ابتدای خرداد ماه سال جاری پرداخت حقوق آنها به تاخیر افتاده است.
این کارگران از افزایش میزان مطالبات مزدی خود در ماههای آینده ابراز نگرانی کردند و گفتند: علارغم پیگیریهای کارگران برای دریافت حقوق، مسئولان شهری پاسخ قانعکنندهای به درخواستهای کارگران نداشتهاند. این درحالیست که آخرین حقوقی که دریافت کردهایم مربوط به اردیبهشت ماه سال جاری است و آنهم با تاخیر در ۱۰ تیر ماه پرداخت شد.
آنها با بیان اینکه بخش زیادی از کارگران خدماتی و فضای سبز با دستمزد فعلی قادر به تهیه کالاهای اساسی خود نیستند، افزودند: درحالیکه هر چند ماه یکبار بخشی از مطالباتمان پرداخت میشود، نمیتوانیم معاش خانوادههایمان را تامین کنیم.
کارگران شهرداری خاش در خاتمه تصریح کردند: در شهرستان محروم و کمبرخوردار خاش، کار و زندگی میکنیم و توقع داریم مسئولان به مساله معیشت و پرداخت دستمزد ما کارگران رسیدگی کنند.
*بیانیه انجمن صنفی معلمان سنندج – کلاترزان در حمایت از فعالین زیست محیطی مریوان و کردستان برای همراهی در مهار آتش جنگلهای زاگرس
همکاران و همشهریان ارجمند؛
نیک آگاهید کە کوهستانها و جنگلهای زاگرس به عنوان یکی از بزرگترین و ثروتمندترین ذخیرهگاەهای حیات بشری و جانوری کشور علاوه بر تامین آب و غذای میلیونها انسان و هزاران گونه جانوری منطقه، بخش عظیمی از آب مناطق مرکزی ایران را تامین میکند. همچنین جنگلهای زاگرس به عنوان قلب تپنده این جغرافیا نقش بیبدیل و حیاتی در تامین اکسیژن و هوای پاک دارند به طوری که تصور زندگی بدون اتکا به این درختان و مراتع نامیسور مینماید. از لحاظ گردشگری هم جنگلها، مراتع، رودها، آبشارها و چشمهساران زاگرس چنان زیبایی و شگفتی حیرتآوری به منطقه بخشیده است که نگاه و نظر هر بینندهای را مبهوت و محسور خود میکند و هر ساله میلیونها انسان از داخل و خارج کشور را به سمت خود فرا میخواند. بدون اغراق میتوان گفت یکی از زیباترین و دلفریبترین بخشهای زاگرس جنگلهای بلوط مریوان است که در کنار قلل مرتفع و دریاچه زیبای زریوار شکوه و عظمت خاصی را آفریدهاند. مجموعه این همه زیبایی و کارکرد حیاتی جنگلهای زاگرس ایجاب میکرد که حاکمیت به اساسیترین و علمیترین شیوه نسبت به مدیریت و نگهداری آن اقدام نمودە و با اختصاص بودجەی کافی و بهره گرفتن از نیروهای متخصص و دلسوز به حفظ و توسعه این مجموعه اکولوژیکی عظیم کمک میکرد. اما متاسفانه نبود یک سیاست و برنامه راهبردی برای حفاظت از زاگرس از سوی دولت و متعاقب آن اقدامات تخریبی ارگانهای دولتی و افراد سودجو نظیر: قطع درختان به بهانه توسعه کشاورزی، تجارت چوب، احداث جادههای نظامی، سدسازی، انتقال آب و … سبب تضعیف این جنگلها شده و بە زوال تدریجی آنها شدت بخشیده است. متاسفانه دولت حتی در مواقع بحرانی هم برنامه و همت جدی برای نجات آن ندارد و هر ساله شاهدیم که در آتشسوزیها، این نهادهای مدنی و مردماند که پیش و بیش از ارگانهای دولتی به فریاد زاگرس میشتابند.
متاسفانه در چند روز اخیر به رسم منحوس هرساله و به لطف بیتوجهی مسولان شاهد زبانه کشیدن شعلههای سوزان آتش در حجم وسیعی از جنگلها و مراتع اطراف مریوان بودیم به نحوی که هزاران و بلکه میلیونها درخت و جاندار ریز و درشت طعمه حریق شدند.
در کنار نابخردان بیمقداری که سهلانگارانه یا از روی عداوت و منفعتطلبی آتش به جان طبیعت میاندازند، روحیه طبیعتدوستی هموطنان و وجود تشکل مردمی و استخواندار #انجمن_سبز_چیا_مریوان موهبت گرانبهایی است که هر بار ناجی جنگلهای مریوان میشود. حقیقتا انجمن سبز چیا مریوان به مانند نگین درخشانی در سپهر فعالیتهای مدنی و زیستمحیطی کشور نورافشانی میکند و در سالهای اخیر تجربههای ناب و گرانبهایی در خصوص سازماندهی نیروهای مردمی و خودجوش، حفاظت از جاندارن و محیط زیست، اطفاء حریق، مددرسانی بە زلزلەزدگان و… اندوخته و تقدیم جامعه مدنی ایران نموده است. البته در این راه متحمل بیمهریها و هزینههای فراوانی هم شده است که شاید شهادت شهیدان جاوید نام #شریف_باجور و #امید_کهنهپوشی در حین خاموش کردن آتش در جنگلهای سەڵەسی مریوان شاخصترین آن باشد (متاسفانە حدود یک ماه پیش هم شاهد درگذشت یکی از حامیان و اعضای تاثیرگذار آن یعنی دکتر مسعود مصطفی سلطانی بودیم).
خوشبختانه انجمن سبز چیا اینبار هم از آزمایشی دیگر سربلند بیرون آمد و با استفاده از تجهیزات و تجارب خود و با سازماندهی نیروهای مردمی دغدغهمند و دلسوزی که از روستاها و شهرهای دیگر به مریوان رفته بودند توانست شعلههای آتش را مهار کند. در کنار نیروهای خودجوش و فداکاری که جانانە به یاری انجمن شتافتند امکانات و ملزومات خوبی از سوی دوستداران طبیعت به مریوان ارسال شده بود ولی بیگمان هزینههای اینگونە عملیات و نیز ادارە و چابکسازی انجمن فراتر از اینهاست و برای سازماندهی و تقویت توان خود نیاز به همدلی و حمایت هموطنان و طبیعتدوستان دارد. لذا #انجمن_صنفی_معلمان_سنندج_کلاترزان، ضمن قدردانی از تمام زحمات و جانفشانیهای اعضای محترم انجمن وزین و مردمی سبز چیا در تمام سالهای فعالیتشان، مبلغ ناچیزی را به حساب این انجمن انتقال میدهد و ضمن تشکر صمیمانە از همه معلمان و همشهریان سنندجی که در این مدت صادقانە بە یاری خواهران و برادران مریوانی شتافتند از همگان تقاضا دارد کە در کنار حمایت معنوی و عاطفی، در حد توان از لحاظ مالی هم حمایت خود را از انجمن سبز چیا انجام دهند تا به تقویت ساختار و توان آن در حفاظت و دفاع از طبیعت کمک کرده باشیم.
“پاراستنی ژینگە پاراستنی ژیانە”
انجمن صنفی معلمان سنندج – کلاترزان
(کمیتە ورزش و محیطزیست) ١٤٠٢/٥/١٥
*تجمع اعتراضی تحصن و اعتراض مالکین مغازههای قبرستان نو نسبت به قیمت گذاری پایین و عدم ارایه معوض مغازه ها به مالکین بدلیل بهسازی در ساختمان شورای شهر قم
روز چهارشنبه ۱۸ مرداد، مالکین مغازههای قبرستان نو برای اعتراض به قیمت گذاری پایین و عدم ارایه معوض مغازه ها به مالکین بدلیل بهسازی درساختمان شورای شهر قم تجمع کردند.
*اعتراض جمعی از اهالی دهستان صوفی نسبت به مشکلات آب در فرمانداری شهرستان شوط
به گزارش ۱۸ مرداد کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران، جمعی از اهالی دهستان صوفی برای اعتراض به مشکلات آب در فرمانداری شهرستان شوط در استان آذربایجان غربی تجمع کردند.
*تجمع اعتراضی مالباختگان صرافی کریپتولند که بعد از دو سال سرگردانی هنوز به پول خود نرسیده اند.
براساس فیلم منتشره در کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران بتاریخ ۱۸ مرداد، مالباختگان صرافی کریپتولند که بعد از دو سال سرگردانی هنوز به پول خود نرسیده اند دست به تجمع زدند.
*تجمع اعتراضی مالباختگان کینگ مانی در تهران
کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران با انتشار فیلمی در روزچهارشنبه ۱۸ مرداد،از تجمع اعتراضی مالباختگان کینگ مانی در تهران خبرداد.
بیش از ۵هزار نفر مالباخته در این پرونده وجود دارد.
*افزایش فشارها در آستانه سالگرد اعتراضات و بازگشایی دانشگاهها
گزارشهای رسیده حاکی از تماسهای تلفنی نهادهای امنیتی با برخی دانشجویان دانشگاه تربیتمدرس در روزهای گذشته است. این احضارها اغلب بدون ذکر نام نهاد امنیتی تماس گیرنده و دلیل احضار دانشجو صورت گرفتهاند. همچنین در برخی موارد پس از آنکه تماسها بیپاسخ ماندند، با خانوادهی دانشجو تماس گرفته شده است.
بهنظر میرسد این اقدامات در پی فرارسیدن سالگرد قتل ژینا (مهسا) امینی و هراس سیستم سرکوب از اعتراضات دانشجویی و با انگیزهی ایجاد رعب و وحشت در میان دانشجویان صورت گرفته است. در سال گذشته نیز نهادهای امنیتی بارها به این حربه متوسل شدند و دانشجویان بسیاری را احضار و تهدید کرده و در نهایت آنان را مجبور به امضای تعهدنامهای مبنی بر عدم شرکت در اعتراضات، کردند.
این در حالی است که مطابق قانون، احضار تلفنی شهروندان هیچگونه وجاهت قانونی ندارد و احضاریه بایستی بهصورت کتبی ابلاغ گردد و شهروندان هیچگونه الزام قانونی و حقوقی برای پاسخگویی به تماسهای تلفنی نهادهای امنیتی و متعاقباً احضار تلفنی ندارند. لذا به دانشجویان توصیه میکنیم با آگاهی از حقوق خود نسبت به این احضاریههای غیرقانونی عمل کنند.
درهمین رابطه: احضار تلفنی دست کم ۱۲ تن از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس
گزارشات متعدد از دانشگاه تربیت مدرس حاکی از تماس تلفنی وزارت اطلاعات با دست کم ۱۲ تن از دانشجویان این دانشگاه است. طی این تماسها که با شمارهی پرایوت صورت گرفتهاند، دانشجویان جهت اخذ تعهد کتبی به وزارت اطلاعات دعوت شدند.
*صدور حکم بازنشستگی اجباری پیش از موعد و کسر گروه خانم دکتر لیدا اسماعیلی از فعالین صنفی البرز و گیلان
هیات تخلفات استان البرز طی حکمی خانم اسماعیلی, از فعالین خوشنام البرز و گیلان را به بازنشستگی پیش موعد و تقلیل گروه محکوم کردهاست
در حالی که وزارت آموزش و پرورش برای بازگشت به کار بازنشستگان این وزارت خیز برداشته است همزمان روزانه اخباری مبنی بر انفصال از خدمت، کسر حقوق، حذف رتبهبندی فعالین منتشر میشود
دولت رییسی با سپردن پستهای آموزشی به نظامیان سپاهی و استخدام طلاب حوزوی عملا ساختار آموزشی این وزارت خانه را به به بخشی از ماشین سرکوب حاکمیت تبدیل کردهاست
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، ضمن حمایت از این فعال صنفی امنیتی شدن فضای مدارس و پروندهسازی و صدور احکام علیه فعالین صنفی را محکوم مینماید و تاکید دارد که اعتراضات فراگیر معلمان در آیندهای نزدیک گریزناپذیر است.
*صدور رای قطعی سه ماه انفصال خدمت برای علیرضا همتی
این فعال معلمان آبدانان ایلام که فروردین ماه از سوی هیات تخلفات ایلام به سهماه انفصال از خدمت محکوم شده بود با رای قطعی تجدید نظر هیات تخلفات کشور به سه ماه انفصال از خدمت محکوم شد
شرکت در تجمعات صنفی ، همراهی با قیام ژینا و …. از جمله اتهامات آقای همتی است
پادگانی شدن فضای آموزش پرورش محصول مستقیم سیاستهای حاکمان جمهوری اسلامی برای ایجاد فشار حداکثری بر فعالین و تقویت ماشین سرکوب است
*فرنگیس قشقایی از فعالین صنفی معلمان در یادداشتی کوتاه از حضور ماموران امنیتی برای اخذ تعهد خبر داد
در متن ایشان آمده است :
«اینجانب فرنگیس قشقایی معلم بازنشسته استان خوزستان ساکن کرج زندانی سیاسی که در ۷ آبان سال ۱۴۰۱ به دلیل شرکت در اعتراضات دستگیر وپس از ۱۰۲ روز آزاد شدم امروز ۲ مامور از کلانتری ۱۹ بادر دست داشتن حکم دادستان به درب منزل اینجانب آمده وازمن بابت شرکت نکردن در اعتراضات تعهد کتبی گرفتند ومن را مجرم خطاب کردند من معلمی که برای مطالبات خودم وهمکاران فرهنگیم ومشکلات هموطنانم معترض بودم را مجرم می خوانند».
شورای هماهنگی ضمن حمایت از این فعال صنفی خواستار توقف پرونده سازی ها و آزادی بی قید و شرط فعالین صنفی است.