اخباروگزارش های کارگری ۱۴ مرداد ماه ۱۴۰۲

اخباروگزارش های کارگری ۱۴ مرداد ماه ۱۴۰۲

– تجمع اعتراضی کارگران کارخانه قند خاورمیانه نسبت به عدم افزایش حقوق منجمله اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل

– تجمع اعتراضی دستیاران پزشکی شرکت کننده در آزمون گواهینامه تخصصی ۱۴۰۲نسبت به نمره حدنصاب مقابل وزارت بهداشت

– انتقال نازیلا معروفیان به بیمارستان و گزارش از آخرین وضعیت جسمی او

– حراست، همیار، ناظم، مثلث سرکوب خوابگاه!

– محروم کردن دانشجویان دختر دانشگاه کردستان از خوابگاه

– حذف اساتید دغدغه‌مند در روندی غیرقانونی

– یکی دیگر از کارگران مصدوم حادثه آتش سوزی شرکت نفت و گاز اروندان جان خودرا ازدست داد

*******

*تجمع اعتراضی کارگران کارخانه قند خاورمیانه نسبت به عدم افزایش حقوق منجمله اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل

روز شنبه ۱۴ مرداد، کارگران کارخانه قند خاورمیانه برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم افزایش حقوق منجمله اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل دست به تجمع دراین واحد تولیدی واقع در کیلومتر ۷ جاده شوش – دزفول دراستان خوزستان زدند.

*تجمع اعتراضی دستیاران پزشکی شرکت کننده در آزمون گواهینامه تخصصی ۱۴۰۲نسبت به نمره حدنصاب مقابل وزارت بهداشت

روزشنبه ۱۴ مرداد،جمعی از دستیاران پزشکی شرکت کننده در آزمون گواهینامه تخصصی ۱۴۰۲ برای اعتراض به نمره حدنصاب مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند وخواهان کمتر شدن نمره حدنصاب شرکت در این آزمون شدند.

*انتقال نازیلا معروفیان به بیمارستان و گزارش از آخرین وضعیت جسمی او

نازیلا معروفیان دانشجوی روزنامه‌نگاری دانشگاه علامه طبابایی امروز، ۱۴ مرداد ماه توسط ونی سبز رنگ متعلق به شهرداری کرج از زندان اوین به بیمارستان طالقانی منتقل شد. در حینِ انتقال برخی دوستان این روزنامه‌نگار موفق به دیدار او شدند. وی درحال حاضر در بیمارستان طالقانی آخرین رسیدگی‌های پزشکی خود را طی کرده و برخی مسئولان بیمارستان گزارش می‌کنند که با آزمایش‌های انجام شده و نوار قلب حال فعلی او مساعد است. بر این اساس او از بیمارستان طالقانی ترخیص و مجددا به زندان اوین منتقل می‌شود. 

گفتنی است این روزنامه‌نگار که پیش‌تر در پی انتشار مصاحبه با پدر مهسا امینی نیز بازداشت شده بود، سابقه سکته قلبی نیز دارد.

*حراست، همیار، ناظم، مثلث سرکوب خوابگاه!

مدتی پیش‌تر فراخوان دانشگاه بنا بر جذب ناظم خوابگاهی در کانال‌های دانشگاه منتشر شد. 

ناظم خوابگاه چنان که از اسمش پیداست موظف است تا نظم رو در محیط‌های خوابگاهی برقرار کند. از جمله‌ی راه‌هایی که او به برقراری نظم می‌پردازد: 

۱اجرای دقیق آیین‌نامه‌های انضباطی.

۲- ثبت و گزارش کلیه‌ی غیبت‌ها و کنترل غیبت و تاخیر دانشجو.

۳- انجامحضور و غیاب شبانه‌ی دانشجویان با رویت آن‌ها.

این‌ها فقط بخشی از وظایف این «ناظم خوابگاه» است. از طرف دیگر باید در نظر داشت که حضور چنین شخصی در خوابگاه‌های دانشجویی همراه است با حضور حراست و همیار خوابگاه‌ها. تفکیک این سه نقش از هم نشان‌دهنده‌ی چه چیزی می‌تواند باشد؟ آیا باز سیاست‌های سرکوب حداکثری در همه‌ی زمان‌ها و مکان‌های دانشجویی دنبال می‌شود؟ 

دانشگاه که خوابگاه را محل اجتماع، اتحاد و برنامه‌ریزی دانشجو در جهت مقابله با خط‌ مشی ضد دانشجویی می‌بیند از گذشته همواره در صدد ضربه زدن به این اجتماع‌های کوچک اما مهم دانشجویی بوده. این غول سرکوب که هر زمان به شکلی پدیدار شده، آیا این بار قرار است با صورت ناظم خوابگاه به ایفای نقش بپردازد؟

*محروم کردن دانشجویان دختر دانشگاه کردستان از خوابگاه

بنا بر گزارشات واصله از دانشگاه کردستان تعداد زیادی از دانشجویان دختر موفق به اخذ خوابگاه برای ترم جدید نشده‌اند و از اسکان در خوابگاه و استفاده از امکانات رفاهی دانشگاه، بدون اطلاع قبلی، محروم شده‌اند.

پس از پیگیری‌های فراوان دانشجویان، آنها متوجه شدند که این لغو اسکان‌ها به دلیل گزارش حراست خوابگاه رخ داده‌است و هیچ مدرکی جز این گزارش وجود ندارد.

همچنین برای برخی از دانشجویانی که پیشتر در کمیته‌ی انضباطی تعهد داده بودند، گزارش تکرار تخلف ثبت شده‌است در حالی که تکرار تخلفی در کار نبوده و گزارشی برای ایشان ثبت شده که بسیار مغرضانه است. در مواردی، این گزارشات به حدی غیرواقعی و اغراق‌آمیز است که گویی مسئول مربوطه مسئله‌ای شخصی با دانشجویان داشته‌است. 

لازم به ذکر است که این محروم‌سازی بدون تشکیل جلسات انضباطی، بدون هیچگونه دلیل و مدرک مشخص و تنها با تکیه برا گزارشات حراست و بدون اطلاع دانشجو از روند پرونده و عدم اخذ دفاعیه از دانشجو اتفاق افتاده‌است که کاملا غیرقانونی است.

*حذف اساتید دغدغه‌مند در روندی غیرقانونی

بر اساس گزارشات مختلف، جزییات تازه‌ای از پرونده تعلیق مهدی مطیع و محمد سلطانی، دو استاد دانشکده الهیات دانشگاه اصفهان مشخص شده‌است.

دخالت نیروهای امنیتی در دانشگاه؛

بر اساس این گزارشات، در خرداد ۱۴۰۲ و پیش از تشکیل پرونده برای آقای دکتر مطیع در دانشگاه، مسئول حراست دانشگاه، ایشان را به دفتر خود دعوت می‌کند تا بر سر برخی مسائل گپی داشته باشند. اما در این جلسه بظاهر دوستانه، یکی از مامورین اطلاعات نیز حضور می‌یابد و گوشی موبایل ایشان ربوده می‌شود. همچنین به ایشان می‌گویند که چندماه است که حکم جلب ایشان صادر شده‌است و در صورت عدم همکاری ایشان، مامورینی که پشت در‌های دانشگاه قرار دارند ایشان را بازداشت خواهند کرد. آقای مطیع پس از این اتفاق، به مدت چندهفته به ستاد اطلاعات رجوع می‌کنند تا از ایشان بازجویی شود.

روند غیرقانونی تعلیق؛

پس از پایان این بازجویی‌ها و درحالی که پرونده قضایی ایشان حتی هنوز در مرحله دادرسی هم قرار نگرفته است، در ۲۰ تیر از ایشان خواسته می‌شود تا به کمیته انتظامی دانشگاه رجوع کنند. در این روز برگه‌ای با عنوان «ابلاغ اتهام» و «محرمانه» به رویت ایشان می‌رسد که در آن سه بند اتهامی وجود دارد؛  «توهین به مقدسات اسلامی»، «ارتکاب اعمال خلاف مصالح نظام اسلامی» و «ارتکاب اعمال خلاف اخلاق عمومی». دو بند اتهامی نخست، با استناد به گزارشی از صحبت‌های ایشان سرکلاس صورت گرفته‌اند. گزارشی مخدوش که خود دبیر کمیته انتظامی، آقای خسروشاهی، ادعا می‌کنند که هنوز به فایل صوتی آن دسترسی پیدا نکرده‌اند. 

گفتنی است که این نامه در تاریخ ۳۱ خرداد ابلاغ شده اما با ۲۰ روز تاخیر و در بازه‌ای که دانشگاه‌ها تعطیل می‌شوند به رویت ایشان می‌رسد. درنهایت هم دانشگاه برگه این نامه را به ایشان تحویل نمی‌دهد.

اتهامات آقای سلطانی نیز «توهین به مقدسات اسلامی»، «ارتکاب اعمال خلاف مصالح نظام اسلامی» بوده‌ که با استناد به استوری‌های ایشان صورت گرفته‌است. گفتنی است آقای سلطانی درخصوص این استوری‌ها یکبار در دادگاه روحانیت تبرئه شده بودند.

پس از «ابلاغ اتهام» به این دو استاد محبوب، حقوق تیرماه ایشان پرداخت نمی‌کنند و همچنین با پیگیری‌های رئیس دانشکده الهیات، کلاس‌های درسی ایشان در ترم‌ آینده نیز حذف می‌شوند و عملا این دو استاد بدون بررسی و دادگاهی و تنها با ابلاغ اتهام، تعلیق می‌شوند. اتفاقی که آشکارا خلاف قانون و شان استادی است.

اهمیت رسانه‌ای شدن و حمایت‌ها؛

پس از رسانه‌ای شدن تعلیق این دو استاد، ریاست دانشگاه با چندتن از اساتید پیگیر جلسه‌ای ترتیب می‌دهند و در آن رییس دانشگاه قول پیگیری می‌دهند. اما جالب‌تر آنکه پس از این جلسه، رئیس دانشکده الهیات نیز با دعوت از چند استاد جلسه‌ای در خصوص جزئیات پرونده دو استاد برگزار می‌کند. جلسه‌ای که در آن از معاونین دانشگاه تا اساتید دانشکده و همچنین مامورین اطلاعات حضور دارند، اما خود متهمین دعوت نمی‌شوند. گفته می‌شود در این جلسه اتهامات بی‌پایه و اساسی به این دو استاد نسبت داده می‌شود؛ «بمباران کلاس با شبهات اعتقادی و سیاسی و فرهنگی، فرار از مناظره‌های علمی و انتقادی همسطح». اتهاماتی که در اطلاعیه منتشر شده در سایت دانشگاه اصفهان نیز تکرار می‌شوند.

با پیگیری‌های صورت گرفته خوشبختانه حقوق تیرماه این اساتید واریز شده‌است اما همچنان آنان رفع تعلیق نشده‌اند و روند قانونی دادگاهی شامل حالشان نشده‌است. لازم بذکر است که دانشگاه و مسئولین آن، تابحال با هیچکدام از این اساتید جلسه‌ای ترتیب نداده‌اند تا دفاعیات آنان بررسی شود. گویی تنها نامحرمان پرونده، خودشان بوده‌اند.

گفتنی است در حمایت از اساتید نامبرده و جهت رفع تعلیق آنان، بیانیه‌ای نوشته شده‌است و برای جمع‌آوری امضا، در معرض عموم قرار گرفته ‌است. تا بدین لحظه نیز، قریب به ۳ هزار نفر از دانشگاهیان از جمله هزار تن از اساتید سراسر کشور، این بیانیه‌ را امضا کرده‌اند.

آنچه در این بین بسیار مهم است، تاکید به عمل بر اساس قانون و حمایت از اساتید باسواد و دغدغه‌مندی است که در معرض سرکوب قرار گرفته‌اند. سرکوب‌هایی که با استناد به صحبت‌های سرکلاس که حریم استاد و دانشجو است صورت می‌گیرند. مشابه کمیته‌های انضباطی دانشجویان، در کمیته انتظامی اعضای هیئت علمی نیز شاهد سرکوب گسترده اساتید و حذف آنها در روندی غیرقانونی هستیم.

*یکی دیگر از کارگران مصدوم حادثه آتش سوزی شرکت نفت و گاز اروندان جان خودرا ازدست داد

یکی دیگر از کارگران مصدوم حادثه آتش سوزی شرکت نفت و گاز اروندان  بنام علیرضا حجت نيا دربیمارستان جان باخت وبا احتساب کارگران قربانی الله یار عزیزی و فاضل لویمی تعداد قربانیان این حادثه ۳ نفرشدند.

درهمین رابطه:جان باختن یک کارگر مصدوم حادثه آتش سوزی شرکت نفت و گاز اروندان دربیمارستان

یک کارگر مصدوم حادثه آتش سوزی شرکت نفت و گاز اروندان دربیمارستان بنام فاضل لویمی دربیمارستان جان باخت و تعداد کارگران جان باخته این حادثه به ۲ تن رسید.

یک کارگر دیگر بنام عليرضا حجت نيا کماکان در بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان بستری است.

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate