اخباروگزارش های کارگری ۹ خرداد ماه ۱۴۰۲

اخباروگزارش های کارگری ۹ خرداد ماه ۱۴۰۲

– فراخوان تجمع دراعتراض به حضورجمهوری اسلامی دراجلاس سالیانه سازمان جهانی کار وبرای همبستگی با مبارزات کارگران درایران

– نامه سرگشاده کارگران، معلمان و تشکلهای مختلف کارگری ایران به شرکت کنندگان در یکصد و یازدهمین اجلاس سالانه سازمان جهانی کار ژنو، ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ – پنجم ژوئن  ۲۰۲۳

– تجمع اعتراضی کارکنان بیمارستان نبی‌اکرم عسلویه نسبت به کاهش دریافتی هایشان

– ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته مس سرچشمه نسبت به تغییر اساسنامه وقرارگرفتن زیر نظر شورای عالی رفاه با برپایی تجمع مقابل نهاد ریاست جمهوری

– اعتصاب کسبه بازار سمیرم در اعتراض به بلاتکلیفی و تداوم بازداشت چهار تن از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ این شهرستان

– تجمع دانشجویان دانشکده‌ی برق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در اعتراض به اقدامات توهین‌آمیز و سرکوبگرانه‌ی سرپرست این دانشکده و عدم اجازه از امکانات دانشکده برای دانشجویان

– مراسم تقدیر از عاتکه رجبی

– تعیین وثیقه سنگین برای آزادی فعالین کارگری سنندج

– جان باختن ۳ کارگریک دامداری اردبیل براثر سقوط در چاه

*******

*فراخوان تجمع دراعتراض به حضورجمهوری اسلامی دراجلاس سالیانه سازمان جهانی کار وبرای همبستگی با مبارزات کارگران درایران

*نامه سرگشاده کارگران، معلمان و تشکلهای مختلف کارگری ایران به شرکت کنندگان در یکصد و یازدهمین اجلاس سالانه سازمان جهانی کار ژنو، ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ – پنجم ژوئن  ۲۰۲۳

ما امضا کنندگان این نامه هیات‌های نمایندگی شرکت‌کننده در یکصد و بازدهمین اجلاس سازمان جهانی کار، را مورد خطاب قرار می‌دهیم و توجه آن‌ها را به سرکوب اعتراضات کارگران و مردمی در ایران جلب می‌کنیم.

طی سالیان گذشته، به‌خصوص در دو ساله اخیر سیاست‌های اقتصادی دولت ایران، فقر و فلاکت گسترده‌ای را برای عموم مردم، به‌ویژه برای مزدبگیران و کارگران ایجاد کرده‌است. قتل مهسا امینی (ژینا امینی) در شهریور ماه سال گذشته آتشی بر خشم مردم از اینهمه بی تامینی و زندگی فلاکتبار زد و جنبش زن زندگی آزادی بر آمدی از این اوضاع و علیه کل بساط فقر و فلاکت و استثمار حداکثری حاکم است. اما جای بسی تاسف‌است که پاسخ اعتراضات برحق ما کارگران، ما معلمان، ما بازنشستگان و فعالین دفاع از حقوق کودک و ما مردم چیزی جز سرکوب گسترده نبوده است. از جمله در طول این جنبش عظیم مردمی چندین هزار از مردم دستگیر و زندانی شده اند که در میان آنان کودکان و دانش آموزان هم دیده میشوند. 

همچنین بر اساس آمارها دستکم ۵۰۰ نفر به قتل رسیده اند. 

در همین راستا در دو سال اخیر فعالین کارگری، معلمان معترض و دیگر فعالین اجتماعی و تشکلهای صنفی مورد بیشترین سرکوب ها قرار گرفته اند. 

لیست شماری از این زندانیان عبارتند از:

کارگران و فعالین مدافع حقوق کارگر زندانی: کمال کریمی، شادمان عبدی، عبدالله خیرآبادی، سیروان محمودی، اقبال پیشکاری، هاجر سعیدی، خبات محمودی و حبیب‌الله کریمی، رضا شهابی، آرش جوهری، حسن سعیدی، نسرین جوادی، میلاد رابعی، عباس دریس، اسد مفتاحی، پیمان سالم، عرفان کهزاد، داوود رضوی، کیوان مهتدی، مهران رئوف، سپیده قلیان، ابوالفضل غسالی، و…

معلمان زندانی: 

رسول بداقی، اسماعیل عبدی، جعفر ابراهیمی، عزیز قاسم‌زاده، انوش عادلی، محمود صدیقی‌پور ، فرزانه ناظران پور، هاشم خواستار، مهدی فتحی، حسین رمضانپور، امید شاه محمدی، محمد قناتى، فرزاد صفی‌خانپور ، فاتح عثمانی، ناهید شیرپیشه، محمد حسین سپهری، غلامرضا اصغری، زینب همرنگ، جواد لعل مهدی.

در کنار این افراد هم اکنون شماری از زنان معترض به جرم نداشتن حجاب و نیز دانش آموزان، دانشجویان و فعالین سیاسی دیگر که بخش عمده آنها از بازداشت شدگان جنبش زن زندگی آزادی هستند در زندانند.

همین لیست طویل نشان میدهد که در ایران چه خبر است و چگونه پایه ای ترین حقوق انسانی مردم نقض میشود. 

از جمله حاکمیت آپارتاید جنسی و سرکوب زنان با چماق حجاب هم در سطح اجتماعی و هم در محیط های کار آنها را زیر بیشتر فشار و سرکوب قرار داده است. 

از همین رو یک محور خیزش مردمی هشت ماه کنونی دفاع از حقوق زن است که خود را در شعار زن زندگی آزادی بیان میکند. 

ما امضا کنندگان این نامه به عنوان بخشی از یک جنبش عظیم اجتماعی در حال غلیان و نیز بمثابه بخشی از جنبش کارگری معترض علیه وضع موجود، تلاش میکنیم که صدای این جنبش، صدای اعتراض همه کارگران و مردم معترض ایران باشیم.

ما از هیات های نمایندگی اتحادیه های شرکت کننده در این اجلاس درخواست داریم که این سرکوبگریها و نقض فزاینده حقوق کارگران و معلمان و به خصوص نقض حق تشکل یابی مستقل و حق برپایی تجمع و اعتراض که پایه ای ترین حقوق مردم در هر جامعه است را محکوم کنند. 

ما از هیات های نمایندگی کارگری شرکت کننده در اجلاس همچنین میخواهیم که سرکوب تشکل های مستقل صنفی و کارگری و اعضای آنها توسط دولت ایران را محکوم کنند.

ما از نمایندگان کارگری حاضر در کنفرانس بین‌المللی کار می‌خواهیم که اعتراض خود نسبت به این اقدامات سرکوبگرانه را به هیات‌ نمایندگی دولت ایران اعلام کنند. 

این هیات ها ما کارگران، ما معلمان و ما مردم ایران را نمایندگی نمیکنند. 

نمایندگان «اتحادیه‌های کارگری» شرکت کننده از ایران، نمایندگان تشکلهای دولت ساخته هستند. 

ما همچنین به مماشات سازمان جهانی کار با جمهوری اسلامی و سرکوبگریهایش اعتراض داریم.

در پایان ما امضا کنندگان این نامه به طور مشخص از هیات‌های کارگری شرکت کننده در اجلاس سالانه سازمان جهانی کار درخواست داریم موارد فوری زیر را به صورت ویژه دردستورکار اجلاس قرار داده و مصرانه تقاضا داریم که در راستای تصویب و اجرایی کردن آن‌ها تمام تلاش خود را به‌ کار بندند:

الف) رفع فوری و بی‌قید و شرط تمامی اتهامات منتسب شده به تمامی فعالین صنفی محبوس در ایران و آزادی تمامی کارگران، معلمان و فعالین اجتماعی زندانی و دستگیر شدگان جنبش زن زندگی آزادی و همه زندانیان سیاسی و لغو فوری اعدامها.

ب) اخراج جمهوری اسلامی از سازمان جهانی کار و عدم اجازه به هیات این حکومت برای شرکت در اجلاس.

امضا کنندگان:

۱- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت

۲- شورای سازماندهی کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث)

۳- کمیته پیگیری برای ایجاد تشکلهای کارگری 

۴- شورای بازنشستگان ایران

۵- صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد

۶- انجمن صنفی کارگران برق و فلز کار کرمانشاه 

۷- سندیکای نقاشان استان البرز

۸- مدافعان لغو کار کودکان

خرداد ۱۴۰۲، مه ۲۰۲۳

*تجمع اعتراضی کارکنان بیمارستان نبی‌اکرم عسلویه نسبت به کاهش دریافتی هایشان

روزسه شنبه۹ خرداد، کارکنان بیمارستان نبی‌اکرم عسلویه برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به کاهش دریافتی هایشان ازجمله حذف حق غذا در شیفت، حق بلیط و همچنین آف‌های شبکاری دست به تجمع در محل کارشان زدند.

این کارکنان با بیان اینکه در دوره جدید با حذف برخی مزایا ازجمله حق غذا در شیفت، حق بلیط و همچنین آف‌های شبکاری خود مواجه شده‌ایم،به خبرنگاررسانه ای گفتند: با حذف این آیتم‌ها انگیزه کاری‌مان از دست رفته و بخشی از مخارج  زندگی‌‌مان تامین نمی‌شود.

*ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته مس سرچشمه نسبت به تغییر اساسنامه وقرارگرفتن زیر نظر شورای عالی رفاه با برپایی تجمع مقابل نهاد ریاست جمهوری

روزسه شنبه ۹ خرداد،کارگران بازنشسته مس سرچشمه درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به تغییر اساسنامه وقرارگرفتن زیر نظر شورای عالی رفاه دست به تجمع مقابل نهاد ریاست جمهوری درخیابان پاستور تهران زدند.

براساس گزارش رسانه ای شده،این بازنشستگان خواستار بازگشت استقلال صندوق مس هستند و می‌گویند: اینکه صندوق خصوصی مس را به زیرمجموعه وزارت رفاه منتقل کرده‌اند، اصلاً برای ما قابل قبول نیست؛ ما پیش از این نیز بارها مطالبه‌گری و اعتراض کردیم؛ صندوق مس باید مستقل بماند.

بازنشستگان مس معتقدند؛ صندوق از حق بیمه‌های آن‌ها شکل گرفته و دارایی بین‌النسلی آن‌هاست و لذا دولت نمی‌تواند یک‌جانبه در مورد آن تصمیم بگیرد.

این بازنشستگان نگران افول تعهدات صندوق هستند و می‌گویند: از رئیس جمهور می‌خواهیم استقلال صندوق مس را اعاده کند.

یادآوری:کارگران بازنشسته شرکت ملی مس ایران درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به تغییر اساسنامه وقرارگرفتن زیر نظر شورای عالی رفاه دست به تجمع همزمان روبروی کارخانه درکرمان ومقابل دفتر شرکت ملی صنایع مس ایران درتهران زدند

روز دوشنبه ۱۰ بهمن۱۴۰۱، جمعی ازکارگران بازنشسته شرکت ملی مس ایران درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به تغییر اساسنامه وقرارگرفتن زیر نظر شورای عالی رفاه خودرا به تهران رساندند تا همزمان با تجمع همکارانشان روبروی کارخانه باتجمع مقابل دفتر شرکت ملی صنایع مس ایران صدای حق طلبیشان را هرچه بیشتر منعکس کنند.

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: امروز در تهران مقابل دفتر شرکت ملی صنایع مس ایران در خیابان ولیعصر جمع شدیم و در کرمان نیز بازنشستگان مقابل دفتر اصلی کارخانه تجمع کرده‌اند.

این بازنشستگان مطالبه اصلی خود را حفظ استقلال صندوق بازنشستگی مس می‌دانند،اضافه کردند: در تاریخ پنجم اسفند ۱۴۰۰، صندوق مس را بدون رضایت سهامداران به زیرمجموعه وزارت رفاه منتقل کردند؛ این در حالیست که صندوق و تمام دارایی‌های آن متعلق به ما بازنشستگان است و از محل اندوخته‌ی سالیان ما ایجاد شده است.

آنهاادامه دادند: اگر به همین ترتیب پیش برود، صندوق مس به تدریج از میان می‌رود و بازنشستگان را به صندوق تامین اجتماعی منتقل خواهند کرد؛ این مساله باعث می‌شود امتیازات و مزایای مزدی ما کاهش یابد.

*اعتصاب کسبه بازار سمیرم در اعتراض به بلاتکلیفی و تداوم بازداشت چهار تن از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ این شهرستان

برپایه گزارش های منتشره درشبکه های اجتماعی،روز سه شنبه ۹ خرداد کسبه بازار سمیرم برای اعتراض به بلاتکلیفی و تداوم بازداشت چهار تن از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ این شهرستان زدند.

بنابهمین گزارشات،چهار نفراز بازداشت شدگان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱در سمیرم، فاضل بهرامیان،  مهران بهرامیان، یونس بهرامیان  و داریوش صاعدی پس از گذشت بیش از پنج ماه از دستگیری همچنان در زندان دستگرد اصفهان در بلاتکلیفی به سر می برند.

فاضل بهرامیان و مهران بهرامیان برادران زنده یاد مراد بهرامیان هستند که در شامگاه ۱۲  دی ماه 

۱۴۰۱ ، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

*تجمع دانشجویان دانشکده‌ی برق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در اعتراض به اقدامات توهین‌آمیز و سرکوبگرانه‌ی سرپرست این دانشکده و عدم اجازه از امکانات دانشکده برای دانشجویان.

گفتنی است در این تجمع، دانشجویان توسط رییس حفاظت فیزیکی مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند. همچنین سرپرست دانشکده از پاسخگویی به دانشجویان امتناع می‌کند. 

۹خرداد ۱۴۰۲

*مراسم تقدیر از عاتکه رجبی

معلم عزیز،عاتکه رجبی

این از خوش‌اقبالی‌های کودکان رنج آشنای این سرزمین بود که معلمی آزاده چون شما به آموزش و ‌پرورش روی آورد. افسوس که این خوش‌اقبالی دیری نپایید و شما با آغاز جنبش “زن ، زندگی ،آزادی” و در اعتراض به کشتار بی‌رحمانه کودکان و دانش‌آموزان در صف مقدم اعتصاب قرار گرفتید و پس از آن اعلام کردید که تا پایان نیافتن این بی‌عدالتی از حضور در مدرسه خودداری می‌کنید. شما با شجاعت و شهامت اعلام اعتصاب کردید و هزینه‌ی آن را با از دست دادن شغلی پرداخت کردید که برای شما ساعت به ساعتش عشق بود و فداکاری.

شما تجسم عدالت‌خواهی و فریاد آزادی‌خواهی هستید و این از بزرگ‌ترین درس‌هایی است که یک معلم می‌تواند به دانش آموزان‌اش بدهد. رنج طاقت فرسای کودکان این سرزمین و بی‌عدالتی و‌ نابرابری ویرانگری که جامعه را فراگرفته است، حضور معلم‌هایی مهربان، شجاع و آزاده چون شما را صدا میزند. ما به امید زنده‌ایم و این امید را در دل نگاه می‌داریم و برای آن مبارزه می‌کنیم که دانش آموزان از حضور موثر  معلم‌هایی چون شما محروم نباشند .

باشد که روزی دوباره «الف و بای» آزادی و برابری را به لیلاهای این سرزمین یاد بدهید.   

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

*تعیین وثیقه سنگین برای آزادی فعالین کارگری سنندج

مراجع قضایی شهر سنندج برای ۹ فعال کارگری بازداشتی کمال کریمی، عبدالله خیرآبادی، هاجر سعیدی، حبیب‌الله کریمی، برهان سعیدی، اقبال پیشکاری، سیروان محمودی، شادمان عبدی و خبات محمودی، قرار وثیقه سنگین میلیاردی صادر کردند که تنها خبات محمودی موفق به تودیع قرار وثیقه صادره شد و ۸ فعال کارگری دیگر هم‌چنان در بازداشت و بلاتکلیفی به سر می‌برند.

ماموران اداره اطلاعات سنندج شامگاه چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت‌، این فعالان را در منزل پدر هومن عبداللهی، از جان‌باختگان اعتراضات سراسری، پس از ضرب و شتم، بازداشت کردند.

برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*جان باختن ۳ کارگریک دامداری اردبیل براثر سقوط در چاه

۳ کارگریک دامداری واقع در روستای گیلانده استان اردبیل براثر سقوط در چاه جان باختند.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate