اخباروگزارش های کارگری ۳ اسفند ماه ۱۴۰۱ 

اخباروگزارش های کارگری ۳ اسفند ماه ۱۴۰۱ 

– تجمع اعتراضی فرهنگیان فارس در شیراز

– تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته سازمان تأمین اجتماعی خوزستان در اعتراض به سطح نازل حقوق وعدم همسان سازیش مقابل اداره کل امین اجتماعی استان در اهواز

– اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه فولاد جهان آرا خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق

– اعتصاب وتجمع جمعی از کارگران ترمینال نفتی جاسک(شرکت گاما) دراعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق

– تجمع اعتراضی مالکین زمین‌های مرادآباد پونک نسبت به بلاتکلیفی ۳۰ ساله برخورداری ازحق مجوز مقابل نهاد ریاست جمهوری

– تجمعات اعتراضی خانوادگی جمعی از دانش آموزان کنکوری‌ کشور نسبت به نتایج آزمون ۱۴۰۱ مقابل سازمان سنجش ومجلس

– اطلاعیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در رابطه با «منشور مطالبات حداقلی تشکل های مستقل صنفی و مدنی ایران»

– تکذیبیه خبر درج شده در سایت وزارت آموزش و پرورش

“شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران” در مورد بیانیه‌ای که تحریم وزیر آموزش وپرورش از سوی اتحادیه اروپا را محکوم نموده، تکذیب می‌کند

– اطلاعیه شماره ۷: در مورد وضعیت پرونده معلم زندانی محمود ملاکی 

– کانون نویسندگان ایران: تداوم بازداشت و حبس علی اسدالهی و کیوان مهتدی

– پرونده‌سازی جدید برای محمدحسین همت‌پور

– آزادی ارژنگ مرتضوی

– جان باختن یک کارگر سد چم شیر گچساران  بر اثر سقوط ازسبد بالابر جرثقیل

– جان باختن کارگر یک واحد صنعتی در شازند براثر سقوط از ارتفاع

*******

*تجمع اعتراضی فرهنگیان فارس در شیراز

معلمان استان فارس به دعوت انجمن صنفی معلمان فارس پس از وقفه چند ماهه، اولین تجمع اعتراضی خود را امروز چهارشنبه سوم اسفندماه ۱۴۰۱ در محل اداره کل آموزش و پرورش استان فارس در شیراز برگزار کردند

انجمن صنفی معلمان فارس خبر داد در پی تجمع امروز فرهنگیان استان فارس، درب اداره کل آموزش و پرورش فارس در تاریخ سوم اسفند ماه  ۱۴۰۱ توسط صاحبخانه‌های جدید! بسته شد و معلمان اجازه ورود به خانه خود را پیدا نکردند. به گزارش این انجمن نیروهای امنیتی استان فارس در سکوت و همراهی مدیر کل آموزش و پرورش مانع ورود معلمان به محوطه اداره کل شدند. با این وجود تعدادی از همکاران فرهنگی که با بهانه های مختلف و به سختی موفق به حضور در محوطه شده بودند، تجمع اعتراضی خود را برگزار کردند.

انجمن صنفی معلمان فارس به زودی گزارش مفصلی درباره قانون شکنی آشکار نیروهای امنیتی منتشر خواهد کرد.

قطعنامه پایانی انجمن صنفی معلمان فارس در تجمع چهارشنبه ۱۴۰۱/۱۲/۳

هم وطنان ارجمند و معلمان گرامی!

معلمان کنشگر فارس همراه معلمان دیگری از سراسر ایران، جنبشی را در سال ۱۴۰۰ به نام خود رقم زدند. هم زمان با روز جهانی کارگر و روز ملی معلم بسیاری از آنها در سراسر کشور و از جمله ۲۶ کنشگر فعال صنفی و برخی از اعضای انجمن معلمان فارس به انفرادی ها و بازداشت گاه ها سپرده شدند که پس از وثیقه های ۲۰۰ میلیونی تا یک و نیم میلیارد تومانی آزاد شدند و پنجم اسفند آغاز محاکمه این معلمان ارزشمند است. ما اکنون در این تجمع اَهم خواسته های خود را به صورت فهرست وار در این قطع نامه یادآوری می کنیم:

۱. سیاست حذف و سرکوب معلمان مطالبه گر و کنشگران میدانی هرگز نمی تواند گره نجات اَبَر چالش های گسترده حکومت باشد و بی تردید راه کنشگری را هم مسدود نخواهد کرد. باید به سیاست تهدید و سرکوب و پرونده سازی پایان داده شود. ما در همین راستا خواهان مختومه شدن پرونده همه معلمان کنشگر صنفی و فعالان مدنی در سراسر کشور از جمله ۲۶ فعال صنفی معلمان شیراز و اعضای انجمن صنفی معلمان فارس هستیم.

۲. معلمان ایران و کنشگران صنفی در چارچوب نگاه صنفی و سندیکایی خود با توجه به حضور در کلاس ها، اثرات مخرب سیاست های نادرست و تبعیض آمیز و رشد فزاینده فقر را در حوزه اقتصادی بر فرزندان خود را تاب نمی آورند. متاسفانه روندی که علاوه بر تاثیر منفی در فرایند آموزش، بسیاری از فرزندان مستعد را به علت ناتوانی خانواده ها در امرار معاش معمولی، دچار افسردگی مفرط کرده است. ما اعتراض به این رویه را یک وظیفه معلمی و صنفی می دانیم و ضمن اعتراض به شکاف طبقاتی گسترده در جامعه که بیشترین سهم زیان آن را آموزش و پرورش ویران ایران چشیده، خواهان توقف این سیاست های ویرانگر می باشیم.

۳. بعد از اعتراضات ناشی از قتل مهسا بسیاری از دانش آموزان در سراسر کشور دستگیر شدند و مدارس بسیاری مورد تاخت و تاز نیروهای امنیتی قرار گرفت. مدرسه حریم امن و حرم آموزش است. هرگونه تعدی و تجاوز به آن را محکوم می کنیم و خواهان آزادی تمامی دانش آموزان بازداشت شده و پایان دادن به خشونت های اعمال شده علیه آنان هستیم. کشته شدن ۶۰ کودک دانش آموز در ایران خود گواه بزرگی است که چه از منظر بی تدبیری مفرط و چه از منظر تداوم ظلم ساختارگرایانه به آن نگاه کنیم، توفیری در نتیجه آن ندارد و حکایتِ ستاندنِ جانِ ده ها کودک بی گناهی است که بی آینده ای روشن به خاک سرد و سیاه پیوستند. بی تردید آمران و عاملان این واقعه دردناک روزی در پیشگاه ملت و در محضر عدالت واقعی محاکمه و به مردم معرفی  خواهند شد.

۴_ما ضمن اعتراض به روند اجرای رتبه بندی علی رغم هیاهوی بسیار دولت و غوغاهای رسانه ای در اجرای آن،ومحروم شدن اکثریت مطلق کنشگران صنفی از آن را نشانه ای از تبعیض آشکار حاکمیت نسبت به حقوق کنشگران مدنی و تقابل و تهدید عینی علیه جنبش مدنی و میدانی ایران می دانیم. این ظلم نشان می دهد که بر خلاف ادعای حاکمیت، هیچ یک از اشکال مسالمت آمیز برای ارائه مطالبه گری علی رغم ادعاهای برخی از مسئولان، هرگز مورد پذیرش واقع نشده و حاکمیت به هر نحو ممکن در پی سرکوب آن از طرق غیر قانونی و روش های ارعاب آمیز  بر آمده است.

۵. ما ضمن اعتراض به عدم اجرای طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان و بیمه ناکارآمد آنان اعتقاد داریم که عدم توجه به نیازهای پیشکسوتانِ عرصه تعلیم و تربیت، مایه شرمساری حکومتی است که تعلیم و تربیت را یکی از بزرگترین اهداف خود می داند اما رسیدگی به خواسته های کسانی که عمری را در این راه صرف کرده اند به فراموشخانه ذهن خود سپرده  است.

۶. ما خواهان آزادی همه معلمان در بند به ویژه معلم سرافراز فارس جناب مهدی فتحی هستیم. مهدی فتحی معلمی فرزانه و مورد وثوق عموم معلمان فارس و ایران است. ما همچنین ضمن استقبال از آزادی محمد حبیبی معلم گرانقدر، خواهان آزادی دیگر معلمان آقایان: رسول بداقی، اسماعیل عبدی، جعفر ابراهیمی، هاشم خواستار، جواد لعل محمدی و محمد حسین سپهری هستیم.

۷. ما طرح مولد سازی به ویژه در فروش منابع و سرمایه های بیت المال از جمله فروش ده ها هزار مدرسه از جمله مدرسه های ساخته شده توسط خیر سازان را یک خیانت بزرگ و ملی می دانیم. به ویژه با فرایند در پیش گرفته شده و عدم کمترین شفاف سازی و پاسخگویی در این طرح، خواهان توقف کامل آن هستیم.

اگر وزارت آموزش و پرورش به خواسته های قانونی معلمان پاسخ ندهد ما باز هم خواهیم آمد. نیروهای امنیتی و اطلاعاتی هم بهتر است پیش از آنکه به کنشگران صنفی فشار بیاورند به سراغ مسئولین آموزش و پرورش بروند. آنها مُسَبِّب اصلی اقدام علیه امنیت ملی هستند. 

*تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته سازمان تأمین اجتماعی خوزستان در اعتراض به سطح نازل حقوق وعدم همسان سازیش مقابل اداره کل امین اجتماعی استان در اهواز

روز چهارشنبه ۳ اسفند برای باری دیگر، کارگران بازنشسته سازمان تأمین اجتماعی خوزستان برای  اعتراض به سطح نازل حقوق وعدم همسان سازیش مقابل اداره کل امین اجتماعی استان در اهوازتجمع کردند.

شعارها:

«فقط کف خیابون بدست میاد حقمون»

«وعده وعید کافیه سفره ما خالیه»

«گرانی تورم بلای جان مردم»

«تامین غارت شده دشمن بازنشسته»

*اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه فولاد جهان آرا خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق

روز چهارشنبه ۳ اسفند، کارگران کارخانه فولاد جهان آرا خرمشهر برای  اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق (ماه های آبان،آذر،دی وبهمن) دست از کارکشیدن و دراین واحد صنعتی واقع  درخیابان فردوسی این شهرستان دراستان خوزستان تجمع کردند.

*اعتصاب وتجمع جمعی از کارگران ترمینال نفتی جاسک(شرکت گاما) دراعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق

روز دوشنبه یکم اسفند، کارگران ترمینال نفتی جاسک(شرکت گاما) برای اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق(ماه های آذر،دی وبهمن)دست از کارکشیدند ودراین پایانه نفتی در استان هرمزگان تجمع کردند.

*تجمع اعتراضی مالکین زمین‌های مرادآباد پونک نسبت به بلاتکلیفی ۳۰ ساله برخورداری ازحق مجوز مقابل نهاد ریاست جمهوری

روز چهارشنبه ۳ اسفند،جمعی از مالکین زمین‌های مرادآباد پونک نسبت به بلاتکلیفی ۳۰ ساله  برخورداری ازحق مجوز ساخت مقابل نهاد ریاست جمهوری در میدان پاستور تهران اجتماع کردند.

تجمعی اعتراضی

*تجمعات اعتراضی خانوادگی جمعی از دانش آموزان کنکوری‌ کشور نسبت به نتایج آزمون ۱۴۰۱ مقابل سازمان سنجش ومجلس

روز سه شنبه ۲ اسفند، جمعی از دانش آموزان کنکوری‌ کشور(استان های تهران،فارس، قم،کهکیلویه وبویر احمد و…. )برای اعتراض نسبت به نتایج آزمون ۱۴۰۱ دست به تجمع خانوادگی مقابل سازمان سنجش ومجلس در تهران زدند.

مادر یکی از این دانش‌آموزان به خبرنگار رسانه ای گفت: کنکور ۱۴۰۱ در تیرماه و با رعایت همه شرایط امنیتی برگزار شد از جمله دانش‌آموزان بازرسی بدنی شدند، دستگاه‌های نقطه‌زن و سیگنال‌یاب آوردند و… سه دفترچه و سه پاسخ‌نامه توزیع شد که داوطلب حتی وقت مرور و بازگشت به پاسخ‌های قبلی‌اش را هم نداشت. سر جلسه کنکور، ۸۵۰ نفر که دستگاه داشتند به عنوان متقلب شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدند. اما در زمان اعلام رتبه‌ها، برای برخی هیچ رتبه‌ای اعلام نشد و برای برخی دیگر که انتخاب رشته هم کرده بودند، دو روز قبل از اعلام نتایج، پیامکی ارسال شد که شما باید در آزمون مجدد شرکت کنید.

این مادر معترض ادامه داد: ۱۰۴۴نفر از تقریبا همه شهرهای کشور چنین وضعیتی داشتند. زمان آزمون مجدد را هم اعلام نکردند. بعد از این‌که بچه‌ها سه ماه از فضای درس و مدرسه و تست و کنکور دور شده بودند، اعلام شد ظرف مدت یک هفته باید آزمون مجدد بدهند.

او ادامه داد: سوالات آزمون ۲۱ مهرماه استاندارد نبود و بسیار سخت و در حد المپیاد بود. بسیاری از بچه‌ها به دلیل این اتفاقات حال روحی نامساعدی داشتند. روز آزمون هم به بسیاری از آنان گفته شده بود که شما متقلب هستید و شدیدا کنترل می‌شوید. حتی در بعضی از محل‌های برگزاری آزمون مانند دانشگاه فنی مهندسی شیراز و دانشگاه ارومیه، دانش‌آموزان دختر و پسر را ناچار کرده بودند برهنه شوند تا بازرسی بدنی شوند. در دانشگاه علامه طباطبایی تهران هم دخترها را مجبور کرده بودند که مقنعه‌های خود را بردارند و بعد مراقب مرد بر سر جلسه آمده بود.

مادر دانش‌آموز کنکوری معترض به نتایج کنکور گفت: با این شرایط، بچه‌ها در آزمون ۲۱ مهر قبول نشدند تا این‌که یک آزمون دیگر در چهارم آذر ماه برگزار شد. از هزار نفری که در این آزمون شرکت کردند، فقط ۱۴ نفر قبول شدند. خلاصه این‌که ما بیشتر از ۶ ماه است که درگیر این موضوع و بلاتکلیف هستیم. به هر جایی که می‌توانستیم مراجعه کردیم اما هیچ پاسخی نگرفتیم. این اتفاق فقط برای داوطلبان رشته تجربی افتاده است و اغلب‌شان مانند فرزند من هم رتبه‌های زیر هزار آورده‌اند.

او به این سوال که مسئولان سازمان سنجش دلیل این اتفاقات را چه چیزی عنوان کرده‌اند، پاسخ داد: حرف‌شان این است که این بچه‌ها تقلب کرده‌اند. دلیل‌شان هم یکی مغایرت سوابق تحصیلی با نتایج کنکور و یکی هم شباهت در پاسخ‌نامه است. این دلایل اصلا منطقی نیست. الان در بین این بچه‌ها رتبه ۱۲ داریم، رتبه ۵۰ داریم، بچه‌های سمپادی داریم. دارند حق این بچه‌ها را ضایع می‌کنند.

یکی از دختران دانش‌آموزان حاضر در این تجمع نیزگفت: در آزمون مجددی که ۲۱ مهر برگزار شد، همه باید در مرکز استان کنکور می‌دادند. من خودم در دانشکده روان‌شناسی شیراز کنکور دادم اما قبل از ورود به جلسه، تفتیش بدنی بسیار شدیدی شدیم و برخی را هم برهنه کردند.

این دانش‌آموز که رتبه زیر ۲۰۰ آورده است، ادامه داد: ما با این وضعیت روحی و استرس شدید وارد جلسه شدیم. این اصلا تجربه جالبی نیست که مجبور شوی برای شرکت در آزمون لباست را دربیاوری و فکر کنم قانونی هم نیست.

پدر یکی از دانش‌آموزان کنکوری هم گفت: ۶ ماه است فرزندان و خانواده‌های‌مان تحت فشار عصبی و روحی شدیدی قرار داریم. غیر از این‌که حق این بچه‌ها که بیشترشان نخبه و ممتاز هستند دارد ضایع می‌شود، بلاتکلیفی آزارمان می‌دهد. هیچ‌کس نیست که یک پاسخ درست و قانع‌کننده به ما بدهد و تکلیف‌مان را روشن کند. بنابراین ناچار شده‌ایم که در مقابل سازمان سنجش تجمع کنیم تا شاید یکی از مسئولان این سازمان جواب مشخصی به ما بدهد.

*اطلاعیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در رابطه با «منشور مطالبات حداقلی تشکل های مستقل صنفی و مدنی ایران»

در رابطه با «منشور مطالبات حداقلی تشکل‌های مستقل صنفی و مدنی ایران» که در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ با امضای ۲۰ تشکل و نهاد منتشر شده است، دوستان و‌ عزیزانی طی تماس‌های صورت گرفته از سندیکای کارگران‌ شرکت واحد علت عدم امضای این بیانیه را جویا شده اند. ضمن قدردانی از تلاش مشترک افراد و‌ نهادهای محترمی که متن منشور را تهیه و‌ جهت امضا به سندیکا نیز ارسال نمودند،‌ سندیکای کارگران شرکت واحد پیش از انتشار این‌ منشور، عدم آمادگی برای امضای آن‌ را بدون داشتن فرصت کافی برای بررسی و مشورت با اعضای خود به طور شفاهی به اطلاع این دوستان رسانید. سندیکا با بسیاری از مطالبات طرح شده در متن موافق است و‌ طی سالیان متمادی در فعالیت‌ها و بیانیه‌های مختلف، از جمله در بیانیه‌های مشترک، به جوانبی از این مطالبات فوری پرداخته و خواهد پرداخت؛ با این‌ وجود سندیکا ملاحظاتی در مورد متن و پروسه تدوین آن داشته و دارد؛ بخصوص می‌توان به عدم اشاره مشخص به نقش کلیدی طبقه کارگر و خانواده‌های کارگری و‌ زحمت‌کش، بعنوان اکثریت مطلق جامعه (ضمن تکثر و تنوعات منطقه‌ای، ملیتی، جنسی و جنسیتی، زبانی، فرهنگی، مذهبی، سنی، صنفی و بخشی و شغلی (صنعتی، کشاورزی، خدماتی، آموزشی، بهداشتی و غیره)، در مبارزه با نظام سرمایه‌داری و‌ حکومت آن، و همچنین سرنوشت ساز بودن مبارزه همه جانبه طبقاتی در هرگونه تحول اساسی و رهایی بخش در ایران اشاره کرد. بنابراین، صدور بیانیه‌ی مشترک آن هم تحت عنوان «منشور» بدون طی یک‌ پروسه روشن و‌ با مشارکت و‌‌ مداخله اعضای سندیکا با توجه به‌ ملاحظات اشاره شده در بالا برای ما مقدور نبود.

جدا از ملاحظات فوق، با توجه به شرایط بحرانی جامعه و‌ اهمیت اتحاد طبقاتی و ‌جنبشی در برابر وضعیت‌ حاکم، سندیکا برای همفکری و‌ همکاری با کلیه تشکلهای کارگری، صنفی و ‌مدنی مستقل با توجه به حفظ موازین و مصوبه های سندیکا به سهم خود آماده خواهد بود.

با درودهای گرم

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۳ اسفند ۱۴۰۱

*تکذیبیه خبر درج شده در سایت وزارت آموزش و پرورش

“شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران” در مورد بیانیه‌ای که تحریم وزیر آموزش وپرورش از سوی اتحادیه اروپا را محکوم نموده، تکذیب می‌کند

به اطلاع مردم شریف ایران می‌رساند: 

اخیرا بیانه‌ای با عنوان محکومیت تحریم وزیر آموزش و پرورش از سوی اتحادیه اروپا از سوی “شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران” در سایت وزارت اموزش و پرورش منتشر شده است. 

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان  ایران ابراز می‌دارد استفاده مبهم از نام “شورای هماهنگی” مصداق سوء استفاده از نام شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان می‌باشد. 

 سوء‌استفاده از نام و اعتبار شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران از سوی وزارت آموزش و پرورش و بیانیه ای با عنوان این شورا، امری مذموم و ناپسند است. زیرا مقصود از “شورای هماهنگی تشکل‌های فرهنگیان” گنگ و نامفهوم است. 

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران بر “صنفی بودن” به عنوان وجه افتراق از سایر تشکل‌های فرهنگیان و به کار بردن واژه صنفی در عنوان نام تشکل  تاکید دارد. پرواضح است درج نکردن عنوان “صنفی” در تیتر خبر و در ادامه شورای هماهنگی تشکل‌های هدفمند و صرفا به منظور ایجاد شبه در ذهن خواننده انجام شده است. 

این اقدام آموزش و پرورش هدفی جز سوء استفاده و خیانت نیست زیرا وزارت آموزش و پرورش و ادارات کل آموزش و پرورش برخی از استانها در آخرین اقدام به شدیدترین شیوه به تشکل‌های صنفی فرهنگیان برخلاف اصول آزادی و روح عدالت حمله کرده‌اند. 

برخورد دوگانه و قلب استفاده از نام شورای هماهنگی تشکل‌های فرهنگیان با حذف واژه “صنفی” به عنوان وجه ممیزه، توسط نویسنده خبر عمدا برای ایجاد وهم در ذهن مخاطبان به ویژه مخاطبان خارجی انجام شده این کار مشخصا برای مانور دادن در مجامع جهانی انجام شده است تا بگویند که سازمانهای مردم نهاد حوزه صنفی فرهنگلان در ایران آزادی عمل داشته و حامی وزیر آموزش و پرورش هستند.

این نوع خبررسانی موید رویکرد مشمئز کننده، برخورد دوگانه حاکمیت با “شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران” است. 

بارها اعلام شده است که بیانیه‌های شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران از طریق کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، منتشر می‌شود که دارای آدرس، لگو و هشتک‌های خاص خود می‌باشد. 

جامعه فرهنگیان هوشمندتر از آن است که مقهور خبر رسانی مزورانه بشود. جامعه فرهنگیان در عرصه عمل با استقبال از فرخوان‌های شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان اعتماد خود را در طبق اخلاص گذاشته‌اند. 

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی ایران، ابهام و استفاده ناصواب از نام “شورای هماهنگی تشکل‌های فرهنگیان ایران” در تیتر خبر درج شده در سایت وزارت اموزش و پرورش را که با هدف خلط انجام شده به شدت محکوم می‌کند. 

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران.

۳ اسفند ۱۴۰۱

*اطلاعیه شماره ۷: در مورد وضعیت پرونده معلم زندانی محمود ملاکی 

بنا به اطلاعات رسیده به کانون صنفی معلمان استان بوشهر امروز سوم اسفند ماه جلسه رسیدگی به پرونده محمود ملاکی بازرس کانون در دادگاه انقلاب بوشهر راس ساعت یازده برگزار شد. وکلای پرونده در دادگاه از اتهامات وارده بر موکل خود دفاع نمودند.

کانون صنفی معلمان استان بوشهر انتظار دارد طی روزهای آینده جناب آقای ملاکی با قید وثیقه آزاد شوند. همچنین امیدواریم با درایت قضات پرونده‌ی ایشان و دیگر معلمان زندانی مختومه و نسبت به انهامات وارده تبرعه شوند.

*کانون نویسندگان ایران: تداوم بازداشت و حبس علی اسدالهی و کیوان مهتدی

با همبستگی مردم متعرض و پافشاری آنان بر آزادی زندانیان سیاسی، حاکمیت‌ در هفته‌های اخیر شماری از زندانیان و بازداشت‌شدگان را آزاد و روند رسیدگی به برخی پرونده‌های سیاسی را متوقف کرده است. اما به‌رغم این آزادی‌ها همچنان تکلیف بسیاری از زندانیان نامشخص است. همچنین برخی از بازداشت‌شدگان جنبش آزادی‌خواهی اخیر نیز برای امضای تعهدنامه و درخواست «عفو» تحت فشار قرار گرفته‌اند.

در این میان وضعیت علی اسدالهی و کیوان مهتدی، دو عضو کانون نویسندگان ایران نیز کماکان نامشخص است. 

علی اسدالهی، شاعر و منشی کنونی کانون نویسندگان ایران که ۳۰ مهر‌ماه با یورش نیروهای امنیتی به خانه‌اش بازداشت شده بود، کماکان در «زندان تهران بزرگ» محبوس است. طی روزهای اخیر جمعی از شاعران با صدور بیانیه‌ای خواستار آزادی بی‌ قید‌وشرط این عضو کانون نویسندگان ایران شدند.

کیوان مهتدی، نویسنده، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران نیز که اردیبهشت ۱۴۰۰ با هجوم نیروهای امنیتی به خانه‌اش بازداشت و در دادگاه بدوی به ۶ سال حبس محکوم شد، همچنان در زندان اوین به سر می‌برد. در ادامه‌ی اعتراض‌ها به بازداشت مهتدی، در روزهای اخیر انجمن قلم (پن) سوئد نیز با ارسال نامه‌ای به حاکمیت خواستار آزادی بی‌قید و شرط او شد.

در یک هفته‌ی گذشته دو تن از اعضای کانون نویسندگان ایران، رضا خندان (مهابادی) و آرش گنجی، از زندان رجایی‌شهر کرج آزاد شدند و روند رسیدگی به پرونده‌ی سه عضو دیگر کانون نویسندگان ایران، علیرضا آدینه، روزبه سوهانی و آیدا عمیدی متوقف شد.

کانون نویسندگان ایران خواهان آزادی بی‌قید و شرط دو عضو در بند خود، علی اسدالهی و کیوان مهتدی، و نیز همه‌ی زندانیان سیاسی و بازداشت‌شدگان جنبش آزادی‌خواهی اخیر است.

*پرونده‌سازی جدید برای محمدحسین همت‌پور

محمدحسین همت‌پور دانش‌آموخته‌ی هوش مصنوعی از دانشگاه امیرکبیر و فعال دانشجویی سابق که در تاریخ ۱۵ آبان در منزل شخصی بازداشت و در تاریخ ۱۹ آذر آزاد شده بود، در صفحه‌ی توییتر خود خبر از لغو دادگاه در ۲۳ بهمن به دلیل باز شدن پرونده‌ای جدید با اتهاماتی سنگین‌تر از اتهامات پیشین در شعبه‌ی ۵ بازپرسی دادسرای مقدس، خبر داد.

*آزادی ارژنگ مرتضوی

 ارژنگ مرتضوی دانشجوی علوم کامپیوتر دانشگاه خوارزمی که در روز ۲۶ آذر توسط نیروهای امنیتی در مقابل دانشگاه بازداشت شده بود، روز گذشته، ۲ اسفند، از زندان مرکزی کرج آزاد شد.

*جان باختن یک کارگر سد چم شیر گچساران  بر اثر سقوط ازسبد بالابر جرثقیل

روز چهارشنبه ۳ اسفند، یک کارگر سد چم شیر گچساران  حین کار درسبد بالابر جرثقیل براثر سقوط در دم جان خودرا ازدست داد.

*جان باختن کارگر یک واحد صنعتی در شازند براثر سقوط از ارتفاع

روز سه شنبه ۲ اسفند،یک کارگر یک واحد صنعتی در شازند حین کار براثر سقوط از ارتفاع جان باخت.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate