ما تشکل های مستقل زنان برای سومین بار در ۸ مارس سال ۲۰۲۳ در کنار هم ایستادهایم تا این روز را و خیزش انقلابی زنان و دختران ایران را گرامی بداریم .۱۱۳ سال از کنفرانس جهانی زنان در کپنهاگ که نمایندگان ۱۷ کشور جهان در آن حضور داشتند میگذرد. در این کنفرانس به پیشنهاد کلارا زتکین روز جهانی زنان کلید خورد. به همت و پیگیری کنشگران برابری حقوق زنان ۶۷ سال بعد در سال ۱۹۷۷ مجمع عمومی سازمان ملل روز ۸ مارس را به نام روز جهانی زن به رسمیت شناخت. شهریور ۱۴۰۱ نقطه درخشانی در تاریخ متجاوز از یک قرن مبارزات زنان ایران است. زنان نخستین نیروی اجتماعی معترض به ساختارهای تبعیضآمیز رژیم جمهوری اسلامی در ۸ مارس ۱۳۵۷ به مدت یک هفته با شعار “ما انقلاب نکردیم تا به عقب برگردیم “به خیابانها آمدند و به حجاب اجباری نه گفتند. اگر چه مقاومت زنان در برابر حجاب اجباری آنگونه که انتظار میرفت با اقبال و حمایت گسترده نیروهای اجتماعی مواجه نشد، اما زنان نسل انقلاب و نسلهایی که در جمهوری اسلامی به دنیا آمدند و پرورش یافتند خیابان را ترک نکردند و با حضور فعال در صف مقدم جنبشهای اجتماعی از جمله جنبش دانشجویی، جنبش کارگری و محیط زیست بافت نوین و امیدبخشی از همبستگی و پیوستگی جنبشهای اجتماعی با جنبش زنان را ثبت کردند و تحکیم بخشیدند.
شهریور ۱۴۰۱ نمادی از خیزش انقلابی و انفجار خشم فروخفته نسلهایی از زنان که بار گران ستمهای جنسی، جنسیتی، ملی و قومی، طبقاتی و مذهبی را در خلال ۴۴ سال تجربه کردهاند، است. دستگیری ژینا /مهسا امینی به علت حجاب و کشته شدن این زن جوان که سمبلی از انباشت این ستمها بود، شعلههای نبرد نهایی و مبارزه علیه جمهوری اسلامی را در برهه زمانی کوتاهی در سراسر کشور گستراند و محتوای شعارها از برچیدن گشت ارشاد تا سرنگونی رژیم اعتلا یافت. مبارزات گسترده و حضور جسورانه زنان و دختران در صف مقدم آن با شعار مترقی و پیشرو ” ژن، ژیان، ئازادی ”ً نور امید به رهایی و آزادی را نه تنها در قلب مردم ایران بلکه سایر کشورهای منطقه به ویژه همرزمان ما که امروز با اسلام سیاسی و طالبان در افغانستان دست و پنجه نرم میکنند، افکند و به این گونه بود که سمفونی مرگ اسلام سیاسی و اقتدارگرایی نه تنها در ایران بلکه در جهان طنین افکند و رنسانس اجتماعی و فرهنگی برای آزادی، برابری و عدالت اجتماعی در قلب تاریخ کشورمان حک گردید.
خیزش زن، زندگی، آزادی پس از قریب به شش ماه مقاومت و مبارزه شجاعانه و جان باختن متجاوز از ۵۰۰ تن از بهترین فرزندان سرزمینمان– از جمله ۷۴ کودک – و قریب به ۲۰ هزار بازداشت شده که در زندانها اسیرند، همچنان در سیستان و بلوچستان تا کردستان و دهها شهر دیگر ادامه دارد. حضور گسترده و پایدار زنان، گروههای اجتماعی چون نویسندگان، هنرمندان، معلمان، ورزشکاران، پزشکان، دانشجویان، وکلای مستقل و غیره و اعلام همبستگی با «ژن، ژیان، ئازادی» تا فردای برابری، این موج خیزش انقلابی را در مسیری بدون بازگشت تا فردای آزادی و برابری قرار داده است. ما تشکلهای مستقل زنان در کنار هم با همدلی، همبستگی و همگامی در برههای بسیار حساس در این گذار با نام ژینا (مهسا) این رمز در هم بافته شده با شعار زن، زندگی، آزادی گام برمیداریم و تا برابری، رهایی و آزادی گامی عقب نخواهیم نشست._
انجمن زنان ایرانی دالاس
انجمن زنان ایرانی–آلمانی کلن
انجمن زنان پرتو
انجمن زنان مونترال
انجمن زنان ایرانی ایتالیا
انجمن با هم برای سلامتی زنان
استقلال و برابری پایدار زنان(W.I.S.E)
ائتلاف بین المللی علیه خشونت در ایران ( ایکاوی)
ايكرو– سازمان حقوق زنان (IKWRO)
دایره زنان ایرانی برای همکاری جهانی (ICWIN)
زنان برای آزادی و برابری پایدار
سازمان رهایی زن
کمپین توقف قتل های ناموسی
کمیته زنان ضد سنگسار پاریس
کمیتهٔ زنان و مبارزه با تبعیض–همبستگی جمهوری خواهان ایران
گروه اتحاد زنان چپ
گروه آیوین از شمال کالیفرنیا
گروه زنان در شمال کالیفرنیا
گروه مطالعات زنان ارونج کانتی
گروه نه به حجاب
زنان کنشگر ایرانی در تبعید– برلین
نهاد دگرباشان ماناو
فمینیسم روزمره
همایش زنان ایرانی – هانوفر