سازمان حقوق بشر ایران: اعدام جنایتکارانه محمدمهدی کرمی و محمد حسینی باید با واکنش درخور مواجه شود
بر اساس اعلام قوه قضائیه جمهوری اسلامی، محمدمهدی کرمی و محمد حسینی، دو نفر از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری در کرج که به «افساد فی الارض» متهم شده بودند، بامداد امروز اعدام شدند.
سازمان حقوق بشر ایران با محکومیت شدید این عمل جنایتکارانه، هشدار میدهد که اگر این جنایت با واکنش درخور جامعه جهانی روبهرو نشود، در روزهای آینده باید شاهد اعدام تعداد پرشماری از معترضان در زندانها باشیم.
محمود امیریمقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، در این باره گفت: «اعدامهای امروز ادامه کشتار معترضان بیدفاع در زندانها هستند که هیچگونه وجاهت قانونی ندارند. مردم ایران در داخل و خارج کشور با اعتراض بیشتر، و جامعه جهانی با اقدامات تنبیهی شدیدتر علیه حکومت و ارگانهای سرکوب مثل سپاه پاسداران و بیت علی خامنهای، میتوانند هزینه سیاسی این جنایات را بالا ببرند».
با اعدام محمد حسینی و محمد مهدی کرمی، شمار معترضان اعدامشده به چهار تن رسید. در ماه گذشته محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد دو نفر از معترضان که در تهران و مشهد دستگیر شده بودند، اعدام شدند. سازمان حقوق بشر ایران پیشتر فهرست ۱۰۰ تن را که در خطر اعدام قرار دارند، منتشر کرده بود.
محمدمهدی کرمی و محمد حسینی دو تن از افرادی بودند که در ارتباط با اعتراضات دوازدهم آبان کرج (چهلم یک معترض دیگر به نام حدیث نجفی) بازداشت شدند.
دادگاه بدوی آنان به سرعت برگزار شد و تنها پس از برگزاری سه جلسه در شش روز، در ۱۳ آذر ۱۴۰۱ این دو تن را به اعدام محکوم کرد. اتهامهای انتسابی به این دو معترض، «افساد فی الارض از طریق ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور، حمله به مامورین حافظ امنیت و جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد که موجب اخلال شدید در نظم عمومی و ناامنی در کشور و منتهی به شهادت سید روح الله عجمیان گردید» اعلام شد. روحالله عجمیان یک بسیجی بود که بنا بر ادعای جمهوری اسلامی، در جریان اعتراضهای آن روز جان خود را از دست داد.
احکام این دو معترض که به وکیل انتخابی نیز دسترسی نداشتند، به سرعت در دیوان عالی کشور تایید شد و درخواست فرجامخواهی آنان نیز مورد قبول قرار نگرفت.
علی شریفزاده اردکانی، وکیل غیرانتخابی محمد حسینی، اواخر آذرماه اعلام کرده بود موکلش در زندان به شدت شکنجه شده است. او نوشته بود: «با سید محمد حسینی در زندان کرج ملاقات کردم روایتش همه اشک بود. از شکنجه ، ضرب وشتم با چشم و دست و پای بسته تا لگد به سر و بیهوشی، از میله آهنی به کف پا و شوکر در قسمتهای مختلف بدن، مردی که اقرارهایش تحت شکنجه بوده و هیچ وجاهت قانونی ندارد.»
درخواست محمدمهدی کرمی نیز که میخواست وکیل انتخابی خود را داشته باشد، رد شد. محمدحسین آقاسی وکیل دادگستری امروز گفت محمدمهدی کرمی چهارشنبه از زندان خبر داده بوده به دلیل اینکه مانع وکالت وی شده اند، اعتصاب غذای خشک کرده و نوشته «قرار بود اگرموفق به اعطای وکالت شد،اعاده دادرسی را مطرح کنم».
پدر محمدمهدی کرمی پیشتر در مصاحبه با روزنامه اعتماد از قول پسرش گفته بود هیچ یک از اتهاماتی را که به او وارد شده، انجام نداده و بیگناه است. ماموران امنیتی پس از انتشار مصاحبه، مهدی بیک، یکی از روزنامهنگاران این روزنامه را دستگیر کردند.