اخباروگزارش های کارگری ۵ آذر ماه ۱۴۰۱

اخباروگزارش های کارگری ۵ آذر ماه ۱۴۰۱

هفتاد ودومین روزاعتراضات سراسری پس از قتل مهسا (ژینا) امینی  در مقر گشت ارشاد تهران 

روز شنبه ۵ آذر ماه،همزمان با هفتاد ودومین روز اعتراضات سراسری پس ازقتل مهسا (ژینا) امینی  در مقر گشت ارشاد تهران شاهد اعتراضات بقرارزیر بودیم:

الف- تجمع،راهپیمایی و جنگ وگریزخیابانی درشهرهای زیر:

– اصفهان

– تهران(ستارخان)

– رشت

– کرج(گلشهر)

ب- اعتصاب وتحریم کلاس،تجمع،راهپیمایی و حضور بدون تفکیک جنسیتی در سلف،دیوار نویسی دانشجویان و انتشار بیانیه های اعتراضی دانشجویان:

– دانشگاه صنعتی شاهرود

– دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر(پلی تکنیک)

– دانشکده صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر

– دانشکده فیزیک دانشگاه امیرکبیر

– دانشکده نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

– دانشکده زیست دانشگاه ملی(بهشتی)

– دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران

– پردیس فارابی دانشگاه تهران واقع در قم

– دانشکده مهندسی مواد و متالوژی دانشگاه تهران

– دانشگاه خوارزمی واحد تهران

– دانشگاه خوارزمی واحد کرج

– دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف

– دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف

– دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف

– دانشکده ادبیات دانشگاه علامه

– دانشگاه علم و صنعت

– دانشگاه علم و فرهنگ

و

– بیانیه جمعی از دانشجویان دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران در تحریم کلاس‌های درس از تاریخ ۵ آذربرای همراهی و پشتیبانی از خیزش انقلابی مردم ایران واعتراض به سرکوب دانشجویان

– نامه ۲۱۰ تن از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تبریز به رئیس این دانشگاه در حمایت از دانشجویان

همچنین

– تحریم غذا وتجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در اعتراض به مسمومیت غذایی

د- اعتصاب کسبه بازارشهرهای:

– زاهدان

– کرمانشاه

و

– تجمع اعتراضی خانواده های بازداشت شدگان اعتراضات اخیر در آبدانان مقابل دادسرای این شهر

– کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت:

تحریم مراسم روز جهانی افراد دارای معلولیت در همبستگی با مردم داغدیده

وهمچنین

– اعتصاب ،تجمع وراهپیمایی کارگران ذوب‌آهن اصفهان برای افزایش دستمزد واعتراض به وعده های توخالی مسئولان

– اعتصاب کارگران جوشکار مجتمع فولاد بافق در اعتراض به مرگ ومصدومیت سه همکارشان در حادثه انفجار

– تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ‌سازنسبت به عدم افزایش ۳۸ درصدی حقوق  مقابل ساختمان صندوق در خیابان میرداماد تهران

– کارگران شرکت صنعتی تولیدی مرتب دست به اعتصاب زدند

– کارگران شرکت سرماآفرین دست به اعتصاب زدند

– اعتصاب کارگران کارخانه لوازم خانگی پارس برای افزایش دستمزد

– شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

همکاران قرارداد موقت در فازهای مختلف کنگان و عسلویه در تدارک اعتصاب هستند

تجمع اعتراضی خانواده های بازداشت شدگان اعتراضات اخیر در آبدانان مقابل دادسرای این شهر

شنبه  ۵ آذرماه ۱۴۰۱

نامه ۲۱۰ تن از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تبریز به رئیس این دانشگاه در حمایت از دانشجویان

بخشی از نامه:

ابتدا به مناسبت درگذشت غمبار دانشجوی جوان پزشکی خانم آیلار حقی، لازم میدانیم به همه جامعه پزشکی و دانشگاهی و دوستان و همکلاسی های ایشان و خانواده داغدارشان صمیمیانه تسلیت بگوییم.

در روزهای سختی که جامعه و از جمله فضای دانشگاه از سر میگذارند، بازنگری مکرر شرایط و انتخاب بهترین رویکرد متناسب با اقتضائات زمان بسیار ضروری است تا مدیریت امور به بهترین وجه ممکن و با درایت و همه جانبه نگری انجام گیرد. این نامه با مشفقانه ترین نیت و برای حصول به این نتیجه نوشته میشود، با امید به اینکه دریچه نوری به این وضعیت نامطلوب بگشاید.

 در شرایط کنونی حفظ امنیت دانشجویان که فرزندان یگانه این کشور هستند از وظایف مهم همه ما و بخصوص مدیران دانشگاه است. امنیت دانشجو علاوه بر امنیت فیزیکی شامل امنیت روانی نیز هست. اعتراضاتی که شنیده نمیشود و خواسته هایی که به آینده ای نامعلوم موکول میشود، دانشجویان را خسته، فرسوده و مهمتر از هر چیز ناامید میکند. آفت شوم ناامیدی نسل جوان و اندیشمند را باید با راهکاری مدبرانه، مبتکرانه و ایجابی ریشه کن کرد نه با برخورد و تشدید محدودیتها. اگرچه تاکنون عدم ورود نیروهای امنیتی به دانشگاه علوم پزشکی تبریز را که نص قوانین است باید به فال نیک گرفت، اما برخوردهای فزاینده انضباطی و تشویق دانشجویان به سکون و محدودیت در ابراز نظر در شرایط انباشت مطالبات ایشان، نتایج نامطلوبی دارد که تشویش و استیصال و ناامیدی گسترده در دانشگاه یکی از آنهاست. ما با لمس این بی انگیزگی و ناامیدی، نگران آشفتگی روحی و سلب آرامش حداقلی دانشجویانمان برای رسیدگی به وظایف معمول تحصیلی، درمانی و انسانیشان هستیم.

دانشجویان دانشکده های مختلف به حق در تحقق انتظاراتشان از ما و شما در ایجاد یک چتر حمایتگر از ایشان، احساس سرخوردگی دارند و همین موضوع نگرانی مهم دیگر ماست. نبود کنش عملی از طرف استادان در همدلی مشفقانه، دانشجویان را با حس بی یاوری و احساس فاصله و شکافی عمیق میان خودشان و اساتید مواجه کرده است. زنهار که حتی اگر میخواهیم دانشجو به همان کارهای آموزشی و پژوهشی معمولش هم برسد، با این جداافتادگی روزافزون همین مقدار نیز مقدور نیست. همه ما میدانیم که کار آکادمیک به فضای امن و تعامل میان استاد و دانشجو نیاز دارد و این فضا اگر در گذشته کم یا بیش موجود بود، به سرعت در حال مفقود شدن است و این به معنای از دست رفتن کارایی دانشگاه در دستیابی به مهم ترین اهداف آن است. این یک دغدغه ی جدی است که در صورت تثبیت آن، خروج از این وضعیت بسیارسخت و زمانبر خواهدبود.

برای چاره جویی عاجل در این زمینه، از شما چند درخواست داریم:

درخواست اول: برای حفظ امنیت دانشجویان تمام توان خود را به کار بگیرید و نهایت گشاده دستی را به خرج دهید. احکام انضباطی فزاینده دانشجویان را که گه گاه سختگیرانه هم هست، با درایت و برای دستیابی به هدفی بزرگتر، لغو کنید.

درخواست دوم: در اولین فرصت از تمام ظرفیت و توامندی فردی و حقوقی خویش برای آزادسازی دانشجویان در بند از این دانشگاه، استفاده کنید و این را فراتر از یک انتخاب، یک امر ضروری تلقی نمایید.

درخواست سوم: استقلال نهاد دانشگاه را مهم و بنیادین بدانید و با بکارگیری همه ظرفیت های خود و مدیران ارشد دانشگاه، به این اصل اساسی پایبند بمانید.

این روزها، روزهای سختی برای همه ماست و باید بکوشیم تا از آزمون این روزهای دشوار، سربلند بیرون آییم. توفیق شما را در راه گذر از این دوران پر فراز و نشیب از خداوند منان خواستاریم.

پی نوشت: در آخرین روزهای جمع آوری امضاهای این نامه، با خبر شدیم که همه دانشجویان بازداشت شده دانشگاه علوم پزشکی تبریز به قید وثیقه یا غیر آن آزاد شده اند که خبر مسرت بخشی است. آرزوی ما تحقق کامل همه درخواست های مطرح شده در این نامه است.

بیانیه جمعی از دانشجویان دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران در تحریم کلاس‌های درس از تاریخ ۵ آذربرای همراهی و پشتیبانی از خیزش انقلابی مردم ایران واعتراض به سرکوب دانشجویان

بخشی از بیانیه:

“ضمن تسلیت به‌مردم شریف کردستان، همراهی و پشتیبانی خود را از خیزش انقلابی مردم ایران اعلام می‌داریم و در اعتراض به زندانی‌شدن، ضرب‌و‌شتم، ممنوع‌الورودی دانشجو‌ها، گرفتن‌ تعهد‌های اجباری و پادگان شدن دانشکده‌مان، دانشگاه را از تاریخ ۱۴۰۱/۰۹/۰۵ به‌مدت ده روز تحریم می‌کنیم.”

گزارشی از تجمع ۵ آذر دانشگاه علامه طباطبایی تهران در اعتراض به بازداشت و سرکوب دانشجویان و مردم، همچنین به مناسبت روز جهانی “منع خشونت علیه زنان”

« سیستم فاسد نمی خوایم  مهمون قاتل نمی خوایم»

امروز دانشجویان دانشکده‌ی علوم اجتماعی علامه در لابی دانشکده سفره پهن کردند تا نهار بخورند، بعد از ممانعت حراست، به پارک رو به روی دانشکده رفتند و آنجا دور هم نهار خوردند. سپس به دانشکده برگشتند و برای پیگیری وضعیت دانشجوهای بازداشتی، تحصن کردند. 

در همین حین متوجه برنامه بسیج شدند، که برای احمد نادری نماینده ی مجلس، جلسه ای با عنوان صدای دانشگاه در خانه ی ملت، ترتیب داده بودند. موقع ورود او به دانشکده شعار دادند، و او همچنان طبق برنامه به سالن مطهری وارد شد. حدود بیست نفر از دانشجویان بسیج، در سالن حاضر بودند، اما از ورود بقیه ی دانشجوها به سالن جلوگیری به عمل آمد.

در همین حین دانشجویان به مناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان، از دانشجویان دختر خواسته بودند روایت هایی از خشونت هایی که تجربه کرده اند بنویسند و در محل تعیین شده در لابی، بچسبانند.

از این رو رئیس حراست فیزیکی دانشگاه، دانشجویان را تهدید کرده بود که برایشان پرونده تشکیل میدهد و به کمیته انظباطی احضارشان می کند. اما در پایان او ضمانت داد که هیچ خطری هیچ کدام از دانشجویان را تهدید نخواهد کرد و هیچ کس برای این موارد زندانی نخواهد شد. این در حالی است که هفته ی گذشته یکی از دانشجویان پسر، در نزدیکی ورودی‌ دانشکده توسط نیروهای لباس شخصی مورد ضرب و شتم واقع شده و ربوده شده بود، و زمانی که دانشجویان از رئیس دانشکده درخواست پیگیری وضعیت او و دو تن دیگر از دانشجویان بازداشتی را کردند، رئیس دانشکده پاسخ داد: وقتی با تروریست ها همکاری می کند نتیجه همین می شود.

برخی شعارهایی که امروز سر داده شدند:

سیستم فاسد نمی خوایم، مهمون قاتل نمی خوایم

مسئولین دروغگو، حسین بُرزومون کو؟

علامه بیدار می ماند، میلاد را تنها نمی گذارد

گارد چماق به دستان، باید بره گورستان

از آسمان ایران، خون اگر ببارد، علامه متحد قصد تسلیم ندارد.

علامه متحد خار چشم مستبد.

مرگ بر سه فاسد، شاه و شیخ و مجاهد

بهش نگین اعتراض، اسمش شده انقلاب

۵ آذر ۱۴۰۱

تحریم غذا وتجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در اعتراض به مسمومیت غذایی

اعتصاب غذای دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در اعتراض به مسمومیت غذایی جمع کثیری از دانشجویان این دانشگاه و عدم مسئولیت‌پذیری و رسیدگی مناسب مسئولین دانشگاه.

دانشجویان معترض خواستار استعفای رئیس دانشگاه شدند.

گزارش رسانه ای شده:

از چهارشنبه هفته گذشته شماری از دانشگاهیان دانشگاه صنعتی اصفهان که عمده آنها را دانشجویان تشکیل می‌دهند دچار مشکلات گوارشی شدند و به مراکز درمانی از جمله مرکز بهداشت این دانشگاه و بیمارستان های خمینی‌شهر مراجعه کردند.

امروز شنبه شماری از دانشجویان در اعتراض به بروز بیماری گوارشی در بین برخی از دانشگاهیان از خوردن غذای سلف دانشگاه امساک کردند و ظرف‌های غذای خود را از محل سِلف به سمت ساختمان مرکزی دانشگاه بر روی زمین قرار دادند و با حضور در مقابل دفتر رییس دانشگاه، خواهان مشخص شدن و اعلام دلیل اصلی شیوع این بیماری شدند.

کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت:

تحریم مراسم روز جهانی افراد دارای معلولیت در همبستگی با مردم داغدیده

اگرچه مناسبت‌ها فرصتی ارزشمند برای مروری بر آنچه که گذشته و نگاهی به آینده تا مناسبتی دیگر است؛ اما حال در آستانه سوم دسامبر (دوازدهم آذر ماه) روز جهانی افراد دارای معلولیت تقریبا می‌توان گفت که از سال گذشته تا کنون نه تنها دستاوردی برای مرور و بالیدن به آن نداریم بلکه رنج‌های افزونی بر کل جامعه و به ویژه جامعه افراد دارای معلولیت تحمیل شده است.

▪در دو ماه گذشته در کنار جمع کثیری از جانباختگان چند نفر از شهروندان دارای معلولیت را نیز از دست دادیم که آن‌قدر غریبانه از میان ما رفتند حتی اشکهایمان را محکوم به حبس در چشمانمان کردند تا به سوگشان ننشینیم!

▪آری! جمعی از هموطنانمان به گناه فریاد حق‌طلبی کشته،معلول و مجروح و یا بازداشت شدند تا قلم،تن و روان ما یارای اندیشیدن به برنامه‌ها و مراسم مرسوم و بعضا کلیشه‌ای سوم دسامبر را نداشته باشد.

▪از این رو، ضمن تاکید بر احقاق حقوق ملت، و گرامیداشت یاد تمامی جانباختگان،برنامه‌های روز جهانی افراد دارای معلولیت امسال را تحریم کرده و بر ضرورت توانبخشی شهروندانی که در پی حوادث تلخ اخیر معلول گشته‌اند؛ تاکید می‌کنیم.

ناپدیدسازی قهری یک دانشجوی آموزش ابتدایی در چابهار

روز ۴ آذر ماه ۱۴۰۱، دانشجوی بلوچ علیرضا رئیسی دانشجوی رشته ی آموزش ابتدایی دانشگاه چابهار و اهل شهرستان سرباز  توسط نیروهای لباس شخصی در شهرستان چابهار بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

بر اساس ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی اینترنتی از لحظه‌ی بازداشت (ربایش قهری) ایشان منتشر شده، اتومبیل پلاک شخصی (منطقه آزاد) را می‌بینیم و فردی مسلح، اما در لباس بلوچ که اقدام به بازداشت ایسن جو.ان دانشجو می‌کنند.

چند تن از کودکان بازداشت شده بلوچ در زاهدان که با وساطت معتمدین آزد شدند

پنج تن از کودکان بازداشت شده بلوچ که روز جمعه ۴ آذر توسط نیروهای نظامی بازداشت شده بودند امروز با پادرمیانی معتمدین آزاد شدند. 

بنابر گزارش خبرگزاری‌های محلی، روز گذشته ده‌ها تن از شهروندان زاهدانی که بیشترشان کودک زیر ۱۸ هستند و تعدادی هم مجروح بودند توسط نیروهای نظامی و لباس شخصی بازداشت شدند.

دانشجویان بازداشتی‌ دانشگاه علم و صنعت

#علی_فتاحی، بیست و سومین روز

#ایلیا_تابعی، بیست و هشتمین روز

#محمدمهدی_بصیرت‌نژاد، دهمین روز

#همایون_سلیمانی، بیستمین روز

#علی_منصوری، نهمین روز انفرادی

#امیرحسین_مختاری، دهمین روز

رادبه کشاورز، دانشجوی ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی، روز ۲۳ام مهر ماه توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شده است و اکنون در زندان تهران بزرگ( فشافویه) به سر می‌برد. 

این دانشجو طی رای بدوی دادگاه انقلاب به اتهام اجتماع و تبانی و فعالیت تبلیغی علیه نظام به شش سال حبس محکوم شده است.

بازداشت و بی‌خبری از سرنوشت دکتر بهروز چمن آرا، استاد دانشگاه کُردستان

بر اساس اخبار رسیده به کانال، دکتر بهروز چمن آرا اهل ایلام و از اساتید گروه زبان و ادبیات کُردی دانشگاه کُردستان و رئیس سابق پژوهشکده کُردستان شناسی، ظهر روز جمعه ۴ آذر ۱۴۰۱ پس از بازگشت از جلسه‌ای که با دعوت حامد قادرزاده رئیس جدید دانشگاه کُردستان شرکت کرده بود، بازداشت شده است.

لازم به ذکر است دکتر بهروز چمن آرا یکی از سخنرانانی است که در تجمع ۱ آذر ماه ۱۴۰۱ اساتید دانشگاه کُردستان در اعتراض به سرکوب و بازداشت مردم و دانشجویان، بیانیه اساتید را به زبان آلمانی قرائت کرده‌ است.

حسین مصباحیان استاد گروه فلسفه از دانشگاه تهران اخراج شد

دکتر حسین مصباحیان ، عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، با انتشار متنی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام اعلام کرده که پس از شانزده سال حضور در گروه فلسفه دانشکده ادبیات و تدریس در گروه‌های فلسفه، تاریخ و ایران‌شناسی این دانشکده، «پیگیری مصرانه ریاست فعلی دانشکده ادبیات [عبدالرضا سیف] در از کار انداختن هر سه پرونده تمدید، تبدیل و تغییر وضعیت» باعث شده او «فاقد قرارداد استخدامی و در عمل اخراج شده به حساب» بیاید.

مصباحیان اعلام کرده که دیگر «اندازه اجحاف و ستمگری را از اندازه تحمل خود بیشتر» می‌بیند و «در شرایطی که حقوق مهمتر مردم به رسمیت شناخته نمی‌شود» ناگزیر «از پیگیری‌های بی‌حاصل حقوقی و قانونی» انصراف می‌دهد و از کار در دانشگاه کناره می‌گیرد.

این اولین بار نیست که «پیگیری مصرانه» عبدالرضا سیف منجر به بیرون رانده شدن اساتید از دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران می‌شود. در سال ۱۳۸۶ دکتر محمد دهقانی، عضو سابق گروه زبان و ادبیات فارسی این دانشکده، پیرو شکایت خصوصی عبدالرضا سیف به هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات انتظامی اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران از این دانشگاه اخراج شد. عبدالرضا سیف در سال ۱۳۸۶ مدیرکل اداره آموزش دانشگاه تهران و عضو هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات انتظامی اعضای هیئت علمی این دانشگاه بوده است.

آزادی ریحانه معروف به قید وثیقه یک میلیاردی

ریحانه معروف دبیر شورا صنفی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به قید وثیقه یک میلیاردی ازاد شد.

بازداشت بابک نعمت زاده، دبیر آموزش و‌ پرورش در ملکان

بابک نعمت زاده، دبیر آموزش و پرورش شهرستان ملکان نیز در بین بازداشتی های اخیر است.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکومیت بازداشت بابک نعمت زاده، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط آقای نعمت زاده، همه‌ی دانش‌آموزان و دیگر معلمان زندانی می‌باشد. نیز این شورا خواهان پایان بخشیدن به روند سرکوب معترضان به وضع موجود است.

ناپدیدسازی قهری زوج فعال مدنی در سنندج

چهارشنبه ٢ آذر ماه صهیب نادری، ٣٢ ساله و همسرش بیان صالحی، ٣٠ ساله، زوج فعال مدنی_کارگری توسط نیروهای حکومتی در شهر سنندج ربوده شده‌اند.

صهیب نادری فرزند معلم بازنشسته، مبشر نادری، از معلمان شریف و خوشنام سنندج است. متأسفانه تاکنون از دلایل بازداشت، اتهام‌های انتسابی و محل نگهداری آنان، اطلاعی منتشر نشده.

سوران اسکندر لطفی، سخنگوی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، در زندان تهران بزرگ، مورد ضرب و شتم بازجویان قرار گرفت و وضعیت جسمانی ایشان بسیار وخیم گزارش شده است.

سوران اسکندر لطفی ، سخنگوی شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان روز ۱۶ مهر ماه بدون هیچ مستند قانونی در مریوان و در منزل خود بازداشت و سپس به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. روز ۲۵ آبان به علت کثرت بازداشتی‌های اعتراضات اخیر از بند ۲۰۹ زندان اوین، سوران به زندان بزرگ تهران انتقال داده شد. روحیه‌ی خوب سوران-اسکند لطفی، حس دوستی و حسن اخلاق و رفتار  ایشان همواره مورد توجه زندانیان جوان بوده است. متاسفانه زندانبان «زندان بزرگ تهران» مقبولیت و مورد احترام بودن سوران را بر نتابیده و ایشان را به اسم بازجویی فراخواند‌ه‌اند و در اتاق بازجویی ایشان را به شدت مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند. شدت شکنجه و کتک‌کاری به حدی بوده است که این معلم بازنشسته در چند روز گدشته وضعیت جسمی وخیمی داشته است و تاکنون هیچ نوع رسیدگی‌ای به وضعیت ایشان و هیچ نوع مداوایی صورت نگرفته است. 

 انجمن صنفی معلمان مریوان، در خصوص وضعیت سوران اسکندر لطفی ، معلم بازنشسته‌ای که بازجوها پاسخ ۳۰ سال زحمت و دلسوزی ایشان را با مشت و لگدها داده‌اند، ابراز نگرانی شدید کرده است و این برخوردها را بشدت محکوم می‌کند. نیز این انجمن، قوه‌ی قضائیه را مسئول جان سوران اسکندر لطفی می‌داند و خواهان آزادی بی قید و شرط آقای لطفی، و دیگر دانش‌آموزان و معلمان زندانی می‌باشد.

انجمن صنفی معلمان کوردستان_مریوان و سروآباد: وریا غفوری را آزاد کنید

بیانیه انجمن صنفی معلمان کوردستان_مریوان و سروآباد 

وریا غفوری را آزاد کنید؛ فریاد “#وریا_را_آزاد_کنید” به این دلیل نیست که وریا فوتبالیست مشهور کورد است بلکه به وریا یک مکتب فکری است, وریا صدای مردم ایران است وریا صدای خفه شده مردم سرکوب شده کوردستان است. دستگیری فوتبالیست مردمی #وریا_غفوری، در حالی رخ داد که مردم کوردستان زیر شدیدترین سرکوب سیستمی هستند که تنها با جانشان در مقابل این سرکوب مقاومت می کنند.

بیان جملات آموزنده و انسانی در قالب بیانیه امروز تهی از فایده است زیرا ما معلمان در سنوات گذشته بارها به وضعی که به امروز منتهی شد و معلوم نیست به کجا ختم شود اعتراض کرده و راهکارهای لازم را ارائه دادیم اما گوش شنوایی نبود. آزادی و آزادیخواهی کلمه ای است که هر دهانی زیبنده بیان آن نیست، اما به دهان کاپیتان وریا غفوری زیبنده بود. وریا در قامت معلمی درس خود را پس داد و گفت: “وقتی اجتماع دچار درد باشد فوتبال برایم معنی ندارد”.

درس وریا غفوری و تمام معلمان زندانی درس مهربانی و عشق بود، محور اساسی درس آنها این بود با کودکان مهربان باشید ، عدالت در عمل و آزادی در روش را سرلوحه کار خود قرار دهید کودکان را نکشید، جوانان را سرکوب نکنید ، آزادیخواهان را سپاسگزار باشید. بازداشت وریا غفوری ورزشکار با اخلاق اثبات ناتوانایی و استیصال حاکمیت در مقابل معلمانی است که به حسن رفتار و اسوه اخلاق انسانی اشتهار دارند. 

انجمن صنفی معلمان کوردستان_مریوان و سروآباد، #وریا_غفوری، را معلم  دانسته و ایشان را با افتخار معلم افتخاری خود معرفی می کنیم و آنچنان که خواهان آزادی همه معلمان در بند از جمله اسکندر لطفی و مسعود نیکخواه هستیم خواهان آزادی وریا غفوری و همه آزادیخواهان هستیم.  بار دیگر اعلام می داریم ما معلمان در کنار مردم بوده و در کنار مردم می مانیم. این انجمن به حاکمیت هشدار می دهد با فشار، ارعاب، تهدید، بازداشت و کشتار جامعه اداره نمی شود پس لازم است از رویکرد سرکوب در کوردستان و سایر نقاط ایران دست بردارید و خواسته های مردم را قبول کنید.

انجمن صنفی معلمان کوردستان، سروآباد و مریوان

۵ آذرماه ۱۴۰۱

پیام جمعی از معلمان مهاباد در حمایت از سوران اسکندرلطفی، معلمان زندانی و وریا غفوری

شیر را بر گردن ار زنجیر بود

بر همه زنجیردارن، میر بود

کشتن، حبس و ضرب و شتم، نه اراده های شیفتهٔ آزادی را سست کرده و نه از بزرگی انسان های شرافتمند کاسته است.

بدینوسیله ما جمعی از معلمان شهر مهاباد استان آذربایجان غربی، ضمن اینکه خواستار آزادی بدون قید و شرط معلمان و معترضان و حق خواهان محبوس در زندان هستیم؛ ضرب و شتم سخنگوی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران کاک اسکندر سوران لطفی، را در زندان شدیدا محکوم می کنیم و نیز به سبب سابقهٔ شریفانه و شرافتمندانهٔ وریا غفوری در صدای بی صدایان بودن و دفاع از حقوق به تاراج رفتهٔ مردمان این مُلک بلا دیده و جفا کشیده و دلجویی از «باوان» دختر خواهر شهیدمان(فرشته احمدی) با حضور در مهاباد، کاک وریا غفوری را به عنوان معلم افتخاری شهر مهاباد، شهر امید و آزادی معرفی می نماییم.

اعتصاب ،تجمع وراهپیمایی کارگران ذوب‌آهن اصفهان برای افزایش دستمزد واعتراض به وعده های توخالی مسئولان

گزارش اختصاصی درباره اعتصاب کارگران ذوب‌آهن اصفهان

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز شنبه ۵ آذرماه ۱۴۰۱، کارگران شیفت صبح تمامی بخش‌های ذوب‌آهن اصفهان در اعتراض به خُلف وعده مسئولین نسبت به تحقق خواست افزایش دستمزد‌ها دست از کار کشیده و مقابل ساختمان اداری توحید که دفتر مدیرعامل در آن قرار دارد تجمع کردند.

مدیران شرکت مجدداً وعده و وعیدهایی اعلام کردند اما کارگران با بی‌اعتمادی به این وعده‌ها از مقابل قسمت اداری به سمت بخش بهره‌برداری راهپیمایی کرده و مسیر چُدن و مذاب را مسدود کرده و موجب توقف هر دو کوره‌ی بلند این بخش‌ها شدند.

درنهایت آقای نادری بعنوان نماینده “شستا” در میان کارگران حاضر شد و اعلام توافق کارفرما را با افزایش مبلغ ۵ میلیون تومان به حقوق ثابت پرسنل ‌گروه زیر ۱۴ و افزایش ۳ میلیون تومانی به حقوق ثابت گروه بالای ۱۴ عنوان کرد. این اعلام افزایش با توافق کارگران مواجه شده و پرسنل محل تجمع را ترک کردند.

لازم به ذکر است که این وعده افزایش حقوق قرار است در واریز حقوق این ماه در روز دهم آذرماه لحاظ شود. کارگران اعلام کرده‌اند چنانچه افزایش حقوق‌ها صورت نگیرد مجدداً دست به اعتصاب خواهند زد.

بنابر گفته‌ی کارگران، در روزهای اخیر فضای حاکم بر‌ مجتمع بسیار امنیتی‌تر شده و حراست مداوماً در حال تهدید و کنترل پرسنل است، به صورتی که امروز با هلی‌شات تجمع کارگران را کاملا زیر نظر داشتند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۵ آذرماه ۱۴۰۱

یادآوری: کارگران ذوب‌آهن اصفهان دست به اعتصاب زدند

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز سه‌شنبه ۲۴ آبان‌ماه ۱۴۰۱، کارگران شرکت ذوب‌آهن اصفهان از بخش‌های مختلف شرکت در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته‌هایشان دست به اعتصاب زده و در محوطه این شرکت تجمع کرده‌اند.

این اعتصاب مطابق فراخوان از پیش اعلام شده کارگران صورت گرفته است.

لازم به ذکر است که کارگران بخش کک‌سازی شرکت روزهای ۱۷ و ۱۸ آبان دست به اعتصاب و اعتراض زده بودند و مدیران شرکت با اعلام وجود وضعیت بد مالی شرکت به خواسته‌های کارگران بی‌اعتنایی کردند.

همچنین بنابر خبری که به دست ما رسیده امروز مدیریت شرکت برای ممانعت از اعتصاب کارگران اقدام به واریز مبلغ یک میلیون تومان به حساب آنها نموده است. اما کارگران خواستار تحقق مطالباتشان از جمله افزایش دستمزدها، اجرای کامل طرح طبقه‌بندی مشاغل و دیگر خواسته‌هایشان هستند.

اتحادیه آزاد‌ کارگران ایران- ۲۴ آبان ۱۴۰۱

اعتصاب کارگران جوشکار مجتمع فولاد بافق در اعتراض به مرگ ومصدومیت سه همکارشان در حادثه انفجار

بنابر گزارش رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز شنبه ۵ آذرماه ۱۴۰۱ کارگران جوشکار مجتمع فولاد بافق (فولاد ابویی) در اعتراض به عدم رعایت موارد ایمنی که منجر به انفجار و کشته شدن ۲ نفر از همکارانشان شد دست به اعتصاب زده‌اند.

روز گذشته جمعه ۴ آذرماه، سه کارگر جوشکار شاغل در فولاد تکنیک (فولاد ابویی) واقع در مجتمع فولاد بافق که روی کمپرسور ۷۱ مشغول جوشکاری بوده‌اند به علت نشت گاز و انفجار لوله گاز تخلیه نشده در آتش می‌سوزند و متاسفانه #میثم_اسماعیلی همانجا جان می‌بازد و #داریوش_عرب‌زاده هم بعد از چند ساعت جان خود را از دست می دهد. وضعیت جسمی #موسی_یزدان‌پرست هم با ۷۰ درصد سوختگی چندان مناسب نیست.

کارگران این شرکت همیشه معترض بوده‌اند که هیچ مجوزی برای کار در جاهای خطرناک و ریسک پذیر نباید صادر شود و در عین حال آن‌ها را وادار به کار در نقاط خطرناک می‌کنند. 

کارگران جوشکار امروز شنبه ۵ آذرماه در این مجتمع فولاد در اعتراض به این وضعیت دست از کار کشیده اند و اقدام به اعتصاب کرده‌اند.

تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ‌سازنسبت به عدم افزایش ۳۸ درصدی حقوق  مقابل ساختمان صندوق در خیابان میرداماد تهران

روز شنبه ۵آذر،جمعی ازکارگران بازنشسته صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ‌سازبرای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم افزایش ۳۸ درصدی حقوق  دست به تجمع مقابل ساختمان صندوق در خیابان میرداماد تهران زدند.

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: چرا علیرغم اینکه افزایش مزد مصوب شورایعالی کار برای بازنشستگان سایر سطوح ۳۸ درصد است، مستمری ماهانه‌ی ما فقط ده درصد افزایش یافته است. ما خواستار افزایش قانونی حقوق ماهانه‌ی خود هستیم.

آنها افزودند: برخورداری از مستمری شایسته و متناسب با نرخ تورم، حق تمام بازنشستگان کشور است.

بازنشستگان آینده‌ساز در عین حال مطالبات دیگری از جمله درمان، بیمه تکمیلی و خدمات رفاهی مکفی دارند که از مدیران صندوق انتظار دارند در جهت تحقق این مطالبات اقدام کنند.  

+ صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز توسط سازمان امور اداری و استخدامی كشور به عنوان مرجع قانونی و صلاحیتدار در این خصوص بررسی گردید و این سازمان با توجه به ماده ۲ قانون تاسیس و اساسنامه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران طی مجوز ۴۱۱۸ مورخ ۱۳۵۴/۱۲/۲۶ موافقت اصولی خود را با تاسیس صندوق اعلام داشت.

 شورای عالی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نیز در جلسه شماره هشتاد و هشت اسفند ماه هزار و سیصد و پنجاه و چهار ضمن موافقت با تشكیل صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز، آغاز فرآیند اجرایی صندوق را از ۱۳۵۵/۰۱/۰۱ اعلام نمود.

در ادامه نیز پس از تایید و تصویب سی و نهمین جلسه شورای عالی تامین اجتماعی مورخ چهاردهم اردیبهشت ماه هزار و سیصد و پنجاه و شش و موافقت وزارت بهداری و بهزیستی وقت، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی طی مكاتبه‌ای به شماره ۱/۴۰۶۲ مورخ ۱۳۵۶/۰۷/۰۲ موافقت خود را با ثبت قانونی صندوق به اداره كل ثبت شركت ها و مالكیت صنعتی اعلام می‌دارد.

کارگران شرکت صنعتی تولیدی مرتب دست به اعتصاب زدند

امروز شنبه ۵ آذرماه ۱۴۰۱ کارگران شاغل در شرکت صنعتی تولیدی مرتب در اعتراض به عدم پرداخت ۹ ماه حقوق دست به اعتصاب زده و مقابل شرکت تجمع برپا کردند.

در روزهای اخیر تاکنون کارگران چندین شرکت فعال در صنعت خودروسازی کشور در اعتراض به عدم ‌رسیدگی‌ به مشکلاتشان دست به اعتصاب و اعتراض زده‌اند.

کارگران شرکت سرماآفرین دست به اعتصاب زدند

امروز شنبه  ۵ آذرماه ۱۴۰۱ کارگران شرکت سرماآفرین واقع در شهر صنعتی البرز در اعتراض به سطح نازل دستمزدها اعتصاب کرده و در محوطه کارخانه دست به تجمع زدند.

منبع ۲ خبر بالا:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

اعتصاب کارگران کارخانه لوازم خانگی پارس برای افزایش دستمزد

روز شنبه ۵ آذر، کارخانه لوازم خانگی پارس برای افزایش دستمزد دست از کارکشیدند ودراین واحد تولیدی واقع در در شهر صنعتی البرز قزوین تجمع کردند.

بنا به گزارش های منتشره در شبکه های اجتماعی،در کارخانه لوازم خانگی پارس ۶۰۰کارگر مشغول بکارندواین .احد صنعتی طی سالیان گذشته بر حجم تولید خود افزوده است، اما این مسئله در دستمزد کارگران تفاوتی ایجاد نکرده است و تنها مدیران و صاحبان آن را فربه‌تر کرده است.

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

همکاران قرارداد موقت در فازهای مختلف کنگان و عسلویه در تدارک اعتصاب هستند

در یکی دو روز گذشته پیام های متعددی از همکاران در بخش های مختلف قراردادی و ارکان ثالثی دریافت کردیم که همگی بر آمادگی کارگران برای آغاز اعتصاب ها تاکید دارند.

این پیام ها که از طریق همکاران شاغل در فازهای ۱۱ – ۱۳ – ۲۲ و   ۲۴ کنگان و فازهای ۱۵ و ۱۶ برای شورای سازماندهی ارسال شده است به بالاگرفتن نارضایتی از وضعیت قراردادها، نوبت کاری ها و مرخصی دو به دو، محاسبه مبالغ اضافه کاری و مطالبات پاسخ نگرفته قبلی اشاره دارد. 

شمار بسیاری از این همکاران ارکان ثالثی هستند که قبلا اعتراضاتی با خواست قرارداد مستقیم داشته اند. در رابطه با خواسته های این همکاران وعده های زیادی داده شده که اجرایی نشده است و اکنون تنها راه در مقابل آنها اعتصاب و بلند کردن صدای اعتراضشان است.

این همکاران در اخباری که برای شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت ارسال کرده اند اطلاع داده اند که به زودی اعتصاب خود را آغاز خواهند کرد و از شورای سازماندهی خواسته اند که تمامی همکارانشان در این منطقه را به پیوستن به اعتصاب دعوت نماید.

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت از خواستها و اعتراضات همکاران خود در فاز های مورد اشاره؛ حمایت و پشتیبانی کرده و تمامی کارگران در منطقه کنگان را به این اعتصاب فرا می خواند. 

اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل و افزایش فوری حقوقها، مستقیم شدن قراردادهای کاری و کوتاه شدن دست واسطه های مفتخور، ایمنی محیط کار و غیر امنیتی بودن محیط های کار خواستهایی سراسری است. 

از اعتراضات همکاران نفتی در منطقه کنگان با تمام قدرت پشتیبانی کنیم و به آن بپیوندیم.

در اخبار تکمیلی بعدی، روز و زمان دقیق آغاز اعتصاب همکاران فازهای مورد اشاره را به اطلاع خواهیم رساند.

وضعیت بحرانی رضا شهابی

به گزارش رسیده، رضا شهابی از نظر سلامتی در وضعیت بحرانی به سر می‌برد.

در پی تشدید دردها، رضا شهابی به بیمارستان امام خمینی اعزام شد. پزشک معالج این کارگر زندانی به وی اعلام کرده است که او بایستی بسیار فوری تحت عمل جراحی قرار گیرد. پزشک معالج اعلام کرده که دیسک مهره‌های C4 و C5 به شدت آسیب دیده است و به علت پارگی شدید دیسک‌ها، مهره‌‌های C1  و C2 هم تحت فشار شدید گرفته‌اند و در صورت عمل نشدن به صورت فوری، احتمال پارگی دیسک در این نواحی و صدمات جبران‌ناپذیر وجود دارد.

لازم به ذکر است در پی صدماتی که در سال ۸۹ در حین دستگیری و در دوران بازجویی بر رضا شهابی وارد گردید،  وی متعاقبا در آن دوران مورد عمل جراحی کمر و گردن قرار گرفت. متاسفانه شرایط موجود در زندان اوین و فشار بازجویی های طولانی، دردهای گردن و کتف رضا شهابی را تشدید کرد، اما در دوران بازجویی رسیدگی مناسبی به این کارگر زندانی صورت نگرفت.

رضا شهابی، عضو‌هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد، از ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، بدنبال پرونده سازی های اخیر وزارت اطلاعات علیه فعالین سندیکایی و معلمان ، بدلیل فعالیتهای  سندیکایی و دفاع از حقوق کارگران بازداشت و هفته ها تحت بازجویی های متعدد و  شدید قرار داشت که در اعتراض به این وضعیت به مدت ۴۲ روز در بند ۲۰۹ زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده بود.

سندیکای کارگران شرکت واحد نگرانی جدی خود را از تداوم حبس رضا شهابی اعلام‌نموده و‌خواهان عمل جراحی فوری برای شهابی و آزادی ایشان میباشد.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه،

۵ آذر ۱۴۰۱

رونوشت:

فدراسیون جهانی کارگران حمل و‌ نقل

کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارکری

سازمان‌جهانی کار

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate