اخباروگزارش های کارگری ۲۵ مهرماه ۱۴۰۱

اخباروگزارش های کارگری ۲۵ مهرماه ۱۴۰۱

 (همراه با مجموعه ای درباره استفاده ابزاری – تبلیغاتی جمهوری اسلامی از دانش آموزان مدرسە شاهد اردبیل،اعتراض دانش آموزان وخانواده ها،حمله نیروهای سرگوبگر دولت ودستگاه رهبری به دانش آموزان وجان باختن اسرا پناهی پانزده ساله،

تجمع اعتراضی کارگران فولاد غدیر نی‌ریز و

آخرین خبر درباره کارگران پروژه ای  پتروشیمی ونفت بازداشتی ومنطقه عسلویه )

شروع ماه دوم اعتراضات نسبت به قتل مهسا (ژینا) امینی  در مقر گشت ارشاد تهران 

اگه با هم یکی نشیم،  یکی یکی تموم می‌شیم

روز دوشنبه ۲۵ مهرماه، ماه دوم اعتراضات نسبت به قتل مهسا (ژینا) امینی  در مقر گشت ارشاد تهران که از روزجمعه ۲۵ شهریوربا برپایی تجمع مقابل بیمارستان کسری تهران آغازشد، بقرارزیر شروع شد:

تجمع،راهپیمایی و جنگ وگریزخیابانی درشهرهای:

– آبدانان

– ایلام

– بندرعباس

– پیرانشهر

– تهران( اکباتان وصادقیه)

– زنجان

– سنندج

– مشهد

– مهاباد

اعتصاب وتحریم کلاس،تجمع و حضور بدون تفکیک جنسیتی در سلف دنشجویان ودیوار نویسی:

– دانشگاه  مدنی آذربایجان

– دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

– دانشگاه هنر تبریز

– دانشگاه خلیج‌فارس بوشهر

– دانشگاه آزاد شهرکرد

–  دانشگاه مازندران

– دانشگاه یزد

– دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

– دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی، دانشگاه تهران

– دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

– دانشگاه آزاد تهران واحد پردیس فاز ۶

– دانشکده برق دانشگاه خواجه نصیر

و

– فراخوان جمعی از دانشجویان دانشکده فیزیک پردیس علوم برای تحصن و اعتراض در دانشکده

– فراخوان جمعی از دانشجویان پردیس علوم پیرو اتفاقات پیش آمده در سلف پردیس در روزهای گذشته

دانش آموزان در مدارس وخیابان شهرهای:

– اصفهان

– بندرکنگ(یکی از شهرهای تابعه شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان)

– تبریز

– تهران(اندیشه)

– سنندج

و

اعتراض روز یکشنبه ۲۴ مهردانش آموزان مدرسه مریم زاهدان نسبت به هتاکی آخوند نسبت به جان باختگان روز جمعه ۸ مهر اهالی این شهرستان

بازداشت ۳ دانش آموز معترض

اسرا پناهی پانزده ساله، دانش‌آموز دبیرستان شاهد در اردبیل 

می‌خواستند به زور حرف تبلیغات حکومتی را از زبان اسرا بیان کنند، ولی اسرا از زن زندگی آزادی خواند.

چهارشنبه ۲۰ مهر، بعد از آنکه تعدادی از دختران دانش‌آموزان دبیرستان شاهد اعتراض کرده و شعارهای ضد حکومتی سر دادند، نیروهای لباس شخصی به این مدرسه حمله و دانش آموزان را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

در این بین اسرا پناهی به‌شدت زخمی شد و در بیمارستان فاطمی اردبیل جان باخت.

اسرای کوچک متولد هشتاد و شش (پانزده ساله) بود. اسرا نه تنها بیماری قلبی نداشت بلکه قهرمان شنا بود و در شنای آزاد دختران آذربایجان (جام آذربایجان سال ۱۳۹۷) توانسته بود به مقام سوم (مدال برنز) دست یابد.

بیانیه ی کانون صنفی معلمان اردبیل در حمایت از دانش آموزان و فرهنگیان و محکومیت هتک

حرمت به دانش آموزان مدرسە شاهد اردبیل

روز دوشنبه ۲۵ مهر، کانون صنفی معلمان اردبیل بیانیه ای در حمایت از دانش آموزان و فرهنگیان و محکومیت هتک حرمت به دانش آموزان مدرسە شاهد اردبیل منتشر کرد.بخشی از این بیانیه بقرارزیراست:

در روزهایی که اکثر شهرهای ایران تبدیل به خشم عمومی نسبت به عملکرد ضعیف و بی کفایتی مسئولان حاکم ، شده است. جوانان و نوجوانان دانشگاه‌ها و مدارس هم به سیل عظیم معترضان پیوسته و حق قانونی خود را همگام با اقشار مختلف مردم فریاد می زنند. 

اعتراض مدنی به استناد اصل ۲۷ قانون اساسی نیم بند کشور ، حق همه ی شهروندان و دانش آموزان می باشد و برخورد خشن، غیرانسانی و سرکوب اعتراضات مدنی از طرف نیروهایی که وظیفه ی تامین امنیت شهروندان را دارند، محکوم و غیرقانونی است. 

متاسفانه دامنه ی رفتارهای وحشیانه و غیر انسانی نیروهای خودسر به دانشگاه‌ها، مدارس و فضاهای آموزشی که خانه ی امن و دوم برای دانشجویان و دانش آموزان تلقی می شود، کشیده شده است که گستاخانه و به صورت غیرقانونی به مدارس ورود کرده و اقدام به تهدید، ضرب و شتم، بازداشت دانش آموزان و حتی پرتاب گاز اشگ آور به مدارس ابتدایی می کنند. 

و بدتر این که برخی مدیران دست نشانده ی مدارس، برخلاف وظیفه ی قانونی و انسانی خود با نیروهای سرکوب همکاری کرده و درب مدارس را برای تهدید و بازداشت دانش آموزان به روی نیروهای امنیتی باز وعکس و مشخصات دانش آموزان را تحویل می دهند. و این اعمال زشت به دستور روسای مناطق، مدیران کل و با چراغ سبز وزیر بی کفایت و نالایق آموزش و پرورش انجام می گیرد.

در این شرایط ناامن، استفاده ی ابزاری از دانش آموزان مدارس دخترانه ی شاهد اردبیل در مراسم ایدیولوژیک حاکمیت بدون اخذ رضایت نامه ی کتبی از اولیا، غیرقانونی و محکوم می باشد.به طوری که به عناوین مختلف دروغین بازدید از موزه، مراسم هفته ی وحدت، اجرای سرود و برپایی همایش و… دانش آموزان را با تهدید و به زور، از مدارس به محل عالی قاپو ، مرکز تشنج و اعتراضات خیابانی برده اند که حضور دانش آموزان مخصوصا دختران در آن منطقه غیر عقلانی بوده است.

با شروع مراسم، تعدادی از دانش آموزان شروع به شعار دادن علیه تبعیض و نابرابری حاکمیت داده و توسط لباس شخصی ها و بانوان محجبه ی مدعی تامین امنیت، مورد توهین و اهانت و ضرب و شتم قرار می گیرند.

و بعد از برگشتن دانش اموزان به مدرسه افراد خودسر به رفتار غیرانسانی خود در خیابان قانع نشده و به مدرسه ی شاهد راثی نظام هجوم برده و در جلوی دید مدیرکل نالایق آموزش و پرورش استان اردبیل به تهدید و ضرب و شتم مجدد دانش آموزان می پردازند. که در این بین یکی از دانش آموزان به نام اسرا پناهی متاسفانه در بیمارستان فوت کرده و تعدادی از دانش آموزان هم بازداشت می شوند که آمار و اطلاعات دقیقی اعلام نشده است.

لذا ما فرهنگیان، دانش آموزان و اولیا ، اقدام عوامل اجرایی مدارس شاهد نواحی یک و دو اردبیل مخصوصا مدیر و معاون مدرسه ی شاهد راثی نظام، روسای ناحیه ی یک و دو و مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل را به جهت رفتار غیرقانونی و اجازه ی ورود افراد ناشناس و لباس شخصی به مدارس و وارد شدن صدمات روحی، روانی و جسمی به دانش آموزان و فرهنگیان را شدیدا محکوم می کنیم و خواستار اجرای موارد زیر می باشیم. 

اگر در موارد قید شده اقدام عملی و عاجل انجام نگیرد کانون صنفی معلمان اردبیل و فرهنگیان و دانش آموزان سراسر استان به استناد اصول ۲۶ و ۲۷ قانون اساسی حق اعتصاب و تعطیلی مدارس و حق تجمع اعتراضی را بر خود محفوظ می دارد.

۱_ استعفا و یا اخراج مدیر و معاون مدرسه ی شاهد راثی نظام

۲_ عذرخواهی تمامی مدیران ۲۶ مدرسه ای که اقدام غیرقانونی انجام داده اند با ذکر اسامی و درج در رسانه های محلی. 

۳_ حضور مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل در صدا و سیما و شرح ماجرا و معرفی عوامل و اشخاصی که در به وجود آمدن این حادثه ی تلخ نقش داشته اند. 

۴_استعفا و یا اخراج رئیس آموزش و پرورش ناحیه یک اردبیل جناب توحید مجیدی و عزل مدیر کل آموزش و پرورش استان جناب کلام اله صفری

۵_ تعیین مشاوران، روانشناسان و روان پزشکان به صورت رایگان برای دانش آموزان و خانواده هایی که دچار ضربه های روحی و روانی شده اند. 

۶_ پرهیز از پادگانی کردن و ممانعت از تکرار چنین بی قانونی و حفظ امنیت مدارس و کرامت دانش اموزان

۷_ ورود داستانی کل استان اردبیل به ماجرا به عنوان مدعی العموم و اقدام قضایی نسبت به تمامی افرادی که در این اتفاق ناگوار نقش داشته اند. 

ترجمه‌ی سخنان مدیر مدرسه‌ی شاهد راثی نظام اردبیل که در تجمع اولیای دانش آموزان در حیاط مدرسه در روز شنبه ۲۳ مهرماه به زبان ترکی در مورد حادثه‌ی چهارشنبه ۲۰ مهرماه ۱۴۰۱ بیان شد 

– مدیر: در روز سه شنبه جلسه ای با حضور ۱۳ نفر از مدیران مدارس شاهد ناحیه یک اردبیل در اداره تشکیل شد. موضوع جلسه، شرکت همکاران و دانش آموزان در همایش و فراخوان بود. 

بدون اطلاع رسانی به دانش آموزان، صبح روز چهارشنبه ۲۰ مهر جلسه ی شورای مدرسه برگزار گردید تا ۱۵۰ نفر از دانش آموزان در ۵ اتوبوس به همایش اعزام شوند. 

(در این موقع اعتراض اولیا بلند می شود که همه ی دانش آموزان را با تهدید و به‌ زور برده اند. )

– مدیر: زمان مراسم از ساعت ۱۰ الی ۱۱ صبح روز چهارشنبه ۱۴۰۱/۷/۲۰ در محل عالی قاپو تعیین گردید. 

در جلسه همه ی مدیران مدارس اعلام کردند که تا به حال بدون رضایت نامه ی کتبی اولیا، دانش آموزان را به امثال چنین مراسمی از مدرسه بیرون نبرده ایم. حتی بیرون رفتن دانش آموزان از حیاط مدرسه هم غیرقانونی است. 

(این جا دوباره اعتراض اولیا بلند می شود که چرا علی رغم این که می دانستید کارتان غیرقانونی است، دانش آموزان را بیرون برده اید؟) 

– مدیر: فراخوان عمومی بود و دستور داده شده بود و باید اجرا می شد و همه باید شرکت می کردند. مدرسه، مدرسه ی شاهد است. واقعیتی است که اتفاق افتاد و خودتان قضاوت کنید. 

صبح روز چهارشنبه اعضای انجمن را صدا زدیم، شورای مدرسه تشکیل شد و همکاران را توجیه کردم و دانش آموزان بعد از زنگ تفریح به صف ایستادند. 

به دانش آموزان اعلام کردم که برای همایش خواهیم رفت در زمان و مکان مشخص. 

دانش آموزان بسیار خوب هستند و در واقع با گفتن همایش اضطراب کرده و نگران شدند. 

(دوباره اعتراض اولیا بلند می شود که مکان و عنوان برنامه به دانش آموزان دقیق و درست گفته نشده بوده و با عناوین مختلف دانش آموزان را گمراه و فریب داده اند لطفا واقعیت ها را بیان کنید. )

– مدیر: همایش به مناسبت هفته ی وحدت گفته شده بود و من هم دانش آموزان را توجیه کردم. 

مدیر دوباره تاکید می کند که دانش آموزان مضطرب و نگران شده بودند. 

درب مدرسه بسته بود. دونفر نماینده از طرف اداره کل و دو نفر از ناحیه ی یک آموزش و پرورش در مدرسه حضور یافتند. 

(اولیا دوباره معترض می شوند و می‌پرسند که افراد لباس شخصی که مسلح بوده و بی سیم همراه داشته اند، چه کسانی بودند؟)

– مدیر این موضوع را انکار و تکذیب می کنند و می گوید: به دانش آموزان اعلام شد کسانی که داوطلب هستند به اختیار اعلام آمادگی کنند و بقیه در مدرسه بمانند. 

(اولیا دوباره معترض می شوند که فرزندانمان می گویند ما را به زور بردند و سوار اتوبوس کردند و آنهایی که مایل به رفتن نبودند، اسمشان یادداشت و تهدید می شدند. )

– مدیر: تعداد پنج کلاس به تعداد ۱۵۰ نفر و در پنج اتوبوس سوار شدند و حدود ۵۰ الی ۶۵ نفر در مدرسه ماندند. همکاران هم همین طور. هیچ فرد مسلحی نبود. 

(در این موقع تعدادی از دانش آموزان که همراه اولیا بودند معترض شده و می گویند: افراد مسلح هم حضور داشتند و ما را به زور سوار اتوبوس می کردند و حتی معلمان را هم به زور می بردند. )

سخنان مدیر با اعتراضات شدید تجمع کنندگان، ناتمام مانده و در این مرحله قطع می گردد. 

کانون صنفی معلمان اردبیل

۲۳ مهرماه ۱۴۰۱

گزارش تکمیلی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، در ارتباط با مرگ  اسرا پناهی، دانش‌آموز اردبیلی

همانطور که پیشتر شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، در یک بیانیه به تاریخ ۲۲ مهر ماه (https://t.me/kashowra/13086)، تحت عنوان «حمله لباس شخصی‌ها به مدرسه شاهد در اردبیل؛ بی‌خبری از وضعیت دانش آموزان بازداشت شده» اعلام کرد، در روز ۲۱ مهرماه نیروهای لباس شخصی به دبیرستان شاهد اردبیل حمله می‌کنند. در این حمله تعدادی دانش‌آموز بازداشت و خبر مرگ یک دانش‌آموز به نام اسرا پناهی نیز منتشر می‌شود.

شورای هماهنگی در بیانیه‌ی اصلی، خبر مرگ این دانش‌آموز را نیز منتشر کرد. اما پس از شنیدن گزارش‌های مختلف از منابع گوناگون، این شورا ترجیح داد که خبر مرگ را از بیانیه حذف بکند و از طریق منابع نزدیک و قابل اعتماد (همکاران ما در شهر اردبیل) این خبر را مجدداً راستی آزمایی نماید. پس از تحقیق، برای شورا مسجل شد که دانش آموز مذکور در تاریخ ذکر شده جانباخته است. هم‌چنین یک دانش آموز دیگر در همین مدرسه، از همان روز در کما به سر می‌برد.

اختلال در شبکه‌ی اینترنت و پلتتفرم‌هایی که مردم به آن‌ها اعتماد دارند، باعث شده است تا پیگیری دقیق خبر مرگ اسرا پناهی، همانند گزارش‌های متعدد دیگری که به دست این شورا _ مبنی بر تعرض نیروهای امنیتی به مدارس، و از جمله‌ مدرسه‌ای در بوکان _ رسیده است، با مشکلات بسیار زیادی روبه‌رو شود.

پس از انتشار این خبر، رسانه‌های متعددی آن را پوشش دادند. در ادامه در یک برنامه‌ی ویدیویی از «شبکه اطلاع‌رسانی دانا»، مردی که خود را عموی اسرا معرفی می‌کرد، ادعا نمود که اسرا ناراحتی مادرزادی قلبی داشته و در شب حادثه، در منزل پدری، حالش بد می‌شود و متعاقب آن، در بیمارستان فوت می‌کند.

این در حالی است که بر اساس عکس‌ها و تصویرهایی که در فضای مجازی منتشر شده است، اسرا پناهی سه سال پیش در مسابقات شنای استانی مقام سوم را کسب کرده بود. احتمال اینکه کسی با بیماری قلبی بتواند در ورزش سنگین و نفس‌گیری مانند شنا، مقام استانی کسب کند، آن ادعا را منتفی می‌نماید. هم‌چنین اینکه در یک روز در یک مدرسه مشخص یک دانش‌آموز فوت کند و دانش‌آموز دیگری نیز به کما برود و همه‌ی این‌ها عادی و طبیعی و بی‌ربط به حمله‌ی نیروهای امنیتی به مدرسه باشد را کاملاً زیر سوال می‌برد.

در حالیکه هنوز دستگاه قضایی، پزشکی قانونی و دیگر دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط هنوز هیچ توضیح قانع کننده‌ای به مردم در رابطه با علت مرگ ژینا (مهسا) امینی ارائه نکرده‌اند و پس از گذشت بیش از یک ماه هنوز هیچ توضیح مستدل و قابل اعتمادی در این رابطه اعلام نکرده‌اند، مردم حق دارند که به گزارش «شبکه اطلاع‌رسانی دانا» نیز اعتماد نکنند.

موارد متعددی از این دست و عدم پاسخگویی دستگاه و نهادهای مسئول باعث شده است که شفاف سازی در رابطه با این وقایع تراژیک بسیار مشکل شود. در بستر چنین شرایطی مردم ترجیح می‌دهند که به گزارش‌های محلی و مطلعین نزدیک به واقعه اعتماد بکنند. تجارب متعددی که در سال‌های گذشته روی داده است قویاً ثابت می‌کند که قضاوت مردم همیشه درست بوده است، فارغ از اینکه دستگاه‌های مختلف دولتی چه سناریوهایی برای پوشاندن حقیقت و ارائه‌ی روایت‌های کذب تدارک ببینند.

در حال حاضر دانش آموزان این مدرسه ضربه‌ی روحی سنگینی خورده‌اند. والدین آن‌ها در اداره‌ی آموزش و پرورش اردبیل تجمع کردند و نارضایتی و خشم خود را علیه سوءاستفاده از دانش‌آموزان در برنامه‌های غیر آموزشی و بی‌ربط به مدرسه اعلام کرده‌اند. این تجمع پس از آنکه مدیر اداره‌ی آموزش و پرورش اردبیل از حرکت مدیر مدرسه و فرستادن اجباری دانش آموزان به برنامه‌های غیر درسی دفاع کرد، به تشنج کشیده شد. 

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنکیان ایران، مراتب تسلیت قلبی خود را به خانواده‌ی دانش‌آموز جانباخته، دانش‌آموزان و همکاران مدرسه‌ی شاهد اردبیل و همه‌ی مردم شریف این شهر اعلام می‌کند و قاطعانه از حاکمیت و نیروهای نظامی و امنیتی می‌خواهد که از تعرض و دست درازی به مدرسه و فضاهای آموزشی دست بردارند و حرمت این اماکن را حفظ کنند. فضای مدرسه باید امن باشد و از مدارس نباید بجز برای آموزش، استفاده‌ی دیگر شود. در حالیکه گزارش‌های مختلف حاکی از این است که برخی از مدارس به مکانی برای استقرار نیروها و خودروهای نظامی تبدیل شده‌است. نیز این شورا از حاکمیت می‌خواهد که به کشتار مردم بی‌گناه و معترضین بی‌دفاع پایان دهد.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنکیان ایران

دوشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۱

اعتراض روز یکشنبه ۲۴ مهردانش آموزان مدرسه مریم زاهدان نسبت به هتاکی آخوند نسبت به جان باختگان روز جمعه ۸ مهر اهالی این شهرستان

بازداشت ۳ دانش آموز معترض

به گزارش یک منبع خبری محلی،مدیران مدرسه مریم پس از واقعه جمعه سیاه زاهدان و اعتراضات گسترده در بلوچستان، اقدام به دعوت از آخوندها جهت سخنرانی کرده اند.

یک آخوند پس از حضور در مدرسه و سخنرانی برای دانش آموزان، اقدام به هتاکی و اهانت به کشته شدگان حادثه جمعه سیاه زاهدان کرده است.

دختران دانش آموز این مدرسه با خشم نسبت به هتاکی آخوند، پاسخ وی را داده اند که در این بین سه نفرازدانش آموزان سوم راهنمایی بنام های مریم سالارزهی، معصومه علیزهی و گرگیج (اسم کوچک نامشخص) توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت شده اند.

تجمع اعتراضی کارگران فولاد غدیر نی‌ریز پس از اعلام نتایج آزمون استخدامی مقابل ورودی مجتمع

روز دوشنبه ۲۵ مهر،جمعی از کارگران پیمانی فولاد غدیر نی‌ریز در استان فارس پس از اعلام نتایج آزمون استخدامی  دست به تجمع اعتراضی مقابل ورودی مجتمع زدند و خواهان توضیح مسئولان فولاد شدند.

بنابه گزارش یک منبع خبری محلی،ساعاتی پس از این تجمع، فرماندار و برخی از مسئولان در بین معترضان که بیشتر از کارکنان شرکتهای پیمانکاری شاغل در سایت فولاد بودند، حاضر شدند.

در نهایت قرار بر این شد که شنبه هفته آینده با حضور مدیرعامل فولاد، جلسه‌ای برای بررسی موضوع برگزار شود و نتایج آن به اطلاع مردم برسد.

آخرین خبر درباره کارگران پروژه ای معترض بازداشتی بنقل از شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

بنا بر خبرهای دریافتی تا پایان روز گذشته(یکشنبه ۲۴ مهر) تعدادی از همکاران بازداشتی آزاد شده اند.

این آزادی موقت با وثیقه، قرار کفالت و جریمه نقدی صورت پذیرفته است.

بعلت قطعی اینترنت و دشواری در برقراری تماس تلفنی تا این لحظه هنوز موفق به دریافت اسامی آزاد شدگان و این که هنوز چه تعداد از همکاران در بازداشت باقی مانده اند نشده ایم.

قویا تاکید ما بر آزادی فوری همه کارگران بازداشت شده بوده و کماکان در حال بررسی پلن های موجود برای ادامه و گسترش اعتراضات خود هستیم.

به محض دریافت خبر، گزارش به روز رسانی خواهد شد.

ویدیوها و پیامی به اتحادیه آزاد کارگران ایران ارسال شده است مبنی بر اینکه عصر امروز دوشنبه ۲۵ مهرماه ۱۴۰۱ تعداد ۲۴ ماشین یگان ویژه از مسیر بوشهر به سمت عسلویه در حرکت بوده‌اند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران بخاطر قطعی و اختلال جدی اینترنت در آن منطقه، صحت این موضوع را به طور کامل نمی‌تواند تایید کند اما با توجه به گسترش زمزمه‌های اعتصاب و اعتراض مجدد کارگران پروژه‌ای، این امر می‌تواند در راستای تلاش نهادهای امنیتی برای مقابله و سرکوب کارگران باشد.

قطعا کارگران شاغل در پروژه‌های نفت، گاز و پتروشیمی و پالایشگاه‌ها هم بلحاظ حجم جمعیتی زیاد و هم بلحاظ عزم و جسارتی که هفته‌ی گذشته با اعتراضاتشان از خود نشان دادند، مرعوب و منکوب چنین اقدامات جنایتکارانه‌ای نمی‌شوند و در تلاش‌اند تا با سازمان دادن اعتصابات سراسری، جنبش عظیم اعتراضی مردم ایران را تقویت کرده و بیشتر به پیش ببرند.

ما در تلاشیم تا با برقراری ارتباط با منابع خود در عسلویه از صحت موضوع مطلع گردیم. در صورت دستیابی به اطلاعات بیشتر گزارش‌های تکمیلی منتشر خواهد شد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۵ مهرماه ۱۴۰۱

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌حومه:

بازداشت کارگران پروژه ای نفت محکوم است! 

اعتراض و اعتصاب حق مسلم کارگران است

سندیکای کارگران شرکت واحد گسیل نیروهای سرکوبگر از جمله صدها نیروی یگان ویژه و سرکوب و بازداشت کارگران پروژه ای نفت در عسلویه را به شدت محکوم میکند. کلیه کارگران بازداشتی که ابتدا ۳۰ نفر و‌ متعاقبا بیش از ۱۰۰ نفر اعلام شدند باید فوری و بدون قید و شرط آزاد شوند.

اعتصاب و‌ اعتراض کارگران پروژه ای نفت در عسلویه- بوشهر و‌ پالایشگاه آبادان حق مسلم آنها و همچنین کارگران بخشها و صنوف مختلف در سراسر کشورمی باشد. حاکمیت بیشرمانه اعتراض و اعتصاب کارگران نسبت به سرکوب خشونت آمیز مردم در اعتراضات سراسری را با بازداشت و‌ بگیر و‌ ‌ببند بیشتر کارگران و‌ تهدید به اخراج و بستن کارخانه پاسخ داده است. آنگاه رئیس قوه قضائیه دم از «گفت و‌گو» با معترضین میزند و انتظار دارد این قبیل ادعاهای توخالی را کسی باور کند و یا جدی بگیرد.

همانطور که تجربه جنبش کارگری ایران همواره نشان داده است، حاکمان هیچگاه کوچکترین صبر و بردباری در قبال ایجاد تشکلات مستقل کارگری و اعتراضات و‌ اعتصابات کارگری از خود نشان نداده اند. برخورد خشونت آمیز با تشکلات و فعالین مستقل کارگری، هزاران هزار مورد احضار، بازداشت، ضرب و شتم، بازجویی، انفرادی، حبسهای متعدد و طولانی، احکام شلاق، تبعید، اخراج، سناریو سازی و پرونده سازی و ‌اعتراف گیریهای اجباری، تعقیب دائمی و تهدید به زندان‌و‌ اخراج کارگران، و اذیت و‌ آزار دائمی خانواده ها، چه معنایی میتواند داشته باشد جز‌ وحشت و نگرانی  از اتحاد کارگران و‌ گسترش تشکلات مستقل کارگری در سراسر کشور . 

بازداشت بیش از ۲۵۰ فعال کارگری و‌ معلمی، از جمله فعالین شناخته شده سندیکای کارگران شرکت واحد و شورای هماهنگی تشکل های فرهنگیان، تنها در همین چند ماه اخیر، تداوم‌حبس برخی از آنها و‌ قرار وثیقه های فوق العاده سنگین و‌ نمایشهای مکرر تلویزیونی و پاپوش دوزی و اعتراف گیری اجباری توسط نیروهای وزارت اطلاعات و صدا و سیما علیه فعالین معتبرکارگری، با هدف مهار جنبش کارگری و‌ معلمی و‌ از میدان خارج‌کردن فعالین کارگری و جرم‌انگاری تشکل و اعتراض و‌ اعتصاب کارگری و‌ ایجاد فضای رعب و ‌وحشت و‌ ناامیدی در صفوف کارگران بوده است. 

طبقه کارگر با اتحاد، تشکل و‌ استقلال قدرت میگیرد و بدون‌آن‌گوشت دم‌توپ طبقات دارا و‌ حاکمان میشود. حاکمیت نیز همین را خوب میداند و تمام توان نیروهای سرکوبگرش را برای جلوگیری از ایجاد تشکلات مستقل و سراسری کارگری به کار برده است که کارگر نه امنیت شغلی و تامین اقتصادی و ‌اجتماعی داشته باشد و نه قدرت ایجاد تشکل. اندک تشکلهای مستقل کارگری موجود در کشور، از جمله سندیکای کارگران شرکت واحد، علاوه بر مواجهه با صدها مورد بازداشت و‌ تهدید دائمی نمایندگان و‌ فعالینش، تمام این سالها علیه خصوصی سازیها و‌ گسترش شرکتهای پیمانی و قراردادهای موقت کار اعتراض داشته اند و‌ عواقب جدی آن را برای امنیت و‌ معیشت و‌ قدرت جمعی کارگران گوشزد کرده اند. در شرکت واحد، رانندگان‌جدیدی  استخدام شده اند که تعدادشان به شدت افزایش یافته است و به صورت قراردادی و زیر نظر شرکتهای پیمانکاری استخدام شده اند و  از کوچکترین‌امنیتی برخوردار نیستند. شرکت نیز با سیاستی آگاهانه رانندگان قدیمی و باسابقه را یا ‌بازنشسته نموده و یا عامدانه از خطوط خارج کرده و در بخش های دیگر ازجمله توقفگاه ها شاغل نموده تا نتوانند اعتراضات را در خطوط شکل دهند.

در چنین بستری، در عین حال لازم به تاکید است که در اعتراضات سراسری به دنبال قتل سبعانه (مهسا) ژینا امینی، مردم به ستوه آمده کشور از همه ی اقشار جامعه، از جمله کارگران و فرزندانشان، به خیابانها آمده و‌ یک ماه می‌باشد که این اعتراضات سراسری بی‌وقفه ادامه داشته است. این فرزندان خانواده های کارگری، مزدبگیر و زحمتکش در دانشگاهها، مدارس و خیابانهای شهرهای مختلف کشور هستند که در حال مبارزه علیه تبعیض و ستم و برای برابری زن و‌ مرد و آزادی و زندگی بهتر و‌ رهایی از فقر و بیکاری و‌ بی آیندگی هستند و‌ نه سرمایه داران و «بچه پولداران ایران» که بیشترین منفعتها را از همین نظام حاکم برده اند.

در عین حال، با وجود شرکت آحاد کارگران و ‌خانواده‌های کارگری و زحمتکش در خیزش سراسری، اعتصاب کارگران پیمانی و پروژه ای نفت در روزهای اخیر، حتی اگر موقتا سرکوب شود، اهمیت اقدام جمعی و‌ متشکل کارگران را با وجود سرکوب شدید و ممتد یادآوری نمود.(ادامه 

ما ضمن اعلام حمایت از کارگران پروژه ای نفت، از تمامی کارگران ایران، از جمله در بخشهای حمل و‌ نقل و رانندگان اتوبوس شهری، میخواهیم که همبستگی خود با اعتصاب کارگران پیمانی و پروژه ای نفت و‌ با اعتراضات سراسری مردمی را از طرق امکانپذیر و‌ مؤثر ابراز کنند و از همکاران گرامی خود درخواست میکنیم که با خرد‌ و‌ همبستگی جمعی با یکدیگر رایزنی و برنامه ریزی مشترک داشته باشند.

سرکوب و‌ به قتل رساندن مردم معترض منجمله دهها کودک و نوجوان جنایت علیه بشریت است. خواست فوری ما خروج بلافاصله نیروهای انتظامی و‌ امنیتی از تمامی محیطهای کار و تحصیل و محلات و توقف سرکوب اعتراضات و اعتصابات است، و‌ تاکید می کنیم که اعتراض و اعتصاب حق مسلم کارگران ‌و‌ مردم ستم دیده است. 

کلیه فعالین کارگری، معلمی، دانشجویی، دانش آموزی، و فعالین جنبش زنان و‌ معترضین بازداشتی آزاد باید گردند. 

۲۵ مهر ۱۴۰۱

تحصن دانشجویان دانشگاه  مدنی آذربایجان جهت حمایت از دانشجوی بازداشتی این دانشگاه

دانشجویان دانشگاه  مدنی آذربایجان روز دوشنبه ۲۵ مهر مقابل دانشکده ادبیات این دانشگاه تحصن کردند و خواستار آزادی دانشجوی بازداشتی این دانشگاه بدون قید و شرط به همراه خواهر ایشان شدند. همچنین دانشجویان معترض در انتهای تحصن اعلام کردند تا زمان بسته شدن پرونده‌ی هم‌دانشگاهی‌ خود و تمام دانشجویان کشور به اعتصاب ادامه خواهند داد.

در جریان این تحصن، حراست دانشگاه اجازه‌ی فیلمبرداری از تحصن را به دانشجویان نداد و فضای امنیتی شدیدی بر تحصن دانشجویان معترض حاکم بود و همچنین اینترنت در‌ محوطه دانشگاه قطع شده بود.

از جمله شعارهای این تجمع:

 دانشجوی زندانی آزاد باید گردد”

“آهای دانشجوی باغیرت، زودتر به ما بپیوند”

“آیسان ما کجاست، مسئولیتش با شماست”

گفتنی است این تحصن در ساعات ظهر ۲۵ مهر برگزار شد و آیسان آدی‌بیگ و خواهرش که در روز ۲۰ مهر به صورت خشونت‌آمیزی مقابل مصلای تبریز بازداشت شده بودند، حدود ساعت ۵ عصر به قید وثیقه و خواهر وی به قید کفالت آزاد شد.

۲۵مهر۱۴۰۱

سلف بدون تفکیک جنسیتی با مقاومت دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

به گزارش دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، پس از دو روز حضور بدون تفکیک جنسیتی در سلف، امروز چند لباس شخصی وارد سلف شده و خواستار ضبط کار دانشجویی و گوشی همراه برخی از دانشجویان شدند که با مقاومت دانشجویان و بیرون راندن آن‌ها از سلف همراه شد.

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سلف سرویس این دانشکده با شعار “بسیجی حراست پیوندتان مبارک”

۲۵مهر۱۴۰۱

بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم‌پزشکی اردبیل در تداوم اعتصابات

بدینوسیله به اطلاع دانشگاهیان و مردم شریف و آزادی‌خواه اردبیل می‌رسانیم ما دانشجویان دانشگاه علوم‌پزشکی اردبیل در اعتراض به اتفاق ناگوار ضرب و شتم دانش‌آموزان اردبیلی و ریختن خون یکی از آنان و فضای امنیتی و سرکوبگرانه شدید اخیر در اردبیل، سرکوب مطالبات و خواسته‌های مسالمت‌آمیز و بر حق هم‌وطنانمان در سراسر ایران و همچنین بازداشت دانشجویان و قطعی‌های مکرر و هدفمند اینترنت، از حضور در کلاس‌های درس و بخش‌های آموزشی خودداری کرده و خواهان روشن شدن همه ابعاد این حوادث هستیم.

امید است سایر دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان محترم نیز در این اعتراضات مسالمت‌آمیز و آزادی‌خواهانه با موضع‌گیری اصولی و صحیح با دانشجویان و مردم ایران همراه شوند.

به امید فردایی بهتر…

حمله‌ی لباس شخصی‌ها به بیمارستان امام خمینی اردبیل به دنبال اعتراض دانشجویان علوم پزشکی اردبیل.

۲۵مهر۱۴۰۱

بیانیه دانشجویان دانشکده زبان و ادبیات خارجه دانشگاه تهران در وجوب تداوم اعتصابات

اکنون که تار و پود قلب‌مان با خشم و اندوه گره خورده است و چشم‌هایمان از مشاهده تاراج انسانیت به ستوه آمده‌اند؛ لازم به یادآوری است که دانشجو همواره جزء انفکاک‌ناپذیر جامعه بوده است و بیهوده‌انگاری است که در برابر سرکوب اعتراض و خواسته‌های مدنی هم‌وطنانش سر خم بیاورد و زبان نگشاید. از این رو، ما دانشجویان دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجه‌ی دانشگاه تهران، حمایت تمام و کمال خود از ندای آزادی مردممان را به عمل می‌آوریم و وارد هفته‌ی چهارم از اعتصاب‌مان می‌شویم. خواست ما زندگی و آزادی همه‌ی هم‌وطنان‌مان است.

دانشجویان دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی، دانشگاه تهران

بیانیه دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در تداوم اعتصابات

همه‌چیز مثل روز روشن است. فریاد آزادی‌خواهی مردم هر روز به گوش می‌رسد و پاسخی جز گلوله  و سرکوب به آن داده نمی‌شود. روزهاست که با خبر بازداشت، ارعاب و تهدید هم‌کلاسی‌هایمان مواجه می‌شویم، در مسیر دانشگاه رد خون می‌بینیم، خبر قتل عام مردم بلوچستان را می‌شنویم، از کردستان بی‌خبریم و هر جای شهر که پا می‌گذاریم خود را در محاصره‌ی انبوه مأموران امنیتی می‌یابیم.

حضور ما در کلاس درس -اعم از حضوری و مجازی- در تاریخی که سیل جنایت‌ها همه‌جا را فرا گرفته، جو دانشگاه همچنان امنیتی‌است، همکلاسی‌هایمان در بندند یا به قید وثیقه‌هایی آزادند که خبر از احکام سنگین می‌دهد، نه تنها عادی‌سازی وضعیت موجود قلمداد می‌شود، بلکه هیچ پیامی جز مشروعیت‌بخشی به این سرکوب‌های غیرانسانی اخیر ندارد و نخواهد داشت.

ما جمعی از دانشجویان دانشکده‌ی علوم اجتماعی دانشگاه تهران، تا زمانی که این خفقان به قوت خود باقی‌ست، دوشادوشِ مردم در مسیر حق‌خواهی می‌ایستیم و با محکوم‌ کردن تمامی این ستم‌ها و بیدادها به اعتصاب خود ادامه خواهیم داد.

جان و امنیت دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در خطر است

بنا به گزارشات واصله تا بدین لحظه، تعدادی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و برخی از اساتید در دانشگاه توسط نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند. از سویی دیگر تعدادی از دانشجویان بازداشت و برخی دیگر از دانشجویان و اساتید در اتاق‌های دانشکده و حراست محبوس و گوشی همراه عده‌ای نیز ضبط شده است.

همچنین به دلیل قطعی اینترنت در دانشکده اطلاعات دقیقی از وقایع این دانشکده در دسترس نیست و بخشی از گزارشات توسط دانشجویان دانشکده مدیریت و دانشگاه تربیت مدرس که مشرف به دانشکده علوم اجتماعی هستند ارسال شده‌اند.

دانشجویان مبحوس شده در دانشکده علوم اجتماعی، حراست اجازه خروج نمی‌دهد

طبق گزارشات دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران امروز دوشنبه ۲۵ مهر از ساعاتی پیش در این دانشکده مبحوس شده اند و حراست اجازه خروج نمی‌دهد

حراست همچنین کارت تمام دانشجویان را چک کرده و یک دانشجو را در اتاقی مبحوس و گوشی وی و رمز آن را از او گرفته است، اینترنت دانشکده نیز قطع شده است

این امر با حمایت و هماهنگی هیئت رئیسه دانشکده علوم اجتماعی رخ داده است، هنوز علت این عمل وقیح حراست مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد به دلیل اعتصاب دانشجویان برای تحریم کلاس های درس است

تصاویر مربوط به در ورودی کلاس های درس دانشکده علوم اجتماعی برای نشان دادن اعتراض خود نسبت به سرکوب و خفقان موجود در دانشگاه است

فشار مضاعف بر دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی جهت توقف اعتراضات و اعتصابات

بنا به گزارشات واصله، دانشجویان دانشکده‌ی علوم اجتماعی دانشگاه تهران، امروز ۲۵ مهرماه ۱۴۰۱، مانند روزهای گذشته در اعتراض به وضع موجود در دانشکده تجمع کردند که برخلاف روال روزهای گذشته با حضور گسترده‌ی حراست دانشگاه مواجه شدند. 

گفتنی است مسئولین آموزش دانشکده با همدستی حراست در تجمع دانشجویان اختلال ایجاد کردند. این فضای امنیتی و ملتهب که حاصل حضور حدود ۲۰ تن از نیروهای حراست و لباس شخصی بود، موجب برهم خوردن تجمع دانشجویان شد. 

پس از اتمام تجمع، دانشجویان با بسته بودن درب و محاصره‌ی نرده‌های دانشکده مواجه شدند. هم‌اکنون نیروهای حراست اقدام به ضبط غیرقانونی کارت دانشجویی افراد هنگام خروج کرده و از ورود سایر دانشجویان دانشگاه ممانعت می‌کنند. 

در این بین ریاست دانشکده و معاونت دانشجویی تعدادی از دانشجویان را احضار و متهم به سردستگی تجمع کرد‌ند. همچنین دکتر جمشیدی‌ها، رئیس دانشکده‌ی علوم اجتماعی، ادعا کرده که برخلاف گذشته از امروز به بعد هیچ‌گونه تجمع در کل دانشکده‌های دانشگاه تهران مجاز نبوده و در صورت بر هم خوردن نظم دانشگاه با عوامل آن به شدت برخورد خواهد شد. این درحالی است که پیش از این نیز تمام تجمعات دانشگاه با سرکوب حراست و بازداشت دانشجویان همراه بوده است.

۲۵مهر۱۴۰۱

گزارشی از وقایع ۲۵ مهرماه دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

در دانشگاهی که ریاست آن در «خانه‌ی گفت‌وگو» از اساتید دعوت می‌کند تا درباره‌ی وقایع اخیر صحبت کنند، دانشجویان به جرم اظهار نظر و بیان اعتراض خود با مشت و لگد حراست مواجه می‌شوند! دو روز پس از شکنجه و ضرب و شتم ۲۲ نفر از دانشجویان دانشگاه تهران در ساختمان حراست واقع در خیابان ۱۶آذر، این بار نیروهای حراست دانشجویان دانشکده‌ی علوم اجتماعی را هدف قرار می‌دهند.

دانشجویان علوم اجتماعی در حالی که همچون روزهای گذشته در اعتراض به فجایع اخیر در دانشکده تجمع کرده بودند، متوجه حضور پرتعداد نیروهای حراست و لباس شخصی شدند؛ حدود سی تن از ایشان در دانشکده حضور یافته، نرده‌های اطراف را محاصره کرده، درب دانشکده را بسته و کارت دانشجویی افراد را حین خروج ضبط می‌کردند. زمانی که جمعیت دانشجویان به همراه تعدادی از اساتید به درب خروج نزدیک شدند، برخوردهای خشونت‌آمیز حراست آغاز شد. فضای مقابل درب به حدی ملتهب بود که عابرین هم از آن بی‌نصیب نمانده و توسط نیروهای حراست تعقیب شده، کتک خورده و مورد فحاشی قرار گرفتند.

در همان زمان که دانشجویان در دو طرف در ورودی دانشکده تجمع کرده و تنها خواسته‌ی آن‌ها پس گرفتن کارت‌های دانشجویی ضبط شده و خروج بدون تهدید از دانشکده بود، دیدند که در مقابل چشمانشان بیش از ده تن از نیروهای حراست به سمت یکی از اساتید که قصد وساطت داشت هجوم برده و او را نیز مورد ضرب و شتم قرار دادند. تعدادی از دانشجویان در اتاق حراست محبوس شدند، و عده‌ای نیز با مشت و فشار حراست از درب خروج دور نگه داشته می‌شدند.

نیروهای حراست که روشن نیست از چه رو در فضای باز مقابل درب با ماسک صورت خود را پوشانده بودند، مانند یک نهاد امنیتی دانشجویان را بازداشت و تهدید می‌کردند. مکرراً به دانشجوها گوشزد شد که فیلم دوربین‌های دانشکده بازبینی خواهد شد و در صورت حضور هر یک از دانشجویان در تجمع، نه تنها به کمیته‌ی انضباطی معرفی می‌شوند، بلکه فیلم‌ها تحویل نهادهای امنیتی خارج از دانشگاه خواهد شد. اگرچه به نظر می‌رسد همه‌ی دانشجویان محبوس در نهایت آزاد شده‌اند، به برخی از ایشان آسیب‌های جسمی مشهودی وارد شده است. تهدیدها حتا پس از خروج دانشجویان از دانشکده نیز ادامه داشت و با خانواده‌ی برخی دانشجویان تماس گرفته شده تا بلکه ارعاب خانواده‌ها صدای اعتراض دانشجویان را خاموش کند. 

این‌ها همه در حالی رخ داد که تجمع اعتراضی که هیچ مطالبه‌ای فراتر از آزادی حقیقی تمام دانشجویان بازداشتی نداشت، مدت‌ها قبل پایان گرفته بود و دانشجویان تنها خواستار خروج از دانشکده بودند.

منبع: کانال شورای صنفی دانشکده‌ علوم اجتماعی دانشگاه تهران

فشارهای گسترده به دانشجویان معترض دانشگاه خواجه نصیر: 

“از تعلیق تحصیلی و اخراج از خوابگاه تا منع ورود به دانشگاه”

بنا به گزارشات رسیده از دانشجویان دانشگاه خواجه‌نصیر، مسئولین این دانشگاه دانشگاه طی اقدامات مختلفی سعی در سرکوب و توقف تجمع و اعتصاب دانشجویان دارند. بنا به این اخبار، شب گذشته طی تماسی تهدید‌آمیز با حدود ۴۰ تن از دانشجویان، آن‌ها را به ساختمان حراست مرکزی احضار کردند که در صورت عدم مراجعه، حق درود به دانشگاه از ایشان سلب خواهد شد. در ادامه، صبح امروز با چک کردن کارت دانشجویی در درب ورودی دانشگاه، طبق لیست حراست، دانشجویان شرکت‌کننده در اعتراضات از ورود به دانشگاه منع شدند. در ادامه دانشجویان معترض به دفتر حراست برده شده و دانشجویان خوابگاهی را از خوابگاه محروم و اخراج کرده و حدود ۶۶ دانشجو را در آستانه‌ی تعلیق دو ترم معادل یکسال تحصیلی قرار دادند.

برخی دیگر از دانشجویان شناسایی شده توسط حراست با انتقال به دفتر حراست فیزیکی مرکزی و ارعاب، مجبور به امضای تعهد مبنی بر عدم فعالیت و شرکت در اعتراضات شدند و دانشجویان شهرستان‌های دیگر تهدید به بازگردانده شدن به شهر محل اقامتشان شدند.

این در حالیست که خشنود (معاون حوزه ریاست دانشگاه خواجه نصیر) در پی مراجعه‌ی دانشجویان به حوزه‌ی ریاست، از موانع پیش آمده اظهار بی‌اطلاعی کرده و طبق رفتار معمول مسئولان، قول پیگیری به دانشجویان داد.

تهدید علنی و رسمی دانشگاه گیلان در قالب اطلاعیه رسمی و ارسال پیامک به دانشجویان، جهت توقف اعتراضات و اعتصاب دانشجویان.

این تهدیدات در شرایطی صورت می‌گیرد که این دانشگاه با ایجاد فضایی امنیتی همراه با احضارها و تهدیدهای مکرر کمیته‌ی انضباطی در داخل دانشگاه و گشت‌های ایست بازرسی بیرون دانشگاه، دانشجویان معترض را تحت فشار و سرکوب قرار داده است.

فراخوان جمعی از دانشجویان دانشکده فیزیک پردیس علوم برای تحصن و اعتراض در دانشکده 

جمعی از دانشجویان دانشکده فیزیک پردیس علوم دانشگاه تهران در اعتراض به بازداشت، کشتار، کودک کشی و سرکوب در کشور فردا دور هم جمع می‌شوند تا اعتراض کنند

زمان و مکان: سه شنبه ۲۶ مهرماه ساعت ۱۱ صبح، لابی دانشکده فیزیک

فراخوان جمعی از دانشجویان پردیس علوم پیرو اتفاقات پیش آمده در سلف پردیس در روزهای گذشته

دانشجویان پردیس علوم ابراز داشتند که برای اتفاقات پیش آمده و توهین مسئولان پردیس به آن ها فردا نیز در سلف پسران گرد هم می آیند تا اعتراض کنند

زمان و مکان : پردیس علوم، سلف پیشین پسران-سلف همگانی آینده 

ساعت ۱۲:۱۵ دقیق ظهر

طی حمله نیروهای امنیتی به زندانیان داخل زندان اوین در ساعات پایانی روز شنبه  محمد خانی مترجم و دانشجوی مقطع دکتری رفاه اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی بوسیله شلیک گلوله ساچمه‌ای مجروح شده است.

لغو ابلاغ مدیریت جواد رضایی مدیر دبیرستان شاهد ناحیە ٣ شیراز

اگرچه در این روزها خبرهای تأسف‌باری از همکاری برخی مدیران و سرپرستان مدارس با نیروهای امنیتی در جهت سرکوب اعتراضات دانش‌آموزان منتشر می‌شود، اما هستند و بسیار هم مدیران و فرهنگیان فرهیخته و شریفی مانند معصومه عقاب نشین که در دفاع از حریم مدرسه و دانش‌آموزان راه مقاومت و ایستادگی پیش گرفته و درس آزادگی می‌دهند. 

اخیراً و در نمونه‌ای دیگر خبردار شدیم  جواد رضایی مدیر دبیرستان شاهد ناحیه ۳ شیراز به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری اخیر به دستور سید عبدالصمد موسوی رئیس اداره آموزش و پرورش ناحیه ۳ شیراز از کار برکنار شد.

آقای رضایی از مدیران خوشنام و فرزند شهید رضایی از شهدای جنگ است و به دلیل انتشار استوری (تصویری که در وضعیت واتساپ از مهسا امینی و اعتراضات مردم منتشر کرده بود) برکنار شده است.

احضار کنشگران صنفی معلمان کرمان

زهرا عزیزی، محمدرضا بهزادپور،حسین رشیدی از فعالین صنفی معلمان‌ کرمان که پیشتر با قید وثیقه آزاد شده اند، فردا سه شنبه ۲۶ مهرماه، ساعت ۸ صبح به پلیس امنیت کرمان فراخوانده شده اند. 

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن محکوم نمودن هر نوع برخورد قهری، با معلمین و فعالان صنفی، آن را اقدامی غیرقانونی و غیراخلاقی می‌داند و انتظار دارد که مراجع قانونی نسبت به قانون شکنی‌های انجام گرفته حساسیت نشان دهند و این برخوردهای غیرقانونی برچیده شود.

بی خبری از سرنوشت معلم بازداشتی، مسعود قبادی

مسعود قبادی، معلم چرام از استان کهگلویه و بویراحمد، جمعه شب ۲۲ مهر، توسط نیروهای اطلاعات سپاه چرام بازداشت شد و پس از گذشت چند روز هیچ اطلاعی از وضعیت ایشان در دست نمی باشد. 

آقای قبادی از چهره های خوشنام و فعال مدنی استان کهکیلویه و بویراحمد، بارها یورش نیروهای امنیتی به مدارس و ایجاد فضای امنیتی در مدارس را محکوم کرده بود.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن محکوم نمودن هر نوع برخورد قهری، با معلمین و فعالان صنفی، آن را اقدامی غیرقانونی و غیراخلاقی می‌داند و انتظار دارد که مراجع قانونی نسبت به قانون شکنی‌های انجام گرفته حساسیت نشان دهند و این برخوردهای غیرقانونی برچیده شود.

بی خبری از وضعیت داود رضوی بدنبال فاجعه در زندان اوین 

داوود رضوی بعد از فاجعه رخ داده در زندان اوین تا کنون تماسی با خانواده ی خود نداشته است. و تنها فردای واقعه ی آتش سوزی زندان اوین، از طرف دادسرا تماسی تلفنی با خانواده ی ایشان گرفته شده و به خانواده ی این فعال کارگری اعلام شد که حال او خوب می باشد. 

داوود رضوی،فعال سندیکایی  که ۵ مهر ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد، هم چنان در بند ۲۰۹ زندان اوین و تحت بازجویی می باشد.

به دنبال فاجعه رخ داده در زندان اوین،نگرانی شدید مردم و خانواده های زندانیان در ارتباط با وضعیت زندانیان و سلامتی آن ها هم چنان ادامه دارد. خبرهای رسیده بسیار نگران‌کننده و خشم برانگیز هستند و کاملا روشن است که مسئولیت جان و سلامتی کلیه زندانیان تنها به عهده مسئولین زندان و‌ مقامات حکومتی است. لازم به تاکید است که فاجعه زندان اوین که منجر به کشته و زخمی شدن زندانیان از جمله زندانیان سیاسی گردید، برای هزاران زندانی و‌ خانواده هایشان و‌ میلیونها مردم‌نگران، حادثه ای مخوف و‌ مملو از اضطراب، وحشت و ‌تروما و کاملا نابخشودنی می باشد، 

سندیکای کارگران شرکت واحد بشدت نگران سلامتی تمامی زندانیان محبوس در #اوین، از جمله داود رضوی، عضو‌هیات مدیره سندیکا،می باشد. #داود_رضوی و‌ کلیه زندانیانی که خانواده هایشان نسبت به وضعیتشان بی خبرند، باید بلافاصله اجازه تماس تلفنی و‌ حضوری داشته باشند. 

کلیه فعالین کارگری، معلمی، دانشجویی، دانش آموزی، و فعالین جنبش زنان، معترضین بازداشتی و زندانیان سیاسی آزاد باید گردند. 

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌ حومه

۲۶ مهر ۱۴۰۱

به نقل از توییتر خانم مینویی، وکیل مدافع بهاره هدایت دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی دانشگاه تهران که از تاریخ ۱۱مهر تحت بازداشت است بعد از گذشت بیش از یکروز از اتفاقات ناگوار زندان اوین، هنوز هیچ تماس تلفنی جهت اطمینان از سلامت ایشان دریافت نشده است.

ایشان آخرین بار در تاریخ ۱۳مهر طی تماس با خانواده از بازداشت خود در بند۲۰۹ زندان اوین خبر داده بود

این بی‌خبری طولانی بعد از حوادث اخیر زندان اوین، منجر به ایجاد نگرانی برای خانواده و دوستان درمورد سلامتی او شده است

علیرضا یعقوبی دانشجوی مقطع کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه بهشتی، شب گذشته درمنزل خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

تا بدین لحظه از وضعیت و نهاد بازداشت‌کننده ایشان اطلاعی در دست نیست.

امیرحسین بریمانی دانشجوی رشته ادبیات نمایشی دانشگاه آزاد تهران واحد سوهانک، روز ۳ مهر مقابل درب منزل خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و اکنون با گذشت ۲۳ روز از بازداشت، همچنان در زندان فشافویه به سر می‌برد.

بنا به گزارش رسیده، نیما فرقانی، رضا حکمت و علی قنبری سه دانشجوی دانشگاه مازندران حدود ساعت ۶عصر مقابل درب دانشگاه توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی امیررضا دوزنده

امیررضا دوزنده، دانشجوی جامعه‌شناسی دانشگاه مازندران، که روز شنبه ۱۶ مهرماه با همکاری حراست دانشگاه مازندران توسط اداره اطلاعات بابلسر در داخل دانشگاه و بدون حکم قضایی بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات در ساری منتقل شد و همچنان در بازداشت در سلول انفرادی به سر می‌برد.

نهاد بازداشت‌کننده نه‌ تنها تاکنون از تفهیم اتهام خودداری کرده و به صورت غیرقانونی ایشان را در بازداشت نگه داشته، بلکه از دادن اطلاعات وضعیت وی، به خانواده ایشان خودداری می‌کند و طی تماس‌های روزانه، تنها جوابی که به پدر وی داده شده چیزی جز وعده، دروغ و ارعاب نبوده است. با استفاده از بازی‌های روانی، تهدید و ایجاد اضطراب برای این دانشجو و خانواده‌‌اش می‌خواهند سناریوی از پیش‌تعیین شده‌ را به وی تحمیل کنند‌.

لازم به ذکر است پس از پی‌گیری‌های به عمل آمده توسط خانواده ایشان، ابتدا قول آزادی امیررضا دوزنده پس از ۷۲ ساعت به پدرش داده می‌شود، اما پس از طی شدن مهلت تعیین‌شده، به بهانه‌ای واهی، سه روز دیگر نیز به ۷۲ ساعت از پیش تعیین شده اضافه کردند. طی آخرین تماس در روز پنجشنبه ۲۱ مهرماه دوزنده به خانواده اعلام می‌کند که قرار بازداشت وی به وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی تغییر کرده و طبق گفته‌ی بازپرس حداکثر تا روز یکشنبه ۲۴ مهرماه آزاد خواهد شد. اما تا بدین لحظه در کنار عدم آزادی وی، خانواده‌‌اش از روز پنجشنبه از او بی‌خبرند و‌ نهاد بازداشت‌کننده در جواب پی‌گیری‌های مکرر ایشان صرفاً به تکرار اتهامات واهی و دروغ‌پردازی علیه امیررضا پرداخته و به بازداشت غیرقانونی وی ادامه داده است.

با گذشت بیش از سه‌هفته از بازداشت امین سالاری سلاجقه، دانشجوی فلسفه‌ی دانشگاه تهران، مقابل درب خوابگاه، همچنان خبری از آزادی او نیست.

 در این مدت مسئولان وعده‌های تو خالی بسیاری برای آزادی او داده‌اند و هربار با سر رسیدن تاریخ اعلام شده، از پاسخگویی راجع به وضعیت این دانشجو سر باز زده‌اند. با اینکه در ابتدا برای آزادی او قرار کفالت تعیین شده بود، در روزهای اخیر در قبال آزادی او، از خانواده‌‌اش طلب وثیقه کرده‌اند. لازم به ذکر است که او در این مدت از اوین به فشافویه منتقل شده است.

اسامی برخی از دانشجویانی که اخیرا آزاد شده‌اند:

محمد جواهری، دانشگاه تهران، به قید وثیقه‌ی ۵۰۰ میلیون تومانی

علی داعی ناصری، دانشگاه تهران، به قید وثیقه ۶۰۰میلیون تومانی

بهنیا شهبازی، دانشگاه علم و فرهنگ

شهریار شمس، دانشگاه آزاد تهران شمال، به قید وثیقه

آیسان آدی‌بیگ، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، به قید وثیقه

امیرحسین پورسیف، دانشگاه علم و صنعت، به قید وثیقه

نیا ارجمندزاده، دکتری دامپزشکی دانشگاه شیراز، وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate