اخباروگزارش های کارگری ۲۳ شهریورماه ۱۴۰۱

اخباروگزارش های کارگری ۲۳ شهریورماه ۱۴۰۱

– هفتمین روز تجمع اعتراضی خانواده‌های محکومین به اعدام علیه مجازات  اعدام و برای توقف اعدامها در ایران مقابل دفتر قوه قضاییه در تهران

– خودسوزی منجر به فوت کارگر اخراجی پتروشیمی بیستون

– امروز چهارشنبه ۲۳شهریور خانواده های رضا شهابی و حسن  سعیدی و خانواده کیوان  مهتدی به دادستانی عمومی وانقلاب تهران مراجعه کردند

– انتقال لیلا حسین‌زاده به زندان عادل‌آباد شیراز و ادامه‌ی بازداشت غیرقانونی وی

– بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون محاکمه و نقش مسئولین امنیتی خانه کارگر در پرونده‌سازی علیه پروین محمدی  

– صدور قرار منع تعقیب برای فعالین صنفی معلمان شهر سقز و اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان_سقز: 

سلیمان عبدی، عزیز مرزی، طاهر حامدی، حسن رحیمیان، حسام‌الدین خاکپور، کیوان محمدی، محسن شکوهی، حسین محمدی، قادر یثرابی، خالد عبدالهی، احمد قادری، طاهر قادرزاده، خالد شیخی، صلاح حسینی، اسماعیل ریحانی، زاهد مرادی، آمانج امینی، محمد فتاحی، لقمان‌الله مرادی و انور فرج‌زاده

– فروریختن قسمتی دیگر از ساختمان متروپل آبادان وگرفتارشدن  دستکم یک کارگر زیرآوار

*هفتمین روز تجمع اعتراضی خانواده‌های محکومین به اعدام علیه مجازات  اعدام و برای توقف اعدامها در ایران مقابل دفتر قوه قضاییه در تهران

روزچهارشنبه ۲۳شهریورعلیرغم یورش روز دوشنبه نیروهای امنیتی به تجمعشان وبازداشت تعدادی از آنها+ برای هفتمین روز غیرمتوالی ، خانواده‌های محکومین برای انعکاس هرچه بیشر صدای اعتراشان نسبت به اعدام علیه مجازات  اعدام دست به تجمع مقابل دفتر قوه قضاییه در تهران زدند و خواستارتوقف اعدامها در ایران شدند.

+ ششمین روز تجمع خانواده زندانیان محکوم به اعدام در برابر قوه قضاییه

امروز دوشنبه ۲۱ شهریور تجمع خانواده محکومین به اعدام در مقابل قوه قضاییه در تهران برای ششمین روز برگزار می شد که نیروهای پلیس از تدوام آن جلوگیری کردند. شماری از اعضای خانواده ها که روز ۲۰ شهریور دستگیر شده بودند آزاد شده اند ولی هنوز افرادی در بازداشت بسر می برند.

از جمله فرهاد قهرمانی دیروز در اعتراضات نه به اعدام ، مقابل  مجلس توسط  پلیس امنیت ونک  بازداشت شده است.

فرهاد قهرمانی ۳۳ ساله، فرزند  محمد تقی قهرمانی ، زندانی سیاسی که سال ۹۰ اعدام شد.

برادر فرهاد، فرزاد قهرمانی و همچنین پسر عموی وی علی قهرمانی نیز از زندانیان سیاسی قیام آبان۹۸ بودند .

*خودسوزی منجر به فوت کارگر اخراجی پتروشیمی بیستون

یکی از کارگران شرکت پتروشیمی کرمانشاه واقع در بخش بیستون از توابع شهرستان هرسین به نام سجاد امیری ۳۰ ساله پس از اخراج از این شرکت به دلیل مشکلات معیشتی اقدام به خودسوزی و جانش را از دست داد. 

 بر اساس گزارش‌های منتشرشده، سجاد امیری روز دوشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ مقابل ساختمان شرکت پتروشیمی بیستون اقدام به خودسوزی نموده که پس از انتقال به مراکز درمانی به دلیل درصد بالای سوختگی جانش را از دست داده است. 

 سجاد امیری در این شرکت چند سال سابقه کار داشته و طی روزهای اخیر بدون هیچ گونه توضیحی توسط مسئولین شرکت پتروشیمی بیستون اخراج شده و به دلیل فقر و مشکلات معیشتی اقدام به خودسوزی کرده است.”

منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*امروز چهارشنبه ۲۳شهریور خانواده های رضا شهابی و حسن  سعیدی و خانواده کیوان  مهتدی به دادستانی عمومی وانقلاب تهران مراجعه کردند.

امروز ۲۳شهریور ماه خانم‌ ربابه رضایی همسر رضا شهابی و خانم نسرین رحیمی همسر حسن سعیدی برای بلاتکلیفی همسرانشان و عدم قبول وثیقه برای این کارگران زندانی از سوی دادسرای زندان اوین به دادستانی مراجعه کردند که قرار شد هفته آینده چهارشنبه دادستان عمومی و انقلاب تهران دیداری با خانواده این  زندانیان داشته باشد .

در این دیدار خانم آنیشا اسدالهی همسر کیوان مهتدی و خانواده اش نیز  حضور داشتند .

برگرفته از کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

*انتقال لیلا حسین‌زاده به زندان عادل‌آباد شیراز و ادامه‌ی بازداشت غیرقانونی وی

لیلا حسین‌زاده که روز ۲۹مردادماه مقابل درب منزل خود با ضرب و شتم بازداشت شده، پس از جابجایی‌های مکرر میان بازداشتگاه زندان اوین، بازداشگاه اداره اطلاعات شیراز و بازداشتگاه نیروی انتظامی شیراز، هشت روز پیش به قرنطینه زندان عادل‌آباد و سپس بند مواد مخدر این زندان منتقل شده است و تا روز گذشته از حق تماس جهت برقراری ارتباط با خانواده خویش محروم بوده و این محرومیت همچنان با نداشتن حق تماس با وکیل ادامه دارد.

بنا به اخبار واصله، در آغاز بازداشت وی، قرار وثیقه صادر شده اما اجازه تماس با وثیقه گذار داده نشده و علت آن نیز نگهداری ۱-۷ روز جهت “انجام تحقیقات” عنوان شده است اما با وجود اتمام این مدت، وی بدون قرار بازداشت همچنان در بازداشتی غیرقانونی به سر می‌برد.

گفتنی‌است این فعال صنفی‌دانشجویی پس از انتقال به شیراز، هر بار جهت بازجویی به بازداشتگاه وزارت اطلاعات برده شده و پس از آن به بازداشتگاه سروش نیروی انتظامی بازگردانده می‌شد. ادامه‌ی بازداشت خودسرانه و خلاف قوانین حال حاضر کشور، سبب تشدید بیماری خودایمنی حسین‌زاده شده و به گفته‌ی وی، داروها اثرگذاری خویش را از دست داده و پیشرفت بیماری به صورت عارضه‌ی پوستی، مشکلات دستگاه گوارش، مفاصل و چشم‌ها بروز یافته است. این درحالیست که پیش از این، پزشکی قانونی گواهی “عدم تحمل کیفر” برای حسین‌زاده صادر کرده است و بدین جهت قوه قضائیه باید پاسخگوی فشارها و بدعت‌های غیرقانونی و تحمیل آن بر زندگی فعالین و زندانیان سیاسی باشد.

برگرفته از کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور

*بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون محاکمه و نقش مسئولین امنیتی خانه کارگر در پرونده‌سازی علیه پروین محمدی  

امروز چهارشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ پروین محمدی نائب دبیر اتحادیه آزاد کارگران ایران به همراه وکیل خود آقای حسین تاج ساعت هشت و سی دقیقه صبح در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران حاضر شد اما پرونده‌ی وی به دلیل عدم حضور قاضی این شعبه به شعبه‌ی ۲۶ ارجاع و مجدداً در این شعبه مورد محاکمه قرار گرفت و تا زمان صدور رای با قرار کفالت ۲۰۰ میلیون تومانی موقتاً آزاد گردید.

همانگونه که در بیانیه‌های قبلی اطلاع‌رسانی کردیم، این پرونده‌ی قضائی به شکل غیابی و بدون هیچگونه اطلاع و یا ابلاغی به پروین محمدی، به اتهام تبلیغ علیه نظام و با مصادیق ایراد سخنرانی در جمع کارگران بازنشسته در رابطه با حادثه پلاسکو در سال ۹۶ علیه او مفتوح و در ۲۹ آذرماه سال ۹۹ حکم یکسال زندان به ایشان ابلاغ شد.

لازم به ذکر است این پرونده قضائی در پی اقدام امنیتی مسئولین خانه کارگر و گزارش از سخنرانی پروین محمدی درمورد حادثه پلاسکو در جمع بازنشستگان و ارسال آن به نهادهای امنیتی تشکیل شده است.

این اولین بار نیست که مسئولین امنیتی خانه کارگر به عنوان یکی از بازوان نهادهای سرکوبگر امنیتی علیه کارگران و فعالین مستقل کارگری اقدام به شکایت، پرونده‌سازی و تحرکات پلیسی می‌کنند. هنوز هم اقدام مقامات خانه کارگر در حمله به دفتر سندیکای شرکت واحد در سال ۸۴‌ و ضرب و شتم آنان از حافظه‌ها پاک نشده است.

خانه کارگر در مقام یک جریان سیاسی-امنیتی در چند دهه‌ی گذشته نقشی جدی در سرکوب و انحلال تشکل‌ها و شوراهای مستقل کارگری ایفا و با نفوذ پلیسی در مراکز کارگری مانع از ایجاد تشکل‌ها و محافل مستقل کارگری شده و بطور مشخص در وضعیت فلاکتبار فعلی کارگران و مزدبگیران نقشی محوری ایفا کرده‌ است. 

بر طبقه‌ی کارگر ایران پوشیده نیست که فقر و فلاکت تحمیل شده به کارگران از طریق تعرض مداوم به دسترنج آنان و تعیین دستمزدهای چندین برابر زیر خط بقا، حاصل نقش‌آفرینی سازمانیافته‌ی همین عوامل خانه کارگر در همسوئی با حکومت و کارفرمایان بوده است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران با ابراز انزجار از محاکمه‌ی پروین محمدی، بر افشایِ بیشتر بازجویان امنیتی خانه کارگر تأکید و خواهان پایان دادن به پرونده‌سازی‌های امنیتی علیه تمامی کارگران و مزدبگیران و آزادی فعالین صنفی و سیاسی زندانی است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۳ شهریور ۱۴۰۱

*صدور قرار منع تعقیب برای فعالین صنفی معلمان شهر سقز و اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان_سقز: 

سلیمان عبدی، عزیز مرزی، طاهر حامدی، حسن رحیمیان، حسام‌الدین خاکپور، کیوان محمدی، محسن شکوهی، حسین محمدی، قادر یثرابی، خالد عبدالهی، احمد قادری، طاهر قادرزاده، خالد شیخی، صلاح حسینی، اسماعیل ریحانی، زاهد مرادی، آمانج امینی، محمد فتاحی، لقمان‌الله مرادی و انور فرج‌زاده

قرار منع تعقیب فعالین و اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان_سقز، توسط دادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان صادر شد. 

بر اساس این قرار که توسط شعبه دوم دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب سقز صادر شده، این عزیزان از اتهام اختلال در نظم عمومی، نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام و تجمع غیرقانونی تبرئه شده‎اند.

 در تاریخ ۲۶ خرداد ماه امسال، در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکل‎های صنفی فرهنگیان ایران، معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته کشور در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان در مقابل ادارات آموزش و پروش بسیاری از شهرها دست به تجمع زدند. روز قبل از برگزاری این تجمع و نیز در این میان تجمع معلمان، شماری از فعالان صنفی در شهر سقز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند و پس از بیش از یک هفته بازداشت غیرقانونی، با تودیع قرار وثیقه تا پایان مراحل دادرسی از زندان سقز آزاد شدند.

شورای هماهنگی تشکل‎های صنفی معلمان ایران، ضمن استقبال از قرار منع تعقیب این فعالین صنفی معلمان، و تبریک به ایشان و تک تک جامعه ی فرهنگی ایران، خواستار پایان دادن پرونده‎سازی علیه فعالین صنفی, و ‌نیز  همچنان با تاکید خواهان آزادی بی قید و شرط سایر همکاران بازداشتی است.

*فروریختن قسمتی دیگر از ساختمان متروپل آبادان وگرفتارشدن  دستکم یک کارگر زیرآوار

روز چهارشنبه ۲۳ شهریور،ضلع شرقی و بخشی از قسمت میانی ساختمان متروپل آبادان فروریخت و دستکم یک کارگر زیرتلی از آوار گرفتارشد.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate