اخباروگزارش های کارگری  ۲۳مرداد ماه ۱۴۰۱

اخباروگزارش های کارگری  ۲۳مرداد ماه ۱۴۰۱

– روزمرگی هزاران کارگر پروژه ای در  عسلویه و کنگا ن باکاردرگرمای بالای ۵۰ درجه وشرجی و بی خیالی مسئولان

– تداوم اعتراض کارکنان رسمی نفت به عدم اجرای ماده ۱۰

– سی ونهمین روزاعتراضات کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور نسبت به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقل‌بگیروعدم همسان سازی کامل حقوق در شهرهای اراک، اردبیل،اهواز،بجنورد،رشت، شوش و…..

– مدیریت مجتمع مس سونگون ورزقان علیرغم وعده‌ها حاضر به بازگرداندن کارگران اخراجی به کار نشده است 

– تجمع اعتراضی کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر امام نسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق

ادامه اعتراضات در صورت عدم پاسخگویی به خواسته ها

– تجمع اعتراضی کارگران شرکتی مخابرات ارومیه نسبت به عدم پرداخت ۷ ماه حق بیمه ومحرومیت از خدمات بیمه درمان تامین اجتماعی  

– اعتراض کارگران کارخانه ارتاول تایر تاکستان نسبت به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وپرداخت نشدن کامل حق اضافه کاری وسکوت اداره کار

– خودکشی یکی از کارکنان  اخراجی بخش درمان کرمانشاه به دلیل مشکلات معیشتی

– استعفای دسته‌جمعی و اعتراضی ۲۶ شورای صنفی دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در اعتراض به تغییر غیرقانونی آیین‌نامه شورای صنفی

– یاشار دارالشفا جهت تحمل حبس به زندان رفت

– تجمع اعتراضی اهالی روستای قهرمانلوی علیا نسبت به قطعی آب شرب، نبود آب زراعی و بوی فاضلاب شهرک‌های صنعتی مقابل استانداری آذربایجان غربی

– تجمع اعتراضی جمعی ازمرغداران مقابل مجلس

بازداشت تعدادی از تجمع کنندگان توسط نیروهای امنیتی

– تجمع اعتراضی عاملین فروش و سهامداران محصولات شرکت نفت سپاهان مقابل دفتر مرکزی شرکت در تهران

– تعداد جان باختگان حادثه سقوط سرویس رفت و آمد کارگران مزارع گوجه فرنگی  دشتستان به دره به ۴ نفر رسید

– جان باختن یک کارگر ۶۳ ساله در اشنویه براثرسقوط از ارتفاع 

– جان باختن یک کارگر درنی ریز براثر برق گرفتگی

*روزمرگی هزاران کارگر پروژه ای در  عسلویه و کنگا ن باکاردرگرمای بالای ۵۰ درجه وشرجی و بی خیالی مسئولان

اسم‌مان کارگر نفتی است؛ عنوان بزرگی که از درون خودمان را کشته و از بیرون دیگران را. ساعت ۵ صبح از خواب بیدار می‌شویم و در نوبت سرویس بهداشتی و حمام کمپ گاهی ساعت‌ها باید منتظر بمانیم. از وضعیت موجود ناراضی هستیم؛ نه تنها ناراضی که عصبانی و شعله‌وریم، درست مثل شعله‌ی مشعل‌های گازی که در عسلویه می‌سوزند…

روز اولی که باخوشحالی به‌خاطر پذیرش در یکی از شرکت‌های پیمانکاری عسلویه از خراسان باهزاران امید و آرزو آمده بودم و برگه‌های مختلف را پر می‌کردم، گواهی سلامت تحویل می‌دادم و شاهد و ناظر تشریفات اداری بودم بی‌توجه به اینکه باید روزانه بیش از۱۰ ساعت کار کنم، من هم مثل میلیون‌ها نفر دیگر گمان می‌کردم اینجا بهشت تحقق آرزوهاست. 

دیری نگذشت که دانستم کامم در عسلویه به شیرینی عسل نمی‌شود، این اردوگاه کار اجباری تحقیر و کار سخت در گرمای بالای ۵۰درجه و رطوبت جان‌فرسا را تنها به خاطر همسرم و فرزندم که باید تامین‌شان کنم، تحمل می‌کنم.

اینها تنها حرف‌های یک نفر از هزاران کارگر پروژه‌ای در  عسلویه و کنگان است که بر خلاف تصور عامه که گمان می‌کنند این کارگران نان‌شان در روغن است، نان را به نرخ جان می‌خورند. کارگرانی که چند روز است تصاویر متعددی از گرمازدگی و شرایط سخت کاری‌شان تمام تصاویر ذهنی مردم از کارگران مرفه‌ نفتی را تغییر داد. 

پای درددلشان که بنشینی می‌بینی که زندگی‌شان نه‌تنها تفاوت چندانی با روزمرگی‌های سایر کارگران ندارد که به‌مراتب شرایط سخت‌تری را تجربه می‌کنند؛ کار بدون خانواده و سر کردن در کمپ‌های پرازدحام و شلوغ کارگری که به عقیده‌ برخی از آنها تحملش برای یک روز هم سخت است.

این روزها نیز که مردم در ساعت‌ اوج گرما قرارِ زیر کولرگازی را به هر گزینه دیگری ترجیح می‌دهند، کارگران پروژه‌ای در صنایع استان بوشهر که در بیشتر موارد از سایر استان‌ها هستند،‌ چاره‌ای ندارند جز اینکه برای امرار معاش نفس به نفس آفتاب تیز و شرجی تابستان عسلویه و کنگان کار کنند.

یکی دیگر از کارگران شاغل در فاز ۱۴ پارس جنوبی به خبرنگاررسانه ای گفت: روزانه بسیاری از همکاران ما گرمازده و به بهداری منتقل می‌شوند. به‌ویژه آنهایی که در ارتفاع کار می‌کنند.

او می‌گوید که برای هر  ۷ تا ۱۰نفر از کارگران یک کلمن آب گذاشته‌اند اما جواب‌گوی نیاز آنها نیست؛ تعداد نیروهای پشتیبانی کم و همین‌ موضوع سبب می‌شود تامین نوشیدنی برای کارگران با مشکل جدی روبه رو باشد.

این کارگر فاز ۱۴ بیان می‌کند که ساعت کارمان، حساب و کتاب ندارد؛ در گرمای شدید تابستان هم مجبوریم روزی تا ۱۰ ساعت کار کنیم؛ اگر کارگرِ تعمیرات و ساخت‌وساز هم باشیم که لاجرم همه این ۱۲ ساعت را باید در فضای باز و زیر ظل آفتاب بایستیم.

او بابیان اینکه هزینه‌های زندگی برایم کمرشکن است، با داشتن قسط وام، بدهی، اجاره خانه و قرضی مغازه مجبورم در این هوای گرم تابستان کار کنم تا شکم زن و بچه ام را سیرکنم، افزود: پیشنهاد ما کارگران این است که در شرایط فعلی و تا بهبود وضعیت هوا بهتر ساعت کاری روزانه به شبانه تغییر کند.

بخشی ازیک گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۲۳ مرداد

در همین رابطه:بازی دولت ومسئولان ذیربط با جان کارگرانی که دربالای گرمای ۵۰ درجه استان خوزستان مشغول بکارند

/چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ گرمای هوا در استان خوزستان:

دهلران ۵۱/۶°c

شوش ۵۱/۴°c

امیدیه ۵۰/۸°c

آبادان ۵۰/۶°c

اهواز ۵۰/۵°c

بندر ماهشهر ۵۰/۴°c

دزفول ۵۰/۳°c

/موادی از قوانین موجود درهمین رابطه:

۱- ماده ۷ قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوامصوب ۱۳۷۴/۰۲/۰۳ مجلس شوراي اسلامي:

در مواقع اضطراري كه بعلت كيفيت خاص جوي، آلودگي هواي شهرها به حدي برسد كه به تشخيص وزارت بهداشت، درمان و آموزش‌ پزشكي سلامت انسان و محيط زيست را شديداً به مخاطره بياندازد، سازمان حفاظت محيط زيست با همكاري وزارت كشور (‌شهرداري ها و نيروي ‌انتظامي جمهوري اسلامي ايران) ممنوعيت‌ ها يا محدوديت ‌هاي موقت زماني، مكاني و نوعي را براي منابع آلوده‌ كننده برقرار نموده و بلافاصله مراتب ‌را از طريق رسانه‌ هاي همگاني به اطلاع عموم خواهد رسانيد.

‌با برطرف شدن وضعيت اضطراري و كاهش آلودگي هوا، سازمان نسبت به رفع ممنوعيت و محدوديت برقرار شده اقدام و مراتب را به نحو مقتضي به ‌اطلاع عموم خواهد رسانيد.

۲- مواد ۱۶، ۴۲ و ۴۳ آئین نامه حفاظت و بهداشت عمومی در کارگاهها مصوب ۱۳۳۸,۰۶,۱۴:

ماده ۱۶- هر کارگاه باید دارای وسائلی باشد که در زمستان و تابستان درجه حرارت داخلی آن بوضع قابل تحملی نگاهداری شود.

ماده ۴۲- در کلیه کارگاهها کارفرما مکلف است آب آشامیدنی گوارا و سالم بمقدار کافی در مخازن سربسته و محفوظ که طبق اصول بهداشت ساخته و نگاهداری شود در دسترس کارگران بگذارد.

ماده ۴۳- بکارگرانی که در گرمای زیاد برای مدت مدیدی کار میکنند باید قرص های نمک طعام داده شود .

*تداوم اعتراض کارکنان رسمی نفت به عدم اجرای ماده ۱۰

از روز پنجشنبه ۲۰ مردادماه ۱۴۰۱ تاکنون، تعداد زیادی از کارکنان رسمی شاغل در صنعت نفت به صورت هماهنگ در مراکز کاری با در دست گرفتن پلاکارد و کاغذنوشته‌هایی نسبت به عدم تحقق مطالبات‌شان دست به اعتراض زدند. 

کارکنان رسمی نفت نسبت به مشکلات معیشتی و دستمزدهای ناکافی و عدم اجرای قوانین مصوب و ساعات کاری غیرعادلانه و مالیات‌ زیاد اعتراض دارند و خواهان اجرای کامل ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت هستند. 

اجرای ماده ۱۰ قانون وظایف کارکنان وزارت نفت، کارکنان بخش عملیات وزارت نفت را از چارچوب قانون خدمات مدیریت کشوری مستثنی می‌کند. همچنین کارکنان رسمی ضمن خواسته‌ی اجرای فوری این قانون، خواستار پرداخت کل حقوق معوقه‌ی ناشی از اجرای ماده ۱۰ از سال ۱۳۹۳ تاکنون هستند. 

منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران – یکشنبه ۲۳ مردادماه ۱۴۰۱

یادآوری:ازسرگیری اعتراضات کارگران رسمی صنعت نفت نسبت به عدم افزایش دستمزد منجمله اجرایی نشدن ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت

گزارش تصویری:

 

ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت :

نظامهای اداری و استخدامی و پرداخت حقوق و مزایای آن دسته از کارکنان شرکتهای تابعه وزارت نفت که در واحدهای عملیاتی و تخصصی شاغل می باشند با رویکرد تقویت رقابت پذیری و سرعت بخشیدن به بهره برداری از میادین مشترک و حفظ نیروی انسانی متخصص تابع آیین نامه خاصی است که بدون الزام به رعایت قانون مدیریت خدمات کشوری با رعایت سایر قوانین و مقررات مربوطه و با پیشنهاد وزارت نفت و تأیید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور تهیه می شود و حداکثر ظرف شش ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب رئیس جمهور می رسد.

*سی ونهمین روزاعتراضات کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور نسبت به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقل‌بگیروعدم همسان سازی کامل حقوق در شهرهای اراک، اردبیل،اهواز،بجنورد،رشت، شوش و…..

روز یکشنبه ۲۳ مرداد، در سی ونهمین روزاعتراضات کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور نسبت به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقل‌بگیروعدم همسان سازی کامل حقوق شاهد تجمع در شهرهای اراک،اردبیل،اهواز،بجنورد،رشت، شوش،کرمانشاه و…..بودیم.

اراک- راهپیمایی و تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان مرکزی

شعارها:

– این همه بی عدالتی هرگز ندیده ملتی

– دولت اگربفکر ملت نباشی میندازنت تو حوضچه نقاشی

اردبیل – تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان با شعار«مصوبات شورا اجراباید گردد»

اهواز- تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان خوزستان

شعارها:

– می جنگیم، میمیریم، ذلت نمی پذیریم

– دولت شش کلاسه همین روزا خلاصه

بجنورد- تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان خراسان شمالی

رشت- تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان گیلان

شعارها:

– کارگربازنشسته اتحاد اتحاد

– ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه

شوش- تجمع مقابل فرمانداری شهرستان

شعار:

ننگ ما ننگ ما مخبر الدنگ ما

کرمانشاه- تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان

*مدیریت مجتمع مس سونگون ورزقان علیرغم وعده‌ها حاضر به بازگرداندن کارگران اخراجی به کار نشده است 

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، مدیریت مجتمع مس سونگون ورزقان همچنان مانع از‌ ورود بیش از ۷۰ نفر از کارگران به معدن می‌شود‌.

برخلاف وعده‌های مدیریت مجتمع مس سونگون و مقامات دولتی استان و‌ شهرستان برای تحقق خواسته‌ی کارگران و همچنین آزادی و بازگشت به کار تعدادی از همکاران بازداشتی در تاریخ ۱۸ تیرماه که منجر به پایان اعتصاب کارگران شد، نهادهای امنیتی به بازداشت گسترده کارگران دست زدند و حدود ۴۰ نفر از کارگران را دستگیر کرده و پس از بازداشت‌های چندین روزه با وثیقه‌های ۵۰۰ و ۷۰۰ میلیون تومانی آزاد کردند. همچنین شرکت در روز ۲۶ تیرماه با مسدود کردن کارت تردد بیش از ۳۰ نفر دیگر از کارگران، مانع از ورود آنها به معدن شد.

تاکنون هم کارگران بازداشتی و هم کارگران اخراج شده که تعدادشان به بیش از ۷۰ نفر میرسد اجازه ورود به شرکت را پیدا نکرده‌اند.

این کارگران که در استخدام شرکت‌های مبین و آهن‌آجین هستند سوابق کاری از ۱۵ تا ۲۵ سال دارند.

در روزهای گذشته تلاش کارگران اخراجی بی‌نتیجه مانده و مدیریت معدن حاضر به بازگرداندن آنها به سر کار نشده است.

در روزهای اخیر مدیر مجتمع مس سونگون هم تغییر کرده است. اما نه مدیریت جدید و‌ نه معاون استاندار، نه نماینده مجلس و‌ نه فرماندار که وعده‌ی آزادی و‌ بازگشت به کار کارگران و تحقق خواسته‌های آنان را داده بودند حاضر به اجرای این وعده‌ها نشده‌اند.

کارگران شرکت‌های پیمانکاری مجتمع مس سونگون ورزقان که تعدادشان به ۳۰۰۰ نفر میرسد و در بخش استخراج مشغول به کار هستند، تاکنون برای خواست همسان‌سازی حقوق‌ و دیگر مطالبات‌شان چندین بار دست به اعتصاب و‌اعتراض زده‌اند، اما کارفرما و پیمانکاران حاضر به تحقق خواسته‌ی کارگران نشده و درمقابل دست به سرکوب آنان زده‌اند.

کارگران شرکتهای پیمانکاری شاغل در این معدن در تماس با اتحادیه آزاد کارگران ایران عنوان کرده‌اند چنانچه همکاران اخراجی به کار بازگردانده نشوند، تلاش خواهند کرد تا همراه با خانواده‌های‌شان دست به اعتراض بزنند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۳ مردادماه ۱۴۰۱

*تجمع اعتراضی کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر امام نسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق

ادامه اعتراضات در صورت عدم پاسخگویی به خواسته ها

روز یکشنبه ۲۳ مرداد، کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر امام ازتجمع اعتراضیشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق خبردادند و اعلام کردند در صورت عدم پاسخگویی به خواسته هایشان به اعتراضاتشان ادامه خواهند داد.

کارگران شاغل در شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی در محدوده منطقه ویژه اقتصادی بندر امام به خبرنگاررسانه ای گفتند:تبعیض، تفاوت و نابرابری از لحاظ دستمزد، حقوق و مزایا و پاداش و نیز عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در شرکت‌های پیمانکاری تامین نیرو وابسته به پتروشیمی بندر امام، مشکلات معیشتی برای کارگران این واحد به وجود آورده است.

یکی از کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی در خصوص مشکلات خود و همکارانش گفت: چندین سال است ما کارگران پیمانکاری که شمارمان تا ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر می‌رسد، از مسئولان شرکت درخواست رفع تبعیض و بهبود وضعیت شغلی و مزایای دریافتی کردیم اما متاسفانه با توجه به شرایط بد اقتصادی هیچ تغییری در روند قراردادها و میزان درآمد ما علارغم افزایش چندبرابری قیمت مواد مصرفی و غیرمصرفی ایجاد نشد در نتیجه ما کارگران ناچار به اعتراض شدیم.

این کارگر گفت: کاراصلی کارگران پایانه‌های مخازن بارگیری موادشیمیایی از مخازن کشتی‌ها در اسکله است در عین حال برخی همکاران در واحد حراست، بهره‌برداری، تعمیرات، خدمات و واحد فضای سبز مشغول کارند.

او گفت: ما کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی خواهان رسیدگی به خواسته‌های خود هستیم. دستمزد و مزایای ما در مقایسه با دیگر کارگران شرکتهای پتروشیمی بندر امام (که کار مشابه انجام می‌دهند) متفاوت است اما مدیران شرکت و هیات مدیره توجهی به مطالبات ما نمی‌کنند.

به گفته وی، کارگران قراردادی و شرکتی شاغل در شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر امام به دلیل‌ عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و سایر مزایای شغلی کمترین حقوق را به نسبت سایر کارگران دریافت می‌کنند.

یکی دیگر از کارگران این کارخانه در ادامه تصریح کرد: کارگران در شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی ماهانه ۵ تا ۶ میلیون تومان نسبت به عرف منطقه دریافتی کمتری دارند این در حالی است که آن‌ها سهمی از میزان تولید و افزایش چند برابری قیمت موادشیمیایی را ندارند.

وی افزود: علاوه بر اینکه ما سالهاست تبدیل وضعیت نشده‌ایم همچنان با حقوق ناچیز، آن‌هم با پرداختی که گاه با تاخیر مواجه است، کار در این واحد پتروشیمی را ادامه می‌دهیم. به عنوان نمونه یک کارگر مخازن پایانه‌ها با بیش از ۱۵ سال سابقه کار، مبلغی که دریافت می‌کند در مقایسه با کارگران سایر پتروشیمی‌های منطقه بسیار ناچیز بوده و ۵ تا ۶ میلیون تومان فاصله دارد.

او گفت:اختلاف زیادی در حقوق کارگران پیمانی پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر امام که نظر شرکت پیمانکاری کار می‌کنند، نسبت به کارگران رسمی و قراردادی در سایر واحدهای مستقر در منطقه وجود دارد.

او اظهار داشت: طرح طبقه‌بندی مشاغل یکبار سال ۹۹ اجرا شد اما به درستی اجرا نشد و کارگران از آن رضایت ندارند. کارفرما با کارگرانی که رضایت ندارند به نوعی برخورد می‌کند.

وی اضافه کرد:کارگران پیمانکاری‌ها از دریافت پاداش و مزایایی که کارگران قراردادی رسمی دریافت می‌کنند، بهره‌مند نیستند. وقتی در یک محیط و کارگاه کار می‌کنیم و می‌بینیم که همکاران رسمی‌مان از انواع مزایای مزدی و رفاهی بهره‌مند هستند ولی ما هیچکدام از این مزایا را نمی‌گیریم، چه انگیزه‌ای برای کار داریم؟

او گفت:بیشتر از ۱۵ سال است به همراه همکارانم تحت مسئولیت یک شرکت واسطه‌ای مشغول کار هستم. تقریبا هر یک الی دو ماه تعدادی کارگر شرکتی با واسطه وارد شرکت می‌شوند و بلافاصله با امتیازبندی به قراردادی تبدیل وضعیت می‌شوند. همچنین علارغم درآمد شرکت در بارگیری، تغییری در میزان درآمد ما کارگران شرکتی تامین نیرو بوجود نمی‌آید.

او با بیان اینکه ما خواهان عقد قرارداد مستقیم به صورت دائمی با شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر امام هستیم، در ادامه تصریح کرد: حقوقی که از شرکت واسطه‌ای دریافت می‌کنیم کفاف زندگی‌مان را نمی‌دهد در عین حال با وجود نزدیکی که میان حرفه ما با برخی نیروهای قرارداد مستقیم و حتی رسمی وجود دارد، دستمزدهایی که به آن‌ها پرداخت می‌شود به هیچ وجه قابل مقایسه با ما نیست.

این کارگر همچنین از عدم بازبینی اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل براساس الزامات قانونی انتقاد کرد و گفت: خواستار اجرای دقیق و عادلانه طرح طبقه‌بندی هستیم؛ طرحی که هم اکنون برای بسیاری از کارگران اجرا نشده است.

او در پایان با انتقاد از سکوت مسئولان استانی در برابر انتقادات مکرر کارگران پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر امام گفت: در صورت ادامه بی‌توجهی‌ها ما کارگران ناچاریم برای اطلاع مسئولان به اعتراضات ادامه دهیم.

*تجمع اعتراضی کارگران شرکتی مخابرات ارومیه نسبت به عدم پرداخت ۷ ماه حق بیمه ومحرومیت از خدمات بیمه درمان تامین اجتماعی  

روز یکشنبه ۲۳ مرداد، کارگران شرکتی مخابرات ارومیه برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت ۷ ماه حق بیمه ومحرومیت از خدمات بیمه درمان تامین اجتماعی  دست به تجمع در محوطه ساختمان شرکت مخابرات در ارومیه زدند.

*اعتراض کارگران کارخانه ارتاول تایر تاکستان نسبت به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وپرداخت نشدن کامل حق اضافه کاری وسکوت اداره کار

روز یکشنبه ۲۳ مرداد، کارگران کارخانه ارتاول تایر تاکستان که به نام نخ تایر رازی نیز شهرت دارد ازاعتراضشان نسبت به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وپرداخت نشدن کامل حق اضافه کاری وسکوت اداره کار ،خبردادند.

یکی از کارگران کارخانه ارتاول تایر به خبرنگاررسانه ای گفت:بر اساس ماده ۵۰ قانون کار وظیفه پیگیری اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل برعهده‌ی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

وی اضافه کرد: اگر کارفرما اقدام به اجرای این طرح نکند، اداره کار می‌تواند طرح را تهیه و اجرا کند ضمن اینکه کارفرما مکلف به پرداخت جریمه و مابه‌التفاوت مزد ناشی از اجرای طرح، به همه کارگران است.

او افزود: بعد از سال‌ها پیگیری، سال گذشته نماینده اداره کار تاکستان برای بررسی و ارزیابی طرح طبقه‌بندی مشاغل وارد کارخانه ارتاول تایر شد و از آن وقت تاکنون اتفاق جدیدی نیفتاده است.

او گفت:کارگران ارتاول تایر ماهانه همان حقوق که هر ساله شورای عالی کار مصوب می‌کند را به موقع دریافت می‌کنند اما این رقم باتوجه به افزایش روزانه قیمت بسیاری از اقلام مصرفی و غذایی ناچیز است.

او درخاتمه گفت:تنها راه افزایش میزان درآمد کارگران کارخانه ارتاول تایر یکی اجرای درست طرح طبقه‌بندی مشاغل و دیگری افزایش ساعات اضافه کاری و پرداخت کامل آن است.

یکی دیگر از کارگران ارتاول تایر توضیحِ وضعیتِ خود و همکارانشان گفت: کارمان زیاد است، مجبور به اضافه کاری هستیم، تعطیل‌کاری و نوبت کاری انجام می‌دهیم اما، اضافه‌کاری کامل پرداخت نمی‌شود. همچنین اجازه خاموش کردن دستگاهاه را در وقت نهار نداریم و حین کار مجبور هستیم نهار بخوریم، آنهم به صورت نوبتی.

وی افزود:اجرای طبقه‌بندی مشاغلِ عادلانه و صحیح، حق همه‌ی کارگران مشمول قانون کار است؛ امیدواریم طبقه‌بندی مشاغل در کارخانه ارتاول تایر با بیش از ۱۰۰ کارگر آن جدی گرفته شود.

*خودکشی یکی از کارکنان  اخراجی بخش درمان کرمانشاه به دلیل مشکلات معیشتی

روز شنبه ۲۲ مرداد ، یکی از کارکنان  اخراجی بخش درمان کرمانشاه بنام عرفان بکری (حیدرزاده) با ۲۸ سال سن بدلیل ساکن شهر آسمان‌ آباد دراستان ایلام با حلق آویز کردن خود به زندگیش پایان بخشید.

به گزارش یک منبع خبری محلی،عرفان بکری متأهل و دارای سه فرزند کارمند بیمارستانی در کرمانشاه بود که چندی قبل از کار اخراج شد.

*استعفای دسته‌جمعی و اعتراضی ۲۶ شورای صنفی دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در اعتراض به تغییر غیرقانونی آیین‌نامه شورای صنفی

چه اتفاقی بر سر ایین نامه شورای صنفی علوم پزشکی افتاده است؟ 

اوایل سال جاری مسئولان معاونت دانشجویی وزارت بهداشت تصمیم به ویرایش آیین‌نامه شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی گرفتند و در نهایت اصلاح پیش نویس این آیین‌نامه بدون مشارکت دانشجویان فعال صنفی تصویب شد.

یکی از مهم‌ترین تغییرات این آیین نامه، محدود کردن فعالیت‌های رسانه‌ای، فرهنگی و سیاسی فعالین صنفی بود که تاکید شده است: «شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران در هیچ یک از سطوح، مجاز به انجام فعالیت های رسانه‌ای، علمی، فرهنگی و سیاسی نمی باشند و فعالیت در امور مذکور بر عهده سایرمجموعه های قانونی مرتبط خواهد بود». 

علاوه بر این مجمع و شورای مرکزی در سطح وزارتخانه حذف شده و فقط هیئت نظارت برای اصلاح آیین نامه و هماهنگی تشکیل جلسه مجمع دبیران کمیته‌های رفاهی تعریف شده است و شورای صنفی دستیاری و شورای صنفی دانشجویان مقاطع پایین تر با یکدیگر ترکیب شدند. به عبارت دیگر محوریت اصلی فعالیت‌های شورای صنفی در دانشگاه‌ها صرفا محدود به امور رفاهی شده است.

سیاست‌زدایی از شوراهای صنفی و محدود کردن فعالیت این شوراها به امور رفاهی البته تلاشی است که از زمان دولت روحانی و در وزارت علوم او آغاز شده بود. حالا هم تغییر آیین‌نامه‌ی بالادستی تلاشی است برای رسمیت‌بخشیدن به این برداشت از حیطه فعالیت شوراها. دانشگاه را غیرسیاسی می‌خواهند و مرده. حال آن‌که دانشگاه زنده است و دانشجویان نیز با اعتراضات و بیانیه‌ها و استعفای دسته‌جمعی‌شان نشان داده‌اند در مقابل این اعمال قدرت‌های از بالا ایستاده‌اند.

*یاشار دارالشفا جهت تحمل حبس به زندان رفت

یاشاردارالشفا دانشجوی دکتری سلامت و رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی به همراه برادرش کاوه دارالشفا که پیشتر در آبان ۹۸ دستگیر و به قید وثیقه آزاد شده بودند، امروز خود را جهت تحمل ۱۵ ماه حبس تعزیری به زندان اوین معرفی کرد. 

وی در هنگامه‌ی قیام آبان ۴۰ روز در بازداشت موقت به سر برد و اجرای حکم وی در وضعیتی است که پای یاشار دارالشفا در زمان بازداشت شکسته بود و به دلیل عدم رسیدگی مسئولین زندان، منجر به عفونت و مجبور به چندین عمل جراحی پس از زندان شد. 

یاشار دارالشفا که دانشجوی دکتری سلامت و رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی است در حالی جهت اجرای حکم به زندان اوین مراجعه کرد که خود را برای دفاع از تزش آماده می‌کرد و وکیلش نیز تقاضای بررسی پزشکی قانونی برای بیماری‌ او را ارائه داده بود، اما بدون ترتیب اثر به درخواست وی در دادسرای اوین بازداشت و به زندان منتقل شد.

منبع ۲ خبربالا کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور

*تجمع اعتراضی اهالی روستای قهرمانلوی علیا نسبت به قطعی آب شرب، نبود آب زراعی و بوی فاضلاب شهرک‌های صنعتی مقابل استانداری آذربایجان غربی

روز یکشنبه ۲۳ مرداد،جمعی از اهالی روستای قهرمانلوی علیا از توابع بخش مرکزی شهرستان ارومیه برای اعتراض به قطعی آب شرب، نبود آب زراعی و بوی فاضلاب شهرک‌های صنعتی مقابل استانداری آذربایجان غربی تجمع کردند.

*تجمع اعتراضی جمعی ازمرغداران مقابل مجلس

بازداشت تعدادی از تجمع کنندگان توسط نیروهای امنیتی

به گزارش کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران،امروز یکشنبه ۲۳ مردادماه ۱۴۰۱ جمعی از مرغداران که خواستار:

١: اصلاح قيمت تمام شده مرغ زنده

٢: الزام فوري شركت پشتيباني به خريد مرغ مازاد

٣: پرداخت يارانه از طريق كارت اعتباري به مردم

٤: تامين و تحويل طلب نهاده مرغداران

می باشند مقابل مجلس دست به تجمع اعتراضی زدند.

در جریان این تجمع که تعدادی از مرغداران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

*تجمع اعتراضی عاملین فروش و سهامداران محصولات شرکت نفت سپاهان مقابل دفتر مرکزی شرکت در تهران

روزیکشنبه ۲۳ مرداد،جمعی از عاملین فروش و سهامداران محصولات شرکت نفت سپاهان برای اعتراض مقابل دفتر مرکزی شرکت در تهران تجمع کردند.

*تعداد جان باختگان حادثه سقوط سرویس رفت و آمد کارگران مزارع گوجه فرنگی  دشتستان به دره به ۴ نفر رسید

براساس آخرین گزارش های رسانه ای شده بتاریخ ۲۳ مرداد، تعداد جان باختگان حادثه سقوط سرویس رفت و آمد کارگران مزارع گوجه فرنگی  دشتستان به دره به ۴ نفر رسید.

درهمین رابطه:مرگ ومصدومیت کارگر مزارع گوجه فرنگی  دشتستان بدنبال سقوط سرویس رفت و آمدشان به دره

*روز شنبه ۲۲ مرداد،مینی بوس حامل کارگران مزارع گوجه فرنگی دشستان در مسیر پشت پر به ارم در محور کوهستانی به دره سقوط کرد و ۲ کارگر در دم جان باختند و ۱۵ نفر دیگر به بیمارستان منتقل شدند.

*جان باختن یک کارگر ۶۳ ساله در اشنویه براثرسقوط از ارتفاع 

عصر روز شنبه ۲۲ مرداد، یک کارگر ۶۳ ساله حین کاردر یک ساختمان درحال ساخت واقع در منطقه سه‌لیماوا شهر اشنویه براثرسقوط از طبقه دوم بشدت مجروح و به بیمارستانی درارومیه منتقل شد.این کارگر روز یکشنبه ۲۳ مرداد بدلیل شدت جراحات جان خودراازدست داد.

*جان باختن یک کارگر درنی ریز براثر برق گرفتگی

روز چهارشنبه ۱۲ مرداد، کارگر۴۶ ساله یکی از کارگاه‌های صنعتی نی‌ریزبراثر برق گرفتگی در دم جان خودراازدست داد.

بنابه گزارش ۲۳ مرداد یک منبع خبری محلی، این رخداد هنگام سوختگیری گازوئیل لودر اتفاق افتاده و همکارانش حدود ۳۰ دقیقه بعد از این اتفاق باخبر شده بودند.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate