اخباروگزارش های کارگری ۲۱  و ۲۲ مرداد ماه ۱۴۰۱

اخباروگزارش های کارگری ۲۱  و ۲۲ مرداد ماه ۱۴۰۱

– شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

خواست ما کارگران تعطیلی کار با پرداخت حقوق بدلیل گرمای زیاد است

– جان باختن ۳ کارگر شرکت سکاف پالایشگاه آبادان و پالایشگاه جفیر اهواز بر اثر گرمازدگی

– آخرین گزارش ها از روند اعتراضات کارگران رسمی صنعت نفت نسبت به عدم افزایش دستمزد منجمله اجرایی نشدن ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت

– تجمع اعتراضی کارگران پالایش و پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وافزایش مالیات ها مقابل ساختمان شرکت

– تجمع اعتراضی کارگران شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان نسبت به پرداخت چند ماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری در بندرعباس

– اعتصاب صدها کامیون دار سیریک وتجمعشان مقابل فرمانداری در اعتراض به  اجرایطرح سیپاد و کدینگ کارت های سوخت

– شماره ای دیگر از سریال تجمع اعتراضی خانوادگی بیماران سی اف کشورنسبت به عدم تامین دارو  و وعده های توخالی مسئولان مقابل وزارت بهداشت 

– تجمع  اعتراضی بیماران دیستروفی عضلانی دوشن نسبت به بی توجهی دولت نسبت به وضعیتشان مقابل نهاد ریاست جمهوری

– برگزاری دادگاه یدی بهاری و آزادی موقت وی پس از تفهیم اتهام با وثیقه یک میلیارد تومانی

– روزنامه‌نگاران مستقل ایران:خواب زمستانی نهاد صنفی!

– مرگ ومصدومیت کارگر مزارع گوجه فرنگی  دشتستان بدنبال سقوط سرویس رفت و آمدشان به دره

– جان باختن یک کارگر معدن طلای آق دره تکاب پس از ۴۸ ساعت دست وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستان

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

خواست ما کارگران تعطیلی کار با پرداخت حقوق بدلیل گرمای زیاد است

در شرایطی که طی روزهای گذشته بیش از پانصد نفر از همکاران در پروژه های مختلف در اثر کار سخت در گرمای سوزان و گرمازدگی شدید راهی بیمارستانها و درمانگاهها شده و متاسفانه چند نفر جان خود را از دست داده اند اکنون در پتروشیمی بوشهر قصد دارند با جا به جایی ساعات کاری و نهایتا نصب چند مخزن آبسرد، تا جای ممکن همچنان کار از گرده کارگر بکشند.

این ها حتی حاضر به اجرای قوانین خودشان هم نیستند. در  ماده ۷ قانون نحوه جلوگيری از آلودگی هوا به صراحت گفته شده در شرایط اضطراری و به دلیل کیفیت خاص جوی از جمله دمای بالا که سلامت انسان را به خطر می اندازد کار باید تعطیل شود.

اکنون وضعیت در همه مراکز کاری ما فاجعه بار شده و با جود اینکه گرما به چنین حدی رسیده است که جان کارگر را میگیرد باز هم کار را تعطیل نمیکند.

خواست ما کارگران تعطیلی کار با پرداخت حقوق است. 

باید سراسری با اعلام این مطالبه در برابر این شرایط برده وار کار ایستاد.

*جان باختن ۳ کارگر شرکت سکاف پالایشگاه آبادان و پالایشگاه جفیر اهواز بر اثر گرمازدگی

اخبار منتشرشده حاکی از فوت دو کارگر «شرکت سکاف پالایشگاه آبادان» طی هفته گذشته است. روز ۲۶ تیر ماه نیز یک کارگر دیگر از «پالایشگاه جفیر» اهواز نیز بر اثر گرمازدگی جان خود را از دست داد.

طی روز‌های گذشته نیز به دلیل دمای هوای ۵۳ درجه در جنوب کشور و رطوبت ۹۰ درصدی، خبر گرمازدگی و بی‌هوش شدن بیش از ۳۵ نفر از کارگران پالایشگاه آبادان رسانه‌ای شد.

این در حالی است که طبق قانون کار، کارگران در دمای ۵۰ درجه باید دست از کار بکشند.

به گزارش منابع غیررسمی، با استمرار موج گرما، روزانه نزدیک به ۱۰۰ کارگر صنایع نفت و پتروشیمی به دلیل کار کردن در شرایط بد آب و هوایی، دچار گرمازدگی می‌شوند.

گفته می‌شود پتروشیمی آبادان به دلیل گرمای هوا در برخی از روزها ساعت کاری کارگران را کاهش داده، اما «در فاز دو پالایشگاه آبادان، کارفرمایان حاضر به کاهش ساعات کاری نشده‌اند».

برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

درهمین رابطه:

/شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

پیمانکاران ارزشی برای جان کارگر قائل نیستند.

کار سخت و طولانی در هوای گرم و شرجی ده‌ها همکار را راهی بیمارستان کرده اما هیچ پیمانکاری حاضر به تعطیل کردن کار حتی در ساعت‌های گرم روز هم نیست.

روز تعطیل، گرمای شدی، گرد و خاک، نبود ایمنی و تجهیزات کافی هیچکدام برای پیمانکار و کارفرما فرقی نمی کند ما برده وار باید جان بکنیم تا آنها به سود و منفعت برسند.

بساط مفتخوری تان را جمع و پایتان را از گلویمان بردارید.

ویدیویی دیگر از گرمازدگی و از حال رفتن همکاران در گرمای طاقت‌فرسای عسلویه و کنگان:

https://t.me/shoranaft/497

/وضعیت فاجعه‌بار کارگران صنایع نفت در مناطق جنوبی

بنابر خبرهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در روزهای اخیر بیشتر از پانصد نفر از کارگران در مراکز مختلف واقع در مناطق جنوبی دچار گرمازدگی شدید شده‌اند و به بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها منتقل شده‌اند.

همچنین خبرهایی حاکی از مرگ چندین کارگر بخاطر این شرایط فاجعه‌بار منتشر شده است.

کارگران بخش‌های مختلف صنایع نفت، گاز و‌ پتروشیمی در مراکز و پروژه‌ها از کارفرمایان خواسته‌اند تا در روزهایی که درجه گرما و درصد رطوبت هوا بسیار بالاست ساعات کاری را به ۶ ساعت کاهش دهند اما تاکنون پاسخی از کارفرمایان دریافت نکرده‌اند.

در صورت تداوم بی‌توجهی کارفرمایان به جان و سلامت کارگران، این وضعیت می‌تواند ابعاد فاجعه‌بار کنونی را تشدید کند و کارگران قطعا درمقابل این بی‌توجهی کارفرمایان دست به اعتراض خواهند زد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۰ مرداد ۱۴۰۱

/بازی دولت ومسئولان ذیربط با جان کارگرانی که دربالای گرمای ۵۰ درجه استان خوزستان مشغول بکارند

/چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ گرمای هوا در استان خوزستان:

دهلران ۵۱/۶°c

شوش ۵۱/۴°c

امیدیه ۵۰/۸°c

آبادان ۵۰/۶°c

اهواز ۵۰/۵°c

بندر ماهشهر ۵۰/۴°c

دزفول ۵۰/۳°c

/گرمازدگی بیش از۳۵ کارگران فاز دوم پالایشگاه آبادان

روز شنبه ۱۵ مرداد ماه فیلمی منتشر شد که در آن عنوان می شود بیش از ۳۵نفر از کارگران فاز دوم پالایشگاه آبادان به علت گرما و رطوبت شدید هوا دچار گرمازدگی شدند.

این در حالی است که مسوولان روابط عمومی پالایشگاه آبادان و فاز دو این تصاویر را به مجموعه های یکدیگر ارتباط دادند.

با بررسی و پیگیریهای خبرنگار یک رسانه مشخص شد که این افراد، کارگران شاغل در بخش فاز دوم پالایشگاه هستند که روزشنبه ۱۵ مرداد بر اثر رطوبت بالای ۹۰ درصد و افزایش دمای هوا(۵۳ درجه سلیسیوس) دچار گرمازدگی شده و به درمانگاه پالایشگاه منتقل شدند و تحت درمان قرار گرفتند.

به گفته برخی از کارکنان و کارگران فاز دوم، تعداد این افراد بیش از ۳۵ نفر است.

لازم به ذکر است که شهرستان آبادان طی چند روز گذشته با ثبت دمای بالای ۵۰ درجه گرم ترین شهر ایران بود، همچنین بیشینه دمای هوای آبادان طی شبانه روز گذشته به ۵۳ درجه سلیسیوس رسید که رکورد ۷۰ ساله دمای این شهر برای سومین مرتبه تکرار شد.

/موادی از قوانین موجود درهمین رابطه:

۱- ماده ۷ قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوامصوب ۱۳۷۴/۰۲/۰۳ مجلس شوراي اسلامي:

در مواقع اضطراري كه بعلت كيفيت خاص جوي، آلودگي هواي شهرها به حدي برسد كه به تشخيص وزارت بهداشت، درمان و آموزش‌ پزشكي سلامت انسان و محيط زيست را شديداً به مخاطره بياندازد، سازمان حفاظت محيط زيست با همكاري وزارت كشور (‌شهرداري ها و نيروي ‌انتظامي جمهوري اسلامي ايران) ممنوعيت‌ ها يا محدوديت ‌هاي موقت زماني، مكاني و نوعي را براي منابع آلوده‌ كننده برقرار نموده و بلافاصله مراتب ‌را از طريق رسانه‌ هاي همگاني به اطلاع عموم خواهد رسانيد.

‌با برطرف شدن وضعيت اضطراري و كاهش آلودگي هوا، سازمان نسبت به رفع ممنوعيت و محدوديت برقرار شده اقدام و مراتب را به نحو مقتضي به ‌اطلاع عموم خواهد رسانيد.

۲- مواد ۱۶، ۴۲ و ۴۳ آئین نامه حفاظت و بهداشت عمومی در کارگاهها مصوب ۱۳۳۸,۰۶,۱۴:

ماده ۱۶- هر کارگاه باید دارای وسائلی باشد که در زمستان و تابستان درجه حرارت داخلی آن بوضع قابل تحملی نگاهداری شود.

ماده ۴۲- در کلیه کارگاهها کارفرما مکلف است آب آشامیدنی گوارا و سالم بمقدار کافی در مخازن سربسته و محفوظ که طبق اصول بهداشت ساخته و نگاهداری شود در دسترس کارگران بگذارد.

ماده ۴۳- بکارگرانی که در گرمای زیاد برای مدت مدیدی کار میکنند باید قرص های نمک طعام داده شود .

*آخرین گزارش ها از روند اعتراضات کارگران رسمی صنعت نفت نسبت به عدم افزایش دستمزد منجمله اجرایی نشدن ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت

در ادامه اعتراضات پرسنل رسمی واحدهای عملیاتی وزارت نفت، دهها واحد عملیاتی دیگر در شرکت های بهره برداری مختلف و پالایشگاهی به این اعتراض پیوستند.

شورای همبستگی کارکنان رسمی صنعت نفت اعلام کرده برابر تصمیمات تازه این شورا، اعتراض در محل کار تا روز دوشنبه بیست و چهارم مرداد ادامه خواهد داشت و چنانچه تا روز بیست و ششم مردادماه، وزیر نفت یا معاونت توسعه مدیریت او به صورت رسمی از طریق مصاحبه تلویزیونی یا از طریق بخشنامه رسمی تاریخ و نحوه اجرای ماده ده را اعلام نکنند، در این صورت چند تاریخ برای تعیین تاریخ نهایی تجمع به نظرسنجی گذاشته و تجمع با حضور خانواده های کارکنان انجام خواهد شد.

منبع خبر:کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت

یادآوری:ازسرگیری اعتراضات کارگران رسمی صنعت نفت نسبت به عدم افزایش دستمزد منجمله اجرایی نشدن ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت

گزارش تصویری:

 

ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت :

نظامهای اداری و استخدامی و پرداخت حقوق و مزایای آن دسته از کارکنان شرکتهای تابعه وزارت نفت که در واحدهای عملیاتی و تخصصی شاغل می باشند با رویکرد تقویت رقابت پذیری و سرعت بخشیدن به بهره برداری از میادین مشترک و حفظ نیروی انسانی متخصص تابع آیین نامه خاصی است که بدون الزام به رعایت قانون مدیریت خدمات کشوری با رعایت سایر قوانین و مقررات مربوطه و با پیشنهاد وزارت نفت و تأیید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور تهیه می شود و حداکثر ظرف شش ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب رئیس جمهور می رسد.

/شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

گزارشی از اعتراضات کارکنان رسمی وزارت نفت

روز پنجشنبه بیستم مردادماه گروه کثیری از پرسنل رسمی وزارت نفت شاغل در واحدهای ستادی و عملیاتی در بیش از سی مرکز کاری دست به اعتراض گسترده زدند.

این اعتراضات با خواست هایی همچون : اجرای ماده ده قانون وظایف و اختیارات نفت، رسیدگی به وضعیت بهداشت و درمان، معرفی و محاکمه غارتگران صندوق نفت، پایان دادن به انتصابات امنیتی، سیاسی و جناحی، پرداخت بک پی حقوق جدول سال نود و هفت و بک پی مالیات، برداشتن سقف پاداش بازنشستگی و توجه به واحدهای فرسوده و میادین مشترک نفت و گاز صورت گرفت.

پرسنل رسمی اعلام داشته اند این اعتراضات را تا پایان مردادماه در محل کار خود ادامه داده و سپس برای برگزاری تجمع بزرگ اعتراضی خود تصمیم گیری خواهند نمود.

اسامی تعدادی از مراکزی که پرسنل آن دست به اعتراض زده اند :

واحد بهره برداری سرکان مالکوه ،نفت و گاز غرب – اداره مهندسی فرآیند پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی – ستاد مجتمع گاز پارس جنوبی عسلویه – نفت و گاز گچساران – منطقه عملیاتی آغار دالان – پالایشگاه هفتم پارس جنوبی – شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق‌.خانگیران سرخس – بهره برداری فازهای ۲۰و۲۱ مجتمع پارس جنوبی عسلویه – شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق منطقه عملیاتی خانگیران – کارگاه فاز چهار و پنج پارس جنوبی – دکل ۸۵ اهواز پرسنل مناطق نفت خیز جنوب – واحد آتش نشانی پالایشگاه اول پارس جنوبی – پالایشگاه چهارم پارس جنوبی – تاسیسات خط لوله سنندج – سکوی نفتی سروش در فلات قاره – نفت و گاز غرب منطقه نفت شهر – پالایشگاه نهم پارس جنوبی – واحد عملیات پیرا حفاری – فاز ۲۰و۲۱ پارس جنوبی – واحد بهره برداری بهرگان فلات قاره – پالایشگاه گاز پارسیان – واحد بهره برداری غرب کارون شرکت نفت و گاز اروندان – ایستگاه تزریق گاز شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون – واحد بهره برداری مجتمع پارس جنوبی پالایشگاه هشتم – کارگاه مرکزی پارس جنوبی – کارکنان آتش نشانی منطقه عملیاتی نار و کنگان – شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب منطقه چشمه خوش – منطقه عملیاتی تنگ بیجار ایلام نفت و گازغرب – پالایشگاه دوم پارس جنوبی – کارکنان سکوی نوروز شرکت فلات قاره  و شرکت بهره برداری نفت چشمه خوش.

/خبر تکمیلی

اسامی سایر واحدها و مراکز اعتراضی پرسنل رسمی :

واحد کنترل و ابزار دقیق پالایشگاه کرمانشاه

منطقه پنج عملیات انتقال گاز

سکوی نفتی بهرگانسر

فازهای دو وسه پارس جنوبی

شرکت نفت و گاز پارس

کارکنان پالایشگاه ششم

واحد کنترل کیفیت پالایشگاه چهارم

/اعتراض کارکنان رسمی نفت به عدم اجرای مطالبات

امروز پنجشنبه ۲۰ مردادماه ۱۴۰۱، بخشی از کارکنان رسمی شاغل در صنعت نفت به صورت هماهنگ در مراکز کاری با در دست گرفتن پلاکارد و کاغذنوشته‌هایی نسبت به عدم تحقق مطالبات‌شان دست به اعتراض زدند.

کارکنان رسمی نفت نسبت به مشکلات معیشتی و دستمزدهای ناکافی و عدم اجرای قوانین مصوب و ساعات کاری غیرعادلانه و مالیات‌ زیاد اعتراض دارند و خواهان اجرای کامل ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت هستند.

اجرای ماده ۱۰ قانون وظایف کارکنان وزارت نفت، کارکنان بخش عملیات وزارت نفت را از چارچوب قانون خدمات مدیریت کشوری مستثنی می‌کند. همچنین کارکنان رسمی ضمن خواسته‌ی اجرای فوری این قانون، خواستار پرداخت کل حقوق معوقه‌ی ناشی از اجرای ماده ۱۰ از سال ۱۳۹۳ تاکنون هستند.

برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*تجمع اعتراضی کارگران پالایش و پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وافزایش مالیات ها مقابل ساختمان شرکت

روزشنبه ۲۲ مرداد،کارگران پالایش و پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق وافزایش مالیات بدنبال تغییر در قوانین مقابل ساختمان شرکت تجمع کردند.

برگرفته از شبکه های اجتماعی

*تجمع اعتراضی کارگران شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان نسبت به پرداخت چند ماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری در بندرعباس

روز شنبه ۲۲ مرداد، کارگران شرکت آب و فاضلاب(آبفا) استان هرمزگان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به پرداخت چند ماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان به تجمع مقابل استانداری در بندرعباس زدند.

براساس فیلم کوتاه منتشره در شبکه های اجتماعی،حقوق کارگران شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان از اردیبهشت ماه سال جاری پرداخت نشده است و مسئولان بجای پاسخگویی وعده و وعیدهای توخالی می دهند.

*اعتصاب صدها کامیون دار سیریک وتجمعشان مقابل فرمانداری در اعتراض به  اجرایطرح سیپاد و کدینگ کارت های سوخت

روز شنبه ۲۲ مرداد، صدها کامیون داران سیریک برای اعتراض به اجرای طرح سیپاد و کدینگ شدن کارت های سوخت دست از کارکشیدند و  مقابل فرمانداری این شهرستان در استان هرمزگان تجمع کردند.

تجمع کنندگان گفتند:مقامات استان هرمزگان با عدم توان در اجرای این طرح به دلیل اعتراض و اعتصابات در بندرعباس قصد دارند در شهرستان ها این طرح را اجرا کنند.

کامیون داران سیریک اعلام کردند تا زمانی که مقامات از تصمیم خود مبنی بر اجرای طرح سیپاد جلوگیری نکنند اعتصاب وتجمع مقابل فرمانداری ادامه خواهد داشت.

خاطرنشان میشود که به دستور استاندار هرمزگان و فرماندار سیریک، چند روز است که جایگاه های سوخت از عرضه سوخت به کامیون داران بن دلیل عدم نصب دستگاه سیپاد بر روی خودروها خودداری می کنند.

مقامات جمهوری اسلامی پروژه سیپاد را طرح اختصاص سوخت بر اساس پیمایش نامگذاری کرده اند. 

در این طرح میزان سوخت اختصاص داده شده به دو قسمت سهمیه پایه و سهمیه عملکردی تقسیم می‌شود. سهمیه پایه مقدار سوختی است که در هر دوره برای مصرف ماهیانه کلیه وسایل نقلیه در حوزه حمل‌ونقل در نظر گرفته می‌شود. در مقابل سهمیه عملکردی مقدار سهمیه‌ای است که در هر دوره متناسب با مقدار پیمایش اعلام شده توسط سامانه پیمایش محاسبه خواهد شد.

*شماره ای دیگر از سریال تجمع اعتراضی خانوادگی بیماران سی اف کشورنسبت به عدم تامین دارو  و وعده های توخالی مسئولان مقابل وزارت بهداشت 

روز شنبه ۲۲ مرداد برای چندمین بار، بیماران سی اف کشوربهمراه خانواده  برای اعتراض  به عدم تامین دارو  و وعده های توخالی مسئولان مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند.

بنا به گزارش های رسانه ای شده، این خانواده‌ها که روزشنبه ۲۲ مرداد از شهرهایی مانند تبریز، کرمان، مشهد، لرستان و گلستان مقابل ساختمان وزارت بهداشت جمع شده بودند، با در دست داشتن دست نوشته‌هایی نسبت به تامین نشدن داروهای مورد استفاده بیماران خود معترض بودند.

یکی از افراد حاضر در تجمع با بیان این‌که مسئولان برای این بیماری نه وقت می‌گذارند و نه هزینه می‌کنند، درباره این تجمع گفت:ما برای تامین داروهای مورد استفاده بیماران خود مقابل وزارت بهداشت جمع شده‌ایم.

وی افزود:ما تحقیق کردیم و متوجه شدیم یکسری دارو در اروپا و آمریکا برای مبتلایان به این بیماری استفاده می‌شود، این داروها هم طول عمر بچه‌ها را زیاد می‌کند و هم حال‌شان را بهتر می‌کند، ما برای تامین این داروها در مقابل وزارت بهداشت جمع شده‌ایم تا شاید تامین شود.

او در خصوص مشکلات تامین داروهای موجود ادامه داد: همچنین برای تامین بقیه داروها مشکل داریم، اینجا آمده‌ایم تا این مشکلات را مطرح کنیم، وضعیت دارو برای بچه‌ها واقعا خوب نیست، ما دارویی داریم به نام «کرئون» که بچه‌ها باید به همراه هر غذایی به جز میوه بخورند، این دارو دو سال تامین نمی‌شد، حالا که تامین شده توزیع خوبی ندارد، در برخی استان‌ها دارو نیست و خانواده‌ها مجبورند شهر به شهر دنبال تامین دارو بگردند، و به صورت آزاد آن را خریداری کنند، این بچه‌ها مشکلات دارویی زیاد دارند.

*تجمع  اعتراضی بیماران دیستروفی عضلانی دوشن نسبت به بی توجهی دولت نسبت به وضعیتشان مقابل نهاد ریاست جمهوری

روز شنبه ۲۲ مرداد، بیماران دیستروفی عضلانی دوشن برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به بی توجهی دولت نسبت به وضعیتشان مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند.

برپایه گزارش منتشره در شبکه های اجتماعی،صبح امروز جمعی از بیماران دیستروفی عضلانی دوشن و خانواده‌های آنان مقابل نهاد ریاست جمهوری در تهران تجمع برگزار کردند و خواستار توجه دولت به وضعیت دارویی و درمانی این بیماری شدند.

از دیگر خواسته‌های بیماران این بود که بیماری دیستروفی دوشن به عنوان بیماری خاص تحت پوشش بنیاد امور بیماری‌های خاص درآید.

بیماری دیستروفی عضلانی،نوعی بیماری ژنتیکی پیشرونده است که عضلات بیمار دچار تحلیل می‌شود و انواع متعددی دارد.دوشن شایع‌ترین و شدیدترین نوع از بیماری‌های دیستروفی عضلانی است که در مواقع شدید منجر به معلولیت خیلی شدید و مشکلات تنفسی و مرگ می‌شود.

*برگزاری دادگاه یدی بهاری و آزادی موقت وی پس از تفهیم اتهام با وثیقه یک میلیارد تومانی

جلسه رسیدگی به اتهامات وارده علیه یدی بهاری فعال کارگری اهل اویهنگ سنندج و ساکن شهر دماوند روز شنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۱  توسط شعبه دوم بازپرسی دادگاه انقلاب دماوند برگزار گردید و این فعال کارگری پس از تفهیم اتهام با وثیقه یک میلیارد تومانی و موقتاً آزاد گردید.

*روزنامه‌نگاران مستقل ایران:خواب زمستانی نهاد صنفی!

تاکنون روزنامه‌نگاران متعددی از انفعال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران نسبت به اخراج، بازداشت و زندانی شدن خبرنگاران سخن گفته‌اند. تیر ماه سال گذشته بود که سه تن از روزنامه‌نگاران روزنامه اعتماد در همان ایام اعلام خبر اخراج خود، از بی‌عملی نهاد صنفی روزنامه‌نگاران خبر دادند. با اینحال حتی اعتراض آنان نسبت به انجمن منجر نشد تا اعضای هیات مدیره اندکی به خود بجنبند و از حق و حقوق خبرنگاران اخراجی دفاع کنند. جالب اینکه پیشتر نیز که نامه اعتراضی ۱۰۰ روزنامه‌نگار نسبت به عملکرد انجمن به ویژه در خصوص اخراج‌های متعدد منتشر شد، از سوی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران بی‌پاسخ ماند و تنها چند یادداشت معطوف به «عضو نبودن» روزنامه‌نگاران اخراجی در انجمن منتشر شد. چندی پیش در پی برگزاری مجدد انتخابات انجمن صنفی روزنامه‌نگاران نیز لیلی فرهادپور، بازرس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران در متنی انتقادی به شرح برخی فعالیت‌های انجمن پرداخته و درباره واکنش هیأت مدیره به نامه اعتراضی روزنامه‌نگاران نوشته بود:  «به دلیل شفاف نبودن موضع هیات مدیره انجمن در مقابل نامه ۱۰۰ روزنامه‌نگار، نقل اتفاقات برای هیات‌مدیره بعدی فقط در این خلاصه شد که: «چند نفر «مساله‌دار» عده‌ای از روزنامه‌نگاران را علیه انجمن تحریک کرده بودند و ایرادشان به مدیرمسئولی دو نفر (شهریار شمس مستوفی و امیرعباس نخعی) بوده که هیچکدام سمت کارفرمایی هیچگاه نداشته‌اند.(نقل شفاهی از طرف برخی از اعضای هیات‌مدیره پیشین)»

هرچه هست انجمن صنفی روزنامه‌نگاران در دوره جدید در پی رد صلاحیت سه عضو جدید خود تشکیل شد اما در دوره جدید نیز اوضاع تفاوت چندانی نداشته و هنوز از پیگیری مشکلات روزنامه‌نگاران خبری نیست. ضمناً خبرنگاران ساکن شهرستان‌ها از وضعیتی به مراتب بدتر برخوردار هستند. چه اینکه سینا قلندری به علت انتشار خبر یک زن‌کشی همچنان منتظر اجرای حکم است و این خبرنگاران بدون پشتوانه در حال مواجهه با عواقب سانسور در ایران هستند. چندی پیش نیز مهتاب قلی‌زاده که به تازگی در دادگاه شرکت کرده و حکم زندان دریافت کرده است، درباره نحوه برخورد نهاد صنفی روزنامه‌نگاران یادداشت کوتاهی نوشت که در ادامه آمده است: «در همه یک سالی که بر من گذشت انجمن خودخوانده صنفی روزنامه‌نگاران، کوچک‌ترین قدمی برنداشت. حتی یک پیام احوال‌پرسی هم ندادند، «حمایت صنفی» که شبیه شوخی‌ست. (رخدادهایی که منجر به تفتیش خانه، بازجویی‌های متعدد، قرار بازداشت، تودیع وثیقه و در نهایت حکم دادگاه شد).

تنها یکی از اعضای انجمن به من پیامی واتس‌اپی دادند و در پیام‌شان تاکید کردند که «این پیام شخصی‌ست و از طرف انجمن محسوب نمی‌شود.»

به من گفتند: «برای ما درخواست بنویس تا به وضعیت تو رسیدگی کنیم».

بهشان پاسخ دادم که «این چه روشی‌ست؟ این که اصلا با نفس یک انجمن صنفی در تناقض است»؟

جوابشان این بود: «به هر حال ما از طریق یک رسانه خارجی خبر شما را خوانده‌ایم و خودمان اطلاعی نداریم. روال این است اگر دلتان خواست به ما درخواست بنویسید».

حرف‌شان برایم عجیب و البته بامزه بود. با خودم گفتم: پس شما چه جور خبرنگارانی هستید؟ خب تحقیق کنید! از وکیلم بپرسید؛ از خانواده‌ام. از خودم. سوال دیگر این بود که چطور شما پیش گوش من از وضعیت من بی‌خبرید و خبر رسانه‌های خارج از ایران را قبول ندارید؟ مگر شما جمهوری اسلامی هستید؟

آگاهانه یک متن غیر رسمیِ خصوصی برایشان نوشتم و با جزئیات، وضعیت خودم را شرح دادم. در متنم نوشتم: «طبق وظیفه‌ای که برای خود تعریف کرده‌اید، عمل کنید».

جواب این بود: شماره آقای عباس عبدی را فرستادند و گفتند: «متنتان خوانده شد. روی واتس اپ به آقای عبدی زنگ بزنید».

من هرگز این تماس را نگرفتم.»

این درحالی است که با وجود بازداشت‌های متعدد از روزنامه‌نگاران خبری از حمایت‌های صنفی نیست و خسرو صادقی بروجنی و امیرعباس آذرموند دو تن از روزنامه‌نگاران  زندانی نیز از هیچگونه حمایتی از سوی تشکل موسوم به روزنامه‌نگاران برخوردار نشدند. 

*مرگ ومصدومیت کارگر مزارع گوجه فرنگی  دشتستان بدنبال سقوط سرویس رفت و آمدشان به دره

*روز شنبه ۲۲ مرداد،مینی بوس حامل کارگران مزارع گوجه فرنگی دشستان در مسیر پشت پر به ارم در محور کوهستانی به دره سقوط کرد و ۲ کارگر در دم جان باختند و ۱۵ نفر دیگر به بیمارستان منتقل شدند.

*جان باختن یک کارگر معدن طلای آق دره تکاب پس از ۴۸ ساعت دست وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستان

یک کارگر معدن طلای آق دره تکاب بنام عابد رحمانی که روز سه شنبه ۱۸ مرداد بر اثر برخورد بیل لودر به پاهایش مصدوم شده بود، صبح روز پنج شنبه ۲۰ مرداد در بیمارستان جان باخت.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate