اخباروگزارش های کارگری ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۱

اخباروگزارش های کارگری ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۱

– نامه سرگشاده عمومی به نهادهای بین‌المللی کارگری و مدافع حقوق انسان!

واله زمانی در بازداشتگاه بند ۲۰۹ زندان اوین با خطر مرگ مواجه است.

– خودکشی یکی از کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام به دلیل مشکلات معیشتی

– خودکشی یکی دیگر از کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام در کمتر از ۲۴ ساعت

*نامه سرگشاده عمومی به نهادهای بین‌المللی کارگری و مدافع حقوق انسان!

واله زمانی در بازداشتگاه بند ۲۰۹ زندان اوین با خطر مرگ مواجه است.

واله زمانی عضو سندیکای کارگران نقاش البرز و از فعالین شناخته شده جنبش کارگری ایران در تاریخ ۱۴۰۱/۰۳/۰۹ توسط دستگاه های امنیتی در ارومیه بازداشت و بعد از سه روز به بند ۲۰۹ موسوم به بند امنیتی وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل گردید. 

واله زمانی به جرم ملاقات با “سسیل کوهلر” عضو فدراسیون آموزش و فرهنگ سندیکای نیروی کار فرانسه و همسرش “ژاک پاریس” و با اتهام واهی و نخ نمای همکاری با جاسوسان خارجی بازداشت گردیده است (سسیل کوهلر و ژاک پاریس که با ویزای گردشگری به ایران سفر کرده بودند، روز ۱۴۰۱/۰۲/۱۸ به اتهام جاسوسی و اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور ایران بازداشت شدند).

واله زمانی قبل از بازداشت دچار بیماری حاد کبدی و هپاتیت نوع سی، زخم شدید معده، بیماری ریوی و فشار خون بوده و تحت نظر و مداوای پزشکی قرار داشته است.

این فعال کارگری از هنگام بازداشت، تحت بازجویی و فشارهای جسمی و روحی برای پذیرفتن اتهاماتی از قبیل جاسوسی و همکاری با جاسوسان خارجی و پذیرش اجرای نمایش اعتراف علیه خود، مطابق سناریوهای سناریوسازان و بازجو خبرنگاران صدا و سیمای جمهوری اسلامی قرار دارد و از هر گونه امکانات پزشکی و دارویی محروم بوده است.

طبق خبری که صابر زمانی برادر واله زمانی در شبکه های اجتماعی منتشر کرده است، وضعیت جسمانی واله زمانی به شدت وخیم است. میزان ترشح آنزیم کبدش بیش از ۲۰۰۰ یعنی ۲۰ برابر میزان نرمال است. طبق نظر پزشکی کبدی که ۲۰۰۰ آنزیم ترشح کند در آستانه نابودی کامل است و مرگ حتمی بیمار را به دنبال دارد.

بنابر همان خبر که برادر این فعال کارگری بازداشت شده منتشر کرده است، واله زمانی که پیشتر با یک زندانی داعشی هم بند بوده، به بهانه مسری بودن بیماری و وخیم تر شدن وضعیت جسمانیش به سلول انفرادی منتقل شده است.

با توجه به سوابق دستگاه های قضایی، امنیتی و زندانبانان جمهوری اسلامی در به قتل رساندن زندانیان سیاسی از طریق محروم کردن آنها از دسترسی به دارو و درمان و خدمات پزشکی مناسب که آخرین مورد آن قتل بکتاش آبتین در زندان اوین بود، تردیدی نیست که در مورد واله زمانی هم چنین سناریوی در دست اجراست. 

هم اکنون علاوه بر واله زمانی، آنیشا اسدالهی، کیوان مهتدی، حسن سعیدی، رضا شهابی و ریحانه انصاری‌نژاد (بعد از ۸۷ روز بازداشت با وثیقه یک میلیارد تونانی موقتاً آزاد شد) از فعالین کارگری و رسول بداقی، جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی، شعبان محمدی، اسکندری (سوران) لطفی و مسعود نیکخواه از فعالین معلمی نیز قبل از یازدهم اردیبهشت (روز جهانی کارگر ) به اتهام جاسوسی و به جرم ملاقات با “سسیل کوهلر” و “ژاک پاریس” بازداشت شده اند.

حکومت جمهوری اسلامی ایران به خاطر ۴۳ سال سرکوب، شکنجه و اعدام و تحمیل و فقر و فلاکت و به خاطر منع هر گونه آزادی در جامعه و دخالت و سرک کشیدن در خصوصی ترین امور در زندگی افراد، امروز با سیل اعتراضات مردمی در همه عرصه‌های اجتماعی مواجه است، به طوری که هیچ روزی نیست در مراکز کارگری، در خیابانها و مقابل نهادها و ادارات دولتی اعتصاب و تجمع در اعتراض به مصائب و معضلات معیشتی و اجتماعی بر پا نگردد.

جمهوری اسلامی از تامین اندک نیازها و برآورده نمودن مطالبات تلنبار شده مردم ناتوان است و تنها راه بقا خود را در سرکوب گسترده و بازداشتهای وسیع فعالین در همه عرصه های اعتراضی با ربط دادن آنها به جاسوسان و دولتهای خارجی و دشمنان خیالی و خودپندار یافته است.

حکومت با سناریوسازی ها و تحت فشار قرار دادن فعالین بازداشتی برای اعتراف اجباری قصد دارد تا سرکوب خشن اعتراضات وسیع در سطح جامعه را به بهانه مرتبط بودن با خارج، مشروعیت ببخشد.

ما امضاء کنندگان این نامه از همه نهادهای بین‌المللی کارگری و مدافع حقوق انسانی می خواهیم که به هر طریق ممکن بر جمهوری اسلامی فشار وارد کنند تا سریعا واله زمانی را آزاد کنند. تنها در این صورت و با از سرگیری روند معالجه وی ممکن است که از مرگ حتمی نجات یابد. 

همچنین می خواهیم که برای آزادی سایر بازداشتی‌های نام‌برده که هر یک جرمی ندارند مگر خواست تامین رفاه حداقلی برای تمام جامعه و البته آزادی‌های اجتماعی برای مردم ایران، نهایت تلاش خود را بکنند.

امضاء

۱-اتحاد بازنشستگان 

۲-انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه

۳-تشکل مستقل دانشجویان پیشرو دانشگاه اصفهان

۴-سندیکای نقاشان البرز

۵-شورای بازنشستگان ایران

۶-گروه اتحاد بازنشستگان 

۷-ندای زنان ایران 

۸-دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان 

۹-گروهی از ورزشکاران رزمی کار کرمانشاه 

۱۰-گروهی از کارگران جوشکار شهرک دولت آباد کرمانشاه 

۱۱-گروهی از دانشجویان بیکار دانشگاه رازی کرمانشاه 

۱۲-گروهی از رانندگان تاکسی شهرک ظفر کرمانشاه 

۱۳-گروهی از مهندسان کامپیوتر و آی تی کرمانشاه 

۱۴-گروهی از بازنشستگان تامین اجتماعی و خدمات درمانی سقز

۱۵-گروهی از کارگران کارخانە و کارگاههای شهرک صنعتی سقز

۱۶-گروهی از مردم ساکن محله سیلو سقز

۱۷-گروهی از مردم ساکن شهرک دانشگاه سقز

۱۸-گروهی از مردم ساکن محله نشمیلان سقز 

۱۹-گروهی از مردم ساکن محله بهارستان سقز

۲۰-گروهی از مردم ساکن محله کریم آباد سقز

۲۱-گروهی از مردم ساکن میدان ترە بار سقز

۲۲-گروهی از فعالین کارگری و اجتماعی ۲۳-گروهی از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری شهر 

۲۴-گروهی از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران در شهر سنندج

۱۴۰۱ /۰۵/۱۷

*خودکشی یکی از کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام به دلیل مشکلات معیشتی

یکی از کارگران اخراجی پتروشیمی شهر چوار در استان ایلام به نام محمد منصوری ۳۲ ساله به دلیل مشکلات معیشتی اقدام به خودکشی و به زندگی خود پایان داد.

 محمد منصوری روز یکشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ در منزل شخصی‌اش خود را حلق‌آویز کرده است.

 محمد منصوری از کارگران روزمزد پتروشیمی چوار بوده که چند ماه پیش و پس از چندین سال کارکردن توسط مسئولین پتروشیمی چوار اخراج شده است. وی اهل شهر چوار و پدر دو فرزند پسر دو ساله می‌باشد.

*خودکشی یکی دیگر از کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام در کمتر از ۲۴ ساعت

با خودکشی علی‌محمد کریمی یکی دیگر از کارگران اخراجی شرکت پتروشیمی ایلام، طی کمتر از ۲۴ ساعت دو کارگر اخراجی این شرکت به دلیل مشکلات معیشتی اقدام به خودکشی و به زندگی خود پایان داده‌اند.

 بر اساس خبر منتشرشده، ظهر امروز دوشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۱، علی‌محمد کریمی اهل شهر چوار از توابع ایلام و یکی از کارگران اخراجی شرکت پتروشیمی ایلام با استفاده از اسلحه به زندگی خود پایان داد.

روز گذشته نیز محمد منصوری ٣٢ ساله یکی دیگر از کارگران اخراجی شرکت پتروشیمی ایلام خود را حلق آویز و به زندگی خود پایان داده بود.

این دو شهروند که به دلیل مشکلات معیشتی اقدام به خودکشی کرده‌اند از کارگران روزمزد پتروشیمی چوار بوده‌اند که چند ماه پیش و پس از چندین سال کارکردن توسط مسئولین پتروشیمی چوار اخراج شده‌اند.

گفتنی است که این دو کارگر هر دو متاهل بوده‌اند.

منبع دوخبربالا:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate