اخباروگزارش های کارگری ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۱

اخباروگزارش های کارگری ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۱

– تجمع اعتراضی کارگران کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران نسبت به ممنوع الورود کردن تعدادی از همکاران حق طلب ونداشتن امنیت شغلی ومعیشتی مقابل استانداری خوزستان ادامه دارد

– تجمع اعتراضی کارگران بخش چرخ دستی پایانه مرز شلمچه نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل ساختمان سازمان مناطق آزاد اروند برای دومین روزمتوالی

– تجمع اعتراضی تعدادی از بازنشستگان فرهنگی و تامین اجتماعی تهران نسبت به بازداشت معلمان و کارگران 

– ممانعت اسماعیل گرامی از زدن پابند ودستبند در حین انتقال به بیمارستان  ، باعث متوقف شدن ادامه درمان این بازنشسته بیمار زندانی شد

– آخرین خبرها از معلمان زندانی

– دیدار انجمن صنفی معلمان سروآباد و مریوان با مادر شعبان محمدی معلم زندانی

– کانون نویسندگان ایران:سرکوب زنان و پرونده‌سازی برای آنان را پایان دهید

– پیدا شدن پیکر بی جان دومین کارگر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بخش ایوانکی گرمسار 

– جان باختن ۲ کارگر اداره برق رشت واصفهان 

– جان باختن یک کارگرساختمانی دریاسوج براثر برق گرفتگی

*تجمع اعتراضی کارگران کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران نسبت به ممنوع الورود کردن تعدادی از همکاران حق طلب ونداشتن امنیت شغلی ومعیشتی مقابل استانداری خوزستان ادامه دارد

روز دوشنبه ۱۰ مرداد، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران به تجمعشان برای اعتراض به ممنوع الورود کردن تعدادی از همکاران حق طلب ونداشتن امنیت شغلی ومعیشتی بابرپایی مقابل استانداری خوزستان ادامه دادند.

تجمع کنندگان اعلام کردند: 

ما کارگران شرکت بزرگ گروه ملی صنعتی فولاد اهواز با امید و عزیمتی وصف ناپذیر به راهی که انتخاب کردیم ایمان داشته و قدمی به عقب برنخواهیم گشت و با صدایی رسا مطالبات قانونی خود را مجددا و هر روزه فریاد خواهیم زد . 

فردا بار دیگر در روبروی درب استانداری بعنوان نماینده دولت در استان تجمع کرده و فریاد عدالتخواهی سر خواهیم داد .

وعده ما فردا سه شنبه ۱۱/۵/۱۴۰۱ ساعت ۹ صبح درب استانداری

*تجمع اعتراضی کارگران بخش چرخ دستی پایانه مرز شلمچه نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل ساختمان سازمان مناطق آزاد اروند برای دومین روزمتوالی

روز یکشنبه ۹ مردادبرای دومین روز متوالی، کارگران بخش چرخ دستی پایانه مرز شلمچه برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل ساختمان سازمان مناطق آزاد اروند تجمع کردند.

کارگران  بخش چرخ دستی پایانه مرز شلمچه اخیرا با تصمیمی که از سوی مسئولان برای جایگزین شدن فعالیت شغلی آنها با تعدادی تاکسی گرفته شده است، فعالیت شغلی خود را از دست داده و بیکار شده‌اند.

یکی ازاین کارگران بیکارشده به خبرنگاررسانه ای گفت:کارگرانی که با چرخ دستی مشغول بار مسافران در پایانه مرزی شلمچه هستند برای پیگیری وضعیت شغلی خود در روزهای شنبه و یکشنبه (هشتم و نهم مردادماه) مقابل ساختمان سازمان مناطق آزاد اروند حاضر شده و مطالبات خود را پیگیری کردند.

وی گفت: از مسئولان منطقه آزاد اروند نیز انتظار داریم اقدامی در جهت ساماندهی نیروی کار باربر در مرز شلمچه داشته باشند. 

*تجمع اعتراضی تعدادی از بازنشستگان فرهنگی و تامین اجتماعی تهران نسبت به بازداشت معلمان و کارگران 

روزدوشنبه ۱۰ مرداد، تعدادی از بازنشستگان فرهنگی و تامین اجتماعی برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به بازداشت معلمان و کارگران دست به تجمع زدند.

*ممانعت اسماعیل گرامی از زدن پابند ودستبند در حین انتقال به بیمارستان  ، باعث متوقف شدن ادامه درمان این بازنشسته بیمار زندانی شد

با وجود اینکه شرایط بیماری اسماعیل گرامی در زندان به حدی حاد شده،  که دیشب بصورت اضطراری میخواستند ایشان را  به بیمارستان لقمان الدوله اعزام کنند . اما به دلیل ممانعت از زدن دستبد و پابند با همان حال ایشان را به قرنطینه زندان  برمی گردانند.

اسماعیل گرامی بازنشسته زندانی که در زندان اوین به بیماری کرونا مبتلا شده است .

با توجه به سابقه بیماری صرع دچار تشنج شده  و به علت عوارض ناشی از کرونا و تشنج  ،  سیستم حرکتی و اعصاب ایشان دچار اختلال شده بطوری که تعادلش را از دست داده وطبق تجویز پزشک زندان باید برای درمان تکمیلی و بررسی بیشتر  به فوریت به بیمارستان منتقل شود،.

اما به دلیل اینکه آقای گرامی  از زدن  دستبند و پابند خوداری کرده اند ، انتقال نامبرده به مراکز درمانی صورت نگرفته و با همان شرایط وخیم جسمانی به قرنطینه زندان بازگردانده شده است.

زدن دستبند و پا بند به بیماری که درچنین شرایط است می تواند موجب تشدید وضیعت او شود و باعث اضطراب و استرس شدید بیمار میگردد و  حتی برای بیماری که در رحال حاضر وضیعت عمومی پایدار ندارد میتواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد .

متاسفانه با توجه به نیاز جدی و وفوری به درمان مسئولین زندان از ادامه درمان این زندانی ۶۷ساله بیمار خوداری کرده اند .

مسئولین زندان باید توجه داشته باشند عواقب هرگونه کوتاهی و بی توجهی نسبت به درمان اسماعیل گرامی متوجه خود زندانبان و قوه قضاییه  میباشد و قطعا باید پاسخگوی مسئولیتشان نسبت به حفظ جان زندانی باشند .

برگرفته از کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

*آخرین خبرها از معلمان زندانی

پس از انتقال اسکندرلطفی سخنگوی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران به بند ۴ زندان اوین محمد حبیبی هم روز یکشنبه نهم مرداد به این بند منتقل شد همچنین  مسعود نیکخواه و شعبان محمدی هم پس از سه ماه شرایط سخت و زندان انفرادی، از امروز کنار هم هستند. تا این لحظه از انتقال جعفرابراهیمی بازرس شورای هماهنگی و رسول بداقی ریاست شورای هماهنگی به بند عمومی خبری نرسیده است.

شورای هماهنگی ضمن استقبال از شرایط بهتری که برای کنشگران صنفی منتقل شده به بند عمومی روی داده، انتظار دارد در روزهای آینده با آزادی همه آنها و شرایط برگزاری دادگاه عادلانه مطابق اصل ۱۶۵ قانون اساسی و حق  برخورداری از وکیل، شرایط برای دفاع آزادانه این کنشگران از اتهامات ساختگی و سناریو سازی ها فراهم گردد و با  برائت این کنشگران صادق صنفی در دادگاه علنی، امید و نشاط  به جامعه صنفی ایران برگردد.

*دیدار انجمن صنفی معلمان سروآباد و مریوان با مادر شعبان محمدی معلم زندانی

در دنیای نوین هر پدیده ای را با ویژگیهای آن می شناسند. حقوق و قضا از این قاعده مستثنی نیست.

ویژگیهای حقوق و نظام قضایی نوین عبارتند از شخصی کردن مجازات و انتخاب مجازات موثر و حذف مجازات غیر اثرگذار.

سوال این است:

با سلب آزادی شعبان محمدی چه کسی مجازات می شود؟ شعبان یا مادر شعبان؟

مادری ۹۰ ساله که ۹۰ روز است فقط غروبهای آفتاب را به نظاره نشسته است تا شاید بدانند که نمی دانند، سلب آزادی سالهاست برای آزادی خواهان مجازاتی منسوخ است. 

حق خواهی چربی نیست که در زندان آب شود و بسوزد. حق خواهی استخوان است اگر برای مدت کوتاهی بشکنیدش جوش می خورد. 

بدانید مجازات سلب آزادی منسوخ است. به خود بیاید و بفهمید سخن مادر پیر سرسپید را، تعامل کنید و یاد بگیرید.

ما معلمان می توانیم در هر جایی واکنش نشان بدهیم؛ منتهی منتظر حرکت حداقلی عقلایی هستیم. 

می توانیم در سازماندهی شرکت نکنیم و شما با گرز و درفش بفرمائید مدارس را اول مهر بازگشایی کنید.

ما از شما دعوت می کنیم به خط عقلانیت برگردید؛ 

معلمان را آزاد کنید.

مادران و کودکان را مجازات نکنید

ایران را شکنجه نکنید

*کانون نویسندگان ایران:سرکوب زنان و پرونده‌سازی برای آنان را پایان دهید

بیش از چهل سال است که حاکمیت ابتدایی‌ترین حقوق زنان را نقض می‌کند و هر اعتراض و نافرمانی آنان را با تحقیر و خشونت سازمان‌یافته و پرونده‌سازی پاسخ می‌دهد. زنان که سال‌ها از خصوصی‌ترین تا عمومی‌ترین عرصه‌های زندگی خود را زیر سلطه‌ی فرهنگ و قوانین زن‌ستیز حاکمیت دیده‌اند، با تلاش‌های فردی و جمعی خود برای شکستن این فضا گام‌هایی برداشته‌ و راه‌هایی گشوده‌اند. اما این مبارزه‌ی دائمی، هیچ از خشونت عریان حکومت در برابر زنان نکاسته است.

روز هشتم مردادماه، حاکمیت برگ سیاه دیگری به کارنامه‌‌ی خود افزود و به سیاق بسیار بارهای دیگر به اعتراف‌گیری و دستکاری افکار عمومی روی آورد. در حالی که بی‌خبری از وضعیت سپیده رشنو، شاعر و نویسنده، به چهاردهمین روز رسیده بود، شبکه‌های خبری جمهوری اسلامی ویدئوی اعتراف‌ اجباری او را پخش کردند؛ شیوه‌ای که همواره به قصد بی‌اعتبار کردن اعتراض و ارعاب معترضان از جانب حکومت تکرار شده است: سرکوب‌شدگان را به ضرب و زور مقابل دوربین نشاندن و خفقان حاکم را به نمایش گذاشتن. اکنون اما خشم و واکنش گسترده‌ی مردم نشان داد که این حربه بیش از پیش از کار افتاده است.

پیش‌تر ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده بود که نشان می‌داد یک «آمر به معروف» در اتوبوس به بهانه‌ی پوشش، به زنی پرخاش می‌کند و با اعتراض او و دیگر زنان حاضر در اتوبوس روبه‌رو می‌شود. او ضمن فیلمبرداری از زن معترض، تهدید می‌کند که فیلم را برای «سپاه» خواهد فرستاد. کمی پس از پخش گسترده‌ی این فیلم در شبکه‌های مجازی، مشخص شد آن زن، سپیده رشنو بوده و به دست مأموران امنیتی، بازداشت و به مکان نامعلومی برده شده است. همزمان رسانه‌های حاکمیت نیز دست به کارِ پرونده‌سازی و اتهام‌زنی شدند و این اعتراض را همچون بی‌شمار اعتراض دیگر، به «عوامل خارجی» نسبت دادند.

در ماه‌های اخیر اخبار بسیاری از این دست، با عبور از سد سانسور منتشر شده‌ است؛ اخباری که هم از فشار روزافزون بر زنان پرده‌ بر‌می‌دارد و هم ایستادگی و مقاومت آنان را آشکار می‌کند. حاکمیت ابزارهای قدیمی‌اش را احیا کرده است و مأمورانش به نام «پلیس امنیت اخلاقی» مشغول سرکوب بیش از پیش زنان و سلب امنیت آنان شده‌‌اند. 

بستر این سرکوب اما پیش از این فراهم شده است؛ حاکمیت که دریافته در غیاب تشکل‌ها و نهادهای زنان، نقض حقوق «سپیده»ها و به حاشیه راندن صدای آنان آسان‌تر است، سال‌ها حق تشکل‌یابی زنان را نقض کرده و با پرونده‌سازی و بازداشت و زندان، عرصه را بر فعالان این حوزه تنگ کرده است.

کانون نویسندگان ایران ضمن دفاع از حق انتخاب پوشش، بار دیگر حمایت خود را از حق تشکل‌یابی زنان اعلام می‌کند و این بازداشت‌ها و پخش اعترافات اجباری‌ را ادامه‌ی سرکوب سازمان‌یافته‌ی زنان می‌داند. آزادی بی‌قید و شرط، حق سپیده رشنو و همه‌ی زندانیان سیاسی و عقیدتی است. 

۱۰ مرداد ۱۴۰۱

*پیدا شدن پیکر بی جان دومین کارگر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بخش ایوانکی گرمسار 

صبح روز دوشنبه ۱۰ مرداد، پیکر بی جان دومین کارگر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بخش ایوانکی گرمساردر فاصله ۲۰ کیلومتری محل حادثه از زیر آوار خاک و سنگ پیدا شد.

براساس گزارش رسانه ای شده،پنج‌نفر در استراحتگاه کارگران پیمانکار اداره منابع طبیعی و آبخیزداری حضور داشتند که روز جمعه با اطلاع از احتمال وقوع سیل سه نفر محل اسکان خود را ترک کردند و دو کارگر همانجا ماندند و متاسفانه در وقوع سیل مفقود شدند.

درهمین رابطه:مرگ ومفقودالاثرشدن ۲ کار اداره منابع طبیعی و آبخیزداری در بخش ایوانکی گرمساربراثرسیل

بعدازظهر روز یکشنبه ۹ مرداد،پیکربی جان یک کارگر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری در بخش ایوانکی گرمسار در استان سمنان  که روزشنبه ۸ مرداد براثرسیل مفقودشده بود پیداشد.کماکان یکی دیگر از کارگران این اداره مفقودالاثرمی باشد.

*جان باختن ۲ کارگر اداره برق رشت واصفهان 

طی روزهای شنبه ویکشنبه(۸ و ۹ مرداد)، دو کارگر سیمبان اداره برق رشت واصفهان اثر دو حادثه کار جداگانه جان باختند.

روز شنبه ۸ مرداد،کارگرسیمبان تعمیرات اداره برق رشت بنام عارف فرح حین کار تعمیرات در ارتفاع تیرک دچار برق گرفتگی شد و جانش را از دست داد.

همکاران این کارگر جان باخته به خبرنگار رسانه ای گفتند: عارف فرح از سیمبانان درآمد و نصب کنتور بوده که روی خط بیست هزار ولت برای تعمیرات اعزام شده بود.

روزیکشنبه ۹ مرداد،مسلم استکی کارگر سیمبان جوان بخش تعمیرات اداره برق اصفهان ، به علت شوک الکتریکی و سقوط از تیرق برق دچار حادثه شد و جان باخت.

همکارانش گفتند: مسلم استیکی، همانند اکثر سیمبانان جان باخته در حادثه کار بر اثر افزایش تعداد شیفت‌های کاری و افزایش مأموریت‌ها و خستگی زیاد (که موجب پایین آمدن ایمنی و دقت در انجام کار سیمبانان می‌شود) دچار حادثه کار شده است.

*جان باختن یک کارگرساختمانی دریاسوج براثر برق گرفتگی

روز دوشنبه ۱۰ مرداد،یک کارگر ساختمانی حین کار در خیابان سیدالشهدا مادوان بالا اطراف یاسوج در استان کهگیلویه و بویراحمد دچار برق گرفتگی شد وجان خودراازدست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate