اخباروگزارش های کارگری ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۱

اخباروگزارش های کارگری ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۱

– پنجمین روز تجمع سراسری کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی در اعتراض به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقل‌بگیر

– بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون ضرورت گسترش اعتراضات به رقم مصوب حقوق بازنشستگان

– دومین تجمع اعتراضی همزمان وجداگانه کارگران دو کارخانه داروگر تهران و تولی پرس قزوین زیرمجموعه هلدینگ داروگر در خرداد ماه  نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی

– دیدار تعدادی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد و فعالان کارگری و کنشگران مدنی با خانواده های رضا شهابی و حسن سعیدی  جمعه بیستم خردادماه ۱۴۰۱.

– ناصر موسوی بازداشت شد. 

– تجمع اعتراضی فرهنگیان مال باخته بخش نشتا شهرستان تنکابن مقابل دادگاه تجدید نظرمازندران

– گردهمایی تشکل‌های کارگری ایرانی، فرانسوی و سوئیسی در حمایت از کارگران و معلمان ایران

*پنجمین روز تجمع سراسری کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی در اعتراض به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقل‌بگیر

روز شنبه ۲۱ خرداد، کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی استان های البرز،ایلام،خوزستان وهمدان با برپایی تجمع مقابل اداره کل کار درکرج وهمدان واستانداری درایلام واهواز وهمچنین کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی شوش وهفت تپه مقابل فرمانداری،پنجمین روز ازاعتراضشان را نسبت به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقل‌بگیر،رقم زدند.

شعارها:

– تا حق خود نگیریم آروم نمی نشنیم

– می جنگیم میمریم ذلت نمی پذیریم

– دولت مردم فریب حق مارو پس بدید

– مبادی عدالت خجالت خجالت

– نه غزه نه لبنان ستم دیده همینجاست 

– توپ تانک فشفشه وزیر باید گم بشه

– خجالت خجالت وزیر بی کفایت

– استاندار استاندار پاسخگو

سفره خالی کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی ایلام مقابل استانداری

گزارش رسانه ای شده:

بازنشستگان کارگری شوش خواستار تغییر مصوبه دولت در افزایش ده درصدی مستمری سایر سطوح شدند

بازنشستگان کارگری شهرستان شوش با حضور مقابل ساختمان فرمانداری، نسبت به افزایش ده درصدی مستمری سایر سطوح اعتراض کردند.

صبح امروز شنبه (۲۱ خرداد ماه) جمعی از بازنشستگان کارگری شهرستان شوش در اعتراض به اجرا نشدن مصوبه‌ی مزدی شورایعالی کار و تصمیم دولت مبنی بر افزایش ده درصدی مستمری سایر سطوح، مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

حاضران با بیان اینکه خواستار افزایش حقوق برابر با مصوبه‌ی شورایعالی کارهستیم، گفتند: ما خواستار ابطال مصوبه افزایش ده درصدی حقوق هستیم در عین حال از دولت و سازمان تامین اجتماعی می‌خواهیم، تمام بازنشستگان کارگری کشور را مشمول افزایش مزدی شورایعالی کار سازند.

معترضان با بیان اینکه دولت با دخالت در کار تامین اجتماعی ضمن تخریب منابع مالی آن، استقلال تامین آن را برهم ریخته است، گفتند: چه دلیلی دارد دولت در قبال اعلام افزایش سالیانه حقوق  بازنشستگان تامین اجتماعی چند ماه سکوت کرد و به یکباره بازنشستگان را درشوک فرو برد و چرا تعدادی محدودی از نمایندگان مجلس قصد حمایت از این قانون‌شکنی را دارند؟

آنها افزودند: در تجمع امروز با فرماندار ملاقاتی انجام دادیم و مقرر شد موضوع مشکلات ما بازنشستگان را به مقامات بالاتر گزارش کنند. 

*بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون ضرورت گسترش اعتراضات به رقم مصوب حقوق بازنشستگان

روز پانزدهم خردادماه و پس از گذشت دو ماه و نیم از سال ۱۴۰۱، دولت افزایش حقوق بازنشستگان غیرحداقل‌بگیر تأمین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری را ۱۰ درصد اعلام کرد. 

این مصوبه‌ی دولتی در حالی صورت گرفت که پیشتر افزایش دستمزد کارگران غیرحداقل‌بگیر ۳۸ درصد اعلام شده بود و نرخ تورم در سال جدید برای برخی از مایحتاج خوراکی ضروری به اذعان آمارهای رسمی به چند صد درصد نیز رسیده است.

این میزان از افزایش حقوق و مستمری برای بازنشستگان چیزی جز تعرضِ گسترده به سفره و معیشت خانواده‌های میلیونها بازنشسته نیست. معنای واقعیِ این سیاست، حتی انجماد مزدی نیز نیست بلکه با توجه به انفجار بزرگی که در قیمت کالاها و هزینه‌های زندگی رخ داده، کاهشی بی سابقه در میزان و سطح درآمدِ مزدبگیران است.

با نگاهی به نرخ واقعی سبد معیشت خانوار در سال جدید، به راحتی می‌توان دریافت که حتی افزایش حقوق کارگران و بازنشستگان حداقل‌بگیر نیز با وجود افزایش ۵۷ درصدی و با محاسبه کل مزایا هنوز زیر شش میلیون تومان است و این رقم هم چند برابر کمتر از هزینه‌های زندگی برای خانواده‌هاست.

این تعرض گسترده به معیشت کارگران و بازنشستگان از همان روز ۱۶ خرداد با اعتراضات گسترده‌ی بازنشستگان تأمین اجتماعی در شهرهای مختلف کشور روبرو شد و با فراخوان‌های تجمعات برای روزهای آتی، هر روز نیز به دامنه‌ی این اعتراضات افزوده می‌شود.

در این میان عبدالملکی وزیر کار در نهایت وقاحت اعلام می‌کند که دولت با چنین سیاستی میخواهد تا ضامن عملکرد و نظارت بر صندوق تأمین اجتماعی باشد تا مانع از ورشکستگی آن گردد. این درحالیست که عامل اصلی بحران در سازمان تأمین اجتماعی، خودِ دولت است که سالهاست بدهی‌های چند صد هزار میلیارد تومانی به این سازمان را نه تنها پرداخت نمی‌کند بلکه هر روزه به نحو جدیدی به سرمایه‌های کارگران در این سازمان دستبرد می‌زند.

باید دانست که سازمان تأمین اجتماعی یک نهاد مستقل است و از اندوخته‌های کارگران در زمان اشتغال‌شان که تحت عنوان حق بیمه پرداخت کرده‌اند ایجاد شده است. اما دولت با دست گذاشتن بر مدیریت این سازمان، آن را در اختیار گرفته و سرمایه‌های آن را به مانند اموال خود تصاحب می‌کند و یا گاهی مشکلات مالی خود را از طریق دست‌اندازی به آن تخفیف می‌دهد.

کارگران و بازنشستگان به خوبی می‌دانند که سازمان تأمین اجتماعی چنانچه بتواند طلب‌اش را از دولت پس بگیرد، مراودات مالی شرکت‌های تابعه شستا شفاف شده و مدیریت سازمان در اختیار نمایندگان واقعی کارگران باشد هنوز هم این امکان را دارد تا حقوق کافی برای مستمری‌بگیران‌اش پرداخت نماید.

از سوی دیگر شاهد هستیم که تشکل‌های حکومت‌ساخته که در چارچوب شبکه‌ای خانه‌ی کارگر و کانون‌های بازنشستگیِ حکومتی هستند در تلاش‌اند تا با دخالت گسترده در اعتراضات بازنشستگان و کارگران، هم مطالبه‌گری و هم اعتراض بازنشستگان را در چارچوب قانونی مصوبات شورای عالی کار نگاه دارند و هم آن را بعنوان دستاورد خود به خورد طبقه کارگر در ایران بدهند. از طرفی، با دخالتگری در اعتراضات بازنشستگان و کارگران تلاش می‌کنند تا در جدال جناحی با بخش دیگر حاکمیت که دولت و مجلس را در اختیار گرفته‌اند، بتوانند از نیروی کارگران سوءاستفاده کرده و به سهم‌خواهی از دسترنج و سرمایه‌های کارگران و بازنشستگان و خصوصاً سرمایه‌های سازمان تأمین اجتماعی دست یابند.

واقعیت این است که کارگران، بازنشستگان، معلمان و کل مزدبگیران در ایران خواستار افزایش دستمزد و حقوق تا سطح تأمین هزینه‌های واقعی زندگی برای خانواده‌ها هستند و زیر بار قوانین ضدکارگری و ضدانسانی و تحمیل زندگی‌های چندین برابر زیر خط فقر نمی‌روند. ما مزدبگیران ایران نمیخواهیم که زندگی‌مان با خط فقر نیز تداعی گردد. ما تولیدکنندگان تمامی نعمات و ثروت‌های جامعه هستیم و باید از یک زندگی شایسته‌ی انسانی برخوردار شویم. دستمزد و حقوق ما باید تأمین‌کننده هزینه‌های واقعی زندگی خانواده‌ها باشد و در تعیین رقم آن خود باید تصمیم‌گیر باشیم.

در این راستا و در اعتراض به تعیین رقم خفت‌بار افزایش ۱۰ درصدی حقوق‌ها، بازنشستگان تأمین اجتماعی و سایر صندوق‌های بازنشستگی کشور فراخوان به تداوم تجمع‌های اعتراضی داده‌اند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن حمایت از اقدامات اعتراضی بازنشستگان و بعنوان بخشی از این جنبش، اعلام می‌کند که تنها راه تحقق مطالبات کارگران و تمامی مزدبگیران در ایران اِعمال فشار گسترده از طریق تداوم اعتراضات است و برای نیل به این هدف، بازنشستگان در تمامی شهرها باید به میدان بیایند و کارگران بخش‌های مختلف نیز به هر شکل ممکن نسبت به وضعیت بد‌ معیشتی و سطح نازل دستمزد و حقوق دست به اعتراض بزنند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۱ خرداد ۱۴۰۱

*دومین تجمع اعتراضی همزمان وجداگانه کارگران دو کارخانه داروگر تهران و تولی پرس قزوین زیرمجموعه هلدینگ داروگر در خرداد ماه  نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی

روز شنبه ۲۱ خرداد برای دومین بار در خردادماه، کارگران دو کارخانه داروگر تهران و تولی پرس قزوین از زیرمجموعه  های هلدینگ داروگربرای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع همزمان در محل کارشان زدند.

قابل یاد آوری است که پیش ازاین در ۷ خردادماه جاری هم این کارگران دست به تجمع زده بودند.

بنا به گزارش رسانه ای شده،صبح امروز (شنبه ۲۱ خرداد ماه)، بیش از ۲۵۰ نفر از کارگران کارخانه داروگر تهران و حدود ۳۰۰ نفر از کارگران شرکت تولیدی تولی پرس قزوین که هر دو از شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ داروگر هستند، در محوطه این دو کارخانه تجمع کردند.

تجمع کنندگان گفتند:مطالبات مزدی کارگران شاغل در واحد داروگر تهران و تولی پرس قزوین با احتساب خرداد ماه سه ماه به تاخیر افتاده است، درعین حال کارگران واحد بسته‌بندی البرز که یک مجموعه مجزا در محوطه شرکت تولی پرس قزوین است؛ مطالبات خود را از ابتدای اسفند ماه دریافت نکرده‌اند.

آنها افزودند:جدا از مسئله به تاخیر افتادن چندین ماهه دستمزد کارگران این دو کارخانه در تهران و قزوین، از ابتدای سال جاری تولید در این دو واحد متوقف شده، کارگران کاری برای انجام ندارند.

کارگران معترض این دو واحد تولیدکننده محصولات شوینده و بهداشتی ادامه دادند:در مرحله نخست به دنبال از سر گیری فعالیت محل کار مان هستیم چراکه شرایط تولید در این دو کارخانه به دلیل بهره‌مندبودن از پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها و تجهیزات فراهم است و از اینکه چرا کارفرما هیچ تولیدی را بعداز چندین ماه آغاز نمی‌کند، سوالی است که هنوز بی پاسخ مانده.

آنها اضافه کردند:تاکنون چند تجمع اعتراضی در محل کار خود برپا کرده اند که آخرین آن در روز شنبه ۷ خرداد ماه جاری در محدوده کارخانه و مقابل ورودی شرکت برگزار شد. این موضوع باعث شد بعد از مدت‌ها بازرسان اداره کار در محل کارخانه حاضر شوند اما تاکنون حضور آنها هیچ نتیجه‌ای دربرنداشته است.

کارگران کارخانه داروگر تهران که در کیلومتر  ۱۷ جاده قدیم واقع شده نیز گفتند: هیچ مشکلی برای تولید وجود ندارد و همه کارگران آماده کار هستند اما کارفرما به دلایل مختلف از تولید خودداری می‌کند.

کارگران معترض تولی پرس واقع در شهرک صنعتی البرز قزوین نیز گفتند: با ادامه روند فعلی این واحد تولیدی نگران تعطیلی کارخانه هستیم به همین دلیل چون کارگران از ابتدای سال جاری قرارداد ندارند، نگران از دست دادن شغل‌ خود هستند.

آن‌ها با بیان اینکه سه ماه حقوق دریافت نکرده‌ایم، تصریح کردند: مسئولان بجای پاسخگویی  به خواسته هایمان برای ما نیروهای پلیس اعزام کردند.

*دیدار تعدادی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد و فعالان کارگری و کنشگران مدنی با خانواده های رضا شهابی و حسن سعیدی  جمعه بیستم خردادماه ۱۴۰۱.

جمعه بیستم خردادماه تعدادی از اعضای سندیکا و چندتن از فعالان کارگری و کنشگران مدنی با خانواده های رضا شهابی و حسن سعیدی دوعضو زندانی سندیکا دیدار داشته اند .

دراین دیدار خانم منیره عبدی ، همسر اسماعیل عبدی معلم زندانی و خانم ژاله روح زاد همسر اسماعیل گرامی از کارگران بازنشسته زندانی نیز حضور داشتند .

رضا شهابی وحسن سعیدی به ترتیب در تاریخ ۲۲ و ۲۸ اردیبهشت توسط هجوم ماموران اطلاعات به منازلشان دستگیر و همچنان در بند ۲۰۹ زندان اوین محبوس میباشند.

*ناصر موسوی بازداشت شد. 

ناصر موسوی  بازرس انجمن صنفی معلمان فارس در شیراز توسط اداره اطلاعات شیراز بازداشت شد.

شایان ذکر است از سه روز پیش خبری از ناصر موسوی در دست نبود و امروز شنبه ۲۱ خرداد مشخص شد که او توسط اداره اطلاعات بازداشت شده است. متاسفانه در شیراز موج دستگیری ها و بازداشت فعالان صنفی از تجمع ۱۱ اردیبهشت تا به امروز رو به گسترش بوده است.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران هشدار می دهد روند انسداد کنونی، نه تنها راه حلی برای کمترین گشایش در  وضعیت پیچیده دشوار کنونی نیست، بلکه به افزایش اعتراضات و دامنه ی آن منجر خواهد شد. معلمان ایران همچنان دولتمردان را به بازگشت به قانون اساسی و مصوبات قانونی و تعطیل شده دعوت می نمایند.

*تجمع اعتراضی فرهنگیان مال باخته بخش نشتا شهرستان تنکابن مقابل دادگاه تجدید نظرمازندران

روز شنبه ۲۱ خرداد، فرهنگیان مال باخته بخش نشتا شهرستان تنکابن برای اعتراض دست به تجمع مقابل دادگاه تجدید نظرمازندران در ساری زدند.

براساس گزارشات رسانه ای شده،روابط عمومی دادگستری مازندران در پی  این تجمع مقابل در ورودی دادگاه تجدید نظر مازندران در ساری، نوشت:پرونده‌ای با موضوع زمین در خصوص بیش از ۱۵۰ نفر از فرهنگیان بخش نشتا در یکی از شعبات دادگاه تجدید نظر استان مفتوح است. بنا به ادعای شاکیان، زمین را با کاربری مسکونی از “شرکت مدنی فرهنگ” خریداری کردند اما در زمان انتقال سند با مشکل مواجه و متوجه شدند کاربری زمین کشاورزی است و قابل تغییر کاربری و مسکونی شدن نیست.

*گردهمایی تشکل‌های کارگری ایرانی، فرانسوی و سوئیسی در حمایت از کارگران و معلمان ایران

حامیان حقوق کارگران و معلمان ایران همزمان با نشست سالانه سازمان جهانی کار، به دعوت چندین سندیکای کارگری فرانسوی و سوئیسی و تشکل‌های کارگری مستقل ایرانی در خارج کشور در ژنو دست به تجمع زدند.

برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate