اخباروگزارش های کارگری ۷ خرداد ماه ۱۴۰۱

اخباروگزارش های کارگری ۷ خرداد ماه ۱۴۰۱

ادامه بی خبری از سرنوشت ده ها کارگری که زمان حادثه درساختمان متروپل آبادان مشغول بکار بودند

کارگری داغدیده ای که در متروپل کار میکرد:آن روز شاید بالای دهها نفر کارگر در ساختمان مشغول به کار بودند و الان همه ی آنها زیر آوارند.

روز شنبه ۷ خرداد،خبرنگار اعزامی یک رسانه به محل حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان طی گزارشی نوشت: در مسیر با خانواده ای روبه رو شدم که با نگاهی پر از حسرت و آه به ساختمان تخریب شده متروپل خیره شده اند.

مظلومیت و اضطرابی که در رفتارشان بود مانع این شد که به سادگی از کنار آنها رد شوم ، به یکی از جوانان این خانواده نزدیک شدم و به آرامی سلام گفتم و کنار او نشستم و گفتم آیا از اقوام شما کسی زیر آوار است؟

وی با قلبی آه کنده و جانسوز گفت بله، تسلیت گفتم و او ادامه داد: من روز حادثه برای یک کار اداری مرخصی گرفته بودم ، ولی دوتا از برادرهام و پسرعمو و پسر دایی ام آن روز سر کار حضور داشتند.

او که بغض گلویش را خشک کرده بود و نفس هایش تند شده بود گفت: جسد یکی از برادرهایم را از زیر آوار درآوردیم و اقوامم در حال آوار برداری جهت جستجو اجساد هستند ولی هنوز سه عزیزمان زیر آوار اند و معلوم نیست کی به جسد آنها دسترسی پیدا میکنند.

این کارگرداغ دیده با بیان اینکه خانواده او وضعیت روحی خوبی ندارند، گفت: از تمامی مسئولین میخواهیم کسانی که در این کار مقصر بودند را با اشد مجازات تنبیه کنند.

یک نفر دیگر از خانواده های داغ دیده میگفت: آن روز شاید بالای دهها نفر کارگر در ساختمان مشغول به کار بودند و الان همه ی آنها زیر آوارند.

وی ادامه داد: در طبقه منفی یک با توجه به اینکه وجود اجساد کاملا محرز است و بوی جنازه طبقه را فراگرفته ولی متاسفانه کسی از عوامل سازمان ها برای کمک به ما نمی آید.

او گفت: از زمان وقوع حادثه تنها چند نفر از کارگران باقی مانده و یا اقوام مفقودین در طبقه منفی یک جهت جستجوی اجساد تلاش میکنند و هیچ سازمانی به کمک آنها در این قسمت از ساختمان نیامده است.

– برگزاری مراسم یادبود قربانیان متروپل در تئاتر شهر تهران

– بیانیه کانون نویسندگان ایران در اعتراض به سرکوب داغ‌دیدگان و معترضان فاجعه‌ی متروپل آبادان 

– ادامه اعتراض راهبران مترو تهران نسبت به  افزایش ۱۰ درصدی حقوق با کم کردن سرعت قطارها

– جان باختن آبدار اداره آب و فاضلاب بخش چاروسا که دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق خودسوزی کرده بود

– همراهی معلمان و فعالین صنفی مریوان با خانواده های شعبان محمدی،اسکندرلطفی و مسعود نیک خواه در مراجعە بە دادگستری مریوان

– گزارش جلسه دادگاه اعضای هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان و دوکنشگرفرهنگی

– تماس تلفنی آنیشا اسدللهی در بیستمین روز بازداشت در بند ۲۰۹ زندان اوین

– وحید فریدونی آخرین بازداشتی اعتصاب رانندگان خطوط بی آر تی امروز هفتم خرداد از زندان اوین آزاد شد.

– آزادی افشین رزمجو پس از ۱۷ روز بازداشت

– جان باختن یک کارگر کارخانه شهرک صنعتی شیراز درحادثه ریزش دیوار

*برگزاری مراسم یادبود قربانیان متروپل در تئاتر شهر تهران

 شماری از  مردم تهران، امروز شنبه هفتم خرداد ماه، در اعلام حمایت از مردم داغدار آبادان و ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان فاجعه متروپل، مراسم یابود برگزار کردند.

آنها با نمایش تصاویر برخی از قربانیان فاجعه متروپل و قرار دادن دسته‌های گل و روشن کردن شمع در محوطه تئاتر شهر تهران، یاد جانباختگان جنایت متروپل را گرامی داشتند.

برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*بیانیه کانون نویسندگان ایران در اعتراض به سرکوب داغ‌دیدگان و معترضان فاجعه‌ی متروپل آبادان 

 پنج روز از فرو ریختن ساختمان متروپل آبادان می‌گذرد و هر لحظه بر تعداد قربانیان این فاجعه افزوده می‌شود. روز دوشنبه ۲ خرداد تصاویر هولناک ویران شدن این ساختمان ۱۰ طبقه در فضای مجازی منتشر شد و مردم را در بهت و اندوه و خشم فرو برد. رسانه‌های رسمی حکومت با نیمه‌کاره خواندن این ساختمان و انتشار آمار غلط از مجروحان و درآوارماندگان سعی در پنهان کردن حقایق این فاجعه داشتند. اما اخبار و تصاویری که توسط مردم، با عبور از سد سانسور دست‌به‌دست می‌شود از ابعاد فجیع این ویرانی پرده برمی‌دارد و نشان می‌دهد این ساختمان نه تنها نیمه‌کاره نبوده است بلکه چند بخش آن راه‌اندازی شده و در زمان فروریختن، مردم بسیاری در آن بوده‌اند.  

در طول این سال‌ها و دهه‌ها کم نبوده ویرانی‌هایی از این دست؛ کم نبوده فجایعی که به هیچ ترتیبی در قالب «حادثه» نمی‌گنجند. آنجا که پای فساد و تباهی ساختاری در میان باشد بر این ویرانی‌ها نمی‌توان نام حادثه گذاشت و تنها به «مجازات عاملان» آن بسنده کرد؛ عاملانی که همچون همیشه، در نمایشی ناشیانه به قصد سرپوش گذاشتن بر ریشه‌های فساد نهادینه شده در دستگاه‌های دولتی و نهادهای حاکمیتی «معرفی و مجازات» می‌شوند.  

این‌بار هم روش و نمایش فرقی با گذشته نکرده است. این‌بار هم اولین واکنش حاکمیت به این فاجعه، نه اعزام نیروهای امدادگر، بلکه گسیل ادوات و تجهیزات سرکوب بوده است و اخبار رسمی‌اش با سانسور فریاد معترضان، قطع اینترنت و جعل وقایع منتشر می‌شود. صدای اعتراض اما بلندتر از سرکوب و انسداد است و حقایق را می‌توان از دهان مردم داغ‌دیده شنید؛ مردمی که زیر ضرب گلوله و باتوم و گاز اشک‌آور، خودشان، هم دست‌به‌کار آواربرداری و امداد شده‌اند و هم دست‌به‌کار خروشیدن و فاش کردن و اعتراض.  

آنچه در آبادان بر مردم می‌رود یادآور جنایت‌های سال‌های اخیر چون کشتار مردم در آبان ۹۸ و ساقط کردن هواپیمای مسافربری است. بدیهی است آنانی که همواره چنگ بر جان و مال مردم انداخته‌اند، موفق نخواهند شد با تقلیل عوامل ویرانی‌آفرین به چند تن، فساد سیستماتیک و ستم‌پیشگی خود را انکار کنند‌. سانسور اخبار و تحریف واقعیت جاری که همچون همیشه قرار بود راه را بر درک ابعاد فاجعه ببندد، به مدد مردم عقب رانده شده است و بی‌تردید این موج عظیم دادخواهی که اکنون پدید آمده به جریان پویای دادخواهی‌های پیشین می‌پیوندد. 

کانون نویسندگان ایران با ارج نهادن به این موج دادخواهی، ضمن تسلیت به بازماندگان و داغ‌دیدگان این فاجعه و ابراز همدردی با آنان، همچون همیشه بی هیچ حصر و استثنا از حق اعتراض مردم و گردش آزاد اطلاعات دفاع می‌کند و از همه‌ی آزادی‌خواهان می‌خواهد صدای مردم ستم‌کشیده و سرکوب‌شده باشند. 

۷ خرداد ۱۴۰۱

*ادامه اعتراض راهبران مترو تهران نسبت به  افزایش ۱۰ درصدی حقوق با کم کردن سرعت قطارها

صبح روز شنبه ۷ خرداد،راهبران مترو تهران درادامه کنش های دامنه دارشان نسبت به  افزایش ۱۰ درصدی حقوق،برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان با سرعت پایین قطارها  را راندند.

بنابه گزارش رسانه ای شده،کارکنان راهبر متروی تهران صبح امروز در انتقاد به نادیده گرفتنِ مصوبه‌ی شورای عالی کار برای افزایش حقوق، صبح امروز شنبه (هفتم خرداد ماه) به نشانه اعتراض سرعت قطارهای خود را کاهش دادند.

منابع کارگری در شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران به خبرنگار رسانه ای گفتند: کارکنان راهبر متروی تهران که حدود دوهزار نفر هستند طی چند ماه گذشته به‌ عدم اجرای مصوبه شورای عالی کار از سوی مسئولان شهری معترض هستند. به همین دلیل راهبران که با ادامه بی‌توجهی مسئولان شهری و شرکت بهره‌برداری راه آهن شهری تهران مواجه شده‌اند، صبح امروز در اعتراض به تعلل شهرداری تهران برای افزایش حقوق، سرعت قطارهای خود را به نشانه اعتراض پایین آوردند.

یکی از راهبران مترونیزگفت: راهبران قبل از اعتراض امروز خود به دفتر شهردار، اعضای شورای شهر و شرکت بهره‌برداری راه آهن شهری تهران مراجعه کردند. اخیرا نیز مواضع خود را در قبال تصمیم مسئولان شهرداری تهران برای افزایش ده درصدی حقوق کارکنان مترو تهران به صورت شفاهی و کتبی اطلاع‌رسانی کرده‌اند.

وی افزود:در حال حاضر پرسنل راهبر متروی شهر تهران خواستار اجرای کامل بخشنامه شورای عالی کار برای سایر سطوح مزدی می‌باشند و به هیج وجه با افزایش ۱۰ درصدی حقوق کنار نخواهند آمد.

راهبران مترو در پایان با بیان اینکه در حال حاضر مطالبات مزدی پرسنل راهبر و سایر کارگران مجموعه قطار شهری تهران به صورت علی‌الحساب پرداخت می‌شود، افزودند: شورایعالی کار تنها مرجع قانونی افزایش حقوق کارگران در سراسرکشور است که حداقل دستمزد امسال را ۵۷ درصد و سایر سطوح را ۳۸ درصد افزایش داده است.

درهمین رابطه:بیانیه راهبران متروی تهران دراعتراض به افزایش ۱۰ درصدی حقوق وبرای آزادی کارگران حق طلب بازداشتی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه

روزشنبه ۳۱ اردیبهشت،راهبران متروی تهران با انتشار بیانیه ای اعتراضشان را نسبت به افزایش ۱۰ درصدی حقوق اعلام کردند وخواهان آزادی کارگران حق طلب بازداشتی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه شدند.

بنابه گزارش رسانه ای شده،در بیانیه‌ی راهبران مترو آمده است:

پرسنل حمل و نقل عمومی تهران از گذشته تا به حال در سخت‌ترین روزها از جمله آلودگی شدید هوا، سرما و گرمای جانفرسا و دوران پاندمی کرونا و… در صف اول خدمت رسانی به مردم شریف این شهر و سرزمین بوده و این خدمت رسانی صادقانه را وظیفه و مایه مباهات خود می‌دانند . مصوبه مورخه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ هیات وزیران مبنی بر افزایش ده درصدی حقوق کارگران دولتی و تایید ضمنی این مصوبه توسط شهردار تهران موجب دلسردی کلیه کارکنان مشمول این مصوبه شد.

لازم است در اینجا تاکید نماییم پرسنل حمل و نقل عمومی شهر تهران خواستار اجرای کامل بخشنامه شورای عالی کار برای سایر سطوح مزدی می‌باشند و هرگونه تصمیم شورای شش نفره که تشکیل آن جهت دستکاری و اعمال نظر بر روی بخشنامه‌ی شورای عالی کار مسبوق به سابقه نبوده را به هیچ عنوان نخواهند پذیرفت و یقینا با اعتراض این صنف روبرو خواهند شد.

راهبران مترو در پایان بیانیه خواستار آزادی رانندگان بازداشتی شرکت واحد و افزایش دستمزد تمام کارگران شهرداری به اندازه‌ی مصوبات شورایعالی کار شدند. آن‌ها همچنین اعلام کردند معوقه‌ی حقوق فروردین باید به زودی پرداخت شود.

*جان باختن آبدار اداره آب و فاضلاب بخش چاروسا که دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق خودسوزی کرده بود

آبدار اداره آب و فاضلاب بخش چاروسا که روز دوشنبه ۲ خرداد دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق، جلوی ساختمان این اداره اقدام به خودسوزی کرد ،دربیمارستان جان خودراازدست داد.

برپایه گزارش رسانه ای شده،این آبدار بنام سعید فرهادی ۴۰ سال سن داشت و دارای چهار فرزند شامل دو پسر و دو دختربود.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی آبداران دیشموک بدنبال اقدام به خودسوزی یک آبدار چاروسا  مقابل  استانداری  کهگیلویه و بویراحمد

روز سه شنبه ۳ خرداد،جمعی از آبداران دیشموک بدنبال اقدام به خودسوزی یک آبدار چاروسا دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد زدند واعتراضشان را نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق ونداشتن امنیت شغلی بدلیل عدم تبدیل ضعیت بنمایش گذاشتند وخواهان پاسخگویی مسئولان شدند.

قابل یادآوری است که روز دوشنبه ۲ خرداد،یک آبداراداره آب و فاضلاب بخش چاروسا بدلیل عدم پرداخت بموقع حقوق، جلوی ساختمان این اداره اقدام به خودسوزی کرد ودچارسوختگی ۵۰  درصدی شد ودر بیمارستانی در دهدشت بستری شد.

*همراهی معلمان و فعالین صنفی مریوان با خانواده های شعبان محمدی،اسکندرلطفی و مسعود نیک خواه در مراجعە بە دادگستری مریوان

امروز شنبه ۷ خرداد ۱۴۰۱

*گزارش جلسه دادگاه اعضای هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان و دوکنشگرفرهنگی 

امروز شنبه  ۱۴۰۱/۳/۷ اعضای هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان آقایان: تیمور باقری،طهماسب سهرابی، انوش عادلی به همراه دو تن از فعالان صنفی گیلان آقایان غلامرضا اکبر زاده باغبان و یدالله بهارستانی به همراه وکیل خود رامین صفرنیا در شعبه سوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب رشت حاضر شدند. 

این معلمان گیلانی اتهامات انتسابی تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم را رد نمودند و وکیل پرونده دفاعیات خود را ارائه کرد.

کنشگران  صنفی فعالیتشان همواره  معطوف به مطالبه‌گری صنفی بوده است و در پی بالا بردن سطح آموزش، احقاق حقوق معلمان و دانش‌آموزان هستند.

منبع اصلی خبر:کانال شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران

*تماس تلفنی آنیشا اسدللهی در بیستمین روز بازداشت در بند ۲۰۹ زندان اوین

روز شنبه ۷ خرداد،خبرهای منتشره در شبکه های اجتماعی بنقل از صفحه‌ی اینستاگرام علی اسداللهی برادر آنیشا اسدللهی حاکی از تماس تلفنی وی با خانواده در بیستمین روز بازداشت در بند ۲۰۹ زندان اوین می باشد.

*وحید فریدونی آخرین بازداشتی اعتصاب رانندگان خطوط بی آر تی امروز هفتم خرداد از زندان اوین آزاد شد.

وحید فریدونی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه که در اعتصاب رانندگان خطوط بی آرتی در ۲۶ اردیبهشت توسط عوامل امنیتی بازداشت شده بود بعد ازگذشت دوازده روز بازداشت امروز هفتم خرداد ماه از زندان اوین با قرار کفالت آزاد شد .

فریدونی از رانندگان حق خواه وحق طلبی است که در تجمع اعتصابیون مقابل سامانه سه سخنرانی کرده بود و اعلام داشته بود تا افزایش دستمزد مصوبه ۱۴۰۱ و اجرای مجدد بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل اجرا نشود دست از اعتصاب نخواهیم کشید که در دومین روز اعتصاب از سوی شهرداری اعلام گردید که بطور الحساب چهل درصد از افزایش مصوبه شورایعالی کار در فیش رانندگان محاسبه گردید.

رضا شهابی عضو هییت مدیره سندیکا  و حسن سعیدی از دیگر اعضای این سندیکا که با پرونده سازی وزرات اطلاعات بازداشت شده اند ،همچنان در بند۲۰۹زندان اوین دربازداشت موقت بسر میبرند.

برگرفته ازکانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه

*آزادی افشین رزمجو پس از ۱۷ روز بازداشت

آزادیت مبارک همکار عزیز

امروز(شنبه ۷ خرداد)، پس از ۱۷ روز انتظار، شنیدن خبر آزادی همکار عزیز و شریف مان جناب آقای افشین رزمجو تسلای دیگری بود بر دل های نگران و اندوهگین مان.

انجمن صنفی معلمان فارس آزادیاین همکار شجاع و حق طلب را به ایشان، خانواده محترم و جامعه فرهنگیان کشور تبریک گفته و خواهان آزادی سایر همکاران بازداشتی می باشد.

*جان باختن یک کارگر کارخانه شهرک صنعتی شیراز درحادثه ریزش دیوار

روز جمعه ۶ خرداد،یک کارگریکی از کارخانه‌های شهرک صنعتی شیراز بر اثر ریزش دیوارجان بدلیل وزش بادشدید جان خودرا ازدست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate