اخباروگزارش های کارگری ۱۹ و ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۱

اخباروگزارش های کارگری ۱۹ و ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۱

– تجمع اعتراضی کارگران مدت معین شرکت های پتروشیمی تابعه هلدینگ خلیج فارس نسبت به عدم پاسخگویی به مطالبات برحقشان

– تجمع اعتراضی پرستاران قراردادی سبزوارنسبت به اخراج از کار مقابل دانشگاه علوم پزشکی

– ادامه اعتراضات پرستاران سازمان تامین اجتماعی نسبت به مخالفت با بازنشستگی پیش از موعدشان

– ادامه اعتراضات والدین دانش آموزان کشور نسبت به کلاس های حضوری

۱- تجمع مقابل اداره کل آموز ش و پرورش  استان هرمزگان

۲- تجمع اعتراضی مقابل اداره کل آموز ش و پرورش  استان خوزستان

بیانیه کانون نویسندگان ایران در اعتراض به اجرای حکم دو تن از اعضایش

– پایان اعتصاب کامیون داران با افزایش ۱۰ درصدی نرخ کرایه

– جان باختن ۲ کارگرکارخانه کاغذسازی تبریز بهشهر بر اثر سقوط در مخزن کاغذ

*تجمع اعتراضی کارگران مدت معین شرکت های پتروشیمی تابعه هلدینگ خلیج فارس نسبت به عدم پاسخگویی به مطالبات برحقشان

روز شنبه ۲۰ فروردین، کارگران مدت معین شرکت های پتروشیمی تابعه هلدینگ خلیج فارسبرای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به مواردزیر دست به تجمع زدند وخواستارپاسخگویی مسئولین وتحقق خواسته هایشان شدند: 

۱- عدم پیگیری و اجرای مصوبه ۱۴۰۳ شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سال ۹۲

۲- عدم پرداخت پاداش سنوات مطابق کار قانون و آرای هیئت عمومی دیوان 

۳- عدم اجرای ترفیعات مطابق چارت سازمانی از بدو استخدام

۴- عدم رسیدگی به موقع جهت پرداخت فوق العاده مخصوص مدت معین از بدو استخدام طبق مصوبه استخدامی

۵- عدم رسیدگی و پیگیری جهت انعقاد قرارداد طویل المدت یا دائم

۶- عدم پرداخت حقوق با در نظر گرفتن حق مناطق گرمسیری همانند پرسنل رسمی از بدو استخدام

۷- عدم پرداخت حق مقام به پرسنل شاغل در سمت های ۱۵ به پایین 

۸- عدم پیگیری و نامه نگاری با تدوین مقررات نفت جهت احتمال اجرای ماده ۱۰ برای پرسنل مدت معین از سال ۹۸

 

*تجمع اعتراضی پرستاران قراردادی سبزوارنسبت به اخراج از کار مقابل دانشگاه علوم پزشکی

روز شنبه ۲۰ فروردین،جمعی از پرستاران قراردادی سبزواربرای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به اخراج از کار دست به تجمع مقابل دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان دراستان خراسان رضوی زدند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،جمعی از پرستاران قراردادی سبزواری که قرار است تا پایان فروردین ماه به خاطر فروکش بیماری کرونا تعدیل شوند با تجمع مسالمت آمیز مقابل دانشگاه علوم پزشکی سبزوار خواهان رسیدگی به وضعیت کاری شان از سوی مسولان شدند .

تعداد زیادی از پرستاران قراردادی سبزواری که به خاطر فروکش بیماری کرونا قرار است تا پایان فروردین ماه امسال بیکار شوند با تجمع مقابل دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضمون « مدافعان دیروز تعدیل شدگان امروز » « بمیریم شهیدیم نمیریم تعدیلیم » اعتراض خود را به گوش مسولان رساندند .

یکی از پرستاران گفت : زمانی که بیماری کرونا وارد کشور شد و اوج گرفت همه ما از سوی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به صورت قراردادی جذب شدیم . ما به صورت شبانه روزی در میدان جنگ با ویروس منحوس و خطرناک کرونا حضور داشتیم و خطر را برای سلامتی شهروندان به جان و دل خریدیم . الان که زمزمه های فروکش بیماری کرونا به گوش می رسد مسولان دانشگاه اعلام کرده اند قرارداد ما را تمدید نمی کنند و باید تا پایان فرودین ماه محل کارمان را ترک کنیم . وی ادامه داد : ما از مسولان انتظارداریم از حقوق مدافعان سلامت که در اوج بیماری کرونا از جان خود برای سلامتی شهروندان گذشتند پشتیبانی کنند و چاره ای برای ادامه خدمت ما بیندیشند . 

*ادامه اعتراضات پرستاران سازمان تامین اجتماعی نسبت به مخالفت با بازنشستگی پیش از موعدشان

روز شنبه ۲۰ فروردین، پرستاران سازمان تامین اجتماعی ازادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به مخالفت با بازنشستگی پیش از موعدشان،خبردادند.

آنها به خبرنگاررسانه ای گفتند:که با وجود برخی تغییرات مدیریتی در راس این سازمان به دلیل رویکرد معاون حقوقی این سازمان و همچنین مستقل دیده نشدن قانونی استخدامی این سازمان و ارجاع آن به قلمروی قانون مدیریت خدمات کشوری، بازنشستگی زودتر از موعد آن‌ها بر اساس ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی با مانع مواجه شده است.

بازنشستگی زودتر از موعد پرستاران مشمول قانون تامین اجتماعی و بند ۱ جزء (ب) ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی خواسته‌ای است که پرستاران آن را بارها اعلام کردند و سال گذشته هم پیرامون آن چند تجمع در محل سازمان تامین اجتماعی برگزار کردند. 

با توجه به اینکه هر سال سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت وزیان‌آور یک و نیم سال محاسبه می‌شود، بر اساس بند ۱، افرادی که حداقل ۲۰ سال متوالی و ۲۵ سال متناوب در مشاغل سخت و زیان‌آور (مخل سلامت) اشتغال داشته باشند، و در هر مورد حق بیمه مدت مزبور را به سازمان پرداخته باشند، می‌توانند تقاضای مستمری بازنشستگی کنند. 

با این حال، پرستاران تامین اجتماعی در موقعیتی قرار گرفته‌اند که هم مشمول بند ۱ می‌شوند و هم اینکه طبق قوانین استخدامی سازمان تامین اجتماعی در قلمروی قانون مدیریت خدمات کشوری قرار می‌گیرند. بر اساس ماده ۱۰۳ قانون مدیریت خدمات کشوری، دستگاه‌های اجرایی موظفند کارمندانی را که دارای ۶۵ سال سن و حداقل ۲۵ سال سابقه خدمت هستند را بازنشسته کنند. 

این در حالی است که پرستاران تامین اجتماعی می‌گویند که بازنشستگی زودتر از موعد آن‌ها در مشاغل سخت و زیان‌آو بر اساس سوابق ۲۵ سال بیمه‌پردازی هم با مخالفت سازمان تامین اجتماعی مواجه می‌شود؛ چراکه سازمان به این دلیل که با کمبود نیروی پرستاری مواجه است و تمایلی به استخدام‌های جدید و جبران این کسری ندارد، نمی‌خواهد که نیروهای خود را زودتر از موعد به خانه بفرستد. 

از طرفی پرستاران می‌گویند که سازمان تامین اجتماعی در تشریح دلیل مخالفت خود عنوان کرده که نمی‌خواهد پرستارانش پس از بازنشستگی در بخش خصوصی (بیمارستان‌های غیردولتی) مشغول به کار شوند. با این حال پرستاران می‌گویند که این تنها بهانه‌ای برای مخالفت با بازنشستگی پرستاران است. 

پرستاران تامین اجتماعی با اشاره به آخرین نشست هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۰، عنوان کردند که دلایل قانونی خود را برای پذیرش بازنشستگی زودتر از موعد با ۲۰ سال بیمه‌پردازی را به جلسه هیات مدیره ارائه کرده‌اند اما تاکنون اقدامی از جانب سازمان صورت نگرفته و مذاکره در حال پیگیری است. 

این پرستاران به رویکرد معاون حقوقی، مجلس و امور بین‌الملل سازمان تامین اجتماعی در مورد به کار گرفتن روش‌های مقاومتی در برابر بازنشستگی زودتر از موعدشان اعتراض دارند و همچنین می‌گویند که هیات مدیره نمی‌خواهد از مستقل بودن سازمان برای رفع موانع بازنشستگی زودتر از موعد استفاده کند. 

به گفته‌ی پرستاران تامین اجتماعی لازم است که هیات مدیره سازمان برای حل مشکلات اقدام کند.

یادآوری:تجمع اعتراضی دوباره پرستاران تامین اجتماعی نسبت به مخالفت با بازنشستگی پیش از موعدشان مقابل این سازمان

روز دوشنبه ۲ اسفند، پرستاران تامین اجتماعی برای اعتراض به مخالفت با بازنشستگی پیش از موعدشان دست به تجمع مقابل این سازمان زدند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،طبق قانون تامین اجتماعی، امکان بازنشستگی زودتر از موعد با ۲۰ سال بیمه‌پردازی مستمری با ۲۵ سال بیمه‌پردازی متناوب برای مشمولان مشاغل سخت و زیان آور، وجود دارد با این حال به گفته پرستاران معترض، سازمان تامین اجتماعی به استناد ماده ۱۰۳قانون مدیریت خدمات کشوری شروط دیگری را برای کارکنان مشمول قانون تامین اجتماعی در نظر گرفته است.

بر این اساس، پرستاران باید با شروطِ حداقل ۳۰سال سابقه خدمت برای مشاغل غیر تخصصی و ۳۵سال برای مشاغل تخصصی با تحصیلات دانشگاهی کارشناسی ارشد و بالاتر با درخواست کارمند برای سنوات بالاتر از ۳۰ سال و حداقل ۶۰ سال سن و حداقل ۲۵ سال سابقه خدمت با ۲۵ روز حقوق بازنشسته شوند.

پرستاران با اشاره به استفساریه تبصره ۱ ماده ۱۰۳ قانون مدیریت خدمات کشوری، یادآور شدند که بر این اساس؛ احکام تبصره ۳ ماده واحده قانون نحوه بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی و شاغلین مشاغل سخت و زیان‌آور و قانون تفسیر جزء ۱ بند (ب) تبصره ۲ ماده ۷۶قانون تأمین اجتماعی به قوت خود باقی است.

این استفساریه در تعارض با پافشاری سازمان تامین اجتماعی بر نحوه اجرای ماده ۱۰۳ قانون مدیریت خدمات کشوری قرار دارد؛ هرچند پرستاران می‌گویند که سازمان عملا با بازنشستگی بر مبنای ۲۵ سال خدمت هم مخالفت می‌کند و به دلیل «کمبود نیرو» کارکنان پرستاری خود را تا ۳۰ سال خدمت نگه می‌دارد؛ در حالی که به گفته این پرستاران با بالا رفتن سن همکارانشان به خصوص خانم ها، آن‌ها توان کار در شغل شبانه روزی پرستاری را از دست داده‌اند.

پرستاران با اشاره به خودسوزی یک نفر از همکاران بخش خدمات خود در بیمارستان تامین اجتماعی قزوین خود در قزوین یادآور شدند که وضعیت روحی بسیاری از همکارانشان به دلیل دوران پرفشار کار، مطلوب نیست اما به این موضوع رسیدگی نمی‌شود. آن‌ها همچنین یادآور شدند که کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به استفساریه یاد شده رسیدگی نمی‌کند و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم پاسخگوی خواسته‌های پرستاران نیستند.

ابطال بخشنامه‌های ضد پرستاری سازمان تامین اجتماعی، احیای معاونت پرستاری سازمان، بازنگری و برگشت آیتم‌های حذف شده به احکام و تسریع در پرداخت افزایش‌های حقوقی و اعمال کامل فوق العاده‌ها، اجرای درست قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از دیگر خواسته‌های پرستاران تامین اجتماعی و ابطال دادنامه‌های ۱۰۶۴ الی ۱۰۸۲ دیوان عدالت اداری از دیگر خواسته‌های پرستاران است.

*ادامه اعتراضات والدین دانش آموزان کشور نسبت به کلاس های حضوری

۱- تجمع مقابل اداره کل آموز ش و پرورش  استان هرمزگان

روز شنبه ۲۰ فروردین،جمعی از والدین دانش آموزان بندرعباس برای  اعترض به کلاس های حضوری و رعایت نشدن شیوه نامه های بهداشتی و تهویه نامناسب مقابل اداره کل آموز ش و پرورش  استان هرمزگان تجمع کردند و خواستار لغو آموزش حضوری و ادامه آموزش ها به شکل برخط و در بستر شاد شدند.

۲- تجمع اعتراضی مقابل اداره کل آموز ش و پرورش  استان خوزستان

روز شنبه ۲۰ فروردین، جمعی از خانواده‌های دانش‌آموزان با شعار «آموزش حضوری  تعطیل باید گردد» مقابل اداره کل آموز ش و پرورش  استان خوزستان اجتماع کردند واعتراضشان به حضوری شدن کلاس ها بنمایش گذاشتند.

*بیانیه کانون نویسندگان ایران در اعتراض به اجرای حکم دو تن از اعضایش

در اعتراض به اجرای حکم دو تن از اعضای کانون نویسندگان ایران

در ماه‌های اخير، حکومت موج جدیدی از آزار و احضار و به بند کشیدن فعالان صنفی را به راه انداخته است. بسیاری از نویسندگان، معلمان، فعالان زنان و کارگری به زندان احضار شده‌اند یا ابلاغیه‌هایی برای وثیقه‌گذاران آنان ارسال شده است. دو تن از اعضای کانون نویسندگان ایران، علیرضا ثقفی و هاله صفرزاده نیز ماه گذشته در مراسمی در کرج بازداشت شدند و بلافاصله حکم زندان پیشین آنان اجرا شد.

علیرضا ثقفی خراسانی، نویسنده، مترجم، فعال کارگری و عضو کانون نویسندگان ایران و هاله صفرزاده، نویسنده، فعال کارگری و عضو کانون نویسندگان ایران در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸ در پارک جهان‌نمای‌ کرج بازداشت و پس از ۱۶ روز حبس به قید کفالت آزاد شدند. چند ماه بعد، دادگاه هر یک از آنها را به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم کرد. این حکم در دادگاه تجدید نظر تأیید و به اجرای احکام فرستاده شد. ثقفی و صفرزاده از معرفی خود به زندان اوین در تاریخ مقرر سر باز زدند، اما پس از بازداشت در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ در کرج، برای اجرای حکم پیشین‌شان به زندان کچویی منتقل شدند. 

کانون نویسندگان ایران ضمن محکوم کردن سرکوب مداوم فعالان مدنی و سیاسی که همچون همیشه با فشار بر خانواده‌ها و نزدیکان آنان همراه است، خواهان لغو فوری حکم‌های صادر شده برای ثقفی و صفرزاده و آزادی بی‌ قید‌وشرط همه‌ی زندانیان سیاسی و عقیدتی است. 

کانون نویسندگان ایران

۲۰ فروردین ۱۴۰۰

*پایان اعتصاب کامیون داران با افزایش ۱۰ درصدی نرخ کرایه

آخرین گزارشات رسانه ای شده طی ۲ روز گذشته حاکی از پایان اعتصاب کامیون داران معترض به نرخ کرایه،کمبود سوخت و وضعیت بیمه با افزایش ۱۰ درصدی نرخ کرایه،می باشد.

درهمین رابطه:

+اعتصاب کامیونداران کشور برای اعتراض به نرخ کرایه

روز سه شنبه ۱۶ فروردین،گزارشاتی درباره آغاز اعتصاب کامیونداران کشوراز روزیکشنبه ۱۴ فروردین ماه برای اعتراض به نرخ کرایه،رسانه ای شد.

یکی از غرفه داران بازار روز غفاری بیرجند با اشاره به کمبود میوه و صیفی جات به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: سیب زمینی و میوه های موجود از چند روز گذشته است و به علت اعتصاب کامیون داران، میوه تازه و با کیفیت به استان نیامده است.

اوافزود: در حال حاضر نیز مشکلات بارگیری و اعتراضات کامیون‌داران، کمبود و افزایش قیمت برخی اقلام مانند هندوانه، پیاز و… را تحت تاثیر قرار داده است.

یکی از مغازه داران سطح شهر بیرجند با اشاره به اعتصاب کامیون داران،اضافه کرد: این اعتصاب باعث کمبود و پایین بودن کیفیت محصول شده است.

رئیس اتحادیه صنف میوه و سبزی‌فروش شهرستان اصفهان با اشاره به افزایش قیمت خرما در ماه رمضان، گفت: به دلیل اعتصاب کامیون‌داران قیمت گوجه در سطح عرضه به ۱۸هزار تومان افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت گوجه به دلیل اعتصاب کامیون داران از کرایه‌هایشان بوده است، افزود: در حالیکه پیش‌ از این اتفاق، قیمت گوجه در بازار بین ۶ تا ۹هزار تومان بود.

++آخرین گزارشات رسانه ای درباره اعتصاب کامیون داران

۱- رئیس انجمن کامیونداران کشور مشکلات تامین سوخت و بیمه تامین اجتماعی رانندگان را دو علت اصلی اعتصاب روزهای اخیر این صنف در برخی از استان‌ها از جمله کرمانشاه، فارس و کرمان و…، قلمداد کرد.

وی در خصوص اعتصاب روز‌های اخیر این صنف افزود: دو روز گذشته، بخشی از ناوگان ما دست به اعتصاب زدند که روند بهبود وضعیت از غروب روزگذشته آغاز شد و امروز در خصوص حمل و نقل بارها، مشکلی نداشتیم.

وی درباره افزایش قیمت برخی اقلام تره‌بار به دلیل نرسیدن ۹۰ درصد بار‌ها به میادین تره‌بار کشور، تصریح کرد: مشکلاتی در حمل میوه و تره‌بار در کشور به وجود آمد، ولی نه با این میزانی که اعلام شده است. این میزان مورد تایید نیست. طبق اطلاعی که کسب کردم، مشکل حل شده و بار‌ها همه به میادین رسیده است.

۲- رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: علت گرانی گوجه اعتصاب رانندگان کامیون است آنها اجازه ارسال کالا را از شهرستان به تهران نمی‌دهند.

گوجه در حالی در برخی واحدهای صنفی به کیلویی ۴۰ هزار تومان رسیده که راننده‌ها مانع ارسال کالا به شهرستان‌هایی از جمله تهران شدند. همین مساله باعث شد که گوجه در شهر تهران گران شود.

رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: سال گذشته در فصل بهار قیمت گوجه کیلویی ۵ هزار تومان بود امسال اما به دلیل اعتصاب کامیون‌داران گوجه در میادین اصلی میوه و تره‌بار به کیلویی ۲۵ هزار تومان رسید.

وی افزود: در ماه‌های گذشته ورودی بار به میدان میوه ۳۰ هزار تن بود اما در فروردین ورودی بار ۳ هزار تن رسیده است. همین مساله باعث کمبود کالا در شهر تهران را به همراه داشته است.

او ادامه داد: در زمینه اعتصاب کارگران وزیر راه و معاون اول رئیس جمهور به این مساله ورود پیدا کردند و قرار شده با کامیون‌دارها صحبت کنند تا بارگیری کالا از سر گرفته شود.

وی در خاتمه گفت: در تولید محصولات کشاورزی با چالش خاصی رو به رو نیستیم اما چنانچه این اعتصاب‌ها ادامه‌دار باشد در آینده شاهد فاسد شدن حجم گسترده‌ای از میوه و صیفی‌جات هستیم.

۳- گرانی گوجه فرنگی در حالی خبرساز شده است که براساس گزارش رسانه ای شده این گرانی ها به مساله ترابری بر می گردد. به طوری که گفته می شود با اعتصاب رانندگان در اعتراض نسبت به نرخ کرایه ها، روند ترابری کُند شده و لذا افزایش قیمتها طی دو روز گذشته را رقم زده است.

۴- رئیس اتحادیه میادین میوه و تره بار اراک عامل اصلی افزایش اخیر قیمت گوجه را صادارت و اعتصاب کامیون داران عنوان کرد.

وی افزود: دلیل افزایش قیمتی در خصوص گوجه اتفاق افتاده بود، اعتصاب رانندگان کامیون و باز شدن صادرات این محصول بود، این محصول در مرز پرویزخان به قیمت حدود ۱۵ هزار تومان به فروش می رسد به همین جهت فروشندگان در شهرستان ها نیز قیمت را افزایش دادند.

اوگفت: به سبب اینکه از روزچهارشنبه ۱۷ فروردین، ماشین به میزان کافی برای جابجایی وجود دارد، قیمت گوجه در میدان از حدود ۱۹ هزار تومان به حدود ۱۰هزار تومان کاهش یافته است.

۵- رئیس اتحادیه میوه و تره‌بارقزوین گفت: از ۲ روز گذشته به‌دلیل اعتصاب کامیون‌داران و عدم وجود کامیون‌های حمل بار، گوجه فرنگی وارد استان نشد که همین موجب افزایش قیمت آن در بازار شده است.

وی ادامه داد: روز گذشته در میدان میوه و تره بار قزوین هر کیلو گوجه فرنگی در سطح عمده‌فروشی ۲۰ هزار تومان فروخته شد؛ امروز گوجه‌ها به مقصد استان بارگیری شده است و هفته آینده قیمت آن در بازار کاهش پیدا خواهد کرد.

*جان باختن ۲ کارگرکارخانه کاغذسازی تبریز بهشهر بر اثر سقوط در مخزن کاغذ

چهارشنبه شب(۱۷ فروردین)، ۲ کارگرکارخانه کاغذسازی تبریزواقع در منطقه امیر آباد بهشهر،استان مازندران بنام های  سعید جوادی و علیرضا مسافر بر اثر سقوط در مخزن کاغذ جان باختند.

بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۲۰ فروردین،این دوکارگر جان باخته برای نظافت به داخل مخزن کاغذ رفته بودند، به دلیل استشمام گاز سمی ناشی از کاغذهای لجن شده دچار گاز گرفتگی شده و بیهوش می‌شوند. همکار سوم آنها که خارج از مخزن مشغول کار بود با مشاهده این اتفاق سریعا گروه‌‌های امدادی خارج از کارخانه را مطلع می‌کند اما دو کارگر اول درنهایت جان خود را از دست می‌دهند.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate