یک سال زندان برای مخالفت با مجازات اعدام در توییتر

یک سال زندان برای مخالفت با مجازات اعدام در توییتر

سازمان حقوق بشر ایران؛ ۲۴ اسفند ۱۴۰۰: هستی امیری، دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی تهران، با اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال زندان و محرومیت‌های اجتماعی محکوم شد. مصادیقی که در دادگاه علیه این دانشجو استفاده شد، مواضع وی در خصوص مجازات اعدام در توییتر و شرکت در گردهمایی‌های دانشجویی بوده است.

سازمان حقوق بشر ایران تشدید سرکوب‌‌ها در ایران را محکوم می‌کند و خواستار لغو فوری حکم زندان هستی امیری است. محمود امیری‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، در این باره گفت: «صدور حکم زندان برای فعالیت‌های قانونی و مدنی مانند ابراز نظر در مورد مجازات اعدام، اوج محدودیت آزادی بیان در جمهوری اسلامی است. از سوی دیگر، صدور این حکم نشانگر هراس حکومت از جنبش رو به رشد مخالفت با اعدام است.»

بنا به اطلاع سازمان حقوق بشر ایران، هستی امیری، دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی تهران، با اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری و منع شرکت در گردهمایی‌های دانشجویی محکوم شده است.

هستی امیری در خصوص حکم صادر شده در توییتر خود نوشت: «حدود دو ماه پیش و در محل کار بود که متوجه شدم ماموران امنیتی با حکم بازداشت وارد منزل پدری‌ام شدند و بعد از تفتیش منزل تاکید کردند که در روزهای آینده به شعبه دو بازپرسی اوین مراجعه کنم. مراجعه‌ای که با تفهیم اتهام، گشودن پرونده و بازداشت یک شبه‌ام در زندان اوین همراه شد».

وی در ادامه افزود: «مصادیق اتهام اما اول عکسی است که روز ۸ مارس در سردر دانشگاه علامه گرفتیم و دوم مواضعی است که در دفاع از حق حیات و مخالفت با حکم اعدام در توئیتر داشته‌ام. در این میان اما اینکه حق حضور در هیچ اجتماع دانشجویی جز کلاس درس ندارم، مضحکترین قسمت ماجراست».

طی سال‌های اخیر، مخالفت شهروندان با مجازات اعدام، رشد فزاینده‌ای داشته است. این مخالفت یا مستقیماً از طریق کمپین‌های رسانه‌های اجتماعی یا در چارچوب جنبش‌هایی صورت می‌گیرد که سعی در لغو مجازات اعدام دارند.

سرکوب جامعه مدنی خواستار لغو مجازات اعدام در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که مقامات ایرانی هرگونه تلاش صلح‌آمیز علیه مجازات اعدام را تهدیدی علیه موجودیت خود می‌دانند.

سازمان حقوق بشر ایران و ائتلاف جهانی علیه مجازات مرگ در آستانه هجدهمین روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام در شهریور ۱۳۹۹، نتیجه یک تحقیق را منتشر کردند که گویای دیدگاه ایرانیان در مورد مجازات اعدام است. این تحقیق به دست موسسه گمان بین ۱۳ تا ۲۰ شهریور ۱۳۹۹ انجام شد و ۲۰ هزار شهروند از داخل ایران در آن شرکت کردند.

در این نظرسنجی، ۷۰ درصد (۴۴درصد) ایرانیان یا بطور کل با مجازات مرگ مخالف بودند و یا تنها در برخی موارد استثنایی (۲۶ درصد) با اجرای آن موافق بودند.

نظرسنجی: اکثریت ایرانیان خواستار محدود شدن مجازات اعدام


Google Translate